Datums kiezen

Sint-Janshospitaal Museum

Sint-Janshospitaal Museum: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag rondleiding

1. Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag rondleiding

Ontmoet je gids in het centrum van Brussel en ontspan tijdens de 100 kilometer lange busreis naar Brugge. Bij aankomst ontdek je de charmes van "het Venetië van het Noorden" en zie je waarom het hele historische centrum is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Bewonder hoogtepunten zoals het Minnewatermeer en het 13e-eeuwse Begijnhof complex, gesticht in 1245 om religieuze lekenvrouwen te huisvesten. Ga naar het Walplein, waar de schaduwrijke bomen en cafés een perfecte plek zijn om te ontspannen. Bezoek de Stoofstraat op de plek van de voormalige Wallen en bekijk middeleeuwse monumenten zoals het 11e-eeuwse Oude Sint-Janshospitaal. Bekijk de op één na hoogste bakstenen toren ter wereld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en bekijk andere historische monumenten zoals het Gruuthuse Paleis of het Dijverkanaal. Ga naar een van de meest gefotografeerde plekken van de stad op de Rozenhoedkaai en bewonder het Belfort op het Kasteelplein. Bezoek de Grote Markt om de Klokkentoren (Belfort) te zien. Geniet daarna van 1 uur vrije tijd voor de lunch (op eigen kosten) en de kans om wat van de heerlijke chocolade van de stad te proeven. Rijd vervolgens naar Gent, waar de inwoners al sinds de tijd van Karel V bekend staan als "stropdragers". Volg een rondleiding langs de historische gebouwen van de stad, zoals het Kasteel van Gerald de Duivel en de Sint-Baafskathedraal, waar je meer te weten komt over het schilderij "De aanbidding van het Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Bewonder het Belfort (klokkentoren) en het bijzondere stadhuis in gotische en renaissancestijl. Bekijk een van de oudste monumenten van de stad in de Sint-Niklaaskerk tegenover de ongewone gevel van het Gildehuis van de metselaars. Reis langs de kades van de middeleeuwse haven van Graslei en ontdek andere hoogtepunten zoals het majestueuze Gravensteen, de Grote Slagerszaal, de Oude Vismarkt en de Vrijdagmarkt. Geniet van wat vrije tijd in deze magische stad voordat je terugkeert naar Brussel. Ons avontuur is voorbij! Wacht niet en geniet samen met ons van deze dag!

Brugge: Rondleiding met gids en boottocht over het kanaal

2. Brugge: Rondleiding met gids en boottocht over het kanaal

Je gids ontmoet je op het ontmoetingspunt. Ervaar de vele charmes van het Venetië van het Noorden en zie waarom het historische centrum van Brugge is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Tijdens de stadswandeling zie je het Meer van de Liefde, het Begijnhof (gesticht in 1245), het Walplein, de Stoofstraat, het Oude Sint-Janshospitaal, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Gruuthusepaleis, het Djiverkanaal, de Rozenhoedkaai, het Huidenvettersplein, de Burg met het gotische stadhuis, de Basiliek van het Heilig Bloed en de Grote Markt met het Belfort. Aan het einde van het bezoek beantwoordt je gids al je vragen en raadt hij je lunchgelegenheden buiten het toeristische gebied aan. De gids geeft je ook advies over het beroemde bier van België en over andere plekken die je kunt bezoeken, waaronder musea. Sluit je bezoek af met een boottocht door de grachten! Mis deze kans niet om de stad vanuit een ander perspectief te ontdekken.

Brugge: Musea Brugge Card met toegang tot 11 musea

3. Brugge: Musea Brugge Card met toegang tot 11 musea

Haal het meeste uit je tijd in Brugge met de 72-urige Musea Brugge Card en krijg toegang tot de top 11 musea en monumenten van de stad, waaronder Belfort, Stadhuis, Museum van de Onze-Lieve-Vrouwekerk, Groeningemuseum, Vrijheid van Brugge, Sint-Janshuis Molen, Onze-Lieve-Vrouw van de Pottenbakkerij, Volksmuseum en nog veel meer. Geniet van de diversiteit van de collectie - van de Vlaamse Primitieven tot hedendaagse kunst, van klassieke beeldende kunst tot archeologische vondsten, meubels en folklore - Musea Brugge heeft voor elk wat wils. Krijg inzicht in de kunst, cultuur, het erfgoed en de mensen van Brugge met gratis toegang tot de volgende attracties: - Belfort (Belfort en Beiaard) - Brugse Vrije - Gezellehuis - Groeningemuseum - Gruuthusemuseum - O.L.V.-kerk Museum - O.L.V.-ter-Potterie (O.L.V.-kerk) - Museum Sint-Janshospitaal - Sint-Janshuismolen - Gesloten in de winter. Opent 1 april - Stadhuis - Volkskundemuseum

