Datums kiezen

Ontdek het beste van
Shkodër

Onze aanbevelingen voor Shkodër

Van Tirana: dagtrip Komani-meer en Shala-rivier

1. Van Tirana: dagtrip Komani-meer en Shala-rivier

Dagtrip naar het Komani-meer en de Shala-rivier is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een frisse, rustige dag met een schilderachtig uitzicht op het Komani-meer en de Shala-rivier. Je krijgt de kans om de boottocht in het Komani-meer te maken en vervolgens te zwemmen en te ontspannen in het frisse, kristalheldere water van de Shala-rivier met uitzicht op de dromerige natuur. De tour begint om 06:00 uur in Tirana en omvat een autorit van 3 uur en 20 minuten met een korte stop op weg naar het Komani-meer, dat in de jaren 70 werd gevormd door de Drini-vallei af te dammen. Bezoekers gaan dan aan boord van een boot en beginnen aan een rit door een reeks diepe kloven en onderling verbonden meren, tussen hoge bergen door en genietend van de rustige schoonheid van de natuurlijke omgeving. De rit duurt ongeveer 1 uur totdat je de Shala-rivier bereikt, die bekend staat om zijn kristalheldere water en adembenemende landschappen. Bezoekers kunnen zelfs een duik nemen in het koele water van de rivier als ze dat willen. Daarnaast is er een optie om een wandeling van 45 minuten de berg op te maken bij de Shala-rivier om een prachtig uitkijkpunt te bereiken. Daarna keren bezoekers terug naar de boot en gaan ze om 15.30 uur terug naar de Komani-dam, gevolgd door een rit terug naar Tirana. Over het algemeen biedt deze tour een unieke en onvergetelijke ervaring voor bezoekers om de adembenemende natuurlijke schoonheid van het Komani-meer en de Shala-rivier in Albanië te verkennen, waardoor het een uitstekende optie is voor natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar avontuur.

Montenegro vanuit Albanië: Een dagvullende tour vol ontdekkingen

2. Montenegro vanuit Albanië: Een dagvullende tour vol ontdekkingen

Montenegro mag dan in juni 2006 zijn onafhankelijkheid hebben uitgeroepen, toch zijn het zijn middeleeuwse kastelen en nederzettingen die unieke sporen van zijn geschiedenis bieden en Crna Gora - wat "Zwarte Bergen" betekent - onder de aandacht van de wereld hebben gebracht. We reizen vanuit Tirana, Albanië langs de betoverende kustlijn van de Adriatische Zee. Tijdens onze dagvullende tour ontdekken we de baai van Budva, de UNESCO stad Kotor en het kleine eiland Sveti Stefan. We vertrekken 's ochtends vanuit je hotel in Tirana met een voertuig met airconditioning richting het noorden van Albanië. We houden een korte koffiepauze bij de Buna rivier aan de voet van het prachtige Shkodra fort. Het staat te boek als een van de oudste Europese kastelen die de oudheid heeft overleefd en al meer dan 2400 jaar deze cruciale Albanese cultuurstad siert. Nadat we de Albanees-Montenegrijnse grens zijn gepasseerd, gaan we in eerste instantie richting de stad Budva - anderhalf uur rijden vanaf de grens. Voordat we de prachtige baai van Budva bereiken, maken we een korte stop bij de meest iconische bestemming van Montenegro: het piepkleine eilandje Sveti Stefan, een perfecte fotografische locatie - nu een van de meest geliefde vakantiebestemmingen op de Balkan. Budva, een van de oudste nederzettingen aan de Adriatische kust, is 2500 jaar oud en staat bekend om zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse ommuurde stad en ongerepte zandstranden. We hebben tijd voor een bezoek aan de oude stad, die helaas werd verwoest door de aardbeving van 1979, maar na de 7 jaar durende wederopbouw is het een permanent thuis geworden voor 200 gezinnen en een geweldige toeristische plek om van wat vrije tijd te genieten voordat we verder gaan naar de baai van Kotor. De Unesco-werelderfgoedlocatie Kotor is een ideale bestemming met zijn imposante middeleeuwse kasteelmuren en kleine ambachtelijke winkeltjes. Je hebt vrije tijd om de oude stad en de plaatselijke winkeltjes te verkennen. Aan het eind van de middag gaan we terug naar de Albanese grens, waarna je wordt afgezet in het hotel in Tirana waar je bent opgehaald.

