1. Sidemen: Brandhoutklas en biologische boerderijtour
Uw lokale gastheer heeft jarenlang authentieke Indonesische gerechten in het beste Indonesische restaurant in Tokio gedronken, maar besloot toen terug te keren naar hun roots in prachtige, landelijke Sidemen in Oost-Bali om reizigers van over de hele wereld de schoonheid van deze keuken te leren door middel van biologische producten. ingrediënten en eeuwenoude recepten. Na de pick-up van uw hotel, bezoekt u de Klungkung-markt, de op een na grootste markt in Bali, waar u lokale Balinese winkels kunt ervaren. Trek door Sidemen's rijstvelden met een prachtig uitzicht en pluk je eigen groenten van de biologische boerderij voordat je aan je kookles begint. Er zal geen gebruik worden gemaakt van elektriciteit en gas, wat allemaal bijdraagt aan de ongelooflijke ervaring. Je hebt ook de kans om daarna in de rivier te zwemmen! Leer meer over de Balinese manier van leven en cultuur, en leer hoe u maximale smaak en een grote verscheidenheid aan gerechten kunt krijgen uit zeer weinig, maar zeer verse ingrediënten. Er worden ook recepten aangeboden om je deze ongelooflijke smaken thuis te brengen. Vegetarische optie: • Jukut are (bananenstampensoep) • Plecing kankung (groen blad met pikante saus) • Gado gado (groenten met pindasaus) • Perkedel jagung (maïsbrok) • Tempe / tahu cury (tempeh en tofu kokoskerrie) • Sambal tomat (pikante tomatensaus) • Sambal nyuh (kokosnootkruid) • Bubur injin (zwarte rijstpudding) Niet-vegetarische optie: • Jukut nangka (soep van varkensvlees en jackfruit) • Jukut urab (groenten met geraspte kokosnoot) • Tempe manis (tempeh met zoete saus) • Pepes ikan (gekruide vis in bananenblad) of saté-ikan (gehakt visgerecht) • Gule ayam (kokosmelkkerrie) • Sambal tomat (pikante tomatensaus) • Sambal matah (rauwe pittige saus met sjalotten, chilipepers en citroengras) • Bubur injin (zwarte rijstpudding)