Datums kiezen

Silfra

Silfra

Silfra: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Silfra: snorkelen in de kloof met onderwaterfoto's

1. Silfra: snorkelen in de kloof met onderwaterfoto's

Snorkel op een plek die National Geographic noemde als een van de beste duikplekken ter wereld, met deze tour door de Silfra-kloof in Nationaal park Þingvellir. Met een droogpak van hoge kwaliteit blijf je warm terwijl je de magische onderwater-gletsjerwereld verkent. Zwem door het zuivere, gefilterde smeltwater van de gletsjer. Kijk uit naar lokale plantensoorten en zeedieren zoals de dwergkarper. Verken de vallei waar de tektonische platen van Noord-Amerika en Europa elk jaar verder uit elkaar drijven, gelegen in de UNESCO-werelderfgoedlocatie van Nationaal park Þingvellir.

Silfra: Snorkeltocht van een halve dag met onderwaterfoto's

2. Silfra: Snorkeltocht van een halve dag met onderwaterfoto's

Beleef een uniek avontuur tijdens het snorkelen in een droogpak in de Silfra-kloof, een UNESCO werelderfgoedlocatie in Nationaal Park Thingvellir. In dit verborgen natuurwonder heb je 100 meter zicht onder water met heldere kleuren die de ervaring bijna onrealistisch maken. Ontmoet je gids en de groep op de locatie in Silfra en bereid je voor op een reis tussen twee continenten in de kloof. Laat je leiden door het prachtige landschap en bekijk Silfra vanaf de oppervlakte terwijl de langzame stroming je door het prachtige onderwaterlandschap voert. Blijf droog onder je droogpak of, voor de avonturiers, kies voor een wetsuit om het natuurlijke koude water te voelen. Snorkel door het zuivere en schone water van Silfra en eindig de tocht in een lagune die vanwege de helderblauwe kleur van het water vaak 'de echte blauwe lagune' wordt genoemd. 

Vanuit Reykjavik: Silfra Fissure snorkelen halve dagtrip

3. Vanuit Reykjavik: Silfra Fissure snorkelen halve dagtrip

Beleef een unieke onderwaterervaring en ga snorkelen in de Silfra-kloof tijdens een tour van een halve dag vanuit Reykjavik. Silfra, met meer dan 100 meter zicht onderwater, wordt vaak genoemd als één van de 10 beste duiklocaties ter wereld. Bewonder het schitterende landschap van IJsland tijdens de rit van Reykjavik naar Nationaal park Þingvellir, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Op deze plek snorkel je 45 minuten lang, samen met een gids, en dan keer je terug naar de warmte van het tourbusje en rijd je weer terug naar Reykjavik. Het koude water is smeltwater van een gletsjer die 50 kilometer verderop ligt. Het water stroomt door de lavavelden naar het mooie meer Þingvallavatn. De kloof vormt de grens tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. En hoewel het water te koud is voor het meeste zeeleven, is het onderwaterlandschap prachtig om te zien.

Vanuit Reykjavik: Silfra snorkelen met onderwaterfoto's

4. Vanuit Reykjavik: Silfra snorkelen met onderwaterfoto's

Geniet van een begeleide wetsuit-snorkeltour in de Silfra-kloof, gelegen in Thingvellir National Park, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Laat Reykjavik achter je en ontdek dit verborgen natuurwonder, waar het 100 meter lange zicht onder water en de felle kleuren de ervaring bijna onrealistisch maken. Dompel jezelf onder in het ongerepte water van Silfra - enkele van de zuiverste wateren ter wereld. Tijdens het snorkelen in Silfra reis je tussen twee continenten en eindig je de tour in een lagune die vaak "de echte blauwe lagune" wordt genoemd vanwege de felblauwe kleur van het water. Snorkelen in de Silfra-kloof, waar je door dit prachtige landschap wordt geleid, is een totale must-see voor alle natuur- en avontuurlijke reizigers. Geniet van bewegingsvrijheid en vrij duiken door je adem in te houden. Blijf droog onder je droogpak of, voor de meer avontuurlijke, kies een wetsuit om het natuurlijke koele water te voelen. De gebruikte wetsuits zijn zes millimeter dik en isoleren het lichaam goed van het koude water. Warm op met een kop warme chocolademelk en voel je als herboren

