Kies data

Dingen om te doen Sharjah

Sharjah: De beste dingen die je niet wil missen

Dubai: safari, quadrit, rit op een kameel en dinerbuffet

1. Dubai: safari, quadrit, rit op een kameel en dinerbuffet

Verken de woestijn tijdens deze SUV-tour vanuit Dubai. Scheur op en neer door de woestijnduinen in een Land Cruiser. Rijd met een ATV over de zandduinen voordat je kunt genieten van live entertainment en een diner in een bedoeïenenkamp. Begin met het verkennen van de woestijn en krijg een indruk van de hardheid en intensiteit van het woestijnzand. Daarna is het tijd voor dune-bashing in een 4x4 Land Cruiser (volledig uitgerust met alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen) en sandboarding over de zijdezachte, rode zandduinen. De volgende stap (als je deze optie hebt geselecteerd) is een quadrit. Je krijgt eerst een korte briefing met veiligheidsinstructies, voordat je kunt genieten van de sensatie van het rijden over het uitgestrekte zand. Ten slotte is het tijd voor ontspanning in een traditioneel bedoeïenenkamp, waar je aan activiteiten als kameelrijden en hennaschilderen kunt deelnemen. Laat je vermaken door buikdanseressen en volksdansen terwijl je geniet van een heerlijk barbecuediner.

Dubai: halve dag woestijnsafari, kamelenrit & optie quadrit

2. Dubai: halve dag woestijnsafari, kamelenrit & optie quadrit

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in een 4x4-voertuig vertrek je met je lokale gids naar de woestijn, op slechts 45 minuten van Dubai. Bij het bereiken van de Lahbab-woestijn word je verwelkomd in een tent met airconditioning met verfrissingen en tijd om te ontspannen. Als je meer avontuurlijk bent ingesteld, kun je optioneel quadrijden en een ritje maken over de prachtige rode duinen van de woestijn van Dubai. Vervolgens ga je de woestijn in om te dunebashen in een 4x4-voertuig. Voel je maag opspringen als je de hoge rode duinen op en af rijdt. Sta versteld hoe het voertuig de onmogelijk steile hellingen en het oneffen terrein van het zand aankan.  Na het dunebashen kun je sandboarding proberen, of gewoon genieten van het landschap om je heen. Zorg ervoor dat je tal van foto's van het woestijnlandschap maakt.  Stop vervolgens bij de rode duinenwoestijn en geniet van een kameelrit in de open woestijn. Ontspan vervolgens in comfort met airconditioning terwijl je geniet van frisdrank, water en Arabische thee of koffie met dadels voordat je wordt teruggebracht naar je hotel in Dubai.

Dubai: safari rode duinen, kamelentocht, zandboarden & diner

3. Dubai: safari rode duinen, kamelentocht, zandboarden & diner

Verken de woestijn van Dubai op de best mogelijke manier: dunebashen in een Land Cruiser, een ritje op een kameel, sandboarden en een optionele kampeerervaring in een traditioneel bedoeïenenkamp met BBQ-diner en voorstellingen. Nadat je bent opgehaald in Dubai, rijd je de woestijn in met een 4x4-voertuig. Een spannend avontuur om te delen met familie en vrienden. Ervaar hoe het is om te dune-bashen met een Land Cruiser en stap uit om ook over de rode duinen te zandsurfen. Maak samen met de groep foto's van de schitterende zonsondergang in de woestijn in een bedoeïenenkamp. Spring op een kameel voor een leuke rit, en probeer 's avonds henna-schilderen uit. Neem plaats in het bedoeïenenkamp en bewonder het entertainment van een traditionele Tanura-show en een buikdansvoorstelling. Proef de rijke smaken van lokale gerechten tijdens een barbecuediner met Arabische koffie, verse dadels, falafel en shoarma.