Vanuit Tirana: 3-Daagse Komani Meer, Valbona en Thethi Tour

3. Vanuit Tirana: 3-Daagse Komani Meer, Valbona en Thethi Tour

Geniet van een driedaagse dagtrip door de Albanese Alpen en bezoek Komani Lake, Valbona en Thethi. Verken prachtige valleien, bekijk plaatselijke watervallen, vaar naar het Komani meer en bezoek het Nationaal Park Thethi. Begin je reis van Tirana naar Komani Lake op de eerste dag van de tour. Zet zeil bij het meer en vaar gedurende 2 uur door een prachtig dramatisch uitzicht op de bergen van Komani Lake. Vervolg je weg en neem je privétransfer naar Valbona Valley. Chill tijd en ontspannen Uitzicht. Begin de tweede dag vroeg in de ochtend en wandel van Valbona Valley National Park naar Thethi Valley National Park. Geniet van de wandeling, die gematigd is en ongeveer 6 uur duurt. Bewonder de omgeving en geniet tijdens deze 6 uur van voldoende tijd om uit te rusten en het belangrijkste, om te genieten van een van de mooiste delen van Albanië, het hart van de Alpen. Vervolg de dag en tegen de middag arriveer je in Thethi Nationaal Park. Ga verder met de tour op dag drie door de meest interessante delen van Thethi te bezoeken, zoals de kerk, de Grunas waterval en het Blauwe Oog. In de namiddag keer je terug naar Tirana met een kort bezoek aan de stad Shkodra en tegen de avond kom je aan in Tirana om onze rondreis af te sluiten.

Shkodra uit Tirana: dagtocht door kasteel, stad en Skadarmeer

4. Shkodra uit Tirana: dagtocht door kasteel, stad en Skadarmeer

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, rijd je naar de stad Shkoder, de op twee na grootste stad van Albanië, 95 km ten noorden van Tirana. Deze stad staat bekend om zijn cultuur, traditie en natuurlijke schoonheid en biedt een diversiteit die in geen enkele andere stad in Albanië te vinden is: met rivieren, meren, lagunes en bergen die Shkodra tot een onvergetelijke bestemming in Albanië maken. Gebouwd op een rotsachtige heuvel met uitzicht op de stad bij de rivieren Buna en Drini, vindt u het belangrijkste monument van Shkoder: het kasteel van Rozafa. Na een bezoek aan het kasteelgebied krijgt u de kans om de loden moskee en de katholieke kerk te verkennen en de diverse religieuze elementen en architectuur op te merken. Je hebt ook de mogelijkheid om door de lokale bazaar van Shkoder te slenteren, een glimp op te vangen van de Albanese tradities en misschien een souvenir te kopen. Optioneel: lunch met traditionele gerechten uit de regio waaronder krap vis die op een dakpan wordt gekookt. Ga terug naar Tirana. Einde dienst.

