De populairste activiteiten van Shkodër

Van Tirana: dagtrip Komani-meer en Shala-rivier

1. Van Tirana: dagtrip Komani-meer en Shala-rivier

Dagtrip naar het Komani-meer en de Shala-rivier is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een frisse, rustige dag met een schilderachtig uitzicht op het Komani-meer en de Shala-rivier. Je krijgt de kans om de boottocht in het Komani-meer te maken en vervolgens te zwemmen en te ontspannen in het frisse, kristalheldere water van de Shala-rivier met uitzicht op de dromerige natuur. De tour begint om 06:00 uur in Tirana en omvat een autorit van 3 uur en 20 minuten met een korte stop op weg naar het Komani-meer, dat in de jaren 70 werd gevormd door de Drini-vallei af te dammen. Bezoekers gaan dan aan boord van een boot en beginnen aan een rit door een reeks diepe kloven en onderling verbonden meren, tussen hoge bergen door en genietend van de rustige schoonheid van de natuurlijke omgeving. De rit duurt ongeveer 1 uur totdat je de Shala-rivier bereikt, die bekend staat om zijn kristalheldere water en adembenemende landschappen. Bezoekers kunnen zelfs een duik nemen in het koele water van de rivier als ze dat willen. Daarnaast is er een optie om een wandeling van 45 minuten de berg op te maken bij de Shala-rivier om een prachtig uitkijkpunt te bereiken. Daarna keren bezoekers terug naar de boot en gaan ze om 15.30 uur terug naar de Komani-dam, gevolgd door een rit terug naar Tirana. Over het algemeen biedt deze tour een unieke en onvergetelijke ervaring voor bezoekers om de adembenemende natuurlijke schoonheid van het Komani-meer en de Shala-rivier in Albanië te verkennen, waardoor het een uitstekende optie is voor natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar avontuur.

Vanuit Tirana: driedaagse Komani-meer, Valbona en Thethi-tour

2. Vanuit Tirana: driedaagse Komani-meer, Valbona en Thethi-tour

1e dag: We beginnen onze reis van Tirana naar het Komani-meer. Bij het meer nemen we de boot en varen we 2 uur door een prachtig dramatisch uitzicht op de bergen naar het Fierza-meer. Daarna nemen we onze privétransfer naar Valbona Valley. 2e dag: We beginnen onze dag vroeg in de ochtend en wandelen van Valbona Valley National Park naar Thethi Valley National Park. De wandeling is middelzwaar en duurt ongeveer 6 uur. Gedurende deze 6 uur hebben we voldoende tijd om uit te rusten en, het allerbelangrijkste, om te genieten van een van de beste delen van Albanië, het hart van de Alpen. In de middag komen we aan in Thethi National Park. 3e dag: We beginnen onze dag met het bezoeken van de meest interessante delen van Thethi zoals The Curch, Grunas Waterfall en the Blue Eye. In de middag beginnen we onze weg terug naar Tirana met een kort bezoek aan de stad Shkodra. Rond de avond komen we aan in Tirana. Einde van onze dienstverlening.

