Kies data

Dingen om te doen Simonstad

Simonstad: De beste dingen die je niet wil missen

Kaapstad: gedeelde tour Tafelberg, pinguïns & Kaappunt

1. Kaapstad: gedeelde tour Tafelberg, pinguïns & Kaappunt

Begin je dagtocht in de wijk Bo-Kaap (Maleisisch kwartier) met haar kleurrijke huizen en ga op weg naar het kabelbaanstation op de Tafelberg. Neem de kabelbaan naar boven en geniet van het onvergetelijke uitzicht. Je rijdt vervolgens langs de Atlantische kust en maak je een tussenstop bij Maiden's Cove. Hier kun je souvenirfoto's nemen met de bergketen van de 12 apostelen op de achtergrond. Geniet van het uitzicht vanaf Chapmans Peak-rijlaan, een van de mooiste panoramische routes ter wereld. Bezoek de pinguïnkolonie op Boulders Beach in Simon Town en het natuurreservaat op Kaap de Goede Hoop. Volg een rondleiding door het bekende beschermde gebied. Ga door naar Kaappunt. Wandel naar de vuurtoren of neem de Flying Dutchman, een kabelbaan, omhoog.

Kaapse Schiereiland: dagtrip pinguïns kijken in kleine groep

2. Kaapse Schiereiland: dagtrip pinguïns kijken in kleine groep

Je wordt 's ochtends door een erkende gids/chauffeur met een luxe minibus opgehaald bij je accommodatie in Kaapstad voor deze all-inclusive dagtour naar het Kaapse Schiereiland. Rij langs de schilderachtige kustroute, beter bekend als de Kaapse Rivièra, met aan de ene kant de bergen en aan de andere kant de oceaan, om met eigen ogen te zien waarom deze kustlijn zo bijzonder is. Je rijdt langs de Bantrybaai, Clifton, Camps Bay en de stranden van Llundadno tijdens deze rit langs Chapman's Peak en geniet van de gelegenheid om foto's te maken bij Maiden's Cove. In Hout Bay kun je met de boot naar Seal Island gaan om de zeehonden te zien (niet inbegrepen). Nadat je de haven van Hout Bay hebt verkend, gaat de tour door naar het dorp Noordhoek voor een optionele onderbreking om de beste koffie aan deze kant van de Kaap te proeven (tegen meerprijs). Hierna breng je een bezoek aan het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop en Kaappunt om het reservaat te verkennen, het Dias Beacon te bewonderen en de plek te zien waar twee stromingen samenkomen. Wandel naar de top om de vuurtoren van Kaappunt te zien of neem de kabelbaan (tegen een meerprijs). Vanuit Kaappunt ga je naar Boulders Beach om de pinguïns van dichtbij te bewonderen. Geniet vervolgens van de prachtige Boyes Drive en aanschouw Kalk Bay en Muizenberg. De route terug naar Kaapstad loopt via de Old Cape Road en aan het eind van de dag word je afgezet bij je accommodatie.

Vanuit Kaapstad: dagtrip Cape Point en Boulders Beach

3. Vanuit Kaapstad: dagtrip Cape Point en Boulders Beach

Ontdek Cape Point en Kaap de Goede Hoop tijdens deze begeleide dagtrip vanuit Kaapstad. Bewonder de schoonheid van de natuur wanneer je stopt bij Boulders Beach om walvissen, struisvogels en andere dieren die er leven te spotten. Deze dagvullende tour vertrekt in de ochtend vanuit Kaapstad en brengt je naar het schitterende landschap van het Kaapse Schiereiland. Geniet van een schilderachtige rit naar Boulders Beach waarbij je langs Muizenberg en Vishoek komt. Pauzeer bij Boulders Beach om de pinguïns te bekijken en ga daarna door naar Cape Point in natuurreservaat Kaap de Goede Hoop. Houd je ogen open voor antilopes, struisvogels en andere wilde dieren. Laat je ogen tijdens het walvisseizoen ook over de oceaan glijden (juli tot november). Geniet (op eigen kosten) van lunch en maak als je dat wil een wandeling van Cape Point naar het voorland van Kaap de Goede Hoop (gemiddelde conditie vereist). Ga op de rit terug naar Kaapstad lekker zitten en geniet van het uitzicht over de kust en vanuit de bergpas Ou Kaapse Weg.

