Kies data
Sevilla

Wandeltours

Sevilla Sightseeing te voet: Onze meest aanbevolen

Sevilla: rondleiding Alcazar en Kathedraal & toegang Giralda

1. Sevilla: rondleiding Alcazar en Kathedraal & toegang Giralda

Ontmoet je gids op Plaza del Triunfo en ga naar de eerste halte, het Alcázar van Sevilla. Nadat je met voorrang het paleis bent binnengegaan, begint je rondleiding. Leer hoe Moorse en christelijke stijlen werden gecombineerd om een paleis te creëren dat typerend is voor de mudejararchitectuur. Ontdek de Patio de las Doncellas en de Salón de Embajadores, bekend van de serie Game of Thrones. Bewonder het ingewikkelde houtsnijwerk en de kleurrijke tegels in islamitische stijl. Wandel vervolgens door de tuinen vol met sinaasappelbomen en vredige waterpartijen.  Ga vervolgens naar de kathedraal van Sevilla. Tijdens je rondleiding kom je meer te weten over de belangrijke rol van de kathedraal in de geschiedenis van de stad, en over de islamitische, laatgotische, renaissance- en barokinvloeden in de architectuur.  Bewonder het prachtige 18e-eeuwse barokke altaarstuk en het sierlijke orgel. Je kunt ook het mausoleum bezoeken waar de overblijfselen van Christoffel Columbus zijn bijgezet.  Ten slotte leidt je gids je naar de Moorse Giralda-toren. De oproep tot gebed werd vanaf deze toren aangekondigd toen Spanje onder moslimheerschappij stond. Beklim de trappen en bewonder het spectaculaire uitzicht over Sevilla vanaf de top van de toren.  Kies tussen een privétour of een tour in kleine groep, afhankelijk van waar je naar op zoek bent.

Sevilla: Koninklijke Alcazar, kathedraal en Giralda

2. Sevilla: Koninklijke Alcazar, kathedraal en Giralda

De beste manier om Sevilla te ontdekken is via de architectuur, de verhalen en de personages van de monumenten, die een essentieel onderdeel zijn van de geschiedenis van de stad. Tijdens deze tour met voorrang van 3 uur bezoek je de Alcázar, het oudste koninklijk paleis van Europa. Elke koning die ooit in het paleis woonde heeft zijn stempel op het geheel achtergelaten. Ga verder naar de Kathedraal van Sevilla voor het tweede deel van de tour. Bezoek het interieur en kom meer te weten over de belangrijke historische figuren die er begraven zijn. Bewonder werk van veel belangrijke kunstenaars. Zie de enorme glas-in-loodramen uit de 16e eeuw die de 5 schepen van de kathedraal verlichten. Bezoek de beroemde Moorse toren Giralda, een symbool van de stad.

Sevilla: voorrangsticket Koninklijk Paleis met rondleiding

3. Sevilla: voorrangsticket Koninklijk Paleis met rondleiding

Ontdek het voormalige paleis van de Moorse koningen van het islamitische Spanje op een rondleiding van het Alcázar van Sevilla. Het complex is uitgeroepen tot een UNESCO Werelderfgoedplaats in 1987 en is hoog aangeschreven om zijn culturele en harmonische elementen. Onderzoek deze unieke bezienswaardigheid door het verhaal van de legendarische 11e-eeuwse koning Muhammad ibn al-Abbad Mu'tamid en enkele personages die Spanje in het begin van de 19e eeuw verlichtten. Het oudste Europese koninklijke paleis is nog steeds in gebruik. Het Alcázar van Sevilla werd gebouwd door de Almohaden met schitterende Islamitische motieven. Latere bewoners voegden elementen uit de barok, renaissance en andere tijdperken toe. Zie de imposante Puerta del León (leeuwenpoort) en reis door verschillende paleizen, koninklijke vertrekken, binnenplaatsen en kapellen. Krijg meer informatie over enkele van de vele dynastieën van de plaats en zijn rol in de ontdekking van Amerika. Treed in de voetsporen van de oude helden en ontdek waarom het monument werd gekozen als locatie voor scènes in de tv-serie "Game of Thrones." Vervolgens kun je genieten van de schoonheid van de Alcázar-tuinen, waar bijna 200 verschillende plantensoorten uit de hele wereld gevonden kunnen worden.

Sevilla: kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids

4. Sevilla: kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids

Verken de rijke geschiedenis van Sevilla door twee van de belangrijkste plekken van de stad te bezoeken: de Kathedraal van Sevilla en het Koninklijk Paleis. Bekijk eerst de pracht van de Kathedraal van Sevilla en haar unieke architectuur. Kom dankzij je gids van alles te weten over de rijke een multiculturele geschiedenis van deze heilige plaats. Beklim de Giralda, de klokkentoren van de kathedraal. Bezoek daarna het Koninklijk Paleis en ontdek hoe verschillende culturen Sevilla gevormd hebben. Je gids neemt je hier mee op een prettige wandeling door de sinaasappelbomen en mirte en legt de nuances van de geschiedenis en cultuur van Sevilla aan je uit.