Van Tirana: 3-daagse Koman-meer, Valbona en Theth-wandeltocht

3. Van Tirana: 3-daagse Koman-meer, Valbona en Theth-wandeltocht

Deze actieve meerdaagse tour door Valbona en Theth in het hart van de Albanese Alpen neemt je mee naar het Komanmeer, de Valbona-vallei en het schilderachtige dorpje Theth. Geniet samen met een persoonlijke gids van de schilderachtige natuur en Albanese gastvrijheid. Uw privéreis is inclusief accommodatie, maaltijden en al het vervoer. Dag 1: Tirana – Komanmeer – Valbona Verlaat Tirana vroeg om op tijd richting Koman Lake te rijden voor de veerboot die vertrekt naar Fierza aan de andere kant van het meer. Sinds 1985 is dit kunstmatige meer de enige manier waarop de lokale bevolking in contact kan komen met de moderne wereld. Rijdend van Fierza naar Valbona, reis ongeveer 45 minuten en passeer Bajram Curri, de gemeente van het gebied. Geniet van een lunchpauze in Valbona en wandel in Kukaj, een zeer afgelegen gebied in de Valbona-vallei, waar je kunt zien hoe de lokale bevolking leeft. Aan het einde van de dag overnacht je in het pension. Dag 2: Wandelen vanuit Valbona – Theth Beschouwd als de grote dag van de tour, ga op een spannende wandeling van Valbona naar Theth langs het oude pad dat de lokale bevolking al jaren gebruikt. Vroeger was het alleen mogelijk om te voet van Valbona naar Shkoder te reizen, waarbij je twee volle dagen wandelde. Als je over dit pad loopt, kom je door het oudste deel van het dorp waar mensen nog steeds wonen in hun meer dan 100 jaar oude stenen huizen die opmerkelijke overblijfselen uit het verleden zijn. De 18 km lange trektocht biedt een spectaculair uitzicht op lange rotsachtige valleien en weelderige groene bossen. Stop onderweg voor de lunch in een van de traditionele cafés en kies ervoor om snacks in te slaan. Na een trekking van ongeveer 7-8 uur kom je aan in Theth. Besteed tijd aan het bewonderen van de unieke natuur, geschiedenis en tradities van Theth, inclusief het symbool van het dorp, de Lock-In Tower. Overnachten en dineren in het pension. Dag 3: Theth – Shkoder – Tirana Na het ontbijt in het pension is de Grunas-waterval de volgende attractie. Maak een wandeling van ongeveer 45 minuten vanaf het centrum van het dorp, waarbij je door het grootste deel van het dorp gaat en zacht heuvelachtig terrein ingaat. Als u Theth achter u laat en ongeveer 3 uur rijdt, bereikt u Shkoder, de grootste stad van het Albanese noorden. Geniet van vrije tijd in Shkoder voordat je 's avonds terugkeert naar Tirana om de tour af te sluiten.

Van Tirana of Shkoder: 4-daagse Valbona en Theth-wandeltocht

4. Van Tirana of Shkoder: 4-daagse Valbona en Theth-wandeltocht

Proef het platteland van Albanië tijdens een privé 4-daagse wandeltocht vanuit Tirana met een professionele gids. Bezoek Koman Lake, Valbona, Theth, de "Blue Eye", Gurnas Waterfall en Shkoder. Geniet van inbegrepen pensionaccommodatie en maaltijden. Op dag 1 verlaat u Tirana vroeg nadat u bent opgehaald bij uw accommodatie en rijdt u richting het Koman-meer. Neem daar een veerboot naar Fierza aan de andere kant van dit kunstmatige meer, de enige verbinding die de lokale bevolking heeft om in contact te komen met de moderne wereld. Rijd vervolgens door van Fierza naar Valbona, door Bajram Curri. Stop voor een lunchpauze in Valbona en ga vervolgens wandelen in Kukaj, een afgelegen gebied in de Valbona-vallei. Zie hoe lokale mensen hun leven leiden voordat je incheckt in je guesthouse voor de nacht. Op dag 2 wandelt u ongeveer 20 kilometer van Valbona naar Theth en volgt u het oude pad dat ooit de enige manier was om tussen Valbona en Shkoder te reizen. Ga door oude dorpjes waar nog steeds mensen wonen in hun meer dan 100 jaar oude stenen torens. Geniet van een spectaculair uitzicht op de lange rotsachtige vallei vermengd met rustig, ontspannend bos, en kies uit een aantal traditionele cafés voor een lunchpauze. Kom aan in Theth en bereid je voor om versteld te staan van de unieke natuur, geschiedenis en traditie. Bewonder de Lock-in Tower of Theth en hoor over zijn interessante verleden. Overnacht in Theth. Maak op dag 3 een wandeling naar de "Blue Eye", een natuurlijke waterpoel op ongeveer 10 kilometer van het centrum van Theth. Met een diepte van 5 meter en ijskoud water (5°C) wordt de Blue Eye gevormd door rotserosie veroorzaakt door water dat uit de bergen naar beneden komt. Geniet van een picknicklunch bij Blue Eye en keer tegen de middag terug naar het pension. Ontbijt op dag 4 in het pension en ga vervolgens naar de Gurnas-waterval, op ongeveer 45 minuten lopen van het centrum van het dorp. Laat daarna Theth achter en rijd ongeveer 3 uur naar Shkoder, de grootste stad in het noorden van Albanië. Geniet van wat vrije tijd in Shkodër voordat je 's avonds terugkeert naar Tirana.

