Sibiu
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sibiu Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Van Sibiu: dagtocht naar Brasov en het kasteel van Dracula

1. Van Sibiu: dagtocht naar Brasov en het kasteel van Dracula

Brasov (uitgesproken als Bra-shov ), bekend als Kronstadt in het Duits of Brassó in het Hongaars, is de 7e grootste stad in Roemenië. Het ligt bijna in het midden van het land en wordt omringd door de Karpaten. De stad biedt een mix van prachtig berglandschap in het nabijgelegen Poiana Braşov en middeleeuwse geschiedenis met Duitse invloeden in de oude stad. Bewonder de schoonheid van Brasov tijdens een 2 uur durende wandeling. Tijdens uw middeleeuwse reis in de "Crown City" ontdekt u de historische en culturele bezienswaardigheden. Bewonder het Bastion van de Wevers en ga naar de 4-voet brede Rope Street (Strada Sforii). Dit werd aanvankelijk gebruikt als toegangsweg door brandweerlieden. Bezoek ook de Brasov-synagoge en zie de katholieke kerk, de postboomgaard, de witte toren en de zwarte toren. De stadstour eindigt met wat vrije tijd om zelf te verkennen en te lunchen. Na de vrije tijd vertrek je naar Bran Castle en de mysterieuze legende van Dracula, de laatste stop voor de terugreis naar Sibiu via Brasov.

...
Van Sibiu: dagtocht naar Sighisoara

2. Van Sibiu: dagtocht naar Sighisoara

Bezoek Sighisoara, gesticht door Transylvanische Saksen in de 12e eeuw. Vertrek 's ochtends vanuit Sibiu en vertrek naar Sighisoara, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Verken deze perfect intacte 16e-eeuwse parel met negen torens, geplaveide straatjes, burgerhuizen en sierlijke kerken die de historische straten van het oude Praag of Wenen kunnen evenaren. Het is ook de geboorteplaats van Vlad Dracula, ook bekend als Vlad de Spietser, heerser van de provincie Walachia van 1456 tot 1462 en de figuur die de fictieve creatie van Bram Stoker, graaf Dracula, inspireerde. Op uw weg terug naar Sibiu, zult u het dorp Biertan oversteken, een van de belangrijkste Saksische dorpen met versterkte kerken in Transsylvanië. Leer over deze fascinerende regio vanuit een gespecialiseerde Engelssprekende gids. Bezoek de versterkte kerk in Biertan, met zijn prachtige en mysterieuze sfeer. Hoor over zijn geschiedenis als zetel van de Lutherse evangelische bisschop in Transylvanië tussen 1572 en 1867. Na een spannende ontdekkingsdag, leun achterover en ontspan je terwijl je terug naar Sibiu wordt overgebracht.

...
Sibiu Saxon Town & Brancoveanu-kloostertour vanuit Brasov

3. Sibiu Saxon Town & Brancoveanu-kloostertour vanuit Brasov

Tijdens deze tour kunt u genieten van het prachtige landschap van de Fagaras-bergen terwijl u Sibiu, het Astra Museum en het Brancoveanu-klooster bezoekt. Sibiu zal u fascineren met zijn oude gebouwen, gotische architectuurkerken en de brug der leugens - waar in de middeleeuwen heksen uit werden gegooid. Bezoek het oude centrum van Sibiu en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden. Dan zal het Astra Museum u herinneren aan oude tijden met zijn traditionele oude huizen, watermolens en boerderijen. De volgende is het Brancoveanu-klooster, een plaats van vrede en meditatie. Het ligt in het dorp Sambata de Sus, aan de voet van het Fagaras-gebergte. Betreed de binnenplaats door een steeg omgeven door bloemen om het klooster in al zijn pracht te waarderen.

...
Private Day Trip naar Sibiu van Boekarest

4. Private Day Trip naar Sibiu van Boekarest

Je begint in de ochtend van uw hotel en hoofd noordwestelijke richting Pitesti en al snel zul je de Olt River Valley in te voeren. Een van de mooiste rivierdalen in Roemenië heeft in het is het begin van een architectonische en historische monument: de Cozia klooster, gebouwd in 1388 door Mircea de Oude, de grootvader van Vlad de Spietser. Volgende stop is Sibiu, Culturele Hoofdstad van Europa in 2007, samen met de stad Luxemburg, toen Roemenië lid geworden van de Europese Unie. Sibiu was ook uitgeroepen tot Europa's 8 meest idyllische plek om te wonen door Forbes. Met de Grote Plein, Kleine Plein en Huet plein was de grootste versterkte stad van Transylvanië in de middeleeuwen. de eerste gietijzeren brug in het land - U zult een wandeling te ontdekken waarom de stad zo beroemd en bewonder mooie bezienswaardigheden zoals de Brukenthal Palace, Jezuïetenkerk, oude toren van het stadhuis, Evangelische Kerk en Liars Bridge nemen. Omdat uw gids wil je laten zien het echte leven in het gebied, en vooral op het platteland, zal uw volgende stop van de dag worden gemaakt in het dorp Sibiel waar de lokale bevolking samen en herstelde de meeste huizen hier. Op dezelfde plek waar je kunt de grootste glas iconen museum in Transsylvanië waarin u hebben het genoegen om te bezoeken en te horen meer over hoe deze traditie begon in de omgeving te vinden. U vindt de Olt River Valley terug naar Boekarest volgen.