Sevilla: voorrangsticket arena en rondleiding van 1 uur

5. Sevilla: voorrangsticket arena en rondleiding van 1 uur

Verspil geen tijd door het wachten in de rij, dankzij een voorrangsticket voor de arena in Sevilla - de Plaza de Toros de la Real Maestranza. Ga mee op een inbegrepen, 1 uur durende rondleiding om het meeste uit je bezoek te halen en geniet van de inbegrepen koptelefoon, zodat je niets hoeft te missen van de uitleg van je gids. Gedurende deze activiteit bezoek je het Stiergevechtmuseum, dat uit 4 gedeeltes bestaat. Ontdek het doel van het stierenvechten en de geschiedenis van deze traditie. Leer over de verschillende onderdelen van een stierengevecht en de mensen die er aan deelnemen. Bekijk een originele stierenvechterskostuums, capes en meer. Ga vervolgens naar de paardenbinnenplaats en bewonder de kapel waarin de stierenvechters bidden voor het gevecht. Sta enkele minuten voor de hoofdpoort, luister naar het geluid van poort die wordt geopend en betreed de arena zoals een echte stierenvechter. Vanaf het centrum van de arena kun je de "tendidos" (eerste rang), de stierenverblijven ("toriles") en de belangrijkste ingang van de arena bekijken, de Prinsenpoort. Wanneer de matador door deze poort komt, ontvangt hij een geweldige ontvangst.

Sevilla: kathedraal en Giralda-toren, rondleiding en tickets

6. Sevilla: kathedraal en Giralda-toren, rondleiding en tickets

Bezoek de grootste gotische kathedraal ter wereld en de bijbehorende toren op deze rondleiding van 1 uur. Loop langs de rijen om meteen te beginnen aan je rondleiding. De bouw van de kathedraal begon in 1401 en werd 150 jaar later afgerond. Beklim de 35 hellingen van La Giralda. Bewonder de 81 glas-in-loodramen. Zie meesterwerken van kunstenaars als Alejo Fernández, Pedro Roelas, Murillo, Velázquez, Zurbarán, Valdés Leal en Goya. In 1987 is de Kathedraal van Sevilla opgenomen in het UNESCO Werelderfgoed. Geen wonder: de kerk is een plek vol kunst en historie.

Sevilla: Tapas-crawl

7. Sevilla: Tapas-crawl

Dompel jezelf onder in de wereld van Andalusische tapas met een tour langs de meest authentieke en emblematische tapasbars in Sevilla. Eet en leef zoals de lokale bevolking terwijl je langs verschillende tapasbars trekt voor een unieke gastronomische ervaring. Nadat je jouw gids hebt ontmoet, ga je op ontdekkingsreis naar de historische lokale bars en verborgen bodega's van Sevilla. Bezoek 5 verschillende tapasbars en proef authentieke lokale specialiteiten, weg van de toeristenvallen. Leer meer over hoe de rijke geschiedenis en cultuur van de stad de lokale keuken hebben beïnvloed, terwijl je in contact komt met andere fijnproevers en jouw deskundige gids, die de cultuur van de stad met je zal delen via haar gastronomie.

Sevilla: Tapas, Tavernes & Geschiedenis Tour

8. Sevilla: Tapas, Tavernes & Geschiedenis Tour

Begin uw avond met een traditionele selectie tapas in een van de oudste bars van Sevilla. Deze plek werd in de 19e eeuw geopend als wijnwinkel en is al generaties lang in dezelfde familie. Hier proef je een heerlijk glas vermout naast smakelijke voorgerechten voor de perfecte kennismaking met de eetcultuur van de stad. Na deze lichte verfrissing is het tijd om kennis te maken met de stad. Je maakt een begeleide geschiedeniswandeling waarbij je enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla ziet en lokale verhalen hoort. Enkele van de zekere hoogtepunten zijn de Moorse invloed rondom en de overblijfselen van een oude Romeinse tempel. De volgende tapasbar is een must om te bezoeken, maar gemakkelijk te missen als je niet weet waar je hem kunt vinden! Stap binnen in deze hotspot vol met locals en krijg een idee van de echte Spaanse cultuur. Hier proef je een originele sinaasappelwijn en hoor je hoe Sevilla zijn geboorteplaats was! In combinatie met Manchego-kaas en overheerlijk langzaam geroosterd varkensvlees, krijg je een idee van de delicatessen van de regio. Een snelle omweg naar de volgende bar brengt je door de straten van de Joodse wijk en het stadscentrum. Naast het zien van de majestueuze kathedraal, hoor je het verhaal van Sevilla's eigen Romeo en Julia! Vervolgens gaat het naar een traditionele tapasbar voor een aantal handgemaakte hapjes. Je zult een van de beroemdste uitvindingen van Spanje uit de vijftiende eeuw proberen: montaditos! Deze sandwiches zitten boordevol seizoensgebonden vullingen en zijn een must om te proberen. Een glas droge manzanilla-sherry zorgt voor een perfecte combinatie en je leert hoe je deze lekkernijen kunt bestellen als een echte local. De laatste stop van de avond is in een van de verborgen straten van Sevilla. Het serveert misschien al tientallen jaren de lokale bevolking, maar dit is nog steeds de nieuwste bar op je tour. Na een dag vol ontdekkingen schuift u aan bij enkele klassieke tapasgerechten. Natuurlijk hoort er een glaasje rode of witte Spaanse wijn bij, en een lekker toetje na afloop. Je zult de avond verlaten met een echt gevoel voor Sevilla - van zijn charmante straatjes tot zijn heerlijke gerechten.

