Sint-Annakerk, Krakau

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sint-Annakerk, Krakau: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: Old Town Tour op een golfwagen met authentieke lunch

1. Krakau: Old Town Tour op een golfwagen met authentieke lunch

Verken UNESCO-werelderfgoedlocaties tijdens deze multi-stop Krakau-tour. Bezoek de belangrijkste plekken in de oude stad in een comfortabele, milieuvriendelijke golfkar. Begin aan een rondleiding door het Wawel-kasteel en de Wieliczka-zoutmijn. Geniet van een authentieke Poolse lunch. Spring aan boord van een verwarmde elektrische golfkar en luister naar je audiogids terwijl je door Planty Park rijdt en de overblijfselen van middeleeuwse muren en de Barbacane van Krakau ziet. Ga verder naar de Grote Markt met de Lakenhal en de Mariakerk. Ga door het Quartier Latin met de binnenplaats van het Collegium Maius, de kerk van St. Anne, de Academie voor Schone Kunsten, de St. Florian-kerk, een gotisch Franciscaans klooster en het pauselijke raam. Stop bij Wawel Royal Cathedral en Wawel Royal Castle om uw rondleiding te beginnen. Bekijk de collecties schilderijen, sculpturen, stoffen, goud, militaire artikelen, porselein en meubels. Neem deel aan een 2-gangenlunch voordat je naar de zoutmijn gaat voor een rondleiding met een ondergrondse kerk. Ervaar het unieke microklimaat en bekijk het Salt Mine Health Resort.

Krakau: oude binnenstad, Wawel en ondergronds museum met lunch

2. Krakau: oude binnenstad, Wawel en ondergronds museum met lunch

Bezoek de belangrijkste plaatsen in de oude binnenstad van Krakau met een groepsrondleiding met een golfkar. Leer meer over deze sites met een audiogids. Tour Wawel Castle en het Market Square Underground Museum met een lokale gids. Geniet van een lekker 2-gangenmenu. Spring aan boord van een verwarmde golfkar en reis naar de door UNESCO beschermde oude binnenstad. Verken Planty Park, met de overblijfselen van middeleeuwse muren en de Barbacane van Krakau. Rijd over het Grote Marktplein waar u de Lakenhal en de Mariakerk kunt zien. Zie het Quartier Latin met de binnenplaats van het Collegium Maius. Luister naar je audiogids terwijl je langs de barokke 17e-eeuwse kerk van St. Anne, de Academie voor Schone Kunsten, de St. Florian-kerk, het 13e-eeuwse gotische Franciscaner klooster en het pauselijke raam loopt. Stop bij Wawel Royal Castle voor een rondleiding door de State Rooms en de kathedraal voordat je een heerlijke Poolse lunch nuttigt. Ga 4 meter onder de grond naar het Market Square Underground Museum en ontdek hoe de stad er in de middeleeuwen uitzag.

Krakau: privérondleiding met vervoer

3. Krakau: privérondleiding met vervoer

Ontmoet je gids om een privétour langs de beste hoogtepunten van Krakau te beginnen. Begin met het verkennen van Nowa Huta en bewonder de enorme blokken flatgebouwen uit het communistische tijdperk. Zie Central Square in het midden van dit deel van de stad, ontworpen volgens de idealen van socialistische architectuur. Je zult ook ontdekken waar Lenin regelmatig wandelingen maakte. Verken vervolgens Kosciuszko's Mound. Vanaf de top van de heuvel zie je een prachtig panorama van Krakau. Wandel door een tentoonstelling en vertel de geheimen van dit bekende fort. Luister naar belangrijke periodes in de geschiedenis van Polen. Blijf de gids volgen om Wawel Hill te bereiken. Luister naar verhalen over Poolse koningen in de middeleeuwen. Bewonder de koninklijke residentie van het Wawel-kasteel. Ga de kathedraal van Wawel binnen, waar de koningen van Polen werden gekroond en begraven. Bezoek de oude stad, waar je gids je rondleidt op het enorme marktplein, de stadhuistoren, de historische Lakenhal en de monumenten van Mickiewicz en Eros. Bekijk de indrukwekkende Mariakerk, gebouwd in gotische stijl. Passeer een van 's werelds oudste universiteiten, de Jagiellonian University. Eindelijk arriveert u in de voormalige Joodse wijk. Geniet van de architectuur, de schattige smalle steegjes en de relaxte coffeeshops. Bezoek de Tempel-synagoge en bewonder de architectuur. Je gids vertelt je verhalen over dit gebied en laat je verborgen juweeltjes zien die alleen bekend zijn bij de lokale bevolking.

