Ontdek het beste van
Silvestrikraters

Silvestrikraters: tours en activiteiten die je niet wilt missen

De Etna: Wandeltocht met gids over vulkaantop met kabelbaan

De Etna: Wandeltocht met gids over vulkaantop met kabelbaan

Beklim de top van de kraters van de Etna, een van de meest begeerde excursies die een wandelaar kan maken. Wandel met een gids en bewonder de schoonheid en het wonder van de hoogste actieve vulkaan van Europa, tot ongeveer 3.000 meter. Vertrek vanaf Sapienza Refuge in Nicolosi en stijg met de kabelbaan 2.504 meter op om aan de wandeling te beginnen. Je wandelt 1,5 uur bergopwaarts en passeert vele kraters, in het bijzonder de krater van de uitbarsting in 2001 en het maanachtige landschap dat het gebied kenmerkt. Tijdens de wandeling neem je lange pauzes om foto's te maken en uit te rusten. Daarna ga je verder op verkenningstocht naar de Cisternazza en de Belvedere op de Valle del Bove, beschouwd als de beste panoramische plek op de Etna op een schitterende vulkanische depressie die dateert van 64.000 jaar geleden! Hier neem je een pauze om de omgeving te koesteren, een paar foto's te nemen en gewoon het landschap te bewonderen, want van bovenaf kun je de kust van Taormina tot Syracuse zien. Vanaf hier bereik je de Barbagallo kraters, tot bijna 3.000 meter, het hoogst toegestane punt, en geniet je van een bevoorrecht uitzicht op de topkraters en hun constante uitstoot van gassen en waterdampen. Daarna ga je terug naar 2.500 meter en neem je de kabelbaan terug naar Rifugio Sapienza. Ervaar het ongelooflijke gevoel op de top van de wereld te staan in dit rotsachtige, prachtige landschap met de gigantische hemel boven je.

Nicolosi: Etna met kabelbaan, 4x4 en trek excursie

Nicolosi: Etna met kabelbaan, 4x4 en trek excursie

Een goed alternatief voor de topkraters is de 3000 meter hoge Etna-excursie. Je gaat omhoog met een kabelbaan tot 2500 meter en vervolgens met een 4x4 tot 2800 meter. Vanaf hier begint het pad te voet tot 3000 meter. Je kunt de kraters op de top bekijken en daarna stoppen we bij een zijkrater (barbagallo op ongeveer 3000 meter). Je zult de recente lavastromen (1-december-2023) bewonderen totdat je de binnenkant van een lavakanaal bereikt. We bezoeken een uitstroomopening (uitbarsting 2002) en vanaf hier dalen we te voet af naar het kabelbaanstation langs de zandbanken naar de heuvel vanwaar we de Bovevallei kunnen observeren en op mooie dagen een uitzicht hebben dat reikt van de Ionische Rivièra tot het binnenland van Sicilië. Duur: 3 uur wandelen / 5 uur totale tour. Vertrek om 9.30 en 10.30 uur, ontmoetingstijd 45 minuten voor vertrek (het vertrek om 10.30 uur is geschikt voor mensen die met de bus AST uit Catania komen). Trefpunt Shelter Alpine Guides Etna Sud, naast de Refuge Sapienza

