Kies data

Sibeliusmonument

Sibeliusmonument: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Helsinki: sightseeingtour van 5 uur Helsinki & Suomenlinna

1. Helsinki: sightseeingtour van 5 uur Helsinki & Suomenlinna

Ontdek Helsinki's historische monumenten met een lokale gids en bezoek onder andere het Olympisch Stadion waar in 1952 de Olympische Zomerspelen werden gehouden. Bekijk het monument van componist Jean Sibelius en wandel over de promenade van Esplanade Park. Bezoek de oude markthal en bewonder de grootste orthodoxe kerk van West-Europa, de Oespenski-kathedraal. Pak daarna de veerboot naar het kasteel van Suomenlinna, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Wandel naar de Koningspoort en bekijk de kerk die voor de Russische troepen gebouwd werd. Bezoek de kazerne en de Grote Binnenplaats, het herdenkingsgraf van Augustin Ehrensvärd op de binnenplaats werd ontworpen door koning Gustav III van Zweden.

Helsinki: panoramische bustour

2. Helsinki: panoramische bustour

Neem deze populaire sightseeingtour in Helsinki met de bus en ontvang veel informatie over Helsinki in 1 uur en 45 minuten. De tour bevat geluidseffecten en audiogidscommentaar in 10 talen. Je ziet de interessantste delen van Helsinki, waaronder het historische centrum, het regeringspaleis, het stadhuis, het parlement, de Finlandia-hal en het prachtige operahuis. Maak een tussenstop bij de Temppeliaukiokerk (Rotskerk) of het Sibeliusmonument (als de kerk gesloten is).  Luister naar de verhalen in de taal van je keuze:  Chinees, Engels, Fins, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Russisch, Spaans of Zweeds. Het is een geweldige kans voor personen die Helsinki voor het eerst bezoeken, en het is ideaal voor als je weinig tijd hebt.

Helsinki: tramtour

3. Helsinki: tramtour

Geniet van een rondleiding door Helsinki met zijn beroemde trams met een deskundige gids. Ontdek minder bekende delen van de stad als een local terwijl je gebruik maakt van het uitgebreide openbare tramsysteem, dat sinds 1891 in gebruik is. Verken 7 verschillende buurten van Helsinki, waaronder Katajanokka, Eira, Ullanlinna en Töölö. Geniet van een ontspannen tour en ontdek bezienswaardigheden die u misschien niet vindt in standaard reisroutes. Bezoek het charmante stadspark Kaivopuisto, bekijk het Sibelius-monument en ontdek de prachtige architectuur van Luotsikatu. Ontdek stranden, trendy cafés, rommelmarkten, geweldige uitkijkpunten en andere verborgen juweeltjes. Bewaar je dagkaart voor het openbaar vervoer die 24 uur geldig is, zodat je nog meer van de stad kunt verkennen.

Helsinki: begeleide dagexcursie naar de stad en Porvoo

4. Helsinki: begeleide dagexcursie naar de stad en Porvoo

Ontdek het schilderachtige stadje Porvoo tijdens een begeleide kustexcursie, gevolgd door een rondleiding door de Finse hoofdstad Helsinki. Bewonder de traditionele architectuur van Porvoo en enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki, waaronder Sibelius Park, het Olympisch Stadion en de Uspensky-kathedraal. Ontmoet je gids in de haven van Helsinki. Maak vervolgens een mooie rit naar Porvoo, de op een na oudste stad van Finland. Bij aankomst bewonder je de pittoreske roodgeverfde huizen aan het water terwijl je gids je meeneemt op een wandeltocht. Bekijk de Oude Kerk, het Stadhuisplein, evenals winkels en workshops. Na het bezoek aan Porvoo gaat u terug naar Helsinki. Geniet van een sightseeingtour per bus terwijl je Esplanadi Street en de Grand Mannerheim Boulevard ontdekt. Bewonder het uitzicht op het operagebouw, de concertzaal Finlandia, het Nationaal Museum, het parlementsgebouw en het presidentieel paleis. Stop bij het beroemde Sibelius Park, genoemd naar de beroemde Finse componist Jean Sibelius. Zie het Sibelius-monument, een abstracte groepering van honderden stalen buizen. Na het park gaat u verder naar het Olympisch Stadion, de locatie van de Olympische Zomerspelen van 1952. Kom aan bij de Rock Church, direct uit de zijkant van de berg uitgehouwen en bekroond door een prachtige koperen koepel. Bewonder de buitenkant van de Uspensky-kathedraal, de grootste orthodoxe kerk in West-Europa. Zie het centraal station van Helsinki met zijn beroemde klokkentoren en de geliefde Havis Amanda-fontein. De tour eindigt met vrije tijd bij het marktplein aan zee, waar u enkele lokale delicatessen kunt proberen. Aan het einde van de tour wordt u op tijd teruggebracht naar de haven voor het vertrek van uw cruiseschip.

