Sicilië
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sicilië Dagtrips: Onze meest aanbevolen

De Etna: kabelbaan, jeep en wandeltocht naar de top

1. De Etna: kabelbaan, jeep en wandeltocht naar de top

Ga naar de top van de kraters van de Etna, een van de meest begeerde excursies die een wandelaar kan maken. Wandel in alle veiligheid met een bevoegde berg- en vulkaangids en bewonder de schoonheid en het wonder van de hoogste actieve vulkaan van Europa.   Vertrek vanuit Sapienza Refuge in Nicolosi en ga 2.504 meter omhoog met de kabelbaan. Rijd vervolgens in een Jeep met vierwielaandrijving tot 2.900 meter hoogte om je wandeling te beginnen. Loop 1,5 uur bergopwaarts langs vele kraters en neem lange pauzes om foto's te nemen en te rusten. Ervaar het magische gevoel om op de top van de wereld te staan in dit rotsachtige, mooie landschap met de gigantische hemel boven je. Nadat je de top hebt bereikt, daal je in 2 uur weer af naar de kabelbaan, die je naar je vertrekpunt brengt.

...
Catania: dagtour Etna bij zonsop- of ondergang met proeverij

2. Catania: dagtour Etna bij zonsop- of ondergang met proeverij

Geniet van een avontuurlijk dagje uit naar de Etna, inclusief handig retourvervoer vanuit Catanië. Het beste van alles is dat je je tour naar je eigen behoeften kunt aanpassen en kunt kiezen tussen een privébeleving of in een kleine groep, in een taal naar je keuze. Verken de eeuwenoude kraters van de vulkaan, een lavagrot en proef lokale producten, terwijl je onderweg geniet van het adembenemende uitzicht. Je wordt aan het begin van de dag opgehaald bij je accommodatie in Catanië door een minibus of 4WD, beide met airconditioning. Laat je professionele gids je leuke feiten over de vulkaan vertellen terwijl je 2000 meter omhoog rijdt. Kom alles te weten over de natuurlijke grondstoffen van de vulkaan, haar gedenkwaardige landschappen en fauna, tot de lavastromen die met uitbarstingen in het verleden wegen en gebouwen bedolven heeft. Eenmaal op de 2000 meter aangekomen, wandel je met je gids rond de oude kraters, recente lavastromen en over het buitenaardse landschap. De tocht is eenvoudig en geschikt voor iedereen, inclusief gezinnen met jonge kinderen en oudere deelnemers. Geniet van een miniproeverij van Siciliaanse lekkernijen tijdens de trek, waarbij je cantuccinikoekjes en zibibbowijn kunt proberen. Na een korte pauze ga je naar de volgende plek: een lavagrot. Met behulp van een helm en een zaklamp ontdek je samen met je gids de oorsprong van de grot en unieke karakteristieken van de grot. Je laatste stop is een uitkijkpunt op Monte Pomiciaro voor een onvergetelijk uitzicht (en fotomomenten) over de Valle del Bove, de belangrijkste vallei van de vulkaan. Als de zonsondergangoptie is geselecteerd, kun je tijdens het 'gouden uur' genieten van een adembenemend uitzicht op de Etna. Na je vulkanische avontuur ga je weer terug naar Catanië, waar je tour eindigt.

...
Catania: wandeltocht Etna

3. Catania: wandeltocht Etna

Begi de tocht wanneer je in de vroege ochtend bij je hotel in Catania wordt opgehaald. Klim in een comfortabel 4x4-voertuig en rijd naar de Etna. Je arriveert bij het startpunt voor je wandeling buiten de gebaande paden.  Begin met wandelen en bewonder het fascinerende landschap van de Valle del Bove, de grootste depressie van de Etna, en de maan-achtige woestijnen. Van hieruit neem je de adembenemende uitzichten in je op van rokende kraters aan de top, het omliggende landschap, en de Ionische zee. Tijdens de tocht krijg je ook de kans om een lava-tunnel te verkennen met helmen en zaklampen. Ervaar het ongelooflijke natuurlijke fenomeen dat ontstond toen de lava aan de oppervlakte versteende, maar magma de tunnel in bleef stromen. Tot slot word je in de middag teruggebracht naar Catania, waar je tocht eindigt.

