Dingen om te doen Sharjah

Sharjah: De beste dingen die je niet wil missen

Dubai: safari in woestijn, kameelrit, BBQ & oase Al Marmoom

1. Dubai: safari in woestijn, kameelrit, BBQ & oase Al Marmoom

Begin aan een onvergetelijke dagtour door de woestijn van Dubai. Ervaar de sensatie van het rijden door rode zandduinen en voel de gastvrijheid van een bedoeïenenkamp in de woestijn, waar je kunt deelnemen aan culturele activiteiten en kunt genieten van een heerlijk barbecuebuffet. Verlaat de bruisende stad en rijd de vredige woestijn in met een 4x4-voertuig. Geniet bij aankomst van een ontspannende pauze en maak een optionele quadrit.  Zet je schrap voor een dunebashingrit door de prachtige rode duinen van de Lehbabwoestijn. Voor een extra adrenalinekick kun je proberen te sandboarden. Ga verder naar de oase Al Marmoom en je wordt verwelkomd met Arabische koffie, zoetigheden en dadels. Begroet de kamelen van het kamp en maak, als je wil, een kamelenrit van 10 minuten. Tijdens je verblijf in het kamp kun je shisha roken, hennaschilderen proberen en de plaatselijke valkenier en zijn trouwe vogel ontmoeten.  Het barbecuebuffet begint bij zonsondergang. Tijdens het eten word je vermaakt met een plaatselijke bedoeïenenshow. Sluit je diner af met een proeverij van verschillende lokale desserts. Ten slotte wordt het kamp verduisterd en heb je de gelegenheid om de vredige sfeer van een woestijnnacht op te snuiven, waarna je weer terugkeert naar je accommodatie in Dubai.

Dubai: halve dag woestijnsafari, kamelenrit & optie quadrit

2. Dubai: halve dag woestijnsafari, kamelenrit & optie quadrit

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in een 4x4-voertuig vertrek je met je lokale gids naar de woestijn, op slechts 45 minuten van Dubai. Bij het bereiken van de Lahbab-woestijn word je verwelkomd in een tent met airconditioning met verfrissingen en tijd om te ontspannen. Als je meer avontuurlijk bent ingesteld, kun je optioneel quadrijden en een ritje maken over de prachtige rode duinen van de woestijn van Dubai. Vervolgens ga je de woestijn in om te dunebashen in een 4x4-voertuig. Voel je maag opspringen als je de hoge rode duinen op en af rijdt. Sta versteld hoe het voertuig de onmogelijk steile hellingen en het oneffen terrein van het zand aankan.  Na het dune-bashing kun je sandboarding proberen, of gewoon genieten van het landschap om je heen. Zorg ervoor dat je tal van foto's van het woestijnlandschap maakt.  De volgende stop is het Al Khayma-kamp, waar je wordt verwelkomd met traditionele Arabische koffie, zoetigheden en dadels. Ga vervolgens naar een kamelenboerderij en ontdek hoe deze dieren een belangrijk onderdeel van de traditionele bedoeïenencultuur zijn. Geniet van een korte kameelrit in de open woestijn, voordat je wordt teruggebracht naar je hotel in Dubai.

Dubai: safari, quad, kamelenrit en meer

3. Dubai: safari, quad, kamelenrit en meer

Verken de prachtige en fascinerende Arabische woestijn op een tour die je zeker zal blijven boeien. Begin met het verkennen van de woestijn en bezoek het begraven dorp om een idee te krijgen van de hardheid en intensiteit van het woestijnzand. Probeer later dune-bashing in een 4x4 Land Cruiser (die volledig is uitgerust met alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen) en sandboarding op de zijdezachte, rode zandduinen. De volgende stap is het quad-gebied, waar je een korte briefing met veiligheidsinstructies krijgt voordat je geniet van de sensatie van het rijden over het uitgestrekte zand. Ontspan ten slotte in een traditioneel bedoeïenenkamp, waar je activiteiten kunt doen zoals kameelrijden en hennaschilderen. Laat je vermaken door buikdanseressen en volksdansen terwijl je geniet van een heerlijk barbecuediner.