Vanuit Kaapstad: dagtrip Cape Point & Boulders Beach

4. Vanuit Kaapstad: dagtrip Cape Point & Boulders Beach

Je wordt opgehaald bij je hotel in Kaapstad en gaat naar de eerste tussenstop op deze kleine groepstour van 10 uur: Maidens Cove. Daar geniet je van een prachtig uitzicht op Camps Bay Beach, 12 Apostles Mountain Range, en Lion's Head. Over Victoria Road passeer je exclusieve woonwijken en maak je twee tussenstops voor foto's op weg naar Chapman's Peak Drive. Bij aankomst in Natuurreservaat Kaap de Goede Hoop geeft je gids een overzicht van het park. Neem een kabelbaan naar Cape Point Lighthouse of maak een wandeling van 15 minuten langs een spectaculair gezichtspunt. Vervolgens bezoek je de Boulders Beach Penguin Colony om pinguïns te zien en meer te leren over de zeevogels. Na het bewonderen van de belangrijkste kolonie van Afrikaanse pinguïns, ga je lunchen bij de haven van Simon's Town (op eigen kosten) en bewonder je de 18de-eeuwse gebouwen. Op de rit terug zie je de haaienspotters, die helpen bij het voorkomen van haaienaanvallen bij Muizenberg Strand. Je wordt teruggebracht naar de ophaallocatie of hebt de optie om ergens anders te worden afgezet.

Kaapstad: halve dag pinguïns bekijken bij Boulders Beach

5. Kaapstad: halve dag pinguïns bekijken bij Boulders Beach

De tour vertrekt vanuit Kaapstad, in de richting van de eerste stop tijdens de tour, Maidens Cove. Hier geniet je van het prachtige uitzicht op de Atlantische kust en bewonder je  het imposante Twaalf Apostelen-gebergte. De tour gaat verder langs  Chapmans  Peak Drive, dat bekend staat als een van de mooiste bergwegen ter wereld. Onderweg maak je stops bij bijzondere uitkijkpunten, die je ongerepte uitzichten bieden op  Noordhoek  Beach. Vervolgens kom je aan bij Boulders Beach, waar je over de vriendelijke Zwartvoetpinguïn leert die er wonen. Hoewel de pinguïns vrij rondlopen op het strand en gewend zijn aan de aanwezigheid van mensen, zijn het beschermde dieren en mogen bezoekers ze niet aanraken of voeren. Bewonder de pinguïns vanaf een aangewezen uitkijkpunt en observeer deze dieren bij hun dagelijkse doen en laten. Je geniet ook van wat vrije tijd aan het strand, kunt een duik nemen in het verfrissende water, of de omgeving verkennen. De tour eindigt met een bezoek aan  Boyes Drive, een spectaculaire bergweg vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de kust van False Bay.

Supersaver: privédagtrip naar het Kaapse Schiereiland en de Tafelberg

6. Supersaver: privédagtrip naar het Kaapse Schiereiland en de Tafelberg

De eerste stop op deze privétour van 10 uur is de Tafelberg. Neem de kabelbaan om onderweg naar de top van het uitzicht te genieten. Ga verder naar Maidens Cove voor uitzicht op Camps Bay Beach, 12 Apostles Mountain Range en Lion's Head. Rijd over Victoria Road en passeer exclusieve woonwijken op weg naar Chapman's Peak Drive. In het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop geeft uw gids een overzicht van het gebied. Stap aan boord van een kabelbaan naar de vuurtoren of maak een wandeling als je dat liever hebt. Stop om te genieten van de lunch. Bezoek de pinguïnkolonie van Boulders Beach om de zeevogels te zien en te leren kennen. Stop op de terugweg om de haaienspotters te zien, die haaienaanvallen op Muizenberg Beach helpen voorkomen. Je wordt teruggebracht naar de ophaallocatie of met de optie om het afleverpunt te wijzigen.

