Kies data

Dingen om te doen Siem Reap

Siem Reap: De beste dingen die je niet wil missen

Angkor Wat: hoogtepunten en rondleiding bij zonsopgang

1. Angkor Wat: hoogtepunten en rondleiding bij zonsopgang

Ontdek de magie en geschiedenis van de Angkor Wat tijdens een begeleide tour bij zonsopgang vanuit Siem Reap. Verplaats je gemakkelijk door dit enorme tempelcomplex met een bus of busje met airconditioning. Je kunt kiezen tussen een groeps- of privérondleiding. Bekijk bezienswaardigheden zoals de tempels Ta Prohm en Bayon.  Geniet van het gemak dat je 's ochtends vroeg bij je accommodatie wordt opgehaald. Kom aan bij Angkor Wat en bewonder de gloed van de zonsopgang op het eeuwenoude tempelcomplex en de omringende jungle. Explore the interior of the great temple at Angkor, from its corridors and central chambers to the upper terraces. Luister naar de verhalen achter de bas-reliëfs en krijg inzicht in het leven tijdens het hoogtepunt van het Khmer-rijk. Daarna gaat je reis verder naar Angkor Thom City en de Bayontempel. At the end of the afternoon, visit the jungle-enveloped Ta Prohm, one of the most atmospheric of all the temples in Angkor. Keer terug naar je accommodatie in Siem Reap aan het einde van je tour.

Siem Reap: Kampong Phluk drijvende dorpstour met zonsondergang

2. Siem Reap: Kampong Phluk drijvende dorpstour met zonsondergang

Ga aan boord van onze minibus naar het grote Tonle Sap-meer (het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië) en krijg een fascinerend inzicht in het echte Cambodjaanse leven. Je wordt opgehaald bij een hotel in Siem Reap en naar de pier gebracht. Neem een privéboot naar het drijvende dorp, gelegen buiten Siem Reap. Ontdek de hoge, paalwoningen, het drijvend ziekenhuis, de visserij, de oude levensstijl van het land en het natuurlijke landschap van het overstroomde mangrovebos. Geniet van een optionele tour door het overstroomde mangrovebos op een kleine boot, een geweldige pauze op weg naar Tonle Sap om de lokale fauna en flora te ervaren. Sluit de dag af met het bewonderen van de zonsondergang boven het meer.

Siem Reap: Angkor Wat: kleine groep zonsopgangtour

3. Siem Reap: Angkor Wat: kleine groep zonsopgangtour

Begin met een vroege pick-up van je hotel om 04.30 uur in een voertuig met airconditioning en reis naar de hoofdingang van de Angkor Wat om de prachtige zonsopgang boven dit oude en mysterieuze complex te bewonderen. Bezoek vervolgens de zuidelijke poort van Angkor Thom om je te vergapen aan de tempels Bayon en Baphoun met hun 54 torens en 216 gezichten van Buddhisatva Avalokesvara. Luister terwijl je gids historische feiten over de tempels en het Khmer-rijk uitlegt. Na de lunch zie je het Terras van de Olifant en het Terras van de Leprakoning, bekend als het koninklijke uitkijkplatform en het podium van de grote audiëntiezaal van de koning. Ga de Ta Prohm-tempel binnen en bekijk de weelderige bomen die de stenen van de tempel omringen. Ga ten slotte naar de Banteay Kdei-tempel die aan het einde van de 12e eeuw door koning Jayavarman VII werd gebouwd voordat je terugkeert naar je hotel in Siem Reap.