Dubai: rodeduin-safari, kamelenrit, zandboarden en BBQ

4. Dubai: rodeduin-safari, kamelenrit, zandboarden en BBQ

Deze unieke woestijnsafari begint met een ophaalservice bij je verblijf in Dubai. Je rijdt, samen met je vrienden en familie, door de woestijn van Dubai in een 4x4-voertuig. Ervaar hoe het is om te dune-bashen met een Land Cruiser en stap uit om ook over de rode duinen te zandsurfen. Neem samen met je groep foto’s van de zonsondergang in de woestijn en kleed je in traditionele Arabische kostuums in het bedoeïenenkamp. Je maakt een rit op een kameel en kunt 's avonds je handen versieren met henna. In het bedoeïenenkamp is er tijd voor ontspanning. Leun achterover en bewonder de traditionele Tanura- en buikdansshow. Tijdens een barbecuemaaltijd met Arabische koffie, verse dadels, falafel en shoarma kun je genieten van de overheerlijke smaken van de Arabische keuken.

Dubai: quadrit, sandboarden & kameeltocht, incl. BBQ-buffet

5. Dubai: quadrit, sandboarden & kameeltocht, incl. BBQ-buffet

Verken de Lahbabwoestijn en neem deel aan woestijnavonturen, zoals quadrijden, sandboarden, kameeltochten en meer. Beleef het beste van wat de woestijn te bieden heeft tijdens een tour van een hele of halve dag vanuit Dubai, met vervoer heen en terug. Je wordt opgehaald bij je hotel of een andere gekozen locatie. Bij aankomst in de woestijn maak je je klaar voor het rijden op een quad en luister je naar een veiligheidsbriefing. Maak vervolgens een ritje met een quad over de prachtige rode zandduinen.Probeer ook andere woestijnactiviteiten uit, zoals sandboarden en een rit op een kameel. Daarna ga je naar het woestijnkamp Al Khayma (afhankelijk van de gekozen optie) waar je wordt verwelkomd met Arabische koffie en zoetigheden. Geniet van activiteiten in de woestijn zoals een ritje op een kameel, op de foto met een valk, henna-tatoeages en shisha roken, samen met culturele voorstellingen terwijl je smult van een BBQ-diner. Na de tour keer je weer terug naar je hotel of naar de gewenste locatie in Dubai.

Vanuit Dubai: rode duinen en kamelensafari, kampovernachting

6. Vanuit Dubai: rode duinen en kamelensafari, kampovernachting

Geniet van een woestijnsafari in Dubai. Rijd op een kameel, geniet van opwindend duinrijden en geniet van een authentieke barbecue onder het genot van de traditionele dans. Overnacht dan in een bedoeïenentent en maak de volgende dag een kamelentocht. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in een comfortabel 4WD-voertuig, ga je op weg naar de Lahbabwoestijn. Eenmaal in de woestijn heb je nog wat vrije tijd voordat je safari begint. Ontspan hier of kies ervoor om op een quad te rijden terwijl je voertuig voor de offroad duinrit klaar wordt gemaakt. Vervolgens maak je een spannende duinrit en voel je de adreline terwijl je voertuig de zandduinen opklimpt en afglijdt. Daarna kun je sandboarden uitproberen. Ga op het houten bord staan, balanceer jezelf en glij over het zand. Na het sandboarden ga je naar Al Khayma, een bedoeïenenachtige camping, waar je naar je eigen tent (Khayma) in het kamp wordt geleid. Nadat je je hier hebt gesettled, kun je als welkom Gahwa (Arabische koffie), Gaymat (snoepjes) en dadels proeven. Je rijdt dan op een kameel rond het terrein en, afhankelijk van de tijd en geluk, bekijkt de zonsondergang over de woestijn. Terug in Al Khayma kun je je tijd besteden aan waterpijp roken en het laten maken van een hennatattoo. Je kunt lokale Arabische kleding aantrekken en poseren voor foto's met een valk terwijl in het kampcentrum een Tanouradans wordt uitgevoerd. Geniet van een uitgebreid buffetdiner met barbecue gerechten, terwijl op het podium een Khalijidans wordt uitgevoerd. Na het avondeten wordt je per kameel naar een nabijgelegen kampeerterrein met kampvuur geleid. Leer hoe je Arabische koffie/thee maakt, terwijl je 's avonds bij het kampvuur ontspant, genietend van de stilte van de woestijn en de donkere lucht erboven. Jouw woestijngids voegt leuke avonturenverhalen toe en als het tijd is om te gaan slapen, keer je terug naar het kamp. Voor de overnachting trek je je terug in je tent. De volgende ochtend, 15 minuten voor zonsopgang, wordt je wakker om het spectaculaire uitzicht te bekijken. Jouw gids neemt je mee naar de woestijn met een kameel die buiten het kamp wacht. Vervolgens maak je een korte kamelenrit om het mooie zicht op de zonsopgang boven de zandduinen te bekijken. Na de kamelenrit keer je terug naar je tent voordat je geniet van een vers gekookt Arabisch ontbijt. Later ga je terug naar Dubai en wordt je afgezet bij jouw accommodatie.

