Kies data

Sint-Laurensbasiliek, Florence

Sint-Laurensbasiliek, Florence: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: Cappelle Medicee op gereserveerd tijdstip

1. Florence: Cappelle Medicee op gereserveerd tijdstip

Reis terug naar de tijd van de familie Medici en verken de Medici-kapellen in de Basiliek van San Lorenzo in Florence. Bezoek de kapellen, gebouwd als een mausoleum voor de familie Medici, en ontdek schatten zoals de 16e-eeuwse "Sagrestia Nuova". Onderdeel van het enorme San Lorenzo basiliekcomplex, werden de kapellen rijkelijk versierd om te dienen als de laatste rustplaats voor leden van een van de belangrijkste en machtigste families van de Florentijnse Renaissance vanaf het midden van de 15e eeuw. Bewonder het geniale vakmanschap van Michelangelo in de nieuwe sacristie. Ontworpen voor de graven van Lorenzo en Giuliano de' Medici, wordt de mix van architectuur en beeldhouwkunst beschouwd als een van de grote meesterwerken van de Italiaanse Renaissance.

Florence: toegangsticket voor kathedraal zonder wachtrij

2. Florence: toegangsticket voor kathedraal zonder wachtrij

Verken de kathedraal van Florence met een toegangspas voor dit iconische monument. Bezoek de top van de koepel en de doopkapel, crypte, klokkentoren en het Opera del Duomo-museum. Haal je toegangsbewijs op bij het agentschap in de buurt van de Ponte Vecchio of vraag om een gedigitaliseerd toegangsbewijs en de audiogids op je telefoon. Geniet van je zelfgeleide tour door de koepel en de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Als je eenmaal op de top bent aangekomen, heb je het gevoel alsof je een skywalk boven de stad maakt. Bewonder het adembenemende uitzicht op het Toscaanse platteland en het stadscentrum van Florence, waaronder Fiesole, het Chianti-gebied, de centrale markt, de Santa Croce-kerk, de synagoge, de San Lorenzo-kerk, het Palazzo Pitti, de Ponte Vecchio en meer. U kunt ook de fascinerende interieurs van de kathedraal ontdekken, waaronder de doopkapel en de crypte. Leer meer over deze waardevolle historische kenmerken van de kathedraal met je audiogids.

Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

3. Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

Fiets door de stad Florence om de verborgen schatten te ontdekken van de geboorteplaats van de Renaissance. Luister naar boeiende verhalen terwijl je rondwandelt langs de vele belangrijke pleinen die Florence zo rijk maken aan geschiedenis en kunst. Ontdek het Palazzo Medici, dat het huis was van Cosimo de Oudere en de werkplaats van Donatello, Michelangelo en Botticelli. Bezoek vervolgens het Plein van de Republiek, een van de belangrijkste pleinen van Florence dat sinds de Romeinse tijd het centrum van de stad vormt. Breng ook een bezoek aan het Michelangeloplein, voor het beste panoramische uitzicht over de stad. Ontdek de boeiende geschiedenis van de stad die het leven schonk aan ongelooflijke kunstenaars en verbazingwekkende wetenschappers.

Florence: voetsporen van de Medici-tour

4. Florence: voetsporen van de Medici-tour

Verken Florence door de ogen van de Medici-familie tijdens deze meeslepende rondleiding. Bezoek het Palazzo Medici Riccardi, de San Lorenzo-kerk en het Palazzo Pitti. Sluit je tour af met een heerlijke gelato. Begin je rondleiding in het Palazzo Medici Riccardi, de hoofdresidentie van de eerste tak van de Medici-familie. De Medici-familie was verbonden met de meeste andere elite-families van die tijd door schijnhuwelijken, partnerschap of werk, zodat de familie een centrale positie in het sociale netwerk had. Verschillende families hadden alleen via de Medici-familie systematisch toegang tot de rest van de elitefamilies. Enkele voorbeelden van deze families zijn de Bardi, Altoviti, Ridolfi, Cavalcanti en de Tornabuoni. Dit is gesuggereerd als een reden voor de opkomst van de Medici-familie. Vervolg je tocht naar het plein van de San Lorenzo-kerk, die tot de 8e eeuw de kathedraal van Florence was. Vanaf het begin van de 15e eeuw liet de familie Medici de kerk volledig herbouwen in de nieuwe renaissancestijl. Onderweg hierheen zal de gids de Medici-kapellen beschrijven waar het privémausoleum van de Medici-groothertogen, de nieuwe sacristie van Michelangelo en zijn Medici-graven zich bevinden. Na de uitleg van de Medici Chaples buiten de attractie, gaat de gids vervolgens door het stadscentrum om de rivier de Arno te bereiken en de rivier over te steken op de Ponte Vecchio naar de wijk Oltrarno. Bekijk hier het imposante Palazzo Pitti, de laatste residentie van de Medici-familie. Je gids leidt je naar de laatste stop van de tour, La Strega Nocciola, om te genieten van heerlijk ijs.

