Kies data
Belevingen in

Shankill Road

Shankill Road: De beste dingen die je niet wil missen

Belfast: politieke taxirit

1. Belfast: politieke taxirit

Na je ontmoeting met je gids, die ook een echte taxichauffeur is, leer je hoe deze persoonlijk betrokken was bij "The Troubles". Je ervaart vervolgens hoe deze tegenwoordig toegewijd is om op onbevooroordeelde manier over deze duistere periode te vertellen. Tijdens deze tour bezoek je onder andere Falls Road en Shankill Road, twee gemeenschappen die nog steeds gescheiden zijn door de "vredesmuren". Je ziet vele, veelzeggende politieke muurschilderingen en hoort verhalen over mensen die dit conflict beleefden. Je wordt op een door jouw gekozen datum en tijdstip opgehaald bij de Jurys Inn. Het maximum aantal deelnemers is 5, maar groepen kunnen ook uit 1-3 personen bestaan. Bekende mensen die deze tour in het verleden hebben ervaren zijn onder andere Anthony Bourdain, Vince Vaughn, George Negus en meer. Deze tour levert je een diep inzicht in het verleden en het heden. Je gids beantwoordt maar al te graag alle vragen die je over deze plek hebt. Je kunt vragen stellen over het bewogen verleden, veranderingen in de stad, of vragen waar je goed kunt eten of iets leuks kunt doen. Je gids is een echte taxichauffeur, die met grote betrokkenheid over de veranderende stad vertelt.

Belfast: 3-uur durende wandeling "The Troubles"

2. Belfast: 3-uur durende wandeling "The Troubles"

Je zoekt verder dan de boeken en verkent Belfast via het politieke conflict dat bekend staat als "The Troubles". Je wandelt door de straten aan beide zijden van de Peace Line met mannen en vrouwen die om op te komen voor hun overtuigingen tijd hebben doorgebracht in de gevangenissen van Noord-Ierland. Je luistert naar de verhalen van Republikeinse en loyalistische gemeenschappen over de gevolgen van het conflict, en je krijgt uitleg over de politieke muurschilderingen die de geschiedenis en cultuur van het gebied vanuit een uniek perspectief laten zien. Allereerst ontmoet je een Republikeinse ex-politieke gevangene voor een begeleide wandeling langs de beruchte Falls Road. Je ziet de zichtbare signalen van de gemeenschap die deel uit wil maken van een Ierse republiek. Vervolgens ga je door de elektronisch gestuurde poort naar het overwegend protestantse gedeelte van Shankill Road, waar je een loyalist ex-politieke gevangene ontmoet om de vastberadenheid van de lokale bevolking die deel wil blijven uitmaken van het Verenigd Koninkrijk te onderzoeken. Al meer dan 30 jaar hebben "The Troubles" een krachtige impact op de stad en haar inwoners. Slechts heel weinig mensen zijn niet beïnvloed door het geweld en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Je onderzoekt de echte verhalen die niet in de geschiedenisboeken staan met degenen die er nauw bij betrokken zijn. Je verkent 's werelds grootste openlucht kunstgalerij terwijl je de vele muurschilderingen bekijkt en de gelegenheid krijgt om de vredesmuur te ondertekenen en je gedachten naast die van Bill Clinton en de Dalai Lama te laten.

Belfast: taxitour met muurschilderingen

3. Belfast: taxitour met muurschilderingen

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Troubles in Belfast tijdens deze taxitour en bekijk enkele van de meest iconische muurschilderingen van de stad. De muurschilderingen verbeelden de belangrijkste gebeurtenissen en figuren in de politieke geschiedenis van Belfast. Laat je ophalen bij je hotel en ga naar je eerste stop, Divis Tower. Leer meer over het belang ervan tijdens de Troubles en maak wat foto's. Ga verder naar de Internationale Muur en leer meer over de huidige muurschilderingen van de muur. Bij je volgende stop, de Peace Wall, hoor je de geschiedenis en schrijf je een bericht op de muur. Ga verder naar West-Belfast om verschillende politieke muurschilderingen te zien en hun verhalen te horen. Stop bij Bombay Street om te zien waar de Troubles begonnen en bezoek de herdenkingstuin. Kom meer te weten over politieke segregatie in Crumlin Road Gaol voordat je doorgaat naar Lower Shankill, het belangrijkste protestantse gebied van Belfast. Bekijk hier de belangrijkste muurschilderingen van Shankill en leer over hun geschiedenis voordat je weer bij je hotel wordt afgezet.

