Belevingen in
Kathedraal van Sevilla

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kathedraal van Sevilla: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Sevilla: kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids

1. Sevilla: kathedraal, Giralda & Alcazar, toegang met gids

Verken de rijke geschiedenis van Sevilla door twee van de belangrijkste plekken van de stad te bezoeken: de Kathedraal van Sevilla en het Koninklijk Paleis. Bekijk eerst de pracht van de Kathedraal van Sevilla en haar unieke architectuur. Kom dankzij je gids van alles te weten over de rijke een multiculturele geschiedenis van deze heilige plaats. Beklim de Giralda, de klokkentoren van de kathedraal. Bezoek daarna het Koninklijk Paleis en ontdek hoe verschillende culturen Sevilla gevormd hebben. Je gids neemt je hier mee op een prettige wandeling door de sinaasappelbomen en mirte en legt de nuances van de geschiedenis en cultuur van Sevilla aan je uit.

...
Kathedraal van Sevilla en Giralda: voorrangsticket

2. Kathedraal van Sevilla en Giralda: voorrangsticket

Betreed de kathedraal en ga naar de tombe van Christoffel Columbus, voor de Puerta del Principe. Het monument bevat de overblijfselen van de ontdekkingsreiziger, hoewel er nog steeds discussie bestaat over of de botten in de tombe nu wel of niet echt van hem zijn. Kom meer te weten over de geschiedenis van de kathedraal, die teruggaat tot in de 15e eeuw. In 1248 veroverde de Castilliaanse koning Ferdinand III Sevilla op de Almohaden en veranderde hun grote moskee uit de 12e eeuw in een kerk. 153 jaar later besloten de bestuurders van de stad om de moskee, die in 1356 beschadigd was geraakt tijdens een aardbeving, te vervangen. Dit resulteerde in de grootse kathedraal die je vandaag de dag kunt zien en die officieel bekend staat als de Catedral de Santa María de la Sede. Het is een van de grootste kerken ter wereld en bevat belangrijk werk van Zurbaran, Murillo, Goya en andere kunstenaars.

...
Sevilla: 24-uursticket hop on, hop off-bus

3. Sevilla: 24-uursticket hop on, hop off-bus

Verken Sevilla op je eigen tempo met een 24-uursticket voor de hop on, hop off-bus. De eerste halte is in de omgeving van het historische Paseo de Colon, maar je kunt natuurlijk uitstappen bij welke halte dan ook op deze buslijn. Bewonder de mix van christelijke en islamitische monumenten, zoals de Torre del Oro, profiteer van 4 gratis wandeltochten en toegang tot meerdere bezienswaardigheden. Bewonder de grootste gothische kathedraal ter wereld, beleef de passie van de flamenco in een historische sala en wandel langs de palmbomen in de Alcázar Gardens. Aan boord vind je een meertalige audiogids in 15 talen, met speciale commentaren voor kinderen. Je krijgt verschillende voordelen en kortingen bij je ticket, inclusief 2 gratis wandeltochten. Haltes: 1. Paseo de Colon 2. Plaza de España 3. Acuario de Sevilla 4. Plaza de América 5. Plaza de Cuba 6. San Jacinto/Triana 7. Calle Castilla/Triana 8. Exposicion Universal Expo 92 9. Pretpark Isla Mágica 10. Macarena 11. Torre de los Perdigones 12. Alameda de Hércules 13. Plaza del Duque 14. Plaza de Armas

...
Sevilla: combirondleiding Alcázar, kathedraal & Giralda

4. Sevilla: combirondleiding Alcázar, kathedraal & Giralda

Ontmoet je gids op Plaza del Triunfo en ga naar de eerste halte, het Alcázar van Sevilla. Nadat je met voorrang het paleis bent binnengegaan, begint je rondleiding. Leer hoe Moorse en christelijke stijlen werden gecombineerd om een paleis te creëren dat typerend is voor de mudejararchitectuur. Ontdek de Patio de las Doncellas en de Salón de Embajadores, bekend van de serie Game of Thrones. Bewonder het ingewikkelde houtsnijwerk en de kleurrijke tegels in islamitische stijl. Wandel vervolgens door de tuinen vol met sinaasappelbomen en vredige waterpartijen.  Ga vervolgens naar de kathedraal van Sevilla. Tijdens je rondleiding kom je meer te weten over de belangrijke rol van de kathedraal in de geschiedenis van de stad, en over de islamitische, laatgotische, renaissance- en barokinvloeden in de architectuur.  Bewonder het prachtige 18e-eeuwse barokke altaarstuk en het sierlijke orgel. Je kunt ook het mausoleum bezoeken waar de overblijfselen van Christoffel Columbus zijn bijgezet.  Ten slotte leidt je gids je naar de Moorse Giralda-toren. De oproep tot gebed werd vanaf deze toren aangekondigd toen Spanje onder moslimheerschappij stond. Beklim de trappen en bewonder het spectaculaire uitzicht over Sevilla vanaf de top van de toren.  Kies tussen een privétour of een tour in kleine groep, afhankelijk van waar je naar op zoek bent.