Van Tirana: 2-daagse rondleiding door Theth National Park

5. Van Tirana: 2-daagse rondleiding door Theth National Park

Verken Theth National Park tijdens een tweedaagse rondleiding en bekijk adembenemende natuurlijke wonderen zoals de Blue Eye en de Grunas-waterval, evenals historische wonderen zoals de Church of Theth en de Lock-in Tower. Aankomst in Theth en neem even de tijd om je te settelen in je kamer. Ga vervolgens naar de vallei voor een mooie wandeling langs de rivier voordat je stopt bij de Lock-in Tower. Luister naar de fascinerende geschiedenis van deze oude gevangenis van je deskundige gids. Ga verder naar de Grunas-waterval en zie een van de meest unieke natuurlijke formaties in de Albanese Alpen, uitgeroepen tot door de staat beschermd natuurmonument. Ga dan terug naar het pension. Begin uw ochtend met een traditioneel ontbijt voordat u naar de Blue Eye reist. Bewonder onderweg het ongelooflijke landschap langs het pad met bergketens boven je en rotsachtige poelen met zoet water - uitstekend om in te zwemmen. Kom ten slotte aan bij Kaap Kapre, een van de mooiste dorpen in de Alpen. Bewonder hier het spectaculaire Blue Eye-zwembad. Maak van de gelegenheid gebruik om ongelooflijke foto's te maken of ontspan gewoon met je groep op het randje. Na een heerlijke lunch reist u terug naar de stad Tirana.

Van Shkodër: dagtocht naar Bogë en Theth National Park

6. Van Shkodër: dagtocht naar Bogë en Theth National Park

myTour heeft voor u een verrassende route samengesteld, een prachtige mix van natuur en cultuur. We zullen ontdekken hoe we nog kunnen leven door het ritme van de natuur en de seizoenen in het dorp Theth te volgen. We vertrekken vroeg in de ochtend en ontmoeten onze gids in het hotel. Na een paar kilometer stoppen we bij Qafe Thore, een prachtig panoramisch punt en een oude wachtpost. We vervolgen onze weg richting Theth, waar we na 11 uur aankomen. Eenmaal in het dorp worden we welkom geheten in een lokaal hostel (bujtina) en maken we kennis met de traditionele gastvrijheid van de bewoners van deze gebieden. Na de lunch wijden we ons aan de ontdekking van het oude dorp Theth met een rondleiding die in alle rust te voet verloopt. De eerste stop is de kerk van Theth, gebouwd in 1892 en gerenoveerd in 2005. Als we door de stad lopen, zien we de karakteristieke torenhuizen en bereiken we Kulla e ngujimit. Deze toren is het symbool van een Albanië dat niet meer bestaat, gekoppeld aan traditionele familievetes. De toren werd namelijk gebruikt als schuilplaats bij bloedwraak (gjakmarrja) tijdens ruzies tussen families. In de middag keren we terug naar Shkodër.