Florence: privé begeleide wandeltocht

5. Florence: privé begeleide wandeltocht

Stap terug in de tijd en vind inspiratie in de kunst en architectuur van Florence, Italië. Bewonder klassieke kunstwerken, steek de beroemde Ponte Vecchio over en zie juweeltjes als het Palazzo Pitti. Luister terwijl je gids historische details invult. Snuffel rond op Piazza Della Signori, een openluchtmuseum waar het Palazzo Vecchio staat. Bekijk de Loggia dei Lanzi, met een uitgebreide collectie originele beelden van kunstenaars als Cellini en Giambologna. Loop door de zuilengalerij van de Galleria degli Uffizi en licht op de Ponte Vecchio, de oudste brug in de stad. Ontdek een van de goed bewaarde geheimen van Florence, de bochtige Vasari Corridor, die het Palazzo Vecchio met het Palazzo Pitti verbindt. Volg je gids door de middeleeuwse wijk, stop bij het huis van Dante en voel je duizelig als je rond het Duomo-plein loopt. Leer meer over de bouw van de kathedraal, het Baptisterium, de klokkentoren van Giotto en de koepel van Brunelleschi voordat de tour eindigt.

Florence: begeleide wandeltocht door de Medici-familie

6. Florence: begeleide wandeltocht door de Medici-familie

De Medici stonden bekend om het beïnvloeden en promoten van de kunsten en waren een van de machtigste families in Florence. Tijdens deze begeleide wandeling leer je over de historische kracht van de familie terwijl je de culturele en architecturale stempel bewondert die ze op Florence hebben achtergelaten. Je eerste stop is het Palazzo Medici Riccardi. In opdracht van Cosimo de Oudere in 1444 werd het indrukwekkende gebouw gebouwd als familiehuis. Ga verder naar de Basilica di San Lorenzo, het oudste gedocumenteerde religieuze gebouw in Florence. Je tour gaat verder naar andere bezienswaardigheden in opdracht van of beïnvloed door de Medici-familie, zoals de Cappelle Medicee, Piazza di Madonna Degli Aldobrandini en Piazza Della Santissima Annunziata. Bewonder het Piazza della Signoria en leer meer over de diverse geschiedenis van het gebouw. Rond je tour af in Palazzo Pitti. Het gebouw, dat in 1550 werd aangekocht om de nieuwe residentie van de groothertogelijke te worden, symboliseert de macht van de Medici over Toscane.

De Medicis: wandeltocht

7. De Medicis: wandeltocht

Ontdek het verbazingwekkende verhaal van de heersende familie van Florence, van het allereerste begin tot het uitsterven van de dynastie. Uw erkende gids leidt u door een fascinerende route en laat u alle plaatsen zien die een belangrijke rol in hun leven hebben gespeeld, inclusief hun kerken, hun paleizen, geheime gangen en nog veel meer. De tour begint op het San Marco-plein en je gids zal je laten zien hoe de Medici hun belang hebben vergroot, van een eenvoudig gezin afkomstig uit de Mugello-streek (ten noorden van Florence) tot een van de belangrijkste in de renaissanceperiode. Je passeert enkele van de belangrijkste plaatsen die hun invloed herinneren, niet alleen in Florence maar ook in Europa.

Florence: 1,5 uur durende privérondleiding Medici-kapel

8. Florence: 1,5 uur durende privérondleiding Medici-kapel

De Medici waren een meedogenloze bos, maar hun huizen en paleizen bogen op een aantal van kunst mooiste bezittingen. Il Crepuscolo, L'Aurora, Il Giorno e la Notte (Twilight, Dageraad, Dag, Nacht) in het Sacrestia Nuova: Vandaag, met uw privé gids, zullen we één van de meest beroemde sculpturale cycli van Michelangelo te ervaren. Deze monumenten van kunst en religie zijn ongelooflijk voorbeelden van de beste werk van Michelangelo, en worden gehuisvest in de grote Medici complex, dat nu dienst doet als museum. U zult merken muren ingelegd met kostbare polychrome marmer en kostbare edelstenen, die enorme rijkdom en macht van de familie toonde in de Cappella dei Principi (Princess Chapel). We hebben ook een kans om de Cripta del Buontalenti onder de kapel, waar de Medici en hun familieleden zijn ondergebracht in deze oude crypte te ontdekken. Zorg ervoor dat uw gids vragen naar de "echte" oorzaken van hun dood die lange tijd een twistpunt tussen historici en wetenschappers is geweest. Onafhankelijk van het drama rondom dit complex, zal de dag een prachtige en verhelderende ervaring, en we hopen dat je hebt genoten van tijd doorbrengen temidden van zo'n grootheid! Ciao!

