Belevingen in
Simonstad

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Topbezienswaardigheden in Simonstad

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Simonstad: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Kaapstad: daguitstap naar Kaappunt met pinguïns

1. Vanuit Kaapstad: daguitstap naar Kaappunt met pinguïns

Deze dagvullende tour vertrekt in de ochtend vanuit Kaapstad en brengt je naar het schitterende landschap van het Kaapse Schiereiland. Geniet van een schilderachtige rit naar Boulders Beach waarbij je langs Muizenberg en Vishoek komt. Pauzeer bij Boulders Beach om de pinguïns te bekijken en ga daarna door naar Kaappunt in natuurreservaat Kaap de Goede Hoop. Houd je ogen open voor antilopes, struisvogels en andere wilde dieren. Laat je ogen tijdens het walvisseizoen ook over de oceaan glijden (juli tot november). Geniet (op eigen kosten) van lunch en maak als je dat wil een wandeling van Kaappunt naar het voorland van Kaap de Goede Hoop (gemiddelde conditie vereist). Ga op de rit terug naar Kaapstad lekker zitten en geniet van het uitzicht over de kust en vanuit de bergpas Ou Kaapse Weg.

...
Kaapse Schiereiland: dagtrip pinguïns kijken in kleine groep

2. Kaapse Schiereiland: dagtrip pinguïns kijken in kleine groep

Je wordt 's ochtends door een erkende gids/chauffeur met een luxe minibus opgehaald bij je accommodatie in Kaapstad voor deze all-inclusive dagtour naar het Kaapse Schiereiland. Rij langs de schilderachtige kustroute, beter bekend als de Kaapse Rivièra, met aan de ene kant de bergen en aan de andere kant de oceaan, om met eigen ogen te zien waarom deze kustlijn zo bijzonder is. Je rijdt langs de Bantrybaai, Clifton, Camps Bay en de stranden van Llundadno tijdens deze rit langs Chapman's Peak en geniet van de gelegenheid om foto's te maken bij Maiden's Cove. In Hout Bay kun je met de boot naar Seal Island gaan om de zeehonden te zien (niet inbegrepen). Nadat je de haven van Hout Bay hebt verkend, gaat de tour door naar het dorp Noordhoek voor een optionele onderbreking om de beste koffie aan deze kant van de Kaap te proeven (tegen meerprijs). Hierna breng je een bezoek aan het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop en Kaappunt om het reservaat te verkennen, het Dias Beacon te bewonderen en de plek te zien waar twee stromingen samenkomen. Wandel naar de top om de vuurtoren van Kaappunt te zien of neem de kabelbaan (tegen een meerprijs). Vanuit Kaappunt ga je naar Boulders Beach om de pinguïns van dichtbij te bewonderen. Geniet vervolgens van de prachtige Boyes Drive en aanschouw Kalk Bay en Muizenberg. De route terug naar Kaapstad loopt via de Old Cape Road en aan het eind van de dag word je afgezet bij je accommodatie.

...
Vanuit Kaapstad: dagtrip Cape Point & Boulders Beach

3. Vanuit Kaapstad: dagtrip Cape Point & Boulders Beach

Je wordt opgehaald bij je hotel in Kaapstad en gaat naar de eerste tussenstop op deze kleine groepstour van 10 uur: Maidens Cove. Daar geniet je van een prachtig uitzicht op Camps Bay Beach, 12 Apostles Mountain Range, en Lion's Head. Over Victoria Road passeer je exclusieve woonwijken en maak je twee tussenstops voor foto's op weg naar Chapman's Peak Drive. Bij aankomst in Natuurreservaat Kaap de Goede Hoop geeft je gids een overzicht van het park. Neem een kabelbaan naar Cape Point Lighthouse of maak een wandeling van 15 minuten langs een spectaculair gezichtspunt. Vervolgens bezoek je de Boulders Beach Penguin Colony om pinguïns te zien en meer te leren over de zeevogels. Na het bewonderen van de belangrijkste kolonie van Afrikaanse pinguïns, ga je lunchen bij de haven van Simon's Town (op eigen kosten) en bewonder je de 18de-eeuwse gebouwen. Op de rit terug zie je de haaienspotters, die helpen bij het voorkomen van haaienaanvallen bij Muizenberg Strand. Je wordt teruggebracht naar de ophaallocatie of hebt de optie om ergens anders te worden afgezet.