Vulkaan Etna: Zuidkant begeleide toppenwandeling naar 3340 meter

Vulkaan Etna: Zuidkant begeleide toppenwandeling naar 3340 meter

Trektochten uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf van alpiene en vulkaangidsen die je graag professioneel en veilig begeleiden naar de top van de Etna. Neem onderweg pauzes en maak unieke foto's van de kraters op de top terwijl je de prachtige natuur om je heen bewondert. Na de ontmoeting en het vertrek vanaf Piazzale Rifugio Sapienza (Etna Zuid) bereik je met de kabelbaan en 4x4 jeep een hoogte van 2800 meter en vanaf hier bereiken we in ongeveer 2 uur wandelen door lavastromen en maanachtige omgevingen de Etna-topkraters op 3340 meter. Hier lopen we over de spectaculaire rand van de Centrale Krater, staan we oog in oog met de duizelingwekkende Noordoost Krater en zien we aan onze zijde de beroemde Zuidoost Krater, auteur van de meest recente en indrukwekkende uitbarstingen. Naast de uitgestrektheid van de topkraters zul je een unieke vulkanische omgeving bewonderen, met gasemissies, vulkanische bommen en de sprankelende kleuren van de grond als gevolg van de sublimatie van verschillende elementen, waaronder vooral zwavel. Tijdens de afdaling bezoeken we de kraters van Barbagallo en steken we een lavastroomkanaal over. Op 2500 masl keren we met de Etna kabelbaan weer terug naar het beginpunt. Vergeet niet dat we het altijd over een actieve vulkaan hebben, dus er kunnen variaties in de route zijn indien nodig.

Catania: Trektocht over de Etna buiten het toeristische pad

Catania: Trektocht over de Etna buiten het toeristische pad

Begin op een trektocht naar de iconische Etna met een natuurgids. Geniet van prachtige uitzichten, leer de lokale geschiedenis van je gids, bezoek een lavagrot en bekijk de zuidoostelijke krater, het meest actieve gebied van de Etna. Geniet van de meegeleverde trekkingstokken, schoenen en warme kleding. Na uw pick-up gaat u in de richting van de Etna. Als u off-road door Trazzere rijdt, waar u de lavastromen van 1792 kunt zien, zal uw gids de fauna en flora van de vulkaan Etna uitleggen. Leer meer over de geschiedenis van de Etna terwijl je in de richting van de Bove-vallei reist, een oude caldera die ongeveer 64.000 jaar geleden werd gevormd als gevolg van de ineenstorting van twee grote uitbarstingscentra. Al snel arriveer je op een hoogte van 2000 meter boven zeeniveau, waar je wandeling begint. Volg rustige paden, weg van de toeristische paden. Passeer recente lavastromen en geniet van het uitzicht op de kustlijn. Tijdens de trekking kun je op eigen kosten stoppen om broodjes en lokale producten te proeven en een lavagrot te bezoeken. Snelle stop in het toeristische gebied om op te frissen. Aan het einde van uw ervaring keert u terug naar uw vertrekpunt.

Catania: Etna ochtend jeep tour

Catania: Etna ochtend jeep tour

Nadat je bent opgehaald bij het aangewezen ontmoetingspunt, rijd je naar de Etna om je tour te beginnen. Terwijl je naar een hoogte van 2000 meter stijgt, zal je professionele gids je vertellen over de geschiedenis van de vulkaan en zijn unieke aard aan je uitleggen. Loop over paden weg van de toeristische gebieden om de flora en fauna in je op te nemen, weg van de drukte. Verschillende aspecten van de vulkaan zullen worden belicht, zoals de aard en hulpbronnen, de verbazingwekkende landschappen en de enorme lavastromen die gebouwen en wegen hebben verwoest. Je wordt naar een uitkijkpunt gebracht om het panoramische uitzicht op de Valle del Bove te zien, de belangrijkste vallei op de oostelijke helling van de vulkaan. Bezoek een gebied van oude explosieve activiteiten, Hornitos, een semi-grot en een toevluchtsoord van de staat. Leer meer over de oorsprong en de functies in uw gids. Je krijgt ook de kans om de wijnen, likeuren en honing uit dit gebied te proeven. Aan het einde van je tour word je teruggebracht naar je accommodatie in Catania.

Vanuit Catania: Zonsondergangtour op de Etna met proeverij en grot

Vanuit Catania: Zonsondergangtour op de Etna met proeverij en grot

Maak een prachtige tour bij zonsondergang op de beroemde vulkaan Etna. Verken een lavagrot (indien van toepassing), wandel rond kraters en kijk naar de zonsondergang op het spectaculaire landschap Begin met een stop bij een lokale producent voor een proeverij van lokale lekkernijen zoals honing en olie. Vervolg je rondleiding door een lavagrot (indien van toepassing) die is ontstaan tijdens de uitbarsting van 1792 en ga de prachtige plek binnen om meer te leren over lavastromen en de krachten die ze veroorzaken. Wandel vervolgens over de bergpaden naar de Sapienza Refuge van de Etna en geniet van een aangename wandeling rond de lavastromen die zijn ontstaan tijdens de laatste uitbarstingen en de oude Silvestri kraters die dateren van de uitbarsting van 1892. Bekijk vanaf dit hoogste punt de zonsondergang over het adembenemende landschap voordat je 's avonds terugkeert naar de vertrekplaats.

