Datums kiezen

Sint-Jacobskerk (Gent)

Sint-Jacobskerk (Gent): tours en activiteiten die je niet wilt missen

Gent: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

1. Gent: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

Ontdek de highlights van Gent met een interactieve smartphone-app. Wandel door de stad en los locatiegebonden raadsels op tijdens een wandeltocht. Bewonder de gotische Sint-Michielskerk en het middeleeuwse kasteel Gravensteen.  Al wandelend ontdek je de 10 belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Bij elke attractie zijn er weer nieuwe aanwijzingen die je naar je volgende bestemming leiden. Stel je logica, verbeelding, observatievermogen en teamgeest op de proef om het spel tot een goed einde te brengen. Je mag zelf bepalen wanneer je het spel begint of pauzeert. Verken de stad in je eigen tempo en blijf wat langer staan op plekken waar je foto's wil nemen. Los een spannende puzzel op bij elke attractie (je hoeft daarvoor niet naar binnen) en verzamel onderweg leuke weetjes over de stad. Het startpunt is de Sint-Michielskerk, in het centrum van Gent. Ontdek de unieke architectuur van de Sint-Michielsbrug en de indrukwekkende Sint-Niklaaskerk. Vergeet niet het Belfort van Gent eens goed op de foto te zetten. Deze toren lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen. In de Sint-Baafskathedraal met haar unieke interieur en imposante façade kun je eindeloos dwalen. Kom meer te weten over de rijk versierde gotische gevel van het stadhuis van Gent en bezoek de Korenmarkt in het hart van de stad. Bewonder het imposante standbeeld op Place de Neuve en laat je betoveren door de Sint-Jacobskerk. Je loopt ook de Vrijdagmarkt over met haar levensechte standbeeld en rijke geschiedenis. De indrukwekkende middeleeuwse burcht Gravensteen is de perfecte plek om naar verhalen uit het verleden te luisteren. Waan je even in de wereld van ridders en prinsessen.

Gent: Eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

2. Gent: Eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Start je tour vanuit de Sint-Michielskerk, in het centrum van Gent. Bezoek Sint-Michielsburg met zijn unieke architectuur en verken Sint Niklaaskerkt met zijn prachtige architectuur. Maak een foto van het Belfort van Gent die rechtstreeks uit een sprookje lijkt te komen. Laat je verdwalen in de Sint-Baafskathedraal met zijn unieke interieur en imposante buitenkant. Leer meer over de sierlijke gotische gevel van het Gentse stadhuis en bekijk de Korenmarkt in het hart van de stad. Bewonder Place de Neuve met zijn imposante standbeeld en laat je betoveren door de Sint-Jacobskerk. Passeer de Vrijdagmarkt met zijn levensechte standbeeld en geweldige geschiedenis. Kijk naar het middeleeuwse kasteel Gravensteen en leer over ridders, prinsessen en verhalen uit het verleden. Download de ‘’World City Trail’’ app uit de winkel. Start dan uw tour en geniet ervan!

Gent: Escape Game en Tour

3. Gent: Escape Game en Tour

Combineer de spanning van een stadstour met bezienswaardigheden en speelplezier tijdens deze zelfgeleide smartphonewandeling in Gent. Vind gemakkelijk attracties met de navigatiefunctie van de app. Download de app en start het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeeldingskracht en teamwerk om het raadsel op elke locatie op te lossen, de raadsels zijn altijd moeilijk. Pauzeer de app op elk moment als je even wilt pauzeren, koffie wilt drinken of wat meer tijd wilt besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo.

5 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Sint-Jacobskerk (Gent): topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Sint-Jacobskerk (Gent)

Wil je alle activiteiten in Sint-Jacobskerk (Gent) bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sint-Jacobskerk (Gent)

Gemiddelde beoordeling

4.1
(78 beoordelingen)

Erg leuke puzzel/speurtocht waardoor je de stad goed leerde kennen. De tocht was afwisselend, goed in eigen tempo te doen en de vragen/ puzzels waren leuk. Niet te moeilijk ook. Erg leuk om op deze manier de stad te verkennen.

App was redelijk duidelijk te navigeren en deze activiteit duurde 2-3 uur met omwegen. We vonden het leuk dat we op elk gewenst moment konden stoppen en heel leuke informatie over de stad leerden.

Via deze manier Gent op een leuke, spelenderwijs ontdekt! Echt een aanrader!

Met de juiste app en tips kom je in Gent heel ver. Het was te doen en leuk.

Gemakkelijker om in uw eigen tempo door de stad te reizen.