Sevilla: tour Alcázar en de kathedraal met voorrangstoegang

9. Sevilla: tour Alcázar en de kathedraal met voorrangstoegang

Ontdek de ziel van Sevilla door een bezoek aan de twee UNESCO-Werelderfgoedlocaties van de stad. Kom meer te weten over de  islamitische geschiedenis, de christelijke oorsprong en het Joodse erfgoed van de stad. Begin met een bezoek aan de Alcázar. De Alcázar bevat 3 paleizen, koninklijke vertrekken en tuinen en kapellen en heeft vele dynastieën gehuisvest. Reis door verschillende periodes uit de geschiedenis en treed in de voetsporen van de oude bewoners. Ontdek zelf waarom het monument vanwege de schoonheid ervan uitgekozen werd als filmlocatie voor TV-series als 'Game of Thrones'.  Wandel naar de Kathedraal van Sevilla om de op twee na grootste kathedraal en de grootste gotische kerk ter wereld te zien. Het enorme monument werd gebouwd op de overblijfselen van een moskee en biedt een inkijkje in 900  jaar geschiedenis. Neem aan het einde van de rondleiding afscheid van je gids en klim dan te voet naar de top van de Giraldatoren voor een spectaculair uitzicht over de stad.

Sevilla: rondleiding Alcázar met voorrangstoegang

10. Sevilla: rondleiding Alcázar met voorrangstoegang

Verken het Alcázar van Sevilla tijdens een rondleiding door een van de oudste nog functionerende paleizen van Europa Zie met eigen ogen waarom dit paleis een UNESCO-Werelderfgoedlocatie is, hoe verschillende architectonische stijlen gecombineerd werden en waarom het als decor diende voor Lawrence of Arabia en Game of Thrones. Kies tussen een privétour of een tour in een kleine groep, afhankelijk van waar je interesses liggen.  Je ontmoet je gids op de Plaza del Triunfo, vanaf waar je een geweldig uitzicht op de Giralda hebt. Nadat je via de prioriteitsingang het paleis binnen bent gekomen, begin je je tour op de Patio del León, de locatie van het oorspronkelijke Moorse paleis. Kom meer te weten over hoe Moorse en christelijke stijlen werden vermengd, na de Reconquista, om een paleis te bouwen dat symbool stond voor de Mudéjar-architectuur. Bezoek voorbeelden van nieuwere post- Reconquista-architectuur, zoals de Casa de la Contratación en de kapel, voordat je verder gaat naar het Palacio del Don Rey Pedro, een perfect voorbeeld van Mudéjar-architectuur. Ontdek de Patio de las Doncellas en de prachtige Salon van de Ambassadeurs (Salón de Embajadores), bekend van Game of Thrones. Beide zijn versierd met ingewikkeld gesneden details en kleurrijke tegels in islamitische stijl. Daarna neem je een kijkje in het Palacio Gótico, met zijn koninklijke wandtapijten en sierlijke tegelwerk. Maak na je rondleiding een ontspannen wandeling door de met sinaasappelbomen omzoomde tuinen. Nadat je gids je door de tuinen heeft geleid, kun je de pauwen zien die daar leven, genieten van de geur van oranjebloesem en je vergapen aan de talrijke sierlijke waterpartijen. Vind je weg door het labyrint en geniet van deze oase van rust midden in de stad.

  • Rondleidingen
  • Privétours
107 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 107

Veelgestelde vragen over Sightseeing te voet in Sevilla

Welke andere activiteiten dan Sightseeing te voet zijn de moeite waard in Sevilla?

Sitemap Sevilla

Wil je alle activiteiten in Sevilla ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sevilla

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 13.709 beoordelingen

Uitleg is duidelijk door de goed Engels sprekende gids. Alleen klopte de duur vd rondleiding niet Het was maar 1 uur ipv 1,5 u die beloofd werd

We hadden Carolina , echt een aanrader ! Heel leuk om op de fiets de plekjes te zien

Zeer goede gids met ongelooflijk veel kennis en humor - dank u Xavier !

Geweldig zo mooi. Fijn dat ww dit met een gids gedaan hebben.

zeer goede gids ! een aanrader met een gids te bezoeken