Kies data

Dingen om te doen Sigulda

Sigulda: De beste dingen die je niet wil missen

Riga: privérondleiding door Sigulda, Turaida en Gauja National Park

1. Riga: privérondleiding door Sigulda, Turaida en Gauja National Park

Ga op een persoonlijk en meeslepend avontuur met een privébusje van Riga naar Sigulda en Turaida. Pas uw reisschema aan uw voorkeuren aan en bezoek bezienswaardigheden zoals Gauja National Park, Sigulda Manor and Castle en Turaida Castle. Leun achterover en ontspan in het comfort van uw privévoertuig en zie hoe het landschap verandert van stadsstraten in weelderig groen terwijl u Riga verlaat. Ga naar Sigulda, een stad in de buurt van de rivier de Gauja die door de lokale bevolking ook wel het Zwitserland van Letland wordt genoemd. Bewonder de Gauja-vallei met zijn dichte bossen, meanderende rivier en het Gauja National Park. Stop om door het park te slenteren voordat je de ruïnes van het middeleeuwse kasteel van Sigulda, het nieuwe kasteel van Sigulda, het Turaida-kasteelmuseum met zijn uitkijktoren die boven de bomen uitsteekt, en Gutman's Cave, de breedste en hoogste grot in de Baltische staten, ziet. Steek de rivier over met de optionele kabelbaanrit voor een ander perspectief op de regio of geniet van een glas lokale wijn gemaakt in de Cremon Winery in Krimulda Manor. Zie lokale ambachtslieden en -vrouwen aan het werk om inzicht te krijgen in het lokale en culturele leven voordat je terugkeert naar Riga. Deze tour van een halve dag is een must voor degenen die eerder Riga en Jurmala hebben bezocht en wordt vooral aanbevolen voor bloggers en fans van sociale media.

Vanuit Riga: Cēsis, Sigulda & kasteel Turaida

2. Vanuit Riga: Cēsis, Sigulda & kasteel Turaida

Maak een dagtrip naar de prachtige groene omgeving van noord-Letland. Verkenn Cēsis (de oude stad Livonia en basis van de Orde van de Zwaardbroeders) en het pittoreske stadje Sigulda. Beleef een dag van rijke geschiedenis met middeleeuwse monumenten en spectaculaire natuur. Programma dagtocht: Ruïnes van middeleeuws kasteel in Cēsis Je ervaart het kasteel zoals de mensen dat eeuwen geleden deden - je gidsen steken een kaars aan in de lantaarn en het avontuur begint. Verken de donkere trappen, middeleeuwse gangen en kamers met behulp van kaarslicht, omdat er geen elektriciteit is in dit 13de-eeuwse kasteel. Dit kasteelcomplex is eeuwen bewaard gebleven en wordt beschouwd als een mijlpaal van monumentale architectuur, die artistieke stijlen van de Livonische periode weerspiegelt. St. Johanneskerk Cēsis De St. Johanneskerk is een van de oudste middeleeuwse architecturale monumenten in Letland. De kerk werd gebouwd in het begin van de 13de eeuw, toen Cēsis een van de belangrijkste Duitse machtscentra werd in de Baltische staten, van 1237 tot en met 1561. Ruïnes van middeleeuws kasteel in Sigulda De Orde van de Zwaardbroeders begon in 1207 aan de bouw van het kasteel in Sigulda. In eerste instantie was het een castellum. Na de nederlaag van de Orde van de Zwaardbroeders in 1236 heeft de Lijflandse Orde het gewijzigd. Gütmanala grot De Gütmanala grot is de populairste en grootste grot in Letland. De grot werd in de loop van 10.000 jaar gevormd door geleidelijk eroderend zandsteen. De grot is een beschermde zone en de oudste toeristische attractie in Letland. Museum en middeleeuws kasteel van Turaida Turaida Museum Reserve is een voormalig dorp dat 'tuin van de goden' werd genoemd door de lokale bevolking. Turaida is een prachtige plek om de Letse manier van leven, cultuur, en geschiedenis te leren kennen. Het terrein van 42 hectare is vol met archeologische, architectonische, historische en kunstzinnige monumenten, die samen een beeld geven van de gebeurtenissen vanaf de 11de eeuw.

Van Riga: dagtocht naar Sigulda en Cesis met hotelovername

3. Van Riga: dagtocht naar Sigulda en Cesis met hotelovername

Je gids en chauffeur ontmoeten je in Riga en brengen je naar Sigulda, wat ongeveer 35 minuten rijden is. Sigulda is een stad, gelegen in de pittoreske Gauja-vallei en wordt "het Zwitserland van Letland" genoemd. Eerst maak je een wandeling door Sigulda, later bezoek je de grot van Gutman en het Turaida-reservoir (ingang). Ga verder naar Cesis - de middeleeuwse stad, waarvan de geplaveide straten hetzelfde zijn gebleven als tijdens de Middeleeuwen, met behoud van de middeleeuwse gebouwen met rode pannendaken, omsloten achtertuinen en gevels. Terug naar Riga in de late namiddag. Tegen een meerprijs en beschikbaarheid kunt u de bobsleebaan in Sigulda proberen, aangezien ze een van de grootste bobsleebanen in Oost-Europa hebben.