Krakau: oude stad per golfkar, Wawel en Wieliczka-zoutmijn

4. Krakau: oude stad per golfkar, Wawel en Wieliczka-zoutmijn

Bekijk de bezienswaardigheden in de oude binnenstad van Krakau in een comfortabele en milieuvriendelijke elektrische golfkar. Begin aan rondleidingen door het Wawel-kasteel en de Wieliczka-zoutmijn. Geniet van een stevig 2-gangenmenu. Laat je ophalen door je chauffeur. Luister naar je audiogids terwijl je langs Planty Park, de Barbican van Krakau en de Grote Markt rijdt, waar je de Lakenhal en de Mariakerk kunt zien. Zie het Quartier Latin met de binnenplaats van het Collegium Maius. Stop bij Wawel Royal Cathedral en Wawel Royal Castle. Laat de golfkar achter en begin aan uw rondleiding. Bewonder de collectie schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken en stoffen van het museum. Bekijk Aziatische en Midden-Oosterse kunst. Bewonder kamers uit de renaissance- en barokperiode. Vul met lunch voordat je naar de Wieliczka-zoutmijn gaat. Volg je gids op een route van 3 kilometer door 20 zalen. Bewonder St. Kinga, een rijkelijk versierde ondergrondse kerk. Ervaar het unieke microklimaat en loop door een ondergronds sanatorium.

Krakau: oude stad per golfkar, Wawel en ondergronds museum

5. Krakau: oude stad per golfkar, Wawel en ondergronds museum

Bezoek de belangrijkste plekken van de oude binnenstad van Krakau met een audiogids aan boord van een comfortabel en ecologisch elektrisch golfkar-voertuig. Tour Wawel Castle en het Market Square Underground Museum met een gids en toegangskaarten voordat u gaat lunchen. Terwijl u vaart op een elektrische golfkar, ziet u het oudste van het historische gebied van Krakau en enkele van de meest iconische delen van deze stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.Verken het Planty-park met de overblijfselen van middeleeuwse muren en de Barbacane van Krakau en rijd over het Grote Marktplein waar je de Lakenhal en de Mariakerk kunt spotten. Zie het Quartier Latin met de binnenplaats van het Collegium Maius. Bekijk vervolgens de Koninklijke Wawel-kathedraal en het Wawel-kasteel in al zijn glorie en ga naar binnen om het symbool van Krakau en een van de belangrijkste musea in Polen te bezoeken. Bezoek samen met een deskundige lokale gids de kamers die de beroemde wandtapijten van Zygmunt August, Italiaanse renaissanceschilderijen uit de Lanckoronski-collectie en de Wawel-collecties van Aziatische en Midden-Oosterse kunst met de grootste collectie tenten in Europa. Nadat je het kasteel en de kathedraal hebt leren kennen, neem je een pauze en geniet je van een traditionele Poolse lunch. Ga later 4 meter onder de grond naar het Market Square Underground Museum, ook bekend als Rynek Underground of het Dungeon Market Museum. Reis terug naar de Middeleeuwen om de vreugde en het verdriet van de mensen van die tijd, hun leven, de architectuur die hen omringde en nog veel meer te begrijpen. Leer hoe het museum zo laag kwam te staan, de dingen die hier ondergronds plaatsvonden, en andere geheimen van je gids.