...
Catanië: wandeling Etna en grotten

4. Catanië: wandeling Etna en grotten

Je wordt opgehaald en vertrekt richting de Etna. Je gaat offroad door Trazzere waar je de lavastromen uit 1792 kunt zien; je gids vertelt je meer over de flora en fauna rond de vulkaan Etna. Luister naar verhalen over de geschiedenis van de Etna terwijl je richting de Bove-vallei reist, een eeuwenoude caldera die ongeveer 64.000 jaar geleden werd gevormd als gevolg van het instorten van 2 grote uitbarsting-centra. Al snel arriveer je op een hoogte van 2.000 meter boven zeeniveau, waar je wandeling begint. Hier kun je deSilvestri-kraters bewonderen, lavastromen van de vulkanische uitbarsting van 2001/2003, en geweldige uitzichten op de oostkust. Tijdens de wandeling kun je pauzeren om broodjes en lokale producten te proeven, en bezoek je het binnenste van een lavagrot, met helmen en zaklampen. Aan het einde van je beleving word je teruggebracht naar het beginpunt.

...
Van Catania: ochtendjeeptour naar de Etna

5. Van Catania: ochtendjeeptour naar de Etna

Na het ophalen bij de aangewezen ontmoetingsplaats, rijd je naar de Etna om je tocht te beginnen. Je klimt naar een hoogte van 2000 meter. Ondertussen vertelt je professionele gids je meer over de geschiedenis van de vulkaan en legt hij dingen uit over de unieke natuur. Je loopt op paden waar de meeste mensen niet komen zodat je in alle rust de flora en fauna in je op kunt nemen.  Verschillende aspecten van de vulkaan zullen aan bod komen, zoals zijn natuurlijke bronnen, zijn verbazingwekkende landschappen en de enorme lavastromen die gebouwen en wegen hebben vernietigd. Je gaat naar een uitkijkpunt over de Valle del Bove, de belangrijkste vallei op de oostelijke helling van de vulkaan. Met een helm en een zaklantaarn bezoek en onderzoek je een lavastroomgrot. Je gids zal je meer vertellen over de oorsprong en bijzonderheden. Je krijgt ook de kans om wijnen, likeuren en honing uit dit gebied te proeven. Aan het eind van de excursie word je teruggebracht naar je accommodatie in Catania.

...
Vanuit Taormina: halfdaagse bergtrektocht op vulkaan Etna

6. Vanuit Taormina: halfdaagse bergtrektocht op vulkaan Etna

Nadat je wordt opgehaald op een vooraf afgesproken trefpunt vertrek je om 08:30 uur vanuit Taormina naar de uitlopers van de Etna. Reis in een kleine groep van niet meer dan 8 personen voor een intiemere en persoonlijke ervaring. Je wordt begeleid door een gids die in volcanologie, biologie of geologie is opgeleid. Bij aankomst op de actieve vulkaan wandel je ongeveer 1,5 uur rond de omtrek van enkele uitgestorven kraters. Loop door oude bossen en langs paden die met lava bedekt zijn, ongeveer 2.000 meter boven zeeniveau. Krijg een betere waardering vanuit een ander perspectief voor dit deel van Sicilië en het omliggende landschap. Leer meer over fascinerende vulkanen, voordat je ondergronds gaat om een van de lavagrotten te verkennen. Ga dan naar een plaatselijk café voor een typisch hartig tussendoortje, een broodje, wijn, een nagerecht, en een amandel wijnproeverij, wat een typische Siciliaanse zoete wijn is. Keer terug naar je hotel rond  ongeveer 14:30 uur aan het einde van de activiteit.

...
Etna: tour met 4x4, halve dag

7. Etna: tour met 4x4, halve dag

Deze excursie van een halve dag omvat een ontspannen wandeling naar de indrukwekkende Monte Fontana en een bezoek aan de beroemde vallei Valle del Bove. Wandel door oude en nieuwe lavastromen, over uitgestorven kraters en bezoek uitgerust met helmen en zaklampen een echte lavagrot, waar eeuwen geleden ijs ontstond. Je gids zal je hier de grote diversiteit aan flora en fauna laten zien: planten en dieren die de actieve vulkaan bevolken. Tijdens een wandeling door oude bossen leer je veel over de vegetatie en het wild van de Etna. Je laatste stop van de halfdaagse tour is bij de koude lavastromen van de Piano Provenzana, die tijdens de laatste grote uitbarsting in 2002 werden verwoest. Aan het einde van de tour word je terug naar je accommodatie gereden. Al met al zal dit een onvergetelijke ervaring worden.