...
Sibiu: Rondleiding door omliggende dorpen

5. Sibiu: Rondleiding door omliggende dorpen

Bewonder monumenten zoals het Luxemburgse huis, het apotheekmuseum, de Liesbrug en het Huet-plein. Zie de evangelische kerk, de Brukenthal-middelbare school, de trappassage en de orthodoxe kathedraal. Bezoek de 3 torens van de Citadel Wall. Ga dan naar Thalia Hall, Schiller Square en The General's Tunnel, voordat je eindigt op Big Square. Rij vervolgens naar het typische dorp Sibiel om het iconenmuseum op glas te zien. Geniet na een wandeling in het dorp van een lunch of diner in het huis van een boer. Ga dan naar het dorp Cristian, meestal bewoond door Landlers uit Oostenrijk, voor de terugkeer naar Sibiu.

...
Cluj-Napoca: dagje uit in Saxon Wonderland

6. Cluj-Napoca: dagje uit in Saxon Wonderland

Breng een dag door in de hoofdstad van de historische regio Transylvania, de stad Sibiu. Daar zult u een van de mooiste middeleeuwse stadsgezichten van Roemenië bewonderen, zoals blijkt uit de titel van de stad als "Culturele hoofdstad van Europa". Op de rit naar beneden kom je meer te weten over de wortels van de Saksen, hun kolonisatie in Transsylvanië en hun culturele impact op het land. In Sibiu begin je met het bekijken van de stadsmuren en de drie belangrijkste pleinen. Vervolgens bezoekt u twee van de belangrijkste kerken. Klimmen naar de top van de Raadstoren geeft je een prachtig overzicht van de oude stad. 'S Middags neemt de groep een korte excursie vanuit Sibiu om twee dorpen te bezoeken die op tijd lijken vast te zitten: Sibiel en Fantanele. Hier leeft de bevolking van wat het lokaal produceert en door paarden getrokken koetsen komen dagelijks voor. Je proeft een lokale gemaakte schnaps (tuica) en bezoekt vervolgens het glasschilderijmuseum in Sibiel. In de middag gaat u terug naar Cluj-Napoca.

...
Van Brasov: dagtocht naar Viscri, Rupea en Racos

7. Van Brasov: dagtocht naar Viscri, Rupea en Racos

Je wordt opgehaald bij je hotel in Brasov en rijdt naar het geologische complex Racos. Bewonder hier de 15 meter hoge basaltkolommen, het Emerald Lake met zijn unieke kleur en, ten slotte, een vulkanische kloof. Als u van geschiedenis houdt, kunt u een bezoek brengen aan het kasteel Sukosd Bethlen in het dorp Racos en zelfs de toren beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de omgeving. Ga dan naar je volgende stop, de Rupea-citadel, gelegen op de top van een kleine heuvel boven de stad Racos. Dit is een van de oudste archeologische vindplaatsen in Roemenië. Je laatste stop is in Viscri, waar je een rit van 1 uur maakt in een traditionele paardenkoets door het dorp. Bezoek vervolgens een lokale smid en zie hoe hoefijzers worden gemaakt. Je kunt er zelfs een mee naar huis nemen als souvenir. Sluit de dag in stijl af met een traditionele lokale maaltijd, voordat je weer wordt afgezet bij je hotel.

...
Van Brasov: Corvin Castle en Sibiu Private Tour

8. Van Brasov: Corvin Castle en Sibiu Private Tour

Begin met het ophalen van je hotel in Brasov door een professionele gids. Begin je reis naar Corvin Castle en geniet onderweg van de prachtige landschappen die de Transylvanische wildernis biedt. De bouw van het kasteel begon in 1446 en is door de eeuwen heen voortdurend uitgebreid en ontwikkeld door verschillende koningen. Het kasteel is gebouwd in renaissancegotische stijl en gebouwd op een rots met uitzicht op de rivier de Zlaști. Zie dit grote en imposante bouwwerk met hoge torens, bastions, een binnenplaats, daken met verschillende kleuren en talloze ramen en balkons versierd met stenen beelden. Ontdek de fascinerende geschiedenis van het kasteel en zijn talrijke koninklijke figuren, terwijl uw gids u rondleidt op de site. Na enige tijd verkennen, reis je naast Sibiu. Sibiu is een voetgangersvriendelijke stad met twee gemakkelijk toegankelijke niveaus: de bovenstad, de thuisbasis van de meeste historische bezienswaardigheden van Sibiu, en de benedenstad, bekleed met kleurrijke huizen in geplaveide straten omringd door imposante stadsmuren en verdedigingstorens met uitzicht op de rivier de Cibin. Ontdek de unieke mix van goed bewaarde architectuur, middeleeuwse vestingwerken, monumentale kerken, verschillende religies, boetiekjes en smalle romantische straatjes.

...

Sitemap Sibiu

Wil je alle activiteiten in Sibiu ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.