Siena Wandeltours

Siena Wandeltours: Onze meest aanbevolen

Siena: begeleide stadstour met toegang zonder wachtrij tot de kathedraal

1. Siena: begeleide stadstour met toegang zonder wachtrij tot de kathedraal

Verken de schoonheid van Siena tijdens een kleine groep of privéwandeling. Bekijk de beroemde monumenten en verborgen schatten met een deskundige gids. Profiteer van skip-the-line toegangskaarten voor de kathedraal van Siena. Ontmoet je gids bij de San Domenico-basiliek en bewonder de gotische architectuur. Volg een kronkelende route om te genieten van een panoramisch uitzicht over de stad, inclusief de Duomo en Torre del Mangia. Kom meer te weten over Siena in de middeleeuwen, bekijk de imposante paleizen die naar verluidt de oudste in het gebied zijn. Neem een pauze en geniet van de charme van het 14e-eeuwse schelpvormige plein Piazza del Compo, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de prachtige Fonte Gaia-fontein met zijn zijreliëfs van "The Creation of Adam" en "The Flight from the Garden of Eden". Kom meer te weten over de geschiedenis van de contrada (districten) die elkaar twee keer per jaar uitdagen tijdens de Palio-paardenrace in Siena. Loop naar een van de meest typische contrada en dompel je onder in de authentieke sfeer. Volg je gids om een van de lokale banketbakkers te zien die de glorie van Italië weerspiegelen door de eeuwenoude recepten te gebruiken om traditionele Ricciarelli en Panforte te maken. Ontdek ten slotte een van de meest fascinerende kathedralen in Italië met vooraf gereserveerde tickets. Volg je gids om je te vergapen aan de prachtige inlegvloer van marmermozaïek, glas-in-lood en middeleeuwse meesterwerken van Duccio en Pisano. Bekijk de hoogtepunten uit de Renaissance: verschillende sculpturen van Donatello, Michelangelo en Bernini en fresco's van Pinturicchio in de Libreria Piccolomini. Gewapend met een schat aan kennis over Siena, neem je afscheid van je gids op het plein voor de kathedraal.

Historische Siena: Guided Walking Tour

2. Historische Siena: Guided Walking Tour

Bekijk de hoogtepunten van Siena op een wandeltocht als uw gids vertelt u over de ontwikkeling van de stad door de eeuwen heen en u genieten van de spectaculaire landschappen en monumenten. Als u bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden van Siena, zoals het centrale Piazza del Campo, het Palazzo Comunale, de kathedraal en de majestueuze basiliek van San Domenico leer je over elk van deze bezienswaardigheden in de diepte van je gids. Je zult ook horen over de adellijke families die instrumentaal in de geschiedenis van de stad, waaronder de Piccolomini, Tolomei en Salimbeni waren, en zien hun palazzo's. Je leert over de grote traditie van de Palio en verhalen van de bedevaart en heiligheid dat Siena onderscheiden horen. U kunt besluiten om de tocht af met een bezoek aan de kathedraal waar tal van kunstschatten worden bewaard. Ingang van de kathedraal is beschikbaar tegen een extra vergoeding. Je zult werken zien van kunstenaars als Pisano, Duccio di Buoninsegna, Donatello, Pinturicchio, en Gian Lorenzo Bernini. In de zomer zie je ook de prachtige marmeren vloer, dat is een uniek werk in de geschiedenis van de kunst.

