Side

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Side: de beste attracties

Side, Turkije : 7 activiteiten en bezienswaardigheden

Side trekt altijd bezoekers. Het stadje biedt de perfecte combinatie van klassieke Griekse ruïnes en moderne vakantiemogelijkheden. Het zonnige strand is ook niet verkeerd!

 • Oude Straat

  1. Oude Straat

  De voormalige hoofdweg van het antieke Side is geflankeerd door zuilen die als eenzame wachtposten de lucht in schieten.

 • Tempel van Apollo

  2. Tempel van Apollo

  De beroemde tempel bij de haven dateert uit de 2e eeuw. In de jaren '80 werden de zuilen, die hoofden van Medusa uitbeelden, weer rechtop gezet.

 • Romeinse ruïnes

  3. Romeinse ruïnes

  Overblijfselen zoals het Nymphaeum en de stadspoort weerspiegelen het welvarende tijdperk onder Romeinse heerschappij. De Tempel van Tyche staat in het hart van de agora, voorheen het centrum voor het dagelijks leven.

 • Aspendos

  4. Aspendos

  In dit theater konden 15.000 mensen plaatsnemen. In sommige zitplaatsen is de naam van de beschermheer gegraveerd.

 • Waterval van Manavgat

  5. Waterval van Manavgat

  De waterval vlakbij het stadje met dezelfde naam is 2 meter hoog en 40 meter breed. Een heerlijk rustgevende en verfrissende omgeving.

 • Watervallen van Düden

  6. Watervallen van Düden

  Ga picknicken in het nationale park met zijn beroemde watervallen, die 15 meter naar beneden storten. De lagere waterval stroomt de zee in.

 • Pamakkule

  7. Pamakkule

  Pamakkule betekent "kasteel van katoen", wat slaat op de dekens van wit zeezout die over de plateaus tussen deze hete bronnen liggen. De 17 bronnen trekken al eeuwen bezoekers.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen heb je nodig in Side?

  Strandgangers kunnen zo een week doorbrengen in Side. Het stadje leent zich perfect om naast het luieren ook van de cultuur te genieten en dagtrips te maken naar de omringende natuur.

 • Vervoer in de stad

  Minibusjes (dolmuş) zijn een handige manier om een kort tripje te maken. Op het raam staat de bestemming met een vaste prijs.

 • Waar slaap je in Side?

  De kust staat vol resorthotels van verschillende soorten en maten. Er is ook accommodatie in het stadscentrum, als dat meer je ding is.

 • Dagtrips vanuit Side

  Wat extra informatie: Met de minibus ben je in 15-30 minuten bij de waterval van Manavgat. Je kunt een auto huren om de bronnen bij Pamakkule te bezoeken (4 uur rijden) of de watervallen van Düden (1 uur rijden). Hotels werken ook samen met touroperators die vervoer naar de bovenstaande locaties bieden, maar dan maak je meestal stops bij winkels die de rit verlengen.

Goed om te weten

 • Taal
  Turks
 • Valuta
  Turkse lira (₺)
 • Tijdzone
  UTC (+03:00)
 • Landnummer
  +90
 • De beste periode voor een bezoek
  De zomer is het warmst en het droogst. Voor Nederlanders is de herfst in Side heerlijk warm, je krijgt gunstigere deals buiten het hoogseizoen.

Sitemap Side

Wil je alle activiteiten in Side ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Side

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 2.001 beoordelingen

het was een geweldige trip, een echte aanrader als je in de buurt van antalya bent. In de beschrijving staat niet dat de ophaal service overal is maar alleen in alanya dit is waarschijnlijk een foutje aangezien wij in lara zaten en wel waren opgehaald. Het ophaal busje was 2 minuten te laat maar hierdoor twijfelde we even of we wel werden opgehaald. Nadat het busje er was en we in de bus zaten kregen we een geweldige tour gids te horen die erg veel informatie gaf over de reis, wat we gaan zien en hoe lang je de tijd hebt.

wonderfull trip trough the taurus Good explanation about the history etc from the tourguide Mustapha this in cooperation with driver Ujr . this trip seems to be new in the list but for everybody who wants to get of the beach it's well recommanded

Ik las slechte beoordelingen over get your gide maar ik ben zeer tevreden! Via whatsapp contact gehad over hoelaat ze ons zouden ophalen, hele dag is perfect verlopen en was enorm leuk! Een hele dag vermaak voor maar 20 euro per persoon. Top!

In het begin beetje te wild voor ons maar dat duurde gelukkig maar 10 min. Daarna super leuk, gezellig fantastisch gedaan. Wel link om over een brug te rijden, zonder reling, was door rafijn

Super super super, super alles ! Super instructeur, super service. Sociaal, aangenaam humoristisch heeft het een ware leuke ervaring van gemaakt ! Aanrader voor iedereen.