Sibiu
Minivan- & bustours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sibiu Minivan- & bustours: Onze meest aanbevolen

Van Sibiu: dagtocht naar Brasov en het kasteel van Dracula

1. Van Sibiu: dagtocht naar Brasov en het kasteel van Dracula

Brasov (uitgesproken als Bra-shov ), bekend als Kronstadt in het Duits of Brassó in het Hongaars, is de 7e grootste stad in Roemenië. Het ligt bijna in het midden van het land en wordt omringd door de Karpaten. De stad biedt een mix van prachtig berglandschap in het nabijgelegen Poiana Braşov en middeleeuwse geschiedenis met Duitse invloeden in de oude stad. Bewonder de schoonheid van Brasov tijdens een 2 uur durende wandeling. Tijdens uw middeleeuwse reis in de "Crown City" ontdekt u de historische en culturele bezienswaardigheden. Bewonder het Bastion van de Wevers en ga naar de 4-voet brede Rope Street (Strada Sforii). Dit werd aanvankelijk gebruikt als toegangsweg door brandweerlieden. Bezoek ook de Brasov-synagoge en zie de katholieke kerk, de postboomgaard, de witte toren en de zwarte toren. De stadstour eindigt met wat vrije tijd om zelf te verkennen en te lunchen. Na de vrije tijd vertrek je naar Bran Castle en de mysterieuze legende van Dracula, de laatste stop voor de terugreis naar Sibiu via Brasov.

...
Van Sibiu: dagtocht naar Sighisoara

2. Van Sibiu: dagtocht naar Sighisoara

Bezoek Sighisoara, gesticht door Transylvanische Saksen in de 12e eeuw. Vertrek 's ochtends vanuit Sibiu en vertrek naar Sighisoara, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Verken deze perfect intacte 16e-eeuwse parel met negen torens, geplaveide straatjes, burgerhuizen en sierlijke kerken die de historische straten van het oude Praag of Wenen kunnen evenaren. Het is ook de geboorteplaats van Vlad Dracula, ook bekend als Vlad de Spietser, heerser van de provincie Walachia van 1456 tot 1462 en de figuur die de fictieve creatie van Bram Stoker, graaf Dracula, inspireerde. Op uw weg terug naar Sibiu, zult u het dorp Biertan oversteken, een van de belangrijkste Saksische dorpen met versterkte kerken in Transsylvanië. Leer over deze fascinerende regio vanuit een gespecialiseerde Engelssprekende gids. Bezoek de versterkte kerk in Biertan, met zijn prachtige en mysterieuze sfeer. Hoor over zijn geschiedenis als zetel van de Lutherse evangelische bisschop in Transylvanië tussen 1572 en 1867. Na een spannende ontdekkingsdag, leun achterover en ontspan je terwijl je terug naar Sibiu wordt overgebracht.

...
Van Boekarest: 3-daagse Transylvania Legends tour met kleine groepen

3. Van Boekarest: 3-daagse Transylvania Legends tour met kleine groepen

Dag 1: Twee kastelen en Brasov Vandaag gaat u richting Transsylvanië en steekt u onderweg de machtige Karpaten over. Je komt aan in het bergresort Sinaia en bezoekt het indrukwekkende kasteel van Peles. Vervolgens kom je aan in het dorp Bran, waar de meest bezochte bezienswaardigheid van Roemenië op je wacht - het kasteel van Dracula. Je volgende stop is in Brasov, waar je kunt genieten van een rondleiding door de stad en een bezoek brengt aan de beroemde Zwarte Kerk - de grootste van het land. Accommodatie zal volgen in de stad Brasov. Opmerking: het kasteel van Peles en de Zwarte Kerk zijn op maandag gesloten, dus in plaats daarvan bezoekt u de Rasnov-citadel en de orthodoxe kerk in Brasov. Dag 2: Hart van Transsylvanië In de ochtend na het ontbijt bezoekt u de unieke Sighisoara Citadel met het beroemde Dracula-huis. Kom vervolgens aan in Biertan, waar u de grootste versterkte kerk in Roemenië zult zien. Ga vervolgens richting de stad Sibiu, een van de mooiste in Transsylvanië. Je bezoekt de verbazingwekkende oude binnenstad en de prachtige gotische kerk, een van de hoogste van het land. Sluit uw dag af in de stad Sibiu. Dag 3: Zuid-Transsylvanië 'S Ochtends na uw ontbijt begint u aan uw weg terug naar de hoofdstad. Je reis gaat verder naar de prachtige Olt-vallei en maakt een stop bij het charmante orthodoxe klooster van Cozia. Zodra je uit de bergen komt, stop je in Curtea de Arges, ooit de hoofdstad van Vallachia en het hoofdkwartier van Roemeense heersers. Hier ziet u het prachtige klooster Curtea de Arges, een van de meest representatieve van de Roemeense authentieke stijl, en ook de officiële begraafplaats voor de koningen en koninginnen van Roemenië. Kom 's avonds aan in Boekarest met een privéaflevering bij uw hotel.  