Dubai: avondwoestijnsafari met barbecuebuffetdiner

7. Dubai: avondwoestijnsafari met barbecuebuffetdiner

Vermijd de stadsuitbreiding van Dubai tijdens een ervaring vol actie in de woestijn. Rijd door de duinen en bezoek een traditioneel Arabisch bedoeïenenkamp. Ga naar een bedoeïenenkamp en ervaar de traditionele Arabische ontvangst van koffie en dadels bij aankomst. Bekijk het kamp in je eigen tempo, bedek jezelf met traditionele Arabische kleding en maak foto's. Heb de mogelijkheid om op een kameel te rijden en door de woestijn te stoppen om de prachtige zonsondergang te bekijken. Geniet ervan om henna op je handen of voeten te laten schilderen. Luister naar muziek terwijl je thee of Arabische koffie drinkt op de camping. Proef een heerlijk barbecuediner en probeer de beroemde Arabische shisha-waterpijp. Kijk naar een met sterren verlichte buikdansvoorstelling rond het kampvuur voordat je terugkeert naar Dubai of Sharjah.

Dubai: 2-uur durende avondrondvaart op een dhow met diner

8. Dubai: 2-uur durende avondrondvaart op een dhow met diner

Ga op een ontspannende 2-uur durende tour van Dubai Creek onder de sterrenhemel en geniet van internationale culinaire hoogstandjes terwijl je vaart! Stap aan boord een traditionele Arabische dhow, en eenmaal aan boord, kan je genieten van een rijk assortiment aan Arabische en internationale gerechten terwijl je rustig langs de souks, banken en paleizen aan de waterkant van Dubai gelegen. Een vriendelijke chauffeur haalt je af van je hotel en neemt je mee naar de creek, waar je aan boord van de traditionele Arabische dhow stapt, deze schepen zijn typisch voor de Perzische Golf en worden traditioneel gebruikt door parelvissers. Je vaart langs de schitterend verlichte skyline van Dubai en smult van Arabische en internationale specialiteiten in de eetzaal aan boord van het schip. Op de dhow vind je een internationaal open buffet met hapjes, salade, vis, vlees en vescheidene desserts. Aan het einde van je romantische avond waarin je de levendige atmosfeer van Dubai in je op hebt kunnen nemen, neemt je chauffeur je weer mee terug naar je hotel.

