Sicilië
Wandeltours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sicilië Wandeltours: Onze meest aanbevolen

Catania: dagtour Etna bij zonsop- of ondergang met proeverij

1. Catania: dagtour Etna bij zonsop- of ondergang met proeverij

Geniet van een avontuurlijk dagje uit naar de Etna, inclusief handig retourvervoer vanuit Catanië. Het beste van alles is dat je je tour naar je eigen behoeften kunt aanpassen en kunt kiezen tussen een privébeleving of in een kleine groep, in een taal naar je keuze. Verken de eeuwenoude kraters van de vulkaan, een lavagrot en proef lokale producten, terwijl je onderweg geniet van het adembenemende uitzicht. Je wordt aan het begin van de dag opgehaald bij je accommodatie in Catanië door een minibus of 4WD, beide met airconditioning. Laat je professionele gids je leuke feiten over de vulkaan vertellen terwijl je 2000 meter omhoog rijdt. Kom alles te weten over de natuurlijke grondstoffen van de vulkaan, haar gedenkwaardige landschappen en fauna, tot de lavastromen die met uitbarstingen in het verleden wegen en gebouwen bedolven heeft. Eenmaal op de 2000 meter aangekomen, wandel je met je gids rond de oude kraters, recente lavastromen en over het buitenaardse landschap. De tocht is eenvoudig en geschikt voor iedereen, inclusief gezinnen met jonge kinderen en oudere deelnemers. Geniet van een miniproeverij van Siciliaanse lekkernijen tijdens de trek, waarbij je cantuccinikoekjes en zibibbowijn kunt proberen. Na een korte pauze ga je naar de volgende plek: een lavagrot. Met behulp van een helm en een zaklamp ontdek je samen met je gids de oorsprong van de grot en unieke karakteristieken van de grot. Je laatste stop is een uitkijkpunt op Monte Pomiciaro voor een onvergetelijk uitzicht (en fotomomenten) over de Valle del Bove, de belangrijkste vallei van de vulkaan. Als de zonsondergangoptie is geselecteerd, kun je tijdens het 'gouden uur' genieten van een adembenemend uitzicht op de Etna. Na je vulkanische avontuur ga je weer terug naar Catanië, waar je tour eindigt.

...
Palermo: streetfood- en geschiedeniswandeltour van 3 uur

2. Palermo: streetfood- en geschiedeniswandeltour van 3 uur

Een wandeling door het centrum van Palermo is alsof je een openluchtmuseum bezoekt. Je komt verschillende architectuurstijlen tegen. Tijdens deze wandeling van 3 uur bezoek je de straatmarkten Capo, een echte mix van culturen, gebruiken en culinaire tradities, de kathedraal, de Quattro Canti en de Piazza della Vergogna. Tijdens de wandeling krijg je ook de kans om wat specialiteiten uit Palermo te proeven. Een aantal soorten streetfood, die je hopelijk goed zullen bevallen, zijn: sfincione (deeg met ui, paneermeel, tomaat en oregano erop), panelle (gefrituurd kikkererwtenmeel), crocché (aardappelkroketjes), arancine (rijstkroketjes met vlees of boter) en cannolo (knapperige schaal met zoete kaas). Als je wilt kun je vragen om het brood te proeven met meusa (brood met milt). Je kunt ook vragen naar de beschikbaarheid van de rondleiding in het Italiaans.

...
Stromboli: wandeltocht Sciara Del Fuoco bij zonsondergang

3. Stromboli: wandeltocht Sciara Del Fuoco bij zonsondergang

Begin je begeleide, avontuurlijke wandeltocht bij de informatiebalie op Piazza San Vincenzo. Vertrek 2 uur voor zonsondergang om de prachtige schoonheid van de 'Sciara del Fuoco' te bewonderen. Na een korte introductie wandel je tot een hoogte van 400 meter boven de zeespiegel naar het hoogste uitkijkpunt, dat alleen bereikbaar is onder begeleiding van gecertificeerde vulkanologische gidsen. Tijdens de eerste 2 uur van de tocht krijg je 2 of 3 pauzes om van het uitzicht te genieten en de natuurlijke schoonheid van dit prachtige landschap vast te leggen, als je dat wilt. Bezoek de oude begraafplaats van het eiland en wandel door de typische mediterrane bossen. Als je 'Sciara del Fuoco' eenmaal hebt bereikt kun je de bijzondere Stromboliaanse activiteit die kenmerkend is voor de vulkaan bewonderen. Keer ten slotte weer terug naar het beginpunt via de typische Stromboliaanse rietvelden en de oude ezelsporen die naar de krater leiden.

