Sian Ka'an

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sian Ka'an: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Riviera Maya: Sian Kaan bootavontuur

1. Riviera Maya: Sian Kaan bootavontuur

Punta Allen is een schilderachtig plaatsje en het ideale uitgangspunt voor een 3 uur durende boottocht. Verken de lagunes in de omgeving en sta oog in oog met de ongelooflijke natuur van deze regio. Krijg prachtige vogels te zien en met een beetje geluk kom je ook wilde dolfijnen en zeeschildpadden die in deze wateren leven tegen. Neem tijdens deze boottocht van 3 uur een pauze bij het op één na grootste koraalrif ter wereld en duik vanaf de boot voor een bijzonder snorkelavontuur (afhankelijk van omstandigheden op zee). De kleuren van dit zeer gezonde koraalrif en de verscheidenheid aan schitterende vissen zullen je versteld doen staan. Het koraalrif bestaat uit meer dan 65 soorten steenachtig koraal en huisvest 350 soorten weekdieren en meer dan 500 soorten vissen. Na het snorkelen ga je naar het strand, waar een gezellige strandbar op je staat te wachten. Hier kun je een heerlijke Caribische lunch van verse vis en fruit nuttigen, waarna je je ontdekkingstocht weer voortzet. De biodiversiteit van het schiereiland Yucatan is van groot belang en hopelijk helpt deze ervaring je in te zien hoe je kunt bijdragen aan het behoud van dit prachtige natuurgebied voor toekomstige generaties. Het staat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst en het zal je duidelijk worden waarom.

...
Vanuit Tulum: halve dag Sian Ka'an

2. Vanuit Tulum: halve dag Sian Ka'an

De eeuwenoude Maya-ruïnes van Muyil liggen midden in het biosfeerreservaat Sian Kaan en doen denken aan een filmset uit een oude Indiana Jones-film. Hier ga jij, al dolend door de ruïnes, de intrigerende geschiedenis van een eeuwenoude beschaving ontdekken. Muyil was een van de vroegste en langst bewoonde Maya-locaties aan de oostkust van het schiereiland Yucatan. Er zijn hier voorwerpen opgegraven die helemaal teruggaan naar 350 v.Chr. Op deze dag wandel je door een inspirerend eco-reservaat naar het hoogste punt. Vanaf hier kun je uitkijken op de ongerepte jungle vol met honderden soorten vogels, planten en dieren. Na je wandeling is het tijd voor een mooie boottocht door de handelskanalen van de eeuwenoude Maya-beschaving. Je bezoekt de Maya-tempel Xlapak. Kijk je ogen uit bij de gedetailleerde façades van deze oude ruïnes onder in het rivierdal. Ze zijn zo goed bewaard gebleven dat je de figuren gemakkelijk kunt herkennen (kijk of je de Regengod eruit kunt pikken) Na het bezoek aan deze vindplaats vaar je tussen de mangroven door terug naar het open kristalheldere water rond het schiereiland. Aan boord kun je allerhande lekkere Mexicaanse snacks proeven, terwijl de zon boven het mooie landschap ondergaat. Samen ervaren we het beste van de regio. Het eten, de cultuur, natuur en een moment van ontspanning maken dit het perfecte daguitje vanuit Playa del Carmen.

...
Sian Ka'an safari met verschillende ophaalmogelijkheden

3. Sian Ka'an safari met verschillende ophaalmogelijkheden

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, arriveer je in Tulum voor een korte instructie. Na een ritje van ongeveer 25 kilometer ga je aan boord van de boot in Paso Lagartos en begin je aan je 3-uur durende zeesafari. Op weg naar Paso Lagartos bewonder je verschillende krokodillen bij de Boca Paila-brug, waar de lagune en de Caribische Zee samenkomen. Tijdens de zeesafari ontdek je wilde dolfijnen, zeeschildpadden en verschillende soorten vogels en zeekoeien. Je kunt zelfs gaan snorkelen als de weersomstandigheden goed zijn. Na het snorkelen ga je naar het natuurbad Punta Allen om te zwemmen en te ontspannen. Je geniet van een lunch en hebt wat vrije tijd om op je eigen gemak de omgeving te verkennen. Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar je hotel.

...
Van Riviera Maya: Sian Ka'an Discovery Tour met lunch

4. Van Riviera Maya: Sian Ka'an Discovery Tour met lunch

Laat je ophalen bij je accommodatie in Riviera Maya of Tulum en ga naar Sian Ka'an, een rijk en divers natuurreservaat ten zuiden van Tulum. Stap aan boord van een kleine boot om de lagune van Boca Paila te bezoeken en de plaatselijke fauna te spotten. Ga een klein stukje op open water om te snorkelen, als het weer het toelaat, op het Meso-Amerikaanse barrièrerif en laat je verrassen door de gezonde koralen en de overvloed aan vis. Als het weer het niet toelaat om te snorkelen, bezoek dan een open cenote. Zie tropische zoutwaterkanalen, mangrove-eilanden en ondergelopen zinkgaten. Keer terug naar het strand waar uw zelfgemaakte lunch op u wacht. Ontspan tussen de kokospalmen of ga zwemmen in de zee voordat u weer op pad gaat. Laat u afzetten bij uw accommodatie en denk na over de unieke landschappen die u zojuist bent tegengekomen.

