Kies data

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Milaan: 1-, 2-, of 3-daags hop on, hop off-busticket

1. Milaan: 1-, 2-, of 3-daags hop on, hop off-busticket

Profiteer met deze pas van de hop on, hop off-bus met open dak en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Dit ticket geeft je toegang tot 4 afzonderlijke maar aansluitende bustrajecten en stelt je in staat om uit de bus te stappen bij attracties die je verder wilt verkennen. Via de audiogidsen - beschikbaar in 8 talen - hoor je fascinerende feiten over opmerkelijke gebouwen zoals het Operahuis, Castello Sforzesco en winkelgalerij Vittorio Emanuele II. Bovendien hoor je in het commentaar nog allerlei weetjes, zoals het recept voor Cotoletta alla Milanese, een van de traditionele gerechten van de stad en de geschiedenis van de Panettone, de beroemde Milanese cake. De bussen rijden elke 45 minuten. Heb je aan boord meer informatie nodig, dan helpen de medewerkers je graag met tips over monumenten, winkels, restaurants en wandeltochten. Neem de volledige Lijn A-lus in 75 minuten of stap in om één van de volgende attracties te verkennen: Lijn A:  Halte 1 - Castello Halte 2 - Triennale Halte 3 - Garibaldi Halte 4 - Corso Como Halte 5 - Repubblica Halte 6 - Palazzo Lombardia Halte 7 - Stazione Centrale Halte 8 - Moscova Lijn B: Halte 1 - Castello Halte 2 - Acquario Halte 3 - Garibaldi Halte 4 - City Life Halte 5 - Casa Milan Halte 6 - Mico - Congrescenter Halte 7 - Lotto - Montebianco Halte 8 - Lido Halte 9 - Ippodromo Halte 10 - Stadio San Siro Halte 11 - Lotto - Monterosa Halte 12 - Buonarroti Halte 13 - Pagano Halte 14 - Conciliazione Lijn C: Halte 1 - Castello Halte 2 - Acquario Halte 3 - Garibaldi • Milaan hop on, hop off-bustour Halte 6 - Mico - Congrescenter Halte 7 - Lotto - Montebianco Halte 8 - Lido Halte 9 - Ippodromo Halte 10 - Stadio San Siro Halte 11 - Lotto - Monterosa Halte 12 - Buonarroti Halte 13 - Pagano Halte 14 - Conciliazione Halte 15 - Parco Sempione Lijn D (van april tot oktober): Halte 1 - Castello Halte 2 - Triennale Halte 3 – P.Le Aquileia Halte 4 - Navigli Halte 5 - Via Olona

Milaan: toegangsticket Sforza Castle met digitale audiogids

2. Milaan: toegangsticket Sforza Castle met digitale audiogids

Reserveer vooraf uw toegangsbewijs voor een van de populairste bezienswaardigheden van Milaan, het Sforza-kasteel, een middeleeuws-renaissancistisch fort gebouwd in de 14e eeuw. Verken het kasteelterrein en de talloze kunstwerken van het museum ter plaatse terwijl je leert met een persoonlijke app-gebaseerde audiogids. Begin je avontuur door je voucher in te wisselen op het ontmoetingspunt voor het kasteel op Piazza Castello. Zorg ervoor dat je je audiogids-app al hebt gedownload, want dit zorgt ervoor dat je sightseeingtour door Sforza Castle and Museum educatief en inzichtelijk is. Ontdek tijdens je verblijf in Sforza Castle waarom dit een van de grootste citadellen van Europa was en dompel jezelf onder in de fascinerende geschiedenis van dit iconische bouwwerk. U zult zeker begrijpen waarom dit een van de meest gekoesterde en bezochte bezienswaardigheden van Milaan is. Maak een uitstapje naar het museum ter plaatse waar talloze historische en iconische kunstwerken te zien zijn van grote kunstenaars als Michelangelo en Leonardo da Vinci. Je audiogids is geldig vanaf het moment dat je voet zet in Milaan. De audiogids geeft je tal van wandelroutes om kennis te maken met de cultuur en geschiedenis van de stad.