Vanuit Riga: schilderachtige kajaktocht door de Gauja-riviervallei van een hele dag

4. Vanuit Riga: schilderachtige kajaktocht door de Gauja-riviervallei van een hele dag

Ontmoet je gids 's ochtends en ga naar Gauja River Valley om je kajaktocht te beginnen. De golvende, wilde natuur van de Gauja-rivier en zijn zijrivieren maken deze ervaring onvergetelijk en een must voor reizigers die graag buiten de gebaande paden gaan. Bekijk tijdens je kajaktocht enkele van de mooiste landschappen in de Gauja River Valley, waaronder adembenemende steile rivieroevers, ontzagwekkende zandstenen kliffen, de dichte bossen van Gauja National Park en meer. Uw eco-tourleider zal u betrekken bij een speciale "improv-travel" -benadering en u vertellen over de natuur, cultuur en tradities van Letland. Peddel 15 tot 20 kilometer stroomafwaarts op een echt plezierig avontuur. Er zijn verschillende alternatieve punten om onderweg te eindigen, zodat de lengte van de reis kan worden aangepast aan uw wensen. Nadat u uw eindbestemming heeft bereikt, profiteert u van een transfer direct terug naar uw hotel in Riga, of verblijft u in het schilderachtige stadje Sigulda.

Sigulda Wandelen Tour: Een dag in het Zwitserland van Letland

5. Sigulda Wandelen Tour: Een dag in het Zwitserland van Letland

Geniet van een full-daagse wandeltocht in één van de meest pittoreske gebieden van de Letland. Bekend als het Zwitserland van Letland, het beschikt over bergen, valleien, kliffen en grotten. Geniet van het uitzicht over de Gauja River Valley zoals u het oversteken van de kabelbaan. Uw 15-kilometer begeleide wandeling neemt u mee door natuurlijke landschappen van het gebied en door bevolkte gebieden. U zult helpen bij het opzetten van het tempo voor de tour, en er is geen behoefte te haasten, want er is genoeg tijd om de hele route te dekken. De wandelroute voert langs tal van bezienswaardigheden, zoals de ruïnes van het oude kasteel Sigulda, het nieuwe kasteel, en Goodman's Cave. Goodman's Cave werd gevormd over een periode van 10.000 jaar door water geleidelijk eroderen zandsteen. De grot is een beschermde geologische en de oudste toeristische attractie in Letland. Je ziet inscripties op de muren dateren uit 1668 en 1677. Je loopt naar Piķenes Cliff en de Little Devil's Cave, en geniet van een spectaculair uitzicht vanaf de Velnalas Klip over het hoofd ook.

Privé dagtocht naar de kastelen Cesis, Sigulda en Turaida

6. Privé dagtocht naar de kastelen Cesis, Sigulda en Turaida

Ontdek de charmante steden Cesis, Sigulda en Turaida tijdens deze privédagtrip vanuit Riga. Leer historische basisinformatie van uw chauffeur, evenals de beste restaurants om te stoppen voor de lunch. Vertrek vanuit Riga met privévervoer en ga naar Cesis, waar u een 800 jaar oud middeleeuws kasteel vindt. Leer meer over de connectie met de geschiedenis van de stad en de voortdurende expansie door de jaren heen. Ga dan naar het Archeologisch Park van het kasteel van het Āraiši-meer, waar u het kasteel kunt bezoeken, genomineerd als het Letse archeologische monument van 2021. Bekijk de permanente expositie met fascinerende archeologische vondsten uit de omgeving. Vervolgens gaat het naar het Livonian Order Castle in Sigulda, gebouwd in 1207, en de huidige gastheer van het International Sigulda Opera Music Festival. Ga ten slotte naar het Turaida Museum Reserve, waar u archeologie, cultuur en kunst uit de 11e eeuw zult ontdekken. Houd er rekening mee dat van 1 november tot 30 april het Cesis Castle-museum op maandag en dinsdag gesloten is. Gedurende deze tijd kunnen we Castle alleen van buitenaf zien, we lopen door het oude stadsdeel van Cesis.