...
Catanië: wandeling Etna en grotten

4. Catanië: wandeling Etna en grotten

Je wordt opgehaald en vertrekt richting de Etna. Je gaat offroad door Trazzere waar je de lavastromen uit 1792 kunt zien; je gids vertelt je meer over de flora en fauna rond de vulkaan Etna. Luister naar verhalen over de geschiedenis van de Etna terwijl je richting de Bove-vallei reist, een eeuwenoude caldera die ongeveer 64.000 jaar geleden werd gevormd als gevolg van het instorten van 2 grote uitbarsting-centra. Al snel arriveer je op een hoogte van 2.000 meter boven zeeniveau, waar je wandeling begint. Hier kun je deSilvestri-kraters bewonderen, lavastromen van de vulkanische uitbarsting van 2001/2003, en geweldige uitzichten op de oostkust. Tijdens de wandeling kun je pauzeren om broodjes en lokale producten te proeven, en bezoek je het binnenste van een lavagrot, met helmen en zaklampen. Aan het einde van je beleving word je teruggebracht naar het beginpunt.

...
Van Catania: ochtendjeeptour naar de Etna

5. Van Catania: ochtendjeeptour naar de Etna

Na het ophalen bij de aangewezen ontmoetingsplaats, rijd je naar de Etna om je tocht te beginnen. Je klimt naar een hoogte van 2000 meter. Ondertussen vertelt je professionele gids je meer over de geschiedenis van de vulkaan en legt hij dingen uit over de unieke natuur. Je loopt op paden waar de meeste mensen niet komen zodat je in alle rust de flora en fauna in je op kunt nemen.  Verschillende aspecten van de vulkaan zullen aan bod komen, zoals zijn natuurlijke bronnen, zijn verbazingwekkende landschappen en de enorme lavastromen die gebouwen en wegen hebben vernietigd. Je gaat naar een uitkijkpunt over de Valle del Bove, de belangrijkste vallei op de oostelijke helling van de vulkaan. Met een helm en een zaklantaarn bezoek en onderzoek je een lavastroomgrot. Je gids zal je meer vertellen over de oorsprong en bijzonderheden. Je krijgt ook de kans om wijnen, likeuren en honing uit dit gebied te proeven. Aan het eind van de excursie word je teruggebracht naar je accommodatie in Catania.

...
Palermo: GEEN maffia-wandeltocht

6. Palermo: GEEN maffia-wandeltocht

Verken Teatro Massimo, de openluchtmarkt "Il Capo", Piazza Della Memoria (gedenkteken gewijd aan openbare aanklagers en rechters die door de maffia zijn vermoord), Piazza Beati Paoli, de kathedraal, het stadhuis en Piazza Magione. Elke stop zal een pauze zijn voor reflectie, een kans om na te denken over de realiteit van de maffia en de burgerbeweging tegen de macht van de maffia te overwegen. Tijdens de rondleiding ontmoet je winkeliers die NEE hebben gezegd tegen het betalen van de Pizzo, die zich hebben geabonneerd op de ethische consumentencampagne 'Pago chi non Paga' (ik betaal wie niet betaalt). Deze campagne wordt gepromoot door Addiopizzo om diegenen te steunen die hebben besloten in opstand te komen tegen de maffia. Beëindig de tour bij Antica Focacceria San Francesco, een van de oudste restaurants in Palermo, beroemd om zijn 'Cibo da Strada Palermitano' (streetfood van Palermo). Lees hoe de eigenaren de moed hadden om zich uit te spreken tegen afpersing. Lunch is niet inbegrepen, maar als u besluit te blijven, kunt u enkele specialiteiten proeven, zoals "pane con la Milza" (sandwich gevuld met rundermilt en ricotta), "Arancine" (rijstballen), "Panelle" (kikkererwtenbeignets), "Anelletti al Forno" (gebakken ringvormige pasta), "Involtini di Melanzane" (auberginebroodjes), "Sarde a Beccafico" (sardinebroodjes) en de beroemde Cannoli.

...
Catania: stadswandeling langs de hoogtepunten

7. Catania: stadswandeling langs de hoogtepunten

Maak kennis met je leuke en deskundige gids, en vertrek op je avontuur.  Tijdens je rondleiding door Catanië wandel je door het stadscentrum met je professionele gids die je fascinerende verhalen vertelt over de geschiedenis van de stad. Je gids wijst je op monumenten die eeuwen geleden werden gebouwd en nog altijd overeind staan. Veel van de gebouwen die je ziet komen uit de tijd van de Griekse kolonisatie van de stad, in de 8e eeuw voor Christus. Je tocht duurt ongeveer 2 uur en je komt langs de volgende plekken:  Piazza Duomo, Pescheria, Castello Ursino, Piazza San Francesco, Via Teatro Greco, Piazza Dante, Via Gesuiti, Scalinata Alessi, Piazza Università, Piazza Vincenzo Bellini, en Piazza San Placido. Deze tocht is niet te missen voor wie Catanië bezoekt.

