Dingen om te doen Shobak

Shobak: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Amman: 3-daagse uitstap Petra, Rum, Akaba en Dode Zee

1. Vanuit Amman: 3-daagse uitstap Petra, Rum, Akaba en Dode Zee

Ontdek de hoogtepunten van Jordanië tijdens een privé-excursie met een kleine groep voor een intieme kijk op het leven op enkele van de meest historische plekken van de regio. Bewonder de monumenten van de in de rotsen uitgehouwen stad Petra, ga naar de Dode Zee om de zonsondergang te zien en ervaar het bedoeïenenleven in een kamp in Wadi Rum. Dag 1: Je wordt eerst om 08:00 uur opgehaald bij je hotel in Amman en gaat dan over de snelweg door de woestijn richting Wadi Mousa (Petra). Je pauzeert bij het natuurreservaat Dana en bewondert het geweldige landschap. Je gaat door naar het Shobak-kasteel en bezoekt dan Klein Petra. Je wordt afgezet bij je 3-sterrenhotel in Wadi Mousa voor je overnachting. Dag 2: Je brengt de dag door met het verkennen van Petra tot 16:00 uur (14:00 uur in de winter). Na deze verkenning ga je naar Wadi Rum waar je de nacht doorbrengt in een bedoeïenenkamp. Dag 3: Verken de vallei tijdens een jeepsafari. Dan ga je naar een strand aan de Dode Zee. Je komt richting Akaba door de Grote Slenk. Dan kun je de zonsondergang zien bij de Dode Zee. 's Avonds ga je weer terug naar Amman.

2- Dag Petra Overnight Tour Van Amman

2. 2- Dag Petra Overnight Tour Van Amman

Dag 1 Petra - Dana natuurreservaat: U wordt opgehaald van Amman om 8 uur, die door de woestijn snelweg in de richting van Wadi Mousa (Petra) en stoppen op verschillende plaatsen op de weg. U zult Dana natuurreservaat gebied te bezoeken en het prachtige landschap van de reserve. Vervolgens wordt u Shobak Castle (kasteel van de kruisvaarder - ook bekend als Montreal ook) te zien, en ga daarna naar Little Petra. Tenslotte zal je worden afgezet bij je hotel in Wadi Mousa stad om 4 uur voor een ontspannen overnachting. Dag 2 Guided Exploration: De volgende dag vindt u bij uw hotel opgehaald om 7 uur, en het hoofd uit voor een tocht met gids in Petra. U zult 9 uur het verkennen van de tijd in Petra zelf hebben; veel mensen kiezen voor de schatkist, klooster, het hoge gedeelte van het Offer en sites in tussen bezoeken. U keert terug opgehaald om 4 uur op uw oorspronkelijke vertrekpunt, en gedreven om uw originele hotel, het sluiten van de tour. Petra naam komt van het Latijnse woord 'Petrae', wat 'rock', ligt in een Great Rift Valley ten oosten van Wadi Araba in Jordanië ongeveer 80 kilometer ten zuiden van de Dode Zee - 260 km naar het zuiden - Zuid-westen van Amman - Jordanië Hoofdstad . Het kwam in bekendheid in de late eerste BCE (BC) door het succes van de specerijenhandel. De stad was de belangrijkste stad van het oude Nabateëer en was vooral bekend om twee dingen: de handel en de hydraulische technische systemen. Het was lokaal autonoom tot aan het koninkrijk van Trajanus, maar bloeide onder Romeinse heerschappij. De stad groeide rond haar Colonnaded. Naar aanleiding van de stroom van de Wadi Musa, werd het centrum van de stad aangelegd aan beide zijden van de Colonnaded Street op een langgerekte van plan tussen het theater in het oosten en het Qasr al-Bint in het westen. De steengroeven waren waarschijnlijk geopend in deze periode, en er volgde vrijwel continue gebouw door middel van de eerste en de tweede eeuw CE.

