Silfra

Silfra: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Silfra: halve dag snorkelen, inclusief onderwaterfoto's

1. Silfra: halve dag snorkelen, inclusief onderwaterfoto's

Beleef een uniek avontuur tijdens het snorkelen in een droogpak in de Silfra-kloof, een UNESCO werelderfgoedlocatie in Nationaal Park Thingvellir. In dit verborgen natuurwonder heb je 100 meter zicht onder water met heldere kleuren die de ervaring bijna onrealistisch maken. Ontmoet je gids en de groep op de locatie in Silfra en bereid je voor op een reis tussen twee continenten in de kloof. Laat je leiden door het prachtige landschap en bekijk Silfra vanaf de oppervlakte terwijl de langzame stroming je door het prachtige onderwaterlandschap voert. Blijf droog onder je droogpak of, voor de avonturiers, kies voor een wetsuit om het natuurlijke koude water te voelen. Snorkel door het zuivere en schone water van Silfra en eindig de tocht in een lagune die vanwege de helderblauwe kleur van het water vaak 'de echte blauwe lagune' wordt genoemd. 

Silfra: snorkelen in de kloof met onderwaterfoto's

2. Silfra: snorkelen in de kloof met onderwaterfoto's

Snorkel op een plaats die door National Geographic een van de beste duikplaatsen ter wereld werd genoemd met deze ervaring van de Silfra Fissure in Þingvellir National Park. Blijf warm terwijl je deze magische onderwater gletsjerwereld verkent met een droogpak van hoge kwaliteit. Zwem door zuiver, gefilterd glaciaal smeltwater. Houd je ogen open voor lokale plantensoorten en zeedieren zoals de dwergkarper. Verken de vallei waar de tektonische platen van Noord-Amerika en Europa elk jaar verder uit elkaar drijven, gelegen in het UNESCO-werelderfgoed Þingvellir National Park.

Silfra: snorkelen met onderwaterfoto's en ophaalservice

3. Silfra: snorkelen met onderwaterfoto's en ophaalservice

Snorkelen met een wetsuit in de kloof van Silfra, dat als onderdeel van nationaal park Þingvellir op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is werkelijk een prachtig avontuur door een verborgen natuurschat, met onderwaterzicht tot 100 meter en een haast surrealistische kleurenervaring. Het zuivere water in Silfra behoort tot de puurste en doorzichtigste wateren op deze planeet. Je snorkelavontuur in Silfra vindt plaats tussen twee continenten en eindigt bij een lagune die vaak 'de echte blauwe lagune’ wordt genoemd vanwege de heldere, blauwe kleur van het water. Onder begeleiding snorkelen door het betoverende onderwaterlandschap bij de breuklijn van Silfra is de activiteit bij uitstek voor natuurliefhebbers en avonturiers, in een groep of alleen. Je hebt meer bewegingsvrijheid en kunt duiken door simpelweg je adem in te houden. Je blijft droog dankzij je droogpak, maar je kunt er ook voor kiezen om een wetsuit te dragen, om de natuurlijke koele wateren te kunnen voelen. De gebruikte wetsuits zijn 6 millimeter dik en isoleren het lichaam goed van het koude water.

De kloof van Silfra: snorkelavontuur in kleine groep

4. De kloof van Silfra: snorkelavontuur in kleine groep

Snorkelen in de kloof van Silfra is een unieke en exotische onderwaterervaring. Silfra, met meer dan 100 meter zicht onderwater, wordt vaak één van de 10 beste duiklocaties ter wereld genoemd. Het koude water hier is smeltwater van een gletsjer die 50 kilometer verderop ligt. Het water stroomt door de lavavelden naar het mooie meer Þingvallavatn. De kloof vormt de grens tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. En hoewel het water te koud is voor het meeste zeeleven, is het onderwaterlandschap prachtig om te zien. Bewonder het schitterende landschap van IJsland tijdens de rit van Reykjavik naar nationaal park Þingvellir, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Je snorkelt een uur lang met je gids op deze geweldige plek, keert daarna terug naar de warmte van het tourbusje en rijdt terug naar Reykjavik.