Dubai: rode duinen, Al Khayma-woestijnkamp & diner 3 keukens

4. Dubai: rode duinen, Al Khayma-woestijnkamp & diner 3 keukens

Ontdek Dubai tijdens een tour van een hele dag door de woestijn van Dubai. Geniet van spannende activiteiten zoals dune-bashing en sandboarden, en maak van de gelegenheid gebruik om te ontspannen in een woestijnkamp met traditionele snacks en activiteiten zoals henna en shisha. Geniet ten slotte van de zonsondergang en bekijk deze door een krachtige telescoop. Nadat je bent opgehaald door je Safari-kapitein, maak je een eerste stop om even de benen te strekken en te ontspannen, of maak je een optionele quadrit. Als je voor deze optie kiest, beklim je de steilste hellingen van de woestijn en daal je af met een spannend ritje dune-bashen. Probeer sandboarden voor een extra adrenalinekick. Zodra je klaar bent met de woestijnsafari, word je in het Al Khayma-premiumkamp verwelkomd met Arabische koffie, zoete lekkernijen en dadels. Zeg de kamelen van het woestijnkamp gedag en spring, als je wilt, op een kameel voor een ritje van 10 minuten door de duinen. Geniet van de activiteiten die door het woestijnkamp worden georganiseerd, zoals henna-schilderen, Arabische koffie en thee, kamelen voeren en er is zelfs een shisha-station. Geniet van een buffetdiner met activiteiten en overheerlijke Emirati, Marokkaanse en Arabische gerechten, gevolgd door een barbecue tijdens zonsondergang. Geef je ogen de kost met een Bedoeïen-voorstelling en sluit het diner af met iets zoets en geniet van verschillende lokale desserts. De sfeer van het woestijnkamp zal veranderen als de zon ondergaat, zodat je kunt genieten van een vredige woestijnnacht. Kijk voor het slapengaan door een krachtige telescoop naar de sterren aan de woestijnhemel tijdens een fascinerende sterrenkijksessie. Laat je afzetten bij je hotel na een mooie dag vol avontuur en entertainment.

Vanuit Dubai: rode duinen en kamelensafari, kampovernachting

5. Vanuit Dubai: rode duinen en kamelensafari, kampovernachting

Geniet van een woestijnsafari in Dubai. Rijd op een kameel, geniet van opwindend duinrijden en geniet van een authentieke barbecue onder het genot van de traditionele dans. Overnacht dan in een bedoeïenentent en maak de volgende dag een kamelentocht. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in een comfortabel 4WD-voertuig, ga je op weg naar de Lahbabwoestijn. Eenmaal in de woestijn heb je nog wat vrije tijd voordat je safari begint. Ontspan hier of kies ervoor om op een quad te rijden terwijl je voertuig voor de offroad duinrit klaar wordt gemaakt. Vervolgens maak je een spannende duinrit en voel je de adreline terwijl je voertuig de zandduinen opklimpt en afglijdt. Daarna kun je sandboarden uitproberen. Ga op het houten bord staan, balanceer jezelf en glij over het zand. Na het sandboarden ga je naar Al Khayma, een bedoeïenenachtige camping, waar je naar je eigen tent (Khayma) in het kamp wordt geleid. Nadat je je hier hebt gesettled, kun je als welkom Gahwa (Arabische koffie), Gaymat (snoepjes) en dadels proeven. Je rijdt dan op een kameel rond het terrein en, afhankelijk van de tijd en geluk, bekijkt de zonsondergang over de woestijn. Terug in Al Khayma kun je je tijd besteden aan waterpijp roken en het laten maken van een hennatattoo. Je kunt lokale Arabische kleding aantrekken en poseren voor foto's met een valk terwijl in het kampcentrum een Tanouradans wordt uitgevoerd. Geniet van een uitgebreid buffetdiner met barbecue gerechten, terwijl op het podium een Khalijidans wordt uitgevoerd. Na het avondeten wordt je per kameel naar een nabijgelegen kampeerterrein met kampvuur geleid. Leer hoe je Arabische koffie/thee maakt, terwijl je 's avonds bij het kampvuur ontspant, genietend van de stilte van de woestijn en de donkere lucht erboven. Jouw woestijngids voegt leuke avonturenverhalen toe en als het tijd is om te gaan slapen, keer je terug naar het kamp. Voor de overnachting trek je je terug in je tent. De volgende ochtend, 15 minuten voor zonsopgang, wordt je wakker om het spectaculaire uitzicht te bekijken. Jouw gids neemt je mee naar de woestijn met een kameel die buiten het kamp wacht. Vervolgens maak je een korte kamelenrit om het mooie zicht op de zonsopgang boven de zandduinen te bekijken. Na de kamelenrit keer je terug naar je tent voordat je geniet van een vers gekookt Arabisch ontbijt. Later ga je terug naar Dubai en wordt je afgezet bij jouw accommodatie.