Wijntour met totale onderdompeling in Chianti

3. Wijntour met totale onderdompeling in Chianti

Alle gasten worden verwelkomd op het landgoed en naar het dak van de kelder gebracht om het meest adembenemende uitzicht op de glooiende heuvels op 600 meter boven de zeespiegel te zien. Hier zal een van de gepassioneerde leden van het team een inleiding geven over de geschiedenis van het landgoed en een kleine algemene uitleg geven over wat de gasten zullen zien en wat ze zullen doen in de komende anderhalf uur van hun tijd. Klanten zullen een van de wijngaarden kunnen bezoeken, gevolgd door een uitleg van het werkproces en van de biologische landbouw met enkele aanvullende biodynamische technieken die vaak worden gebruikt en beoefend op het landgoed. Als het weer het toelaat, krijgen de gasten een glas mousserende wijn of een verse wijn naar keuze aangeboden op het kleine aangrenzende terras onder een eik. De rondleiding neemt dan iedereen mee naar een bezoek door de tuinen van de villa en omvat een bezoek aan de moestuin. De kelder is de volgende stop, waar uitgebreide uitleg volgt over de oogst en selectie van de druiven tijdens de oogst, fermentatie en verdere rijping van de wijnen. Elke stap van het wijnbouwproces wordt tot in detail uitgelegd en gasten zouden veel nieuwe en opwindende dingen leren over het maken van wijnen in het Chianti Classico-gebied. De laatste stop is een proeflokaal, waar gasten alle 5 producten van het landgoed kunnen proberen met de selectie van verschillende lokale vleeswaren en/of kazen met brood en olijfolie. Gasten leren ook specifieke details over de geschiedenis van elke wijn, leren hoe ze kunnen ruiken en proeven, en waar ze op moeten letten bij het openen van een nieuwe fles wijn. Het laatste opwindende detail is de grappa, voor degenen die graag meer willen weten over de productie en de unieke en delicate smaak.

Siena: geleide wandeling van 2 uur en voorrang Duomo

4. Siena: geleide wandeling van 2 uur en voorrang Duomo

Ontdek de schoonheid van Siena tijdens een wandeltocht van 2 uur. Eén van de mooiste middeleeuwse steden van Italië, het is wereldwijd bekend om zijn Palio, het meest spectaculaire festival van het land met een wilde aardenrace rond het Piazza del Campo, het centrale plein. Bezoek het historische centrum van Siena, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en bewonder de prachtige architectuur van het Palazzo Comunale en ook het Palazzo Tolomei, naar verluidt het oudste privépaleis in de stad, evenals de Basilica di San Domenico, Rocca Salimbeni, Palazzo Chigi Saracini en andere historische gebouwen. Bekijk de imposante stenen toren van het Palazzo Chigi Saracini, gebouwd door de machtige Marescotti familie in de 12e eeuw. Het gebouw is nu de zetel van de prestigieuze Accademia Musicale Chigiana, opgericht in 1923. Maak een wandeling naar de Basiliek van Sint-Dominicus, volledig opgetrokken uit baksteen en bewonder de gotische bouwstijl. Vervolg je reis naar één van de meest spectaculaire kathedralen in Italië, de Duomo van Siena. Je gids zal je begeleiden naar de kathedraal, waar je indrukwekkende meesterwerken van Donatello, Bernini en Michelangelo zult zien. Bewonder de prachtige gotische architectuur, loop door de arcades met Renaissance-bustes van pausen en keizers en bewonder de unieke zwart-wit gestreepte klokkentoren.

Siena: rondleiding met optioneel bezoek kathedraal

5. Siena: rondleiding met optioneel bezoek kathedraal

Ontdek deze middeleeuwse stad tijdens een begeleide wandeling van 2 uur. Je fascinerende ontdekking van zo'n prachtige stad begint vanaf het prachtige Piazza del Campo, gedomineerd door het imposante Palazzo Pubblico. Bezoek vervolgens het museum en het oratorium van de contrada en ervaar de authentieke sfeer van Siena. De Contrade zijn de districten die deel uitmaken van de stad en fungeren als een kern van het lokale sociale leven; elke contrada heeft zijn eigen tradities, vlag, volkslied en meer. Het Museum van de Contrada en zijn kapelhuis is een schat van prachtige overblijfselen, waaronder historische documenten, kunstwerken en voorwerpen van de beroemde Palio, (een paardenrace twee keer per jaar gehouden), ter ere van de veronderstelling van Maria. De rondleiding eindigt bij de prachtige kathedraal, gelegen op het hoogste punt van de stad. Degenen die wensen, kunnen bij hun bezoek de rondleiding door het prachtige interieur en Libreria Piccolomini meenemen. Wanneer het museum en het oratorium van de contrada niet toegankelijk zijn, bezoek je een andere locatie met een bijzonder historisch en cultureel belang