Vanuit Reykjavík: Gouden Cirkel met snorkelen in Silfra

5. Vanuit Reykjavík: Gouden Cirkel met snorkelen in Silfra

Ervaar de verschillende geothermische landschappen van IJslands legendarische Gouden Cirkel tijdens een tour met een kleine groep vanuit Reykjavik. Luister naar IJslandse muziek terwijl je per minibus naar Nationaal Park Þingvellir reist, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen uit elkaar scheuren. Kijk vol ontzag wanneer je een duidelijk beeld van deze enorme geologische activiteit krijgt. Zie hoe het ijs van IJslands tweede grootste gletsjer smelt wanneer je naar de Gullfoss Waterval gaat. Sta versteld van het uitbarsten van de warmwaterbron in het geothermische gebied van Geysir. Vervolgens kun je snorkelen bij het bijzondere Silfra-kloof, dat als een van de beste duiklocaties ter wereld wordt beschouwd. Zwem tussen tektonische platen in puur, gefilterd gletsjerwater.

Reykjavik: snorkelen bij de Silfrakloof & lavagrot

6. Reykjavik: snorkelen bij de Silfrakloof & lavagrot

Deze dagtrip combineert snorkelen met een bezoek aan een lavagrot. Je wordt opgehaald in Reykjavik. Aangezien de weersomstandigheden in IJsland erg variëren tussen de seizoenen, bezoek je 1 van 2 verschillende lavagrotten. Terwijl je de verborgen wereld ontdekt onder een van de lavavelden van IJsland, krijg je de kans om de wonderen te zien die door vulkanische activiteit werden gecreëerd. Je wordt vergezeld van een ervaren gids terwijl je de pracht van de lavatunnel ervaart en alles te horen krijgt over de formatie van de grot. Je tweede avontuur tijdens deze daguitstap is snorkelen in Silfra, maar het programma kan wijzigen. De Silfrakloof is een van de best bewaarde geheimen van IJsland. Het is een buitenaards landschap dat bekend staat om zijn hemelse blauwtinten. Het kristalheldere water in het hart van het historische nationaal park Thingvellir geeft je het gevoel gewichtloos te zijn als je je laat meedrijven op de zachte deining. Een gecertificeerde snorkelgids begeleidt je tijdens je snorkelavontuur tussen de tektonische platen. De volledige uitrusting voor deze uitstap is voorzien. Je kan een waterproof digitale camera huren of een waterproof wegwerpcamera kopen bij de aanbieder om unieke foto's te nemen tijdens je zwart-blauwe avontuur in IJsland om thuis aan je vrienden of familie te tonen. 

