Belevingen in

Side

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Side, Turkije : 7 activiteiten en bezienswaardigheden

Side trekt altijd bezoekers. Het stadje biedt de perfecte combinatie van klassieke Griekse ruïnes en moderne vakantiemogelijkheden. Het zonnige strand is ook niet verkeerd!

 • Oude Straat

  1. Oude Straat

  De voormalige hoofdweg van het antieke Side is geflankeerd door zuilen die als eenzame wachtposten de lucht in schieten.

 • Tempel van Apollo

  2. Tempel van Apollo

  De beroemde tempel bij de haven dateert uit de 2e eeuw. In de jaren '80 werden de zuilen, die hoofden van Medusa uitbeelden, weer rechtop gezet.

 • Romeinse ruïnes

  3. Romeinse ruïnes

  Overblijfselen zoals het Nymphaeum en de stadspoort weerspiegelen het welvarende tijdperk onder Romeinse heerschappij. De Tempel van Tyche staat in het hart van de agora, voorheen het centrum voor het dagelijks leven.

 • Aspendos

  4. Aspendos

  In dit theater konden 15.000 mensen plaatsnemen. In sommige zitplaatsen is de naam van de beschermheer gegraveerd.

 • Waterval van Manavgat

  5. Waterval van Manavgat

  De waterval vlakbij het stadje met dezelfde naam is 2 meter hoog en 40 meter breed. Een heerlijk rustgevende en verfrissende omgeving.

 • Watervallen van Düden

  6. Watervallen van Düden

  Ga picknicken in het nationale park met zijn beroemde watervallen, die 15 meter naar beneden storten. De lagere waterval stroomt de zee in.

 • Pamakkule

  7. Pamakkule

  Pamakkule betekent "kasteel van katoen", wat slaat op de dekens van wit zeezout die over de plateaus tussen deze hete bronnen liggen. De 17 bronnen trekken al eeuwen bezoekers.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen heb je nodig in Side?

  Strandgangers kunnen zo een week doorbrengen in Side. Het stadje leent zich perfect om naast het luieren ook van de cultuur te genieten en dagtrips te maken naar de omringende natuur.

 • Vervoer in de stad

  Minibusjes (dolmuş) zijn een handige manier om een kort tripje te maken. Op het raam staat de bestemming met een vaste prijs.

 • Waar slaap je in Side?

  De kust staat vol resorthotels van verschillende soorten en maten. Er is ook accommodatie in het stadscentrum, als dat meer je ding is.

 • Dagtrips vanuit Side

  Wat extra informatie: Met de minibus ben je in 15-30 minuten bij de waterval van Manavgat. Je kunt een auto huren om de bronnen bij Pamakkule te bezoeken (4 uur rijden) of de watervallen van Düden (1 uur rijden). Hotels werken ook samen met touroperators die vervoer naar de bovenstaande locaties bieden, maar dan maak je meestal stops bij winkels die de rit verlengen.

Goed om te weten

 • Taal
  Turks
 • Valuta
  Turkse lira (₺)
 • Tijdzone
  UTC (+03:00)
 • Landnummer
  +90
 • De beste periode voor een bezoek
  De zomer is het warmst en het droogst. Voor Nederlanders is de herfst in Side heerlijk warm, je krijgt gunstigere deals buiten het hoogseizoen.

Sitemap Side

Wil je alle activiteiten in Side ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Side

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 2.330 beoordelingen

Minibus met Duits en Russisch sprekende gidsen. De Duitstalige reisgids Faruk, de olieman, deelde zijn diepgaande kennis van botanie met ons. Na een bezoek aan een sinaasappelplantage kregen we een indruk van de bosbranden van zomer 2021 op weg naar het Taurusgebergte. Na een wandeling in een plaats met "knopenhuizen", genoten we van een kruidenthee gemaakt van kruiden uit de regio. De grootste grot van Turkije, met een totale lengte van ca. 5,2 km, kan met een rubberboot over een lengte van 200 meter worden bezocht. De uitgebreide, gevarieerde lunch werd daarna genuttigd in een hotel in Ormana. Zeer heerlijke Turkse keuken. Na een rit van 1 uur bereikten we een historisch dorp met een historische school en moskee om te bezoeken. De mogelijkheid om landbouwproducten te kopen werd gegeven.

waar voor je geld. het is een leuke excursie om te doen. je wordt op tijd opgehaald bij het hotel, bij aankomst krijg je uitleg en wordt een zwemvest, helm en eventueel schoenen aangemeten. de schoenen kan je kopen. daarna wordt je bij een soort kloof afgezet waar je een hele weg aflegt over rotsen en door het water. aan het einde mag je kiezen of je naar de raftboten loopt of zwemt. vervolgens wordt de route vervolgd op de boten waarbij je soms ook nog even het water in kan en wedstrijdje voert met Andere. een korte break tussendoor en als laatste nog een heerlijk goed verzorgde lunch. de foto's kunnen gekocht worden aan het einde. ook wordt je weer veilig bij het hotel terug gebracht. 10+ voor deze trip

Zeker de ervaring waard! Eerst begin je met canyoning, wat eindigt met een 500 meter lange duik (maak je geen zorgen, het water drijft je langs het is snel gedaan, zelfs ik, als een nogal onsportief persoon en iemand zonder het zeepaardje kon het aan) Daarna gaat het op de rafting-tour. Ook een belevenis op zich! Het transport was ook erg stipt en veilig, ook al was de route soms vreemd: D De dag was vooral speciaal dankzij het team! Allemaal hele aardige, hoffelijke mensen die weten wat je doet.

Super leuke dag, een echte aanrader. De tour begint met canyoning, soms in 12 graden koud water (tip: vraag om een wetsuit). Badschoenen worden verkocht voor 8 euro. Sneakers werken net zo goed, maar ze worden natuurlijk nat. De raftingroute is voor alle aanbieders min of meer identiek met ca. 14 km, alleen de gecombineerde tocht heeft alleen een pauze, daarom is de route in 1,5 uur afgelegd.

Wij hebben een hele leuke dag gehad , het was heel erg mooi en allemaal goed geregeld. Zwemstoppen waren leuk. We hebben ook heel erg lekker gegeten!