Side
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Side

Bekijk alle tours en activiteiten in Side

Side, Turkije : 7 activiteiten en bezienswaardigheden

Side trekt altijd bezoekers. Het stadje biedt de perfecte combinatie van klassieke Griekse ruïnes en moderne vakantiemogelijkheden. Het zonnige strand is ook niet verkeerd!

Oude Straat

De voormalige hoofdweg van het antieke Side is geflankeerd door zuilen die als eenzame wachtposten de lucht in schieten.

Tempel van Apollo

De beroemde tempel bij de haven dateert uit de 2e eeuw. In de jaren '80 werden de zuilen, die hoofden van Medusa uitbeelden, weer rechtop gezet.

Romeinse ruïnes

Overblijfselen zoals het Nymphaeum en de stadspoort weerspiegelen het welvarende tijdperk onder Romeinse heerschappij. De Tempel van Tyche staat in het hart van de agora, voorheen het centrum voor het dagelijks leven.

Aspendos

In dit theater konden 15.000 mensen plaatsnemen. In sommige zitplaatsen is de naam van de beschermheer gegraveerd.

Waterval van Manavgat

De waterval vlakbij het stadje met dezelfde naam is 2 meter hoog en 40 meter breed. Een heerlijk rustgevende en verfrissende omgeving.

Foto: David Pursehouse@Flickr (CC BY 2.0)

Watervallen van Düden

Ga picknicken in het nationale park met zijn beroemde watervallen, die 15 meter naar beneden storten. De lagere waterval stroomt de zee in.

Pamakkule

Pamakkule betekent "kasteel van katoen", wat slaat op de dekens van wit zeezout die over de plateaus tussen deze hete bronnen liggen. De 17 bronnen trekken al eeuwen bezoekers.

Side: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen heb je nodig in Side?

Strandgangers kunnen zo een week doorbrengen in Side. Het stadje leent zich perfect om naast het luieren ook van de cultuur te genieten en dagtrips te maken naar de omringende natuur.

Vervoer in de stad

Minibusjes (dolmuş) zijn een handige manier om een kort tripje te maken. Op het raam staat de bestemming met een vaste prijs.

Waar slaap je in Side?

De kust staat vol resorthotels van verschillende soorten en maten. Er is ook accommodatie in het stadscentrum, als dat meer je ding is.

Dagtrips vanuit Side

Wat extra informatie: Met de minibus ben je in 15-30 minuten bij de waterval van Manavgat. Je kunt een auto huren om de bronnen bij Pamakkule te bezoeken (4 uur rijden) of de watervallen van Düden (1 uur rijden). Hotels werken ook samen met touroperators die vervoer naar de bovenstaande locaties bieden, maar dan maak je meestal stops bij winkels die de rit verlengen.

Tips & informatie

 • Taal
  Turks
 • Valuta
  Turkse lira (₺)
 • Tijdzone
  UTC (+03:00)
 • Landnummer
  +90
 • De beste periode voor een bezoek
  De zomer is het warmst en het droogst. Voor Nederlanders is de herfst in Side heerlijk warm, je krijgt gunstigere deals buiten het hoogseizoen.

Activiteiten in Side

De must-see bezienswaardigheden in Side

Sitemap Side

Wil je alle activiteiten in Side ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Side

een leuke trip in een prachtige omgeving

Deze tour is geheel gericht op vliegvissen! We werden keurig op tijd opgehaald in een comfortabel busje met airco! Het was een prachtige ervaring gedurende een tocht van meer dan een uur naar het Taurusgebergte te worden gebracht naar de bovenloop van de Manavgat River. Prachtige omgeving en een schitterende rivier. Hoewel tegen beter weten in de trip midden in de zomer (>35graden) en met laag water is gedaan, bleek de gids goed te weten hoe de forel zich gedroeg, waar die te vangen was en wat het natuurlijke aas was in die tijd. Hieruit blijkt het voordeel dat hij zelf vliegvisser is. Er wordt beperkt met de vlieg gevist in deze regio. Wel spinvissers die de gaten en pools afvissen. Verrassend bleek er de marmorata forel te vangen te zijn. Er blijken forellen tot 5 kilogram te worden gevangen. Verschillende forellen gevangen op lijntje 12/100 op nimf en later op kleine droge vliegjes. De vissen zijn niet groot maar wel erg sterk. Prachtige tocht en een leuke ervaring. Aanbevolen!

Fly Fishing volledige dag tour in het Taurusgebergte van… Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 08-09-2015

Side
4.1
Gebaseerd op 330 beoordelingen van GetYourGuide-klanten