Duiken in de Silfra-kloof in Thingvellir Nationaal Park

7. Duiken in de Silfra-kloof in Thingvellir Nationaal Park

Ga scubaduiken in het vulkanische Silfra-kloof tijdens deze dagtocht. Beleef Þingvellir, de locatie van 's werelds oudste parlement en een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Ontdek een buitenaards tafereel onder water, direct gelegen op de kloof tussen de continenten Amerika en Europa. Verken dieptes van 10 tot 30 meter. Gezondheidstoestanden en duiken:Je mag niet duiken of snorkelen in Silfra als je een van de volgende aandoeningen heeft of heeft gehad:Onvermogen om matige lichaamsbeweging te doen (500 meter zwemmen en 600 meter lopen).Actuele of eerdere hartziekte, hartoperatie of hartaanval.Actuele longziekte.Eerdere pneumothorax (ingeklapte long), borstaandoening of borstoperatie.Hoofdletsel met bewustzijnsverlies gedurende de laatste jaren.Trombocytopenie of andere bloedziekten.Colostomie of ileostomie.Epilepsie of aandoeningen die kunnen leiden tot plotselinge bewusteloosheid.Obesitas.Als je een van de volgende aandoeningen hebt, mag je bij Silfra duiken of snorkelen als je eenbrief van de dokter hebt voor de tour:Hogere of lagere bloeddruk dan normaal.Diabetes type 1.Astma (licht tot ernstig).Ouder dan 60 jaar. Beschikbare maten voor de dry suits. Hieronder vind je onze beschikbare droogpakmaten, ter plaatse zullen onze gidsen je helpen een geschikt pak te vinden. Vrouwelijke duikers155 cm - max. gewicht 70 kg.160 cm - max. gewicht 75 kg.165 cm - max. gewicht 80 kg.170 cm – max. gewicht 85 kg.175 cm – max. gewicht 90 kg.180-200 cm - max. gewicht 100 kg.Mannelijke duikers155 cm - max. gewicht 80 kg.160 cm – max. gewicht 85 kg.165 cm – max. gewicht 90 kg.170 cm – max. gewicht 100 kg.175 cm – max. gewicht 110 kg.180-200 cm – max. gewicht 120 kg.

Golden Circle & Silfra Snorkelen Kleine groepsreis

8. Golden Circle & Silfra Snorkelen Kleine groepsreis

Bezoek de beroemde gouden cirkel van IJsland tijdens een 9-uur durende rondrit en snorkel in het kristalheldere water van de Silfra-kloof in het hart van het nationale park Þingvellir. Het verbazingwekkende avontuur begint met een pittoreske rit naar het geothermische gebied van Geysir, de thuisbasis van de enige echte Geysir, waarvoor alle andere zogenaamde geysirs worden genoemd! Kijk hoe de grond gorgelt en borrelt, en superheet water barst met enorme kracht uit de grond. Wandel vervolgens naar de Gullfoss-waterval, de onbetwiste koningin van alle watervallen van IJsland. Zie het water dat twee trappen van lavagelagen afvoert met adembenemende kracht en grootsheid voordat je naar de fascinerende locatie Thingvellir National park rijdt. Þingvellir is het enige UNESCO-Werelderfgoed van IJsland en de oorspronkelijke geboorteplaats van 's werelds oudste parlement, waar de Vikingen zouden zitten om oordelen en wetten te maken. Het is ook de site waar de grote tektonische platen van Amerika en Europa met elkaar botsen. U zult de continentale kloof van dichtbij zien terwijl u snorkelt door het kristalheldere blauwe water van de Silfra-kloof, een van de best bewaarde geheimen van IJsland. Zwem in de bovenaardse scène en zie hemels blauwe tinten. Geniet van het gevoel je gewichtloos te voelen terwijl je zweeft met de luie stroming. Hoewel de watertemperatuur slechts ongeveer 2 graden Celsius is, worden de super-warme droge pakken waarmee je wordt uitgerust, het avontuur mogelijk en perfect!