Sharjah: Hop-On Hop-Off Bus Tour

9. Sharjah: Hop-On Hop-Off Bus Tour

Sharjah is een levendige en opwindende stad, met interessante artefacten en monumenten op elke hoek, die een perfecte harmonie tussen verleden en heden weerspiegelen. De stadstourbussen bieden toeristen en bezoekers een nieuwe manier om al zijn charmes en zijn rijke culturele erfgoed te ontdekken. Deze unieke service vergemakkelijkt het bezoeken en verkennen van de prachtige toeristische attracties van Sharjah op de best mogelijke manier. Een dag op deze hop-on hop-off dubbeldekker bustour stelt bezoekers in staat om de meest plezierige en gedenkwaardige ervaringen in Sharjah op te doen, terwijl het alle beroemde bezienswaardigheden van het emiraat bezoekt. De tour begint vanaf Al Majaz Waterfront, de nieuwste toeristische bestemming in Sharjah, met een breed scala aan recreatieve voorzieningen, waaronder restaurants/cafés en geweldige attracties, zoals minigolf, Splash Park en binnen- en buitenspeeltuinen naast de adembenemende multimedia Sharjah Fountain nemen. Vrijetijdstour stopt: 1. Centrale Souk I 2. Palmboomoase 3. Al Noor-eiland 4. Al Majaz-waterkant 5. Al Majaz-amfitheater 6. Al Montazah & Vlaggeneiland 7. Al Khan Beach I 8. Al Khan Beach II 9. Sharjah-aquarium 10. Al Qasba 11. Sahara-centrum 12. Stadscentrum van Sharjah

Van de VAE: Musandam Khasab dolfijnen spotten met lunch

10. Van de VAE: Musandam Khasab dolfijnen spotten met lunch

Breng de dag op het water door in een traditionele Omaanse dhow-boot. Bewonder de dramatische rotsformaties en zoek in het kristalheldere water naar tekenen van dolfijnen die in de branding spelen. Gemakkelijk bereikbaar met hotelovername vanuit Dubai, Sharjah, Ajman of Ras Al Khaimah, deze dagtour biedt de perfecte gelegenheid om de schoonheid van de Khor Ash Sham-fjord te verkennen. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je naar de haven van Khasab om je gids om 9.30 uur te ontmoeten. Begin met een briefing over het reisschema van de dag en vaar vanuit de haven op een traditionele dhow-boot. Bewonder de Khor Ash Sham-fjord, beroemd om zijn prachtige heldere water, een overvloed aan zeeleven en levendige koraalriffen. Vaar langs Nadifi en Qanah voordat je om ongeveer 11.45 uur een stop maakt in de wateren van Telegraph Island in Khasab Bay. Neem de tijd om te zwemmen en snorkelen in het prachtige heldere water. Geniet daarna van een lunch aan boord voordat u verder vaart naar het eiland Sibi. Stop voor de kust om nog meer te zwemmen en snorkelen, voordat je naar het eiland Sham gaat. Leer meer over het dorp vanuit je gids voordat je aan de reis terug naar de haven van Khasab begint, waar je rond 16:00 uur aankomt. Er wordt gezorgd voor hoteltransfers.

Topactiviteiten

Topbezienswaardigheden in Sharjah

Veelgestelde vragen over Sharjah

Welke topattracties zijn een must-see in Sharjah?

De topattracties in Sharjah zijn:

Sitemap Sharjah

Wil je alle activiteiten in Sharjah ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sharjah

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.685 beoordelingen

Keurig op tijd werden we opgehaald bij ons hotel. Van tevoren ontvingen we alle belangrijke info via de app. Dune-bashing, ritje op een kameel en surfend vanaf een zandduin; superleuk, goed georganiseerd en zeker een aanrader! Het is wel echt een toeristische activiteit; de één na de ander volgt elkaar op, maar dat mag hem de pret niet drukken als je tijdens je trip naar Dubai even iets van de woestijn wil zien.

Tijdens onze eerste vakantie in Dubai mocht deze activiteit zeker niet ontbreken. Vooral door onze gids, Mr Lala, was dit een onvergetelijke en toffe activiteit. Zeker een aanrader. It was our first visit to Dubai and this event had to be part of it. In particular our guide Mr Lala made it to an unforgettable activity. Highly recommended.

Echt een super leuke ervaring. Rashid heeft echt de excursie gemaakt,wat een toffe peer! De dune bashing was heftig soms (beetje misselijk van ;-)),het Sandboarden is leuk om een keer te doen maar heel zwaar om weer omhoog te lopen (moet je zelf doen). Kameelrit was prima,maar niet bijzonder. Eten en de shows waren fantastisch!

Great excursion. Very friendly and helpfull driver Nadeem. Enough time to decide to go for the quad option or not. Surprised by the litter in the dessert left by other tourists however.

Wij hadden een top middag en avond en Nabeel is een superfijne gids!