Siem Reap: 2-daagse tour langs tempels met kleine groep

4. Siem Reap: 2-daagse tour langs tempels met kleine groep

Dag 1 – Dagtour Tempels van Angkor met zonsopgang   Je rijdt de hele dag van tempel naar tempel met je lokale gids en benut je tijd bij het wereldberoemde tempelcomplex van Angkor zo optimaal. Deze tempels werden gebouwd tussen de 9e en 13e eeuw. Je vertrekt voor zonsopgang (tussen 04:20 en 05:00 uur) vanaf je hotel om de zonsopgang te zien bij Angkor Wat. Dan verken je de binnenkant van deze geweldige tempel. In 2 uur verken je de hallen, centrale vertrekken en bovenste terrassen. Je deskundige gids vertelt je de vele verhalen achter de bas-reliëfs en geeft inzicht in het leven tijdens het hoogtepunt van het Khmerrijk. Je bezoek aan Angkor eindigt met een ontbijt voor de tempel.   Dan bezoek je de zuidpoort van Angkor Thom bezoeken, die 54 stenen beelden aan elke kant heeft – goden links en demonen rechts. Je bezoekt ook de vestingstad Angkor Thom. Je bewondert de schitterend vervaardigde centrale torens, die met 200 gigantische gezichten bedekt zijn. Daarna verken je het beroemde Terras van de Leprakoning en het Terras van de Olifanten. Je dag eindigt met een bezoek aan de tempel Ta Prohm, waar bijna 3000 apen wonen. Je luncht bij een lokaal restaurant en gaat adn rond 13:00 uur weer naar je hotel terug.   Dag 2 – Dagtour Banteay Srei-tempels   Je wordt eerst opgehaald bij je hotel om ongeveer 08:00 uur. Dan bezoek je de meest interessante tempels buiten de stad Angkor Thom. Eerst ga je naar de hindoetempel Pre Rup, die gebouwd werd in 961 of 962 en gemaakt is van lateriet en zandsteen. Dan rijd je naar de prachtig versierde en goed behouden Banteay Srei. De gedetailleerde reliëfs op dit kleinere zandsteenbouwwerk worden beschouwd als de mooiste en beste van Cambodja.   Op de terugreis bezoek je Neak Pean, een boeddhistische tempel op een rond kunstmatig eiland in Jayatataka Baray. Ga dan verder naar de ruïnes van de tempel Preah Khan, een sfeervolle mix van boomwortels en afbrokkelende stenen structuren. De opdracht voor de bouw werd gedaan door de productieve tempelbouwer Jayavarman VII ter ere van zijn vader. Een bezoek aan deze kleinere locatie creëert een interessant contrast met de meer imposante Angkor Wat. Preah Khan wordt momenteel gerestaureerd door het Wereld Monumentenfonds en is op sommige plaatsen in opmerkelijk goede toestand.   In de late namiddag keer je weer terug naar Siem Reap na een gedenkwaardige dag vol ontdekking.

Angkor Wat privé 2-daagse tempeltour met zonsondergang en zonsopgang

5. Angkor Wat privé 2-daagse tempeltour met zonsondergang en zonsopgang

Dag 1: Angkor Thom, Bayon, Neak Pean, Bantreay Srei, Banteay Samre en Bakheng Mountain Bezoek de zuidelijke poort van Angkor Thom, geflankeerd door een rij van 54 stenen figuren aan elke kant - goden aan de linkerkant en demonen aan de rechterkant - en de versterkte stad Angkor Thom. Bij 'The Bayon' zie je de prachtig vormgegeven centrale torens, bedekt met meer dan 200 enorme gezichten, en verken je vervolgens het beroemde Terras van de Leprakoning en het Terras van Olifanten. Ga naar Neak Pean, een kunstmatig eiland met een boeddhistische tempel. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant voordat je de ingewikkeld gesneden en goed bewaard gebleven Banteay Srei bezoekt. De gedetailleerde reliëfs op deze kleinere structuur van zandsteen worden beschouwd als de mooiste, meest vakkundig vervaardigde in Cambodja. Op de terugweg kunt u genieten van een korte stop bij de goed bewaard gebleven Banteay Samre, een laterietstructuur met ooit interne grachten. Beëindig uw ontdekkingen met een beklimming voor zonsondergang op de Bakheng-berg. Dag 2: Angkor Wat bij zonsopgang, Preah Khan, Ta Nei en Ta Prohm-tempel  Begin met een vertrek vóór zonsopgang voor zonsopgang buiten Angkor Wat. Betreed de grote tempel in het donker (breng een fakkel mee) vanaf de weinig bezochte oostkant en sluip door grijze kloostergangen langs het langste stuk bas-reliëfsnijwerk ter wereld. Eindig je rondreis in Angkor met een ontbijt buiten de tempel. Ga verder naar de Preah Khan-tempel, een verwoeste maar zeer sfeervolle mengelmoes van boomwortels en afbrokkelende stenen constructies. Aan het eind van de ochtend lunch je in een lokaal restaurant. Rijd vervolgens naar Ta Nei, een stenen tempel uit het einde van de 12e eeuw in Angkor. Ga verder naar de door jungle omhulde Ta Prohm, een van de meest sfeervolle tempels in Angkor waar ooit 2.740 monniken woonden.

