Silfra

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Silfra: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vallarvegur: halve dag snorkelen in Silfra

1. Vallarvegur: halve dag snorkelen in Silfra

Snorkelen met een duikpak bij de breuklijn van Silfra, dat als onderdeel van nationaal park Þingvellir op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is werkelijk een prachtig avontuur door een verborgen natuurschat, met onderwaterzicht tot 100 meter en een haast surrealistische kleurenervaring. Het kristalheldere water in Silfra is een van de puurste en doorzichtigste wateren op deze planeet. Je snorkelavontuur in Silfra vindt plaats tussen twee continenten en eindigt bij een lagune die vaak 'de echte blauwe lagune’ wordt genoemd vanwege de heldere, blauwe kleur van het water. Onder begeleiding snorkelen door het betoverende onderwaterlandschap bij de breuklijn van Silfra is de activiteit bij uitstek voor natuurliefhebbers en avonturiers in een groep of alleen. Bekijk Silfra vanaf het oppervlak als je door de kalme stroming wordt meegevoerd door het prachtige onderwaterlandschap. Je blijft droog dankzij je droogpak, maar je kunt er ook voor kiezen om een wetsuit te dragen, om de natuurlijke koele wateren te kunnen voelen.

Silfra: snorkelen in de kloof met onderwaterfoto's

2. Silfra: snorkelen in de kloof met onderwaterfoto's

Neem deel aan een unieke ervaring en snorkel op een locatie die door National Geographic als één van de beste duiklocaties ter wereld is aangemerkt. Trek de benodigde snorkeluitrusting aan, inclusief neopreen mutsen en handschoenen, een thermisch onderpak, droogpak en je eigen masker, snorkel en zwemvliezen. Zwem vervolgens door het pure, gefilterde gletsjerwater voor de ultieme bucketlistbeleving. Er zijn elke dag maar een paar plekken beschikbaar, dus boek je plek nu. De Silfra-fissuur ligt in het nationaal park Þingvellir (UNESCO-Werelderfgoed), in een vallei waar de tektonische platen van Noord-Amerika en Europa elk jaar verder uit elkaar drijven.

De kloof van Silfra: snorkelavontuur in kleine groep

3. De kloof van Silfra: snorkelavontuur in kleine groep

Snorkelen in de kloof van Silfra is een unieke en exotische onderwaterervaring. Silfra, met meer dan 100 meter zicht onderwater, wordt vaak één van de 10 beste duiklocaties ter wereld genoemd. Het koude water hier is smeltwater van een gletsjer die 50 kilometer verderop ligt. Het water stroomt door de lavavelden naar het mooie meer Þingvallavatn. De kloof vormt de grens tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. En hoewel het water te koud is voor het meeste zeeleven, is het onderwaterlandschap prachtig om te zien. Bewonder het schitterende landschap van IJsland tijdens de rit van Reykjavik naar nationaal park Þingvellir, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Je snorkelt een uur lang met je gids op deze geweldige plek, keert daarna terug naar de warmte van het tourbusje en rijdt terug naar Reykjavik.

Silfra-snorkeltour met optionele transfers

4. Silfra-snorkeltour met optionele transfers

Maak opnieuw verbinding met de natuurlijke wereld en snorkel op een locatie die National Geographic een van de beste duikplekken ter wereld heeft genoemd. Profiteer van de ophaalservice bij je hotel of hostel in Reykjavik als je een optie hebt geboekt, of ga op eigen gelegenheid naar de Silfra-spleet in het UNESCO-werelderfgoed Þingvellir National Park. Gelegen in een vallei waar de tektonische platen van Noord-Amerika en Europa voortdurend uit elkaar drijven, zou de Silfra-kloof op ieders bucketlist moeten staan. Maak je klaar met alle meegeleverde snorkeluitrusting om het heldere water in te gaan en ervaar het beste onderwaterzicht ter wereld. Bewonder de buitengewone kleuren van het gletsjersmeltwater en sta versteld van de unieke sensatie van je vloeibare meditatie!