Reykjavik: zelfrijdende audiotour Golden Circle IJsland

9. Reykjavik: zelfrijdende audiotour Golden Circle IJsland

Ontmoet helden, schurken en magie met deze zelfgeleide tour door IJsland vanaf Reykjavik. Door de app als audiogids te gebruiken, bezoekt u prachtige natuurlijke locaties zoals een waterval, geothermische baden en een uitbarstende geiser - allemaal doorgesijpeld in de levendige geschiedenis van macht en magie van het land. Begin in de hoofdstad Reykjavik en rijd de landelijke pracht van het eiland in, terwijl je meer te weten komt over de oorspronkelijke bewoners van IJsland en hoe ze de komst van de Vikingen tegemoet gingen. Maak kennis met beroemde mythologische figuren zoals Odin, Thor en Loki. Het eerste belangrijke herkenningspunt dat je zult bereiken is Helgufoss, een korte wandeling die leidt naar een sprankelende waterval. Tegelijkertijd leer je over de IJslandse cultuur - van Nobelprijswinnaars tot poëzie tot dansen en meer! Vervolgens reis je naar Vinaskógur, bekend als het "vriendschapsbos", waar veel wereldleiders en hoogwaardigheidsbekleders zijn geweest om een boom te planten. Vanaf daar gaat het naar Thingvellir National Park, met prachtige wandelingen, geweldige vis- en snorkelmogelijkheden - en de enorme waterval Oxararfoss. Als je verder gaat, leer je over de Aurora Borealis, de feiten en de fictie die het heeft geïnspireerd. De geothermische baden bieden een welkome, rustige duik als u even wilt pauzeren van de rit. De volgende zijn enkele van de topattracties van IJsland: een enorme geiser die je bijna gegarandeerd ziet uitbarsten, Gullfoss, een torenhoge waterval van meer dan 30 meter hoog, en de Secret Lagoon, het oudste natuurlijke zwembad van IJsland, gevolgd door een uniek kasrestaurant ! Je route brengt je langs Skálhol, een belangrijk religieus centrum dat dateert uit het jaar 1106 en vervolgens langs het unieke Sólheimar Ecodorp. Eindelijk kom je aan bij de Kerid-krater en leer je over de wilde vulkanische geschiedenis van IJsland. De tour eindigt voorbij deze krater, net buiten Reykjavik.

Duiken Silfra-dagtour

10. Duiken Silfra-dagtour

Bij Silfra-kloof, in Nationaal Park Thingvellir, loopt je gids met je mee naar het platform en geeft hij je een duikbriefing voordat je je aankleedt. Aangezien het water tussen de 2 en 4°C is, worden de duiken in droogpakken uitgevoerd en daarom moet je ervaring hebben met een droogpak. De tour duurt drie uur, vijf als u vervoer wilt toevoegen dat door ons wordt beheerd. Alle benodigde uitrusting inclusief onderkleding die u warm en comfortabel houdt onder het droogpak is aanwezig. Breng warme kleding mee voor de tijd op het land en dikke sokken, evenals uw duik- en droogpakcertificeringskaart.

  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Silfra

Wil je alle activiteiten in Silfra ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Silfra

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.906 beoordelingen

Een fantastische ervaring! Daarnaast overzichtelijk, goede informatie, hulp bij alles wat praktisch is met uitrusting en hoe het snorkelen gaat om veiligheid te creëren en focus op de natuurbeleving. Extra bonus die niet in de beschrijving staat: mooie foto's die we konden downloaden, warme chocolademelk na het snorkelen was top! Snorkelinstructeur Gunn die ophaalde bij het hotel, de minibus bestuurde en op een vrolijke, deskundige, boeiende en aangename manier begeleidde. De instructeur die het snorkelen zelf overnam, was niet zo sociaal competent of betrokken - een voldoende maar niet meer.

We hebben gesnorkeld met Vanesa. Ze was een fantastische guide. Oplettend, grappig en wist ontzettend veel over de kloof. Het aantrekken van de dry suit was al een ervaring op zich. Maar zorgde er wel voor dat we het niet koud kregen tijdens het snorkelen. In de kloof zelf kun je zo ver kijken omdat het water zo helder is. Daardoor vergeet je meteen dat je gezicht koud is.

Gids Leo deed het erg professioneel en maakte leuke grapjes. In het water probeerde hij degene die het wat eng vonden goed te helpen. Mooie foto’s gemaakt en geen tijdsdruk. Alles ging soepel, indrukwekkende tour! Ps: de kou van het water valt echt wel mee!

Het was een fantastische ervaring. We werden heel zorgvuldig aangekleed en begeleid. Dori was super behulpzaam waardoor we ons gerustgesteld voelden. Een echte aanrader

It was very nice. The tour guide Vanessa was really kind and funny. We had a small group and the photos are really beautifull.