Siem Reap: Phare, het Cambodjaanse circus

6. Siem Reap: Phare, het Cambodjaanse circus

Ervaar een geweldige mix van traditioneel en modern theater, muziek, dans, acrobatiek, jongleren en illusie; allemaal prachtig gechoreografeerd en uitgevoerd bij de Siem Reap circusvoorstelling. 'Phare: The Cambodian Circus' is een afgesplitst project van Phare Ponleu Selpak (PPS Association) dat zich vertaalt als "het licht van de kunst". De PPS Association is een Cambodjaanse non-profit, non-overheid organisatie opgericht in 1994 door 8 jonge Cambodjaanse ex-vluchteling kunstenaars uit Anchanh Village, Ochar Commune in de Battambang-provincie. Samen helpen zij de carrières van Cambodjaanse kunstenaars te ontwikkelen met als doel de heropleving de kunstwereld van de natie, het maken van wereldwijde connecties en het bijdragen aan artistieke, educatieve en sociale programma's. Tijdens deze 1-uur durende show ervaar je de heldere nieuwe toekomst van de Cambodjaanse kunst.

Siem Reap: kookcursus en winkelen op de markt

7. Siem Reap: kookcursus en winkelen op de markt

Voor een pauze van het verkennen van de Angkor-tempels, kom en leer traditionele Khmer-koken bij ons! Eerst halen onze gids en chef-kok u op bij uw accommodatie - laat ons weten waar u verblijft wanneer u boekt. Vervolgens gaan we naar een lokale werkmarkt om het voedsel te kopen waarmee we gaan koken. Praat met lokale verkopers met uw gids als gesprekspartner en ontdek de kenmerkende ingrediënten van Cambodja, ver van het toeristische pad. Daarna gaan we naar ons speciaal gebouwde tuinpaviljoen voor uw hands-on interactieve les. Leer onder leiding van een fantastische lokale Engelssprekende chef-kok drie heerlijke Cambodjaanse gerechten bereiden die je thuis opnieuw kunt maken - zoals visamok, loempia's, Cambodjaanse curry, bananen in palmsuiker met kokossap en veel meer. Uw chef-kok zal u door de recepten leiden en u laten zien hoe u elk ingrediënt moet bereiden en hoe u ze moet koken om hun smaken naar voren te brengen. Eindelijk, ga samen zitten om te eten wat je hebt gekookt, in een heerlijk openluchtfeest!

Drijvend dorp Kompong Khleang: een hele dag vanuit Siem Reap

8. Drijvend dorp Kompong Khleang: een hele dag vanuit Siem Reap

Je dagtour om het afgelegen vissersdorp Kompong Khleang te bezoeken, begint met een ochtendrit in comfort met airconditioning naar het grote Tonle Sap-meer en gaat verder met een reis over de Kleang-rivier aan boord van ons privé-riviervaartuig. Onze Engelssprekende gids zal u ontmoeten in uw Siem Reap pension of hotel. Als je naar het Tonle Sap-meer reist, passeer je markten en kleine dorpjes en langs de verhoogde weg naar de rand van het meer. Wanneer we de Khleang-rivier bereiken, stappen we over op een privé-riviervaartuig voor de volgende fase van onze reis - een rustige rit die ons langs vele overstroomde bossen voert en vervolgens naar het dorp Kompong Khleang. Als je het dorp bereikt, zul je merken dat veel van de huizen op palen zijn gebouwd, sommige wel 10 meter hoog. Met je gids bezoek je de drijvende school van het dorp waar je schoolspullen kunt uitdelen aan de leraren en studenten. Dit is een van de manieren waarop Tara Riverboat de lokale bevolking helpt. In een lokaal restaurant in Kompong Khleang geniet je van een gratis lunch en drankjes en heb je tijd om te ontspannen en de vredige natuurlijke omgeving te waarderen. Aangezien niet veel toeristen de reis naar dit afgelegen dorp maken, zult u genieten van een exclusieve kans om te zien hoe overvloedig het inheemse vogelleven hier is! Dit is een ontspannende kans om te genieten van het landschap en de koele bries en om een pauze te nemen van het verkennen van de vele tempels van Cambodja. Aan het einde van de tour gaan we terug naar Siem Reap en zetten we je af bij je pension of hotel.

