Kies data

Sint-Jozefkathedraal, Hanoi

Sint-Jozefkathedraal, Hanoi: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Hanoi: stadstour met hoogtepunten in de ochtend of middag

1. Hanoi: stadstour met hoogtepunten in de ochtend of middag

Verken Hanoi en bekijk de hoogtepunten tijdens een ochtend- of middagtour door de stad per busje. Bekijk de Tempel van de Literatuur, het Ho Chi Minh-complex, de Tran Quoc-pagode en meer. Begin je tour bij het Hanoi Opera House in de Franse wijk en verwonder je over een van de belangrijkste architectonische bezienswaardigheden van de stad. Ga dan naar de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam gebouwd in de 10e eeuw onder de Ly-dynastie en sterk beïnvloed door het confucianisme. Begeef je naar het Ho Chi Minh-complex, een belangrijke plek voor de Vietnamezen. Het complex is een verkeersvrij gebied vol botanische tuinen, monumenten, gedenktekens en pagodes. Stop buiten het Ba Dinh-plein en kijk buiten het mausoleum en ga dan verder met het verkennen van de One Pillar Pagoda. Ga naar de Tran Quoc-pagode, een van de oudste pagodes in Hanoi, voordat je je tour afsluit in de St. Joseph's Cathedral om meer te weten te komen over religie in Vietnam. De kerk was een van de eerste bouwwerken die door de Franse koloniale regering in Indochina werd gebouwd toen deze in december 1886 werd geopend.

Oude stad van Hanoi: tour van 1 uur met cyclo-riksja

2. Oude stad van Hanoi: tour van 1 uur met cyclo-riksja

De cyclo-tour begint eenmaal per uur vanaf het ontmoetingspunt. Leun achterover en ontspan je terwijl je bestuurder achter je de fiets trapt. Geniet van een onbelemmerd uitzicht met voldoende gelegenheid om foto's te maken. De oude stad met haar unieke architectuur uit het Franse koloniale tijdperk is het hart van Hanoi. Bezoek hier veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Je ziet de groothandelsmarkt Dong Xuan, de kathedraal van St. Joseph en het operagebouw. Je profiteert van het prachtige uitzicht vanaf het Hoan Kiem-meer voor de perfecte foto's van de stad. In het ontspannen tempo van de cyclo-riksja neem je enkele van de 36 schaduwrijke straten van de stad waar. Bewonder de producten die hier op elke straathoek worden gemaakt en verkocht, zoals suiker, bamboe, leer en zilver.

Hanoi: Instagram-waardige tour door de mooiste plekken van de stad

3. Hanoi: Instagram-waardige tour door de mooiste plekken van de stad

Begin de tour terwijl je poseert in de St. Joseph's Cathedral en ronddwaalt door de centrale plekken van de oude wijk. Je professionele gids maakt niet alleen speciale en coole foto's voor je, maar maakt je foto ook spectaculair en uniek. Naast de kathedraal kun je ook een mooie foto maken in het Hanoi House Cafe met zijn oude kenmerken om je heen. Ga daarna naar Hanoi Big Opera House, gebouwd door de Fransen voor 10 jaar, gelegen nabij August Revolution Square. En we mogen ook het Sword Lake met de Temple of Jade Mountain niet missen. De volgende stop is de Ceramic Mosaic Mural, de langste en meest kleurrijke straat die werd gebouwd om 1000 jaar beschaving in Hanoi te vieren. Blijf bewegen naar de Long Bien-brug met zijn oude rustieke schoonheid. Je volgende schilderachtige plek is West Lake met het panoramische uitzicht op het grootste meer van de stad in combinatie met de oudste boeddhistische tempel, de Tran Quoc-pagode. Daarna passeer je het Ho Chi Minh-complex met het nobele, heilige mausoleum en de oude One Pillar Pagoda. De laatste stop is de Treinstraat met het treinspoor en coffeeshops langs de twee kanten. U kunt hier enkele verbluffende foto's maken. Sommige bestemmingen kunnen om een bepaalde reden (weer, vakantie,...) veranderen of sluiten, maar we verzekeren je dat we je de beste foto's kunnen geven.

Ontdek Hanoi's Street Food by Night

4. Ontdek Hanoi's Street Food by Night

Verken de oude wijk van Hanoi tijdens een 3 uur durende streetfood-tour. Terwijl je door de buurt loopt, maak je kennis met de cultuur en het lokale nachtleven. Probeer bo kho (droge rundvleessalade), een lokale favoriet en geniet daarna van nem ran (loempia's) bij de volgende stop. Vervolg je wandeling naar Ma May om pho cuon (gevulde pannenkoeken) te proeven. Stop langs Hai Thuong Lan Ong Street en leer hoe traditionele medicijnen werden gemaakt en gebruikt. Het volgende op de voedselroute is pho , het bekendste gerecht van Vietnam. Stop bij de St. Joseph's Cathedral om de bouwstijl te bewonderen die naar verluidt lijkt op de Notre Dame in Parijs. Sluit de avond af met een Vietnamese koffie.

