Siena
Musea & tentoonstellingen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Siena Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

 • Voorrangsticket voor de Kathedraal van Siena

  1. Voorrangsticket voor de Kathedraal van Siena

  Het fantastische complex van de Kathedraal van Siena bevat enkele van de meest belangrijke bouwwerken uit de Europese kunst. Met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar is de kathedraal het brandpunt van het hele complex, dat onder andere belangrijke elementen bevat zoals de crypte, de doopkapel, het museum ''Museo dell'Opera Metropolitana del Duomo'', die allemaal tot het reusachtige bouwwerk van de Duomo Vecchio (oude kathedraal) en de Duomo Nuovo (nieuwe kathedraal) horen.  Betreed de doopkapel van San Giovanni en bewonder de fantastische doopvont. Begeef je daarna naar de crypte, die 700 jaar lang was verborgen. Krijg gratis toegang tot het kathedraalmuseum ''Museo dell'Opera Metropolitana del Duomo'' voordat je van het onvergetelijke uitzicht over de stad en het Toscaanse landschap vanaf de Facciatone geniet.                                                                           ...

  Was fijn om zo door te kunnen lopen en niet in de rij te hoeven staan. Als we alleen voor de kathedraal toegang hadden gekocht was dat voldoende geweest omdat je voor de cielle ( aanrader) apart een kaartje moest kopen. Al met al was het een te dure aangelegenheid.

 • Siena: toegangsticket Palazzo Pubblico

  2. Siena: toegangsticket Palazzo Pubblico

  Betreed het Palazzo Pubblico van Siena en bezoek het Civic Museum met dit toegangsticket. Het Civic Museum bevindt zich in het Palazzo Pubblico en is een 13e-eeuws gebouw met indrukwekkende muur-tot-muur fresco's. Verken het museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van Siena en bekijk kostbare artefacten. Wissel je voucher in voor een toegangsbewijs bij het loket en begin je bezoek in de Sala del Risorgimento. In deze kamer zijn fresco's te zien die het leven van Vittorio Emanuele II, de eerste koning van Italië, uitbeelden. Loop door de Sala di Balìa en bekijk muurschilderingen uit de 15e eeuw van Spinello Aretino en Martino di Bartolomeo. Zie ook de Sala dei Cardinali waar kostbare gebeeldhouwde schatkisten reliekhouders bewaren. Ga vooruit naar de Sala del Concisstoro, beroemd om zijn Beccafumi-gewelf, en bekijk de 15e-eeuwse Cappella van Taddeo di Bartolo. Ga verder na...

 • Siena: geleide wandeling van 2 uur en voorrang Duomo

  3. Siena: geleide wandeling van 2 uur en voorrang Duomo

  Ontdek de schoonheid van Siena tijdens een wandeltocht van 2 uur. Eén van de mooiste middeleeuwse steden van Italië, het is wereldwijd bekend om zijn Palio, het meest spectaculaire festival van het land met een wilde aardenrace rond het Piazza del Campo, het centrale plein. Bezoek het historische centrum van Siena, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en bewonder de prachtige architectuur van het Palazzo Comunale en ook het Palazzo Tolomei, naar verluidt het oudste privépaleis in de stad, evenals de Basilica di San Domenico, Rocca Salimbeni, Palazzo Chigi Saracini en andere historische gebouwen. Bekijk de imposante stenen toren van het Palazzo Chigi Saracini, gebouwd door de machtige Marescotti familie in de 12e eeuw. Het gebouw is nu de zetel van de prestigieuze Accademia Musicale Chigiana, opgericht in 1923. Maak een wandeling naar de Basiliek van Sint-Dominicus, volledig o...

  Uitstekend Engels sprekende gids die een goed verhaal vertelt over Siena en haar geschiedenis. Super rondleiding en gids. Aanrader!

 • Privérondleiding door het burgermuseum in Siena

  4. Privérondleiding door het burgermuseum in Siena

  Met deze rondleiding van 1,5 uur door het Civic Museum ontdekt u een van de belangrijkste musea van Italië. In Palazzo Pubblico zal een deskundige gids u de fresco's uitleggen, gemaakt door enkele van de belangrijkste 14e-eeuwse kunstenaars, zoals Simone Martini, Duccio di Buoninsegna en Ambrogio Lorenzetti. Binnen de tentoonstellingen zie je artistieke werken van de 14e tot de 19e eeuw en krijg je een compleet overzicht van de evolutie van de Sienese kunst. Je gids zal je leiden naar het hart van de Sienese kunst - het Civic Museum in het stadhuis van Sienese. Eenmaal binnen in het Civic Museum maak je kennis met de prachtige 19e-eeuwse fresco's in de eerste kamer van het museum, gewijd aan het Risorgimento (eenwording) van Italië, en ontdek je de middeleeuwse wereldkaartkamer, met de meesterwerken van Simone Martini, la Maestà en il Guidoriccio da Fogliano. Je eindigt je bezoek in de...

Siena: altri luoghi da visitare

Vuoi scoprire tutte le attività disponibili a Siena? Clicca qui per la lista completa.

Wat anderen zeggen over Siena

Was fijn om zo door te kunnen lopen en niet in de rij te hoeven staan. Als we alleen voor de kathedraal toegang hadden gekocht was dat voldoende geweest omdat je voor de cielle ( aanrader) apart een kaartje moest kopen. Al met al was het een te dure aangelegenheid.

Allemaal veilig en probleemloos! Ik kocht het kaartje dat ik wilde, ging naar het loket om de voucher op te halen en toen ging ik gewoon naar de attracties! IK RAAD AAN!

De kathedraal zelf en het hele complex erbij (van Siena) zijn plaatsen die je moet gezien hebben. Reserveer zonder aarzelen een 'skip the line' ticket.

Uitstekend Engels sprekende gids die een goed verhaal vertelt over Siena en haar geschiedenis. Super rondleiding en gids. Aanrader!

Niet te missen om Siena beter te leren kennen, uitstekend bezoek.