Siem Reap: Kompong Phluk Drijvend Dorp Halve Dag Tour

9. Siem Reap: Kompong Phluk Drijvend Dorp Halve Dag Tour

Begin met het ophalen van het hotel of ga naar het ontmoetingspunt om aan boord te gaan van uw voertuig, een gedeelde minibus met airconditioning en een gids, of privévoertuig (met optionele gids), afhankelijk van de gekozen optie. Kompong Phluk ligt 30 kilometer ten zuidoosten van Siem Reap. Bezoek eerst de pagode of de lokale markt en ga vervolgens met een gemotoriseerde boot op een rondleiding door de paalwoningen. Zie waar de mensen zich moedig hebben aangepast aan enkele van de meest onvoorstelbare omstandigheden, allemaal met een grote glimlach op hun gezicht. Geniet van de prachtige sfeer in dit unieke dorp vanuit het comfort van de boten. De gids, indien aanwezig, legt de geschiedenis, cultuur en levensstijl van de dorpelingen uit. De dorpen zijn omgeven door mangrovebossen. Maak een optionele uitstap door het overstroomde bos op een roeiboot, beschikbaar van oktober tot januari. De motorboot stopt bij een klein drijvend café, een goede plek om de zon onder te zien gaan. Na deze ontzagwekkende ervaring keert u rond 13.30 uur terug naar het hotel voor uw eigen vrije tijd.

Van Siem Reap: begeleide Kulen-watervaltour

10. Van Siem Reap: begeleide Kulen-watervaltour

Verken Kulen Mountain, ook bekend als Mountain of the Lychee, tijdens een reis vanuit Siem Reap. Phnom Kulen National Park staat bekend als de plek waar het Khmer-rijk is ontstaan en heeft religieuze betekenis voor zowel hindoes als boeddhisten. Ontdek de archeologische en natuurlijke hoogtepunten met je gids. Begin uw dag met het ophalen van uw hotel en ga naar Kulen Mountain. Stop eerst om een steengroeve te bezoeken waar stenen werden gesneden en gebruikt om de tempels in het gebied te bouwen. Ga verder om de 1000 Lingas te zien in een archeologisch park aan de rivier. Verken vervolgens de heilige heuveltop met meer dan 30 tempelruïnes en zie een grote liggende Boeddha. Trek vervolgens naar de Kulen-waterval en geniet van een duik in het water. Op de terugweg naar Siem Reap maakt u een korte stop bij een palmsuikerdorp, voordat u een optionele laatste stop maakt bij het Cambodja Landmine Museum.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
  • Avonturen
  • Andere belevenissen
  • Wateractiviteiten
  • Transfers
  • Workshops en cursussen
198 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 13

Veelgestelde vragen over Siem Reap

Welke topattracties zijn een must-see in Siem Reap?

De topattracties in Siem Reap zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Siem Reap?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Angkor Wat

Siem Reap: wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen?

Overzicht activiteiten in Siem Reap

Wil je alle activiteiten in Siem Reap ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Siem Reap

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 5.488 beoordelingen

Het Phare Cambodjaanse Circus was een prachtige artistieke, atletische en theatrale voorstelling. Het theater was erg cool met de airconditioning en ze bieden ook aanvullende handventilatoren om uit te lenen. Ik maakte me zorgen over muggen of andere insecten, maar daar hoefde ik me geen zorgen over te maken - het was een zeer meegaand en comfortabel theater. Ik ging zo op in de show dat het kort leek, maar eerlijk gezegd was het de $ 24 CAN die ik betaalde zeker waard. Zou het zeker nog een keer doen!

De tour met Sokpee de gids en Sal de chauffeur was geweldig! Sal was een zeer veilige en behulpzame chauffeur. Sokpee was zeer goed geïnformeerd over de geschiedenis van de verschillende tempels en had de beste fotoplekken. Bovendien was hij erg blij om te helpen met fotografie en zichzelf daarbuiten te stellen. De zonsopgang in Angkor Wat op de eerste rij is uniek. Zeker een aanrader! Nogmaals bedankt aan gids en chauffeur :)

Excellent service, pick up and drop off to hotel. Free water throughout the day, which was necessary. Our guide, Bun, was terrific. He spoke great English and knew a lot about the temples. Would recommend this tour to anyone.

Schitterende show van gepassioneerde en verdienstelijke artiesten. We kunnen aan het einde van de show foto's met ze maken en vooraf een drankje drinken. Heel aardig en prettig personeel.

Geweldige avond, ga er rond 18.00 uur heen om daar te genieten van het diner! Echt leuk, we gaan ze proberen te zien tijdens hun tour in Frankrijk!