...
Kaapstad: officiële City Pass

4. Kaapstad: officiële City Pass

Ontdek het beste dat Kaapstad te bieden heeft. Je kiest voor een City Pass voor 2, 3 of 5 dagen, waarmee je toegang krijgt tot meer dan 90 topattracties in Kaapstad. Als je het centrum van Kaapstad echt wilt leren kennen, mag je deze kans niet missen. Je bespaart ook nog eens geld met de officiële City Pass voor Kaapstad.  Er is voor elk wat wils.  Enkele van de meer dan 90 attracties en uitstapjes: • Tijdens de geldigheidsduur van je pas maak je gratis gebruik van de hop on, hop off-bus, die je naar meer dan 80% van de attracties brengt. • Tafelberg per kabelbaan• Champagnerondvaart bij zonsondergang• Zeehonden- en havenrondvaart in V&A Waterfront• Rondrit in de Township LaGuGu• Zeitz MOCCA Museum van hedendaagse Afrikaanse kunst• Nationale botanische tuinen van Kirstenbosch• Het reuzenrad • Aquarium Two Oceans• Wereld van de vogels• Rondvaart naar het zeeleeuweneiland• Krokodillenkwekerij• Hard Rock Café• Piratenboot Jolly Roger• Rondrit per fiets met hapjes• Zuid-Afrikaans museum• Slavenhut• District Sixmuseum • En nog veel meer Als je voor de premiumoptie kiest, kan je een van de onderstaande exclusieve uitstappen maken:   • Kooiduiken met grote witte haaien• Safari naar de grote 5• Kaapstad-helikoptervlucht• Walvissen spotten• Snorkelen met zeehonden en speedboottocht• en nog veel meer

...
Kaapstad: gedeelde tour Tafelberg, pinguïns & Kaappunt

5. Kaapstad: gedeelde tour Tafelberg, pinguïns & Kaappunt

Begin je dagtocht in de wijk Bo-Kaap (Maleisisch kwartier) met haar kleurrijke huizen en ga op weg naar het kabelbaanstation op de Tafelberg. Neem de kabelbaan naar boven en geniet van het onvergetelijke uitzicht. Je rijdt vervolgens langs de Atlantische kust en maak je een tussenstop bij Maiden's Cove. Hier kun je souvenirfoto's nemen met de bergketen van de 12 apostelen op de achtergrond. Geniet van het uitzicht vanaf Chapmans Peak-rijlaan, een van de mooiste panoramische routes ter wereld. Bezoek de pinguïnkolonie op Boulders Beach in Simon Town en het natuurreservaat op Kaap de Goede Hoop. Volg een rondleiding door het bekende beschermde gebied. Ga door naar Kaappunt. Wandel naar de vuurtoren of neem de Flying Dutchman, een kabelbaan, omhoog.