Brugge: stadsbezichtiging zelfgeleide audiowandeling

4. Brugge: stadsbezichtiging zelfgeleide audiowandeling

Het stadsplan van Brugge is sinds de middeleeuwen niet veranderd. Tijdens deze wandeltocht krijg je een kijkje achter het gordijn van de geschiedenis om te zien hoe het leven toen was, tijdens een reis door de tijd. Je krijgt de kans om jezelf onder te dompelen in het middeleeuwse Brugge, waar je door middel van verhalen en eigenzinnige feiten inzicht krijgt in wat deze stad ooit was en nog steeds is. Je bezoekt alle belangrijke sites en ook minder bekende. Je waagt je in kleine steegjes, pleinen, binnenplaatsen en geheime binnentuinen die de meeste bezoekers niet zien. Aan het einde van de tour weet je: • Waarom varkens in de middeleeuwen van de straat werden verbannen en Brugge nog steeds zwanen in de grachten houdt • De connectie van het kapperszaaksymbool met een middeleeuws ziekenhuis • Precies waar u in de stad als veilig voor de wet werd beschouwd • Waarom de Bruggelingen "de dwazen" worden genoemd • Hoe een heroïsche blinde ezel een straat naar hem vernoemd kreeg • De reden waarom het zien van heksen en engelen echt had kunnen zijn • Waarom urine werd verhandeld in een klein vierkantje, en waar uitspraken als 'pis-arm' vandaan komen? Ik ben een reiziger en ik begon Legends Tours met een vriend na jaren van rondleidingen en realiseerde me dat ik me alleen de eigenzinnige, interessante feiten herinner. Legends Tours brengt de geschiedenis tot leven door middel van vermakelijke verhalen, dus na deze tour zul je zeker genoeg leuke feiten hebben om met anderen te delen. Deze tour is geschikt voor reizigers die voor het eerst komen, Bruggelingen, mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en zelfs snel verveelde kinderen. Trek ten minste 90 minuten uit voor de rondleiding, maar neem gerust de tijd, blijf hangen in enkele van de bars en restaurants onderweg en maak zoveel foto's als u wilt.

Vanuit Brussel: Dagtrip naar Brugge met de trein

5. Vanuit Brussel: Dagtrip naar Brugge met de trein

Reis met de trein naar de middeleeuwse stad Brugge en maak bij aankomst een 2,5 uur durende wandeling met een Engelssprekende gids. Bewonder het Minnewater dat de grachten van water voorziet en bekijk het historische vrouwenklooster van het Begijnhof. Bezoek de enige werkende brouwerij van de stad in De Halve Maan en krijg de kans om het Hans Memling-museum in het 12e-eeuwse Sint-Janshospitaal te bekijken. Bekijk een van de hoogste gemetselde torens ter wereld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar Michelangelo's beeld van de Madonna met Kind in het transept te vinden is. Proef het leven van alledag op de historische Vis Markt en bekijk de prachtige gildehuizen op het Leerlooierplein. Bezoek het Groeningemuseum en vind een van de beroemdste gotische gebouwen van België op de Markt. Krijg 3 uur vrije tijd om zelf te verkennen. Maak een optionele rondvaart om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken voordat je met de trein terugreist naar Brussel.

