Sint-Laurensbasiliek, Florence

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sint-Laurensbasiliek, Florence: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Florence: begeleide wandeltocht door de Medici-familie

1. Florence: begeleide wandeltocht door de Medici-familie

De Medici stonden bekend om het beïnvloeden en promoten van de kunsten en waren een van de machtigste families in Florence. Tijdens deze begeleide wandeling leer je over de historische kracht van de familie terwijl je de culturele en architecturale stempel bewondert die ze op Florence hebben achtergelaten. Je eerste stop is het Palazzo Medici Riccardi. In opdracht van Cosimo de Oudere in 1444 werd het indrukwekkende gebouw gebouwd als familiehuis. Ga verder naar de Basilica di San Lorenzo, het oudste gedocumenteerde religieuze gebouw in Florence. Je tour gaat verder naar andere bezienswaardigheden in opdracht van of beïnvloed door de Medici-familie, zoals de Cappelle Medicee, Piazza di Madonna Degli Aldobrandini en Piazza Della Santissima Annunziata. Bewonder het Piazza della Signoria en leer meer over de diverse geschiedenis van het gebouw. Rond je tour af in Palazzo Pitti. Het gebouw, dat in 1550 werd aangekocht om de nieuwe residentie van de groothertogelijke te worden, symboliseert de macht van de Medici over Toscane.

...
Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

2. Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

Fiets door de stad Florence om de verborgen schatten te ontdekken van de geboorteplaats van de Renaissance. Luister naar boeiende verhalen terwijl je rondwandelt langs de vele belangrijke pleinen die Florence zo rijk maken aan geschiedenis en kunst. Ontdek het Palazzo Medici, dat het huis was van Cosimo de Oudere en de werkplaats van Donatello, Michelangelo en Botticelli. Bezoek vervolgens het Plein van de Republiek, een van de belangrijkste pleinen van Florence dat sinds de Romeinse tijd het centrum van de stad vormt. Breng ook een bezoek aan het Michelangeloplein, voor het beste panoramische uitzicht over de stad. Ontdek de boeiende geschiedenis van de stad die het leven schonk aan ongelooflijke kunstenaars en verbazingwekkende wetenschappers.

...
Florence: 2 uur durende Segwaytour met kleine groepen

3. Florence: 2 uur durende Segwaytour met kleine groepen

Spring op een Segway en bereid je voor om versteld te staan van de hoogtepunten van de Renaissance-stad. Begin je avontuur bij het kantoor van de lokale partner in het historische centrum van de stad. Na een korte veiligheidsbriefing en training spring je op je Segway en ga je op avontuur. Leer meer over de stad van een Engelssprekende gids en ga buiten de gebaande paden om de meest charmante straten en pleinen te ontdekken. De gebruiksvriendelijke Segways bieden een handige manier om de stad te verkennen en helpen u en uw gezin langdurige herinneringen aan Florence te creëren. Verken plaatsen zoals het Medici-paleis, het huis van Cosimo de Oude en de werkplaats van Donatello, Michelangelo en Botticelli. Bezoek het Plein van de Republiek, het belangrijkste plein in Florence dat sinds de Romeinse tijd het centrum van de stad markeert, evenals Piazza della Signoria, het centrum van de politiek van Florence sinds de 14e eeuw.

...
Florence: Cappelle Medicee op gereserveerd tijdstip

4. Florence: Cappelle Medicee op gereserveerd tijdstip

Reis terug naar de tijd van de familie Medici en verken de Medici-kapellen in de Basiliek van San Lorenzo in Florence. Bezoek de kapellen, gebouwd als een mausoleum voor de familie Medici, en ontdek schatten zoals de 16e-eeuwse "Sagrestia Nuova". Onderdeel van het enorme San Lorenzo basiliekcomplex, werden de kapellen rijkelijk versierd om te dienen als de laatste rustplaats voor leden van een van de belangrijkste en machtigste families van de Florentijnse Renaissance vanaf het midden van de 15e eeuw. Bewonder het geniale vakmanschap van Michelangelo in de nieuwe sacristie. Ontworpen voor de graven van Lorenzo en Giuliano de' Medici, wordt de mix van architectuur en beeldhouwkunst beschouwd als een van de grote meesterwerken van de Italiaanse Renaissance.