...
Sevilla: tour Alcázar en de kathedraal met voorrangstoegang

5. Sevilla: tour Alcázar en de kathedraal met voorrangstoegang

Ontdek de ziel van Sevilla door een bezoek aan de twee UNESCO-Werelderfgoedlocaties van de stad. Kom meer te weten over de  islamitische geschiedenis, de christelijke oorsprong en het Joodse erfgoed van de stad. Begin met een bezoek aan de Alcázar. De Alcázar bevat 3 paleizen, koninklijke vertrekken en tuinen en kapellen en heeft vele dynastieën gehuisvest. Reis door verschillende periodes uit de geschiedenis en treed in de voetsporen van de oude bewoners. Ontdek zelf waarom het monument vanwege de schoonheid ervan uitgekozen werd als filmlocatie voor TV-series als 'Game of Thrones'.  Wandel naar de Kathedraal van Sevilla om de op twee na grootste kathedraal en de grootste gotische kerk ter wereld te zien. Het enorme monument werd gebouwd op de overblijfselen van een moskee en biedt een inkijkje in 900  jaar geschiedenis. Neem aan het einde van de rondleiding afscheid van je gids en klim dan te voet naar de top van de Giraldatoren voor een spectaculair uitzicht over de stad.

...
Sevilla: rondleiding door het Koninklijk Alcazar

6. Sevilla: rondleiding door het Koninklijk Alcazar

De beste manier om Sevilla te ontdekken is via de architectuur, de verhalen en de personages van de monumenten, die een essentieel onderdeel zijn van de geschiedenis van de stad. Tijdens deze tour met voorrang van 3 uur bezoek je de Alcázar, het oudste koninklijk paleis van Europa. Elke koning die ooit in het paleis woonde heeft zijn stempel op het geheel achtergelaten. Ga verder naar de Kathedraal van Sevilla voor het tweede deel van de tour. Bezoek het interieur en kom meer te weten over de belangrijke historische figuren die er begraven zijn. Bewonder werk van veel belangrijke kunstenaars. Zie de enorme glas-in-loodramen uit de 16e eeuw die de 5 schepen van de kathedraal verlichten. Bezoek de beroemde Moorse toren Giralda, een symbool van de stad.

...
Sevilla: zelfgeleide audiowandeling

7. Sevilla: zelfgeleide audiowandeling

Dwaal door de wonderlijke stad Sevilla, de koekenpan van Europa. Sevilla is een stad vol met spannende bezienswaardigheden die een fascinerende mix van culturen en stijlen zijn. Bewonder de prachtige kathedraal van Sevllle en de klokkentoren die een spectaculair uitzicht over de stad biedt, en laat je betoveren door het prachtige Koninklijk Paleis van Alcazar, een van Europa's meest geliefde toeristische bestemmingen, en de plaats waar Christoffel Columbus kwam vertellen over zijn reizen naar de Nieuwe Wereld naar het Spaanse koningshuis. Bekijk enkele documenten van het Archivo de Indias, een monumentale verzameling papieren met betrekking tot de verovering van Amerika, een mijlpaal in de menselijke geschiedenis. Bezoek 's werelds beroemdste stierenvechtring en bekijk ook het Hospital los Venerables, Plaza Virgen de los Reyes, het Hospital de la Caridad, Torre del Oro en het Teatro de la Maestranza. Jouw rondreis. Jouw manier.

...
Sevilla: fietstocht van 2,5 uur

8. Sevilla: fietstocht van 2,5 uur

Bewonder het terrein tijdens een 2,5-uur durende fietstocht door Sevilla en bekijk meer van de stad dan mogelijk is tijdens een wandeltocht. Engels-, Spaans-, Frans- en Italiaanssprekende gidsen helpen je om je in de stad te oriënteren en de overgrote meerderheid van de bezienswaardigheden van Sevilla te laten zien. Je begint vanaf de historische Barrio Santa Cruz en gaat door de Jardines de Murillo naar de Antigua Fábrica de Tabacos en de universiteit van Sevilla. Ga verder naar Parque María Luisa, het middelpunt van de Iberisch-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. Van daaruit ga je naar de rivier en bekijk je een deel van Triana en de arena van Torre del Oro. Ga vervolgens naar het noorden naar Cartuja, het gebied van de expositie van 1992, waar je het Monasterio de la Cartuja ziet, voordat je terugkeert naar het centrum en Alameda. Je verkent de hotspot in het nachtleven en fietst door de straten en steegjes van het centrum van Sevilla en stopt bij het legendarische Campana Café om je te oriënteren op de beruchte setas (paddenstoelen). Eindig in Santa Cruz, terwijl je langs de kathedraal en Alcazares fietst.