...
Transsylvanië: 2-daagse tour met kleine groepen vanuit Boekarest

4. Transsylvanië: 2-daagse tour met kleine groepen vanuit Boekarest

Op je eerste dag start je tour 's ochtends om 08:00 uur met ophalen bij je hotel. Ga vervolgens richting de regio Transsylvanië en steek onderweg de machtige Karpaten over. Aankomst in het bergresort Sinaia en bezoek het indrukwekkende kasteel van Peles. Ga vervolgens verder naar het dorp Bran, waar de meest bezochte bezienswaardigheid van Roemenië wacht: het kasteel van Dracula! Ga vervolgens naar Brasov, waar u kunt genieten van een rondleiding door de stad en een bezoek brengt aan de beroemde Zwarte Kerk - de grootste van het land. Breng dan de nacht door in de stad Sighisoara. Op uw tweede dag begint u 's ochtends na het ontbijt met een bezoek aan de unieke Sighisoara-citadel en het beroemde Dracula-huis. Bezoek vervolgens Biertan, waar u de grootste versterkte kerk in Roemenië zult zien! Ga vervolgens naar Sibiu City, een van de mooiste steden in Transsylvanië. Bezoek de verbazingwekkende oude binnenstad en ga daarna verder naar de prachtige Olt-vallei, waar je een laatste stop maakt bij het charmante orthodoxe klooster van Cozia. Kom 's avonds terug in Boekarest, waar je wordt afgezet bij je hotel.

...
Sibiu Saxon Town & Brancoveanu-kloostertour vanuit Brasov

5. Sibiu Saxon Town & Brancoveanu-kloostertour vanuit Brasov

Tijdens deze tour kunt u genieten van het prachtige landschap van de Fagaras-bergen terwijl u Sibiu, het Astra Museum en het Brancoveanu-klooster bezoekt. Sibiu zal u fascineren met zijn oude gebouwen, gotische architectuurkerken en de brug der leugens - waar in de middeleeuwen heksen uit werden gegooid. Bezoek het oude centrum van Sibiu en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden. Dan zal het Astra Museum u herinneren aan oude tijden met zijn traditionele oude huizen, watermolens en boerderijen. De volgende is het Brancoveanu-klooster, een plaats van vrede en meditatie. Het ligt in het dorp Sambata de Sus, aan de voet van het Fagaras-gebergte. Betreed de binnenplaats door een steeg omgeven door bloemen om het klooster in al zijn pracht te waarderen.

...
Private Day Trip naar Sibiu van Boekarest

6. Private Day Trip naar Sibiu van Boekarest

Je begint in de ochtend van uw hotel en hoofd noordwestelijke richting Pitesti en al snel zul je de Olt River Valley in te voeren. Een van de mooiste rivierdalen in Roemenië heeft in het is het begin van een architectonische en historische monument: de Cozia klooster, gebouwd in 1388 door Mircea de Oude, de grootvader van Vlad de Spietser. Volgende stop is Sibiu, Culturele Hoofdstad van Europa in 2007, samen met de stad Luxemburg, toen Roemenië lid geworden van de Europese Unie. Sibiu was ook uitgeroepen tot Europa's 8 meest idyllische plek om te wonen door Forbes. Met de Grote Plein, Kleine Plein en Huet plein was de grootste versterkte stad van Transylvanië in de middeleeuwen. de eerste gietijzeren brug in het land - U zult een wandeling te ontdekken waarom de stad zo beroemd en bewonder mooie bezienswaardigheden zoals de Brukenthal Palace, Jezuïetenkerk, oude toren van het stadhuis, Evangelische Kerk en Liars Bridge nemen. Omdat uw gids wil je laten zien het echte leven in het gebied, en vooral op het platteland, zal uw volgende stop van de dag worden gemaakt in het dorp Sibiel waar de lokale bevolking samen en herstelde de meeste huizen hier. Op dezelfde plek waar je kunt de grootste glas iconen museum in Transsylvanië waarin u hebben het genoegen om te bezoeken en te horen meer over hoe deze traditie begon in de omgeving te vinden. U vindt de Olt River Valley terug naar Boekarest volgen.

...
Sibiu: Rondleiding door omliggende dorpen

7. Sibiu: Rondleiding door omliggende dorpen

Bewonder monumenten zoals het Luxemburgse huis, het apotheekmuseum, de Liesbrug en het Huet-plein. Zie de evangelische kerk, de Brukenthal-middelbare school, de trappassage en de orthodoxe kathedraal. Bezoek de 3 torens van de Citadel Wall. Ga dan naar Thalia Hall, Schiller Square en The General's Tunnel, voordat je eindigt op Big Square. Rij vervolgens naar het typische dorp Sibiel om het iconenmuseum op glas te zien. Geniet na een wandeling in het dorp van een lunch of diner in het huis van een boer. Ga dan naar het dorp Cristian, meestal bewoond door Landlers uit Oostenrijk, voor de terugkeer naar Sibiu.