Krakau: oude stad per golfkar, Wawel en Wieliczka-zoutmijn

6. Krakau: oude stad per golfkar, Wawel en Wieliczka-zoutmijn

Breng de dag door met het verkennen van UNESCO-werelderfgoedlocaties tijdens deze multi-stop Krakau-tour. Bekijk de hoogtepunten in de oude stad vanuit een comfortabele en milieuvriendelijke golfkar. Begin aan rondleidingen door het Wawel-kasteel en de Wieliczka-zoutmijn. Lekker lunchen. Spring aan boord van een verwarmde elektrische golfkar en cruise door de oude binnenstad van Krakau. Verken de middeleeuwse muren en de goed bewaarde vestingwerken in het park Barbican in Planty. Ga langs het Grote Marktplein om de Lakenhal in renaissancestijl en de barokke Mariakerk te zien. Rol door het Quartier Latin om het Collegium Maius te zien. Luister naar je audiogids terwijl je langs de barokke 17e-eeuwse Sint-Annakerk, de Academie voor Schone Kunsten, de Florianuspoort en een 13e-eeuws Franciscaans klooster loopt. Bezoek de musea in de Wawel-kathedraal en het Wawel-kasteel. Volg je lokale gids door de uitgebreide collectie schilderijen, sculpturen, stoffen en sieraden van het museum. Bewonder de wandtapijten van Zygmunt August en Italiaanse renaissanceschilderijen. Loop door collecties van Aziatische en Midden-Oosterse kunst. Bewonder de recreaties van kamers uit de renaissance- en barokperiode. Neem na het zien van het kasteel een pauze met een traditionele Poolse lunch. Ga verder naar de stad Wieliczka voor een rondleiding door de uitgebreide zoutmijnen. Wandel over een route van 3 kilometer door de grootste zoutmijnen van Europa. Bewonder 20 ondergrondse hallen terwijl je afdaalt naar een diepte van 340 meter. Verken de rijkelijk versierde St. Kinga's Church. Ervaar het genezende microklimaat in het sanatorium van de mijn.

Krakau: oude binnenstad, Wawel en ondergronds museum met lunch

7. Krakau: oude binnenstad, Wawel en ondergronds museum met lunch

Tour door de oude binnenstad van Krakau in een milieuvriendelijke elektrische golfkar. Ontdek de grootsheid van het koninklijke verleden van Krakau tijdens een rondleiding door de Wawel-staatskamers en de kathedraal. Ga onder het hoofdplein om opgravingen uit de middeleeuwen te zien. Spring aan boord van een verwarmde golfkar en reis naar de door UNESCO beschermde oude binnenstad. Verken Planty Park, met de overblijfselen van middeleeuwse muren en de Barbacane van Krakau. Rijd over het Grote Marktplein waar u de Lakenhal en de Mariakerk kunt zien. Zie het Quartier Latin met de binnenplaats van het Collegium Maius. Luister naar je audiogids terwijl je langs de barokke 17e-eeuwse kerk van St. Anne, de Academie voor Schone Kunsten, de St. Florian-kerk, een 13e-eeuws gotisch Franciscaans klooster en een pauselijk raam loopt. Stap uit de golfkar bij het Wawel-kasteel voor een rondleiding door de sierlijke staatskamers waar koningen en koninginnen ooit koninklijke gasten ontvingen. Volg je gids naar de Wawel-kathedraal om een mix van architecturale en artistieke stijlen te zien die zijn gebruikt om deze koninklijke begraafplaats te versieren. Verjong uzelf met een verrukkelijke 2-gangen Poolse lunch. Ga 4 meter onder de grond naar het Market Square Underground Museum om te ontdekken hoe de stad er in de middeleeuwen uitzag.

Sitemap Sint-Annakerk, Krakau

Wil je alle activiteiten in Sint-Annakerk, Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.