...
Cape Peninsula & Boulders Beach Private Day Tour

6. Cape Peninsula & Boulders Beach Private Day Tour

Maak eerst een korte stop in het hart van het centrum van Kaapstad om de kleurrijke gemeenschap bekend als Bo-kaap te ontdekken. Ga dan rechtdoor naar de kustlijn. Passeer welgestelde buitenwijken met enkele van de beste stranden in de buurt van de stad en stop voor foto's bij Camps Bay. Vervolg uw weg naar Houtbaai tussen gigantische bergen en de Atlantische Oceaan. Geniet van een optionele schilderachtige boottocht van 40 minuten naar Seal Island. Hervat uw tour via de wereldberoemde Chapman's Peak Drive. Bewonder deze prestatie op het gebied van wegenbouw terwijl je over de rand van de bergen slingert; deze schilderachtige rit is niet voor angsthazen. Kom vervolgens net na de middag aan bij het natuurreservaat Cape of Goodhope. Ontdek het rijke plantenleven van de Kaap, vroege menselijke geschiedenis, maritieme geschiedenis en als je geluk hebt, kun je misschien een minisafari hebben. Bereik het zuidwestelijke punt van het continent - Kaap de Goede Hoop - en maak een foto met het bord. Wandelen wordt aanbevolen, maar niet zwemmen vanwege pure riptides. Ga door naar Cape Point en loop 20 minuten een manier omhoog naar een historische vuurtoren. Je kunt ook een kabelbaan voor je eigen rekening nemen als je geen zin hebt om te wandelen. Stop voor de lunch in het visrestaurant van wereldklasse met uitzicht op zee of neem een snelle hap in de naastgelegen food shop. Ga vervolgens op reis naar Simon's Town voor een speciale date met de bedreigde Afrikaanse pinguïns op Boulders Beach. Breng ongeveer 45 minuten door bij de pinguïnkolonie voordat u terugkeert naar Kaapstad langs de kustlijn. Ga door de schilderachtige stadjes op deze historisch bekende Millionaire's Mile. Hoor leuke weetjes over de marine en Just Hinder - de enige hond ter wereld die een bekwame zeeman is geweest. Ontdek ten slotte Kalk Bay en Muizenberg Beach, de hoek van de surfer voordat je terugkeert naar het startpunt.

...
Kaapstad: The Cape Point Instagram Groepstour

7. Kaapstad: The Cape Point Instagram Groepstour

Begin aan een leuke dagtour in Kaapstad - een van de meest unieke steden ter wereld met prachtige oceaan- en bergachtige ritten, spectaculaire landschappen en iconische erfgoedmonumenten. Deze tour is bedoeld voor degenen die de meest iconische en pittoreske plekken in de stad willen bezoeken. Naast het maken van enkele Instagram-waardige foto's, leer je over de cultuur en geschiedenis van Kaapstad achter die sites. Je gids zal beschikbaar zijn om foto's voor je te maken terwijl je de perfecte pose aanneemt. Plaats jezelf in de fotoklare lijst met de Tafelberg als achtergrond. Bezoek de kleurrijke huizen in de Cape Malay Quarter die bekend staat als de Bo Kaap en leer meer over zijn erfgoed en culturen. Rijd langs de Atlantische kust met de oceanen aan de ene kant en de bergen aan de andere kant en stop bij Maiden's Cove met 12 apostelen op de achtergrond. Neem een boot naar Seal Island om de zeehondenkolonie te bezoeken. Stop bij het uitkijkpunt langs Chapmans Peak Drive, een van de mooiste routes ter wereld. Bezoek de kolonie Boulders Penguins en maak een selfie met deze betoverende zeedieren. Een reis naar Kaap de Goede Hoop biedt u niet alleen een fotomoment, maar u leert ook meer over de geschiedenis van dit monumentale natuurreservaat. U kunt een baviaan tegenkomen, dus pas op dat u niet te dichtbij komt, want dit zijn wilde dieren en kunnen gevaarlijk zijn. Neem vervolgens de kabelbaan naar de vuurtoren van Cape Point en kijk waar de Two Ocean Currents samenkomen. Sluit de dag af met een foto voor de gekleurde huizen aan het strand van Muizenberg. De drop-off is tussen 18:00 en 18:30 uur.

