Kies data

Sint - Dominicusbasiliek

Sint - Dominicusbasiliek: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Siena: privé gezinsvriendelijke wandeltocht op schattenjacht

1. Siena: privé gezinsvriendelijke wandeltocht op schattenjacht

Probeer de klok te verslaan en de juiste aanwijzingen te vinden die je naar de schat leiden tijdens deze begeleide speurtochtwandeling, perfect voor iedereen in je groep of familie. Ontdek de bezienswaardigheden en geschiedenis van Siena in een leuke leeromgeving voor alle leeftijden. Dankzij deze schattenjacht ontdekken kinderen de geschiedenis van Siena, zijn legendes, zijn mythen en vele leuke anekdotes die verband houden met de stad. Bezoek de belangrijkste monumenten en ontdek het belang dat Siena in het verleden had. De tour begint met je gids voor de Basilica San Domenico, waar je Siena kunt bewonderen vanaf een adembenemend uitzicht, een oud kasteel kunt zien dat nu is opgenomen in moderne gebouwen en hoort over het symbool van Siena, de wolvin, die naar beneden kijkt op bezoekers en beschermt ze. Begin vanaf daar je speurtocht met je gids die een quiz geeft aan de kinderen en ouders die tijdens de hele tour moet worden opgelost. Je leert over 17 districten genaamd Contrade. Overal in de stad vinden kinderen de symbolen en kleuren die de Contrade vertegenwoordigen. Je passeert een Contrada-stal en zoekt naar de kleine fonteinen die verborgen zijn door de straten. Bezoek onderweg de belangrijkste punten van de stad en de minder bekende maar karakteristieke steegjes. De wandeling brengt je naar de laatste halte van de tour, waar de jongste deelnemers een schat zullen vinden om te bewaren.

Siena: Palio Small Group of Private Tour & Contrada Museum

2. Siena: Palio Small Group of Private Tour & Contrada Museum

Siena: Legend of the Palio-tour met exclusief Contrada-museum: (optie om de kathedraal aan het einde te bezoeken met vooraf gereserveerde tickets) Geniet van een kleine groep (max. 12 personen) of een privétour en leer over 's werelds grootste paardenrace Palio met een deskundige lokale gids. De Palio is niet alleen een toeristisch evenement, maar een buitengewoon bewijs van een middeleeuwse traditie die nog steeds twee keer per jaar, op 2 juli en 16 augustus, de vreugdevolle viering van Siena en zijn geschiedenis vertegenwoordigt. Luister naar verhalen over de drukte en chaotische spanning bij de daverende, wetteloze en middeleeuwse paardenrace in Siena. Op deze data strijden de 17 Contradas (districten) waarin de stad is verdeeld, op het Piazza del Campo, het belangrijkste stadsplein, om glorie in de ogen van de stad en een zeer prestigieuze prijs: de "Palio", een zijden spandoek geschilderd door grote kunstenaars. Loop met je deskundige lokale gids door verborgen steegjes en smalle straatjes en ontdek enkele van de 17 Contrada's met hun fascinerende tradities. Laat u betoveren door de talrijke tabernakels, eigendomsmarkeringen, banieren, sierversieringen die kleur geven aan de straten en elke wijk uniek maken: elke Contrada wordt vertegenwoordigd door een dier of een symbool en heeft een lange en buitengewone geschiedenis die geworteld is in de glorieuze middeleeuwse stad Siena. Verleden. Beleef een meeslepende ervaring in het dagelijkse leven van de Contrada door een exclusief bezoek te brengen aan een van de 17 musea waar de meest betekenisvolle antieke trofeeën en herinneringen worden bewaard. Hier leer je van de stem van een local hoe dit oude erfgoed en deze traditie nog steeds leven in de harten van de mensen en in het dagelijkse leven van Siena. Voel je een deel van de race en bezoek het plein waar de Palio plaatsvindt: Piazza Del Campo. Ontdek hoe dit schelpvormige plein (een van de UNESCO-werelderfgoedlocaties en een van de mooiste in Italië) het resultaat is geweest van een verlichte regering van de 14e eeuw en hoe het nog steeds het iconische hart van het burgerleven vormt dag. Verken de betoverende buurten van de renaissancekerk van Provenzano en het prachtige plein van de kathedraal, een van de bekendste romaans-gotische monumenten van Italië, beide nauw verbonden met de aanbidding en verheerlijking van de Maagd Maria, aan wie de race is opgedragen. Ontdek hoe het heilige en het seculiere naast elkaar bestaan in het leven van de geliefden van de Palio en laat je gids achter met voldoende kennis om na de tour onafhankelijk te zijn. Je kunt ervoor kiezen om je tour met een uur te verlengen om de kathedraal van Siena te bezoeken met vooraf gereserveerde tickets.