Turijn: begeleide e-bike-tour door de stad

9. Turijn: begeleide e-bike-tour door de stad

Ontmoet je lokale gastheer in het stadscentrum, kies je e-bike en start deze leuke fietstocht van 3 uur om de vele zielen en prachtige monumenten van Turijn te ontdekken. Het is een veelzijdige stad, waar luxe en ingetogenheid in perfecte balans samenleven en fascinerende en interessante contrasten creëren. Je eerste stop is het hart van het historische centrum voor een eerste kennismaking met de geschiedenis van deze prachtige Italiaanse stad, gekenmerkt door de Italiaanse koninklijke familie: de familie Savoia. Fiets langs elegante boulevards en bereik Piazza San Carlo om het ruitermonument van Emanuele Filiberto van Savoia te bewonderen. Vervolg uw bezoek aan Piazza Carignano en bekijk enkele van de mooiste historische gebouwen, die sinds 1997 tot UNESCO Werelderfgoed zijn verklaard. Volg gemakkelijke fietspaden en geniet van de schaduw van elegante gebouwen tot Piazza Castello en bewonder het Koninklijk Paleis, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Je gids neemt je mee op een reis van het verleden naar het heden. Je leert waarom de stad tegenwoordig zo belangrijk is en haar industriële ontwikkeling dankzij FIAT, de Italiaanse auto-industrie die nu deel uitmaakt van de populaire ziel van de stad. Met uw lokale insider ontdekt u dan de koninklijke tuinen en Porta Palatina, een oude Romeinse site. Ontspan terwijl u door weelderige tuinen fietst en bereik Mole Antonelliana, het ware symbool van de stad. In de schaduw van zijn pracht is er een zeer interessante wijk, verrijkt met moderne murales gewijd aan duurzaamheid, gepromoot door het beroemde koffiemerk: Lavazza, geboren in Turijn. Steek ten slotte de monumentale brug over de rivier de Po over en beklim de Cappuccini-heuvel om te genieten van een adembenemend uitzicht over Turijn. Last but not least, bereik het prachtige Valentino Park, beroemd als een van de ontmoetingsplaatsen voor de lokale bevolking en voor het elegante kasteel. Ga ten slotte de jonge en levendige wijk San Salvario binnen en ga terug naar het beginpunt.

Florence: avondwandeling met smakelijke aperitivo en drankje

10. Florence: avondwandeling met smakelijke aperitivo en drankje

Ontmoet je gids voor een oriënterende wandeling door de stad Florence. Verken en ontdek de kunst en architectuur van de meesters uit de Renaissance en hoor verhalen over de Medici-familie. Passeer de Duomo, het Palazzo Vecchio, het Repubblica-plein, de Uffizi en de Ponte Vecchio. Uw wandeling eindigt in een van de drukste straten van Florence, bekend om zijn nachtleven. Ga naar een bar met een van de best beoordeelde aperitivos in de stad. Probeer de Italiaanse levensstijl, ga zitten, praat met de rest van de groep, geniet van je drankje en eet en eet zoveel als je kunt van het buffet met lekker Italiaans eten. Voor veel Italianen is deze bijeenkomst de kers op de taart, terwijl vrienden en familie samenkomen in bars die eten, drinken en verhalen delen en in de nacht lachen.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevingen
30 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 30

Sitemap Sint-Laurensbasiliek, Florence

Wil je alle activiteiten in Sint-Laurensbasiliek, Florence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sint-Laurensbasiliek, Florence

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.394 beoordelingen

Een uitstekende manier om Florence alleen of in een kleine groep te ontdekken door de straten van het stadscentrum en vanuit een panoramisch uitzicht over de hele stad en aan de voeten van de bronzen versie van de David van Michelangelo. Allemaal zonder veel moeite dankzij de elektrische ondersteuning. Onze gids was perfect en gaf alleen de belangrijkste informatie over de geschiedenis, architectuur en kruiswerken van de Medici-stad. Om absoluut te doen, zelfs voor de minder atletische onder jullie

Dit was een zeer fijne en verrassende ervaring! Marcello was een schitterende gids die ons met veel enthousiasme meenam in het verhaal van de Medici! Veel bijgeleerd en ontzettend veel gezien. Pas met gids zie je dingen die je anders helemaal ontgaan. Je bezoekt geen enkel gebouw aan de binnenkant, maar je krijgt bij heel wat gebouwen verhalen en leuke weetjes! Echt een aanrader!

Fantastisch! We deden dit op de eerste ochtend in Firenze om ons te oriënteren op de stad en snel rond te kijken om te zien wat we graag terug wilden zien. Bonus was dat de gids Marco zo goed geïnformeerd was en dat we veel hebben geleerd. Beveel dit ten zeerste aan.

Als er iets negatiefs te melden was, dan is het wel dat er zoveel verwondering is bij elkaar en na een bezoek aan de Galleria degli Uffizzi, kan men voor de ogen sterven van overtollige schoonheid

It was such a interesting and fun experience. The guide was full of nice content stories of the city.