Milaan: Laatste Avondmaal & Santa Maria delle Grazie

3. Milaan: Laatste Avondmaal & Santa Maria delle Grazie

Bezoek Leonardo da Vinci's befaamde muurschildering in de eetzaal van het klooster van Santa Maria delle Grazie in Milaan. Ontdek hoe het{sp} kunstwerk op verzoek van Sforza het middelpunt werd van de kerk en bekijk hoe de lunetten boven de schildering, gevormd door het drievoudig gewelfde plafond van de eetzaal, het wapen van Sforza uitbeelden. Luister toe terwijl je gids uit de doeken doet hoe de schildering tussen 1495 en 1498 tot stand kwam. Bekijk het kruisigingsfresco van Giovanni Donato da Montorfano op de tegenoverliggende muur van de eetzaal, waaraan Leonardo met tempera figuren uit de familie Sforza toevoegde.

Kasteel Sforza en de Pietà Rondanini Tour van Michelangelo

4. Kasteel Sforza en de Pietà Rondanini Tour van Michelangelo

Ontdek de afdruk die Michelangelo en Leonardo Da Vinci op Milaan hebben achtergelaten tijdens deze rondleiding met een deskundige gids. Bezoek het Sforza-kasteel en bekijk de Pietà Rondanini van Michelangelo. Florence is niet de enige Renaissance-stad in Italië. Ook in Milaan vind je nog wat sporen van die periode terug. Onthul het laatste meesterwerk van Michelangelo in het Sforza-kasteel, in het hart van Milaan. Op een steenworp afstand van de Duomo, de kathedraal, rust een van de mooiste kunstwerken, de Pietà Rondanini van Michelangelo. Hij maakte dit verbazingwekkende beeld toen hij 89 jaar oud was, slechts een paar dagen voor zijn dood. Luister onderweg ook naar fascinerende waargebeurde verhalen over Da Vinci. Bezoek aan het einde van de rondleiding de binnenplaats en het interieur van het kasteel en leer meer over de machtige families van Milaan.

Milaan: Dom en het Laatste Avondmaal, voorrangsrondleiding

5. Milaan: Dom en het Laatste Avondmaal, voorrangsrondleiding

Als je weinig tijd hebt, of als je een overzicht van de bezienswaardigheden van Milaan wilt hebben is deze eendaagse wandeltocht de perfecte introductie. Je bezoekt de hoogtepunten van de stad, waaronder gegarandeerd toegang tot 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo Da Vinci. Onder leiding van een lokale, Engelssprekende gids, bezoek je zowel de meest iconische hoogtepunten als enkele bezienswaardigheden die buiten de gebaande paden liggen. Je krijgt toegang tot de Dom van Milaan zonder in de rij te staan en kunt zo deze wereldberoemde katedraal bezichtigen zonder te wachten - dit in tegenstelling tot de stad zelf, die meer dan 600 jaar geduld moest hebben voordat dit bijzondere gebouw af was. Je neemt een korte pauze, zodat je het middeleeuwse Castello Sforzesco (alleen van buitenaf) kunt bewonderen voordat je verder gaat door de kasseienstraatjes van de wijk Brera. Zoals de gids je zal vertellen is dit het kloppende hart van sociaal en cultureel Milaan. Je leert meer over alle beroemde kunstenaars en denkers die in Brera gewoond hebben, en je krijgt aanbevelingen over de populaire plekken van nu, zodat je later terug kunt komen om wat te eten of te drinken. Het hoogtepunt van deze rondleiding is de bezichtiging van Da Vinci's fenomenale 'Laatste Avondmaal'. Vaak geïmiteerd maar nooit overtroffen. Dit meesterwerk wordt zorgvuldig gepreserveerd en mag enkel bekeken worden door een enkele groep bezoekers per keer. Dit kan het moeilijk maken om tickets te bemachtigen, maar de jouwe zijn opgenomen in dit pakket, samen met speciale toegang zonder wachtrij - zodat je verzekerd bent van jouw volledige 15 minuten met de fresco. De gids wijst je op de details van 'Het Laatste Avondmaal' die verklaren waarom dit kunstwerk zo'n belangrijke plaats inneemt in de geschiedenisboeken. Na slechts één dag zal Milaan nooit meer hetzelfde zijn.