...
Sevilla: Alcázar, kathedraal en Giralda-tour met kaartjes

9. Sevilla: Alcázar, kathedraal en Giralda-tour met kaartjes

Profiteer van een rondleiding met voorrangstoegang voor zowel het Alcázar als de kathedraal die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Luister naar fascinerende feiten van je gids en zie Santa Cruz en de beroemde klokkentoren. Ontmoet je gids en vertrek vervolgens op je sightseeing-avontuur. De eerste stop van de dag is het Koninklijk Alcázar van Sevilla. Geniet van skip-the-line toegang en besteed vervolgens 1 uur en 15 minuten aan het verkennen van dit historische monument. Binnen zie je het indrukwekkende Mudejar-paleis, het gotische paleis en de Stucco Courtyard, en dwaal je vervolgens door de uitgestrekte tuinen. Leer tijdens je verkenning over de geschiedenis van het monument en de prominente figuren die hier ooit hebben gewoond. Ga vervolgens naar de kathedraal van Sevilla en bewonder de architectuur van dit door UNESCO beschermde monument. Geniet van een wandeling rond de beroemde Patio de los Naranjos en bekijk vervolgens het graf van de beroemde reiziger, Christopher Columbus. Loop door de levendige wijk Santa Cruz. Beëindig de tour bij de Giralda, de beroemde klokkentoren van de stad.

...
Sevilla: privétour belangrijke bezienswaardigheden

10. Sevilla: privétour belangrijke bezienswaardigheden

Wandel door de straten van Sevilla en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden met een gids. Bezoek de Joodse wijk, bekijk het koninklijk paleis en dwaal door charmante geplaveide straatjes. Begin je tour bij het Alcázar van Sevilla, waar je gids je door elk majestueus gedeelte met decoratieve tegels en evoluerende architecturale stijlen leidt. Ontdek hoe elke monarch zijn stempel heeft gedrukt op deze weelderige plek. Ga verder naar Santa Cruz: de voormalige Joodse wijk en de thuisbasis van veel van de oudste monumenten van de stad. Dwaal door een labyrint van geplaveide straten met een verstrooiing van witgekalkte huizen, heerlijke cafés en rustige tuinen. Waag je in de koele beslotenheid van de historische kathedraal van Sevilla. Kijk omhoog naar het enorme altaar en bewonder de prestigieuze collectie kunstwerken van een van de grootste gotische kathedralen ter wereld.

...

Plan je bezoek

 • Het uitzicht vanaf de toren

  Het is even klimmen naar de top van de Giralda, maar zwaar is het niet, en ben je eenmaal boven, dan word je beloond met een spectaculair uitzicht over de hele stad.

 • Neem je ID mee

  Vooral voor kinderen onder de 16 die met een volwassene meegaan - die hoeven niet te betalen. Ook studenten en ouderen profiteren van korting.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Maandag open van 11:00 tot 15:30 uur, dinsdag tot zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur, zondag van 14:30 tot 18:00 uur.
 • Toegangsprijzen
  Volwassenentickets kosten minimaal €9, met een hogere prijs voorhet toevoegen van extra's, zoals vervoer.
 • Heb ik een gids nodig?
  Je hebt geen gids nodig in de Kathedraal, maar meerdere tours komen erlangs en verschaffen extra informatie.
 • Hoe kom ik er?
  Neem bus C5 naar García de Vinuesa of tram T1 naar Archivo de Indias.
 • Extra tips

  • De rij kan lang zijn, dus houd dit in je achterhoofd op hete dagen en plan je bezoek verstandig in.

Sitemap Kathedraal van Sevilla

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Sevilla ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Sevilla

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 14.932 beoordelingen

Handig om de belangrijkste toeristische attracties te bezoeken en niet. Ook blij met de twee bezoeken te voet. Bovenkant

Aangenaam tochtje met fijne gidse die ons veel vertelde over de stad en haar "geheimen".

Fantastisch gis , hoe hij sprak met passie en liefde voor Sevilla en fijne fietsen

Ontzettend interessant en prachtig! Leuke en kundige gids!

Makkelijk online te regelen, handig niet in de rij staan.