Helsinki-stad: 1,5 uur durende stadstour met elektrische TukTuk

5. Helsinki-stad: 1,5 uur durende stadstour met elektrische TukTuk

Bekijk Helsinki en zijn belangrijkste bezienswaardigheden op een milieuvriendelijke en unieke manier aan boord van een volledig elektrische TukTuk en ervaar de stad op een nieuwe en ontspannen manier. Leun achterover en ontspan tijdens je 1,5 uur durende tour terwijl je gids je langs de schilderachtige kustlijn en het Kaivopuisto Park, het oudste en bekendste park van Helsinki, rijdt, omringd door ambassades en villa's. Vaar soepel langs vele belangrijke bezienswaardigheden in Helsinki, met uw deskundige gids en chauffeur die hun historisch belang uitlegt, waaronder het iconische marktplein, het stadhuis, het indrukwekkende presidentiële paleis, de beroemde kathedraal van Helsinki, de Katajanokka Art Nouveau-wijk met de machtige ijsbreker, en de Uspenski-orthodoxe kathedraal met zijn groene daken en gouden tips. Het beste van alles is dat je ervoor kiest om de hele TukTuk voor jezelf, je familie of je vrienden te boeken om te genieten van een privétour. En als de tijd het toelaat, stop en maak onderweg gedenkwaardige foto's.

Helsinki tussenstop met retourvluchten naar de luchthaven

6. Helsinki tussenstop met retourvluchten naar de luchthaven

Maak gebruik van een reisschema dat speciaal is ontworpen om de top 12 attracties van Helsinki te dekken, perfect voor reizigers met een korte tussenstop op de luchthaven. Leer verborgen verhalen die alleen bekend zijn door je gids om je reis uniek te maken. Ontvang een meet and greet op de luchthaven van Helsinki en ga dan naar de wijk Töölö in het stadscentrum om het Olympisch Stadion te zien, gebouwd voor de Olympische Zomerspelen 1952. Ga verder naar het Sibelius Monument van Eila Hiltunen in Sibelius Park en bewonder vervolgens de nationale romantische gevel van het Nationaal Museum van Finland. Zie waar het parlement van Finland zit en bewonder de hedendaagse architectuur van het Kiasma-museum. Kijk met verwondering naar de Temppeliaukio-kerk, direct gebouwd in massief gesteente. Passeer Esplanade Park en de 19e-eeuwse oude markthal in de buurt van Market Square. Zie de monumentale Uspenski-kathedraal op weg naar het Senaatsplein en bekijk vervolgens de kathedraal van Helsinki, gebouwd als eerbetoon aan tsaar Nicolaas I van Rusland.

Helsinki Shore Excursion: City Sightseeing en Suomenlinna

7. Helsinki Shore Excursion: City Sightseeing en Suomenlinna

Ontdek Helsinki en bezoek enkele van de beroemdste locaties met uw professionele gids. Je tour begint met een pick-up van je keuze aan ontmoetingspunten in de haven van Helsinki. Dan is het tijd om op pad te gaan om enkele van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden en historische monumenten van de stad te ontdekken. Bekijk het Olympisch Stadion en het Sibelius-monument, volg Esplanade Park en bezoek het marktplein en de oude markthal. Voltooi je culturele tour door de Uspenski orthodoxe kathedraal en het Senaatsplein te zien. Je professionele gids deelt de verhalen van de stad onderweg, met veel tussenstops voor foto's. Ga vervolgens vanaf het marktplein van Helsinki verder met de veerboot naar Suomenlinna, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een van 's werelds grootste zeefortuinen dat zich uitstrekt over een reeks van zes kleine eilanden. Tijdens uw wandeling ontdekt u de bewogen geschiedenis van de site en ziet u enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Suomenlinna, zoals de Koningspoort, de steigerkazerne, de grote binnenplaats en de Suomenlinna-kerk. Na je rondleiding word je teruggebracht naar het marktplein van Helsinki om je avontuur voort te zetten.

Helsinki: begeleide bezienswaardigheden met vrije tijd

8. Helsinki: begeleide bezienswaardigheden met vrije tijd

Voorafgaand aan uw sightseeingtour wordt u op een vooraf afgesproken tijdstip opgehaald bij uw haven. Vanaf hier wordt u met een busje met airconditioning naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki gebracht. Hierna stopt je tour bij het Sibelius-monument, dat is opgedragen aan de Finse componist Jean Sibelius. De volgende attractie is Temppeliaukio/Rock Church, die eigenlijk in massief gesteente is gebouwd. Daarna heeft u de gouden kans om de Uspenski-orthodoxe kathedraal, het Senaatsplein, de kathedraal van Helsinki, het marktplein, de oude markthal en het Esplanade-park te verkennen. Na je rondleiding van 3 uur, eindigt je tour op het marktplein van Helsinki, waar je met je familie, vrienden of alleen kunt genieten van het lokale marktvoedsel, kleine winkeltjes en caféwinkels in de stad. U kunt zelf kiezen wanneer u op eigen gelegenheid teruggaat naar de haven, waarbij taxi's en openbaar vervoer dit gemakkelijk vergemakkelijken.

