De populairste activiteiten van Sicilië

Taormina: voorrangsticket voor het oude theater

1. Taormina: voorrangsticket voor het oude theater

Boek vooraf uw toegangsbewijs voor het oude theater van Taormina en geniet van het extra voordeel van skip-the-line toegangsprivileges. Maak een meeslepende reis door de archeologische ruïnes en geniet van de vrijheid om in je eigen tempo te verkennen. Na dat van Syracusa is het oude theater van Taormina het grootste gebouw voor shows op het Italiaanse schiereiland. De archeologische vindplaats biedt de mogelijkheid om terug te gaan in het verleden en te genieten van het uitzicht op het omliggende landschap. Het Griekse gebouw, gebouwd op een dominante positie, dateert, qua indeling, uit de III-II eeuw voor Christus, maar het monument dat u vandaag kunt bewonderen, verschijnt in de vormen die in het Romeinse keizertijdperk onder keizer Trajanus of Hadrianus werden verworven. Het wordt een amfitheater onder keizer Caracalla en in dezelfde periode werd het orkest omgebouwd tot een arena voor gladiatorengevechten. Na eeuwen van verwaarlozing werd in 1465 een deel van het monument gebruikt als residentie van de familie Zumbo.

Etna: kabelbaan, jeep en wandeltocht naar de top

2. Etna: kabelbaan, jeep en wandeltocht naar de top

Ga naar de top van de kraters van de Etna, een van de meest begeerde excursies die een wandelaar kan maken. Wandel in alle veiligheid met een bevoegde berg- en vulkaangids, en bewonder de schoonheid en het wonder van de hoogste actieve vulkaan van Europa.   Vertrek vanuit Sapienza Refuge in Nicolosi en ga 2.504 meter omhoog met de kabelbaan. Rijd vervolgens in een Jeep met vierwielaandrijving tot 2.900 meter hoogte om je wandeling te beginnen. Loop 1,5 uur bergopwaarts langs vele kraters en neem lange pauzes om foto's te nemen en te rusten. Ervaar het magische gevoel van op de top van de wereld staan in dit rotsachtige, mooie landschap met de gigantische hemel boven je. Nadat je de top hebt bereikt, daal je in 2 uur weer af naar de kabelbaan, die je naar je vertrekpunt brengt.

Nicolosi: Etna-kabelbaan, 4x4-excursie en trektocht

3. Nicolosi: Etna-kabelbaan, 4x4-excursie en trektocht

Een goed alternatief voor de kraters op de top is de 3.000 meter hoge Etna-excursie. Je gaat met de kabelbaan omhoog tot 2.500 meter, daarna per 4x4 tot 2750 meter. Vanaf hier begint het pad te voet tot 3000 meter. Het is mogelijk om de kraters op de top te observeren, daarna stoppen we bij een zijkrater (barbagallo op ongeveer 3000 meter). Je bewondert de recente lavastromen (2023) tot je de binnenkant van een lavakanaal bereikt. We bezoeken een uitbundige opening (uitbarsting van 2002) en vanaf hier dalen we af langs de zandbanken naar de heuvel vanwaar we de Bove-vallei zullen observeren en op mooie dagen een uitzicht bewonderen dat zich uitstrekt van de Ionische Rivièra tot het binnenland van Sicilië . Duur: 4 uur wandelen / 5 uur totale tour. Vertrek om 9.30 en 10.30 uur, ontmoetingstijd 30 minuten voor vertrek (het vertrek om 10.30 uur is compatibel voor degenen die met de bus (AST) vanuit Catania aankomen). Trefpunt Shelter Alpine Guides Etna Sud, naast de Refuge Sapienza

