Kies data
Dingen om te doen

Simonstad

Simonstad: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Kaapstad: daguitstap naar Kaappunt met pinguïns

1. Vanuit Kaapstad: daguitstap naar Kaappunt met pinguïns

Deze dagvullende tour vertrekt in de ochtend vanuit Kaapstad en brengt je naar het schitterende landschap van het Kaapse Schiereiland. Geniet van een schilderachtige rit naar Boulders Beach waarbij je langs Muizenberg en Vishoek komt. Pauzeer bij Boulders Beach om de pinguïns te bekijken en ga daarna door naar Kaappunt in natuurreservaat Kaap de Goede Hoop. Houd je ogen open voor antilopes, struisvogels en andere wilde dieren. Laat je ogen tijdens het walvisseizoen ook over de oceaan glijden (juli tot november). Geniet (op eigen kosten) van lunch en maak als je dat wil een wandeling van Kaappunt naar het voorland van Kaap de Goede Hoop (gemiddelde conditie vereist). Ga op de rit terug naar Kaapstad lekker zitten en geniet van het uitzicht over de kust en vanuit de bergpas Ou Kaapse Weg.

Kaapstad: gedeelde tour Tafelberg, pinguïns & Kaappunt

2. Kaapstad: gedeelde tour Tafelberg, pinguïns & Kaappunt

Begin je dagtocht in de wijk Bo-Kaap (Maleisisch kwartier) met haar kleurrijke huizen en ga op weg naar het kabelbaanstation op de Tafelberg. Neem de kabelbaan naar boven en geniet van het onvergetelijke uitzicht. Je rijdt vervolgens langs de Atlantische kust en maak je een tussenstop bij Maiden's Cove. Hier kun je souvenirfoto's nemen met de bergketen van de 12 apostelen op de achtergrond. Geniet van het uitzicht vanaf Chapmans Peak-rijlaan, een van de mooiste panoramische routes ter wereld. Bezoek de pinguïnkolonie op Boulders Beach in Simon Town en het natuurreservaat op Kaap de Goede Hoop. Volg een rondleiding door het bekende beschermde gebied. Ga door naar Kaappunt. Wandel naar de vuurtoren of neem de Flying Dutchman, een kabelbaan, omhoog.

Kaapstad: halve dag pinguïns bekijken bij Boulders Beach

3. Kaapstad: halve dag pinguïns bekijken bij Boulders Beach

De tour vertrekt vanuit Kaapstad, in de richting van de eerste stop tijdens de tour, Maidens Cove. Hier geniet je van het prachtige uitzicht op de Atlantische kust en bewonder je  het imposante Twaalf Apostelen-gebergte. De tour gaat verder langs  Chapmans  Peak Drive, dat bekend staat als een van de mooiste bergwegen ter wereld. Onderweg maak je stops bij bijzondere uitkijkpunten, die je ongerepte uitzichten bieden op  Noordhoek  Beach. Vervolgens kom je aan bij Boulders Beach, waar je over de vriendelijke Zwartvoetpinguïn leert die er wonen. Hoewel de pinguïns vrij rondlopen op het strand en gewend zijn aan de aanwezigheid van mensen, zijn het beschermde dieren en mogen bezoekers ze niet aanraken of voeren. Bewonder de pinguïns vanaf een aangewezen uitkijkpunt en observeer deze dieren bij hun dagelijkse doen en laten. Je geniet ook van wat vrije tijd aan het strand, kunt een duik nemen in het verfrissende water, of de omgeving verkennen. De tour eindigt met een bezoek aan  Boyes Drive, een spectaculaire bergweg vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de kust van False Bay.

