Belevingen in
Sharm-el-Sheikh

Deze Egyptische stad is niet alleen een bekend duikparadijs, het heeft ook culturele pareltjes om te ontdekken.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Sharm-el-Sheikh: De beste dingen die je niet wil missen

Nationaal Park Ras Mohammed: snorkelen en White Island

1. Nationaal Park Ras Mohammed: snorkelen en White Island

Ga op dagtrip naar Ras Mohammed National Park en ga duiken en snorkelen in de onderwaterwereld van White Island. Je wordt vanaf 08:00 uur opgehaald bij je hotel in Sharm el-Sheikh en rijdt naar de haven, waar je op een jacht stapt om naar Ras Mohammed National Park te reizen. Daarna is de dag is aan jou: ontdek de kleurrijke planten en het zeeleven rondom Ras Mohammed. Je hebt 3 tussenstops, te beginnen met 2 om te snorkelen en duiken. Zie het koraalrif, verschillende soorten vis, en andere bewoners van de onderwaterwereld. Je zal versteld staan van de helderheid van het water langs de kust van het Nationaal Park. Na de tweede tussenstop krijg je een heerlijke BBQ-lunch met shishkebab geserveerd aan boord.  Daarna maak je de reis van 25 kilometer naar het prachtige White Island, waar je nog een duik maakt. Nadat alle duiken zijn afgerond en iedereen tevreden is met hun dag, word je rond 17:00 uur afgezet bij je hotel.

...
Vanuit Sharm: Mozesberg, zonsopgang en kloosterbezoek

2. Vanuit Sharm: Mozesberg, zonsopgang en kloosterbezoek

Je wordt tussen 20:00 en 21:00 uur opgehaald bij je hotel in Sharm-el-Sheikh Vervolgens reis je in een voertuig met airconditioning gedurende 4 uur naar de berg van Mozes. Na aankomst bij de Sinaïberg begin je aan je wandeltocht naar de heilige plek waar de profeet Mozes de Tien Gebonden ontving. Je bereikt een hoogte van 2285 meter door 750 treden te beklimmen. Je wandelt de hele nacht (ongeveer 2-3 uur, afhankelijk van de deelnemer). Afhankelijk van de prestaties van de groep, kun je de top eerder bereiken dan verwacht. Tegen zonsopgang bereik je de top en kun je genieten van de opkomende zon en van het licht dat op de omliggende bergen schijnt. Terwijl je naar de zonsopgang kijkt, kun je fantastische foto's maken en bidden als je dat wilt, voordat je weer afdaalt naar beneden. Houd er rekening mee dat het ongeveer 2 uur duurt om weer naar beneden te lopen. Vervolgens heb je wat tijd om te rusten en van het ontbijt te genieten.  Hierna bezoek je het Katharinaklooster, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Blader door de oude manuscripten die in de bibliotheek tentoongesteld zijn en bekijk eeuwenoude iconen. Samen met het Anthoniusklooster, gelegen aan de overkant van de Rode Zee ten zuiden van Caïro, is het het oudste nog actieve christelijke klooster ter wereld. Nadat je het klooster hebt verkend kun je ontspannen tijdens de terugreis naar je hotel in Sharm El Sheikh.

...
Vanuit Sharm-El-Sheikh: duik in nationaal park Ras Mohammed

3. Vanuit Sharm-El-Sheikh: duik in nationaal park Ras Mohammed

Je vertrekt om 08:00 uur vanaf je hotel in Sharm-el-Sheikh en reist per bus naar de haven. Vaar met een jacht naar nationaal park Ras Mohammed, gelegen op slechts 25 kilometer afstand, op de grens tussen de Golf van Akaba en de Golf van Suez. Het Witte Eiland ligt op 28 kilometer van Sharm-el-Sheikh. De boottocht duurt bijna de hele dag en wordt opgebroken door 3 pauzes van 45 minuten om te duiken of snorkelen; bij elke pauze krijgen deelnemers de kans om te genieten van de schoonheid van de koraalriffen, felgekleurde vissen, en vele andere bewoners van de Rode Zee. Alle 3 de pauzes zijn langs de kust van Ras Mohammed. Je krijgt de kans om tijdens deze pauzes 1 of 2 keer te duiken, afhankelijk van hoe ervaren je bent. De 3e pauze is uitsluitend voor snorkelen. Na de 2e pauze kun je genieten van een lunch met kip- en vlees-sjasliek, aan boord geserveerd. Je keert terug naar je hotel rond 17:00 uur.