Catania: dagtour Etna bij zonsopkomst of -ondergang met proeverij

4. Catania: dagtour Etna bij zonsopkomst of -ondergang met proeverij

Geniet van een avontuurlijk dagje uit naar de Etna, inclusief gratis retourvervoer vanuit Catanië. Het beste van alles is dat je je tour naar je eigen behoeften kunt aanpassen en kunt kiezen tussen een privébeleving of in een kleine groep, in een taal naar je keuze. Verken de eeuwenoude kraters van de vulkaan, zie een lavagrot en proef lokale producten, terwijl je onderweg geniet van het adembenemende uitzicht. Begin je dag met gratis ophaalservice bij je accommodatie in Catanië in een minibusje met airconditioning. Laat je professionele gids je leuke feiten over de vulkaan vertellen terwijl je 2.000 meter omhoog rijdt. Kom alles te weten over de natuurlijke grondstoffen van de vulkaan, haar gedenkwaardige landschappen en fauna, tot de lavastromen die met uitbarstingen in het verleden wegen en gebouwen bedolven heeft. Eenmaal op de 2000 meter aangekomen, wandel je met je gids rond de oude kraters, recente lavastromen en over het buitenaardse landschap. De tocht is eenvoudig en geschikt voor iedereen, inclusief gezinnen met jonge kinderen en oudere deelnemers. Geniet van een miniproeverij van Siciliaanse lekkernijen tijdens de trek, waarbij je cantuccinikoekjes en zibibbowijn kunt proberen. Na een korte pauze ga je naar de volgende plek: een lavagrot. Met behulp van een helm en een zaklamp ontdek je samen met je gids de oorsprong van de grot en unieke karakteristieken van de grot. Je laatste stop is een uitkijkpunt op Monte Pomiciaro voor een onvergetelijk uitzicht (en fotomomenten) over de Valle del Bove, de belangrijkste vallei van de vulkaan. Als de zonsondergangoptie is geselecteerd, kun je tijdens het 'gouden uur' genieten van een adembenemend uitzicht op de Etna. Na je vulkanische avontuur ga je weer terug naar Catanië, waar je tour eindigt.

Agrigento: toegangsticket Vallei van de Tempels & Pemcards

5. Agrigento: toegangsticket Vallei van de Tempels & Pemcards

Maak een boeiende reis over het archeologische terrein bij Agrigento dat bekendstaat als de Vallei van de Tempels en krijg toegang met voorrang. Vereeuwig je bezoek met Pemcards – een digitale foto die je als een echte ansichtkaart overal ter wereld kunt verzenden.Ontdek het immense artistieke en archeologische erfgoed van Sicilië terwijl je het terrein met een oppervlakte van 1.300 hectare verkent. Kom alles te weten over de millennia oude geschiedenis, beginnend met de stichting van de Oude Griekse kolonie Akragas in de 6e eeuw voor Christus.Bekijk het uit terrassen opgebouwde terrein dat ooit het centrum vormde van het openbare leven van de oude Grieken en Romeinen. Loop door de kern van de archeologische vindplaats van Agrigento en passeer prachtige tempels zoals de Tempel van Zeus, Tempio della Concordia en Tempio di Eracle.Bewonder het Gymnasium, een oude locatie voor sportieve, educatieve en recreatieve activiteiten.

Van Trapani: boottocht Favignana en Levanzo met lunch

6. Van Trapani: boottocht Favignana en Levanzo met lunch

Vertrek om 09:30 vanuit Trapani - Aankomst op Favignana en 2 uur vrije tijd om het dorp te bezoeken, te winkelen, het museum te bezoeken of je tijd op het strand door te brengen - Kusttocht en bewondering van de belangrijkste kreken zoals Cala Rossa en Cala Azzurra - stop om te zwemmen en een gratis Typische lunch aan boord - Aankomst op Levanzo en 1 uur vrije tijd om het dorp te bezoeken en te zwemmen vanaf de kust - Terugkeer om 17.30 uur / 18.00 uur naar Trapani.