Belfast: 1- of 2-daagse hop on, hop off-sightseeingtour

4. Belfast: 1- of 2-daagse hop on, hop off-sightseeingtour

City Sightseeing Belfast — de bustour met open dak, beschikt nu over 23 haltes in de stad waar je in en uit kunt stappen en zo de stad op je eigen gemak kunt verkennen. De tour voert je door de Titanic Quarter, de wijk waar de RMS Titanic werd gebouwd en waar nu veel spannende nieuwe ontwikkelingen gaande zijn. Hierna bezoek je het indrukwekkende Assemblee voor Noord-Ierland. Onderweg terug bezoek je de politieke gedeelten van Shankhill Road en bekijk je de politieke muurschilderingen en vredeslijnen bij Fall Road. Daarna keer je via de Queens University terug naar het centrum van de stad. Route Halte 1 - Castle Place Halte 2 - Customs House Halte 3 - Odyssey Arena Halte 4 - Titanic Belfast Halte 5 - HMS Caroline Halte 6 - Parliament Buildings Halte 7 - Belmont Road Halte 8 - Hollywood Road Halte 9 - Lower Newtownards Road Halte 10 - St. George’s Market Halte 11 - May Street Halte 12 - Great Victoria Street Halte 13 - Dublin Road Halte 14 - Shaftsbury Square Halte 15 - Queen’s University Halte 16 - Eglantine Avenue Halte 17 - Cultúrlann McAdam Ó Fiaich (Café en VVV) Halte 18 - Falls Memorial Garden Halte 19 - International Wall Murals Halte 20 - Spectrum Tourist Information Centre Halte 21 - Shankill Memorial Garden Halte 22 - Crumlin Road Halte 23 - Donegal Street-Cathedral Quarter en St. Anne’s Cathedral

Belfast: Private Black Taxi Cab Murals Tour

5. Belfast: Private Black Taxi Cab Murals Tour

Dompel jezelf onder in de onrustige politieke geschiedenis van Belfast via de muurschilderingen tijdens een begeleide zwarte taxi-tour. Luister naar uitdagende verhalen en persoonlijke herinneringen van je geaccrediteerde gids terwijl je door de belangrijkste locaties in het verleden van de stad reist, waaronder de Falls en Shankill Roads. Bezoek de Internationale Muur die de toegang tot het Republikeinse West-Belfast markeert. Terwijl je door dit gebied rijdt, luister je naar opmerkelijke verhalen van je gids. Je volgende stop is de Hunger Strike-muurschildering met Bobby Sands. Spring terug in de taxi om naar Clonard Martyrs Memorial Garden in Bombay Street te reizen. Vervolg je tour door Loyalist Belfast binnen te gaan, te beginnen met het ondertekenen van je naam op de Peace Wall voordat je langs de Shankill Road rijdt. Bekijk hier veel herdenkingsmuurschilderingen van UVF- en UFF-vrijwilligers en leer meer over de Slag om de Boyne zoals uitgelegd door de Willem van Oranje-muurschildering. Sluit je tour af met een bezoek aan enkele van de minder bekende muurschilderingen van de stad voordat je weer wordt afgezet bij je hotel.

Belfast: 1,5 uur durende privérondleiding door de stad

6. Belfast: 1,5 uur durende privérondleiding door de stad

Volg een rondleiding door de grootste open kunstgalerie van Europa en zie hoe het verhaal van Belfast zich langs de muren ontvouwt. Verken belangrijke historische locaties tijdens deze 1,5 uur durende Black Taxi Cab-tour en begrijp "The Troubles" met een lokale gids die ze heeft meegemaakt. Baan je een weg langs de Loyalist Shankill Road, de Republican Falls Road en ten slotte naar de vredesmuren die hen scheiden. Stop onderweg om foto's te maken van deze ongelooflijke muurschilderingen terwijl je gids uitleg geeft over de geschiedenis en het conflict dat ze vertegenwoordigen. Rond uw privétour af in een souvenirwinkel en stel uw gids gerust vragen over de gemeenschappen en geschiedenis in het gebied.

Belfast: City, Giant's Causeway Tour met toegang tot het Titanic Museum

7. Belfast: City, Giant's Causeway Tour met toegang tot het Titanic Museum

Begin aan een dagtour vanuit Belfast en ontdek enkele van de hoogtepunten van Noord-Ierland. Bekijk de Giant's Causeway, bestaande uit ongeveer 40.000 in elkaar grijpende basaltkolommen. Kom dicht bij het UNESCO-werelderfgoed, vaak het 8e wereldwonder genoemd. Leer van onze gidsen hoe de Causeway werd gevormd door de mythische reus Finn McCool. Stop bij de Dark Hedges, een eeuwenoude laan met beukenbomen die te zien is geweest in films en op televisie. Maak een stop bij Dunluce Castle voor een snelle fotomoment. Dit verwoeste kasteel wordt omzoomd door een klif met een prachtig uitzicht op de zee. Bezoek het Titanic Museum en leer het verhaal van de Titanic oceaanstomer en haar noodlottige eerste reis. Het verhaal komt tot leven met innovatieve technologie, schaalmodellen en meer. In de late namiddag keert u terug naar Belfast.

