Belevingen in
Siem Reap

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Siem Reap: De beste dingen die je niet wil missen

Angkor Wat: dagtour met zonsopgang

1. Angkor Wat: dagtour met zonsopgang

Je begint met het aanschouwen van de zonsopgang in Angkor Wat en bezoekt tempels met een lokale gids. Je bezichtigt enkele van de meest indrukwekkende monumenten die door de mensheid zijn gebouwd. Verken het interieur van de grote tempel in Angkor, van de gangen en centrale kamers tot de bovenste terrassen. Je deskundige gids vertelt je verhalen achter de bas-reliëfsnijwerken en geeft inzicht in het leven tijdens het hoogtepunt van het Khmerrijk. Daarna gaat je reis verder naar Angkor Thom City en de Bayontempel. Aan het einde van de middag bezoek je de met jungle omringde Ta Prohm, één van de meest sfeervolle tempels in Angkor.

...
Angkor Wat tempelhoppen met zonsondergang

2. Angkor Wat tempelhoppen met zonsondergang

Reis terug naar het 12e-eeuwse Khmerrijk en verken de prachtige monumenten van Angkor Wat, waar het tempelcomplex de hindoeïstische en boeddhistische geschiedenis van de oude stad laat zien. Je steekt de gracht over en bewondert de torenhoge buitenmuur. Wandel langs de rechthoekige galerijen en kom dichterbij de bas-reliëfs die in de zandstenen muren zijn uitgehouwen. Vervolg je reis naar Angkor Thom om de laatste hoofdstad van het Khmerrijk te verkennen. Hier bewonder je de stenen figuren die je begroeten bij de zuidelijke poorten en loop je vervolgens naar de Bayontempel om het bovenste terras en de etsen van lachende gezichten op de centrale top te bewonderen. Bezoek het terras van de melaatse koning en het terras van de olifanten. Geniet op eigen kosten van de lunch voordat je de iconische tempel van Ta Prohm bezoekt, wereldberoemd om de overblijfselen van tempels met bomen die uit de ruïnes groeien. Je bekijkt de zonsondergang in de Pre Rup-tempel voordat je wordt afgezet bij je hotel in Siem Reap.

...
Siem Reap 1-daagse Jeeptour naar Angkor Wat en Ta Prohm

3. Siem Reap 1-daagse Jeeptour naar Angkor Wat en Ta Prohm

Ga op een onvergetelijk avontuur per jeep, en bezoek enkele van de meest spectaculaire tempels in Cambodja. Neem alle tijd om ze te verkennen, en stop waar je maar wilt. De jeep staat tot je beschikking. Geniet van de vrijheid van reizen in de open lucht, voel de frisse wind in je gezicht, en beleef het avontuur van je leven! Begin je avontuur op één van de grootste en mooiste tempelcomplexen ter wereld – Angkor Wat. Bezoek de tempel van Angkor Wat en geniet van de mythische charme en prachtige beelden. Maak een wandeling door de 110 tempels in het complex om vervolgens een korte pauze te nemen voor een frisdrankje of vers kokossap. Daarna ga je door naar Angkor Thom waar je in de Bayon tempel de 54 Buddha beelden zult zien. En om je reis af te sluiten bezoek je de beroemde Ta Prohm tempel, te zien in de film Tomb Raider, om te wandelen tussen de overgroeiende bomen en enorme wortels waar de tempel door de jaren heen één mee is geworden.