Van Tirana: 3-daagse Koman-meer, Valbona en Theth-wandeltocht

5. Van Tirana: 3-daagse Koman-meer, Valbona en Theth-wandeltocht

Deze actieve meerdaagse tour door Valbona en Theth in het hart van de Albanese Alpen neemt je mee naar het Komanmeer, de Valbona-vallei en het schilderachtige dorpje Theth. Geniet samen met een persoonlijke gids van de schilderachtige natuur en Albanese gastvrijheid. Uw privéreis is inclusief accommodatie, maaltijden en al het vervoer. Dag 1: Tirana – Komanmeer – Valbona Verlaat Tirana vroeg om op tijd richting Koman Lake te rijden voor de veerboot die vertrekt naar Fierza aan de andere kant van het meer. Sinds 1985 is dit kunstmatige meer de enige manier waarop de lokale bevolking in contact kan komen met de moderne wereld. Rijdend van Fierza naar Valbona, reis ongeveer 45 minuten en passeer Bajram Curri, de gemeente van het gebied. Geniet van een lunchpauze in Valbona en wandel in Kukaj, een zeer afgelegen gebied in de Valbona-vallei, waar je kunt zien hoe de lokale bevolking leeft. Aan het einde van de dag overnacht je in het pension. Dag 2: Wandelen vanuit Valbona – Theth Beschouwd als de grote dag van de tour, ga op een spannende wandeling van Valbona naar Theth langs het oude pad dat de lokale bevolking al jaren gebruikt. Vroeger was het alleen mogelijk om te voet van Valbona naar Shkoder te reizen, waarbij je twee volle dagen wandelde. Als je over dit pad loopt, kom je door het oudste deel van het dorp waar mensen nog steeds wonen in hun meer dan 100 jaar oude stenen huizen die opmerkelijke overblijfselen uit het verleden zijn. De 18 km lange trektocht biedt een spectaculair uitzicht op lange rotsachtige valleien en weelderige groene bossen. Stop onderweg voor de lunch in een van de traditionele cafés en kies ervoor om snacks in te slaan. Na een trekking van ongeveer 7-8 uur kom je aan in Theth. Besteed tijd aan het bewonderen van de unieke natuur, geschiedenis en tradities van Theth, inclusief het symbool van het dorp, de Lock-In Tower. Overnachten en dineren in het pension. Dag 3: Theth – Shkoder – Tirana Na het ontbijt in het pension is de Grunas-waterval de volgende attractie. Maak een wandeling van ongeveer 45 minuten vanaf het centrum van het dorp, waarbij je door het grootste deel van het dorp gaat en zacht heuvelachtig terrein ingaat. Als u Theth achter u laat en ongeveer 3 uur rijdt, bereikt u Shkoder, de grootste stad van het Albanese noorden. Geniet van vrije tijd in Shkoder voordat je 's avonds terugkeert naar Tirana om de tour af te sluiten.

Vanuit Tirana: Dagtocht naar Shkodra en Lezha (Scutari & Lisus)

6. Vanuit Tirana: Dagtocht naar Shkodra en Lezha (Scutari & Lisus)

Ga mee op deze onvergetelijke reis en verken de betoverende bezienswaardigheden van Shkodra en Lezha, twee van de meest historische steden van Albanië. De gids haalt je op bij je accommodatie in Tirana om het avontuur te beginnen. De eerste bestemming is de charmante stad Lezha. Duik in de rijke geschiedenis en breng hulde aan de nationale held van Albanië, Gjergj Kastriot Skanderbeg, bij zijn vereerde graftombe. Daarna bezoeken we het centrum van de stad Lezha. Daarna gaan we naar het iconische Rozafa kasteel, majestueus gelegen op slechts 3 km ten zuiden van het bruisende centrum van Shkodra. Dit oude fort heeft een boeiend verleden dat teruggaat tot de vroege bronstijd, wat blijkt uit fascinerende archeologische vondsten. Stap binnen de muren van het kasteel en ontdek architectonische hoogstandjes en overblijfselen van Venetiaanse administratieve gebouwen. Geniet vanaf de uitkijkpunten van het kasteel van een panoramisch uitzicht over het schilderachtige landschap, dat wordt gesierd door de rivieren Buna en Drin. Onze reis gaat verder naar het adembenemende Shkodra meer, op de grens tussen Montenegro en Albanië. Dit uitgestrekte meer, ooit een baai van de Adriatische Zee, is het grootste meer van de Balkan. Het is meer dan 41 km lang en krioelt van de vogels, waaronder de majestueuze pelikanen. Vrije tijd voor de lunch, met de mogelijkheid om te genieten van het panoramische uitzicht op het meer. Sluit onze tour af met een bezoek aan de levendige hoofdboulevard van Shkodra, waar je je kunt onderdompelen in de dynamische mix van geschiedenis, cultuur en moderniteit. Bezoek ook de ontzagwekkende katholieke kathedraal, gewijd aan St. Stephen en geprezen als een van de grootste in de Balkan. Terug naar Tirana in je hotel.