...
Welkom in Palermo: privétour met een local

8. Welkom in Palermo: privétour met een local

Reizen gaat net zo goed om de mensen die je ontmoet als de plekken die je ziet. In Palermo word je verwelkomd door een lokale bewoner die je de beste tips geeft om alles uit je bezoek te halen. Je ontmoet je gids bij je verblijfsplaats en leert eerst de buurt kennen. Van de gids hoor je de beste plekken om te gaan eten en winkelen en de snelste manieren om je door de stad te bewegen. Je kunt er ook voor kiezen om je gids te ontmoeten bij een bezienswaardigheid of andere locatie. Aan de hand van jouw interesses bezoek je plaatsen en hoor je wat je zelf nog kunt ontdekken. Aan het einde ben je helemaal klaar voor de rest van je trip.

...
Etna: geleide wandeling van een halve dag

9. Etna: geleide wandeling van een halve dag

Bereik een hoogte van 2.000 meter boven zeeniveau tijdens je tocht over de Etna, de grootste actieve vulkaan ter wereld. Verken het maanlandschap van de Etna en ontdek de laterale kraters. De in de Etna gespecialiseerde gids zorgt ervoor dat je op een veilige manier van alles te weten komt over de interessantste aspecten van de berg. Loop verder over een pad dat leidt naar de locatie van de laatste spectaculaire uitbarsting. Je gids zal verhalen vertellen over hoe deze gigantische vulkaan de dagelijkse gang van zaken en levens van de lokale bevolking beïnvloedt.

...
Palermo: wandeltocht door het centrum en de monumenten

10. Palermo: wandeltocht door het centrum en de monumenten

Krijg een gevoel voor de rijke geschiedenis, cultuur en architectuur van het centrum van Palermo tijdens een begeleide wandeling van 3 uur. Je gids neemt je mee naar Normandische Sicilië-kerken en prachtige paleizen, via bruisende stadspleinen en beroemde oude straatmarkten. Ga eerst naar het Teatro Massimo en leer meer over het grootste operahuis van Italië, bekend om zijn perfecte akoestiek. Bezoek dan de prachtige kathedraal van Palermo, daterend uit de 12e eeuw en onderdeel van de UNESCO-lijst van werelderfgoederen. Bekijk de kerk van de Gesù, een van de belangrijkste barokke kerken in Palermo, evenals het Praetoriaanse paleis, een opmerkelijk paleis uit de 15e eeuw. Ga verder naar Pretoria Square, door de lokale bevolking het 'plein van schaamte' genoemd vanwege de naaktheid van de fonteinbeelden. Je bezoekt ook het nabijgelegen Bellini-plein, waar je de kerk van San Cataldo en de Martorana-kerk, nog twee Normandische kerken uit het Sicilië-tijdperk en UNESCO-werelderfgoed zult zien. Onderweg leidt je gids je door de beroemde Capo-straatmarkten. Bekijk de levendige taferelen en de veelheid aan geuren, textiel en kleurrijke gerechten terwijl je tussen de kraampjes slingert. Je kunt ook een aantal van de populaire straatvoedsel van de stad kopen en proeven, waaronder: paneel (kikkererwtenbeignets), crocche (gebakken aardappel en ei), en arancine (rijstballen). De tour eindigt in het exacte centrum van het historische Palermo, het barokke Villena-plein, ook wel bekend als Quattro Canti (vier hoeken). Het werd gebouwd in het begin van de 17e eeuw op de kruising van de twee meest prominente straten in Palermo: Corso Vittorio Emanuele en Via Maqueda.

...

Sitemap Sicilië

Wil je alle activiteiten in Sicilië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sicilië

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.406 beoordelingen

Een hele leuke tour. Het heeft iets bijzonders een tour op een actieve vulkaan te beleven. Onderweg gestopt en de laatste lavastroom die een dorp bedreigde bekeken. Korte tour inclusief helm en zakkam door een kleine lavagrot. Aan de zuidwest kant een looptocht langs verschillende kraters en meest recente lavastroom uit 2001. Deze tocht als heel bijzonder ervaren. Looptocht van een kleine 2 uur was redelijk pittig. Proeverij stelde niets voor, maar de omgeving waarin we het kregen maakte veel goed.

Marco is a knowledgable and funny guide! I had a great time. Normally I’m the ‘oh please no tour group let’s go on my own’ type of traveller, but as Etna is a bit harsh to reach with public transport I chose this tour, and did not regret it at all. You learn a lot and the hike is really nice. If you have any doubts: don’t, and just book!

Mooie ervaring, vooral dankzij de gids Daniele del tot Etna Est die me met grote professionaliteit naar een van de meest suggestieve plekken op Sicilië heeft gebracht. Je ziet dat hij zijn werk met passie doet. Ik raad deze excursie vanuit Catania aan voor de efficiëntie van de organisatie. Lucio Freddi - Reggio Emilia

Laura kan erg leuk en beeldend vertellen. Het is leuk om naar haar te luisteren en geeft leuke tips. Anthony houdt de fietsen gaande onderweg.

It realy was a nice experience with a good guide Marco who helped us inderstand the culture and way of life in Palermo true food