Datums kiezen

Ontdek het beste van
Sicilië

Met de Etna, eeuwenoude vindplaatsen en prachtige stranden heeft dit mediterrane eiland voor elk wat wils.

Onze aanbevelingen voor Sicilië

De Etna: Wandeltocht met gids over vulkaantop met kabelbaan

1. De Etna: Wandeltocht met gids over vulkaantop met kabelbaan

Stijg op naar de top van de kraters van de Etna, een van de meest begeerde excursies die een wandelaar kan maken. Wandel met een gids en bewonder de schoonheid en het wonder van de hoogste actieve vulkaan van Europa, tot 3.000 meter. Vertrek vanuit Sapienza Refuge in Nicolosi en stijg 2.504 meter met de kabelbaan en begin aan je wandeling. Je wandelt 1,5 uur bergopwaarts en passeert vele kraters, vooral richting de krater van de uitbarsting van 2001 en het maanachtige landschap dat het gebied afbakent. Tijdens de wandeling neem je lange pauzes om foto's te maken en uit te rusten. Je gaat dan verder met verkennen tijdens je wandeling richting de Cisternazza en het Belvedere in de Valle del Bove, beschouwd als de beste panoramische plek op de Etna op een oogverblindende vulkanische depressie die teruggaat tot 64.000 jaar geleden! Hier neem je een pauze om de omgeving te koesteren, een paar foto's te maken en gewoon het landschap te bewonderen, terwijl je vanaf daar de kust van Taormina tot Syracuse kunt zien. Vanaf hier bereikt u de Barbagallo-kraters, tot 3.000 meter, het hoogste toegestane punt, en geniet u van een bevoorrecht uitzicht op de topkraters en hun constante uitstoot van gassen en waterdampen. Daarna marcheer je terug naar 2500 meter en neem je de kabelbaan terug naar de Rifugio Sapienza. Ervaar het ongelooflijke gevoel dat je op de top van de wereld bent in dit rotsachtige, prachtige landschap met de gigantische lucht boven je.

Catania: dagtour Etna bij zonsopkomst of -ondergang met proeverij

2. Catania: dagtour Etna bij zonsopkomst of -ondergang met proeverij

Geniet van een avontuurlijke dagtocht naar de Etna, inclusief gratis retourtransfers vanuit Catania. Het beste van alles is dat u uw tour kunt aanpassen aan uw behoeften, waarbij u kunt kiezen uit een privé- of kleine groepservaring in verschillende talen. Verken de oude kraters van de vulkaan, een lavastroomgrot en probeer enkele lokale producten, terwijl je onderweg adembenemende panoramische uitzichten bewondert. Begin uw dag met een gratis ophaalservice vanaf uw accommodatie in Catania in een minibus met airconditioning. Verwerk enkele leuke feiten over de vulkaan van je professionele gids terwijl je 2000 meter omhoog rijdt. Luister naar alles, van de natuurlijke hulpbronnen van de vulkaan, gedenkwaardige landschappen en flora tot lavastromen die wegen en gebouwen hebben opgeslokt tijdens eerdere perioden van activiteit. Zodra je de 2000 meter hoogte hebt bereikt, kun je een begeleide wandeling maken rond de oude kraters, recente lavastromen en een buitenaards landschap. Wees gerust, want de tocht is gemakkelijk en geschikt voor zowel gezinnen met jongere kinderen als oudere familieleden. Geniet van de proeverij van Siciliaanse "cantucci" -koekjes en "zibibbo" -wijn. Na een korte pauze ga je naar je volgende stop: een lavastroomgrot. Met een helm en zaklamp ontdek je samen met je gids ruimschoots de oorsprong en opvallende kenmerken van de grot. Je laatste stop is een panoramisch uitkijkpunt op Monte Pomiciaro, dat je onvergetelijke uitzichten en fotomomenten biedt over de Valle del Bove, de belangrijkste vallei van de vulkaan. Als de zonsondergangoptie is geselecteerd, kun je tijdens 'Golden Hour' genieten van een adembenemend uitzicht op de Etna. Na je vulkanische avontuur ga je terug naar Catania, waar je tour eindigt.