...
Florence: 1,5 uur durende privérondleiding Medici-kapel

5. Florence: 1,5 uur durende privérondleiding Medici-kapel

De Medici waren een meedogenloze bos, maar hun huizen en paleizen bogen op een aantal van kunst mooiste bezittingen. Il Crepuscolo, L'Aurora, Il Giorno e la Notte (Twilight, Dageraad, Dag, Nacht) in het Sacrestia Nuova: Vandaag, met uw privé gids, zullen we één van de meest beroemde sculpturale cycli van Michelangelo te ervaren. Deze monumenten van kunst en religie zijn ongelooflijk voorbeelden van de beste werk van Michelangelo, en worden gehuisvest in de grote Medici complex, dat nu dienst doet als museum. U zult merken muren ingelegd met kostbare polychrome marmer en kostbare edelstenen, die enorme rijkdom en macht van de familie toonde in de Cappella dei Principi (Princess Chapel). We hebben ook een kans om de Cripta del Buontalenti onder de kapel, waar de Medici en hun familieleden zijn ondergebracht in deze oude crypte te ontdekken. Zorg ervoor dat uw gids vragen naar de "echte" oorzaken van hun dood die lange tijd een twistpunt tussen historici en wetenschappers is geweest. Onafhankelijk van het drama rondom dit complex, zal de dag een prachtige en verhelderende ervaring, en we hopen dat je hebt genoten van tijd doorbrengen temidden van zo'n grootheid! Ciao!

...
Florence: stadsfietstocht met gids

6. Florence: stadsfietstocht met gids

Verken het hart van Florence tijdens een begeleide fietstocht langs de meest onvergetelijke plekken van de stad. Rij door karakteristieke straten, over populaire pleinen en over historische bruggen. Leer meer over de stad door middel van commentaar van je lokale gids. De reisroute begint waar de Medici-familie hun macht begon uit te oefenen in Florence. Bekijk hun statige paleis en de basiliek van San Lorenzo. Ga vervolgens langs de middeleeuwse doopkapel op weg naar Piazza della Republica, de plaats van het oude forum waar de geschiedenis van de stad begon. Bereik vervolgens de rivier de Arno en stop om de Renaissance-architectuur te bewonderen. Steek de door Michelangelo ontworpen brug over en krijg een prachtig uitzicht op de beroemde Ponte Vecchio. Ga verder om de andere kant van de stad te verkennen. Rijd door Piazza Santo Spirito en stop om het grote Palazzo Pitti te bewonderen. Rijd langs de Arno om de rivier over te steken en ga verder naar Santa Croce en Piazza della Signoria. Ga later naar Cathedral Square terwijl de tour rond de historische plek met zijn ongelooflijke koepel cirkelt.

...
Florence: kleine groepswandeling door de Boboli-tuinen

7. Florence: kleine groepswandeling door de Boboli-tuinen

Deze wandeltocht door de stad is ideaal om de geheimen en mysteries van Florence te ontdekken. Uw deskundige, meertalige gids wandelt met u door de duizendjarige straten en pleinen en illustreert wat Florence uniek maakt. Van het leven van Dante tot de opkomst en ondergang van de Medici-familie, deze exclusieve wandeltocht neemt je mee door de fascinerende geschiedenis van de stad. Vervolg uw reis naar de magische Boboli-tuinen. Loop met je gids door de alchemistische paden van de Boboli gemaakt van doolhoven die leiden naar verborgen grotten bedekt met kalksteen. Sta versteld van de geniale techniek van architecten uit de 16e eeuw, zoals Buontalenti, de uitvinder van de eerste Gelato. Dwaal rond de fonteinen, obelisken en zelfs piramides om ijs te maken. Geniet ten slotte van een adembenemend 360°-uitzicht over Florence vanaf Cavalier's Palace.