Silfra: Snorkelen tussen tektonische platen, ontmoeten op locatie

5. Silfra: Snorkelen tussen tektonische platen, ontmoeten op locatie

Geniet van een snorkeltocht door de Silfra-kloof in Thingvellir National Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een van de wonderen van de beroemde Golden Circle-route. Drijf tussen twee tektonische platen in het helderste water ter wereld met 300 voet of 100 meter zicht. Zodra je bij Silfra aankomt, word je verdeeld in groepen van 6 personen, één groep per gids. Trek een wetsuit aan om je warm en comfortabel te houden in het koude water. Na een veiligheidsbriefing ga je naar het toegangsplatform om ongeveer 45 minuten in het water door te brengen. Zweef door wat de Big Crack wordt genoemd, Silfra's smalste gedeelte waar de continentale platen zo dichtbij zijn je kunt ze bijna aanraken. De spleet wordt dan breder in Silfra Hall. Als je vanuit de juiste hoek kijkt, zie je helemaal tot aan het meer Thingvallavatn, meer dan 150 meter verderop. Ga de kathedraal van Silfra binnen op een diepte van 23 meter en het voelt alsof je over de rotsblokken en glaciaal slib. Beëindig het snorkelavontuur bij de Silfra-lagune. Geniet van warme chocolademelk en koekjes om op te warmen. Chat met je gids en stel al je vragen.

Vanuit Reykjavík: Golden Circle met snorkelen in Silfra

6. Vanuit Reykjavík: Golden Circle met snorkelen in Silfra

Ervaar de verschillende geothermische landschappen van IJslands legendarische Gouden Cirkel tijdens een tour met een kleine groep vanuit Reykjavik. Luister naar IJslandse muziek terwijl je per minibus naar Nationaal Park Þingvellir reist, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen uit elkaar scheuren. Kijk vol ontzag wanneer je een duidelijk beeld van deze enorme geologische activiteit krijgt. Zie hoe het ijs van IJslands tweede grootste gletsjer smelt wanneer je naar de Gullfoss Waterval gaat. Sta versteld van het uitbarsten van de warmwaterbron in het geothermische gebied van Geysir. Vervolgens kun je snorkelen bij het bijzondere Silfra-kloof, dat als een van de beste duiklocaties ter wereld wordt beschouwd. Zwem tussen tektonische platen in puur, gefilterd gletsjerwater.