Siena 2 uur Private Guided Walking Tour

6. Siena 2 uur Private Guided Walking Tour

De prachtige stad Siena is niet alleen beroemd om zijn prachtige en historische gebouwen en het schilderachtige landschap eromheen, maar ook om zijn keuken, kunst, musea, middeleeuwse stad en natuurlijk de Palio, de beroemde paardenrace gehouden hier twee keer per jaar. Neem deel aan deze privé rondleiding door de stad en zie de hoogtepunten, terwijl uw gids vertelt u over de ontwikkeling van de stad door de eeuwen heen en u genieten van de spectaculaire landschappen en monumenten. U zult de belangrijkste bezienswaardigheden van Siena bezoeken, zoals het centrale Piazza del Campo, het Palazzo Comunale, de kathedraal, de majestueuze Basiliek van San Domenico, de Battistero van San Giovanni en nog veel meer! Bereid je voor om prachtige foto's van de paleizen, de "Piazze", de typische straatjes van de oude stad en de schilderachtige heuvels rondom u nemen.

Chianti: wijn- en olijfolieproeven met kelderbezoek

7. Chianti: wijn- en olijfolieproeven met kelderbezoek

Na aankomst op de Fattoria Santa Stefano begint uw rondleiding met een kennismaking met het landgoed en de geschiedenis van deze charmante boerderij. Na kennis te hebben gemaakt met de bouw van het gebouw en de lokale productie van voedsel en wijn, gaat u naar de grote wijnkelder van de boerderij, met tanks van roestvrij staal en cement die worden gebruikt voor de vergisting van hun heerlijke Chianti-wijnen. Dan is het tijd om de kleine en rustieke 18e-eeuwse kelder te bezoeken, de thuisbasis van de grote vaten van de Franse eik waar de wijn wordt overgebracht en die zes maanden blijft om zijn rijke en levendige smaken te ontwikkelen. In dezelfde kelder vindt u ook de kleine vaten die worden gebruikt voor de productie van Vinsanto, een heerlijke, amberkleurige lokale dessertwijn. Om de tour af te sluiten, bekijk de indrukwekkende "Orciaia" van de boerderij, waar de extra vergine olijfolie direct na het oogsten en persen wordt gevuld. Van daaruit ga je terug naar de kleine wijnwinkel om te genieten van een proeverij van enkele van de uitstekende lokale wijnsoorten en heerlijke extra vierge olijfolie, samen met een aantal geweldige lokale gerechten.

Siena: privéwandeling van 2 uur

8. Siena: privéwandeling van 2 uur

Bekijk de artistieke, religieuze en culturele schatten van Siena tijdens een begeleide wandeling van 2 uur. Ontdek het beste van de stad te voet terwijl je luistert naar de uitleg van je gids over de lokale geschiedenis, tradities en adellijke families. Terwijl je door de straten van deze oude stad dwaalt, ontdek je hoe het glorieuze verleden nog steeds aanwezig is in de schoonheid en elegantie van de paleizen en pleinen, langs de oude pelgrimsroute genaamd 'Via Francigena' - The French Way. Bezoek tijdens je rondleiding de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals Piazza del Campo, waar de beroemde paardenrace Palio twee keer per jaar plaatsvindt, en het Duomo-plein, met zijn verbazingwekkende marmeren gestreepte kathedraal. Je krijgt ook de mogelijkheid om buiten de gebaande paden te gaan en enkele van de minder bekende bezienswaardigheden te ontdekken die verspreid zijn over de middeleeuwse wijk.