...
De Medicis: wandeltocht

8. De Medicis: wandeltocht

Ontdek het verbazingwekkende verhaal van de heersende familie van Florence, van het allereerste begin tot het uitsterven van de dynastie. Uw erkende gids leidt u door een fascinerende route en laat u alle plaatsen zien die een belangrijke rol in hun leven hebben gespeeld, inclusief hun kerken, hun paleizen, geheime gangen en nog veel meer. De tour begint op het San Marco-plein en je gids zal je laten zien hoe de Medici hun belang hebben vergroot, van een eenvoudig gezin afkomstig uit de Mugello-streek (ten noorden van Florence) tot een van de belangrijkste in de renaissanceperiode. Je passeert enkele van de belangrijkste plaatsen die hun invloed herinneren, niet alleen in Florence maar ook in Europa.

...
Florence: begeleide wandeltocht van 2 uur

9. Florence: begeleide wandeltocht van 2 uur

Je tour begint in het hart van Florence en gaat vervolgens naar het centrale en meest prachtige plein, Piazza del Duomo, compleet met de Florence-kathedraal Santa Maria del Fiore, de doopkapel en andere indrukwekkende gebouwen. Je hoort alles over het mysterie van de beroemde koepel van Brunelleschi, voordat je naar de kerk van Orsanmichele gaat, waar je de werken van beroemde beeldhouwers zoals Donatello kunt bewonderen. De volgende halte is het centrum van de stad, het Piazza della Signoria. Buiten het Palazzo Vecchio hoor je over enkele bijzonderheden van de Florentijnse regering door de eeuwen heen. Naast het paleis staat een replica van David, het beroemde beeldhouwwerk van Michelangelo. Langs de Galleria degli Uffizi, waar de beroemdste werken van Da Vinci, Rafael en Botticelli te zien zijn, leidt de tour je naar de diepe rivier de Arno, met een indrukwekkend uitzicht op de mysterieuze Ponte Vecchio. De tour eindigt voor de kerk van Santa Croce, die compleet is met prachtige façades en indrukwekkende geschiedenis. Onderweg leer je ook over Toscane, inclusief zijn cultuur, gastronomie en natuurlijk aanbevelingen over de beste plekken om te dineren, koffie en gelato.

...
Florence Walking Tour met een lokale gids

10. Florence Walking Tour met een lokale gids

Krijg een inleiding tot de geschiedenis van de Italiaanse Renaissance tijdens een wandeltocht door het centrum van Florence en ontdek een groot aantal historische monumenten met behulp van een lokale gids. Maak een wandeling door de kloosters van de Basilica di Santa Croce en ga dan naar Piazza dei Peruzzi en het Palazzo Bargello. Passeer de Porcellino-markt en luister dan naar het verhaal van de oudste brug van de stad aan de Ponte Vecchio. Wandel door kleine straatjes die dateren uit de Middeleeuwen om aan te komen in het politieke hart van de stad op Piazza della Signoria. Krijg een indrukwekkend uitzicht op de Uffizi-galerij en het Palazzo Vecchio, historisch het huis van de regering van Florence. Aankomst op Piazza del Duomo in het oudste deel van de stad. Bewonder de marmeren gravures en de prachtige koepel van de Duomo. Ga verder naar de Basilica di San Lorenzo, van waaruit je het marktdistrict zelf kunt verkennen.

...

Sitemap Sint-Laurensbasiliek, Florence

Wil je alle activiteiten in Sint-Laurensbasiliek, Florence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sint-Laurensbasiliek, Florence

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 138 beoordelingen

Heel fijne manier om de highlights te zien. Wij hadden een top gids die ook heel veel achtergrond info mee gaf, zeer interessant, ook voor onze beide tieners, Een echte aanrader !

Ileuke fietstocht heuvel op en af. De E-bike was daarom wel handig. De gids vertelde uitgebreid bij de verschillende stops over de gebouwen en de geschiedenis van Florence

Zeer iinformatieve tour, prima fietsen en hele bruikbare tips gekregen voor de rest van ons verblijf. We deden deze tiur op de eerste dag van onze 5 daagse stefentrip

Leuke tour met een gevatte en leuke gids die leuk en met humor ons alle mooie plekjes van Florence liet zien. Met een ebike rijdt je makkelijk de hele stad door.

Super leuke trip, met leuke weetjes over de stad. Het is fijn dat je op e-bikes fietst. De guide was gezellig !