...
Sharm-el-Sheikh: buggy-safari, kamelenrit & diner

4. Sharm-el-Sheikh: buggy-safari, kamelenrit & diner

Laat je ophalen bij je accommodatie in  Sharm  el-Sheikh  en ga op weg naar de woestijn, waar een spannend avontuur op je wacht. Bij aankomst in het buggycentrum krijg je de nodige veiligheidsuitrusting en ontvang je veiligheidsinstructies voor de rit. Als je klaar bent om te gaan, kun je door de duinen jagen en de wind in je haar voelen terwijl je over het zand scheurt. Rijd met je buggy naar het fascinerende Echo Sound-gebied, ook bekend als de Echo Tempel, waar je ongelooflijke geluidsgolven kunt horen. Ga vervolgens naar een authentiek bedoeïenenkamp, waar je hartelijk wordt verwelkomd met een traditionele  Habak -thee. Geniet later van een ontspannen kamelenrit door de schilderachtige zandlandschappen en bewonder de langzaam ondergaande zon aan de horizon. Ontspan 's avonds in de tent en geniet van een heerlijk barbecuediner met een assortiment van lokale lekkernijen zoals  shish  kebab. Dit wordt gevolgd door een  unieke  buikdans en  tanoura- uitvoering, gevolgd door een ongelooflijke vuurshow. Aan het einde van een veelbewogen dag keer je terug naar  je  accommodatie.

...
Sharm El-Sheikh: dagtour door Caïro en piramides met de bus

5. Sharm El-Sheikh: dagtour door Caïro en piramides met de bus

Ervaar de schatten van de antieke wereld tijdens deze rondleiding door Caïro. Dompel jezelf onder in het oude Egypte met bezoeken aan het nationale museum en de prachtige piramides van Gizeh. Eerste stop: Tahrirplein. Stap het Egyptisch Museum binnen en wees getuige van een van de meest uitgebreide collecties oude Egyptische kunstvoorwerpen ter wereld. Bewonder vervolgens een panoramisch uitzicht op de Salah el-din Citadel terwijl u geniet van een lunch in een authentiek Egyptisch restaurant. Bezoek daarna de moskee van Amr ibn al-As, gebouwd in 641-642 na Christus, als het centrum van de nieuw opgerichte Egyptische hoofdstad Fustat. Ontdek de fascinerende geschiedenis achter de eerste moskee die ooit in Afrika is gebouwd vanuit je deskundige gids. Volgende stop: het Papyrusmuseum. Ontdek hier hoe de oude Egyptenaren papyruspapier gebruikten om hun beschaving vast te leggen. Ga verder naar Gizeh en bewonder de Grote Piramide, meer dan 4.500 jaar geleden gebouwd voor de farao's Cheops, Chephren en Mykerinos. Loop vervolgens naar de spectaculaire Sfinx en zie uit de eerste hand de beroemde farao met het lichaam van een leeuw.

...
Vanuit Sharm El Sheikh: daguitstap Cairo per vliegtuig

6. Vanuit Sharm El Sheikh: daguitstap Cairo per vliegtuig

Onze vertegenwoordiger haalt je op bij je hotel in Sharm El Sheikh. Je wordt dan overgebracht naar Sharm El Sheikh Airport voor je vlucht naar Cairo. Op de luchthaven van Caïro word je opgewacht door een medewerker. De gids gaat met je mee naar de Grote Piramiden van Gizeh, één van de zeven wereldwonderen. Naast de piramide van Cheops zie je ook de piramiden van Chefren en Mykerinos, als ook de tempel van Chefren en de iconische Sfinx. Deze imposante bouwwerken zijn bijna 5000 jaar oud! Vervolgens ga je naar het Egyptisch Museum, waar zo'n 150.000 eeuwenoude artefacten uit de klassieke Egyptische samenleving te zien zijn. Het is de grootste collectie Egyptische kunst ter wereld. Grijp je kans om de ongelooflijke schatten van de jongenskoning Toetanchamon te bewonderen. Na het museum heb je ook de kans om rond te dwalen in de oudste bazaar in het Midden-Oosten, de Khan El Khalili Bazaar, waar je honderden jaren geleden de sfeer van het leven in Islamitisch Cairo zult voelen. De bazaar dateert uit 1382 na Chr. en is slechts één van de fascinerende plekken die je zult zien, waardoor je echt de oude stad Caïro kunt proeven. Aan het einde van de dag wordt je naar de luchthaven van Cairo gebracht voor een vlucht terug naar Sharm El Sheikh.

