Siena Kerken & kathedralen

Siena Kerken & kathedralen: Onze meest aanbevolen

Vanuit Florence: dagtour Toscane met optionele lunch en wijn

1. Vanuit Florence: dagtour Toscane met optionele lunch en wijn

Begin je reis door Toscane op het centraal station van Florence, waar je wordt begroet door je gids die zich gedurende de dag over je ontfermt.  Ga gelijk naar Siena, Italië's meest pittoreske middeleeuwse stad, waar de gids je bij aankomst meeneemt op een wandeltour. Kijk omhoog naar de mooie terracottadaken die de gebouwen sieren en vergaap je aan de prachtige gotische en romaanse architectuur van de belangrijkste kathedraal.   Vervolgens ga je naar het op een heuvel gelegen stadje San Gimignano, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie beroemd om de torenhuizen die gebouwd werden in de middeleeuwen. Geniet hier van wat vrije tijd om de prachtige pleinen, paleizen, kerken en torens te bekijken. De laatste halte van je Toscaanse excursie is een bezoek aan Pisa en de beroemde scheve toren. Maak een wandeling over het Piazza dei Miracoli en bekijk andere prachtige monumenten, voordat je weer terugrijdt naar Florence. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor een beleving in een kleine groep of met een privégids, om je bezoek extra speciaal te maken. Kies voor de lunchoptie om te genieten van een zelfgemaakte lunch met een informele wijnproeverij bij een traditioneel wijnhuis in de wijnstreek Chianti. Proef 4 regionale wijnen bij de lunch en kom meer te weten over hun unieke productietechnieken. Geniet van een feestmaal op een biologische boerderij terwijl je uitzicht hebt op de glooiende wijngaarden onder de Toscaanse zon.

Siena: OPA SI Pass voor het Kathedraalcomplex van Siena

2. Siena: OPA SI Pass voor het Kathedraalcomplex van Siena

Het fantastische complex van de Kathedraal van Siena bevat enkele van de meest belangrijke bouwwerken uit de Europese kunst. Met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar is de kathedraal het brandpunt van het hele complex, dat onder andere belangrijke elementen bevat zoals de crypte, de doopkapel, het museum ''Museo dell'Opera Metropolitana del Duomo'', die allemaal tot het reusachtige bouwwerk van de Duomo Vecchio (oude kathedraal) en de Duomo Nuovo (nieuwe kathedraal) horen.  Betreed de doopkapel van San Giovanni en bewonder de fantastische doopvont. Begeef je daarna naar de crypte, die 700 jaar lang was verborgen. Krijg gratis toegang tot het kathedraalmuseum ''Museo dell'Opera Metropolitana del Duomo'' voordat je van het onvergetelijke uitzicht over de stad en het Toscaanse landschap vanaf de Facciatone geniet.                                                                                                                                                                            

Vanuit Florence: dagtrip Pisa, Siena & San Gimignano met lunch

3. Vanuit Florence: dagtrip Pisa, Siena & San Gimignano met lunch

Ontdek UNESCO-werelderfgoedlocaties en proef Chianti-wijnen tijdens een dagtour vanuit Florence. Bezoek Pisa, San Gimignano en Siena en geniet van een traditionele Toscaanse lunch.  Ga eerst naar Pisa om de Piazza dei Miracoli, het Baptisterium van Pisa, de kathedraal van Pisa en natuurlijk de beroemde scheve toren van Pisa te bewonderen. Ga verder naar een wijnvilla op het platteland van Chianti. Geniet van een rondleiding over het landgoed en leer over de geschiedenis ervan in de middeleeuwse kapel voordat je voor het eerst Chianti Classico proeft op het panoramische terras. Geniet vervolgens van een typische lunch vergezeld van twee van de producten van het landgoed, a "Riserva" en een IGP-wijn. Na de lunch kun je een tijdje ontspannen in de weelderige tuinen van de villa, voordat je naar het middeleeuwse stadje San Gimignano gaat.  Volg daarna de schilderachtige wegen naar Siena voor een rondleiding langs de monumenten en pleinen van de stad. Bezoek Piazza del Campo - de locatie van de paardenrace Palio di Siena - en bewonder de buitenkant van de kathedraal op Piazza del Duomo. Na wat vrije tijd keer je terug naar Florence.

