Kies data

Sint - Dominicusbasiliek

Sint - Dominicusbasiliek: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Siena: privétour ideaal voor gezinnen met kinderen

1. Siena: privétour ideaal voor gezinnen met kinderen

Geniet van een privétour die rekening houdt met de aandachtsspanne van kinderen, niet een waarbij de jongeren door hun ouders worden meegesleurd op uitputtende reizen. Houd met de hulp van een lokale gids de aandacht van uw kinderen levend met taal die kleurrijk en levendig is en waar geschiedenis wordt vermengd met kunst, legendes en tradities. Door kinderen aan te moedigen observaties te doen, vragen te beantwoorden en raadsels op te lossen, onthult uw gids de geschiedenis en geheimen van de monumenten van Siena op een prettige manier die voorkomt dat kinderen ongeduldig, verveeld en klagend worden. Vanaf het ontmoetingspunt voor de Basilica Cateriniana San Domenico leer je over de tradities van de paardenrace Palio di Siena en bewonder je de prachtige voorkant van de Duomo di Siena-kathedraal. Loop vervolgens de Via Banchi di Sopra - de voormalige pelgrimsroute naar Rome - die u naar Piazza del Campo leidt, de belangrijkste openbare ruimte van het historische centrum van Siena, waar de tour eindigt met een souvenir en geweldige herinneringen.

Rome: dagtocht naar Siena en San Gimignano met wijnproeverij

2. Rome: dagtocht naar Siena en San Gimignano met wijnproeverij

Privétour van een hele dag - inclusief eten en wijnproeven Geniet van een dagexcursie vanuit Rome, door de heuvels van de Chianti, om de steden Siena en San Gimignano te bezoeken. Siena, een prachtige middeleeuwse stad in Italië. Je bezoekt het hart van Siena en het centrale plein dat bekend staat als "Piazza del Campo", wereldwijd bekend om de beroemde "Palio", een paardenrace twee keer rond het plein in middeleeuwse stijl elke zomer. Siena is niet alleen beroemd om zijn wijn, maar ook om zijn zoetigheden: de "Panpepato", "Panforte", "Ricciarelli". Stop voor een goede Italiaanse koffie en proef een typisch Siena-snoepje. Vervolg naar San Gimignano, een UNESCO-werelderfgoed, bekend als "De stad van de honderd torens" en het heeft nog steeds zijn originele kenmerken en tijdloze charme. Verder is de naam 'San Gimignano' gekoppeld aan een van de meest historische Toscaanse wijnen: “La Vernaccia di San Gimignano”. Aangekomen in San Gimignano zult u de charmante middeleeuwse straatjes verkennen, het oude centrum van deze prachtige stad bezoeken waar de beroemde Chianti-wijn wordt geproduceerd. Stop voor een wijnproeverij en lokale producten in een prachtige wijnkelder: 10 verschillende soorten wijn, bezoek vervolgens het landgoed en leer over de verwerking van de druiven. Lunch in het restaurant van het landgoed. Vertrek naar Rome rond 16.00 uur.

Vanuit Florence: dagtrip naar Siena en San Gimignano met lunch

3. Vanuit Florence: dagtrip naar Siena en San Gimignano met lunch

Ontmoet uw chauffeur en reisleider in de lobby van uw hotel en begin aan een dagexcursie naar Siena en San Gimignano. Spring aan boord van een privévoertuig voor een mooie rit door de glooiende heuvels van de Chianti-regio, bedekt met wijngaarden en olijfboomgaarden. Ga eerst naar de stad Siena en stop bij de basiliek van San Domenico. Binnen in de kerk bevinden zich de relikwieën van de heilige Catharina, de patroonheilige van Siena. Maak een wandeling naar het Piazza del Campo om het politieke centrum van de stad te zien, waar twee keer per jaar de beroemde paardenrace Il Palio wordt gehouden. Dwaal vanaf daar naar de gotische kathedraal, die een indrukwekkende collectie kunstwerken van Michelangelo, Donatello en Bernini heeft. Onderweg passeer je een delicatessenwinkel die salami van wild zwijn verkoopt. Als je zin hebt, kun je binnenlopen voor een proeverij. Daarna is het tijd om te lunchen in een boetiekwijnmakerij omringd door de Chianti-heuvels en wijngaarden. Proef de wijn en de beroemde extra vierge olijfolie met seizoensproducten. Maak uw tweede stop bij de ommuurde stad San Gimignano, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk de 13 torens die de skyline domineren terwijl je ernaartoe rijdt. Ontdek hoe San Gimignano in de Middeleeuwen aan belang won als tussenstop op de pelgrimsroute tussen Italië en Frankrijk, bekend als Via Francigena (de weg naar Frankrijk). De stedelingen produceerden zijde en verbouwden saffraan die nog steeds rond de uitlopers groeit. Een andere industrie die hier nog bestaat is die van Vernaccia di San Gimginano, een witte wijn. Leer meer over de geschiedenis van de regio en waar je de beste ambachtelijke winkels, coffeeshops en gelato-spots van je gids kunt vinden. Bekijk een selectie van ambachtelijke winkels die lokaal gemaakte producten verkopen. Wandel door de kronkelende straatjes en bewonder het spectaculaire uitzicht op de vallei erachter. Ontmoet daarna uw chauffeur voor de transfer terug naar uw accommodatie in Florence. Onderweg stop je voor een laatste magnifiek panorama op Piazzale Michelangelo en bewonder je het uitzicht over de stad. Vergeet voordat je vertrekt niet je lokale gids om tips te vragen over wat je nog meer kunt zien, doen en eten tijdens je verblijf in Florence.