...
Kaapstad: halve dag pinguïns bekijken bij Boulders Beach

8. Kaapstad: halve dag pinguïns bekijken bij Boulders Beach

De tour vertrekt vanuit Kaapstad, in de richting van de eerste stop tijdens de tour, Maidens Cove. Hier geniet je van het prachtige uitzicht op de Atlantische kust en bewonder je  het imposante Twaalf Apostelen-gebergte. De tour gaat verder langs  Chapmans  Peak Drive, dat bekend staat als een van de mooiste bergwegen ter wereld. Onderweg maak je stops bij bijzondere uitkijkpunten, die je ongerepte uitzichten bieden op  Noordhoek  Beach. Vervolgens kom je aan bij Boulders Beach, waar je over de vriendelijke Zwartvoetpinguïn leert die er wonen. Hoewel de pinguïns vrij rondlopen op het strand en gewend zijn aan de aanwezigheid van mensen, zijn het beschermde dieren en mogen bezoekers ze niet aanraken of voeren. Bewonder de pinguïns vanaf een aangewezen uitkijkpunt en observeer deze dieren bij hun dagelijkse doen en laten. Je geniet ook van wat vrije tijd aan het strand, kunt een duik nemen in het verfrissende water, of de omgeving verkennen. De tour eindigt met een bezoek aan  Boyes Drive, een spectaculaire bergweg vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de kust van False Bay.

...
Robbeneiland: tickets, pinguïns en Kaap de Goede Hoop

9. Robbeneiland: tickets, pinguïns en Kaap de Goede Hoop

Na de ophaalservice om 08:00 uur bij je hotel in Kaapstad of omgeving, is je eerste halte een bezoek aan de klokkentoren aan de waterkant. Maak daarna om 09:00 uur een groepstocht per boot naar het museum van de gevangenis op Robbeneiland. Op het eiland zal een voormalig gevangene je gids zijn en je een rondleiding door de gevangenis geven, waar je de cel te zien krijgt waarin Nelson Mandela zoveel jaren doorbracht. Je keert om ongeveer 13:00 uur weer terug van het eiland en je gids wacht je op bij de klokkentoren. Na een korte pauze voor een snelle hap ga je met je groep verder langs de Atlantische kust, vanwaar je de bergen aan de ene kant en de oceaan aan de andere kant kunt bewonderen. Neem de tijd bij Maiden's Cove om foto's te maken met de bergketen van de Twaalf Apostelen op de achtergrond. Passeer Clifton, Kampsbaai, Llundadno en Houtbaai en maak foto's langs één van de mooiste routes ter wereld - Chapman's Peak Drive.  De volgende halte is bij de pinguïnkolonie van Boulders Beach, waar je deze betoverende dieren kunt zien. Zie hoe deze schattige vogels spelen en stoeien in de oceaan. Je eindbestemming is het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop, waar je een rondleiding krijgt en tijd hebt voor foto's bij deze zeer populaire bezienswaardigheid. Van daaruit ga je naar Cape Point. waar je naar de top met de vuurtoren kunt lopen (of met de kabelbaan). De route terug gaat via de Old Cape Road en je wordt tussen 17:00 en 18:00 weer bij je accommodatie afgezet. 