...
Siem Reap: 2-daagse tour langs tempels met kleine groep

4. Siem Reap: 2-daagse tour langs tempels met kleine groep

Dag 1 – Dagtour Tempels van Angkor met zonsopgang   Je rijdt de hele dag van tempel naar tempel met je lokale gids en benut je tijd bij het wereldberoemde tempelcomplex van Angkor zo optimaal. Deze tempels werden gebouwd tussen de 9e en 13e eeuw. Je vertrekt voor zonsopgang (tussen 04:20 en 05:00 uur) vanaf je hotel om de zonsopgang te zien bij Angkor Wat. Dan verken je de binnenkant van deze geweldige tempel. In 2 uur verken je de hallen, centrale vertrekken en bovenste terrassen. Je deskundige gids vertelt je de vele verhalen achter de bas-reliëfs en geeft inzicht in het leven tijdens het hoogtepunt van het Khmerrijk. Je bezoek aan Angkor eindigt met een ontbijt voor de tempel.   Dan bezoek je de zuidpoort van Angkor Thom bezoeken, die 54 stenen beelden aan elke kant heeft – goden links en demonen rechts. Je bezoekt ook de vestingstad Angkor Thom. Je bewondert de schitterend vervaardigde centrale torens, die met 200 gigantische gezichten bedekt zijn. Daarna verken je het beroemde Terras van de Leprakoning en het Terras van de Olifanten. Je dag eindigt met een bezoek aan de tempel Ta Prohm, waar bijna 3000 apen wonen. Je luncht bij een lokaal restaurant en gaat adn rond 13:00 uur weer naar je hotel terug.   Dag 2 – Dagtour Banteay Srei-tempels   Je wordt eerst opgehaald bij je hotel om ongeveer 08:00 uur. Dan bezoek je de meest interessante tempels buiten de stad Angkor Thom. Eerst ga je naar de hindoetempel Pre Rup, die gebouwd werd in 961 of 962 en gemaakt is van lateriet en zandsteen. Dan rijd je naar de prachtig versierde en goed behouden Banteay Srei. De gedetailleerde reliëfs op dit kleinere zandsteenbouwwerk worden beschouwd als de mooiste en beste van Cambodja.   Op de terugreis bezoek je Neak Pean, een boeddhistische tempel op een rond kunstmatig eiland in Jayatataka Baray. Ga dan verder naar de ruïnes van de tempel Preah Khan, een sfeervolle mix van boomwortels en afbrokkelende stenen structuren. De opdracht voor de bouw werd gedaan door de productieve tempelbouwer Jayavarman VII ter ere van zijn vader. Een bezoek aan deze kleinere locatie creëert een interessant contrast met de meer imposante Angkor Wat. Preah Khan wordt momenteel gerestaureerd door het Wereld Monumentenfonds en is op sommige plaatsen in opmerkelijk goede toestand.   In de late namiddag keer je weer terug naar Siem Reap na een gedenkwaardige dag vol ontdekking.

...
Siem Reap internationale luchthaventransfer

5. Siem Reap internationale luchthaventransfer

Ontspan comfortabel en profiteer van de privacy van een voertuig exclusief voor u en uw gezelschap. Geniet van gemoedsrust met deze privétransfer tussen Siem Reap International Airport en uw hotel. Reis stressvrij wetende dat uw verdere reis wordt verzorgd. Vermijd het gedoe van het onderhandelen over een taxi of het ongemak van het navigeren in het openbaar vervoer met zware tassen. Boek de service en wees ervan verzekerd dat u veilig en in vertrouwde handen bent. Bij aankomst zal uw chauffeur een bord met uw naam vasthouden. Voor vertrek zal uw chauffeur u ophalen bij uw hotel. Je wordt aan het voertuig getoond en binnenkort op weg naar je bestemming.

...
Angkor-regio: driedaagse privétour door toptempels

6. Angkor-regio: driedaagse privétour door toptempels

Dag een: Je wordt om 8:00 uur opgehaald bij je accommodatie door je chauffeur en gids en reist rechtstreeks naar Beng Mealea, een uitgestrekte jungletempel die meer dan een vierkante kilometer beslaat. Geniet van het avontuurlijke en mysterieuze gevoel van het verkennen van een tempelcomplex dat grotendeels wordt overspoeld door vegetatie en buiten de gebaande paden. Bespreek uw lunchvoorkeuren met uw gids voordat u stopt bij een lokaal restaurant. Ga daarna naar het drijvende dorp Kampong Phluk aan het Tonle Sap-meer, het grootste meer in Zuidoost-Azië. Geniet van een begeleide boottocht door het drijvende dorp. Laat je vervolgens weer afzetten bij je accommodatie. Dag twee: Laat je om 8:00 uur weer ophalen en koop een driedaagse tempelpas voordat je naar de oude stad Angkor Thom gaat. Bezoek enkele kleine tempels, waaronder Chau Say Tevoda, Thommanon en Ta Keo. Ga dan naar de jungletempel Ta Prohm waar de film Tomb Raider is opgenomen. Daarna bijtanken met lunch in een lokaal restaurant. Ga vervolgens naar de boeddhistische tempel van Banteay Kdei. Krijg inzicht in de geschiedenis van het machtige Khmer-rijk voordat je naar Phnom Bakheng gaat om een prachtige zonsondergang te zien. Dag drie: Begin vroeg om 5:00 uur op de laatste dag van de tour. Laat je ophalen en zie de zonsopgang bij Angkor Wat. Hierna kun je ervoor kiezen om meer tempels te bezoeken, waaronder Pre Rup en Banteay Samre. Ga dan naar Banteay Srey en arriveer voor de meeste drukte. Bewonder de meest ingewikkeld gesneden tempel in heel Angkor. Bekijk daarna een traditioneel Khmer-dorp en leer over de productie van palmsuiker. Als je geïnteresseerd bent, bezoek dan het Landmine Museum en leer hoe decennia van conflicten, buitenlandse bezetting en wrede burgeroorlog en genocide Cambodja hebben beïnvloed. Stop daarna voor de lunch in een lokaal restaurant. Op de terugweg stop je bij nog een paar tempels zoals East Mebon, Ta Som, Neak Pean en Preah Khan, een fascinerend groot kloostercomplex. De terugreis voert u door vele mooie dorpjes en biedt u geweldige fotomomenten. Laat je aan het eind van je dag weer terugbrengen naar je accommodatie.