Vanuit Milazzo: boottocht Panarea en Stromboli bij nacht

7. Vanuit Milazzo: boottocht Panarea en Stromboli bij nacht

Ervaar de glitter en glamour van de Eolische eilanden tijdens deze tocht van een hele dag. Vertrek vanuit Milazzo, vaar naar Panarea, het kleinste van de eilanden. Proef de glamoureuze sfeer van het eiland, favoriet van VIP's, terwijl je door de smalle straatjes van het historische centrum wandelt. Bezoek dan het prehistorische dorp Capo Milazzese, waar je meer te weten kunt komen over de eeuwenoude oorsprong van Panarea. Bezoek vooral ook de Cala Junco-baai, een spectaculair strand in de vorm van een amfitheater dat ideaal is voor onderwater-zwemmen. Tot slot kun je ontspannen op het zandstrand bij Cala degli Zimmari, voordat je je reis vervolgt. Verlaat Panarea en vaar door schilderachtige inhammen die een micro-archipel vormen tussen Lipari en het eiland Stromboli, je volgende uitstapppunt. Geniet van wat vrije tijd om in je eigen tempo dit eiland te ontdekken, dat thuis biedt aan 1 van de meest actieve vulkanen ter wereld. Bezoek het Sint Vincent-plein, vernoemd naar de kerk die is opgedragen aan dezelfde heilige, het huis waarin Rosselini en Ingrid Bergman woonden tijdens de opnames van de film "Stromboli terra di Dio" (Stromboli land van God). Bekijk de zonsondergang op het eiland terwijl je geniet van panoramische uitzichten op de haven en de vulkanen vanaf het grote plein. Zie het vuur van de uitbarstingen contrasteren met de donkere hemel, leidend tot kleurrijke creaties in Sciara del Fuoco, dat tijdens de terugtocht zichtbaar zal zijn vanaf zee.

Taormina: boottocht met aperitief op Isola Bella

8. Taormina: boottocht met aperitief op Isola Bella

Bootexcursie naar Taormina aan boord van een typisch Siciliaanse boot onder begeleiding van deskundige schippers. We nemen je mee op een boottocht naar Taormina om een van de mooiste baaien van heel Sicilië te bezoeken waar je verliefd op zult worden. Bootexcursies in Taormina omvatten de Blauwe Grot van Taormina en alle baaien van het zeereservaat. We varen langs de hele baai van Giardini Naxos om te proberen de dolfijnen te ontmoeten die dit stuk zee altijd hebben bevolkt. U kunt de kust van Taormina bewonderen vanaf de baai van Naxos en vervolgens richting de punt van Capo Taormina, om naar de baai van Mazzaró te gaan in het beschermde mariene park. Tijdens deze reis stoppen we in de baai van de sirenes. Je gaat met de hele boot de blauwe grot van Taormina binnen, beroemd om de zeebodem verlicht door de zonnestralen die erin slagen door ruimtes in de ondergedompelde rots te dringen en een intens fluorescerende blauwe achtergrond te geven. Om onze boottocht in Taormina af te ronden, stoppen we bij het prachtige eiland. Beroemd rotsachtig eilandje dicht bij de kust met een stuk strand dat wordt gekenmerkt door unieke uitzichten in de wereld. Hier kun je duiken en jezelf verfrissen in dit kristalheldere water tussen zeebodems vol lokale kleuren en koralen. Deze fantastische boottocht in Taormina wordt omlijst door een aperitief en verrijkt met typisch lokaal fruit en drankjes. Ons doel zal zijn om de tijd doorgebracht in deze hemelse plaatsen vast te leggen in uw herinneringen.