...
Kaapstad: Kaapse Schiereiland & Wijnlanden Privétour van een hele dag

10. Kaapstad: Kaapse Schiereiland & Wijnlanden Privétour van een hele dag

Je hebt de vrijheid om te kiezen op welk tijdstip je de tour wilt starten. Het wordt aanbevolen om om 8:30 uur te beginnen, omdat u het meeste uit uw dag wilt halen. De rondleiding begint met een bezoek aan Maidens Cove. Met uitzicht op het beruchte Twaalf Apostelengebergte en de ongerepte penthouses van Camps Bay, kunt u in de verleiding komen om naar Kaapstad te verhuizen. Als dat niet genoeg is om je te boeien, wacht dan tot je Chapmans Peak Drive ziet, dit moet een van de beste, zo niet de beste bergrit ter wereld zijn. Vanaf de uitkijkposten kunt u het ongerepte strand van Noordhoek, de haven van Hout Bay en de zeehondenkolonie bekijken. Vervolg je tour naar Kaap de Goede Hoop, een nationaal park dat het meest zuidelijke westelijke punt van het Afrikaanse continent is. Niet ver van Kaap de Goede Hoop, zie je de warme en koude zeestromingen elkaar ontmoeten bij Cape Point Lighthouse. Na een bezoek aan een van de bekende nationale bezienswaardigheden van Afrika, ga je naar Boulders Beach om de Afrikaanse pinguïns te zien. Hier kunt u een hapje eten in het Seaforth Restaurant of naar het Harbour House van Kalk Bay rijden. Houd er rekening mee dat; dit is voor uw eigen account en is optioneel. Maak daarna een rit langs Baden Powell Drive. Deze prachtige kustlijnrit biedt uitzicht op het strand en de bergen met prachtige wilde bloemen die langs de weg groeien. De schilderachtige en zeekustaandrijving leidt u naar Neethlingshof Wine en Delheim Wine Estate. Neethlingshof, in Stellenbosch, net buiten de stad Kaapstad, dateert uit 1692. Dit is een perfecte plek voor een wijnproeverij. Het wijndomein staat bekend om zijn prachtige laan met stenen dennen en de prachtige omliggende bergketen. Neethlingshof biedt de beste wijnen, waaronder Merlot, Shiraz, Malbec, Cabernet Sauvignon, Pinotage en Sauvignon Blanc om er maar een paar te noemen. Geniet van een wijnproeverij met voedselcombinatie, inclusief 5 hapgerechten. Uw laatste stop voor de dag, Delheim Wine Estate, ligt op de hellingen van de berg Simonsberg en is trots in zijn majestueuze omgeving. Beroemd om hun bekroonde wijnen, zoals Pinotage Rose, Spatzendreck en Grand Reserve, is het gewoon een must om te genieten. Delheim Wine Estate adviseert u ook over welke wijnen geschikt zijn voor foodpairing. Het landgoed biedt decadente wijn- en cupcake-combinatie die anders is dan de gebruikelijke wijn- en kaascombinaties. Als je jezelf als een wijnkenner beschouwt, kan het bezoeken van deze wijnboerderijen inderdaad leerzaam zijn. Zodra uw bezoek aan deze wijnboerderijen is voltooid, keert u terug naar uw ophaallocatie langs de N1 Nationale Route. De tour eindigt om ongeveer 18:00 uur.

...

Sitemap Simonstad

Wil je alle activiteiten in Simonstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Simonstad

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.066 beoordelingen

We hadden een perfecte dag met onze gids Francis! Wat was gepland als een groepsreis werd een privétour vanwege het niet verschijnen van 4 gasten. Nadat we om 8.30 uur bij het hotel waren opgehaald, gingen we direct naar de Tafelberg om te profiteren van het goede uitzicht. Omdat het nog vrij vroeg was, was de wachtrij bij de Tafelberg draaglijk. We hadden online tickets gekocht, maar hadden ze ter plaatse kunnen kopen. Maar dat kan op andere dagen heel anders en veel voller zijn. Boven op de Tafelberg is het uitzicht fantastisch, een echte aanrader! Als je meer tijd in Kaapstad hebt, kun je er zeker een halve dag doorbrengen. Dus we hadden ongeveer een uur. Vervolgens gingen we naar de fotostop bij de 12 apostelen (Camps Bay) en vervolgens op de Chapman's Peak. Daar was een fotostop en toen gingen we naar de pinguïns. Daarna lunchen in een restaurant direct aan het strand en verder naar de Cap met een geweldig landschap. Neem eerst de klassieke bordfoto en wandel vervolgens naar d

Zo veel moois gezien. Kan het iedereen aanbevelen. Overweldigende natuur van Zuid-Afrika, pinguins in de rui en de liefdevolle uitgebreide informatie van de gids. Brahm, de gids was geweldig. Hij was de krent in de pap van deze Kaap expeditie. Boordevol kennis en weetjes, altijd behulpzaam en alert, zeer klantvriendelijk en attent. Kortom een onvergetelijke dag.

Ray onze gids was geweldig. Hij maakte de ervaring echt leuk en boeiend. Ik heb echt genoten van alle plaatsen waar we zijn geweest, waaronder Boulders, Cape Point, Table Mountain, Cape of Good Hope en andere kleinere gebieden. Ik raad Kabura Travel & Tours aan voor iedereen die de Westkaap wil toeren.

Was een top dag, erg leuk en divers. Aardige tour guide met veel kennis. Perfecte timing van alles.

Was een mooie excursie en je krijgt waar voor je geld.je rijdt door prachtig landschap