Van Tirana: Valbona Park met veerboot en Prizren City

7. Van Tirana: Valbona Park met veerboot en Prizren City

Dag 1 : Om zes uur komt de gids je ophalen bij het hotel. Daarna beginnen we aan de reis naar Valbona. We komen aan bij Komani Lake waar we ongeveer 2,5 uur met de veerboot zullen reizen. Tijdens de reis hebben we de gelegenheid om het Komani-meer te zien, omringd door hoge bergen en groen. De natuur is geweldig! De reis gaat verder richting de stad Bajram Curri. Daar gaan we een wandeling maken over de hoofdboulevard en een koffie/thee drinken. We vervolgen de reis naar Valbona National Park. Onderweg worden we vergezeld door de rivier de Valbona waar we kunnen stoppen met zwemmen (optioneel). De volgende stop is bij de watermolen, waar je leert hoe watermolens werken. Overnachting in Valbona (Pension). Accommodatie is inbegrepen in het pakket. Dag 2 : Na het ontbijt verkennen we de Valbona-vallei met een 4x4-auto/busje gedurende 30 minuten. Daarna wandelen we naar de Valbona-waterval, een waterval met fantastische natuur. De wandeling is gemakkelijk vlak, door het beukenbos. Na een bezoek aan de waterval, lopen we ongeveer een uur verder naar een punt waar de Valbona-vallei van bovenaf wordt bekeken. Xhema's Lake wordt gevoed door de lente en creëert in de lente een magisch blauw meer. Tijdens de zomer, vooral in augustus, wordt het gedroogd, verliest het de magie en verandert het meestal in een plas. Hoe dan ook, de wandeling naar deze plek is in elk seizoen een leuke ervaring om de omgeving te verkennen. Op de terugweg naar Tirana passeren we Kosovo en stoppen we zeker in de stad Prizren. Prizren is een van de oudste nederzettingen in Kosovo en de westelijke Balkan. Archeologische opgravingen in het fort van Prizren geven aan dat het fortgebied sinds de bronstijd bewoond en gebruikt is

Van Tirana: Shkoder, Rozafa Castle en Lake Skadar Day Trip

8. Van Tirana: Shkoder, Rozafa Castle en Lake Skadar Day Trip

Vertrek uit Tirana. Aankomst in Shkodra en start van de tour met een bezoek aan het kasteel en het museum binnen, dat een interessante verzameling voorwerpen en documenten herbergt, die de geschiedenis van de stad illustreren, van de Illyrische tot de Ottomaanse periode, de oorlogen die Scutari voerde tegen Romeinen, Byzantijnen en Slaven, en het heroïsche verzet van de lokale bevolking tegen de belegering van het Ottomaanse leger. Rondleiding door de stad en het Marubi-museum (optioneel), het belangrijkste fotografische museum van het land en een van de belangrijkste in de Balkan. In ruil daarvoor lunchmogelijkheid bij het Skadar-meer, in een gebied dat algemeen bekend staat als "Shiroke", waar de visliefhebbers de kans kunnen krijgen om de lokale specialiteit te proeven, Karp gekookt in casarole.

