Siena (Mini)bustours

Siena (Mini)bustours: Onze meest aanbevolen

Van Florence: Siena en Chianti-wijntour

1. Van Florence: Siena en Chianti-wijntour

Ontsnap aan het bruisende Florence en ontdek de regionale wijnen van Siena, Monteriggioni en Greve in Chianti, met een begeleide bustour. Smaaktest Chianti Classico en extra vergine olijfolie, leer over het wijnbereidingsproces met een wijnmakerijtour en bewonder de historische stadsmuren van Monteriggioni. Geniet van een busrit van Florence naar Siena en bewonder het pittoreske landschap en de omliggende middeleeuwse dorpjes. Bezoek een wijnmakerij, proef een glas wijn en proef olijfolie van eerste persing. Daarna is het tijd om de straten van San Gimignano en Monteriggioni te verkennen voordat je terugkeert naar Florence.

Van Siena: diner in de Chianti-wijngaarden

2. Van Siena: diner in de Chianti-wijngaarden

Ontdek de geschiedenis, landschappen, wijnen en culinaire tradities van Chianti tijdens deze dagtrip vanuit Siena. Reis in een comfortabel en klimaatgestuurd voertuig naar een schilderachtige boerderij in de heuvels. Prikkel uw zintuigen terwijl u een scala aan wijnen proeft en geniet van een gastronomisch diner. Geniet van het gemak om opgehaald te worden vanaf een centraal gelegen ontmoetingspunt in Siena. Bewonder het Toscaanse platteland terwijl je naar een boerderij reist die verscholen ligt tussen rijen wijngaarden waar de druiven rijpen in de Italiaanse zon. Pak een wijnglas om mee te nemen tijdens uw bezoek aan de wijnmakerij van de boerderij. Proef een verscheidenheid aan heerlijke wijnen terwijl je langs een charmante wijnroute loopt. Bezoek de historische kapel van het landgoed voordat u uiteindelijk naar uw diner bij kaarslicht onder de sterren gaat. Luister naar harmonieuze achtergrondmuziek en kijk uit over de wijngaarden terwijl je geniet van een boerderijverse gastronomische ervaring gemaakt van traditionele recepten. Proef pappa al pomodoro of ribollita (beide variaties op Toscaanse broodsoep) en gegrild vlees geserveerd met seizoensgroenten. Laat u meeslepen door de warmte en geuren van de barbecue en de parfums van de wijnstokken, die de eetervaring versterken. Na het diner wordt u teruggebracht naar Siena waar de tour zal eindigen.

Het best van Toscane: dagvullende tour vanuit Florence

3. Het best van Toscane: dagvullende tour vanuit Florence

Geniet van een sightseeingtour langs steden, dorpen en het platteland van Toscane tijdens een dagvullende privé-excursie vanuit Florence en reis terug in de tijd naar de periode van de Romeinen, Etrusken en de middeleeuwen. Je begint met een rit naar Pisa, een zachtmoedige stad die de dagen van de Pisaanse Republiek oproept. De nadruk zal liggen op de verbazingwekkende Piazza dei Miracoli (Plein van de Wonderen), de thuisbasis van de middeleeuwse Duomo, de doopkapel en de legendarische scheve toren. Ga verder naar het Etruskische dorp San Gimignano, bekend om zijn Vernacciawijnen en middeleeuwse torens. Wandel door de smalle straatjes van deze parel van het middeleeuwse Toscane en rijd vervolgens verder naar de ommuurde nederzetting van Monteriggioni. Deze werd gebouwd in de 13de eeuw om vanaf de heuvel te waken over de Romeinse Via Cassia. Siena is de volgende halte. Bekijk het romantische centrum, dat vooral bekend is om de jaarlijkse Palio-paardenrace in de schelpvormige Piazza del Campo. De middeleeuwse skyline van de stad wordt gedomineerd door de gotische kathedraal en de strakke piek van de Torre del Mangia. Ook niet te missen is het Palazzo Pubblico, de thuisbasis van een belangrijk museum en een groot architectonisch werk. Op weg terug naar Florence zie je het charmante Chianti-gebied, dat gekenmerkt wordt door glooiende heuvels bezaaid met wijngaarden, cipressen, olijfbomen en kleine gehuchten. Je stopt bij Panzano en Greve, twee van de mooiste steden in Chianti. Als er tijd over is pauzeer je bij een wijnmakerij om wereldberoemde Chiantiwijnen en lokaal geproduceerde extra vergine olijfolie te proeven.

  • Rondleidingen
  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Siena

Welke topattracties zijn een must-see in Siena?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Siena?

De beste dagtochten en excursies zijn:

San Gimignano

Sitemap Siena

Wil je alle activiteiten in Siena ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.