Agrigento: Vallei van de Tempels Skip the line & rondleiding

9. Agrigento: Vallei van de Tempels Skip the line & rondleiding

Kom naar Agrigento en ontdek een van de beroemdste historische bezienswaardigheden van Sicilië, vanwege de goed bewaarde Dorische tempels gewijd aan Griekse godheden, de beroemde Vallei van de Tempels. Dit archeologische park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en ligt op een plateau dicht bij de Straat van Sicilië. Volg je gids om deze site te verkennen waar de tijd lijkt stil te staan, met behoud van een ongekende historische charme. Begin de tour vanuit de tempel van Hera en ga verder op de heilige weg naar de overblijfselen van de omringende muur. Bekijk in de vallei 12 tempels en enkele vestingwerken, de beneden- en boven-agora, een olympiër en een bouleuterion. Bron van inspiratie voor dichters, filosofen en schilders, het is een van de meest emblematische parken van Sicilië. Bewonder Dorische tempels uit de Helleense periode, die overeenkomen met de oude Akragas, de oorspronkelijke monumentale kern van de stad Agrigento. Ga verder naar de Tempel van Concord, de overblijfselen van de vroegchristelijke Necropolis, de Tempel van Heracles en de overblijfselen van de Tempel van Zeus.

Palermo: 24-uursticket voor de hop on, hop off-bus

10. Palermo: 24-uursticket voor de hop on, hop off-bus

Ontdek Palermo, de belangrijkste stad van Sicilië, tijdens een hop on, hop off-bustour met open dak! Begin bij de eerste halte voor het Teatro Politeama, rijd langs het Teatro Massimo en ga door in de richting van Piazza Quattro Canti en de nabijgelegen markt Vucciria. De tour gaat verder naar de botanische tuinen, in de buurt van Palazzo Steri. Je vangt een glimp op van het centraal station en bereikt vervolgens de buurt met het Koninklijk Paleis, de vlooienmarkt en de kathedraal. Rijd daarna over de oeroude Via Roma weer terug naar het beginpunt. De tweede route neemt je mee langs de mooie villa's van Palermo. Begin bij de eerste halte voor het Teatro Politeama, bewonder de schitterende Engelse tuin en ga dan verder naar Villa Malfitano en het prachtige Castello della Zisa. De tour komt in de buurt van Mercato del Capo en Teatro Massimo, rijdt in de richting van de haven, en keert daarna terug naar het beginpunt op het plein voor Teatro Politeama.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Sicilië
Met de Etna, eeuwenoude vindplaatsen en prachtige stranden heeft dit mediterrane eiland voor elk wat wils.

Topactiviteiten

Sicilië: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

803 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 51

Voor ieder wat wils

In de buurt van Sicilië

Meer zien

Veelgestelde vragen over Sicilië

Andere activiteiten in Sicilië

Wil je alle activiteiten in Sicilië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sicilië

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 21.292 beoordelingen

Interessante Wanderung met technische gids van 2.500 op 3.000m Höhe (Danke Pepe!)! Wer konnten leider nicht bis zum Gipfel, das - täglich actualisierte - Ampelwarnsystem zu starke vulkanische Aktivitäten anzeigte, aber the Tour lohnt sich trotzdem absolut. Ja, de mens kan zelfverzekerd zijn met de Seilbahn hoog en dort herumlaufen, aber der Guide führt auch abseits der Pfade door Lavatunnel and es läuft sich dort deutlich besser in den ausgeliehenen hohen Wanderschuhen als in normale sneakers.

Geweldige tour! Gezellige en kundige guide Roberto heeft ons gedurende de tour voorzien van ontzettend veel interessante informatie. Prima bustocht, duidelijke communicatie, prachtige wandeltocht en heerlijke lunch bij een leuke wijngaard. Een must-do als je in Sicilië bent! De wandeling is prima te doen. Sommige klimmetjes zijn steil maar het gaat prima.

Erg leerzame tocht. Gids wist erg veel van vulkanen en geologie en Sicilië. Absoluut de moeite waard om met gids heen te gaan ipv op eigen houtje. Dan mis je toch echt veel achtergrondinformatie

Super ! We waren de oudsten van de groep dus ook de traagsten maar dit was geen probleem ! De gids gaf aan : het is geen race … genieten en inderdaad allen hebben genoten !!! Een aanrader

Uitgebreide tour door Catania met veel geschiedenis en feiten die je moet weten over Sicilië, de Etna en Catania