Begeleide wandeltocht door Brugge: verhalen, mysteries en mensen

6. Begeleide wandeltocht door Brugge: verhalen, mysteries en mensen

Geclassificeerd als 5⭐ Sterrenwandeling door Brugge! Beste tour met een lokale gids 🎉 Welkom in het betoverende hart van Brugge, waar de geplaveide straatjes verhalen uit vervlogen eeuwen fluisteren en elke kasseien zijn eigen verhaal lijkt te vertellen. Ik ben je trouwe gids, je paspoort naar het verleden en je ticket naar avontuur in deze charmante middeleeuwse stad. 🏰 Stel je dit eens voor: terwijl we door het stadscentrum dwalen, reizen we door de tijd, van de tijd dat ridders glanzende harnassen droegen tot het moderne tijdperk van verrukkelijke Belgische chocolaatjes. Het is als een tijdmachine, maar zonder het risico dat de geschiedenis per ongeluk verandert. Tenzij je dat echt wilt. Maar ik raad het niet aan. 🍫 Nu weet ik dat je waarschijnlijk denkt: "Waarom Brugge? Wat is er zo speciaal aan deze plek?" Nou ja, naast het feit dat het een Unesco-werelderfgoedlocatie is (wat eigenlijk de gouden medaille van coole plekken is), heeft Brugge meer chocoladewinkels dan waar je een cacaoboon kunt schudden. En alsof dat nog niet genoeg reden is, laat me je dan iets over het bier vertellen. Belgen nemen hun bier serieus, en dat zou jij ook moeten doen. Geloof me; het is een schuimig avontuur dat staat te gebeuren. 🏛️ Maar dat is nog niet alles! We ontmoeten torenhoge kathedralen en gezellige straatjes (zeg dat maar eens na een paar Belgische biertjes), terwijl we de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van dit levende sprookje in je opnemen. 🌊 En vergeet de grachten niet! We hebben er meer van dan Venetië (nou ja, bijna), en het zijn de waterwegen die de charme van de stad laten stromen. We slenteren langs de waterkant en ontdekken waarom Brugge ook wel het "Venetië van het Noorden" wordt genoemd (zonder de gondels, maar met nog veel meer wafels). 🍻 Dus, ben je klaar om aan een reis te beginnen die deels geschiedenis, deels chocolade en allemaal leuk is? Pak je comfortabele schoenen, je gevoel van verwondering en misschien een paraplu (want je weet nooit wanneer die Belgische lucht zal besluiten een beetje magie te strooien). Laten we samen duiken in de grillige wereld van Brugge, één Belgische chocolade tegelijk!

Brugge: verkenningsspel met hoogtepunten van de stad

7. Brugge: verkenningsspel met hoogtepunten van de stad

Denk je dat je uitdagingen kunt oplossen op jouw telefoon om de hoogtepunten van Brugge te ontdekken? Het is tijd voor een sightseeing verkenningsspel. Speel in je eentje en pauzeer om te stoppen op plaatsen die je leuk vindt, of race competitief tegen jouw vrienden naar het Meer der Liefde Begin bij informatiepunt 't Zand en los de uitdagingen op naarmate het verhaal zich ontvouwt. Volg de exacte aanwijzingen op jouw telefoon om jezelf naar de volgende locatie te leiden.

Fietstocht door Brugge, geheime hoekjes, streetart en chocolade

8. Fietstocht door Brugge, geheime hoekjes, streetart en chocolade

We beginnen met onze kleine groep op de Markt van Brugge. Maak kennis met je lokale gids en kies een fiets die bij je past. Als je je op je gemak voelt, gaan we op pad voor een fietstocht om de hoogtepunten van het historische centrum te ontdekken. Rijd langs het torenhoge Belfort van Brugge en het middeleeuwse Gruuthuse paleis. Pauzeer om het uitzicht op een kasteel van rode baksteen bij het Minnewater meer te bewonderen. Peddel langs de windmolens bovenop de stadsmuren. Ga naar een middeleeuwse stadspoort om een idee te krijgen van hoe de oude stadsversterkingen eruitzagen. Fiets langs de oude haven om de woonboten te bekijken. Ga verder naar de tuinwijk St. Anna. Bezoek een plaatselijke chocoladewinkel. Proef de Belgische chocolade! Na een korte pauze gaan we verder om lokale straatkunst en een kleurrijke muurschildering te bekijken! Brugge heeft zoveel te bieden! Aan het einde van de tour brengen we je terug naar de Grote Markt. De gids geeft je een plattegrond en een heleboel ideeën om de rest van je tijd in Brugge op de beste manier door te brengen!