Milaan: rondleiding per Segway

6. Milaan: rondleiding per Segway

Ontdek Milaan vanaf je Segway tijdens een rondleiding door de stad en al haar hoogtepunten. Volg je gids al zoemend door de straten en luister naar zijn/haar verhalen over wat je onderweg ziet. Bovendien profiteer je met een maximum van 8 deelnemers per activiteit van een persoonlijke sfeer. De Segwayervaring begint met een oriëntatiesessie. Zodra je je comfortabel voelt op je Segway, begint je reis naar het historische centrum van Milaan. Hier heb je de gelegenheid om alle belangrijke hoogtepunten te bezichtigen terwijl je rustig luistert naar je gids. Rij door Sempione Park naar Sforzescokasteel, waar de heersende families van Milaan woonden. Ga verder naar het prachtige Domplein en maak kennis met de beroemde galerij gewijd aan Vittorio Emanuel. Vandaag dient het als winkelcentrum en huist het de beste merken ter wereld, zoals Prada en Armani. Je zet je zintuigen vervolgens uit naar de prachtige kathedraal van Milaan en schiet door de elegante voetgangersstraat Via Dante. Daarna bezoek je de Piazza dei Mercanti, het centrum van het middeleeuwse Milaan.

'S Nachts 2 uur durende wandeltocht door Milaan

7. 'S Nachts 2 uur durende wandeltocht door Milaan

Beleef de magische sfeer van Milaan tijdens de avond en ontdek de stad vanuit een ander perspectief. Geniet van een 2 uur durende wandeling met een gids in uw taalkeuze. Luister naar verhalen over de geschiedenis van Milaan en adellijke families, en de fantomen die de stad in het donker doorkruisen. Vanaf de binnenplaatsen van kasteel Sforza volg je je gids naar het operahuis La Scala. Ga langs de indrukwekkende Vittorio Emanuele Gallery en arriveer op het Duomo-plein, tegenover de buitengewone kathedraal van Milaan. Leer de geheimen van de stad kennen en maak een spannende reis om 's nachts Milaan te ontdekken.

Milaan: wandeltocht & Het Laatste Avondmaal met voorrang

8. Milaan: wandeltocht & Het Laatste Avondmaal met voorrang

Ontdek de hoogtepunten van Milaan op een wandeltocht van 3 uur en leer van een gecertificeerde gids alles wat je wil weten over deze belangrijke stad. Bij de Santa Maria delle Grazie mag je langs de rijen lopen om Da Vinci's muurschildering Het Laatste Avondmaal te bekijken. Vervolgens ga je naar het 15de-eeuwse Sforzakasteel in het historische centrum van de stad. Op het Piazza della Scala heb je schitterend zicht op het beroemde operahuis La Scala, waar Toscanini, Puccini, Verdi en Maria Callas ooit optraden. Bekijk het monument van Da Vinci en het mooie Palazzo Marino. Wandel daarna verder door de 19de-eeuwse Galleria Vittorio Emmanuele II naar het Piazza Duomo. Bewonder de op 2 na grootste christelijke kerk ter wereld en zie de marmeren details en standbeelden.