Palermo: Bustransfer van/naar luchthaven en stadscentrum

3. Palermo: Bustransfer van/naar luchthaven en stadscentrum

Reis naadloos tussen de luchthaven van Palermo en het stadscentrum met een handige en betrouwbare enkele reis. Vermijd het gedoe van onderhandelen over het openbaar vervoer en geniet van een efficiënte luchthavenshuttleservice die regelmatig en regelmatig vertrekt. Berg uw bagage op, ontspan en bewonder het uitzicht op Palermo vanaf uw stoel. Stap aan boord van een moderne bus om uw zorgen achter u te laten en arriveer op tijd op uw bestemming op het vliegveld of in de stad. Geniet van comfort aan boord met de verkoelende ventilatie en supersnelle wifi aan boord. Bovendien zijn huisdieren toegestaan zolang ze zich in dozen of kooien van de juiste afmetingen bevinden en andere passagiers niet storen. Blinde en dove mensen kunnen reizen met hun geleidehond.

Nicolosi: Etna kabelbaan, 4x4 excursie en trektocht

4. Nicolosi: Etna kabelbaan, 4x4 excursie en trektocht

Een geldig alternatief voor de topkraters is de Etna-excursie van 3.000 meter. Je gaat met de kabelbaan omhoog tot 2.500 meter, daarna met een 4x4 tot 2.750 meter. Vanaf hier begint het pad te voet tot 3000 meter. Het is mogelijk om de topkraters te observeren, daarna stoppen we bij een laterale krater (barbagallo op ongeveer 3000 meter). Je bewondert de recente lavastromen (2023) tot je de binnenkant van een lavakanaal bereikt. We zullen een uitstroomopening bezoeken (uitbarsting van 2002) en vanaf hier zullen we afdalen langs de zandbanken naar de heuvel vanwaar we de Bove-vallei zullen observeren, terwijl we op mooie dagen een uitzicht bewonderen dat zich uitstrekt van de Ionische Rivièra tot het binnenland van Sicilië . Duur: 4 uur wandelen / 5 uur totale rondleiding. Vertrek om 9.30 en 10.30 uur, verzameltijd 30 minuten voor vertrek (het vertrek om 10.30 uur is compatibel voor degenen die met bus AST aankomen vanuit Catania, http://www.astsicilia.it/bus-catania-etna/). Meeting Point Shelter Alpine Guides Etna Sud, naast de Refuge Sapienza

Palermo: Hop-on-hop-off-bustour 24-uurs ticket

5. Palermo: Hop-on-hop-off-bustour 24-uurs ticket

Ontdek Palermo, de belangrijkste stad van Sicilië, tijdens een hop on, hop off-bustour met open dak! Begin bij de eerste halte voor het Teatro Politeama, rijd langs het Teatro Massimo en ga door in de richting van Piazza Quattro Canti en de nabijgelegen markt Vucciria. De tour gaat verder naar de botanische tuinen, in de buurt van Palazzo Steri. Je vangt een glimp op van het centraal station en bereikt vervolgens de buurt met het Koninklijk Paleis, de vlooienmarkt en de kathedraal. Rijd daarna over de oeroude Via Roma weer terug naar het beginpunt. De tweede route neemt je mee langs de mooie villa's van Palermo. Begin bij de eerste halte voor het Teatro Politeama, bewonder de schitterende Engelse tuin en ga dan verder naar Villa Malfitano en het prachtige Castello della Zisa. De tour komt in de buurt van Mercato del Capo en Teatro Massimo, rijdt in de richting van de haven, en keert daarna terug naar het beginpunt op het plein voor Teatro Politeama.

Van Trapani: cruise naar Favignana en Levanzo met lunch

6. Van Trapani: cruise naar Favignana en Levanzo met lunch

Ga met ons mee op deze reis: Vertrek om 9.30 uur vanuit de haven van Trapani. De eerste stop is rond 10:20 uur in Favignana. Hier heb je vrije tijd, je kunt genieten van het bezoek aan het centrum van Favignana en profiteren van winkelen, of musea bezoeken zoals de Ex Stabilimento Florio, maar ook tijd doorbrengen op het strand. We vertrekken om 12:30 uur vanuit Favignana en we beginnen onze reis door de kosten, we bezoeken de mooiste en meest suggestieve "calette" zoals Cala Rossa en Cala Azzurra, hier heb je de tijd om te zwemmen en te lunchen ( inbegrepen). We vertrekken om Levanzo te bereiken, waar je vrije tijd hebt om het vissersdorp te bezoeken. Vanuit Levanzo bezoeken we per boot Cala Fredda en Cala Minnola, en we zullen een tweede stop maken om te zwemmen. We komen rond 17.30 uur aan in Trapani.