...
Sharm El-Sheikh: White Island & Ras Mohammed Snorkeltrip

7. Sharm El-Sheikh: White Island & Ras Mohammed Snorkeltrip

Verlaat het Egyptische vasteland en ga op avontuur naar de meest zuidelijke delen van Zuid-Sinaï. Bewonder het onvergelijkbare landschap terwijl u door de regio rijdt, vaart en zwemt. Met een gratis barbecue-lunch kunt u achterover leunen en genieten van alles wat de omgeving te bieden heeft. Word helder en vroeg opgehaald en ga rechtstreeks naar de marine, waar je naar Ras Mohammed vaart. Verken het prachtige terrein en bezoek het unieke plateau van White Island waar de Golf van Suez en Aqaba samenkomen. Zwem en snorkel om de prachtige koraalriffen en duizenden soorten vissen te ontdekken die vlak voor de kust liggen. Je maakt twee stops in het uitgestrekte Ras Mohammed, waardoor je genoeg tijd hebt om op je gemak rond te dwalen en wat foto's te maken. Help uzelf tijdens de lunch aan de kust en ontspan op het zonnedek terwijl u terugvaart naar de stad.

...
Sharm El Sheikh: quad- en kameelritsafari

8. Sharm El Sheikh: quad- en kameelritsafari

Doe mee aan een spannende quad- en kameelritsafari die begint in Sharm El Sheikh. Navigeer met een quad door de Rode Zee-woestijn voordat je aankomt in bedoeïenendorp om op een kameel te rijden, thee te drinken en vertrouwd te raken met het lokale leven. Geniet van de zonsopgang of zonsondergang als achtergrond van uw tour. Na het ophalen wordt u naar de quads gebracht waar u een proefrit kunt maken en alle belangrijke details van het voertuig kunt leren voordat u aan de tour begint. Schakel dan in en verover de zandduinen. Kijk hoe de woestijn aan je voorbij flitst en voel de adrenaline door je lichaam stromen. Stop bij de grotten waar je je stem kunt horen echoën. Na ongeveer een uur arriveert u in het bedoeïenendorp. Ontspan, drink bedoeïenenthee en ervaar de bedoeïenenlevensstijl met een kameelrit voordat je terugkeert door de zandduinen naar het startpunt voor drop-off.

...
Sharm El Sheikh: Dinner Cruise met entertainment

9. Sharm El Sheikh: Dinner Cruise met entertainment

Je wordt opgehaald bij je hotel of een andere geselecteerde locatie in Sharm El Sheikh. Spring aan boord van een voertuig met airconditioning en geniet van een comfortabele rit naar de kust van de Rode Zee, waar het jacht op je wacht. Stap rond 18:00 uur aan boord van het jacht en ga zitten. Het programma begint met een spannende DJ-show. Na de DJ zal een bekwame goochelaar optreden en je intrigeren met zijn fascinerende trucs en acts. Daarna wordt het dinerbuffet geopend en kunt u genieten van een scala aan delicatessen. Geniet van het diner en frisdranken terwijl de zeebries u troost. De maaltijd wordt gevolgd door vermakelijke shows en uitvoeringen. Grijp je partner voor de speciale, romantische dans om het plezier te starten. Daarna vindt een taartsnijdend feest plaats om alle huwelijksreisparen of verjaardagen aan boord te eren. Leun achterover en geniet terwijl de buikdanseres het podium betreedt en verbluffende bewegingen laat zien. De tour wordt dan afgesloten en u wordt rond 21:00 uur teruggebracht naar uw hotel of geselecteerde locatie in Sharm El Sheikh.