Van Tirana of Shkoder: 4-daagse Valbona en Theth-wandeltocht

7. Van Tirana of Shkoder: 4-daagse Valbona en Theth-wandeltocht

Proef het platteland van Albanië tijdens een privé 4-daagse wandeltocht vanuit Tirana met een professionele gids. Bezoek Koman Lake, Valbona, Theth, de "Blue Eye", Gurnas Waterfall en Shkoder. Geniet van inbegrepen pensionaccommodatie en maaltijden. Op dag 1 verlaat u Tirana vroeg nadat u bent opgehaald bij uw accommodatie en rijdt u richting het Koman-meer. Neem daar een veerboot naar Fierza aan de andere kant van dit kunstmatige meer, de enige verbinding die de lokale bevolking heeft om in contact te komen met de moderne wereld. Rijd vervolgens door van Fierza naar Valbona, door Bajram Curri. Stop voor een lunchpauze in Valbona en ga vervolgens wandelen in Kukaj, een afgelegen gebied in de Valbona-vallei. Zie hoe lokale mensen hun leven leiden voordat je incheckt in je guesthouse voor de nacht. Op dag 2 wandelt u ongeveer 20 kilometer van Valbona naar Theth en volgt u het oude pad dat ooit de enige manier was om tussen Valbona en Shkoder te reizen. Ga door oude dorpjes waar nog steeds mensen wonen in hun meer dan 100 jaar oude stenen torens. Geniet van een spectaculair uitzicht op de lange rotsachtige vallei vermengd met rustig, ontspannend bos, en kies uit een aantal traditionele cafés voor een lunchpauze. Kom aan in Theth en bereid je voor om versteld te staan van de unieke natuur, geschiedenis en traditie. Bewonder de Lock-in Tower of Theth en hoor over zijn interessante verleden. Overnacht in Theth. Maak op dag 3 een wandeling naar de "Blue Eye", een natuurlijke waterpoel op ongeveer 10 kilometer van het centrum van Theth. Met een diepte van 5 meter en ijskoud water (5°C) wordt de Blue Eye gevormd door rotserosie veroorzaakt door water dat uit de bergen naar beneden komt. Geniet van een picknicklunch bij Blue Eye en keer tegen de middag terug naar het pension. Ontbijt op dag 4 in het pension en ga vervolgens naar de Gurnas-waterval, op ongeveer 45 minuten lopen van het centrum van het dorp. Laat daarna Theth achter en rijd ongeveer 3 uur naar Shkoder, de grootste stad in het noorden van Albanië. Geniet van wat vrije tijd in Shkodër voordat je 's avonds terugkeert naar Tirana.

Van Shkodër: dagtocht naar Bogë en Theth National Park

8. Van Shkodër: dagtocht naar Bogë en Theth National Park

myTour heeft voor u een verrassende route samengesteld, een prachtige mix van natuur en cultuur. We zullen ontdekken hoe we nog kunnen leven door het ritme van de natuur en de seizoenen in het dorp Theth te volgen. We vertrekken vroeg in de ochtend en ontmoeten onze gids in het hotel. Na een paar kilometer stoppen we bij Qafe Thore, een prachtig panoramisch punt en een oude wachtpost. We vervolgen onze weg richting Theth, waar we na 11 uur aankomen. Eenmaal in het dorp worden we welkom geheten in een lokaal hostel (bujtina) en maken we kennis met de traditionele gastvrijheid van de bewoners van deze gebieden. Na de lunch wijden we ons aan de ontdekking van het oude dorp Theth met een rondleiding die in alle rust te voet verloopt. De eerste stop is de kerk van Theth, gebouwd in 1892 en gerenoveerd in 2005. Als we door de stad lopen, zien we de karakteristieke torenhuizen en bereiken we Kulla e ngujimit. Deze toren is het symbool van een Albanië dat niet meer bestaat, gekoppeld aan traditionele familievetes. De toren werd namelijk gebruikt als schuilplaats bij bloedwraak (gjakmarrja) tijdens ruzies tussen families. In de middag keren we terug naar Shkodër.

