Datums kiezen

Sigmund Freud Museum

Sigmund Freud Museum: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

1. Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

Verken Wenen op jouw manier, met een sightseeingbus. Met dit hop on, hop off-ticket kun je zo vaak in- en uitstappen als je wilt bij elke halte, zodat je alle bezienswaardigheden in je eigen tempo kunt verkennen. Je kunt ook gewoon blijven zitten en vanuit de bus de stad bekijken terwijl je luistert naar de interessante toelichting. Kies voor 1 van de 3 routes, die allemaal een ander deel van Wenen laten zien. Bekijk de Staatsopera, het Kunsthistorisch Museum, Heldenplatz, het Parlement, het Burgtheater en het fantastische Hilton Hotel. Of laat je eerst naar Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere rijden en bezoek daarna museum KunstHausWien of UNO City – de keuze is aan jou! Je kunt kiezen uit 3 busroutes, die je kunt combineren zoals je wilt: Rode route Bewonder de bezienswaardigheden langs de Ring, zoals de Staatsopera, het Hofburgpaleis, het Parlement en het Burgtheater. Haltes: Staatsopera - Kunsthistorisch Museum/Heldenplatz - Burgtheater/Stadhuis - Universiteit - Sigmund Freud Museum - Votiv Kerk - Vienna Airport Lines - DDSG City Cruises - MAK - Stadspark - Strauss Monument - Staatsopera Bussen vertrekken elke 60 minuten Maandag - zondag, 09:30 - 16:30 uur Gele route Ontdek het beroemde Schloss Schönbrunn, Schwarzenberg Platz en Schloss Belvedere. Haltes: Staatsopera - Schloss Schönbrunn - Centraal Station - Slot Belvedere - Beneden Belvedere - Staatsopera Bussen vertrekken elke 60 minuten Maandag - zondag, 10:00 - 16:30 uur De rit van de Staatsopera naar het paleis Schönbrunn duurt ongeveer 25 minuten. Blauwe route: Bezoek het beroemde "Pratergebied" waar je kennis kunt maken met de meesterwerken van het Museum voor Toegepaste Kunsten, Museum voor Schone Kunsten of zelfs het Kunsthaus/Hundertwasser Museum. Ontmoet de grootste Oostenrijkse componist, Johann Strauss, in het stadspark. Haltes: Staatsopera - Nationaal Theater/Stadhuis - Schwedenplatz - Hundertwasser - Prater/Groot Reuzenrad - Donautoren - Oude Donau - Uno City - Treinstation - Misdaadmuseum - DDSG City Cruises - Museum voor Toegepaste Kunst - Stadspark - Strauss Monument - Staatsopera Bussen vertrekken elke 90 minuten Maandag - zondag, 10:30 - 14:45 uur Je ticket omvat ook een zelfgeleide wandeling met een app die je het muzikale erfgoed van de stad laat ontdekken. Doorkruis de stad in je eigen tempo en maak kennis met de belangrijkste concertzalen van Wenen. Zie de Weense Staatsopera, het standbeeld van Beethoven, Konzerthaus Wenen, het Muziekhuis en het Beethovenmuseum. Haal bij het servicecenter van de activiteitenaanbieder je koptelefoon en kaart op en volg de instructies van de QuietVox Guiding App om van plek naar plek te gaan. Scan de QR-codes bij iedere halte om er meer over te weten te komen.

Wenen: kaartje voor het Sigmund Freud-museum

2. Wenen: kaartje voor het Sigmund Freud-museum

Sla de wachtrij over bij het Sigmund Freud Museum en bezoek Berggasse 19, het beroemdste adres van Wenen. Bekijk alle privékamers waar Sigmund Freud een half decennium lang heeft gewerkt en gewoond en ons van gedachten heeft doen veranderen door de baanbrekende wetenschap van de psychoanalyse te ontwikkelen. Gebruik dezelfde ingang die Freud en zijn patiënten gebruikten om het huis binnen te gaan, neem de historische trap om de mezzanine te betreden, waar de familie Freud woonde. Bewonder de bewaard gebleven ruimtelijke structuren, die een authentieke ervaring van de geboorteplaats van de psychoanalyse onthullen, en de verschillende tentoonstellingen belichten de professionele stations en biografische facetten van Freuds professionele en gezinsleven. Bewonder speciale drukken, zeldzame eerste edities, overdrukken en presentatie-exemplaren die inzicht geven in de genese van Freuds theoretische werk. Loop door de aangrenzende woon- en praktijkruimtes van Anna Freud, die zijn gewijd aan haar werk van het combineren van psychoanalyse en pedagogiek. De privékamers van de familie Freud tonen Freuds leven als gezinsvader en zijn loopbaan als jonge arts en neuroloog. Ga een nieuw gebouwde trap op die alle verdiepingen van het museum met elkaar verbindt en toont informatie om de geschiedenis van het huis en zijn bewoners te vertellen, ook over de periode na Freuds verdrijving, een tijd vol nazi-geweld toen "Joden werden verzameld" bij Berggasse 19. Explore Een apart gedeelte op de galerij van de foyer is gewijd aan Freuds vlucht naar Londen met zijn naaste familie, aan zijn broer Alexander en het lot van zijn zussen Rosa, Marie, Pauline en Adolfine, en hun moord in de vernietigingskampen van de nazi's . Stap binnen in het voormalige kantoor van Freud en bekijk de permanente tentoonstelling "Hidden Thoughts of a Visual Nature" - een presentatie van geselecteerde werken uit de collectie conceptuele kunst van het Sigmund Freud Museum, waaronder werken van John Baldessari, Joseph Kosuth, Susan Hiller, Franz West, Haim Steinbach en anderen. Sluit je bezoek af in de winkel en het café van het museum. Blader door het boek en de cadeauselecties, drink een originele Weense koffie of proef het unieke Sigmund Freud Original-bier, gebrouwen in Wenen.

Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

3. Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

Geniet van deze perfecte kennismaking met Wenen tijdens een hop on, hop off-tour van Big Bus. Leun achterover en ontspan in een open dubbeldekkerbus terwijl je luistert naar onderhoudend en boeiend audiocommentaar; het is de beste manier om je te verplaatsen en meer te leren over de hoofdstad van Oostenrijk. De busroutes zijn ontworpen om je mee te nemen op een boeiende reis door de rijke geschiedenis van Wenen, waar je de gelegenheid hebt om uit te stappen en de meest iconische bezienswaardigheden, paleizen en musea van de stad verder te verkennen. De volledige sightseeingtour door Wenen duurt 1,5 uur. Veel klanten kiezen ervoor een volledige lus te maken om de stad te zien en te beslissen waar ze bij de volgende lus willen uitstappen, maar het is helemaal aan jou hoe je jouw dag en bezoek plant. De hele dag door rijden er elke 30 minuten bussen. Stap uit en laat je fotograferen in het Huis van de Muziek en treed in de voetsporen van beroemde componisten als Beethoven en Mozart. Leer over de scala aan instrumenten die voor het vroegste menselijke gebruik werden geïntroduceerd. Schakel tussen lussen om verschillende delen van Wenen te bezoeken. Je kunt kiezen uit een pas van 24, 48 of 72 uur, afhankelijk van jouw schema. Alle tickets zijn inclusief een wandeltour op eigen gelegenheid met een optionele rondleiding of een boottocht over de Donau. Bekijk een aantal van de bezienswaardigheden van het oude Wenen, zoals de Opera, het Museumkwartier, de Hofburg, het Parlement, het stadhuis en de Donau.Met de Rode Route rijd je het stadscentrum uit en kom je langs Prater en het 'Moderne Wenen', en heb je een adembenemend uitzicht op de bergen van Wenen, UNO-City en het Donauinsel (Donau-eiland). De Blauwe Route vertrekt vanuit het centrum van de stad en rijdt langs de beroemde paleizen van Wenen. Je passeert de Hofburg en rijdt vervolgens de stad uit naar Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere. Bekijk de buitenwijken van Wenen, het expressionistische monument Hundertwasserhaus en het nieuwe moderne Hauptbahnhof. Met een Classic-ticket heb je 24 uur lang toegang tot de sightseeing-bustour en kun je in één dag het beste van Wenen zien. Volg de zelfgeleide audiowandeling en kom in je eigen tempo meer over de stad te weten. Met een 48-uurs Premium-ticket kun je ook deelnemen aan een wandeling door de binnenstad van Wenen met een gediplomeerde gids, die je door het voetgangersgebied van het oude centrum van Wenen zal leiden. Kom meer te weten over de fascinerende keizerlijke geschiedenis en krijg een uitgebreid inzicht in een aantal van de meest opmerkelijke gebouwen. Kies het 48-uurs Deluxe-ticket en je kunt ook genieten van een prachtige boottocht over de Donau. 's Avonds krijg je een andere kijk op de stad met een panoramische avondbusrondrit met een live-gids. Bewonder de glinsterende lichten van de stad om een van jouw dagen in de Oostenrijkse hoofdstad af te sluiten.

Wenen: Sigmund Freud-wandeltocht

4. Wenen: Sigmund Freud-wandeltocht

Slenter door de straten van de oude wijk van Freud en ontmoet de belangrijke plekken uit zijn leven. Ontdek de spoken die de vader van de psychoanalyse hebben voortgebracht tijdens deze deskundige rondleiding. Volg de voetsporen van Freud en ontdek laag voor laag zijn verlangens, angsten, problemen en triomfen. Veel plezier met het verkennen van zijn opmerkelijke wijk in het gezelschap van je professionele gids. Je tour eindigt voor het oude appartement van Freud, dat nu een museum is. Gasten kunnen aan het einde van de tour het museum betreden tegen een toegangsprijs.