Robbeneiland: tickets, pinguïns en Kaap de Goede Hoop

7. Robbeneiland: tickets, pinguïns en Kaap de Goede Hoop

Na de ophaalservice om 08:00 uur bij je hotel in Kaapstad of omgeving, is je eerste halte een bezoek aan de klokkentoren aan de waterkant. Maak daarna om 09:00 uur een groepstocht per boot naar het museum van de gevangenis op Robbeneiland. Op het eiland zal een voormalig gevangene je gids zijn en je een rondleiding door de gevangenis geven, waar je de cel te zien krijgt waarin Nelson Mandela zoveel jaren doorbracht. Je keert om ongeveer 13:00 uur weer terug van het eiland en je gids wacht je op bij de klokkentoren. Na een korte pauze voor een snelle hap ga je met je groep verder langs de Atlantische kust, vanwaar je de bergen aan de ene kant en de oceaan aan de andere kant kunt bewonderen. Neem de tijd bij Maiden's Cove om foto's te maken met de bergketen van de Twaalf Apostelen op de achtergrond. Passeer Clifton, Kampsbaai, Llundadno en Houtbaai en maak foto's langs één van de mooiste routes ter wereld - Chapman's Peak Drive.  De volgende halte is bij de pinguïnkolonie van Boulders Beach, waar je deze betoverende dieren kunt zien. Zie hoe deze schattige vogels spelen en stoeien in de oceaan. Je eindbestemming is het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop, waar je een rondleiding krijgt en tijd hebt voor foto's bij deze zeer populaire bezienswaardigheid. Van daaruit ga je naar Cape Point. waar je naar de top met de vuurtoren kunt lopen (of met de kabelbaan). De route terug gaat via de Old Cape Road en je wordt tussen 17:00 en 18:00 weer bij je accommodatie afgezet. 

Kaapstad: e-bike Kaapse Schiereiland Tour

8. Kaapstad: e-bike Kaapse Schiereiland Tour

Na een korte veiligheidsbriefing begint u in zuidelijke richting te rijden naar Kaap de Goede Hoop. Dit gebied is een wereldberoemd monument en bevat monumenten ter ere van twee van 's werelds beroemdste ontdekkingsreizigers: Vasco da Gama en Bartolomeu Dias. Bekijk onderweg meer dan 250 soorten vogels, bavianen, struisvogels, bokken en de Kaapse bergzebra. Je gaat dan naar Kaappunt waar je van je fiets stapt om naar de vuurtoren te reizen, waar je wat vrije tijd hebt en uiteindelijk luncht in een lokaal restaurant (niet inbegrepen). Zodra je het meeste uit Cape Point hebt gehaald, rijd je op de fiets terug naar het noorden naar waar je begon om terug in het voertuig te stappen voor de laatste attractie van de dag. Je hebt de mogelijkheid om de pinguïns te bezoeken op Boulders Beach in het charmante kustplaatsje Simon's Town. Daar kun je ze zien terugkomen van de oceaan, zonnebaden op het strand of gewoon rusten in hun nest, vanaf een niet-opdringerig platform boven de vloer.

Halve dagtrip naar Boulders Beach Penguin Colony

9. Halve dagtrip naar Boulders Beach Penguin Colony

Het avontuur begint met het ophalen van je hotel in Kaapstad en gaat naar de felgekleurde wijk Bo-Kaap. Na een stop voor foto's gaat u verder richting de Atlantische Zee langs enkele van de rijkste buitenwijken van Afrika, waaronder Bantry Bay, Clifton en Camps Bay. Geniet later van een tussenstop van 20 minuten in de schilderachtige Houtbaai, een charmant stadje omringd door bergen en de oceaan. Vervolg de tocht naar het zuiden via de majestueuze Chapman's Peak Drive, plaatselijk bekend als Chapies. Verken daarna het boerendorp Noordhoek, met een selectie van bakkerijen, cafés, sapcentrifuges en meer. Maak kennis met de lokale bevolking en koop souvenirs voordat u terugkeert naar Simon's Town, de thuisbasis van Boulder's Beach. Loop op het strand langs de promenade en bewonder de pinguïns in hun natuurlijke habitat. Besteed wat tijd aan het maken van foto's en leer meer over deze fascinerende wezens. Vanaf hier rijdt u langs de oostelijke kant van het schiereiland en passeert u de schilderachtige stadjes Fish Hoek, Kalk Bay en Muizenberg. De laatste stop van de tour is het strand van Muizenberg, waar je foto's kunt maken van de kleurrijke hutten langs de kust. De dag eindigt met terugbrengen naar uw accommodatie.