Vanuit Milazzo: Panarea en Stromboli nachttocht met stops

7. Vanuit Milazzo: Panarea en Stromboli nachttocht met stops

Ervaar de glitter en glamour van de Eolische eilanden tijdens deze dagtour. Bekijk de beroemde Capo Milazzese, Cala Degli Zimmari, Saint Vincent's Square en andere plaatsen voordat je getuige bent van de magische zonsondergang over het eiland. Vaar na vertrek uit Milazzo naar Panarea, het kleinste van de eilanden. Geniet van de glamoureuze sfeer van het eiland, geliefd bij VIP's, terwijl je door de smalle straatjes van het historische centrum slentert. Je blijft een bezoek brengen aan het prehistorische dorp Capo Milazzese, waar je meer te weten komt over de oude oorsprong van Panarea. Bezoek Cala Junco Bay, een spectaculair strand in de vorm van een amfitheater dat ideaal is om onder water te zwemmen. Ten slotte kunt u ontspannen op het zandstrand van Cala Degli Zimmari voordat u uw reis voortzet. Nadat u Panarea heeft verlaten, vaart u door de pittoreske inhammen die een micro-archipel vormen tussen Lipari en het eiland Stromboli, uw volgende stop. Geniet van wat vrije tijd om dit eiland, waar zich een van de meest actieve vulkanen ter wereld bevindt, in je eigen tempo te ontdekken. Bezoek het Sint-Vincentiusplein, genoemd naar de kerk gewijd aan dezelfde heilige, en het huis waarin Rossellini en Ingrid Bergman woonden tijdens de opnames van de film "Stromboli terra di Dio" (Stromboli land van God) . Terwijl de zon ondergaat boven het eiland, kunt u vanaf het centrale plein genieten van een panoramisch uitzicht op de haven en de vulkanen. Kijk hoe het vuur van de uitbarstingen en de donkere lucht met elkaar botsen en zorgen voor steeds veranderende kleurrijke creaties in de Sciara del Fuoco, die zichtbaar zal zijn vanaf de zee tijdens de terugreis.

De Etna: Ticket voor kabelbaan en 4x4 bus heen en terug

8. De Etna: Ticket voor kabelbaan en 4x4 bus heen en terug

Ga met de kabelbaan de Etna op en geniet van een rondleiding op de bodem van de kraters op de top. Verken het gebied in een 4x4-bus die is ontworpen om het terrein te beheren. Stap uit de bus om meer te weten te komen over de vulkaan tijdens een korte wandeling met je gids. Laat uw ticket valideren bij het loket "Priority pass" dat zich bij de ingang van het station "Funivia dell'Etna" bevindt. Je avontuur begint op een hoogte van ongeveer 6.300 voet (1.900 m) bij het vertrekstation "Funivia dell'Etna". Bereik het bergstation op ongeveer 8.200 voet boven zeeniveau (2.500 m). Bij sterke wind wordt uw beklimming uitgevoerd door de 4x4-bussen. Als u het bergstation bereikt, stapt u aan boord van een speciale 4x4-bus om de maximaal toegestane hoogte van de top te bereiken (ongeveer 2.900 meter). Vervolg uw ervaring met een alpine-vulkaangids om de omgeving te verkennen. Samen met je gids waardeer je het betoverende landschap op de bodem van de centrale krater dat je, met volledige zichtbaarheid, laat verdwalen in het uitzicht op een groot deel van Oost-Sicilië. In geval van sneeuw wordt uw beklimming uitgevoerd met speciale rupsvoertuigen (snowcat). Na ongeveer 30 minuten te hebben verkend, keert u terug naar het kabelbaanstation en gaat u terug de vulkaan af met uw retourticket.