Belfast: beroemde privétour met muurschilderingen

8. Belfast: beroemde privétour met muurschilderingen

Leer alles over het meest recente conflict in de Ierse geschiedenis tijdens deze unieke tour. Ontmoet je privégids en krijg een goed begrip van The Troubles of Northern Ireland. Start de tour in West-Belfast en bezoek de bekende gebieden Falls Road en Shankill Road. Stop bij veel van de beroemde muurschilderingen die dit deel van de stad sieren. Luister naar de verhalen achter elke muurschildering terwijl je geweldige foto's maakt. Ontdek beide kanten van de politieke en religieuze kloof. Ontvang een eerlijk en uit de eerste hand verslag van het conflict, de onrust, de gemeenschapszin, de protesten, de gevangenisuitbraken, het vredesproces en de verzoening. Deze tour is ontworpen voor iedereen, ongeacht je kennis van de geschiedenis van Ierland, met een gemakkelijk te begrijpen formaat. Leer met foto's en andere hulpmiddelen en krijg een veel beter begrip van de stad, haar verleden en haar toekomst.

Belfast en Giant's Causeway: 2-daagse rondleiding

9. Belfast en Giant's Causeway: 2-daagse rondleiding

Tijdens deze tweedaagse tour vanuit Dublin reis je naar Noord-Ierland, dat een nieuwe dageraad beleeft na het einde van 30 jaar politiek geweld. Je zult het centrum van Belfast verkennen, evenals de glorieuze valleien van Antrim. Met zijn adembenemende landschappen, gastvrije lokale bewoners, ongerepte landschappen en levende geschiedenis, zal Noord-Ierland u zeker bevallen. Gedetailleerd reisplan Dag 1: Dublin naar Belfast Om 09:00 uur vertrek je uit Dublin, in noordelijke richting voor de 2 uur durende rit naar Belfast over de nieuwe Peace Highway. Je eerste stop is St. Peters Cathedral in Drogheda, waar je het volledig bewaard gebleven hoofd van St. Oliver Plunkett zult vinden! Hij werd in 1681 door de Engelsen onthoofd en zijn hoofd zit nu te staren vanuit een glazen doos bij het altaar. Rijd van de snelweg af om de spookachtige ruïnes van Monasterboice te bezoeken. Je ziet de 10e-eeuwse ronde toren en leert hoe bewoners van die tijd hun toevlucht zochten tegen de Vikingen. Bekijk enkele van de mooiste Keltische kruisen in Ierland, met de hand uitgehouwen door monniken in de 9e eeuw. Bij aankomst in Belfast heb je 2 uur vrije tijd. U kunt een optionele en sterk aanbevolen Black Taxi Tour of the Falls en Shankill Roads overwegen. Als alternatief kunt u de vrije tijd gebruiken voor lunch en winkelen in het bruisende centrum van de stad. Verlaat het stadscentrum voor een rit naar de haven om de nummer 1 attractie van Belfast te bezoeken: The Titanic Experience! Breng 2 uur door met een rondleiding door de geheel nieuwe Titanic Belfast. Je volgt het verhaal vanaf de conceptie van het schip in Belfast in de vroege jaren 1900, via haar constructie en lancering, tot haar beruchte eerste reis en catastrofale ondergang. Overnachting in de historische universiteitswijk in het centrum van Belfast. Dag 2: Belfast – Giant's Causeway – Dublin De tour vertrekt vanuit Belfast op een rit door de glooiende landbouwgrond van County Antrim naar de noordkust van Ulster. Je eerste stop is het betoverende stadje Ballintoy, waar de beroemde Carrick-a-Rede touwbrug staat. Mis het werkelijk geweldige uitzicht over Schotland niet! Loop langs de opwindende touwbrug naar Carrick-a-Rede Island. De touwbrug doorkruist een kloof van 30 meter diep en 20 meter breed en werd opgericht door zalmvissers. Bezoekers die brutaal genoeg zijn om naar het rotsachtige eiland over te steken, worden beloond met een fantastisch uitzicht. Houd er rekening mee dat er een vergoeding moet worden betaald aan de National Trust voor degenen die de brug willen oversteken. De Giant's Causeway is vaak beschreven als het 8e wereldwonder, en als je het eenmaal hebt bezocht, begrijp je waarom. De site heeft naar schatting 40.000 zeshoekige basaltkolommen die 60 miljoen jaar geleden werden gevormd tijdens een vulkaanuitbarsting. Bezoek het ultramoderne bezoekerscentrum, dat bij de tourprijs is inbegrepen. Je hebt een audiogids met koptelefoon voor je bezoek aan de stenen, en je hoort het verhaal over hoe de rotsen werden gevormd (beschikbaar in veel verschillende talen) terwijl je erop gaat staan. Na minstens 2 uur de Giant's Causeway te hebben verkend, ga je verder naar de klifruïnes van Dunluce Caste, het voorouderlijk huis van de MacDonnell-clan. Bij de terugkeer naar Dublin heb je een korte rust- en ontspanningsstop met tijd voor wat verfrissingen. Je komt terug in Dublin met een schat aan liedjes, verhalen en herinneringen aan Belfast en de Giant's Causeway!