...
Van Cancun: Private Sian Ka'an Adventure Tour

5. Van Cancun: Private Sian Ka'an Adventure Tour

Deze tour van een halve dag is een unieke gelegenheid om te ontspannen en te genieten van een verfrissende dag aan de Riviera Maya in Sian Ka'an. Geniet van een geweldige kans om de lokale fauna van het gebied van dichterbij te bekijken en enkele van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in dit gebied te bezoeken. Deze tour neemt je mee op een korte boottocht naar de rivierkanalen, waarna je een van de unieke ruïnes in het midden van de mangroven bezoekt. Begin met een pick-up van 07:40 uur bij je hotel. Aankomst om 10:00 uur in het Sian Ka'an-reservaat en loop door de archeologische zone. Zweven in de Maya-kanalen. Lunchen voordat je teruggaat naar je hotel.

...
Tulum: dagtour Sian Ka'an Biosphere Reserve

6. Tulum: dagtour Sian Ka'an Biosphere Reserve

Je begint deze opwindende dag met een bezoek aan de goed bewaarde ruïnes van Muyil, die stammen uit de periode van 1200 tot 1500. Met een zipline over de lagune heb je schitterend uitzicht. Vervolgens maak je een boottocht door de lagunes van Muyil en Chunyaxché. Bij de ruïnes van Xtlapak bereik je een kanaal dat meer dan 1000 jaar geleden door de Maya werd aangelegd. Geniet van 45 minuten rustig kabbelen en het geluid van de vogels om je heen. Daal het Mayakanaal af naar Xtlapak, een controlepost of douanehalte waar reizigers die wilden passeren een belasting moesten betalen. Vaar terug naar het ecologisch park en maak een trektocht door de jungle. Bij de cenotes kun je zoeven met de zipline of snorkelen in het heldere water. Dan is het wel tijd voor een hapje. Proef authentieke lokale gerechten zoals pokchu van kip, varkensvlees, tortillas, salades, rijst en bonen. Bij de maaltijd is een drankje, koffie en een dessert inbegrepen. Met je brandstof op peil kun je er weer tegenaan met een wandeling door een authentiek Mayadorp waar mensen wonen en werken.

...
Tulum: Sian Ka'an Lagoons en Cenote Escondido Tour

7. Tulum: Sian Ka'an Lagoons en Cenote Escondido Tour

Na een ontmoeting in de duikwinkel, vertrek je om het biosfeerreservaat Sian Kaan te verkennen, dat een aantal fantastische lagunes en kanalen heeft die wachten op je om te verkennen. De prachtige lagunes zijn verbonden tussen verschillende kanalen, die je ook vrij kunt verkennen. Je kunt een Maya-handelsroute volgen van een oude Maya-stad (Ruïnes van Muyil) naar een oerwoudpad en vervolgens een boot naar de lagunes en kanalen varen. Later, spring in het turquoise water en dobber op je zwemvest langs de stroom van een kanaal. Op de terugweg stop je in Cenote Escondido voor een hapje en kun je ook genieten van snorkelen en zwemmen in de nabijgelegen ongerepte wateren.

...
Tulum: dagtour Sian Ka'an Bisofere Reserve

8. Tulum: dagtour Sian Ka'an Bisofere Reserve

Verken het unieke Sian Ka'an biosfeerreservaat van de Riviera Maya en leer meer over de Maya-geschiedenis terwijl je jezelf onderdompelt in een onderwaterwereld, snorkelend in de heilige wateren van een cenote. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je naar het reservaat om door de jungle te wandelen. Sian Ka'an ligt aan de Caribische kust van Mexico, in de buurt van de Maya-ruïnes van Tulum. Het is een ecotoerisme- en educatiecentrum dat een goed voorbeeld is van duurzame ontwikkeling in gevoelige tropische ecosystemen. Ontdek de indrukwekkende Maya-tempel van Muyil. Steek de lagune per boot over terwijl uw gecertificeerde gids meer uitleg geeft over het ecosysteem en de natuur van het reservaat. Je hebt zelfs tijd om te zwemmen en door de kanalen van de zoetwaterstroom te drijven. Ontdek de verschillende soorten mangroven en andere flora en fauna in de regio. Een 3-gangenlunch met typisch Mexicaans eten wordt geserveerd in Restaurant Don Cafeto in Tulúm. Dan is het tijd om te snorkelen in het kristalheldere water van de "El Sueño" cenote en een deel van het onderwaterstelsel van rivieren te ervaren dat heilig was voor de Maya's. Transfer terug naar uw hotel om 16:00 uur, met een geschatte aflevering om ongeveer 18:30 uur.