Private Hanoi: menigtevrije ochtendhoogtepunten van de stad

5. Private Hanoi: menigtevrije ochtendhoogtepunten van de stad

Duik in de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van de bruisende stad tijdens deze stadstour door Hanoi, een geweldige manier om enkele van de belangrijkste hoogtepunten van Hanoi te zien. Begin de stadstour met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur. Oorspronkelijk gebouwd ter ere van Confucius door koning Ly Thai Thong in 1070, werd zes jaar later een universiteit aan het terrein toegevoegd. De universiteit gaf onderwijs aan de koninklijke familie en kinderen van de aristocratie of "mandarijnen". De universiteit bleef hier totdat koning Gia Long aan het begin van de 19e eeuw de administratieve hoofdstad van het land van Hanoi naar Hue verplaatste. Spring binnen in een traditioneel theehuis om enkele van de beste Vietnamese groene theesoorten te proeven en luister naar duizend jaar oude verhalen die de betekenis van theeblaadjes voor lokale culturen uitleggen. Thee is nog lekkerder als het wordt geserveerd met authentieke snacks zoals gezoete lotuszaden en sperziebonencake. Ga verder met de Hanoi-tour en ga naar het Hoa Lo Prison-museum. Gebruikt door Franse kolonisten voor politieke gevangenen tot 1954 en later door Noord-Vietnam voor Amerikaanse krijgsgevangenen, kreeg het gevangeniscomplex tijdens de oorlog in Vietnam (1954-1975) sarcastisch de bijnaam "Hanoi Hilton" door Amerikaanse piloten. Beroemde ex-krijgsgevangenen zijn onder meer Pete Peterson (de eerste Amerikaanse ambassadeur in een verenigd Vietnam in 1995) en de Amerikaanse senator John McCain. Je volgende stop is de grootste en oudste kerk in Hanoi. De Sint-Jozefkathedraal werd gebouwd in 1886 met een architecturale stijl die vaak wordt vergeleken met de Notre Dame de Paris. Deze neogotische kerk is niet alleen een religieuze plek, maar is ook een populaire fotoshootachtergrond voor lokale tieners. Ga verder naar het hart van Hanoi - het Hoan Kiem-meer, met zijn prachtige Huc-brug en de Ngoc Son-tempel. Ervaar de spirituele harmonie van verschillende religies die naast elkaar bestaan op dezelfde plek. Stop dan voor de lunch voor een traditionele kom pho, een absolute must als je in Vietnam bent, voordat je de tour beëindigt. U kunt dan uw eigen verkenning van het gebied voortzetten of uw gids zal u helpen bij het nemen van een taxi terug naar uw hotel.

Hanoi: traditionele Ao Dai-jurk en verhuur zonder La Hat

6. Hanoi: traditionele Ao Dai-jurk en verhuur zonder La Hat

Als u op zoek bent naar een authentieke ervaring in Hanoi, mis deze Ao Dai-verhuurservice dan niet. Dompel jezelf onder in de Vietnamese cultuur en draag een prachtige Ao Dai naar keuze terwijl je door de schilderachtige straten van Hanoi slentert. Draag je Ao Dai samen met een niet-La conische hoed en maak je klaar voor een unieke ervaring. De Ao Dai is een diepgeworteld onderdeel van de Vietnamese cultuur en geest. Grijp de kans om een Ao Dai te dragen die sinds de oprichting zijn nationale identiteit en geest heeft gedragen. Een uitstekend kunstwerk, de Ao Dai is ook populair in de moderne cultuur en wordt gedragen door stewardessen, leraren, bankiers en studenten. Begin aan een zelfgeleide fototour in je Ao Dai en maak verbluffende foto's voor beroemde monumenten zoals het Hoan Kiem-meer, het operagebouw, de kathedraal of de Long Bien-brug. Maak uw verblijf in Vietnam uniek en onvergetelijk.

Overzicht activiteiten in Sint-Jozefkathedraal, Hanoi

Wil je alle activiteiten in Sint-Jozefkathedraal, Hanoi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sint-Jozefkathedraal, Hanoi

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 120 beoordelingen

Leuke rit in de oude wijk

Ik kwam autonoom aan bij het bureau waar ik de tour had geboekt, en de riksja stond klaar op me te wachten, de tour duurde 1 uur zoals verwacht, ik kon de belangrijkste gebouwen van Hanoi zien, zoals de kerk en het theater, evenals naar de vele steegjes die deel uitmaken van de oude wijk. Een leuk uitje.