Sigiriya

Sigiriya: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Colombo: dagtrip Sigiriya en Dambulla

1. Vanuit Colombo: dagtrip Sigiriya en Dambulla

Vertrek vanuit Colombo en reis met een kleine groep in een gedeeld voertuig naar de stad Sigiriya, waar je direct naar de grote rots gaat. Bekijk de massieve kolomvormige rots, die volgens de oude Sri Lankaanse kroniek Culavamsa werd geselecteerd door Koning Kasyapa als de plek voor zijn nieuwe hoofdstad. Bewonder vele schilderijen van historische koninginnen, prinsessen en dienstmeisjes in het fort van de rots voordat je pauzeert om op eigen gelegenheid te lunchen. Vervolgens ontdek je een aantal traditionele ambachten van de regio, zoals houtsnijwerk en batik textiel, met genoeg tijd om mooie souvenirs te kopen. Begin de reis terug in de richting van Colombo via Dambulla om het grootste en bestbewaarde grottentempelcomplex in Sri Lanka te onderzoeken. Ontdek de prachtige Boeddhabeelden en rotsschilderijen in levendige kleuren en verschillende vormen, geschilderd van rond de 2de eeuw voor Christus tot aan het 18de-eeuwse Kandyan tijdperk.

Van Kalutara: dagtour Sigiriya Rock en Dambulla-grot

2. Van Kalutara: dagtour Sigiriya Rock en Dambulla-grot

Verken twee van Sri Lanka's hoogtepunten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan tijdens een privé-begeleide dagtocht naar Dambulla en de Sigiriya-rots vanuit Kalutara. Je begint je tour om 0600 uur vanuit je hotel in Colombo, waar je je chauffeur wordt opgehaald. Verzekeren dat u brengt een ontbijtpakket mee, als u niet in het hotel kunt eten. De eerste stop op uw reisroute is de Dambulla-grottempel, die u tegen ongeveer 1000 uur zult bereiken. (Reistijd 4 tot 4 ½ uur) Bekijk het platteland en de dorpen van Sri Lanka terwijl je reist naar de sfeervolle Dambulla-grottempel (toegangsprijs per persoon USD 11), een grottencomplex aan de klif vol met Boeddha-afbeeldingen en fresco's. Betreed de historische grotten van de Gouden Tempel van Dambulla, die dateren uit de 1e eeuw voor Christus. Bekijk de oude muurschilderingen met de levensverhaal van Lord Gautama Boeddha. Kijk naar de honderden beeldjes van Boeddha en andere goden verspreid over de vijf belangrijkste grotten. Bezoek de Grot van de Goddelijke Koning, de Grot van de Grote Koning en het Grote Nieuwe Klooster. Zie het gigantische gouden Boeddhabeeld slechts een kleine afstand buiten het grottencomplex. Om ongeveer 1230 uur lunch je op een plaats naar keuze (op eigen kosten) en bereik je Sigiriya om 1400 uur en bezoek je Sigiriya Rock Fortress. (Reistijd 35 tot 45 minuten) De iconische rots van Sigiriya, die oprijst uit de centrale vlaktes, is misschien wel het meest dramatische gezicht van Sri Lanka. Bijna verticale muren stijgen naar een afgeplatte top met de ruïnes van een oude beschaving, waarvan men denkt dat het ooit het epicentrum was van het kortstondige koninkrijk Kassapa. Beklim het rotsfort uit de 5e eeuw na Christus, Sigiriya, waar de koning Kasyapa regeerde. Loop door de ingang omlijst door de poten van een leeuw die heel toepasselijk is voor zijn naam, 'the Lion Rock'. Bekijk de prachtige niet-vervagende muurschilderingen die Sigiriya zijn bekendheid hebben bezorgd. Beklim de steile trap om de terrasvormige tuinen en nog werkende stortbakken te zien. Loop door de tunnels die naar het paleis leiden terwijl je een gevoel krijgt voor lang vervlogen tijden. Je eindigt de tour om 1700 uur en keert rond 2200 uur terug naar je hotel in Kalutara. Onderweg kunt u naar keuze stoppen bij Restaurant en dineren.