...
Een dag op ontdekkingsreis in biosfeerreservaat Sian Ka'an

9. Een dag op ontdekkingsreis in biosfeerreservaat Sian Ka'an

Deze 10 uur durende excursie is een ontdekkingsreis door de prachtige natuur van biosfeerreservaat Sian Ka'an. In een klein bootje vaar je eerst door de Campechen-lagune. Glij langs mangroven, inheemse vogels en wilde dieren uit andere windstreken. Bij aankomst in Punta Allen is er een moment voor een hapje en een drankje. Daarna stap je weer aan boord en vervolg je je reis naar het hart van het reservaat. Spot onderweg de dolfijnen, schildpadden, zeesterren, aalscholvers, reigers, pelikanen en visarenden in hun natuurlijk habitat. Bereid je voor op een fantastische snorkelervaring die bij het kristalheldere water van La Piscina eindigt. Dan is het tijd om terug te gaan naar Punta Allen. Geniet van een lekkere lunch en neem dan toch echt de boot weer terug.

...
Riviera Maya of Cancun: Jeep-expeditie Sian Ka'an

10. Riviera Maya of Cancun: Jeep-expeditie Sian Ka'an

Zie de wildernis van Sian Ka'an vanuit een Jeep. De wilde wegen nemen je mee langs de kust van de Caribische Zee. Het park is een van de grootste ecoreserves in de wereld op het biosfeerreservaat van Sian Ka'an, beschermd door UNESCO. De tour begint bij Boca Paila. Verken het estuarium en geniet van de mooie uitzichten, en neem wat versnaperingen voordat je verdergaat. Bij aankomst in Punta Allen zijn er hapjes en drankjes en begint de boottocht op de Caribische Zee. Neem een duik in een rustig, warm, natuurlijk zwembad als beloning voor de wandeling die je moest maken om er te komen! Later kom je aan op Bird Island, een plek om onder meer aalscholvers, reigers, pelikanen, rode lepelaars en visarenden te zien. Vogelaars, maak je klaar om vele soorten van je lijstje af te vinken! Maar het houdt nog niet op: je kunt ook gaan snorkelen langs het Meso-Amerikaanse Rif. Meer mooie ecosystemen en dieren wachten onder het heldere, turquoise water. Je zult zeesterren, zeeschildpadden, dolfijnen en nog veel meer tegenkomen! Als afsluiting eet je een buffet met uitzicht op de Caribische Zee. Rijd terug langs beboste kustwegen en keer terug naar Tulum en je hotel.

...

Sitemap Sian Ka'an

Wil je alle activiteiten in Sian Ka'an ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sian Ka'an

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 197 beoordelingen

Geweldig avontuur! Ik reis al 20 jaar naar Q Roo en Yucat n en dit was mijn eerste reis naar Sian Ka'an. Mexico Ka'an was professioneel en stelde onze veiligheid altijd voorop. Onze gids, Ursula, was zo gepassioneerd en goed geïnformeerd over de geschiedenis, flora en fauna van het gebied, en onze bootkapitein, Oscar, kende de natuurhabitat als zijn eigen huis. We zagen krokodillen, zeekoeien, roggen, dolfijnen, schildpadden, zoveel vogelsoorten en zelfs een verpleegsterhaai - allemaal in hun eigen habitat. Als je echt een dag de natuur in wilt, raad ik deze tour met dit reisbedrijf ten zeerste aan. Het was het waard!

We hebben de tour met Valeria gedaan en ze was absoluut de beste! Ze is erg punctueel en erg georganiseerd. Wandelen door de ruïnes was erg leuk, want ze was erg gepassioneerd en goed geïnformeerd over de geschiedenis, en had veel zeer fascinerende theorieën / verhalen om te delen. De serre voelde als een jungle en het voelde heel heilig. Ons favoriete onderdeel dreef in de lagune. Ik ben een slechte zwemmer, dus in het begin was ik nerveus, maar ze gaven ons reddingsvesten en de wateren waren erg veilig / zelfs niet diep in sommige delen. Het was een onvergetelijke ervaring!

Dit was een geweldige ervaring met mijn 7-jarige dochter. Een van de hoogtepunten was de gids, hij was zeer goed geïnformeerd over het gebied, de geschiedenis en de fantastische natuur in het reservaat. We zagen dolfijnen (verbleven en speelden), gigantische zeeschildpadden, prachtige vogels op het eiland, krokodillen en een lamantijn. In het begin goot het van de regen, ze haalden regenjassen tevoorschijn en toen klaarde het na een uur op. Kom voorbereid op regen en zon!!

De beste excursie in Mexico spectaculaire boottocht op de rivier en de zee op zoek naar dolfijnen en schildpadden spannend om het maar op zijn zachtst te zeggen rijden uitzonderlijk goed eten De enige fout de tijd om aan te komen is 5 uur vanaf Cancun, maar het is echt de moeite waard Zwemmen in dat kristalheldere water en prachtig helder mooi snorkelen maar het zien van dolfijnen en schildpadden is echt buitengewoon

De excursie is zeer goed georganiseerd en Léa is echt schattig! Met passie heeft ze haar kennis aan ons doorgegeven. Het natuurgebied is echt prachtig, een must als je naar Tulum gaat! Ik raad het zonder aarzeling aan.