Dubai: quadsafari, Al Khayma-woestijnkamp en diner

6. Dubai: quadsafari, Al Khayma-woestijnkamp en diner

Verken de Lahbabwoestijn en neem deel aan woestijnavonturen, zoals quadrijden, sandboarden, een rit op een kameel en meer. Beleef het beste van wat de woestijn te bieden heeft tijdens een tour van een hele of halve dag vanuit Dubai, met vervoer heen en terug. Je wordt opgehaald bij je hotel of een andere gekozen locatie. Bij aankomst in de woestijn maak je je klaar voor het rijden op een quad en luister je naar een veiligheidsbriefing. Maak vervolgens een ritje met een quad over de prachtige rode zandduinen. Probeer ook andere woestijnactiviteiten uit, zoals sandboarden en een rit op een kameel. Daarna ga je naar het woestijnkamp Al Khayma waar je wordt verwelkomd met Arabische koffie en zoetigheden. Geniet van activiteiten in de woestijn zoals een ritje op een kameel, op de foto met een valk, henna-tatoeages, shisha roken en culturele voorstellingen. Proef een dinerbuffet van de barbecue met een mix van Emirati, Marokkaans en Arabisch eten. Na de tour keer je weer terug naar je hotel of naar de gewenste locatie in Dubai.

Ras al-Khaimah: woestijnsafari in de middag en BBQ-avondmaal

7. Ras al-Khaimah: woestijnsafari in de middag en BBQ-avondmaal

Ontsnap aan de hitte en drukte van het stadscentrum van Ras al-Khaimah met een woestijnsafari per 4x4-voertuig in de middag en avond. Ontspan, na de ophaalservice bij je hotel, in de terreinwagen met airconditioning. Bezoek de woestijnduinen die de stad omringen en bewonder onderweg het uitzicht op het dorre, betoverende landschap. Krijg een pauze bij een traditionele kamelenboerderij om kuddes van de prachtige bultrug herbivoren te zien. Kom van alles te weten over de verschillende soorten kamelen die veel voorkomen in de woestijn rondom Ras al-Khaimah. Vervolg je tocht in het 4x4-voertuig over de woestijnvlakten naar een kamp, waar je wordt verwelkomd met Arabische koffie en dadels. Klim op de rug van een kameel voor een optionele begeleide rit rondom het kamp. Laat je handen of voeten laten beschilderen met een hennatatoeage. Woon een traditionele Tanoura-volksdans bij en doe je tegoed aan een heerlijk BBQ-avondmaal. Rook, als je dat wilt, na het avondeten een shisha (Arabische waterpijp) en een kijk naar een buikdansshow. Ontspan onder een fonkelende sterrenhemel en geniet van een belevenis, zoals die uit 'Duizend-en-één-nacht'.

