Sibiu
Urban exploring

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sibiu Urban exploring: Onze meest aanbevolen

Sibiu: City Sightseeing Tour

1. Sibiu: City Sightseeing Tour

Ervaar de charme van Sibiu tijdens een sightseeingtour door het middeleeuwse stadscentrum en ontdek waarom het in 2007 de Culturele Hoofdstad van Europa werd genoemd. Slenter door smalle straatjes en ontmoet kleurrijke gebouwen, vredige binnenplaatsen en mysterieuze gangen. Geniet van momenten van stilte in historische kerken en krijg een geweldig uitzicht, omlijst door de met sneeuw bedekte toppen van het Făgăraş-gebergte. Bewonder de elegante architectuur op het Grote Plein, passeer het charmante Hallerhuis in Renaissance-stijl en bekijk het Brukenthal Nationaal Museum in een paleis in de Habsburgse stijl. Bewonder de symbolische Raadstoren, maak een betoverde wandeling over de Trap van de Trappen in de Benedenstad en sluit je aan bij de drukte van de Cibin-markt. Ontdek de overblijfselen van de oude stadsmuren en passeer de elegante Thalia Hall, waar veel van de concerten van de stad worden uitgevoerd. Laat u verrassen door de gotische façade van de Evangelisch-Lutherse kathedraal op het Huetplein en nog veel meer.

...
Sibiu: middeleeuws verkenningsspel en rondleiding

2. Sibiu: middeleeuws verkenningsspel en rondleiding

Ga op zoektocht rond de beroemde torens van Sibiu door aanwijzingen op te lossen die fascinerende verhalen en locaties ontsluiten. Je volgt een minder druk pad rond de oude citadel, verkent verborgen passages en ontdekt de verbazingwekkende levensverhalen van de oude lokale bevolking. Elke aanwijzing leidt je van de ene plaats naar de andere en geeft je exacte aanwijzingen, dus je hebt geen kaart, GPS of gids nodig. Wanneer je het oplost en het antwoord raadt, wordt het geheime verhaal van die locaties ontgrendeld. Nadat je de quest hebt gekocht, ontvang je een toegangscode die je in de app kunt gebruiken. Onderweg vind je fascinerende verhalen over de torens die de geschiedenis en evolutie van deze stad sterk hebben beïnvloed. Deze uitdaging duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur om te voltooien, maar er is geen tijdslimiet, je kunt het in je eigen tempo voltooien. De totale lengte is ongeveer 3,5 km. Je hebt geen gids nodig, download gewoon de app, ga naar het startpunt en je bent klaar om op stadsavontuur te gaan. Dit is een leuke en unieke manier om kennis te maken met de stad Sibiu en een leuk dagje uit voor jou, je familie en vrienden. Als je een grote groep bent, kan één persoon toegang kopen voor de hele groep door het aantal mensen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen ticket kopen. Je kunt als een groep spelen en samen de aanwijzingen oplossen terwijl je loopt, of je kunt je opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en aan het eind de groep ontmoeten.

...
Van Boekarest: 3-daagse Transylvania Legends tour met kleine groepen

3. Van Boekarest: 3-daagse Transylvania Legends tour met kleine groepen

Dag 1: Twee kastelen en Brasov Vandaag gaat u richting Transsylvanië en steekt u onderweg de machtige Karpaten over. Je komt aan in het bergresort Sinaia en bezoekt het indrukwekkende kasteel van Peles. Vervolgens kom je aan in het dorp Bran, waar de meest bezochte bezienswaardigheid van Roemenië op je wacht - het kasteel van Dracula. Je volgende stop is in Brasov, waar je kunt genieten van een rondleiding door de stad en een bezoek brengt aan de beroemde Zwarte Kerk - de grootste van het land. Accommodatie zal volgen in de stad Brasov. Opmerking: het kasteel van Peles en de Zwarte Kerk zijn op maandag gesloten, dus in plaats daarvan bezoekt u de Rasnov-citadel en de orthodoxe kerk in Brasov. Dag 2: Hart van Transsylvanië In de ochtend na het ontbijt bezoekt u de unieke Sighisoara Citadel met het beroemde Dracula-huis. Kom vervolgens aan in Biertan, waar u de grootste versterkte kerk in Roemenië zult zien. Ga vervolgens richting de stad Sibiu, een van de mooiste in Transsylvanië. Je bezoekt de verbazingwekkende oude binnenstad en de prachtige gotische kerk, een van de hoogste van het land. Sluit uw dag af in de stad Sibiu. Dag 3: Zuid-Transsylvanië 'S Ochtends na uw ontbijt begint u aan uw weg terug naar de hoofdstad. Je reis gaat verder naar de prachtige Olt-vallei en maakt een stop bij het charmante orthodoxe klooster van Cozia. Zodra je uit de bergen komt, stop je in Curtea de Arges, ooit de hoofdstad van Vallachia en het hoofdkwartier van Roemeense heersers. Hier ziet u het prachtige klooster Curtea de Arges, een van de meest representatieve van de Roemeense authentieke stijl, en ook de officiële begraafplaats voor de koningen en koninginnen van Roemenië. Kom 's avonds aan in Boekarest met een privéaflevering bij uw hotel.  