Milaan: wandeltocht met Duomo en ticket Laatste Avondmaal

9. Milaan: wandeltocht met Duomo en ticket Laatste Avondmaal

Sla de wachtrij over bij Santa Maria delle Grazie met je voorrangsstoegang om het Laatste Avondmaal van Leonardo te bewonderen (als de optie is geselecteerd), en bij de gotische Duomo en de magnifieke kerk van San Maurizio. Op een programma dat is verdeeld in ochtend- en middagsessies, neemt je gids je mee op een reis door de tijd van het middeleeuwse Mercanti-plein naar de kerk San Satiro, met zijn trompe l'oeil-perspectief, naar het provocerende L.O.V.E. sculptuur van Maurizio Cattelan. Je maakt een ontspannen wandeling langs de chique Via Montenapoleone en Via della Spiga van de modehoofdstad en geniet van de elegante sfeer van Galleria Vittorio Emanuele met zijn vele boetieks en cafés. Droom van opera's en balletten voor het wereldberoemde operagebouw La Scala en stel je voor hoe het geweest moet zijn om te leven in het imposante Sforza Castle, de thuisbasis van intriges en het achterbakse feit.

Milaan: Leonardo's Vineyard & Sforza Castle met audiogids

10. Milaan: Leonardo's Vineyard & Sforza Castle met audiogids

Download een self-guided tour door Sforza Castle en Leonardo's Vineyard. Luister naar de audiogids die de geschiedenis, cultuur en feiten van deze twee iconische locaties van Milaan uitlegt. Begin uw rondleiding door uw QR-code te scannen om de app te downloaden en de door u gekozen inhoud te installeren. De app helpt je door Milaan te navigeren en toont je de meest pittoreske korte wandelroute van Leonardo's Vineyard naar het Sforza-kasteel. Begin de tour bij Leonardo's Vineyard. Ontdek met gereserveerde toegang het vergeten verhaal dat Leonardo da Vinci met Milaan verbond. De wijngaard was een van Leonardo's meest gekoesterde bezittingen. Vandaag is het weer tot leven gewekt en zijn de oorspronkelijke wijnstokken hersteld, klaar om door u te worden ontdekt. Vervolg je zelfgeleide avontuur in Sforza Castle. Verken een enorm fort dat ooit een van de grootste in zijn soort in Europa was. Leer meer over de fascinerende geschiedenis terwijl je historische displays en iconische kunstwerken van onder meer Michelangelo en da Vinci ziet. Je kunt via de app ook genieten van een zelfgeleide audiotour door Milaan. Gebruik de navigatiefunctionaliteit op voorgestelde wandelroutes terwijl je wordt ondergedompeld in de cultuur en geschiedenis van de stad. Bekijk iconische bezienswaardigheden zoals de Duomo di Milano, het Sforza-kasteel, Santa Maria delle Grazie en het Sempione-park.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Hop on, hop off-tours
48 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 48

Sitemap Castello Sforzesco

Wil je alle activiteiten in Castello Sforzesco ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Castello Sforzesco

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 7.165 beoordelingen

Het was onze eerste activiteit in Milaan. Een super-enthousiste gids leerde ons op die manier de stad kennen met de historische achtegrond. Op die manier konden we voor ons zelf oordelen welke wijken we extra wilden bezoeken tijdens ons relatief kort verblijf in de stad. Het was leuk een gids te hebben die met passie en liefde voor zijn stad kon vertellen.

We genoten van een zeer goed gedocumenteerde wandeling o.l.v. onze ervaren gids Marika! Ze wist de ingewikkelde geschiedenis van Milaan en van de historische gebouwen en plaatsen op een humoristische en duidelijke manier te vertellen!

Emilio is een zeer gedreven gids met een ongelooflijke kennis over zeer verscheiden onderwerpen. Het was een aangename en leerrijke fietstocht doorheen de stad met voldoende tijd voor eigen inbreng.

Emilio heeft ons gedurende 3u vol passie meegenomen voor een fietstocht door Milaan. Mooie combi tussen fietsen, cultuur en bezienswaardigheden.

Bus deels overvol, afstanden tussen opeenvolgende ritten (deels 75 minuten) te groot