Wenen: Go City Explorer Pass voor maximaal 7 attracties

5. Wenen: Go City Explorer Pass voor maximaal 7 attracties

Met de Vienna Explorer Pass heb je de vrijheid om te kiezen tussen 2 tot 7 van de topattracties van Wenen, alles in één gebruiksvriendelijke digitale pas. Kies uit meer dan 45 zorgvuldig uitgekozen activiteiten en rondleidingen en bespaar tot 50%* in vergelijking met het kopen van losse tickets. Er is zoveel te zien en je hebt genoeg tijd om het te doen met 60 dagen om je pas vanaf je eerste attractiebezoek te gebruiken. Download gewoon uw pas naar uw mobiele apparaat, blader door de digitale gids voor inbegrepen attracties en instructies voor uw bezoek (sommige rondleidingen of attracties moeten vooraf worden gereserveerd), en toon deze bij elke attractie of rondleiding voor toegang. Visualiseer de uitbundige levens van Oostenrijkse koningshuizen in Esterhazy Palace, Forchtenstein Castle of Schönbrunn Palace (vergeet niet te vertrekken zonder de Schönbrunn-tuinen te verkennen). Geniet van een dagje in de dierentuin van Schönbrunn of Madame Tussauds. Leun achterover en ontspan met Big Bus Tours Wenen. Rondleidingen en ervaringen • Rondleiding door Schloss Schönbrunn (R) • Big Bus Tour Wenen 1-daagse klassieke tour • Keizerin Sissi-wandeltocht (R) • Tijdreizen Magische Wenen Geschiedenis Tour (R) • Ambachtelijke bierproeverijtour • Kickbike Rondleiding (R) • Begeleide fietstocht door Wenen (R) • Freuds Wenen Tour (R) • Wenen Undercover & Wijntour (R) • Sisi's geweldige reis (R) • Wandeltocht door Hollywood in Wenen (R) • Kick Bike zelfgeleide tour (R) • Street Art Tour (R) • Keizerin Sisi-wandeltocht en keizerlijke appartementen Hofburg • Esterhazy Winery Tour en Proeverij Classic (R) • De Toekomst Bus VR Tour (R) • Educatieve wandeling - Initiatief voor dakloosheid (R) • Klassiek concert in Haus der Musik (R) Musea en bezienswaardigheden • Dierentuin Schönbrunn (dierentuin van Wenen) • Reuzenrad (Wiener Riesenrad) • MAK Wenen – Museum voor Toegepaste Kunsten • Technisch Museum Wenen • Madame Tussauds Wenen • Sigmund Freud-museum • Keizerlijke Schatkist Wenen - Paleis Hofburg • Theatermuseum • Keizerlijk Koetsmuseum • Weltmuseum Wenen • Esterhazy-paleis • Kasteel Forchtenstein (april tot oktober) Vrije tijd • Walsdansles (1 uur) (R) • Scootseeing Wenen elektrische fietsverhuur (1 uur) • Ohm! De toekomstige massage (R) • Schattenjacht Wenen (april tot november) • Ontsnappingsspel • Ontspanning in de zoutgrot van Salzquelle (50 minuten) (R) • Spaanse Rijschool (R) Reserveren vereist Attracties en rondleidingen kunnen worden gewijzigd. Raadpleeg de meegeleverde digitale gids die beschikbaar is bij uw bevestigingsvoucher voor de meest actuele informatie, waaronder een volledige lijst met insluitsels, openingstijden en geavanceerde reserveringsinstructies. *Besparingen op basis van routes op de Go City-website.

Andere activiteiten in Sigmund Freud Museum

Wil je alle activiteiten in Sigmund Freud Museum bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sigmund Freud Museum

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.477 beoordelingen

Beveel ten zeerste aan om het volledige pakket te nemen, bustour met audiogids in vele talen plus een Donau-cruise. Met het ticket kun je drie dagen lang drie verschillende busroutes gebruiken om uit te kiezen, of allemaal samen. We hadden maar één dag, maar het was genoeg voor ons en we hebben er geen spijt van. Voor toeristen die geen onbeperkte tijd hebben en fysiek inactief zijn - gewoon een buitengewoon juiste beslissing. Audiogids in de bus in het Engels, Russisch, Hebreeuws en vele andere talen. We hebben veel interessante dingen geleerd over Wenen en Oostenrijk, door de meest interessante plaatsen gereden. We hielden vooral van zwemmen langs het Donaukanaal. Onvergetelijk. Wij zijn van mening dat als je minstens één dag in Wenen bent, je 5-6 uur doorbrengt en je onvergetelijke indrukken en foto's zult hebben.

Ik heb echt genoten van het audiocommentaar, maar ik voelde dat het je tussen de haltes meer informatie kon geven. De Big Bus-app is fantastisch omdat hij de bussen in realtime volgt, zodat je weet wanneer de volgende komt en waar. Het heeft ook tal van andere toeristische informatie. Het uitzicht op de stad vanaf de top was erg mooi. Ik vond het allemaal geweldig.

We hadden een geweldige tijd ... mooie organisatie ..... jongens allemaal behulpzaam en aardig .... zeer slimme chauffeurs .... de drie lijnen die we namen ... rood, blauw en geel, ze bedekten met amplitude de stad Wenen. Echt allemaal heel leuk, bedankt.

Zeer informatieve rondleidingen. Verken Wenen op een ontspannen manier met de bus en stap in en uit wanneer je wilt. Wij raden aan!!!

We vonden het fantastisch! Alleen de koptelefoon zou kindvriendelijker gemaakt kunnen worden.