De populairste activiteiten van Šibenik

Split of Trogir: dagtocht Krka, zwemmen Roški-watervallen & Šibenik

1. Split of Trogir: dagtocht Krka, zwemmen Roški-watervallen & Šibenik

Ontdek het Nationaal park Krka en Šibenik tijdens een dagtocht met gids vanuit Split of Trogir. Bekijk de watervallen Skradinski Buk en Roški Slap en zwem in het heldere water. Bewonder het panoramische uitzicht op het eiland Visovac. De eerste stop is bij de waterval Skradinski Buk, waar je een rondleiding met gids door het gebied krijgt. Veel van de stenen huizen en watermolens zijn nu omgetoverd tot kleine musea met verschillende tentoonstellingen. Loop door een netwerk van paden en houten bruggen in de buurt van de watervallen. Ontspan en zwem bij de Roški Slap-waterval. Trakteer jezelf daarna op een heerlijke optionele lunch in een typisch Dalmatisch restaurant. Proef de geselecteerde wijnen en de heerlijke huisgemaakte gerechten als Prosciutto, kaas en brood. Zet je reis voort naar de diepe kloof van de rivier de Krka. Onderweg heb je een adembenemend uitzicht op het eiland Visovac. Sluit de tour af met een bezoek aan het stadje Šibenik, dat vooral beroemd is vanwege de kathedraal van Sint Jacob, die tot het UNESCO-Werelderfgoed behoort. Tot slot keer je via de prachtige kustweg terug naar Split, waarbij je pittoreske dorpen en eilanden passeert.

Split & Trogir: Dagtocht Krka watervallen, Šibenik, Primošten

2. Split & Trogir: Dagtocht Krka watervallen, Šibenik, Primošten

Begin aan een busreis om enkele van de meest verbluffende natuurwonderen van Kroatië in het nationale park Krka te zien. Voordat je een historische stad bezoekt, volg je je gids door de paden van het park en bewonder je de heldere watervallen. Begin uw dag met een rit die u tussen de Dalmatische kust en het achterland brengt. U geniet van het uitzicht op Trogir, Split en het omringende landschap met veel groen en pittoreske dorpjes. Tijdens deze dagexcursie is je eerste stop in Šibenik om de bezienswaardigheden van de stad te bekijken, waaronder de door UNESCO beschermde Sint-Jacobskathedraal. Terwijl je doorrijdt, heb je een geweldig uitzicht op de kust en de eilanden voor de kust en hoor je van je gids over de geschiedenis van het gebied. De volgende stop is in Krka National Park, bij de Krka-watervallen. Loop over de houten paden door het prachtige landschap van het park en luister naar het gezang van zeldzame vogels en zeewatermolens die al eeuwen in actie zijn. Bekijk de magnifieke Skradinski Buk, de grootste waterval in het park en een van de mooiste klifwatervallen van Europa. Bezoek schiereiland Primošten. Sommige van de best gekozen stranden van Kroatië zijn inheems in Primošten, en de wijngaarden staan zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Geniet in dit middeleeuwse eilandstadje om te zwemmen, chillen, eten of een mooie wandeling te maken.

Vanuit Split Area: privétour Krka National Park

3. Vanuit Split Area: privétour Krka National Park

Ontsnap aan de drukte van het stadscentrum van Split tijdens een dagtour naar een van de mooiste nationale parken van Kroatië in Krka. Ontmoet je gids bij de Gouden Poort van het paleis van Diocletianus en klim in een auto met airconditioning voor een transfer van 1 uur naar het nationale park Krka. Bij aankomst gaat u naar het kleine stadje Skradin voor een korte boottocht over de rivier de Krka. Stap uit bij de Skradinski Buk-watervallen en bewonder het grootste travertijncascadesysteem van Europa. Geniet van ongeveer 4 uur vrije tijd om te besteden zoals je wilt. Kies ervoor om de watervallen en het omliggende bos te verkennen via de houten loopbruggen. Adem de frisse lucht in en bewonder het adembenemende wilde landschap. Neem de optie om het Ethno Museum in een van de oude molens te bezoeken en meer te weten te komen over de Kroatische geschiedenis en erfgoed. Bekijk de overblijfselen van oude nederzettingen en kleine stenen huizen, samen met de 1e waterkrachtcentrale in Europa.