Van Kaapstad: Tafelberg en Kaap de Goede Hoop Tour

4. Van Kaapstad: Tafelberg en Kaap de Goede Hoop Tour

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, gaan we rechtstreeks naar de Tafelberg. Het staat bekend als een van de zeven natuurwonderen ter wereld. De vlakheid bovenop wordt toegeschreven aan de Glasius toen de berg op zeeniveau lag. Tektonische platen duwden de berg tot 1067 meter boven zeeniveau. Vervolgens gaan we verder naar Chapman's Peak Drive. Ongeveer 10 km lang met 114 bochten. Zet je camera's klaar, want we zullen door een van de top tien schilderachtige autoritten ter wereld rijden en stoppen voor foto's. Daarna passeren we de stad Noordhoek. Bekend om zijn lokaal gebrande koffie en zoete gebakjes. Dit is een perfecte stop voor koffieliefhebbers en mensen met een zoetekauw. Vervolgens gaan we naar Boulders Beach. Hier ziet u de Afrikaanse pinguïns in hun natuurlijke habitat. Daarna gaan we verder naar Cape Point Nature Reserve. Eerst stoppen we bij Kaappunt, waar u de vuurtoren zult bezoeken. De vuurtoren is op twee manieren te betreden. Of je loopt op en neer of je kunt de kabelbaan nemen. De laatste stop is bij Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent.

Kaapstad: The Cape Point Instagram Groepstour

5. Kaapstad: The Cape Point Instagram Groepstour

Begin aan een leuke dagtocht in Kaapstad - een van de meest unieke steden ter wereld met prachtige oceaan- en bergachtige tochten, spectaculaire landschappen en iconische erfgoedmonumenten. Deze tour is bedoeld voor diegenen die de meest iconische en pittoreske locaties in de stad willen bezoeken. Naast het maken van enkele Instagram-waardige foto's, leer je over de cultuur en geschiedenis van Kaapstad achter die sites. Je gids is beschikbaar om foto's voor je te maken terwijl je de perfecte pose aanneemt. Bezoek de kleurrijke huizen in de Kaap Maleisische wijk die bekend staat als de Bo Kaap en leer over het erfgoed en de culturen. Rijd langs de Atlantische kust met de oceanen aan de ene kant en de bergen aan de andere kant en stop bij Maiden's Cove met 12 apostelen op de achtergrond. Neem een boot naar Seal Island om de zeehondenkolonie te bezoeken. Stop bij het uitkijkpunt langs de Chapmans Peak Drive, een van de mooiste routes ter wereld. Bezoek de kolonie Boulders Penguins en maak een selfie met deze betoverende zeedieren. Een reis naar Kaap de Goede Hoop biedt u niet alleen een fotomoment, maar ook om meer te weten te komen over de geschiedenis van dit monumentale natuurgebied. U kunt een baviaan tegenkomen, dus pas op dat u niet te dichtbij komt, want dit zijn wilde dieren en kunnen gevaarlijk zijn. Neem vervolgens de kabelbaan naar de vuurtoren van Cape Point en kijk waar de twee oceaanstromingen elkaar ontmoeten. Sluit de dag af met een momentopname voor de gekleurde hutten aan het strand van St. James. Het inleveren is tussen 18.00 en 18.30 uur.

Kaap de Goede Hoop: Sightseeing en Afrikaanse pinguïntour

6. Kaap de Goede Hoop: Sightseeing en Afrikaanse pinguïntour

Bewonder het spectaculaire uitzicht vanaf een van 's werelds mooiste autoritten, Chapman's Peak. Kijk uit naar Afrikaanse pinguïns bij Boulders Beach in Simonstown, terwijl je geniet van de pracht van gebouwen uit het Victoriaanse tijdperk. Zet de camera klaar als je stopt bij Maiden's Cove, beroemd om zijn ongelooflijke uitzicht op de Twaalf Apostelen, Camps Bay en de fonkelende Atlantische Oceaan. Maak een optionele boottocht naar Seal Island en geniet van de kans om souvenirs te zoeken op de lokale markt. Ontspan daarna met de best gebrande koffie in Kaapstad, bij Noordhoek Farm. Let op wilde dieren in het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop, dat op de Werelderfgoedlijst staat, dat bekend staat om zijn rijke biodiversiteit.