...
Vanuit Palermo: halve dagtrip naar Monreale en Cefalù

8. Vanuit Palermo: halve dagtrip naar Monreale en Cefalù

Ontsnap aan de drukte van het stadscentrum van Palermo tijdens een rondleiding van een halve dag door Monreale en Cefalù. Bewonder een Normandische kathedraal op de hellingen van de Monte Caputo, en kom meer te weten over de Griekse en middeleeuwse geschiedenis van 1 van de prachtigste steden van Sicilië. Je wordt opgehaald bij je hotel of de haven van Palermo en wordt dan naar Monreale gebracht, waar je ongeveer een uur hebt om de Duomo te bezoeken. Inbegrepen is een officiële audiogids die je meer vertelt over de geschiedenis van het 12e-eeuwse gebouw, wat als een van de belangrijkste voorbeelden van middeleeuwse kerkelijke architectuur in Zuid-Italië wordt beschouwd. Hierna rijd je langs de noordkust van Sicilië, onderweg naar het mooie stadje Cefalù. Leun achterover en ontspan tijdens de 1,5-uur durende reis en bezoek bij aankomst de Duomo uit de 12e eeuw. Zie de sporen uit de middeleeuwen bij de Osterio Magno. Je bewondert panoramische uitzichten vanaf de Porta Terra. Ontdek Grieks en Arabisch aardewerk in het Mandralisca Museum en daal af over enkele afbuigende treden naar een pittoreske groep wastafels uit de 16e eeuw bij het Lavatoio.

...
Catania: Etna Volcano and Alcantara Park Tour

9. Catania: Etna Volcano and Alcantara Park Tour

Ontdek met een deskundige gids aan uw zijde de vulkaan de Etna, op een hoogte van 2000 meter boven de zeespiegel. Verken oude kraters, lavastroomgrotten en bewonder het adembenemende landschap van de Ionische kust. Verken Alcantara Park in je vrije tijd. Alcantara Park, doorsneden door de rivier de Alcantara, is een locatie vol met unieke vegetatie, lavarotsformaties en zuilvormige basalt gevormd door het ijskoude water van de Alcantara. Tijdens het warme seizoen kunt u afkoelen door een verfrissende duik te nemen in deze ongerepte wateren of gewoon een wandeling langs de rivier te maken.

...
Catania: buggyrondleiding vulkaan Etna voor een halve dag

10. Catania: buggyrondleiding vulkaan Etna voor een halve dag

Je verkent de vulkaan Etna per buggy op deze unieke 4-uur durende activiteit. Na korte instructies over hoe je met de buggy rijdt, ga je met de gids naar de dorpen van Pedara en Nicolosi. Volg een pad dat langs een oude lavarotsgroeve loopt en ervaar de offroad vaardigheden van de buggy. Je rijdt over een schilderachtige weg die leidt naar Rifugio Sapienza. Na een koffiepauze, maak je een wandeling rond de top van de Silvestrikraters. Je neemt vervolgens de weg naar beneden naar de Cassone-lavagrot met een snel bezoek naar binnen, uitgerust met een helm en een zaklamp. Vervolg de route en stop om de immense Valle del Bove vanaf de berg Zoccolaro te bewonderen op weg naar Zafferana Etnea, Viagrande en San Gregorio.

...

Sitemap Sicilië

Wil je alle activiteiten in Sicilië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sicilië

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.688 beoordelingen

Een hele leuke tour. Het heeft iets bijzonders een tour op een actieve vulkaan te beleven. Onderweg gestopt en de laatste lavastroom die een dorp bedreigde bekeken. Korte tour inclusief helm en zakkam door een kleine lavagrot. Aan de zuidwest kant een looptocht langs verschillende kraters en meest recente lavastroom uit 2001. Deze tocht als heel bijzonder ervaren. Looptocht van een kleine 2 uur was redelijk pittig. Proeverij stelde niets voor, maar de omgeving waarin we het kregen maakte veel goed.

Marco is a knowledgable and funny guide! I had a great time. Normally I’m the ‘oh please no tour group let’s go on my own’ type of traveller, but as Etna is a bit harsh to reach with public transport I chose this tour, and did not regret it at all. You learn a lot and the hike is really nice. If you have any doubts: don’t, and just book!

Mooie ervaring, vooral dankzij de gids Daniele del tot Etna Est die me met grote professionaliteit naar een van de meest suggestieve plekken op Sicilië heeft gebracht. Je ziet dat hij zijn werk met passie doet. Ik raad deze excursie vanuit Catania aan voor de efficiëntie van de organisatie. Lucio Freddi - Reggio Emilia

Een fantastische tocht! Leuke reisgids, gezellige sfeer, informatief, en flexibel. Vraagt regelmatig of het goed gaat en wat je verder wil zien, hoever wil je gaan. We hebben een mooi avontuur gehad.

Simone was a fantastic guide who gives a lot of information. I would recommended.