Dingen om te doen Silezische Woiwodschap

Silezische Woiwodschap: De beste dingen die je niet wil missen

Krakau: Auschwitz-Birkenau, met hotel pick-up & lunch

1. Krakau: Auschwitz-Birkenau, met hotel pick-up & lunch

Toon je respect op de locatie van het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Maak gebruik van vervoer vanuit Krakau, en volg een rondleiding door de historische bezienswaardigheid. Je profiteert van de ophaalservice vanaf je verblijf in Krakau en reist met een bus met airconditioning naar Oświęcim. Hier ga je het herdenkingsmonument en museum van Auschwitz-Birkenau binnen en begint je 3,5-uur durende rondleiding door de voormalige nazi-concentratiekampen.  Je hoort over hoe 1,3 miljoen Joden, samen met gevangenen uit Polen, Frankrijk en Italië, werden vermoord tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zie de beruchte "Arbeit Macht Frei"-poort en leer de oorsprong van het kamp en hoe het leven was voor de gevangenen. Je bezoekt de originele barakken en gaskamers, samen met de perrons en andere locaties. Je maakt een aangrijpende reis door de geschiedenis met behulp van foto's en persoonlijke artefacten die het verleden tot leven brengen.

Van Krakau: dagtrip Auschwitz-Birkenau met privétransfer - niet-restitueerbaar

2. Van Krakau: dagtrip Auschwitz-Birkenau met privétransfer - niet-restitueerbaar

Bezoek het Auschwitz-Birkenau-monument en -museum met het gemak van een vooraf geboekt toegangsticket en een privétransfer van en naar uw hotel in Krakau. Bekijk originele gebouwen en artefacten tijdens een aangrijpende en informatieve rondleiding met een erkende gids. Na een reis van 1 uur en 15 minuten arriveert u bij het Auschwitz I Museum en begint u aan een wandeltocht met een gecertificeerde opvoeder. Verken de overblijfselen van de kazernes, wachttorens en crematoria van het nazi-kamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset terwijl je gids vertelt over de gruwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en hoor verhalen over het dagelijks leven van de gevangenen. Vervolg vervolgens de wandeltocht bij het Auschwitz-Birkenau II-monument. Wees getuige van gaskamers en de overblijfselen van de spoorlijn die gevangenen naar de kampen vervoerde. Herdenk de slachtoffers van het kamp en ontdek overlevingsverhalen op de herdenkingsplaats. Neem daarna wat tijd om zelf te verkennen voordat u terugkeert naar uw accommodatie in Krakau.

Krakau: dagtour naar Auschwitz met ophalen en lunchopties

3. Krakau: dagtour naar Auschwitz met ophalen en lunchopties

Bezoek Auschwitz op een dagtocht vanuit Krakau. Leer over de geschiedenis van de concentratiekampen van Auschwitz-Birkenau tijdens een rondleiding met een gecertificeerde historicus en gids. Auschwitz-Birkenau werd in 1940 gesticht door nazi-Duitsland en was het grootste concentratiekamp van de nazi's. Het werd de laatste rustplaats voor miljoenen mensen, voornamelijk joden en Polen, die in gaskamers werden vermoord. Bezoek bij aankomst het museum en de gedenkplaats in de buitenwijken van Oświęcim, op ongeveer 60 kilometer ten westen van Krakau. Ongeveer 1 uur en 15 minuten later ontmoet je je professionele gids voor een diepgaande rondleiding. Ga door de poort met het opschrift "Arbeit Macht Frei" om Auschwitz I binnen te gaan, waar je gids je zal rondleiden door het bewaard gebleven gebied en de geschiedenis van deze plaats zal uitleggen.  Bezoek vervolgens het tweede kamp bij Birkenau, waar massamoorden plaatsvonden als onderdeel van de beruchte 'Endlösung' voor het 'Jodenprobleem' van de Nazi's. Breng ongeveer 1 uur door bij kamp Birkenau en tref daarna je chauffeur voor de terugreis naar Krakau.

Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau met ophaalservice

4. Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau met ophaalservice

Bezoek het Auschwitz-Birkenau Memorial en Museum met het gemak van een vooraf geboekt toegangsticket en een retourtransfer vanaf je hotel in Krakau. Bekijk originele gebouwen en voorwerpen tijdens een aangrijpende en informatieve tour met een erkende gids. Na een reis van 1 uur en 15 minuten arriveer je in het Auschwitz I Museum en begint je wandeltocht met een gecertificeerde voorlichter. Verken de overblijfselen van de barakken, wachttorens en crematoria van het nazikamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset naar je gids, die vertelt over de afschuwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Vervolgens zet je de wandeltour voort bij het Auschwitz-Birkenau II Memorial. Zie de gaskamers en de overblijfselen van de spoorweg die gevangenen naar de kampen bracht. Herdenk de slachtoffers van het kamp en ontdek de overlevingsverhalen op de gedenkplaats. Daarna heb je nog wat tijd om op eigen gelegenheid te verkennen voordat je weer terugkeert naar je accommodatie in Krakau.

Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau met privétransfer

5. Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau met privétransfer

Bezoek het Auschwitz-Birkenau Memorial en Museum met het gemak van een vooraf geboekt toegangsticket en een privé-retourtransfer vanaf je hotel in Krakau. Bekijk originele gebouwen en voorwerpen tijdens een aangrijpende en informatieve tour met een erkende gids. Na een reis van 1 uur en 15 minuten arriveer je in het Auschwitz I Museum en begint je wandeltocht met een gecertificeerde voorlichter. Verken de overblijfselen van de barakken, wachttorens en crematoria van het nazikamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset naar je gids, die vertelt over de afschuwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Vervolgens zet je de wandeltour voort bij het Auschwitz-Birkenau II Memorial. Zie de gaskamers en de overblijfselen van de spoorweg die gevangenen naar de kampen bracht. Herdenk de slachtoffers van het kamp en ontdek de overlevingsverhalen op de gedenkplaats. Daarna heb je nog wat tijd om op eigen gelegenheid te verkennen voordat je weer terugkeert naar je accommodatie in Krakau.

Krakau: Auschwitz rondleiding met optionele lunch en ophalen

6. Krakau: Auschwitz rondleiding met optionele lunch en ophalen

Kom meer te weten over de geschiedenis van de Holocaust en concentratiekampen van de nazi's tijdens deze excursie naar Auschwitz-Birkenau vanuit Krakau. Je wordt opgehaald door een Engelssprekende chauffeur bij een vooraf afgesproken trefpunt in Krakau en reist in een comfortabel voertuig naar Auschwitz-Birkenau. Bij aankomst in het Auschwitzmuseum krijg je, afhankelijk van de geboekte optie, een lokale gids toegewezen of een boekje in de door jou gekozen taal. Bezoek zowel Auschwitz als Birkenau en krijg een idee van de symbolisch belangrijke plaats van de Holocaust en nazimisdaden. Je bezoekt de overgebleven gevangenisblokken, gaskamers en crematoria, evenals de overblijfselen van de spoorweg in Birkenau. De rondleiding door Auschwitz duurt tussen 1 uur en 20 minuten en 1 uur en 45 minuten. Er is een lunchpauze van 10 minuten, waarna je naar Birkenau wordt gebracht voor een bezoek van ongeveer 1 uur.

Van Krakau: dagexcursie Auschwitz-Birkenau met ophaalservice en lunch

7. Van Krakau: dagexcursie Auschwitz-Birkenau met ophaalservice en lunch

Bezoek het Auschwitz-Birkenau-monument en -museum met het gemak van een vooraf geboekt toegangsbewijs, een lunchpakket en een ophaalservice van en naar uw hotel in Krakau. Bekijk originele gebouwen en artefacten tijdens een aangrijpende en informatieve rondleiding met een erkende gids. Na een reis van 1 uur en 15 minuten arriveert u bij het Auschwitz I Museum en begint u aan een wandeltocht met een gecertificeerde opvoeder. Verken de overblijfselen van de kazernes, wachttorens en crematoria van het nazi-kamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset terwijl je gids vertelt over de gruwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en hoor verhalen over het dagelijks leven van de gevangenen. Ga zitten en neem een lunchpauze voordat u verder gaat met de wandeltocht bij het Auschwitz-Birkenau II-monument. Bekijk daar de gaskamers en de overblijfselen van de spoorlijn, die gevangenen naar de kampen vervoerde. Herdenk de slachtoffers van het kamp en ontdek overlevingsverhalen op de herdenkingsplaats. Neem daarna wat tijd om het zelf te verkennen voordat u terugkeert naar uw accommodatie in Krakau.