Brugge: privéwandeltocht van 2,5 uur

9. Brugge: privéwandeltocht van 2,5 uur

Ontdek Brugge, een groeiende toeristenbestemming in België, bekend om zijn prachtige, middeleeuwse stadscentrum dat nog altijd intact is. Deze tour wordt aangepast aan je interesses en wensen. Bepaal zelf wanneer je te voet wilt gaan en wanneer je de bus of auto wilt nemen. Met een overvloed aan musea in Brugge, zal je gids je de beste musea en favoriete restaurants aanbevelen. Bekijk de oude gevels weerspiegelen in de grachten en die Brugge hun charme geven. Ontdek waarom het hele stadscentrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de prachtige gebouwen en statige kerken. Wandel langs de grachten en door  pittoreske steegjes. Geniet van een rondvaart door de grachten, en ontspan terwijl je bezienswaardigheden voorbij ziet komen. Koop zelf je lunch en maak een rondvaart tijdens de pauze.  Zie het Minnewater, het Begijnhof en het Walplein met brouwerij De Halve Maan. Bezoek het St. John's Ziekenhuis met meesterwerken van Hans Memling. Ontdek de Onze-Lieve-Vrouwekerk met de Madonna van Michelangelo, het Gruuthusemuseum en de Dijver, waaraan het Groeningemuseum ligt. Bezoek het Huidenvettersplein, de vismarkt en het Bargeplein met het stadhuis, en bekijk het marktplein met het Belfort, de Lakenhalle, het voormalige postkantoor en de oude gildehuizen.

Dé beste chocolade in Brugge!

10. Dé beste chocolade in Brugge!

Dompel je te voet onder in de geplaveide straten, oude bruggen en gezellige pleinen van Brugge. Je lokale gids onthult de geheimen van chocolade. Ontdek waar de beste chocoladewinkels zich bevinden en geniet van verschillende heerlijke pralines! Laat de chocolade smelten in je mond. Laat je verrassen wanneer een "praline" zijn smaak aan het gehemelte afgeeft. Geniet van zijn volle cacaobody en fijne smaken. Krijg het beste van twee werelden! Bekijk alle charmante plekjes van Brugge tijdens deze 2 uur durende combinatietour. Je deskundige, lokale gids onthult je de lokale legendes en verhalen achter de gevels. Bekijk het stadhuis, de vismarkt en het stadspaleis van Gruuthuse terwijl je door deze beroemde straten loopt. Geniet van een stop bij het Begijnhof, UNESCO werelderfgoed, terwijl je paard even pauzeert. Geniet van de historische huizen, smalle grachten en onvergetelijke architectuur van deze mooiste stad. De gids geeft je ook ideeën en informatie voor een heerlijke vakantie in Brugge.

15 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Sint-Janshospitaal Museum: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Sint-Janshospitaal Museum

Wil je alle activiteiten in Sint-Janshospitaal Museum bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sint-Janshospitaal Museum

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 128 beoordelingen

Onze tour met mijn man en onze 6 maanden oude baby is absoluut prima. Onze gids Julian heeft het ons echt gemakkelijk en toegankelijk gemaakt, vooral omdat we een baby bij ons hebben. Hij is echt professioneel en we leren veel geschiedenis over deze steden. Julian verdient loonsverhoging. Hij geniet van wat hij doet en is erg levendig. Zal hem zeker aanbevelen bij mijn vrienden.

Onze groep van zes volwassenen werd verliefd op Brugge! Anya was onze gids en heeft een echte passie voor de geschiedenis van de stad en was een geweldige leider. Ze beantwoordde al onze vragen en gaf gedetailleerde achtergrondinformatie. Echt genoten van deze wandeltocht, misschien wel de beste van onze reis.

Er werd met al onze wensen rekening gehouden en alles werd vooraf besproken. Roger Van Buynder nam vooraf contact met mij op en alles werd tot in detail besproken. Ik was daar met een grote groep, we werden vooraf in twee groepen verdeeld, wat logisch was. We hebben veel geleerd over Brugge.

Dank je wel An voor de fantastische rondleiding met de fiets. We zagen dat je gepassioneerd bent. We hebben plaatsjes bezocht die je anders nooit zou ontdekken. Wat een plaatjes allemaal. Zeker een aanrader om te doen.

De gids was een wat oudere man die echt heel veel wist en die ons de leukste plekjes van Brugge liet zien