Van Split en Trogir: Krka-watervallen, Primošten Zwemtijd

4. Van Split en Trogir: Krka-watervallen, Primošten Zwemtijd

Begin uw dag met een ontspannen rit vanuit Split of Trogir. Ontdek een van de mooiste locaties van Midden-Dalmatië tijdens een dagtocht naar het nationale park Krka. Krijg een prachtig uitzicht op het overvloedige groen en mooie dorpjes. Bekijk enkele van de oude watermolens die nog steeds in gebruik zijn en zoek naar inheemse dieren in het wild, waaronder zeldzame vogels. Het nationale park is voornamelijk gemaakt voor wetenschappelijke, educatieve en recreatieve activiteiten en herbergt meer dan 200 vogelsoorten, waaronder visarend, steenarend en slechtvalk. Bezoek de 19e-eeuwse molens in het historische dorp Ethno en wandel door het bos terug naar de watervallen. Maak later een busrit naar Primošten en leer dit pittoreske stadje kennen. Geniet van vrije tijd om te zwemmen, te ontspannen of een late lunch te nemen (kosten niet inbegrepen).

Siibenik: begeleide avondwandeling

5. Siibenik: begeleide avondwandeling

Bezoek verborgen pleinen en leer interessante feiten over Sibenik terwijl je deze kuststad verkent met een lokale gids. Vermijd de gebruikelijke toeristische drukte door met je gids mee te gaan voor een avondtour door Sibenik. Bezoek het historische stadscentrum, wandel door geplaveide straten en bekijk enkele van de meest iconische attracties van de stad.

Šibenik: Nachtwandeling door het middeleeuwse Šibenik

6. Šibenik: Nachtwandeling door het middeleeuwse Šibenik

Een bijzonder genoegen is om 's avonds en 's nachts door de stad te lopen, en dat is door smalle straatjes, die in de Middeleeuwen niet verlicht waren. De gast zal de geest van de middeleeuwen voelen in de donkere straten van de stad, die we samen zullen bewandelen. Het is een bijzonder genoegen om door de tunnels, overdekte gangen en de straten van de stad te lopen. Gasten zullen zien waar de pilaar van schaamte was in Šibenik, waar valsspelers ontsnapten van de middeleeuwse kermis, waar nonnen in donkere kloosters voor de stad baden. Gasten zullen zien wat het licht betekende bij de bouw van de kathedraal, hoe middernacht op 17 december werd begroet en waarom alle 72 klokken van de stad luidden.. tijdens een nachtelijke wandeling door de straten van Šibenik, wordt u geleid door een speciaal opgeleide gids lid van een van de middeleeuwse broederschappen..We bezoeken de stadstank, de oudste straat in de stad, de smalle straatjes van Šibenik, de veelheid aan trappen van deze middeleeuwse stad... Je zult horen waarom er in mei geen bruiloften zijn in Šibenik, waarom en hoe huizen werden gebouwd in de oude stadskern, hoe de pest de stad bijna verwoestte in 1649, of de kathedraal voor een lange tijd of in een recordtijd werd gebouwd , wat de bouw van de kathedraal vertegenwoordigde voor de mensen van Šibenik en de kathedraal zelf

Excursie naar Krka-watervallen vanuit Makarska Riviera

7. Excursie naar Krka-watervallen vanuit Makarska Riviera

Geniet van een aangename rit en stop binnenkort in etno-agropark Stella Croatica op Klis. Hier krijgt u inzicht in het gastronomische erfgoed van Dalmatië en de schoonheid van natuurlijke en ecologische producten. Bewonder de rivier de Krka, die door het nationale park Krka stroomt. Bekijk de grootste kalkstenen barrière van Europa, Skradinski Buk, waar het water van de rivier vele kleine meren en beekjes heeft gevormd. Loop langs enkele van de vele paden van het park en bezoek een oude molen. Tijdens de zomer kunt u ook genieten van een duik in de rivier onder de watervallen.

Krka & Sibenik Kleine groepsreis met boot, wijn of zwemmen

8. Krka & Sibenik Kleine groepsreis met boot, wijn of zwemmen

Je ziet de verbazingwekkende Krka-watervallen, de stad Sibenik en Skradin per boot. Uw professionele chauffeur en gids, speciaal gelicentieerd voor de Krka-watervallen en het provinciegebied van Sibenik, nemen u mee voor een wandeling door Sibenik en door het Nationaal Park. Een rondleiding vol met alle informatie over dit natuurwonder. Je hebt een paar uur vrije tijd, dus je kunt lunchen en foto's maken bij de Skradinski Buk-waterval. Daarna stap je weer op de boot en vaar je in dertig minuten naar de stad Skradin. Sluit de dag af met een uur proeven van heerlijke lokale wijnen in een traditioneel proefhuis of geniet van wat vrije tijd in Skradin, misschien om te zwemmen in de rivier de Krka. Spring dan terug naar de minibus voor je terugreis naar Split. Reisplan • 07:45 uur tot 08:00 uur - Verzamelen in Split • 12:30 uur tot 14:30 uur - Vrije tijd om het park te verkennen • 14.30 uur tot 15.00 uur - Reis per boot van Krka naar Skradin • 15.20 uur tot 16.30 uur - wijnproeverij of vrije tijd in Skradin (zwemmen) • 16:30 uur tot 17:45 uur - Keer terug naar Split