Siena: privétour ideaal voor gezinnen met kinderen

3. Siena: privétour ideaal voor gezinnen met kinderen

Geniet van een privétour die rekening houdt met de aandachtspunten van kinderen, niet een waarbij de jongeren door hun ouders worden meegesleurd op uitputtende reizen. Houd met behulp van een lokale gids de aandacht van uw kinderen levend met taal die kleurrijk en levendig is en waar geschiedenis wordt gemengd met kunst, legendes en tradities. Door kinderen aan te moedigen om observaties te doen, vragen te beantwoorden en raadsels op te lossen, onthult uw gids de geschiedenis en geheimen van de monumenten van Siena op een aangename manier die zeker is dat kinderen ongeduldig, verveeld en klagend worden. Vanaf het ontmoetingspunt voor de Basilica Cateriniana San Domenico leer je over de tradities van de paardenrace Palio di Siena en bewonder je de prachtige voorkant van de kathedraal van Duomo di Siena. Wandel vervolgens over de Via Banchi di Sopra - de voormalige pelgrimsroute naar Rome - die je leidt naar Piazza del Campo, de belangrijkste openbare ruimte van het historische centrum van Siena, waar de tour eindigt met een souvenir en geweldige herinneringen.

Vanuit Florence: dagtrip Siena en San Gimignano met lunch

4. Vanuit Florence: dagtrip Siena en San Gimignano met lunch

Ontmoet uw chauffeur en reisleider in de lobby van uw hotel voor een dagexcursie naar Siena en San Gimignano. Spring aan boord van een privévoertuig voor een mooie rit door de glooiende heuvels van de Chianti-streek, bedekt met wijngaarden en olijfboomgaarden. Ga eerst naar de stad Siena en stop bij de basiliek van San Domenico. Binnen in de kerk bevinden zich de relieken van de heilige Catharina, de patroonheilige van Siena. Maak een wandeling naar het Piazza del Campo om het politieke centrum van de stad te zien, waar twee keer per jaar de beroemde paardenrace Il Palio wordt gehouden. Van daaruit dwaal je naar de gotische kathedraal, die een indrukwekkende collectie kunstwerken van Michelangelo, Donatello en Bernini heeft. Onderweg passeer je een delicatessenwinkel die everzwijnsalami verkoopt. Als je zin hebt, kun je binnenstappen voor een proeverij. Daarna gaat het verder om te lunchen in een boetiekwijnmakerij, omringd door de heuvels en wijngaarden van de Chianti. Proef de wijn en de bekende extra vergine olijfolie met seizoensproducten. Maak uw tweede stop bij de ommuurde stad San Gimignano, een UNESCO-werelderfgoed. Bekijk de 13 torens die de skyline domineren terwijl je ernaartoe rijdt. Leer hoe San Gimignano in de middeleeuwen aan belang won als een stop op de pelgrimsroute tussen Italië en Frankrijk, bekend als Via Francigena (de weg naar Frankrijk). De stedelingen produceerden zijde en verbouwden saffraan die nog steeds groeit rond de uitlopers. Een andere industrie die hier nog steeds bestaat, is die van Vernaccia di San Gimginano, een witte wijn. Leer meer over de geschiedenis van de regio en waar je de beste ambachtelijke winkels, coffeeshops en gelato-plekken kunt vinden in je gids. Bekijk een selectie van ambachtelijke winkels die lokaal gemaakte producten verkopen. Wandel door de kronkelende straatjes en bewonder een spectaculair uitzicht op de vallei daarachter. Ontmoet daarna uw chauffeur voor de transfer terug naar uw accommodatie in Florence. Onderweg stop je voor een laatste prachtig panorama op Piazzale Michelangelo en kijk je uit over het uitzicht over de stad. Vergeet voordat je vertrekt niet je lokale gids om tips te vragen over wat je nog meer kunt zien, doen en eten tijdens je verblijf in Florence.