Siena: ticket kathedraal van Siena & Piccolomini-bibliotheek

4. Siena: ticket kathedraal van Siena & Piccolomini-bibliotheek

Loop de Duomo van Siena binnen en bewonder een van de belangrijkste meesterwerken van renaissancekunst- en architectuur. De kathedraal is ingewijd in 1179 en staat bekend om zijn uitbundig versierde koepel en prachtige polychrome marmeren gevel. Laat je betoveren door grootse altaarstukken, een beeld van Michelangelo en allerlei sierlijke decoraties. Na dit moois bekijk je de Piccolomini-bibliotheek, waar je een geweldige reek van 10 fresco's van Pinturicchio kunt bewonderen, een kroniek van het leven van paus Pius II. Staar omhoog naar het koepelvormige plafond, meesterlijk versierd met complexe patronen en scènes uit het leven van de paus. Je hoeft geen een keer in lange rijen te wachten door het ticket op voorhand te kopen, zodat je de wachtrij overslaat.

Siena: begeleide stadstour met toegang zonder wachtrij tot de kathedraal

5. Siena: begeleide stadstour met toegang zonder wachtrij tot de kathedraal

Verken de schoonheid van Siena tijdens een kleine groep of privéwandeling. Bekijk de beroemde monumenten en verborgen schatten met een deskundige gids. Profiteer van skip-the-line toegangskaarten voor de kathedraal van Siena. Ontmoet je gids bij de San Domenico-basiliek en bewonder de gotische architectuur. Volg een kronkelende route om te genieten van een panoramisch uitzicht over de stad, inclusief de Duomo en Torre del Mangia. Kom meer te weten over Siena in de middeleeuwen, bekijk de imposante paleizen die naar verluidt de oudste in het gebied zijn. Neem een pauze en geniet van de charme van het 14e-eeuwse schelpvormige plein Piazza del Compo, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de prachtige Fonte Gaia-fontein met zijn zijreliëfs van "The Creation of Adam" en "The Flight from the Garden of Eden". Kom meer te weten over de geschiedenis van de contrada (districten) die elkaar twee keer per jaar uitdagen tijdens de Palio-paardenrace in Siena. Loop naar een van de meest typische contrada en dompel je onder in de authentieke sfeer. Volg je gids om een van de lokale banketbakkers te zien die de glorie van Italië weerspiegelen door de eeuwenoude recepten te gebruiken om traditionele Ricciarelli en Panforte te maken. Ontdek ten slotte een van de meest fascinerende kathedralen in Italië met vooraf gereserveerde tickets. Volg je gids om je te vergapen aan de prachtige inlegvloer van marmermozaïek, glas-in-lood en middeleeuwse meesterwerken van Duccio en Pisano. Bekijk de hoogtepunten uit de Renaissance: verschillende sculpturen van Donatello, Michelangelo en Bernini en fresco's van Pinturicchio in de Libreria Piccolomini. Gewapend met een schat aan kennis over Siena, neem je afscheid van je gids op het plein voor de kathedraal.

Vanuit Florence: dagtrip Pisa, Siena & San Gimignano met lunch & tour Siena met kathedraal

6. Vanuit Florence: dagtrip Pisa, Siena & San Gimignano met lunch & tour Siena met kathedraal

Je dag begint vroeg in de ochtend met een rondleiding door Pisa, waar je de prachtige kathedraal, het baptisterium en de monumentale begraafplaats bewondert. Neem foto's naast de gevierde scheve toren. Vervolg je reis naar een wijngaard aan de voet van San Gimignano, waar je van een typisch Toscaanse lunch met wijnproeverij kunt genieten. Na de lunch verken je een van de bekendste middeleeuwse heuveldorpjes van Italië, namelijk San Gimignano. Ontdek het doolhof van geplaveide straten, mooie piazza's en lokale ambachtelijke winkels. Daarna kun je je vergapen aan het weidse uitzicht op het platteland van Chianti, gevolgd door een halte in Siena. Daar wandel je met een deskundige gids door het historische centrum van de stad. Sla de rij voor de kassa over en zie de fantastische kathedraal van binnen, en ga door het schelpvormige Piazza del Campo, waar de Palio-paardenrennen 2 keer per jaar plaatsvinden. Daarna keer je terug naar Florence.