Sri Lanka: vijfdaagse sightseeingtour door meerdere steden

3. Sri Lanka: vijfdaagse sightseeingtour door meerdere steden

Verken het beste van Sri Lanka met deze tour naar de Gouden Tempel van Dambulla, de Tempel van de Heilige Tand, de Peradeniya Royal Botanical Gardens, glooiende theeplantages in Ella, de kans om wilde olifanten te zien in het Udawalawa National park. Laat je hotels, diners en ontbijten voor je regelen in dit fantastische tourpakket. Dag 1 - U wordt verwelkomd door uw gids op de internationale luchthaven van Colombo, waar uw gids u naar uw hotel in Colombo brengt. Dag 2 - Reis van Colombo naar Sigiriya na het krijgen van uw negatieve testresultaten en het eten van een stevig ontbijt. Bezoek de Gouden Tempel van Dambulla, het grootste en best bewaarde grottempelcomplex in Sri Lanka. Ontspan voordat je naar het oude rotsfort Sigiriya gaat voordat je gaat dineren en verblijft in een 4-sterrenhotel in Sigiriya. Dag 3 - Reis naar Kandy na een stevig ontbijt om de Tempel van de Heilige Tand te bezoeken, die het belangrijkste boeddhistische relikwie in Sri Lanka bevat. Neem de tijd om te ontspannen in uw hotel voordat u de verbazingwekkende flora in de Peradeniya Royal Botanical Gardens gaat bekijken. Dineren en overnachten in een viersterrenhotel in Kandy. Dag 4 - Neem vervolgens een uitgebreid ontbijt voordat u naar Ella gaat om tussen de weelderige theeplantages te wandelen. Leer meer over de koloniale geschiedenis van Sri Lanka en geniet van het adembenemende uitzicht op het landschap. Keer terug naar uw hotel in Ella voor het diner en om uit te rusten. Dag 5 - Na het ontbijt rijdt u naar Udawalawa National park waar u olifanten in hun natuurlijke habitat kunt spotten.

Van Colombo: 4-daagse essentie van Sri Lanka Heritage Tour

4. Van Colombo: 4-daagse essentie van Sri Lanka Heritage Tour

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Colombo, Negombo of Mount Lavinia, rijd je naar Dambulla. Bezoek de Dambulla-grottempel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en breng vervolgens een nacht door in Sigiriya. Op dag twee krijgt u een vroege start en rijdt u naar de stad Polonnaruwa, die op de Werelderfgoedlijst staat. Maak een fietstocht door de goed bewaard gebleven oude stad om de prachtige stoepa's of dagobas, maanstenen, parken, gebouwen en prachtige standbeelden te zien. 'S Middags wordt u overgebracht naar de 5e-eeuwse rotsvesting Sigiriya, die wordt beschouwd als een van de wonderen van de wereld en een UNESCO-werelderfgoed. Breng 's nachts door in Sigiriya. Op dag drie na een ontspannen ontbijt, bezoek je een archetypisch Sri Lankaans dorp. Ervaar een ossenkar, bekijk traditionele cultivatiemethoden, geniet van een boottocht en een authentieke Sri Lankaanse lunch in een dorpshuis. Ga na de lunch verder naar Kandy en stop bij een houtsnijcentrum en een kruidentuin in Matale. Neem bij aankomst een rondleiding door Kandy, inclusief een bezoek aan de tempel van het heilige tandrelict, de oprijlaan van het bovenste meer, het marktplein en meer. Breng 's nachts door in Kandy.   Na het ontbijt op de vierde dag vertrekt u vanuit Kandy en wordt u teruggebracht naar uw hotel in Colombo, Negombo of Mount Lavinia, of afgezet op Bandaranaike International Airport in Colombo.