Silfra: snorkelen met onderwaterfoto's en ophaalservice

5. Silfra: snorkelen met onderwaterfoto's en ophaalservice

Snorkelen met een wetsuit in de kloof van Silfra, dat als onderdeel van nationaal park Þingvellir op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is werkelijk een prachtig avontuur door een verborgen natuurschat, met onderwaterzicht tot 100 meter en een haast surrealistische kleurenervaring. Het zuivere water in Silfra behoort tot de puurste en doorzichtigste wateren op deze planeet. Je snorkelavontuur in Silfra vindt plaats tussen twee continenten en eindigt bij een lagune die vaak 'de echte blauwe lagune’ wordt genoemd vanwege de heldere, blauwe kleur van het water. Onder begeleiding snorkelen door het betoverende onderwaterlandschap bij de breuklijn van Silfra is de activiteit bij uitstek voor natuurliefhebbers en avonturiers, in een groep of alleen. Je hebt meer bewegingsvrijheid en kunt duiken door simpelweg je adem in te houden. Je blijft droog dankzij je droogpak, maar je kunt er ook voor kiezen om een wetsuit te dragen, om de natuurlijke koele wateren te kunnen voelen. De gebruikte wetsuits zijn 6 millimeter dik en isoleren het lichaam goed van het koude water.

Vanuit Reykjavík: Gouden Cirkel met snorkelen in Silfra

6. Vanuit Reykjavík: Gouden Cirkel met snorkelen in Silfra

Ervaar de verschillende geothermische landschappen van IJslands legendarische Gouden Cirkel tijdens een tour met een kleine groep vanuit Reykjavik. Luister naar IJslandse muziek terwijl je per minibus naar Nationaal Park Þingvellir reist, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen uit elkaar scheuren. Kijk vol ontzag wanneer je een duidelijk beeld van deze enorme geologische activiteit krijgt. Zie hoe het ijs van IJslands tweede grootste gletsjer smelt wanneer je naar de Gullfoss Waterval gaat. Sta versteld van het uitbarsten van de warmwaterbron in het geothermische gebied van Geysir. Vervolgens kun je snorkelen bij het bijzondere Silfra-kloof, dat als een van de beste duiklocaties ter wereld wordt beschouwd. Zwem tussen tektonische platen in puur, gefilterd gletsjerwater.

Reykjavik: snorkelen bij de Silfrakloof & lavagrot

7. Reykjavik: snorkelen bij de Silfrakloof & lavagrot

Deze dagtrip combineert snorkelen met een bezoek aan een lavagrot. Je wordt opgehaald in Reykjavik. Aangezien de weersomstandigheden in IJsland erg variëren tussen de seizoenen, bezoek je 1 van 2 verschillende lavagrotten. Terwijl je de verborgen wereld ontdekt onder een van de lavavelden van IJsland, krijg je de kans om de wonderen te zien die door vulkanische activiteit werden gecreëerd. Je wordt vergezeld van een ervaren gids terwijl je de pracht van de lavatunnel ervaart en alles te horen krijgt over de formatie van de grot. Je tweede avontuur tijdens deze daguitstap is snorkelen in Silfra, maar het programma kan wijzigen. De Silfrakloof is een van de best bewaarde geheimen van IJsland. Het is een buitenaards landschap dat bekend staat om zijn hemelse blauwtinten. Het kristalheldere water in het hart van het historische nationaal park Thingvellir geeft je het gevoel gewichtloos te zijn als je je laat meedrijven op de zachte deining. Een gecertificeerde snorkelgids begeleidt je tijdens je snorkelavontuur tussen de tektonische platen. De volledige uitrusting voor deze uitstap is voorzien. Je kan een waterproof digitale camera huren of een waterproof wegwerpcamera kopen bij de aanbieder om unieke foto's te nemen tijdens je zwart-blauwe avontuur in IJsland om thuis aan je vrienden of familie te tonen. 

Golden Circle & Silfra Snorkelen Kleine groepsreis

8. Golden Circle & Silfra Snorkelen Kleine groepsreis

Bezoek de beroemde gouden cirkel van IJsland tijdens een 9-uur durende rondrit en snorkel in het kristalheldere water van de Silfra-kloof in het hart van het nationale park Þingvellir. Het verbazingwekkende avontuur begint met een pittoreske rit naar het geothermische gebied van Geysir, de thuisbasis van de enige echte Geysir, waarvoor alle andere zogenaamde geysirs worden genoemd! Kijk hoe de grond gorgelt en borrelt, en superheet water barst met enorme kracht uit de grond. Wandel vervolgens naar de Gullfoss-waterval, de onbetwiste koningin van alle watervallen van IJsland. Zie het water dat twee trappen van lavagelagen afvoert met adembenemende kracht en grootsheid voordat je naar de fascinerende locatie Thingvellir National park rijdt. Þingvellir is het enige UNESCO-Werelderfgoed van IJsland en de oorspronkelijke geboorteplaats van 's werelds oudste parlement, waar de Vikingen zouden zitten om oordelen en wetten te maken. Het is ook de site waar de grote tektonische platen van Amerika en Europa met elkaar botsen. U zult de continentale kloof van dichtbij zien terwijl u snorkelt door het kristalheldere blauwe water van de Silfra-kloof, een van de best bewaarde geheimen van IJsland. Zwem in de bovenaardse scène en zie hemels blauwe tinten. Geniet van het gevoel je gewichtloos te voelen terwijl je zweeft met de luie stroming. Hoewel de watertemperatuur slechts ongeveer 2 graden Celsius is, worden de super-warme droge pakken waarmee je wordt uitgerust, het avontuur mogelijk en perfect!