Siena, San Gimignano en Chianti met wijnproeverij en lunch

7. Siena, San Gimignano en Chianti met wijnproeverij en lunch

Onderweg die je naar Siena zal leiden, stop je bij San Gimignano, een kleine en wereldberoemde ommuurde stad op een heuveltop, die door de eeuwen heen intact is gebleven, bekend om zijn hoge torens, prachtige fresco's en vele andere waardevolle kunstwerken: hier word je naar het hart van het historische centrum geleid, waar je vrije tijd hebt voor de fascinerende ontdekking ervan. Na San Gimignano, stop bij het charmante historische gehucht Monteriggioni, een verbazingwekkend middeleeuws dorp omgeven door zijn beroemde muren, die tot op de dag van vandaag overeind zijn gebleven. Geniet van wat vrije tijd om dit dorp te bezoeken. Vervolgens steekt u de zacht glooiende heuvels van de Chianti over en komt u bij een kleine en typische wijnmakerij waar u 4 fantastische wijnen kunt proeven en balsamicoazijn en lokaal geproduceerde delicatessen kunt proeven. Bij aankomst in Siena, na vrije tijd voor de lunch, ontmoet je je lokale gids. Volg een uitgebreide rondleiding door het historische centrum, beginnend bij het mooiste plein, Piazza del Campo. Loop door de smalle middeleeuwse straatjes van de stad, geflankeerd door prachtige paleizen en historische winkels, totdat u het Museum en Oratorium van een Contrada bereikt (indien geopend), waar u de sfeer van de authentieke en meest intieme ziel van de stad kunt ervaren. De "Contrade" (districten waarin de stad is verdeeld) vormen de echte kern van het lokale sociale leven, waar inwoners van elk district met elkaar wedijveren, terwijl ze zich wijden aan de voorbereiding van de beroemde Palio-paardenrace. Het Museum van een "Contrada", evenals zijn oratorium, is daarom het hart van de wijk. Het is een intieme en geheime plek met historische documenten en prachtige overblijfselen van de beroemde Palio, evenals prachtige kunstwerken die normaal niet aan het publiek worden onthuld. Als je wilt, kan je rondleiding een geleid bezoek bevatten in de beroemde kathedraal van Siena, gebouwd in de 12e eeuw, om de schoonheid van zijn schatten en kunstwerken te ontdekken.

Siena: geleide wandeling van 2 uur en voorrang Duomo

8. Siena: geleide wandeling van 2 uur en voorrang Duomo

Ontdek de schoonheid van Siena tijdens een wandeltocht van 2 uur. Eén van de mooiste middeleeuwse steden van Italië, het is wereldwijd bekend om zijn Palio, het meest spectaculaire festival van het land met een wilde aardenrace rond het Piazza del Campo, het centrale plein. Bezoek het historische centrum van Siena, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en bewonder de prachtige architectuur van het Palazzo Comunale en ook het Palazzo Tolomei, naar verluidt het oudste privépaleis in de stad, evenals de Basilica di San Domenico, Rocca Salimbeni, Palazzo Chigi Saracini en andere historische gebouwen. Bekijk de imposante stenen toren van het Palazzo Chigi Saracini, gebouwd door de machtige Marescotti familie in de 12e eeuw. Het gebouw is nu de zetel van de prestigieuze Accademia Musicale Chigiana, opgericht in 1923. Maak een wandeling naar de Basiliek van Sint-Dominicus, volledig opgetrokken uit baksteen en bewonder de gotische bouwstijl. Vervolg je reis naar één van de meest spectaculaire kathedralen in Italië, de Duomo van Siena. Je gids zal je begeleiden naar de kathedraal, waar je indrukwekkende meesterwerken van Donatello, Bernini en Michelangelo zult zien. Bewonder de prachtige gotische architectuur, loop door de arcades met Renaissance-bustes van pausen en keizers en bewonder de unieke zwart-wit gestreepte klokkentoren.