Etna Zuid: Trektocht met gids naar topkraters

9. Etna Zuid: Trektocht met gids naar topkraters

Geniet van een fysieke uitdaging met lonende uitzichten tijdens deze begeleide klim naar de hoogste toegestane hoogte van de Etna. Neem onderweg pauzes en maak unieke foto's van de kraters op de top terwijl je de prachtige natuur om je heen bewondert. Na de ontmoeting en het vertrek vanuit Rifugio Sapienza (Etna Zuid), bereik je met de kabelbaan een hoogte van 2.500 meter en hier begin je aan een trektocht te voet van ongeveer 2 uur bergopwaarts en 2 uur bergafwaarts door een lavastroomkanaal te bezoeken, met zowel oude als recente lavastromen totdat je de basis van de meest actieve krater op dit moment bereikt, de Zuidoostelijke Krater en de Centrale Krater. Dan neemt je gids je ook mee om de grote kraters van 2002 te zien, de Crateri Bargaballo. Geniet van een leuke afdaling over het zand, met uitzicht op Valle del Bove. Eindig met een kabelbaan om terug te keren naar het beginpunt. Voel je veilig en word de hele weg begeleid door vulkanologische of alpiene gidsen, die regelmatig bevoegd zijn om gids te zijn op actieve vulkanen, in overeenstemming met de plaatselijke verordeningen en vulkanische risiconiveaus. Zij voeren deze excursie uit tot het maximaal toegestane veiligheidsniveau, momenteel gepland op 3000 mt zeer dicht bij de topkraters van de vulkaan. De wandeling, van groot vulkanologisch en geologisch belang, is een geldig alternatief voor de Summit Craters (340 meter) en is een van de meest complete en fascinerende tochten die je op de Etna kunt maken tussen kraters, breuken en lavastromen.

Van Trapani: sightseeingcruise naar Favignana en Levanzo

10. Van Trapani: sightseeingcruise naar Favignana en Levanzo

Vertrek om 09:30 vanuit Trapani - Aankomst op Favignana en 2 uur vrije tijd om het dorp te bezoeken, te winkelen, het museum te bezoeken of je tijd op het strand door te brengen - Kusttocht en bewondering van de belangrijkste kreken zoals Cala Rossa en Cala Azzurra - stop om te zwemmen en een gratis Typische lunch aan boord - Aankomst op Levanzo en 1 uur vrije tijd om het dorp te bezoeken en te zwemmen vanaf de kust - Terugkeer om 17.30 uur / 18.00 uur naar Trapani.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Sicilië

Alle activiteiten

845 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Sicilië

Wat zijn de topattracties van Sicilië?

Andere activiteiten in Sicilië

Wil je alle activiteiten in Sicilië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sicilië

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 21.292 beoordelingen

Een geweldig georganiseerde rondreis! Beginnend met een korte stop om onze voedsel- en watervoorraden aan te vullen, vertrokken we met acht van ons met een gids naar de Etna. De tour slingert steil de vulkaanhelling op, je neemt niet de kabelbaan (en bespaart € 50 extra). Maar voor deze reis moet je zeker in goede conditie zijn. In ongeveer twee en een half uur wandelden we ruim 700 meter omhoog naar een totale hoogte van 2500 meter. Er waren slechts korte pauzes tussendoor om van het uitzicht te genieten en op adem te komen. Zodra je de top van de klif bereikt, heb je tijdens de lunch een prachtig uitzicht op de Etna en Sicilië. Ik kan deze rondreis aan iedereen aanbevelen! Je leert ongelooflijk veel en het pad naar beneden is ongelooflijk snel in slechts 30 minuten (als je naar beneden durft te rennen, kan ik het alleen maar aanraden!) Het is echter eigenlijk alleen voor mensen met een goede conditie en idealiter zonder knieproblemen!

Het was een zeer interessante tour met een grappige gids Fabrizio, hij is een authentieke inwoner van Palermo en wist ons de lekkerste streetfoodgerechtjes te laten proeven. Echt een aanrader om de tour te doen. Fabrizio zorgde ook voor een leuke sfeer tussen de toeristen uit verschillende landen door iedereen aan elkaar voor te stellen. In het algemeen dus een hele toffe tour en zeker een aanrader! 👍👍

De activiteit was geweldig, de gids was supervriendelijk en leuk, hij beantwoordde elke vraag die je stelde en herhaalde dingen in 3 talen. Hij nam pauzes om interessante details uit te leggen en gaf ons daarbij de tijd om op adem te komen... De wind blies ZEER sterk tijdens de klim en het gevoel van kou was behoorlijk intens, maar het was het waard.

Een fantastische reis langs de prachtige Etna. De gidsen waren vriendelijk, aardig en professioneel. Ik heb veel geleerd over de Etna en vulkanen

We hebben een geweldige tijd gehad met onze gids Jorga, een liefhebber die ons veel interessante dingen heeft uitgelegd.