Vanuit Reykjavik: Silfra snorkelen tussen tektonische platen

7. Vanuit Reykjavik: Silfra snorkelen tussen tektonische platen

Geniet van een once-in-a-lifetime ervaring met een snorkeltocht door de Silfra-kloof! Drijf tussen twee tektonische platen, tussen de continenten, in het helderste water ter wereld (meer dan 100 m zicht) terwijl je de betoverende kleuren van deze onderwaterwereld bewondert. U hoeft geen gediplomeerde duiker te zijn om water op zijn helderst te ervaren! Snorkelen bij Silfra is geschikt voor iedereen die zich prettig voelt in het water en kan zwemmen. Deze gezinsvriendelijke activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. De snorkeltocht van Silfra wordt gedaan in een droogpak, zodat je warm en droog blijft in het pak tijdens het zwemmen in het koude, kristalheldere water. Silfra ligt in Thingvellir National Park, dat op de Unesco-erfgoedlijst staat. Het prachtige park is een van de wonderen op de beroemde Golden Circle-route. Je ontmoet je chauffeur eerst op de geselecteerde ophaallocatie in Reykjavik. Eenmaal aangekomen in Silfra, wordt u verdeeld in groepen van 6 personen, één groep per gids. Briefing en uitrusting met uw gids duurt in totaal ongeveer 1 uur. Vervolgens ga je naar het toegangsplatform en wacht je even (wachttijd kan variëren afhankelijk van het seizoen). Ga Silfra binnen en breng ongeveer 45 minuten in het water door. Er zijn 4 secties van Silfra, je zweeft door Big Crack, het smalste gedeelte van Silfra en waar de continentale platen zo dichtbij zijn dat je ze bijna kunt aanraken. De spleet wordt dan breder in Silfra Hall. Hier wordt het volledige spectrum van Silfra's kleuren en helderheid des te duidelijker. Als je op dit punt precies in de juiste hoek kijkt, kun je helemaal tot aan het Thingvallavatn-meer kijken, meer dan 150 meter verderop. Dichtbij de opening naar het Thingvellir-meer zullen we de Silfra-kathedraal binnengaan; als de diepte 23 meter bereikt, heb je het gevoel dat je over de rotsblokken en het gletsjerslib vliegt. Je snorkel is klaar in de eindeloze zichtbaarheid van de Silfra-lagune. Je gaat dan via het platform naar buiten en loopt terug naar het ontmoetingspunt (∼250 meter). Trek je uitrusting uit en geniet van warme chocolademelk en koekjes om op te warmen. Op dit punt heb je tijd om met je gids te kletsen, eventuele vragen te stellen en de foto's te bekijken die tijdens de tour zijn gemaakt. Als je klaar bent, stap je in de shuttlebus terug naar Reykjavik.

Reykjavik: Silfra snorkeltour en paardrijden met foto's

8. Reykjavik: Silfra snorkeltour en paardrijden met foto's

Begin je dag met snorkelen in Silfra Fissure - een van de beste duikplekken ter wereld. U kunt kiezen tussen een droogpak of wetsuit voor de meer gewaagde deelnemers en afhankelijk van het seizoen. Na de rondleiding geniet je van een warme chocolademelk en laat je gids je zien hoe je toegang krijgt tot je onderwaterfoto's nadat ze zijn geüpload. Ga dan terug naar de omgeving van Reykjavik, waar je snel een hapje kunt eten voordat je wordt opgehaald voor je paardrijtocht in het prachtige ruige landschap. Na je rit word je weer afgezet in Reykjavik.

IJsland: Silfra Snorkeltour en Sky Lagoon Spa Combo

9. IJsland: Silfra Snorkeltour en Sky Lagoon Spa Combo

Silfra-kloof is een van de beste duikplekken ter wereld, gelegen op de UNESCO Werelderfgoed-parlementslocatie in het Thingvellir Nationaal Park, slechts ongeveer 50 kilometer van Reykjavik of 45 minuten rijden. Opwarmen in de Sky Lagoon na uw ochtendactiviteit - of u kunt ook contact opnemen met Sky Lagoon om uw reservering met hen te verplaatsen naar een andere tijd en dag die het beste bij uw reisplannen past! TOEGANGSTIJDEN VOOR SKY LAGOON Zomer: 09:00 Silfra-tijd en 16:30 Sky Lagoon 10:30 Silfra-tijd en 17:30 Sky Lagoon 12:00 Silfra-tijd en 18:30 Sky Lagoon 13:30 Silfra-tijd en 19:30 Sky Lagoon 15:00 Silfra-tijd en 20:30 Sky Lagoon Winter: 09:30 Silfra-tijd en 17:30 Sky Lagoon 12:30 Silfra-tijd en 20:30 Sky Lagoon

