Sharjah

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sharjah: de beste attracties

Sharjah: 7 bezienswaardigheden en activiteiten

Misschien is Sharjah niet zo glamorous als buurstad Dubai, maar de derde stad van de Verenigde Arabische Emiraten biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten aan haar bezoekers. Musea, souks, kunstgaleries... Hier onze tips!

 • Al Majaz

  1. Al Majaz

  Mis de fonteinenshow niet, een multimediafeest met lasers, muziek en licht. Hier aan de waterkant is een grote keus aan entertainment en eetgelegenheden voor volwassenen en kinderen.

 • Museum van Islamitische Beschaving

  2. Museum van Islamitische Beschaving

  Dit museum in een voormalige souk richt zich op de Islam en de cultuur in het algemeen. Drink een munttheetje onder de mozaïeken koepel voor de volledige ervaring!

 • Al Noor Moskee

  3. Al Noor Moskee

  Deze prachtige moskee aan the Khalidlagune is in 2005 voltooid en vertoont Ottomaanse invloeden in haar architectuur. Maandag om 10:00 uur kunnen bezoekers een tour dor het gebouw maken.

 • Maritiem Museum

  4. Maritiem Museum

  In dit moderne museum ontdek je duizend jaar zeegeschiedenis in de Perzische Golf. Hoogtepunt: ""de Parel"" die volgens archeologen 7.000 jaar oud is.

 • Sharjah Classic Car Museum

  5. Sharjah Classic Car Museum

  Hier worden 100 klassieke auto's tentoongesteld, van Bentleys tot Rolls Royces.

 • Sharjah Aquarium

  6. Sharjah Aquarium

  Koraalriffen, mangroven en lagunes vormen het leefgebied van meer dan 250 diersoorten zoals haaien, roggen en alen. In de onderwatertunnel zie je de vissen van dichtbij.

 • Arabia's Wildlife Center

  7. Arabia's Wildlife Center

  In dit dierpark in Desert Park bevindt zich de grootste dierenbevollking van het Arabisch Schiereiland, met Oryx antilopen, Arabische luipaarden, vogels en reptielen.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen heb je nodig in Sharjah?

  In drie dagen kun je de hoofdattracties van Sharjah beleven. Neem een paar extra dagen om een dagtrip naar Dubai of een woestijnsafari te maken.

 • Vervoer

  Binnen Sharjah rijden busen, die je ook naar andere locaties in de VAE brengen (Dubai Airport ligt op 15 minuten van het centrum van Sharjah). Neem je de taxi, dan is het verstandig om een geauthoriseerde taxi met meter te gebruiken. Is die niet voorhanden, spreek dan vooraf de prijs af.

 • Waar slaap je in Sharjah?

  De meeste accommodatie vind je in het centrale zakendistrict van Sharjah, tussen Al Sharq en Al Majaz. Ook aan de stranden van al Khan in buitenwijk al Khaledia is veel slaapgelegenheid.

 • Islamitische tradities in Sharjah

  Sharjah is het meest conservatief van de zeven emiraten, en zowel mannen als vrouwen worden geacht zich in het openbaar aan de gangbare kledingvoorschriften te houden. Als je trek hebt in een cocktail, zul je naar Dubai moeten gaan; Sharjah is volledig 'droog'.

Goed om te weten

 • Taal
  Arabisch
 • Valuta
  AED (United Arab Emirates dirham)
 • Tijdzone
  UTC (+04:00)
 • Landnummer

  • 971

 • De beste periode voor een bezoek
  Airco is er in elk gebouw, maar toch kun je Sharjah het best tussen november en februari bezoeken, wanneer de koelere temperatuur het mogelijk maakt om buiten rond te lopen zonder te bezwijken aan de hitte!

Sitemap Sharjah

Wil je alle activiteiten in Sharjah ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sharjah

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.883 beoordelingen

Jammer dat het begin verlaat werd, ophaaltijd werd uur later, toen naar verzamelpunt weer een half uur wachten en dus pas laat terug, gelukkig niets anders dan het diner gemist. De kruidenmarkt is zeer opdringerig.

Geweldige tour, super gids, sprak perfect Engels en Duits en zelfs ook Italiaans. Veel informatie gekregen over Dubai. Echte aanrader zeker in het begin van de vakantie.

Veel gezien met prima uitleg van de gids

Keurig op tijd opgehaald in ons hotel, daarna nog andere gasten opgehaald. Prim rondleiding gehad met veel uitleg en mogelijkheden om zelf nog dingen te doen.

Top ervaring heb paar uur van te voren geboekt en ben keurig op tijd opgehaald. Top prijs top deal

Start pickup werd in ochtend voor vertrek later in de middag. Was voor de rest naar wens