Mleiha-woestijnsafari met sandboarden, sterrenkijken en diner

8. Mleiha-woestijnsafari met sandboarden, sterrenkijken en diner

Stap weg van de drukte van de stad en ga naar de ongerepte duinen. Geniet van een avond vol avontuur met een woestijnsafari vergezeld van dineren, sterrenkijken en culturele ervaringen. Begin uw tour met een pick-up van uw centraal gelegen hotel. Ontmoet uw privéchauffeur en stap aan boord van uw vervoer met airconditioning. Bewonder de contrasten van het stedelijke landschap van de stad en de geïsoleerde zandduinen in de woestijn. Krijg een glimp op van het boerenleven en de rotsformaties in de woestijn. Bezoek de beroemde Fossil- en Camel-rotsen. Sensatiezoekers kunnen sandboarden en dunebashen door het uitgestrekte woestijnlandschap. Rijd naar het Archeologisch Museum in Sharjah, waar geschiedenis, natuur en cultuur samenkomen. Krijg inzicht in de oude Arabische traditie. Neem de tijd om rond te kijken en foto's te maken. Leg adembenemende uitzichten op de woestijn vast tijdens zonsondergang. Geniet van een mooie avond met het verkennen van de sterren en planeten met een ervaren gids. Kom tot rust met een traditioneel diner in Mleiha Café voordat u terugkeert naar Dubai.

Vanuit Dubai: stadsrondleiding Sharjah

9. Vanuit Dubai: stadsrondleiding Sharjah

Deze rondleiding neemt je mee naar Sharjah, de 'Parel van de Golf'. Een belangrijk herkenningspunt tijdens de rondleiding is de Koning Faisal-moskee, één van de grootste moskeeën in de Emiraten. Je bezoekt het gerenoveerde fort van Sharjah, de voormalige residentie van de heersende familie, gebouwd in 1820.  Vervolgens wandel je door de aangrenzende soek 'Al Arsa'. Voordat je terugkeert, is er tijd om te wandelen en winkelen in soek 'Al Markazi' - een schat aan tapijten, sieraden en handwerk.

Dubai: 2-uur durende avondrondvaart op een dhow met diner

10. Dubai: 2-uur durende avondrondvaart op een dhow met diner

Ga op een ontspannende 2-uur durende tour van Dubai Creek onder de sterrenhemel en geniet van internationale culinaire hoogstandjes terwijl je vaart! Stap aan boord een traditionele Arabische dhow, en eenmaal aan boord, kan je genieten van een rijk assortiment aan Arabische en internationale gerechten terwijl je rustig langs de souks, banken en paleizen aan de waterkant van Dubai gelegen. Een vriendelijke chauffeur haalt je af van je hotel en neemt je mee naar de creek, waar je aan boord van de traditionele Arabische dhow stapt, deze schepen zijn typisch voor de Perzische Golf en worden traditioneel gebruikt door parelvissers. Je vaart langs de schitterend verlichte skyline van Dubai en smult van Arabische en internationale specialiteiten in de eetzaal aan boord van het schip. Op de dhow vind je een internationaal open buffet met hapjes, salade, vis, vlees en vescheidene desserts. Aan het einde van je romantische avond waarin je de levendige atmosfeer van Dubai in je op hebt kunnen nemen, neemt je chauffeur je weer mee terug naar je hotel.

Topbezienswaardigheden in Sharjah

Beschikbare activiteiten

39 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 3

Veelgestelde vragen over Sharjah

Welke topattracties zijn een must-see in Sharjah?

De topattracties in Sharjah zijn:

Andere activiteiten in Sharjah

Wil je alle activiteiten in Sharjah ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sharjah

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 38.882 beoordelingen

De mooiste Safari,alles was netjes verzorgd. De chauffeur Nabil was heel aardig en professioneel.

Het was een gekke ervaring, onze gids Malik was uitstekend, ik zou het ten zeerste aanbevelen!

Het was een leuke ervaring. Het is allemaal wel erg tourist maar wel ee.n beleving.

Zeer behulpzame en vriendelijke gids Khaled. Een must-do in Dubai.

We hebben een geweldige dag gehad met onze gids Felicitatoon