Catania: Etna ochtendtour met lokale smaken en ophaalservice

Catania: Etna ochtendtour met lokale smaken en ophaalservice

Wandel over oude kraters op 2.000 meter boven zeeniveau tijdens deze tour over de Etna vanuit Catania. Wandel door oude lavastromen en kom van je gids meer te weten over de geschiedenis van de vulkaan. Geniet daarna van kleine proeverijen van typische lokale producten. Begin de tour met ophaalservice in Catania, rijd dan naar de Etna en hoor van je gids over de hoogste vulkaan van Europa. Bij aankomst bewonder je de maanlandschappen van de vulkaan en maak je een wandeling op de Silvestri Craters op 2000 mt, een zachte trektocht geschikt voor iedereen. Bewonder de gevarieerde kleuren, dompel je onder in het aroma van de vegetatie van de Etna die typisch is voor het prachtige park van de Etna, en verken vulkanische grotten waar vroeger de lava stroomde. Bezoek de beroemde Bove Vallei, waar de lava tijdens vulkaanuitbarstingen naar beneden stroomt en de beroemde lavastroom uit 1991 die bijna een dorp bereikte. Geniet daarna bij een lokaal bedrijf van kleine proeverijen van verschillende lokale producten zoals honing, olijfolie en wijn. Aan het einde van de rondleiding zet je gids je af in Catania.

Catania: Etna Zonsondergang Tour met ophaal- en terugbrengservice

Catania: Etna Zonsondergang Tour met ophaal- en terugbrengservice

Deze tocht is geschikt voor kinderen en volwassenen vanwege het gemakkelijke niveau. Je zult de maanlandschappen bewonderen die door "Mamma Etna" zijn gecreëerd en de kans krijgen om zachtjes over oude kraters te wandelen, tussen oude lavastromen te lopen die worden gekenmerkt door verschillende kleurschakeringen, de geur van Etna's vegetatie te ruiken en vulkanische grotten te verkennen waar vroeger de lava stroomde. Daarnaast proef je kleine proeverijen van typische lokale producten zoals Etna-honing, lokale wijnen en olijfolie. Tijdens de rondleiding vertelt een natuurgids je alle geheimen over de hoogste vulkaan van Europa. Ophalen bij trefpunt in Catania. Proeverij van typische producten in een lokale boerderij in de stad Zafferana Etnea Bezoek aan "Bove Valley" en de beroemde lavastroom van 1991/1993 die de stad Zafferana Etnea bereikte. Bezoek aan de vulkanische grot (helmen en fakkels aanwezig) Bezoek aan de Silvestri kraters op 2000 meter. Afzetten bij trefpunt in Catania.

De Etna: Begeleide trektocht 3.000 meter naar de top

De Etna: Begeleide trektocht 3.000 meter naar de top

Ervaar de epische hoogten van de Etna tijdens een trektocht met gids naar de top en geniet van het dramatische uitzicht op de vulkanische omgeving. Rijd met de kabelbaan de hoogste actieve vulkaan van Europa op voor een onvergetelijke tocht met een alpiene gids. Ontmoet je gids en begin met een briefing over de tocht. Ga dan naar de kabelbaan (ticket niet inbegrepen) en stijg op tot 2.500 meter. Stap uit en maak een trektocht tot 3.000 meter, door buitenaardse vulkaanlandschappen en de plaatsen van oude en recente lavastromen. Tijdens je avontuur geeft je vulkanoloog-gids je inzicht in de natuurlijke geschiedenis van dit prachtige gebied. Bereik de basis van de Summit Craters en word beloond met een adembenemend uitzicht op je vulkanische omgeving. Begin dan aan de afdaling naar 2.500 meter met onderweg een pauze voor de lunch (niet inbegrepen). Stop bij de krater van 2001, die tot op de dag van vandaag nog steeds dampt op 2.700 meter. Uiteindelijk kom je weer terug bij het beginpunt, waar je reis ten einde loopt.