...
Transsylvanië: 2-daagse tour met kleine groepen vanuit Boekarest

4. Transsylvanië: 2-daagse tour met kleine groepen vanuit Boekarest

Op je eerste dag start je tour 's ochtends om 08:00 uur met ophalen bij je hotel. Ga vervolgens richting de regio Transsylvanië en steek onderweg de machtige Karpaten over. Aankomst in het bergresort Sinaia en bezoek het indrukwekkende kasteel van Peles. Ga vervolgens verder naar het dorp Bran, waar de meest bezochte bezienswaardigheid van Roemenië wacht: het kasteel van Dracula! Ga vervolgens naar Brasov, waar u kunt genieten van een rondleiding door de stad en een bezoek brengt aan de beroemde Zwarte Kerk - de grootste van het land. Breng dan de nacht door in de stad Sighisoara. Op uw tweede dag begint u 's ochtends na het ontbijt met een bezoek aan de unieke Sighisoara-citadel en het beroemde Dracula-huis. Bezoek vervolgens Biertan, waar u de grootste versterkte kerk in Roemenië zult zien! Ga vervolgens naar Sibiu City, een van de mooiste steden in Transsylvanië. Bezoek de verbazingwekkende oude binnenstad en ga daarna verder naar de prachtige Olt-vallei, waar je een laatste stop maakt bij het charmante orthodoxe klooster van Cozia. Kom 's avonds terug in Boekarest, waar je wordt afgezet bij je hotel.

...
Van Boekarest: privétrip Roemenië 4 steden in 2 dagen

5. Van Boekarest: privétrip Roemenië 4 steden in 2 dagen

Trek door Roemenië en bewonder de opmerkelijke architectuur en natuurlijke schoonheid van deze rijk historische regio. Van uitzicht op de uitgestrekte Karpaten, tot ijskoude kerkgronden in Biertan, tot een charmante nacht in de stad Brasov. Je gids leidt je op de reis van je leven. Bewonder het prachtige kasteel Peleș en kijk uit voor Dracula bij het beroemde kasteel van Bran. Voel je gezegend op het serene terrein van het Sinaia-klooster, verzorgd door christelijke monniken. Breng de nacht door in Brasov en maak een wandeling door de geplaveide straten. Rust uit voor uw reis terug in de tijd, naar het middeleeuwse stadje Sighişoara. De nabijgelegen kerk in Biertan is een bewijs van de vaardigheden van oude kolonisten. Verken de charmante stad Sibiu voordat je het meesterlijk gebouwde klooster en graf in Cozia gaat bekijken. Laat je gids het gedoe uit handen nemen en geniet van het schilderachtige landschap. U wilt geen minuut missen.

...
Van Boekarest: privé dagtocht Sibiu

6. Van Boekarest: privé dagtocht Sibiu

Trek eropuit vanuit de grote stad en ga naar Sibiu, genesteld in de historische regio Transsylvanië. Laat je ophalen vanaf elke locatie in Boekarest en bespreek met je gids de sites die je het liefst zou willen zien. Slenter door het Cozia-klooster of ga rustig zitten in Piata Mare, de keuze is aan u. Bekijk de ongerepte middeleeuwse straten die de stad vullen. Leer meer over de historische betekenis van het Turnu-klooster, de Evangelische kathedraal en de Raadstoren, terwijl je gids je naar elk ervan brengt. Als u de voorkeur geeft aan mooie uitzichten, ga dan naar de beste plekken om de uitgestrekte Citadel en de omliggende bergen te bewonderen. Maak een serene wandeling door de landelijke buitenwijken van de stad, waar u zich terug in de tijd voelt vervoerd. Uw aangepaste dag wacht op u.

...

Sitemap Sibiu

Wil je alle activiteiten in Sibiu ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.