Silfra: Leidarendi Lava Caving & Snorkeling Tour met foto's

9. Silfra: Leidarendi Lava Caving & Snorkeling Tour met foto's

De combinatie van snorkelen en speleologie geeft je de ultra-ervaring van de IJslandse natuur. Te voet en onder water verken je de verborgen wereld van de lavavelden. De grot die we gaan bezoeken heet Leiðarendi. De 900 meter lange lavabuis biedt unieke rotsformaties, zoals stalactieten en planken. Er kan wat licht kruipen nodig zijn, maar de Leiðarendi-grot heeft een vrij gemakkelijke toegang tot de onderwereldwonderen van de IJslandse lavavelden. Je snorkelt onder het UNESCO-werelderfgoed Þingvellir nationaal park bij de zoetwaterspleet Silfra, een van de beste duikplekken ter wereld. Silfra is op zijn diepst ongeveer 60-63 meter. Silfra is een zoetwaterspleet en je kunt bijna van begin tot eind zien omdat het water zo helder is. Duikervaring is niet nodig, want je snorkelt aan de oppervlakte van de kloof. We bieden alle uitrusting die je nodig hebt en bieden snorkelen in wetsuit en droogpak, allemaal afhankelijk van je interesse. Adventure Vikings is het enige bedrijf in IJsland dat snorkelen met wetsuits aanbiedt en we raden je echt aan om dat te doen, omdat je meer vrijheid krijgt in je snorkelervaring.

Reykjavik: Golden Circle-tour & snorkelen met gratis foto's

10. Reykjavik: Golden Circle-tour & snorkelen met gratis foto's

Hoe zit het met het beginnen van de dag met snorkelen in Silfra, een zoetwater-kloof bekend als een van de beste duiklocaties ter wereld en rijd dan rond prachtig IJsland? Probeer dan The Snorkeling and Golden Circle tour. Je kunt kiezen of je snorkelt in een natpak of droogpak. Het verschil zit in een duikpak dat je onder de oppervlakte kunt duiken en meer kunt ontdekken van de wonderen van Silfra, een zoetwaterspleten ongeveer 60 meter diep. Je hebt geen ervaring nodig met duiken of snorkelen. Na het snorkelen wordt u meegenomen op de Golden Circle-tour, de populairste toeristische route in IJsland. Begin bij de Unesco-werelderfgoedlocatie Þingvellir, waar Althing rond 930 werd opgericht. Þingvellir is waar Europa en Amerika elkaar ontmoeten. Je bezoekt ook de geothermische actieve vallei Haukadalur, waar de geiser Geysir en Strokkur zich bevinden, evenals de waterval Gullfoss en de vulkaankrater Kerið. Alle gidsen zijn bewoners en de IJslandse natuur is al jaren hun speelterrein.

Sitemap Silfra

Wil je alle activiteiten in Silfra ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Silfra

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.280 beoordelingen

It was an amazing experience. Anna and her Antwerp colleague did a splendid job in showing us around with the equipement and the snorkling. I was afraid it would be to cold but it was ok. It´s cold off course but the suits kept us decently warm for 2 degrees celcius water. The guidance and kindness of our guides gave us a very safe feeling and was definately from a lot of experience. We would recommend and maybe even do it again.

Een leuke ervaring om Silfra te verkennen! De organisatie is goed, zorg zelf voor een laagje thermokleding en je krijgt van hun een dik skipak en een drysuit. Geen moment koud gehad! Er worden veel foto's gemaakt die je dezelfde avond al kunt downloaden. Anna is een kundige gids&begeleider en neemt de tijd!

This is an activity you must do when in Iceland! Absolutely incredible to see and swim between the two tectonic plates!! Our guide Sara was also very enthusiastic and helpful! Will recommend this to anybody who asks about my trip to Iceland!!

een hele ervaring om te snorkelen in glashelder water en te weten dat het de continenten scheidt. Een hele goede begeleiding en prima uitrustingen.

Great fun! Veronica took good care of us and explained everything in a relaxed manner. Would reccomend!