...
Van Sharm el-Sheikh: snorkeltrip rond het eiland Tiran

10. Van Sharm el-Sheikh: snorkeltrip rond het eiland Tiran

Net buiten de kust van Sharm El Sheikh ligt het eiland Tiran, een beschermd gebied in de Rode Zee met ongerepte stranden, koraalriffen en warme lagunes. Spring van de boot, snorkel en duik voor een glimp van het enorme leven dat de Rode Zee te bieden heeft. Geniet van het ophalen van je hotel in Sharm El-Sheikh en ontspan tijdens een mooie rit naar je boot. Vaar naar het eiland Tiran om de onderwaterschatten van de riffen en zandstranden te ontdekken. Pak een snorkel en verken de wereld onder de golven, verwonder je over de overvloed aan zeeleven en spectaculaire onderwaterstructuren. Klim weer aan boord voor een heerlijke lunch, vers bereid en geserveerd aan dek. Observeer een verscheidenheid aan vissen, koraal en planten tijdens een introductieduik van 15 minuten met de steun van een ervaren instructeur. Haal het meeste uit uw dag om een van de beste duikplekken te verkennen, voordat u wordt teruggebracht naar uw hotel.

...

Plan je bezoek

 • Waar ligt het?

  Sharm el-Sheikh is een voormalige vishaven in het zuidelijke puntje van schiereiland Sinaï in Egypte. In de jaren '90 zijn strenge milieuwetten ingevoerd om het gebied te beschermen tegen schadelijke vismethoden, en sindsdien is het toerisme in de stad aanzienlijk opgebloeid.

 • Beste tijd om te gaan?

  Dat hangt er vanaf hoe goed je met hitte kunt omgaan. In juli en augustus loopt het kwik geregeld op tot boven de 40 graden. November en december kennen een mildere hitte, maar denk er wel om dat de schemering dan al om 6 uur 's avonds inzet. Als je drukte niet erg vindt, is Sharm een ideale plek om een zonnige Kerst en Nieuwjaar te vieren.

Goed om te weten

 • Taal
  Arabisch
 • Valuta
  Egyptian Pound EGP (£)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +20
 • De beste periode voor een bezoek
  Als je houdt van hitte, is de zomer jouw seizoen. Wil je het iets milder, ga dan in november of december.

Sitemap Sharm-el-Sheikh

Wil je alle activiteiten in Sharm-el-Sheikh ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sharm-el-Sheikh

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 862 beoordelingen

De boeking was snel en gemakkelijk, en ik kreeg zelfs korting op de site. Ik kreeg onmiddellijk een bevestiging van de website en de lokale touroperator en informeerde naar het ophaalschema. De lokale touroperator, OceanAir, was erg meegaand en was bereid me op te halen op de luchthaven (toen ik aankwam vanuit Caïro en aankwam om 20:45 uur) in plaats van een lokaal hotel, tegen een nominaal bedrag aan vergoedingen. Ik had het geluk dat ik de enige persoon in de tour was, en de 6 (7) -zits sedan was gloednieuw (slechts duizend km). De rest van de tour was gewoon top. Mahmoud was zeer informatief, attent, educatief en deskundig. Gewoon een heel erg professionele en ervaren gids. Mijn lokale gids om de berg te wandelen was ook geweldig. Onderweg parttime handelen als mijn persoonlijke fotograaf. :-)

1. Breng echt warme kleding mee. Het is erg koud daarboven. 2. Je hebt veel extra geld nodig. Toiletten zijn trouwens voldoende beschikbaar, maar in de staat die typisch is voor het land, kosten dekens en eventueel matrassen. Eén wordt ook lastiggevallen door kameelherders en andere strandventers. 3. De beklimming moet niet lichtvaardig worden opgevat, vooral de 750 treden zijn zwaar. 4. Voldoende eten en drinken mag niet worden vergeten, evenals de zaklamp. Je kunt alles ter plaatse kopen, maar goedkoop is het niet. Anders moet u genieten van de zonsopgang en het uitzicht. Fantastisch. Ook het klooster is een bezoek waard.

Zeer professioneel personeel. . . de gids Ahmed was geweldig. . . zelfs de chauffeur was erg aardig, behulpzaam en attent. Ik voel me veilig van het begin tot het einde van het programma... de moeite waard! Earl Individuele reiziger

Alles was geweldig, op tijd ophalen, prachtig uitzicht, geweldige snorkelgebieden. Voorzichtigheid! Ze wilden me bovendien de snorkeluitrusting in rekening brengen, pas na lange discussies gingen ze ervan af.

onze gids Angie was ongelooflijk deskundig en behulpzaam, ze maakte de reis tot een herinnering voor het leven.