Vanuit Reykjavik: Silfra-tour duiken tussen tektonische platen

10. Vanuit Reykjavik: Silfra-tour duiken tussen tektonische platen

Beleef een duiktocht door de Silfra-kloof in Thingvellir National Park. Duik tussen twee tektonische platen die tussen de continenten liggen in het helderste water ter wereld terwijl je de betoverende kleuren van de onderwaterwereld bewondert. Geniet van optioneel vervoer vanuit Reykjavik. Begin uw dag met het ophalen van uw hotel of door uw gids rechtstreeks te ontmoeten bij Silfra, een kloof in Thingvellir National Park, een Unesco-werelderfgoedlocatie. Het park is een van de wonderen van de beroemde Golden Circle-route. Word verdeeld in groepen van zes met één groep per gids. Briefing en voorbereiding met uw gids duurt ongeveer 1 uur. Je duikt in een droogpak (inbegrepen), om je te helpen warm en droog te blijven in je pak terwijl je in het koude water bent. Ga bij het toegangsplatform Silfra binnen en breng ongeveer 45 minuten door in het water om de vier secties van Silfra te verkennen. Drijf door Big Crack, Silfra's smalste gedeelte waar de continentale platen zo dichtbij zijn dat je ze kunt aanraken. De spleet wordt dan breder in Silfra Hall waar een volledig spectrum van Silfra's kleuren en helderheid des te duidelijker wordt. Op dit punt kunt u, als u precies vanuit de juiste hoek kijkt, helemaal tot aan het Thingvallavatn-meer kijken, meer dan 150 meter verderop. Bij de opening van het Thingvellir-meer ga je de Silfra-kathedraal binnen waar de diepte 23 m bereikt. Je duik eindigt in de eindeloze zichtbaarheid van de Silfra-lagune. Na de duik ga je via het platform naar buiten en loop je terug naar het ontmoetingspunt (ongeveer 250 meter). Geniet van warme chocolademelk en koekjes om op te warmen. Geniet van de tijd om met je gids te kletsen, al je vragen te stellen en de foto's te bekijken die tijdens je tour zijn gemaakt. Als u via het ophalen van het hotel bent gekomen, stapt u aan boord van de shuttlebus terug naar uw hotel wanneer u klaar bent.

25 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Silfra: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Silfra

Wil je alle activiteiten in Silfra bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Silfra

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 2.189 beoordelingen

Een must-do activiteit om te doen als je naar IJsland komt. Jana en Luce besteden veel zorg, ze doen hun best om ervoor te zorgen dat we van de ervaring genieten. Tijdens de duik zijn we zeer goed uitgerust, het is helemaal niet koud. Alleen het gezicht en de handen komen in contact met het water, maar het water bereikt snel kamertemperatuur in de handschoenen, wat betekent dat het tijdens de hele activiteit lauw is in contact met onze handen. Het uitzicht is schitterend, profiteer optimaal van alles wat je ziet! Jana maakt foto's met een GoPro om het moment te vereeuwigen en stuurt ze 's avonds naar ons. Een geweldige activiteit met geweldige gidsen!

Een onvergetelijke ervaring. We hadden een buitengewone tijd met Luce en 2 andere Fransen. Een groep van in totaal 5 Fransen is magisch. We hadden een goede grap en genoten van deze snorkelmaskerduik. 40 minuten in water van 2 graden en niet eens koud. Het was -13 buiten!!! We hadden het geluk dat we veel zon en gek licht hadden. De kleuren onder water waren uitzonderlijk. We vonden het fantastisch !

zeer vriendelijke gids, erg grappig, zeer geruststellend. Wij vonden het geweldig, ondanks de kou buiten (-7) en het water van 2 graden. het was absoluut fantastisch! neem een wollen trui mee, sokken om eronder te dragen (en je kunt er meerdere paar aan doen om onder het wetsuit te passen), warm ondergoed. Kortom: dek jezelf in!

Geweldige tijd doorgebracht met Luce, een geweldige gids !! Een tijdloos moment, de apparatuur, de service en de foto's waren fantastisch! Ik raad het 100% aan. Bedankt voor alles :)

Zeker een bucketlist-ervaring, en een ervaring die een reactie van je vrienden zal opleveren als ze je foto's zien. Het geld waard!