Siena: wandeltocht met gids over eten en cultuur

9. Siena: wandeltocht met gids over eten en cultuur

Maak een begeleide wandeling door de geschiedenis en eetcultuur van Siena met een gids over deze wandeltocht. Ontdek het middeleeuwse historische centrum en probeer enkele lokale specialiteiten. Je ervaring begint bij de hoofdingang van de kerk van San Domenico. Dit is een belangrijke plaats voor Siena en zijn mensen omdat het de relieken van de heilige Catharina, de patroonheilige van Italië, herbergt. Loop door het middeleeuwse historische centrum en bewonder de charmante architectuur. Leer onderweg meer over de geschiedenis van Siena vanuit je gids. Laat u door de smalle steegjes van de stad leiden naar het Piazza del Campo. Bewonder dit schelpvormige plein waar het majestueuze Palazzo Pubblico staat. Proef wat "ricciarelli", een zoete lokale specialiteit, bij je eerste eetstop. Ga verder met je volgende proeverij in een lokale wijnbar en probeer een Italiaanse panino gevuld met je favoriete ingrediënten en gecombineerd met een glas wijn. Bewonder daarna de gotische kathedraal en het middeleeuwse pelgrimshospitaal, dat door de eeuwen heen veel pelgrims naar Siena heeft getrokken. Beëindig je tour met wat gelato in een plaatselijke ijssalon.

Siena: Palio-wandeltocht

10. Siena: Palio-wandeltocht

Leer over de unieke geschiedenis van Sienna tijdens een wandeltocht door de middeleeuwse oude stad met een informatieve gids. Maak kennis met de verschillende "contrade" of districten die de stad vormen en hoor hoe ze dateren uit de middeleeuwen. Wandel door het Piazza del Campo, waar de beroemde Palio paardenrace elk jaar plaatsvindt op 2 juli en 14 augustus, met een deelnemer van elk van de contrade. Visualiseer de kleurrijke banners en toppen van de concurrerende tegenpartij en leer hoe de concurrentie het openbare leven in de stad al eeuwen definieert. Luister naar verhalen over het leven en de cultuur van de stad van de lokale bevolking en bezoek het Museum van de Contrada voor een meer officieel verslag. Ga vervolgens naar de Duomo van Siena en bekijk het karakteristieke zwart-wit marmeren interieur van de kathedraal dat is ontworpen om de zwart-witte paarden van de stichters van de stad te symboliseren. Daarna schakelt u van versnelling en geniet u van een lokale proefervaring in een traditioneel café. Probeer Panforte, Ricciarelli en Cavallucci, typische snoepjes die over de hele wereld beroemd zijn. Was ze af met een glas Vin Santo del Chianti.

  • Rondleidingen
  • Privétours
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Siena

Welke topattracties zijn een must-see in Siena?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Siena?

De beste dagtochten en excursies zijn:

San Gimignano

Sitemap Siena

Wil je alle activiteiten in Siena ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Siena

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 1.994 beoordelingen

Onze gids Maria Elena was erg kundig en wist veel te vertellen over de geschiedenis van de stad. Het is een prachtige stad! We hebben in de te besteden tijd erg veel gezien en kregen tips waar te gaan lunchen etc. Wij waren er 2 dagen voor de paardenraces en het centrale plein was gesloten voor de kwalificaties. Dat was jammer want het plein is prachtig en gezellig maar aan de andere kant was het ook een hele beleving, de reuring en passie van de Italianen voorafgaand aan de race is bijzonder. We hebben veel indrukwekkende gebouwen gezien, de Duomo is prachtig!

CHIARA 22/7/22 Wat kan ervoor zorgen dat je verliefd wordt op een stad, anders dan een onvergetelijke, leuke en boeiende rondleiding? Chiara was dit allemaal! Sienese Goed voorbereid, meeslepend, eigenzinnig en ironisch.Ze heeft ons aanwijzingen, tradities, bruikbare suggesties en intrigerende beschrijvingen gegeven en de passie die ze heeft voor haar stad overdraagt. We zullen terugkeren om de ervaring op deze betoverende plek te herhalen. Bedankt Siena Bedankt Chiara❤️ Anna Andrea Eugenio

Echt een aanrader om zo door het stadje te lopen! Je hoort interessante feitjes over de stad. Vooral de verdeling in districten en de gemoedelijke rivaliteit tussen de districten (te herkennen aan de vlaggen en lantaarns), met als bijzonder evenement il paleo op 2 juli en 16 augustus. Je kunt gemakkelijk de auto parkeren aan de rand van het stadje en dan lopend via een roltrap naar boven. Het is allemaal beloopbaar.

De gids gaf een zeer gedetailleerd verslag van de verschillende buurten en het sociale leven in de stad...was humoristisch en benaderbaar...

Ambra is a fantastic tour guide. She knows how to tell it. Good information. Nice story’s. Great!!