Helsinki: Helsinki en Porvoo Sightseeing Tour

9. Helsinki: Helsinki en Porvoo Sightseeing Tour

Voor vertrek haalt uw ervaren lokale gids u op van uw relevante haven. Vanaf hier begint u uw stadstour door Helsinki en bezoekt u een verscheidenheid aan culturele bezienswaardigheden en historische monumenten. Je stopt voor foto's bij het Sibelius-monument en het Senaatsplein en bezoekt andere bezienswaardigheden in Helsinki, zoals het Olympisch Stadion, Esplanade Park, de Oude Markthal en de Uspenski-orthodoxe kathedraal. Na een ochtend sightseeing in Helsinki, gaat uw busreis verder naar het charmante middeleeuwse stadje Porvoo. Als je eenmaal bent aangekomen, kun je een wandeltocht maken door Porvoo om het oude stadhuis, de kathedraal van Porvoo, de trap van de duivel en het standbeeld van A. Edelfelt te zien. Je kunt ook uitkijken over de charismatische rode pakhuizen aan de kustlijn vanaf de brug over de Mannerheiminkatu-straat. Porvoo is ook een droom die uitkomt voor voedselliefhebbers, vanwege de reputatie die het heeft voor zijn restaurants en cafés. Je bent vrij om een pauze te nemen om te lunchen in een plaatselijk café en je kunt ook een plaatselijke winkel van ambachtslieden bezoeken (op eigen kosten). Na uw sightseeing in Porvoo brengt uw tourbus u rond 16.00 uur terug naar de haven.

Helsinki: Sightseeing Tour met Seurasaari Openluchtmuseum

10. Helsinki: Sightseeing Tour met Seurasaari Openluchtmuseum

Uw 5-uur durende rondleiding begint rond 10:00 uur, nadat u bent opgehaald bij het door u aangewezen hotelbijeenkomstpunt in Helsinki. De lokaal ontworpen ontmoetingsplekken liggen dicht bij de vele centraal gelegen hotels en appartementen in de stad. U zult eerst verwonderen over de culturele bezienswaardigheden en historische monumenten van de stad, waaronder het Olympisch Stadion, het Sibelius-monument, Esplanade Park, het marktplein, de Uspenski Orthoodox-kathedraal en het Senaatsplein. Tijdens het verkennen van deze gebieden, leert u ook over de Finse geschiedenis, cultuur en traditie. Na je stadstour ga je verder naar het openluchtmuseum van Seurasaari voor een rondleiding over het eiland. U begint met een lunchpauze op het eiland Seurasaari, waar in 1890 een restaurant werd gebouwd naast een café dat 18 verschillende smaken ijs serveert. Het openluchtmuseum is bezaaid met houten gebouwen, die ooit toebehoorden aan boeren en dorpelingen uit heel Finland. Terwijl je de landelijke dorpen verkent, krijg je een fascinerend inzicht in het traditionele Finse leven, de cultuur en het erfgoed. Na je rondleiding wordt je teruggezet op het ontmoetingspunt van je reis.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Sibeliusmonument

Wil je alle activiteiten in Sibeliusmonument ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sibeliusmonument

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 175 beoordelingen

Super gewoon ..

De rondleiding door de stad was super, informatief en je kon veel zien. Hier is slechts een kleine hint: voor ons buitenlanders die nog nooit in Helsinki zijn geweest, die de taal niet spreken, zou het gemakkelijker zijn geweest als het ontmoetingspunt op Central Station was geweest, inclusief het eindpunt. Dus moesten we snel naar het startpunt rennen, tien keer vragen. Helaas stopte de bus NIET op dezelfde plek, dus moesten we onszelf opnieuw afvragen, omdat we altijd onder tijdsdruk staan. En we hadden ook geen gelegenheid om het centraal station van dichtbij te bekijken, wat echt heel leuk is, laat staan om in alle rust kaartjes te kopen. Niet zo goed. Anders komen we zeker terug bij je de volgende keer dat je de stad bezoekt. Heel erg bedankt

Goed geschikt voor een overnachting.

Punctueel, gemakkelijk te vinden, goed hoofdtelefoongeluid in alle mogelijke talen, vriendelijke "meisjes", twee fotostops waar je je benen kunt strekken. Zeer duur, maar geschikt voor Finland. 5 minuten in de kerk en 5 minuten "lopen" rond het monument. In de winter en met een overnachting zeer aan te bevelen, als je meer tijd hebt is het beter om jezelf te gaan verkennen.