Sigulda-dagtour - kasteelruïnes, Gūtmaņala-grot en meer

7. Sigulda-dagtour - kasteelruïnes, Gūtmaņala-grot en meer

Er is zoveel te zien en te doen in Sigulda dat het soms moeilijk is om alles in te passen. Deze uitgebreide tour onder leiding van een professionele gids is ontworpen om je in slechts één dag langs de historische hoogtepunten van de stad te leiden. Berijd de kabelbaan in Sigulda. Geopend in 1969, dit is de enige in zijn soort in de Baltische staten. De kabelbaan is gebouwd in samenwerking tussen Sigulda en Chiatura, een stad in Georgië, en biedt een spectaculair uitzicht over de stad. Verken de kasteelruïnes van Sigulda en het nieuwe kasteel. De Orde van de Broeders van het Zwaard begon in 1207 met de bouw van het Sigulda-kasteel. Tijdens de Grote Noordelijke Oorlog werd het kasteel verwoest om nooit meer te worden hersteld. Het kloostergebouw met zijn beroemde gotische raam en de hoofdpoorttoren staan echter nog steeds en bieden een kijkje in vervlogen tijden. Duik diep in de Gūtmaņala-grot. Dit is de meest populaire en uitgestrekte grot in Letland. Het werd in de loop van 10.000 jaar gevormd door water dat geleidelijk zandsteen erodeerde en is een beschermde geologische vindplaats. De grot is de oudste toeristische attractie in Letland. Bewonder de oude inscripties langs de muren. Een uitstapje naar het Turaida Museum Reserve mag niet ontbreken. De 42 hectare van het reservaat zijn voorzien van archeologische, architectonische, historische en kunstmonumenten, die dateren uit de 11e eeuw.

Mini Baltic Tour: Riga naar Parnu tour

8. Mini Baltic Tour: Riga naar Parnu tour

Dit is een geweldige kans om van je saaie 4-uur durende transfer van Riga naar Tallinn of van Tallinn naar Riga een veel interessantere en leukere reis te maken. In totaal duurt de tour maximaal 9 uur. Uw eerste stop, als u van Riga naar Tallinn reist, is Sigudla. Daar bezoekt u een bobsleebaan, de Gutmana-grot en het Turaida-kasteel. Bekijk bovendien geweldige bezienswaardigheden vanaf de top van een berg (Gauja-rivier). Je volgende stop is bij Ligatne, dit is een optionele keuze. Als je de geheime Sovjetbunker wilt zien, word je daarheen gebracht. Op bepaalde tijden zijn alleen rondleidingen tegen een toeslag beschikbaar (maar uw boeking wordt voor u geregeld). Hierna maakt u een korte stop om Cesu Castle en vervolgens Parnu te zien. Hier loop je langs de zee en zie je de kleine stad Parnu. De laatste stop is in Tallinn. De chauffeur zet je af bij je hotel of stadscentrum of zelfs de luchthaven, wat je maar wilt. Als u van Tallinn naar Riga reist, worden onderweg dezelfde stops gemaakt.

Riga: mini-dagtour van een hele dag naar Sigulda en Cesis

9. Riga: mini-dagtour van een hele dag naar Sigulda en Cesis

Tijdens deze mini-dagtour kun je enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden op het Letse platteland ervaren. De belangrijkste steden die je gaat bezoeken zijn Sigulda en Cesis. In Sigulda is veel te zien zoals de bobsleebaan, Turaida Castle, Sigulda Castle en Gutmana Cave. Op elke plek kun je verschillende activiteiten uitproberen. Op de bobsleebaan tijdens de zomer en winter heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om met 'zachte bobs' van de baan te glijden (extra kosten) of het prachtige Sigulda-kasteel en Turaida-kasteel, ruïnes en zijn prachtige tuin te zien. Last but not least, stop bij de Gutmana-grot en leer over de vele legendes die deze grot omringen. Na een bezoek aan het prachtige Sigulda, is je volgende stop in Cesis. Daar kun je de stad zien en het kasteel van Cesu bezoeken. Als u onderweg interessante plekken ziet voor sightseeing of om foto's te maken, aarzel dan niet om de chauffeur te vragen te stoppen.

Van Tallinn: privétransfer naar Riga met sightseeing

10. Van Tallinn: privétransfer naar Riga met sightseeing

Wanneer u van Tallinn naar Riga reist, kunnen we stoppen in het prachtige oude centrum van Parnu in Estland, het Letse middeleeuwse kasteel van Turaida. Je hebt tijd om de oude binnenstad van Parnu te verkennen, een stop te maken langs de snelweg aan de Baltische zee en het Turaida-kasteel te verkennen met een geweldig uitzicht vanaf de kasteeltoren over de Gauja-riviervallei, het kasteel heeft ook een museum. Onze Engels sprekende chauffeur geeft je de tijd om het oude centrum van Parnu te verkennen, zal je naar het ticketkantoor van het kasteel leiden en je hebt tijd om het te verkennen. Als u wilt, maakt de chauffeur een stop voor de lunch in een van de lokale restaurants. Daarna wordt u naar uw hotel in Riga gebracht.

Beschikbare activiteiten

  • Privétours
  • Dagtochten
  • Transfers
  • Wateractiviteiten
14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Sigulda

Wil je alle activiteiten in Sigulda ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.