Siena: Het leven van St. Catherine Tour

5. Siena: Het leven van St. Catherine Tour

Begin met de basiliek van San Domenico en verken deze buitengewone kapel gewijd aan de heilige aan de rechterkant van het schip. Je tour gaat verder naar de voorgestelde geboorteplaats van St. Catherine, die kort na haar heiligverklaring in 1464 een heiligdom werd. Het heiligdom bestaat uit drie oratoria met decoraties uit verschillende periodes, variërend van de renaissance tot de barok tot het Sienese purisme. Deze oratoria laten je het intense mystieke en diplomatieke leven van St. Catherine begrijpen. Vanuit het huis van St. Catherine daal je af naar Fontebranda, een van de oudste en belangrijkste middeleeuwse fonteinen waarvan het water werd gebruikt door de ververs. Het district Fontebranda werd namelijk bewoond door vele ververijen die in dit gebied hun huizen, laboratoria en pakhuizen hadden voor het verven van stoffen. Onder hen was Catherine's vader, Jacopo Benincasa. Beslis vanaf de fontein of u de roltrappen neemt die naar de Duomo leiden of langs de Via del Costone loopt, die een prachtig panoramisch uitzicht biedt. Catherine liep deze kant op om de kathedraal en het ziekenhuis te bereiken, en daar had ze volgens de legende haar eerste mystieke visioen als klein meisje. U bereikt dan Piazza San Giovanni, waar de doopkapel zich bevindt. Het werd daar herbouwd als een soort tweede façade van de kathedraal in de tijd van Catharina, die daar het sacrament van het doopsel ontving. Als u de trappen van het Baptisterium opgaat, bereikt u de Duomo, waarvoor het imposante gebouw van het ziekenhuis Santa Maria della Scala staat. In deze plaats bood Catherine haar hulp aan de zieke en arme mensen van de stad. Binnen bezoek je het oratorium waar Catherine rustte en bad nadat ze zich had toegewijd aan liefdadigheidswerken.

Rome: dagtocht naar Siena en San Gimignano met wijnproeverij

6. Rome: dagtocht naar Siena en San Gimignano met wijnproeverij

Privétour van een hele dag - inclusief eten en wijnproeven Geniet van een dagexcursie vanuit Rome, door de heuvels van de Chianti, om de steden Siena en San Gimignano te bezoeken. Siena, een prachtige middeleeuwse stad in Italië. Je bezoekt het hart van Siena en het centrale plein dat bekend staat als "Piazza del Campo", wereldwijd bekend om de beroemde "Palio", een paardenrace twee keer rond het plein in middeleeuwse stijl elke zomer. Siena is niet alleen beroemd om zijn wijn, maar ook om zijn zoetigheden: de "Panpepato", "Panforte", "Ricciarelli". Stop voor een goede Italiaanse koffie en proef een typisch Siena-snoepje. Vervolg naar San Gimignano, een UNESCO-werelderfgoed, bekend als "De stad van de honderd torens" en het heeft nog steeds zijn originele kenmerken en tijdloze charme. Verder is de naam 'San Gimignano' gekoppeld aan een van de meest historische Toscaanse wijnen: “La Vernaccia di San Gimignano”. Aangekomen in San Gimignano zult u de charmante middeleeuwse straatjes verkennen, het oude centrum van deze prachtige stad bezoeken waar de beroemde Chianti-wijn wordt geproduceerd. Stop voor een wijnproeverij en lokale producten in een prachtige wijnkelder: 10 verschillende soorten wijn, bezoek vervolgens het landgoed en leer over de verwerking van de druiven. Lunch in het restaurant van het landgoed. Vertrek naar Rome rond 16.00 uur.

Sitemap Sint - Dominicusbasiliek

Wil je alle activiteiten in Sint - Dominicusbasiliek ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.