Vanuit Livorno: begeleide dagtrip naar Siena en San Gimignano

4. Vanuit Livorno: begeleide dagtrip naar Siena en San Gimignano

Deze privétour door Toscane is zorgvuldig ontworpen om uw tijd in Siena en San Gimignano te optimaliseren, inclusief privétransfers van en naar de haven. Je zult versteld staan hoeveel je kunt beleven in één dag, terwijl je de rijke geschiedenis van deze spectaculaire steden ontdekt in een tempo dat bij je past. San Gimignano is een van de mooiste steden in Toscane - een charmant ommuurd middeleeuws stadje op de top van een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende platteland. Je hebt genoeg tijd om San Gimignano te verkennen tijdens je cruise-excursie, dwaal door de smalle steegjes en proef het lokale leven op de pleinen. Tijdens je bezoek aan de kerk van de Collegiata zie je enkele opvallende fresco's uit de 12e eeuw, waaronder het Laatste Oordeel van Taddeo di Bartolo - een angstaanjagend visioen van de hel. Je deskundige gids zal je ook andere werken van Toscaanse kunstenaars laten zien, zoals The Creation of the World van Bartolo di Fredi en het leven van Santa Fina van de renaissanceschilder Ghirlandaio, waardoor je waardering voor de kunst wordt verrijkt door hun historische context uit te leggen en te wijzen intrigerende details die u anders misschien zou missen. Een wandeling door het historische stadscentrum brengt ons naar het oude fort van San Gimignano, bekend als de Rocca. Je privétour door San Gimignano eindigt met een klim op de toren en bewonder het spectaculaire uitzicht op de stad en de omgeving. Onze volgende stop is de middeleeuwse stad Siena. waar je de sfeervolle achterstraatjes en grote pleinen van Siena verkent, je alles leert over de rijke geschiedenis van de stad en begrijpt waarom het zijn bezoekers al eeuwenlang betovert. Het beroemdste plein van Siena is het magnifieke Piazza del Campo. Je wandelt door het plein, bewondert de architectuur terwijl je met je persoonlijke gids leert over de politiek en handel van de middeleeuwse stad. Vanaf Piazza del Campo is het een korte wandeling naar een ander beroemd plein in Siena, de Piazza del Duomo. Het plein wordt gedomineerd door de imposante kathedraal uit de 13e eeuw, die een opvallende gevel van zwart en wit marmer heeft. Tijdens je bezoek aan Siena leer je alles over de geschiedenis, mythen en legendes van deze opmerkelijke plek en ontdek je waarom zwart en wit de traditionele kleuren van de stad zijn. De Duomo van Siena heeft een verbazingwekkende reeks meesterwerken, van een standbeeld van de jonge Michelangelo tot een bronzen beeld van Johannes de Doper van Donatello. Je ziet ook werken van Bernini en verschillende meesterwerken van middeleeuwse en renaissancekunst. De levendige fresco's van de Piccolomini-bibliotheek zijn een hoogtepunt, met een plafond dat wedijvert met de Sixtijnse Kapel. Je reis naar Siena eindigt met een korte wandeling naar de basiliek van San Domenico, die bovenop de heuvel ligt. waar u kunt genieten van het adembenemende panoramische uitzicht op het platteland - het perfecte einde van een gedenkwaardige dag in Toscane.

  • Privétours

Overzicht activiteiten in Sint - Dominicusbasiliek

Wil je alle activiteiten in Sint - Dominicusbasiliek ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.