Fom Tirana: Shkodra-meer, kasteel Rozafa en stad Lezha

9. Fom Tirana: Shkodra-meer, kasteel Rozafa en stad Lezha

Ga met ons mee op een onvergetelijke dagtocht om de adembenemende attracties van Shkodra en Lezha (Scutari en Lisus), twee van de meest historische steden van Albanië, te verkennen. We ontmoeten elkaar stipt om 9.00 uur in je hotel in Tirana voordat we aan ons avontuur beginnen. Onze eerste stop is in de stad Lezha. We bezoeken de stad en bezoeken vervolgens het graf van de nationale held van Albanië, Gjergj Kastriot Skanderbeg. Daarna vervolgen we de reis om het iconische Rozafa-kasteel te bezoeken, ook wel bekend als het fort van Shkodra, slechts 3 km ten zuiden van het stadscentrum. Dit enorme verdedigingswerk staat bovenop een rotsachtige heuvel met uitzicht op de stad en heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de vroege bronstijd. Archeologische opgravingen hebben een indrukwekkend scala aan artefacten opgeleverd, die het lange en legendarische verleden van het kasteel onthullen. Binnen de muren van het kasteel ontdek je een schat aan architectonische wonderen, waaronder de kerk van St. Stephen, verschillende Venetiaanse administratieve gebouwen en enkele middeleeuwse kamers. Vanaf de wallen van het kasteel kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op het omliggende platteland, inclusief de nabijgelegen rivieren Buna en Drin. Vervolgens gaan we naar het Shkodra-meer, gelegen op de grens van Montenegro en Albanië. Dit uitgestrekte water was ooit een baai van de Adriatische Zee, maar werd afgesneden toen de zeespiegel duizenden jaren geleden daalde. Tegenwoordig is het het grootste meer van de Balkan, met een lengte van meer dan 41 km en een oppervlakte van 370-530 km2. Als een van de grootste vogelreservaten van Europa is het Shkodra-meer een paradijs voor vogelaars, met zo'n 240 vogelsoorten die de oevers bewonen. Een van de meest indrukwekkende zijn de laatst overgebleven pelikanen in Europa, wiens majestueuze spanwijdte gracieus over het water glijdt. Onze volgende stop is de katholieke kathedraal, een van de grootste in de Balkan en gewijd aan St. Stephen. Na een reconstructie in 1991 werd de kathedraal ingewijd door Moeder Theresa en twee jaar later werd ze bezocht door paus Johannes Paulus II. In de kathedraal vind je een kopie van de lijkwade van Turijn, die het negatieve beeld draagt van een man die volgens sommigen Jezus van Nazareth is. Tot slot maken we een ontspannen wandeling langs de bruisende hoofdboulevard van Shkodra, waar je de levendige sfeer opsnuift en geniet van de unieke mix van geschiedenis, cultuur en moderniteit van de stad. Mis de kans niet om een deel van de lokale keuken te proeven, die bekend staat om zijn heerlijke smaken en verse ingrediënten. Deze dagtocht is een must voor iedereen die Albanië bezoekt, dus mis de kans niet om de magie van Shkodra en Lezha met ons te ontdekken!

Vanuit Tirana: Dagtocht Budva & Kotor

10. Vanuit Tirana: Dagtocht Budva & Kotor

Onze reisleider komt u ophalen bij uw hotel in Tirana. Bereid je voor op een lange maar geweldige dag! Onze eerste bestemming voor vandaag is Budva in Montenegro. Voordat we daar aankomen, maken we een stop bij Sveti Stefan, van oudsher een vissersdorpje op een klein eiland vlakbij de kust. Tegenwoordig is het echter niet meer mogelijk om het eiland te bezoeken, omdat het een exclusief woonresort is geworden. Zelfs als hij aan de kust staat, is Sveti Stefan een lust voor het oog – een foto waard. We rijden richting Budva, een populaire toeristische bestemming, beroemd om zijn stranden, prachtige natuur en oude karakteristieke gebouwen. De stad is gescheiden tussen een oud en nieuw gedeelte. Aan de ene kant zijn er in Nieuw Budva veel moderne gebouwen, kantoren, winkelcentra, restaurants en bars. Aan de andere kant is er in het oude Budva het historische centrum en zijn er vele bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de St. Ivan-kerk, de kleine kerk van St. Mary en de middeleeuwse pracht van de oude stad, die we zullen bezoeken op deze rondreis. Onze tweede bestemming voor vandaag is Kotor, UNESCO-werelderfgoed. De stad is een doolhof van smalle, geplaveide straatjes die de oude stad doorkruisen. De bedoeling was om indringers die de stad kwamen plunderen in verwarring te brengen, terwijl het tegenwoordig de stad kenmerkt. Op veel van de oude gebouwen en kerken staan kleine plaatjes met hun bouwdata en oorspronkelijk gebruik. We bezoeken de Sint-Lucaskerk, die van grote betekenis is voor de lokale bevolking omdat deze voor hen eenheid vertegenwoordigt. We zijn laat in de avond terug in Tirana (afhankelijk van het verkeer en de grenspassage).

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Shkodër

Alle activiteiten

42 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Shkodër

Meer zien

Veelgestelde vragen over Shkodër

Andere activiteiten in Shkodër

Wil je alle activiteiten in Shkodër bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.