Van Bentota: dagtocht naar Sigiriya en Dambulla-tempel

5. Van Bentota: dagtocht naar Sigiriya en Dambulla-tempel

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Bentota of Kalutara, begin je aan de reis van 3 uur naar het rotsfort van Sigirya. Hier ontdekt u de historische en culturele waarden van het oude Sri Lanka en kunt u getuige zijn van de technische vaardigheden en artistieke capaciteiten van Sri Lankaanse ambachtslieden en ingenieurs. Wandel door dit enorme complex en bewonder de verschillende paleizen, zwembaden, tuinen en schilderijen. Ga later naar de Dambulla Royal Cave Temple, een van de oudste boeddhistische tempels ter wereld. Bewonder de prachtige boeddhistische schilderijen en standbeelden die in deze grot zijn ondergebracht en zie zelf waarom het werd aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. Bezoek ten slotte een kruidentuin waar u kunt genieten van de aroma's van de verschillende traditionele kruiden die hier worden geteeld, zoals kaneel, kardemom en nootmuskaat. Ga 's avonds terug naar je hotel, net op tijd voor het diner.

Van Negombo: dagtrip naar Sigiriya en Dambulla

6. Van Negombo: dagtrip naar Sigiriya en Dambulla

Na vervoerd te zijn in een privéauto met een lokale Engelssprekende gids uit Negombo, bereikt u uw eerste bestemming: de grootste rots van Sri Lanka, de Dambulla-grottempel, die is gebouwd op een 600 voet hoge rots op een hoogte van 1118 voet vanaf zeeniveau . Het is de thuisbasis van 's werelds meest geprezen grottencomplex met prachtige Boeddha-afbeeldingen en rotstekeningen van levendige kleuren en vormen uit de 2e eeuw voor Christus tot het Kandyan-tijdperk uit de 18e eeuw. Uw tweede bezoek is Sigiriya Rock, een plaats met een historische en archeologische betekenis die wordt gedomineerd door een enorme rotskolom van bijna 200 meter hoog. Volgens de oude Sri Lankaanse kroniek de Culavamsa, werd deze site door koning Kasyapa uitgekozen voor zijn nieuwe hoofdstad. Sluit uw dag af met een rondleiding om de ambachten van de traditionele ambachtslieden in Sigiriya te bekijken, inclusief houtbewerkers en batikmakers. Leer meer over het proces van hun werk en koop een aantal geweldige souvenirs. Aan het einde van de reis brengt uw gids u terug naar uw hotel in Negombo.

Van Kandy: Sigiriya en Dambulla Private Day Tour

7. Van Kandy: Sigiriya en Dambulla Private Day Tour

Maak een dagexcursie naar Sigiriya, waar je twee fascinerende locaties bezoekt: de Gouden Tempel van Dambulla, een grottencomplex vol boeddhistische beelden, en Sigiriya Rock Fortress, een enorme rotskolom die is veranderd in een fort. Nadat je om 7:00 uur bent opgehaald bij je hotel in Kandy, ga je de stad uit richting de eerste locatie. Onderweg bewonder je het platteland en de dorpen van Sri Lanka terwijl je reist naar dit sfeervolle grotcomplex met kliffen boordevol boeddhistische beelden en fresco's. Betreed de historische grotten van de Gouden Tempel van Dambulla, die dateert uit de 1e eeuw voor Christus. Bekijk de oude muurschilderingen die het levensverhaal van Lord Guatama Boeddha uitbeelden. Bewonder de honderden beeldjes van de Boeddha en andere goden verspreid over de 5 belangrijkste grotten. Bezoek de Grot van de Goddelijke Koning, de Grot van de Grote Koning en het Grote Nieuwe Klooster, evenals het gigantische gouden Boeddhabeeld op slechts een kleine afstand buiten het grottencomplex. Geniet 's middags van een lunch in een restaurant naar keuze voordat je ongeveer 45 minuten reist om Sigiriya Rock Fortress te bezoeken. De iconische rots van Sigirya, die oprijst uit de centrale vlakten, is misschien wel het meest dramatische gezicht van Sri Lanka. Bijna verticale muren stijgen naar een platte top die de ruïnes van een oude beschaving bevat. Beklim het 5e-eeuwse rotsfort en loop door de ingang omlijst door de poten van een leeuw (die het fort zijn naam "The Lion Rock" geeft). Bekijk de prachtige niet-vervaagde muurschilderingen die Sigiriya zijn bekendheid hebben gegeven, beklim de steile trap naar de terrastuinen en loop door de tunnels door het paleis. Je krijgt een griezelig gevoel van lang vervlogen tijden. Sluit je tour om 17:00 uur af, waarna je teruggaat naar Kandy om rond 20:00 uur te worden afgezet. Stop onderweg om te dineren in een restaurant naar keuze.