...
Cluj-Napoca: dagje uit in Saxon Wonderland

8. Cluj-Napoca: dagje uit in Saxon Wonderland

Breng een dag door in de hoofdstad van de historische regio Transylvania, de stad Sibiu. Daar zult u een van de mooiste middeleeuwse stadsgezichten van Roemenië bewonderen, zoals blijkt uit de titel van de stad als "Culturele hoofdstad van Europa". Op de rit naar beneden kom je meer te weten over de wortels van de Saksen, hun kolonisatie in Transsylvanië en hun culturele impact op het land. In Sibiu begin je met het bekijken van de stadsmuren en de drie belangrijkste pleinen. Vervolgens bezoekt u twee van de belangrijkste kerken. Klimmen naar de top van de Raadstoren geeft je een prachtig overzicht van de oude stad. 'S Middags neemt de groep een korte excursie vanuit Sibiu om twee dorpen te bezoeken die op tijd lijken vast te zitten: Sibiel en Fantanele. Hier leeft de bevolking van wat het lokaal produceert en door paarden getrokken koetsen komen dagelijks voor. Je proeft een lokale gemaakte schnaps (tuica) en bezoekt vervolgens het glasschilderijmuseum in Sibiel. In de middag gaat u terug naar Cluj-Napoca.

...
Van Boekarest: privétrip Roemenië 4 steden in 2 dagen

9. Van Boekarest: privétrip Roemenië 4 steden in 2 dagen

Trek door Roemenië en bewonder de opmerkelijke architectuur en natuurlijke schoonheid van deze rijk historische regio. Van uitzicht op de uitgestrekte Karpaten, tot ijskoude kerkgronden in Biertan, tot een charmante nacht in de stad Brasov. Je gids leidt je op de reis van je leven. Bewonder het prachtige kasteel Peleș en kijk uit voor Dracula bij het beroemde kasteel van Bran. Voel je gezegend op het serene terrein van het Sinaia-klooster, verzorgd door christelijke monniken. Breng de nacht door in Brasov en maak een wandeling door de geplaveide straten. Rust uit voor uw reis terug in de tijd, naar het middeleeuwse stadje Sighişoara. De nabijgelegen kerk in Biertan is een bewijs van de vaardigheden van oude kolonisten. Verken de charmante stad Sibiu voordat je het meesterlijk gebouwde klooster en graf in Cozia gaat bekijken. Laat je gids het gedoe uit handen nemen en geniet van het schilderachtige landschap. U wilt geen minuut missen.

...
Van Cluj-Napoca: tweedaagse tour naar Sibiu en Sighisoara

10. Van Cluj-Napoca: tweedaagse tour naar Sibiu en Sighisoara

Dag 1 Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Cluj-Napoca, begin je aan je reis naar het zuiden van Transsylvanië. Breng de eerste helft van de tijd door met het ontdekken van de forten en kastelen in de regio. Bij je eerste stop van de dag, Alba Carolina Fortress, leer je meer over de slim ontworpen verdedigingsmechanismen en architectuur van het fort, en bewonder je de adembenemende schoonheid ervan. Ga vervolgens naar het gotische meesterwerk dat Corvin Castle is. Dwaal door de indrukwekkende Ridderzaal van het kasteel, die werd gebruikt voor feesten en banketten, de ceremoniezaal en de ronde trap. Sluit uw dag af in Sibiu, de voormalige culturele hoofdstad van de Europese Unie en een van de best bewaarde steden van Transsylvanië. Verken tijdens een rondleiding door de stad de belangrijkste pleinen, evenals de Metropolitan Cathedral en de Bridge of Lies. Aan het einde van de tour zal je gids je bij het hotel achterlaten en ben je vrij om de rest van de dag op je gemak door te brengen. Dag 2 Met de bezoeken van gisteren aan Alba Carolina en Corvin Castle vers in je geheugen, verdiep je je kennis van Transsylvanische forten met een bezoek aan de versterkte kerk van Biertan. Bewonder de indrukwekkende vestingwerken en verdedigingsmechanismen van dit 13e-eeuwse fort. Ga vervolgens naar het hoogtepunt van de dag, Sighișoara, het enige bewoonde middeleeuwse fort dat is opgenomen in het UNESCO Werelderfgoedcentrum, en de thuisbasis van de echte beruchte heerser Vlad Tepes, ook bekend als Dracula. Laat je aan het eind van de dag afzetten op je favoriete locatie in Cluj-Napoca.

...

Sitemap Sibiu

Wil je alle activiteiten in Sibiu ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.