...
Siem Reap: Cambodjaanse kookcursus bij een lokale inwoner

7. Siem Reap: Cambodjaanse kookcursus bij een lokale inwoner

Dompel jezelf onder in Khmer culinaire tradities met deze Cambodjaanse kookles en ontdek zelf waarom Siem Reap bekend staat om zijn fascinerende keuken en kleurrijke gerechten. Begin de les met ophalen van je hotel in een traditionele tuk-tuk en ga naar je eerste stop, een lokale markt. Hier ontmoet je de lokale bevolking en onderhandel je over de verse ingrediënten voor je maaltijd voordat je naar het huis van je lokale gids gaat. Bij het huis de mouwen opstropen en vast komen te zitten in je les. Leer 4 traditionele gerechten bereiden, waaronder de hartige Fish Amok en de beroemde Tom Yum. Haal wat handige tips en trucs op voor je deskundige gids. Ga na de les zitten om te genieten van uw 4-gangenmaaltijd voordat u weer wordt afgezet bij uw hotel.

...
Angkor Wat Full-Day Sunrise Shared Tour

8. Angkor Wat Full-Day Sunrise Shared Tour

Tussen 04.20 en 05.00 uur haalt uw lokale gids u op bij uw hotel en gaat u verder naar het tempelcomplex Angkor Wat. Hier koop je je tempelpas en ga je met je gids naar binnen om getuige te zijn van een echt magische ervaring. Bekijk de zonsopgang boven het oudste en meest gerespecteerde monument van Cambodja - Angkor Wat. Angkor Wat werd gebouwd rond de eerste helft van de 12e eeuw door koning Suryavarman II. Het evenwicht, de compositie en de schoonheid van de tempel maken het een van de mooiste monumenten ter wereld. De afschuifmaat van dit monument maakt het erg overweldigend als het over het landschap torent. De ochtend is dan gevuld met bezoeken en jezelf verrijken met een aantal tempels op het oude terrein. Beginnend met het Angkor Thom-complex, is je eerste stop Bayon. Bayon, gebouwd in het laatste deel van de 12e eeuw door koning Jayavarman VII, is een van de meest erkende tempels in het Angkor-park vanwege de gigantische stenen gezichten die de torens van Bayon sieren. Er zijn 54 torens van gezichten met 4 gezichten op elke toren, Bayon bestaat uit 216 gezichten, een gezicht dat niet gemist mag worden. De volgende stop is Ta Prohm, een in de jungle geklede tempel die een vreemde schoonheid biedt omdat de steenwerken verweven zijn met jungle wijnstokken. Voor velen zal deze tempel goed bekend staan omdat hij te zien was in Angelina Jolie's Tomb Raider. Om 12:00 uur eindigt je tour en brengt je gids je terug naar je hotel.