Van Colombo: privétour van een hele dag Sigiriya en Dambulla

8. Van Colombo: privétour van een hele dag Sigiriya en Dambulla

Verken twee van Sri Lanka's hoogtepunten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan tijdens een privé-begeleide dagtocht naar Dambulla en de Sigiriya-rots vanuit Colombo. Begin met een vroege ochtend pick-up van uw hotel in Colombo. Maak je eerste stop bij de Dambulla-grottempel. Bekijk het platteland en de dorpen van Sri Lanka terwijl je reist naar de sfeervolle Dambulla-grottempel, een klifcomplex vol met Boeddha-afbeeldingen en fresco's. Betreed de historische grotten van de Gouden Tempel van Dambulla, die dateren uit de 1e eeuw voor Christus. Bekijk de oude muurschilderingen die het levensverhaal van Lord Gautama Boeddha weergeven. Kijk naar de honderden beeldjes van Boeddha en andere goden verspreid over de vijf belangrijkste grotten. Bezoek de Grot van de Goddelijke Koning, de Grot van de Grote Koning en het Grote Nieuwe Klooster. Zie het gigantische gouden Boeddhabeeld op korte afstand buiten het grottencomplex. Ga naar Sigiriya om Sigiriya Rock Fortress te bezoeken. Beklim het rotsfort uit de 5e eeuw na Christus, Sigiriya, waar koning Kassapa regeerde. Loop door de ingang omlijst door de poten van een leeuw die heel toepasselijk is voor zijn naam, de Lion Rock. Bekijk de prachtige, niet-vervagende muurschilderingen die Sigiriya zijn bekendheid hebben bezorgd. Beklim de steile trap om de terrasvormige tuinen en nog werkende stortbakken te zien. Ga door de tunnels die naar het paleis leiden terwijl je een gevoel krijgt van lang vervlogen tijden.

Sigiriya: begeleide wandeltocht door Rock Fortress

9. Sigiriya: begeleide wandeltocht door Rock Fortress

Geniet van een begeleide wandeling door het Sigiriya-rotsfort, een van de belangrijkste attracties in de culturele driehoek van Sri Lanka. Verken het fort en zijn belangrijke historische monumenten in het gezelschap van een ervaren gids. Ontdek tijdens de tour de belangrijkste gebieden in het fortcomplex en geniet van een gedetailleerd en informatief commentaar over elk gebied van je gids. Begin uw wandeltocht in een schilderachtige miniatuurwatertuin en eindig bij de oostelijke poort van de archeologische vindplaats Sigiriya. Onderweg bezoek je miniatuurwatertuinen, zwembaden en keistuinen. Je hebt ook de mogelijkheid om fresco-schilderijen, de 'Lion's Paw' en andere ruïnes op de top van de rots te bewonderen.