Amman King's Way-dagtour naar Petra

3. Amman King's Way-dagtour naar Petra

Ontmoet je chauffeur om 8 uur in de lobby van je hotel in Amman of een andere locatie. Rijd om de bijbelse Madaba-kerken te bezoeken, waar u 45 minuten kunt genieten om rond te kijken. Vervolg je reis naar Mount Nebo, waar je nog eens 45 minuten kunt genieten om te verkennen. Hierna reis je verder langs de King's Way, waar je de kans krijgt om verschillende Romeinse forten binnen te gaan en de Nabatese tempel te bezoeken. Rijd over de bovenloop van de Wadi Mujibm, ook wel bekend als de Grand Canyon. Bewonder de uitgestrektheid die zich bijna 1000 meter naar beneden uitstrekt. Terwijl je je route voortzet, bekijk je de kruisvaarderskastelen in Karak en Shobak en bezoek je de oude stad Madaba. Na de tour zet je chauffeur je af in Petra.

Sitemap Shobak

Wil je alle activiteiten in Shobak ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Shobak

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 61 beoordelingen

Onze reis was fantastisch en onze chauffeur / gids, Ahmad, was tegen het einde als familie. Hij vertelde ons vanaf het begin dat we onze reis konden aanpassen als we iets wilden veranderen en we hadden wel wat ideeën, maar uiteindelijk was hij echt de professional die wist hoeveel we eigenlijk op een dag konden doen (qua tijd en energietechnisch). :) Hij was erg bezorgd om ons welzijn en zorgde ervoor dat we het meeste uit onze reis konden halen. Het hotel in Petra was erg leuk en het kamp in Wadi Rum was geweldig! Het eten en de gastvrijheid in het kamp was top. Het dinerbuffet was zeer uitgebreid en het ontbijt omvatte op bestelling gemaakte omeletten. We verbleven in de gewone tent zonder airconditioning en met een gedeelde badkamer, wat prima was. De badkamer was erg schoon en het was geen probleem om te delen met de andere kampeerders. Het bedrijf heeft zelfs de tour kosteloos opnieuw gepland toen ik per ongeluk de verkeerde datum boekte en het pas de dag ervoor besefte. Ik zou de

Perfecte veelbewogen tour door Jordanië

Punctuele start in Amman, onderweg een omweg naar Little Petra, daarna ingecheckt bij het hotel in Petra rond 14.00 uur en nog 3 uur om Petra te verkennen. De Jordan Pass is zeker een aanrader, aangezien de meeste toegangsprijzen inbegrepen zijn. Op de 2e dag hadden we weer 7 uur voor de verwoeste stad en verder naar het prachtige Wadi Rum Diner en overnachting in het bedoeïenenkamp een bijzonder hoogtepunt, zeer aangenaam en ontspannen. Op de 3e dag 2 uur met de jeep door het adembenemende panorama en dan verder naar de Rode Zee. Je moet een extra tour boeken voor de Dode Zee. Ik kan JPPT alleen maar aanbevelen, Murad was altijd vriendelijk en attent, had veel nuttige tips en interessante informatie over Jordanië. Ik was alleen op reis als vrouw en voelde me overal in Jordanië heel veilig en hartelijk welkom. 5 sterren zeker en sterk aanbevolen!

We werden bij het hotel opgehaald door Ahmed Hussin, een zeer goede chauffeur en een aangenaam persoon, op weg naar Petra liet hij ons speciale plekken zien. Wij verbleven in hotel edom in wadi Musa, dat vonden wij luxueus. Op de 2e dag waren we, op aanraden van Ahmed, kort na 6 uur in Petra, wat we leuk vonden, hoewel we geen vroege vogels zijn: de dag was nog fris, er was mooi licht en niet veel bezoekers. 's Middags waren we in Wadi Rum - het was daar fantastisch: de woestijn met het rode zand en de rotsen, de zonsondergang, de gastvrijheid in het kamp, de sterrenhemel, de tenten, het eten. De jeeptour op de 3e dag was bijzonder. Toen ging het terug in de richting en nog steeds de indruk van de Dode Zee. 's Avonds waren we terug in ons hotel. We voelden ons de hele tijd veilig en het was leuk met Ahmed.

Wat een fantastische ervaring, alles was helemaal naar wens. Vriendelijke mensen en met name onze chauffeur Majd. Zeer professioneel en weet veel te vertellen.

In een paar dagen een tour die je de essentie van Jordanië laat begrijpen. Zeer goed georganiseerd, de chauffeur Nidal erg goed en voorbereid.