Kaapstad: begeleide sightseeingtour en Kaap de Goede Hoop

10. Kaapstad: begeleide sightseeingtour en Kaap de Goede Hoop

We vertrekken om 08.30 uur vanuit uw hotel en rijden door het stadscentrum naar Bo-Kaap om meer te leren over de geschiedenis van de kleurhuizen en dezelfde foto's te maken. Onze tweede stop is de Tafelberg, waar we een kabelbaan naar de top van de berg nemen om vanaf de bergtop te genieten van het prachtige uitzicht over de stad. Maidan Cove staat bekend om zijn prachtige uitzicht op de Atlantische Oceaan, Camps Bay en de Twelve Apostol's Mountains, hier kunt u prachtige foto's maken om uw herinneringen te creëren. We gaan dan verder door Camps Bay en stoppen bij de haven van Haunt Bay om een optionele boottocht van 45 minuten naar Seal Island te maken, die R100 per persoon kost. De tour gaat dan verder naar de meest schilderachtige Chapman's Peak Drive, we stoppen bij het uitkijkpunt om foto's te maken en te genieten van het mooie uitzicht op deze prachtige plek en beginnen dan aan de meest verbazingwekkende rijervaring met een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan. We hebben een optionele stop voor een kopje koffie in Farm Village en gaan dan verder naar Simons Town om meer te weten te komen over "Just Nuisance", de enige hond die ooit is ingelijfd bij de Zuid-Afrikaanse marine, de stad en zijn geschiedenis van de marine verkennen en niet te vergeten een bezoek aan Penguins in Boulders Beach. De tour gaat verder naar onze laatste bestemming, Kaappunt/Kaap de Goede Hoop, waar u de gelegenheid heeft om de vuurtoren van Kaappunt te bezoeken. U kunt een kabelbaan naar de vuurtoren nemen of een steil wandelpad nemen dat op korte afstand ligt. Hier geniet je van de natuur op zijn best, van vogels, bavianen en nog veel meer andere dieren, het spectaculaire uitzicht op de natuur is ook geweldig. We zullen ook de gelegenheid hebben om wilde dieren te zien, zoals bavianen, struisvogels, elanden en anderen die in het Kaap de Goede Hoop National Park leven. Houd er rekening mee dat: Toegangsprijs voor Boulders, Penguins - R170 per persoon Toegangsprijs voor Nationaal Park Kaap de Goede Hoop - R360 per persoon Tarief voor de Tafelberg-kabelbaan is ook niet inbegrepen. U bent uitgenodigd om uw familie, uw vrienden, uw collega's en vooral uw camera mee te nemen. Laten we plezier gaan maken.

Beschikbare activiteiten

  • Avonturen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
  • Meerdaagse tours
38 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Topbezienswaardigheden in Simonstad

Overzicht activiteiten in Simonstad

Wil je alle activiteiten in Simonstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Simonstad

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.631 beoordelingen

Onze gids Regean was bijzonder goed op de hoogte van de geschiedenis vanaf de Portugezen tot nu. Bijzonder mooie rondreis ondanks dat de Tafelberg niet door ging vanwege de wind. Houdt wel rekening met extra kosten van zo’n 90 euro voor entree Tafelberg,( kaartje nog 7 dagen geldig) reservaat pinguïns en lunch. Weet niet hoe gedetailleerd andere gidsen vertellen, maar deze was zeer gepassioneerd en breed georiënteerd en wist alle jaartallen uit zijn hoofd.

Een geweldige dagtrip. Heel veel gezien, en geleerd! Goede rustige chauffeur, lieve dame en leuke gids. De pinguïns waren leuk, Cape Point en Kaap de goede hoop bijzonder. De hike was echt super, wat een uitzichten!!

We had a lovely tour with tourguide Reagan. He was very nice and spontaneously. He gave us a lot of information and it was worth every dollar.

Super toffe ervaring! Zeker een aanrader als je in Kaapstad bent. De medewerkers van de Tour (Rico, Kyle & Julien) waren ook enorm vriendelijk

Leuke daguitstap met voldoende tijd om de plaats te ontdekken en een paar leuke hikes