Belfast: Full-Day Tour met Titanic Experience

10. Belfast: Full-Day Tour met Titanic Experience

Vang de grensoverschrijdende Enterprise-trein van Dublin naar Belfast voor een volledige dag sightseeing tour van de Noord-Ierse hoofdstad, en krijgen een ticket voor de scheepswerven van de Titanic Quarter en hop-on hop-off sightseeing bus. Vertrekkend vanuit het station van Connolly op de 7:35 Enterprise Express, reizen in alle comfort over de grens. Snacks zijn beschikbaar voor aankoop aan boord. Oversteken naar Noord-Ierland op Milepost 59 voor een aankomst in Belfast Central, en vervolgens over te dragen door de lokale trein naar Belfast Great Victoria Street Station in het hart van de stad. Hier vindt u lid worden van de hop-on hop-off sightseeing tour, het nemen van een lus rond de stad, waaronder de Titanic Quarter, waar u gratis toegang tot de Titanic bezoekerscentrum zal hebben. Ontdek de geboorteplaats van de Titanic ocean liner, en zie de nieuwbouw state-of-the-art gebouwd op de 100ste verjaardag van de fatale reis van het schip. Een optionele bezoek aan de onlangs gerenoveerde Crumlin Road Gaol krijgt u toegang tot de angstaanjagende cellen en galg van de historische gevangenis. Gebouwd in 1845, Crumlin Road Gaol sloot zijn deuren in 1996 en heeft nu heropend als een meeslepende toeristische attractie Rij de beroemde watervallen en Shankill Wegen naar de politieke muurschilderingen van The Troubles zien. Dan kunt u genieten van wat vrije tijd om te winkelen in het centrum van Belfast. Terug treinen naar Dublin vertrekt om 16:05, 18:05 of 20:05 afhankelijk van uw voorkeur.

Sitemap Shankill Road

Wil je alle activiteiten in Shankill Road ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Shankill Road

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.900 beoordelingen

Hoewel het een hop on, hop off-tour is, toen we terugkwamen om er een te stoppen, stapte een kaartverkoper in en vertelde ons om uit te stappen en terug te gaan naar het einde van een grote rij die stond te wachten, we waren ingestapt bij de Titanic-kwartieren, dus we stapten niet uit en bleven aan boord, dit was na een geweldige chauffeur en zijn gids die zeer informatief en grappig was?

We wilden ons niet binden aan een tour van 3 uur, dus deze optie van een uur was gewoon perfect voor ons. Michael was geweldig, knap, leuk en vulde het uur en 15 minuten gewoon perfect. Hij is een goede luisteraar, dus hij kan snel oppikken wat je zoekt. Hij gaf ons een zeer plezierige ervaring en we raden het ten zeerste aan.

Zeer onpartijdige, goed afgeronde en leerzame rondleiding verzorgd door onze chauffeur JoJo. Biedt een ervaring uit de eerste hand met veel mogelijkheden voor debat en vragen. Onderweg gestopt op zoveel mogelijk locaties met als hoogtepunt de aangrijpende vredesmuur die deze geweldige stad helaas scheidt.

Bijzonder geslaagd! Heel interessante rondleiding door twee mensen die alles hebben meegemaakt. Wel confronterend de getuigenissen. Je wordt geraakt door wat je ziet en hoort. Extremely interesting tour with two guides who have exprienced the troubles personnally. Touching!

Het was een indrukwekkende tocht. Geschiedenis maar ook nog aanwezig. Prima verteld zonder op smuk. De moeite waard