Vanuit Durres: dagtocht met gids naar de rivier de Shala

9. Vanuit Durres: dagtocht met gids naar de rivier de Shala

De beroemde "Thailands" van Albanië, de verborgen vallei gelegen tussen torenhoge kliffen, diepe kloven en dichte bossen, biedt een adembenemend landschap. Je zult getuige zijn van deze omgeving tijdens een boottocht die je door de Shala-rivier voert en onderweg grotten en watervallen verkent. De reis begint vanaf het Koman-meer, dat op ongeveer 3.30 uur rijden van Durres ligt. Je zult een ritje maken met een lokale boot om te genieten van prachtige landschappen en spectaculaire uitzichten. Na de rit heb je wat vrije tijd om de omgeving te verkennen, te zonnebaden, in het koude kristalheldere water van de rivier te zwemmen, te lunchen in een lokaal restaurant, fantastische foto's te maken of gewoon te ontspannen door het unieke landschap te bewonderen. Terug naar het startpunt in het Koman-meer in de late namiddag en start de reis terug naar Durres (verwachte aankomsttijd rond 20:00 uur).

Van Tirana: Valbona Park met veerboot en Prizren City

10. Van Tirana: Valbona Park met veerboot en Prizren City

Dag 1 : Om zes uur komt de gids je ophalen bij het hotel. Daarna beginnen we aan de reis naar Valbona. We komen aan bij Komani Lake waar we ongeveer 2,5 uur met de veerboot zullen reizen. Tijdens de reis hebben we de gelegenheid om het Komani-meer te zien, omringd door hoge bergen en groen. De natuur is geweldig! De reis gaat verder richting de stad Bajram Curri. Daar gaan we een wandeling maken over de hoofdboulevard en een koffie/thee drinken. We vervolgen de reis naar Valbona National Park. Onderweg worden we vergezeld door de rivier de Valbona waar we kunnen stoppen met zwemmen (optioneel). De volgende stop is bij de watermolen, waar je leert hoe watermolens werken. Overnachting in Valbona (Pension). Accommodatie is inbegrepen in het pakket. Dag 2 : Na het ontbijt verkennen we de Valbona-vallei met een 4x4-auto/busje gedurende 30 minuten. Daarna wandelen we naar de Valbona-waterval, een waterval met fantastische natuur. De wandeling is gemakkelijk vlak, door het beukenbos. Na een bezoek aan de waterval, lopen we ongeveer een uur verder naar een punt waar de Valbona-vallei van bovenaf wordt bekeken. Xhema's Lake wordt gevoed door de lente en creëert in de lente een magisch blauw meer. Tijdens de zomer, vooral in augustus, wordt het gedroogd, verliest het de magie en verandert het meestal in een plas. Hoe dan ook, de wandeling naar deze plek is in elk seizoen een leuke ervaring om de omgeving te verkennen. Op de terugweg naar Tirana passeren we Kosovo en stoppen we zeker in de stad Prizren. Prizren is een van de oudste nederzettingen in Kosovo en de westelijke Balkan. Archeologische opgravingen in het fort van Prizren geven aan dat het fortgebied sinds de bronstijd bewoond en gebruikt is

Alle activiteiten

56 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Shkodër

Wat zijn de topattracties van Shkodër?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Shkodër?

Bij een bezoek aan Shkodër, welke activiteiten hebben de beste deals en kortingen?

Andere activiteiten in Shkodër

Wil je alle activiteiten in Shkodër bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.