Vanuit Taormina: Dagtocht bovenkraters Etna

Vanuit Taormina: Dagtocht bovenkraters Etna

Verken de hoogste, actieve vulkaan van Europa tijdens deze dagexcursie vanuit Taormina. Reis per bus naar de top van de Etna met een deskundige gids. Nadat je bent opgehaald, kun je ontspannen terwijl je naar de hoogste vulkaan van Europa rijdt met zijn rokende top die overal op Sicilië te zien is. Rijd naar de schuilplaats van de Etna en neem een verfrissing (extra) terwijl je je klaarmaakt voor de verdere beklimming. Klim hoger met de kabelbaan tot 2.500 meter. Ga verder met de jeeps naar de geautoriseerde bovenste kraterzones met de hulp van gediplomeerde gidsen van de Italiaanse Alpenclub (Italiaanse en Engelse uitleg). Bekijk de 4 verschillende kraters op de top en meer dan 300 openingen op de flanken, variërend in grootte van kleine gaten tot grote kraters. Stop om de uiteindelijke activiteit van de kraters op de top te bewonderen in een veiligheidszone afhankelijk van de weersomstandigheden. Laarzen en jas ter plaatse te huur.

Alle activiteiten

148 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Topattracties in Catania

Activiteiten in Silvestrikraters

Rondleidingen in Italië

Wat te doen in Italië

Andere activiteiten in Silvestrikraters

Wil je alle activiteiten in Silvestrikraters bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Silvestrikraters

Gemiddelde beoordeling

4.7
(3.904 beoordelingen)

Excursie ten zeerste aanbevolen voor iedereen om de echte Etna te zien en ervan te genieten! We hadden het geluk de "stem" van de vulkaan te horen die ons gedurende het hele bezoek aan de vulkaan vergezelde! Onze gids Renato is een fantastisch persoon, buitengewoon vriendelijk en zeer deskundig, professioneel en klaar om aan al onze wensen te voldoen! Het ontmoetingspunt is gemakkelijk te bereiken, je begint met het busje richting een dorp waar je Siciliaanse delicatessen kunt kopen (uitstekend broodje gebakken aubergine!) en dan klim je naar 1800 meter. Vanaf hier begint de wandeltocht, de gids voorzag ons van trekkingschoenen en stokken. De reis bracht ons tot ongeveer 2400 meter, we zagen 3 kraters en een lavagrot, evenals het prachtige panorama van de Valle del Bove! De afdaling was even leuk voor degenen die zich lieten gaan op het zachte pad van vulkanische as. Stop ten slotte bij de schuilplaats en keer dan terug naar het startpunt. Heel erg bedankt voor dit prachtige avontuur!

De reis was geweldig. Het is echt een unieke ervaring om over een pad van vulkanische as te wandelen. De manier waarop de grond meegeeft, doet me een beetje denken aan het doorkruisen van de sneeuw. Het landschap was prachtig en het was cool om de rook uit de vulkaan te zien opstijgen. De quides waren fantastisch; niet alleen informatief en goed georganiseerd, maar ook erg plezierige en grappige gidsen om mee te babbelen, waardoor de ervaring werkelijk geweldig is. 10/10. Eet gewoon niet terwijl de gids aan het praten is, tenzij je geroepen wilt worden.

Ongelooflijke en gedenkwaardige ervaring, zij het een vrij moeilijke wandeling door veel verschillende soorten vulkanisch terrein. Het uitzicht op de top en het actieve ‘spurten’ van de vulkaan waren fenomenaal. Gids Massimo was vermakelijk, deskundig en professioneel.

Onze gidsen Massimo en Antonio waren de beste. Informatief en hielp me de steilere delen af te dalen waar ik bang voor was. Mijn helden ☺️

Geweldige ervaring en zeer verrijkend dankzij onze gids Fabio. hartelijk bedankt