...
Angkor Zipline Eco-Adventure Canopy Tour

9. Angkor Zipline Eco-Adventure Canopy Tour

Geniet van een zipline-canopy-tour in het archeologische park van Angkor, niet ver van de majestueuze tempels zoals Angkor Wat en Angkor Thom. Je reis begint bij je hotel waar je wordt opgehaald in een busje met airconditioning. Wanneer je aankomt bij het Operatie Orchid House, wordt je meteen begroet door het team. Nadat de registratie is voltooid, wordt u persoonlijk in uw harnas gestoken en krijgt u uitrusting van de veiligheidsrangers. Vervolgens ga je naar een veiligheidsdemonstratieplatform, waar de veiligheidsrangers een veiligheidsdemonstratie zullen geven. Nadat iedereen de regels en procedure begrijpt, ga je samen met twee hoog opgeleide professionals op avontuur in de boomtoppen. Je zweeft als een adelaar door het regenwoud van Angkor Wat Park, een thuis voor dieren in het wild. Op het laatste platform ga je abseilen naar de grond voordat je langs een natuurpad terug naar het Operation Orchid House trekt om je veiligheidsuitrusting in te leveren. Een busje met airconditioning brengt je vervolgens naar het Palmboo Restaurant aan de overkant van Sra Srong, dat ooit het koningszwembad was. Er is gratis wifi beschikbaar in het restaurant, zodat u uw momenten van het avontuur direct via sociale media kunt delen met al uw vrienden en familie. Neem de tijd om te genieten van een snack in Khmer-stijl met wat mineraalwater, thee of koffie voordat je ervaring eindigt met retourtransport naar Siem Reap en een drop-off in je hotel.

...
Vanuit Siem Reap: dagtour waterval Phnom Kulen kleine groep

10. Vanuit Siem Reap: dagtour waterval Phnom Kulen kleine groep

Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel in Siem Reap en reist naar Kulen Mountain. Krijg geweldig uitzicht op de omgeving tijdens de rit van 2 uur en zie de rivier van duizend Lingas en het standbeeld van de grote liggende Boeddha. Leer meer over de historische en culturele betekenis bij elke plek van je deskundige gids. Je komt aan op het uitgestrekte plateau van Phnom Kulen met uitzicht op de vlakte van Angkor en ontdekt de 28 oude tempels en rivieren die het prachtige landschap doorkruisen. Werp je eerste blik op de waterval Phnom Kulen terwijl die over de rotsen naar beneden klettert. Neem een duik in de zwembaden en koel af van de middagzon voordat de terugreis naar Siem Reap begint. 

...

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Doe je research naar het klimaat in de regio: het is tropisch, maar veranderlijk. Over het algemeen is de droogste tijd tussen november een maart, dus als je tropische regen wil vermijden is dat je tijd!

 • Hoe veel dagen?

  De meeste toeristen gaan naar de regio om de tempels te bezoeken. Er zijn verschillende tempeltickets te koop, maar een pas voor 3 dagen zal bevredigend zijn!

Goed om te weten

 • Taal
  Khmer
 • Valuta
  KHR (៛)
 • Tijdzone
  UTC (+07:00)
 • Landnummer
  +855
 • De beste periode voor een bezoek
  De droogste maanden zijn tussen november en maart. In deze tijd vermijd je tropische regen en heb je nog steeds warm weer.

Sitemap Siem Reap

Wil je alle activiteiten in Siem Reap ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Siem Reap

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 4.439 beoordelingen

Net terug van de tour en het was een geweldige ervaring en Jose was een fantastische gastheer. We waren met een kleine groep van 6 personen die precies de juiste maat hadden en we stopten op de markt die fascinerend was. Hoewel het momenteel het droge seizoen is, konden we zien hoe de mensen van Kompong Phluk er op dit moment dagelijks leven, wat ondenkbaar zou zijn geweest als we het tijdens het droge seizoen hadden bezocht. Bedankt Jose voor het doorgeven van al je kennis van het gebied aan ons en voor een geweldige tour.

Deze tour heb ik geboekt op mijn laatste dag voor vertrek naar Nederland in Corona tijd. Het is jammer dat ik de enige in de bus was maar ben er 100% van overtuigd dat de bus normaal vol zit. Ik vond het een leuke dag. Het enige dat ik volgende reizigers wil meegeven is de overweging om in dry season te gaan. Het was nog steeds erg mooi maar wel anders dan dat het water tot hoog op de palen staat.

Het was ontzettend leuk om te zien hoe deze mensen leven als er geen water is. En kunnen zien hoe hoog het water komt als het gaar regenen

De reis was geweldig. We misten de drukte zoveel mogelijk. De gids was goed geïnformeerd en Angkor Wat was prachtig.

Top geregeld en goede uitleg over de tempels en voldoende water en koude handdoekjes voor op te frissen.