Van Colombo: All Inclusive Sigiriya en Dambulla Tour

10. Van Colombo: All Inclusive Sigiriya en Dambulla Tour

Begin je 14-uur durende tour met een rit in de vroege ochtend naar Sigiriya. Wanneer je aankomt, beklim het Sigiriya-rotsfort, dat beschouwd wordt als het 8e wereldwonder. In de 5e eeuw bouwde koning Kashyapa een paleis bovenop de rots. Sigiriya herdenkt een deel van de turbulentie in de geschiedenis van Sri Lanka. Stop om te genieten van een lunch in een restaurant voordat je naar Dambulla gaat. Bezoek de op de UNESCO-lijst staande grottentempel die in de 1e eeuw voor Christus door King Walagambahu werd gebouwd. Het is de meest indrukwekkende grottempel van Sri Lanka. Het complex van 5 grotten heeft meer dan 2.000 vierkante meter aan geschilderde muren en plafonds. Zie 150 afbeeldingen van de Boeddha, waarvan de grootste een 14 meter hoog beeld is dat uit de rots is gehouwen.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
  • Dagtochten
  • Avonturen
31 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Sigiriya

Wil je alle activiteiten in Sigiriya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sigiriya

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 86 beoordelingen

De rondleiding was geweldig! CJ was onze chauffeur en we waren drie gasten. De auto was erg schoon, modern en de airconditioning was geweldig! CJ was op tijd in het hotel en was van de eerste tot de laatste seconde uiterst vriendelijk, beleefd, attent en behulpzaam. Hij stelde de gasten kort aan elkaar voor zodat we direct met elkaar konden praten. Hij vertelde alleen interessante verhalen en details en beantwoordde graag elke vraag. Aan het einde van de tour bood hij aan om ons mee te nemen op een olifantensafari. Dat zou voor hetzelfde geld zijn werkdag met ongeveer 2 uur hebben verlengd. Ik vond dit aanbod meer dan genereus! Toen we op de terugweg moesten omkeren omdat een vrouw haar mobiele telefoon in het restaurant was vergeten, deed hij dat meteen en zonder geïrriteerd te zijn. Uiteindelijk was hij net zo blij als wij dat ze het terug had. Hij reed heel veilig, vooruitziend en altijd met voldoende afstand, wat ik erg leuk vond! De goals zijn het in ieder geval waard. SUPER!!!

Ik ben erg blij dat ik tours heb geboekt bij dit bedrijf! Ze zijn erg gastvrij, beleefd en anticiperen op de behoeften van hun klanten. Tot mijn verrassing was het eigenlijk een zeer luxueuze solo-tour met alleen ik en de bestuurder / gids. Mooi comfortabel voertuig. Het eten in het restaurant stopt was erg lekker met een grote verscheidenheid en ze waren allemaal compleet met de nodige voorzieningen. In elk eten / café, we stopten (meest op mijn verzoek), iedereen was erg vriendelijk en meegaand. De gids / bestuurder was zeer informatief en erg geduldig met al mijn verzoeken. De rit naar de Sigiriya en Dambulla was ontspannend. Het Sigiriya-monument en de grotten van Dambullah die we hebben verkend, waren prachtig en zagen er in het echt beter uit. Ik heb genoten van elke minuut van deze reis! Het was naadloos van start tot finish. Ik raad ten zeerste aan om deze tour te boeken. Heel erg bedankt voor het onvergetelijk maken van mijn verblijf in Sri Lanka. :)

Zeer goede excursie met een topgids en met de echte bedoeling om het goed te doen, mensen te laten ontdekken en beschikbaar te zijn! Sigiriya is echt de moeite waard, aan de andere kant reken je 30 dollar per hoofd voor het bezoek, voor dambulla is het ongeveer 7 euro de toegang! Ik raad aan :)

Zeer mooie dagtour. De tempel in Dambulla is zeer de moeite waard. De Löwenfels is ook een bezoek waard, maar de toegang is duur. Mijn chauffeur probeerde heel hard en legde veel uit. Hij stopte ook op veel uitkijkpunten en reageerde op individuele verzoeken.

De Tour was echt goed en de chauffeur gaf veel uitleg en was erg vriendelijk. Ik raad deze tour aan, ik heb een erg leuke dag gehad.