De schoonheid van de Middeleeuwen-Šibenik

9. De schoonheid van de Middeleeuwen-Šibenik

De schoonheid van de Middeleeuwen is een unieke panoramische tocht en een wandeling door de Middeleeuwen door een van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra - de stad Sibenik. De start van de tour is aan de kust met uitzicht op de oude stad en het fort van St. Michael. Dan gaan we het middeleeuwse Šibenik binnen via de oostelijke stadspoorten en het klooster van St. Franciscus. Gasten krijgen de kans om het meest waardevolle orgel van de bouwer Petar Nakić uit 1762 te zien en te ontdekken welke geheimen dit bijna 7 eeuw oude klooster verbergt. Vervolgens is er een wandeling door de straten van het nobele deel van de stad, dat vol staat met oude paleizen, portalen en wapenschilden van adellijke families van Šibenik, we zullen de unieke Šibenik-meter zien, om kennis te maken met de 4 belangrijkste middeleeuwse broederschappen van Šibenik Vervolgens is er een wandeling door Gorica, we zullen het benedictijnenklooster van St. Luca zien en ontdekken waarom er in mei geen bruiloften zijn in Šibenik, genieten van het prachtige uitzicht op de Lurd-klif in het hart van de stad, en Daal langzaam de trap af naar de vierkante 4 putten en duik diep in de grootste stortbak. Voor de eindparel! Alle geheimen, schoonheden en details van de mooiste Kroatische kathedraal-kathedraal van St. James in Šibenik.

Vanuit Split: Krka-watervallen en Šibenik-tour met lunch

10. Vanuit Split: Krka-watervallen en Šibenik-tour met lunch

Je tour begint om 8 uur wanneer de chauffeur je naar de Krka-watervallen brengt. Na wat vrije tijd in het park te hebben genoten, brengt de chauffeur je naar een plaatselijk dorp om te genieten van een smakelijke lunch en een goed glas wijn. Met volle buiken en blije harten gaat je avontuur verder in Šibenik, waar je wat vrije tijd krijgt om de hoogtepunten van de stad te bekijken. Na een hele dag genieten, wordt u teruggebracht naar Split.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Šibenik

Alle activiteiten

33 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Šibenik

Meer zien

Andere activiteiten in Šibenik

Wil je alle activiteiten in Šibenik bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Šibenik

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.928 beoordelingen

Het ontmoetingspunt werd tijdig via WhatsApp gecommuniceerd en een misverstand werd meteen beantwoord. Alles verliep vlot op het ontmoetingspunt. De excursie was zeer goed georganiseerd. Lunch kan als optie geboekt worden. De reisleider vraagt in de bus wie mee willen doen. Absoluut te raden. Na de maaltijd heeft u voldoende tijd om te zwemmen of te wandelen naar de watervallen. Onze gids was erg aardig. Zei een paar dingen tijdens het rijden. We zouden de excursie op elk moment opnieuw boeken.

De reis was geweldig! Precies de juiste hoeveelheid tijd op elke locatie. De groep was niet al te groot en iedereen keerde elke keer op tijd terug naar de bus. De lunch was goed en interessant om met andere gasten te praten. Ernest was een fantastische gids. Beveel deze tour ten zeerste aan.

Als je gelukt hebt, heb je Amile als chauffeur: sympathieke, grappige en vrolijke vent. Hij is werkelijk daar om jullie de beste dag te bezorgen. Enorme aanrader, je ziet meer dan alleen het Krka park. In het laagseizoen is 2 uur in het park meer als genoeg.

We hadden veel plezier en een heel leuke tijd dankzij Ernie (Ernest). De prachtige tocht door het nationale park en het (zeer, zeer, zeer vermoeiende ;)) traplopen die naar een ongelooflijk uitzicht leiden, was een ervaring die ik alleen maar kan aanbevelen!

Super toffe activiteit. De gids vertelde heel wat over de stad en over het leven in Kroatië.