Van Krakau: dagexcursie Auschwitz-Birkenau met lunch

8. Van Krakau: dagexcursie Auschwitz-Birkenau met lunch

Bezoek het Auschwitz-Birkenau Memorial and Museum met het gemak van een vooraf geboekt toegangsticket, een lunchpakket en een retourbustransfer vanuit Krakau. Bekijk originele gebouwen en artefacten tijdens een aangrijpende en informatieve rondleiding met een erkende gids. Na een reis van 1 uur en 15 minuten arriveert u bij het Auschwitz I Museum en begint u aan een wandeltocht met een gecertificeerde opvoeder. Verken de overblijfselen van de kazernes, wachttorens en crematoria van het nazi-kamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset terwijl je gids vertelt over de gruwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en hoor verhalen over het dagelijks leven van de gevangenen. Ga zitten en neem een lunchpauze voordat u verder gaat met de wandeltocht bij het Auschwitz-Birkenau II-monument. Bekijk daar de gaskamers en de overblijfselen van de spoorlijn, die gevangenen naar de kampen vervoerde. Herdenk de slachtoffers van het kamp en ontdek overlevingsverhalen op de herdenkingsplaats. Neem daarna wat tijd om op eigen gelegenheid te verkennen voordat u weer in de bus stapt om terug te keren naar Krakau.

Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau

9. Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau

Bezoek het Auschwitz-Birkenau Memorial en Museum met het gemak van een vooraf geboekt ticket en een bustransfer vanuit Krakau. Bekijk originele gebouwen en voorwerpen tijdens een aangrijpende en informatieve tour met een erkende gids. Na een reis van 1 uur en 15 minuten arriveer je in het Auschwitz I Museum en begint je wandeltocht met een gecertificeerde voorlichter. Verken de overblijfselen van de barakken, wachttorens en crematoria van het nazikamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset naar je gids, die vertelt over de afschuwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Vervolgens zet je de wandeltour voort bij het Auschwitz-Birkenau II Memorial. Zie de gaskamers en de overblijfselen van de spoorweg die gevangenen naar de kampen bracht. Herdenk de slachtoffers van het kamp en ontdek de overlevingsverhalen op de gedenkplaats. Neem daarna wat tijd om op eigen gelegenheid te verkennen, voordat je weer in de bus stapt om terug te keren naar Krakau.

Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau - niet-restitueerbaar

10. Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau - niet-restitueerbaar

Bezoek het Auschwitz-Birkenau Memorial en Museum met het gemak van een vooraf geboekt ticket en een bustransfer vanuit Krakau. Bekijk originele gebouwen en voorwerpen tijdens een aangrijpende en informatieve tour met een erkende gids. Na een reis van 1 uur en 15 minuten arriveer je bij het Auschwitz I Museum en begint je wandeltocht met een gecertificeerde voorlichter. Verken de overblijfselen van de barakken, wachttorens en crematoria van het nazikamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset naar je gids, die vertelt over de afschuwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Vervolgens zet je de wandeltour voort bij het Auschwitz-Birkenau II Memorial. Zie de gaskamers en de overblijfselen van de spoorweg die de gevangenen naar de kampen bracht. Herdenk de slachtoffers van het kamp en luister naar verhalen over overleving Neem daarna wat tijd om op eigen gelegenheid te verkennen, voordat je weer in de bus stapt om terug te keren naar Krakau.

Topactiviteiten

Veelgestelde vragen over Silezische Woiwodschap

Welke topattracties zijn een must-see in Silezische Woiwodschap?

Sitemap Silezische Woiwodschap

Wil je alle activiteiten in Silezische Woiwodschap ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Silezische Woiwodschap

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 57.870 beoordelingen

Dit is verreweg de beste manier om Auschwitz en Krakau te bezoeken. Onze chauffeur Agnieszka was uiterst behulpzaam en vriendelijk, en de auto was zeer comfortabel. De tour zelf was zeer informatief en helpt je de geschiedenis van het gebied echt te begrijpen. Krakau is ook erg mooi met veel goede restaurants en bezienswaardigheden. Ik zou dit iedereen 10/10 aanbevelen.

De bus verliet het G1-dok op de 1e verdieping van het busstation. Bij het museumpark voorlopig bij de algemene bushalte, daar het park gerenoveerd wordt.

Goede reis en geweldige gids in de bus en in de 2 kampen plezierige maar schrijnende dagverkenning voor iedereen?

Zeer vriendelijke gids, goede uitleg! Iets te weinig tijd gehad om beide musea’s te bezoeken (Auschwitz)

Alles volgens de afgesproken tijd, heel aardige en ervaren gids.