Hele dag excursie naar Siena, San Gimignano en Chianti

9. Hele dag excursie naar Siena, San Gimignano en Chianti

Geniet van een dagexcursie per minibus om het prachtige Chianti-gebied te bekijken en de steden Siena en San Gimignano te bezoeken. Vertrek om 9.00 uur vanaf Piazza Cavalleggeri, het ontmoetingspunt in het centrum van Florence. Stop een paar minuten op Piazzale Michelangelo om het prachtige panorama te zien en in een uur arriveer je in Siena. Volg een rondleiding door het stadscentrum, inclusief Piazza del Campo en de kathedraal. Er is vrije tijd om alleen te wandelen in de smalle en oude straten. Laat Siena vervolgens aankomen in Monteriggioni, een oud middeleeuws dorp. Na een korte stop gaat u verder naar San Gimignano, waar u vrije tijd heeft om het stadscentrum op eigen gelegenheid te verkennen. San Gimignano is beroemd om zijn torens, vernaccia-wijn en zijn karakteristieke ambachtelijke artikelen.

Siena: rondleiding met optioneel bezoek kathedraal

10. Siena: rondleiding met optioneel bezoek kathedraal

Ontdek deze middeleeuwse stad tijdens een begeleide wandeling van 2 uur. Je fascinerende ontdekking van zo'n prachtige stad begint vanaf het prachtige Piazza del Campo, gedomineerd door het imposante Palazzo Pubblico. Bezoek vervolgens het museum en het oratorium van de contrada en ervaar de authentieke sfeer van Siena. De Contrade zijn de districten die deel uitmaken van de stad en fungeren als een kern van het lokale sociale leven; elke contrada heeft zijn eigen tradities, vlag, volkslied en meer. Het Museum van de Contrada en zijn kapelhuis is een schat van prachtige overblijfselen, waaronder historische documenten, kunstwerken en voorwerpen van de beroemde Palio, (een paardenrace twee keer per jaar gehouden), ter ere van de veronderstelling van Maria. De rondleiding eindigt bij de prachtige kathedraal, gelegen op het hoogste punt van de stad. Degenen die wensen, kunnen bij hun bezoek de rondleiding door het prachtige interieur en Libreria Piccolomini meenemen. Wanneer het museum en het oratorium van de contrada niet toegankelijk zijn, bezoek je een andere locatie met een bijzonder historisch en cultureel belang

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Siena

Welke topattracties zijn een must-see in Siena?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Siena?

De beste dagtochten en excursies zijn:

San Gimignano

Sitemap Siena

Wil je alle activiteiten in Siena ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Siena

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.591 beoordelingen

Ik hield absoluut van deze tour. Onze gids Angela (ze vertelde ons haar te onthouden door Angelina Jolie) was geweldig! Ze was aardig, super charismatisch en erg slim. We hebben zoveel van haar geleerd, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze ons tijdens onze reis veilig en bewust heeft gehouden. De lokale gids in Siena was ook aardig, ze wist zoveel. Onze chauffeur, Emiliano, bracht ons overal op tijd en veilig ondanks wat regen tijdens het begin van de reis. Onze lunch en wijnproeverij was heerlijk en voortreffelijk. Sterk aanbevelen!

El tour fue perfecto! La organización, los tiempos en cada lugar y la degustación tremenda!! Super aan te bevelen, además nuestro guía un genio! Manolo nos explico bárbaro cada lugar antes de llegar, su historia, lugares de interés, llegábamos y sabíamos a donde ir, sin perder tiempo, además al final del tour nos dedicó a todas las familias un tiempo para darnosquies tips of recomendaciones onberispelijk!

Sara en Fabio waren ongelooflijk! We hadden zo'n mooie dag met hen en bezochten een aantal prachtige plekken die we zonder de tour niet zouden hebben gezien. De lunch en wijnproeverij was ook briljant. Fabio was een uitstekende chauffeur door de prachtige kronkelende wegen en Sara was super behulpzaam en klaar om alle vragen over haar glorieuze stad te beantwoorden. Zou het ten zeerste aanbevelen.

zeer goede dagtocht als je zoveel mogelijk in 1 dag probeert te zien. favoriete onderdelen waren de kathedraal van sienna, de scheve toren van pisa, een royale lunch en wijn. manieren om te verbeteren, breng wat langer door in de wijngaard om enkele van die iconische foto's naast de druivenranken te maken.

Fantastische dag gehad met onze gids sarah, van alles gezien, genoeg tijd in ieder stadjes, en de gids was gezellig en wist veel te vertellen, de lunch was ook heerlijk, alles goed geregeld leuke dag.