Robbeneiland: tickets, pinguïns en Kaap de Goede Hoop

7. Robbeneiland: tickets, pinguïns en Kaap de Goede Hoop

Na de ophaalservice om 08:00 uur bij je hotel in Kaapstad of omgeving, is je eerste halte een bezoek aan de klokkentoren aan de waterkant. Maak daarna om 09:00 uur een groepstocht per boot naar het museum van de gevangenis op Robbeneiland. Op het eiland zal een voormalig gevangene je gids zijn en je een rondleiding door de gevangenis geven, waar je de cel te zien krijgt waarin Nelson Mandela zoveel jaren doorbracht. Je keert om ongeveer 13:00 uur weer terug van het eiland en je gids wacht je op bij de klokkentoren. Na een korte pauze voor een snelle hap ga je met je groep verder langs de Atlantische kust, vanwaar je de bergen aan de ene kant en de oceaan aan de andere kant kunt bewonderen. Neem de tijd bij Maiden's Cove om foto's te maken met de bergketen van de Twaalf Apostelen op de achtergrond. Passeer Clifton, Kampsbaai, Llundadno en Houtbaai en maak foto's langs één van de mooiste routes ter wereld - Chapman's Peak Drive.  De volgende halte is bij de pinguïnkolonie van Boulders Beach, waar je deze betoverende dieren kunt zien. Zie hoe deze schattige vogels spelen en stoeien in de oceaan. Je eindbestemming is het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop, waar je een rondleiding krijgt en tijd hebt voor foto's bij deze zeer populaire bezienswaardigheid. Van daaruit ga je naar Cape Point. waar je naar de top met de vuurtoren kunt lopen (of met de kabelbaan). De route terug gaat via de Old Cape Road en je wordt tussen 17:00 en 18:00 weer bij je accommodatie afgezet. 

Supersaver: privé-dagtrip kaapschiereiland en tafelberg

8. Supersaver: privé-dagtrip kaapschiereiland en tafelberg

De eerste stop op deze 10-uur durende privétour is de Tafelberg. Neem de kabelbaan om vanaf het uitzicht op de top te genieten. Ga verder naar Maidens Cove voor uitzicht op Camps Bay Beach, 12 Apostles Mountain Range en Lion's Head. Rijd langs Victoria Road en passeer exclusieve woonwijken op weg naar Chapman's Peak Drive. In het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop geeft uw gids een overzicht van het gebied. Ga aan boord van een kabelbaan naar de vuurtoren of maak een wandeling als je dat liever hebt. Stop om te genieten van de lunch. Bezoek de Boulders Beach Penguin Colony om meer te weten te komen over de zeevogels. Op de terugweg stop je om de haaienspotters te zien die helpen bij het voorkomen van aanvallen van haaien op Muizenberg Beach. U wordt teruggebracht naar de ophaallocatie of met de optie om het afleverpunt te wijzigen.

Kaapstad: E-Bike Cape Peninsula Tour

9. Kaapstad: E-Bike Cape Peninsula Tour

Na een korte veiligheidsbriefing ga je naar het zuiden rijden naar Kaap de Goede Hoop. Dit gebied is een wereldberoemd monument en bevat monumenten ter ere van twee van 's werelds beroemdste ontdekkingsreizigers: Vasco da Gama en Bartolomeu Dias. Bekijk onderweg meer dan 250 soorten vogels, bavianen, struisvogels, bokken en de Cape Mountain Zebra. Je gaat dan naar Cape Point, waar je van je fiets stapt om naar de vuurtoren te reizen, waar je wat vrije tijd hebt en uiteindelijk zult lunchen in een lokaal restaurant (niet inbegrepen). Zodra je het meeste uit Cape Point hebt gehaald, rijd je met je fiets terug naar het noorden naar waar je begon terug te keren in het voertuig voor de laatste attractie van de dag. Je hebt de mogelijkheid om de pinguïns te bezoeken op Boulders Beach in de charmante kustplaats Simon's Town. Daar kun je ze zien terugkomen uit de oceaan, koesteren op het strand, of gewoon rusten in hun nest, vanaf een niet-opdringerig platform boven de vloer.

Kaapstad: Peninsula Vibes Boulders Beach & Cape Point

10. Kaapstad: Peninsula Vibes Boulders Beach & Cape Point

Ontmoet je lokale gids bij een lokale koffieplek om je avontuur te beginnen. Nadat je je groep hebt ontmoet, ga je naar de oostkant van het Kaapse schiereiland. Breng uw dag door met het verkennen van schilderachtige dorpjes en ongerepte stranden en het ontdekken van lokale geheimen. Je eerste stop is het prachtige St. James Beach dat beroemd is om zijn funky, kleurrijke huizen. De volgende stop is het prachtige vissersdorpje Kalk Bay, waar u het Empire Café, kunstgalerijen, modeboetieks, Cape Fur Seals, Kalkies Fish and Chips en meer kunt bezoeken. Vanaf hier ga je naar het prachtige Boulders Beach, hopelijk om Afrikaanse pinguïns te zien. Stop bij het uitkijkplatform en het Boulders Beach om te genieten van een lunchpakket bereid door The Strangers Club Café. Bezoek na de lunch Cape Point Reserve en de iconische vuurtoren. Geniet van het panoramische uitzicht en stop bij een geweldige zonsondergang. Drink een paar drankjes en sluit de dag in stijl af voordat je wordt gedropt op de Mojo Market.

Topbezienswaardigheden in Simonstad

Sitemap Simonstad

Wil je alle activiteiten in Simonstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Simonstad

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.337 beoordelingen

Hele leuke dagtrip! We hadden in eerste instantie niet door dat deze trip met hetzelfde bedrijf was als de rode toeristenbus maar dat was geen probleem. De gidsen waren super vriendelijk en hadden veel grappige en informatie feitjes te vertellen tijdens de busrit. We kregen genoeg tijd om zelf te ontdekken bij Boulders Beach en er was alvast een lunch reservering gemaakt voor het geval we daar gebruik van wilden maken. Ook bij Cape Point kregen we genoeg tijd om naar boven te gaan naar de vuurtoren en gingen we daarna gezamenlijk op pad naar Cape of Good Hope. De hike was nog best spannend dus je kon ook met de bus naar beneden. De gidsen boden het aan om foto's te maken en hebben ons goed vermaakt! Ondanks dat de bus na Boulders Beach niet meer wilde starten en we 45min op een nieuwe moesten wachten, hebben we overal genoeg tijd gehad en we hebben we een top dag gehad!

Zeer gedenkwaardige ervaring. verbluffend mooie uitzichten. De Chapman Peak Drive was zo fascinerend en onze gids Tresor was zeer deskundig, boeiend en behulpzaam. Tresor hielp ons met fotografie en zorgde ervoor dat we ons altijd op ons gemak voelden. dit is mijn derde keer op de tour, maar deze was extra speciaal. Elke cent waard. Ik heb genoten van de ervaring.

Hoewel we niet zoveel geluk hadden met het weer en het veel regende, maakte onze chauffeur Ruben de dag erg leuk. Hij deed zijn uiterste best om ons alles te laten zien en uit te leggen en probeerde onze dag zo leuk mogelijk te maken. De rondleiding is echt een aanrader! Erg bedankt ;)

Nice tour with rico, john and wendy. Tip, we didnt eat in the sea restaurant but a little sandwich restaurant (one with the big orca teeth in front). Here you get fresh made verry nice sandwiches and you can sit in the garden

Heel toffe uitstap veel gezien en op het einde van Afrika gelopen …