Datums kiezen

Sint-Martinus-in-de-Muurkerk

Sint-Martinus-in-de-Muurkerk: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Praag, St. Martin: het beste van de wereld en Tsjechische muziek

1. Praag, St. Martin: het beste van de wereld en Tsjechische muziek

Geniet van het Old Prague Music Ensemble met The Best of World en Czech Music in de kerk van St. Martin in the Wall. De concertduur is 70 minuten. Het programma Smetana: Moldavië Dvorák: Humoresque, Largo, Walses Pachelbel: Canon in D Bizet: Intermezzo en Ouverture uit Opera Carmen Vivaldi: vier seizoenen (winter) Bach: Lucht Mozart: Divertimento in F Albinoni: Adagio Brahms: Hongaarse dansen nrs. 5 en 6 De artiesten Oud Praags muziekensemble Strijkkwartet The Venue: St. Martin in the Wall Church De kerk van St. Martin in de muur is een uniek werk van middeleeuwse architectuur. De naam weerspiegelt het feit dat een van de muren direct grenst aan het aangrenzende huis. De romaanse basis van de kerk dateert uit de 12e eeuw en het gebouw werd later aangepast in gotische en barokke stijlen. Ooit was de kerk een levendig centrum van de Utraquist Church en werd ondersteund door rijke burgers. De beroemde barokke beeldhouwer Ferdinand M. Brokoff ligt hier begraven.

Kerstconcert in St. Martin in the Wall Church

2. Kerstconcert in St. Martin in the Wall Church

Beleef een uitvoering van bekende klassieke muziek in de eeuwenoude Sint-Martinus-in-de-Muurkerk in Praag. Kaartjes voor het 70 minuten durende programma zijn beschikbaar voor de rijen 1 t/m 4 en 5 t/m 9. De sopraan Libuse Moravcova Myratska wordt begeleid door solisten op viool en orgel in een gevarieerd programma van zeer geliefde klassieke composities. Marie Dvorska en Filip Himmer spelen viool, terwijl  Michelle Hradecka en Drahoslav Gric achter het orgel plaatsnemen: • J.S. Bach: Toccata en Fuga in D-mineur  • J.S.J. Ryba: Slavíček (De nachtegaal, Tsjechisch kerstlied)   • G.F. Händel: Sonate in D-majeur  • F. Schubert: Mille cherubini in coro  • F. Schubert: Ave Maria • T. Albinoni: Adagio  • J.N. Seeger: Pastorela in D  • P. Mascagni: Ave Maria  • A. Dvořák: Humoresque  • A. Dvořák : Bijbelse liederen No.4 en No.10   • Pásmo českých koled  (medley van Tsjechische feestliedjes)   • Wereldse feestliedjes : Gloria, Stille Nacht, Adeste fideles  De kerk ligt in het oude gedeelte van Praag en werd tussen 1178 en 1187 gebouwd in de Romaanse stijl. Sinds de kerk herbouwd is in de gotische stijl heeft deze een uitstekende akoestiek en kleurt de feestelijke aangelegenheid met een rijke geschiedenis.

Praag: verkenningsspel oude stad en kasteel

3. Praag: verkenningsspel oude stad en kasteel

Laat je leiden op een spannende zelfgeleide tour door de oude binnenstad van Praag terwijl je een spannende mobiele zoektocht speelt. Los aanwijzingen op en ontdek de fascinerende geschiedenis van de belangrijke middeleeuwse en nieuwe kathedralen, pleinen en monumenten. Download de app en begin het avontuur op het Wenceslasplein. Loop vervolgens naar het kasteel en bekijk veel belangrijke hoogtepunten van de stad, waaronder het Oude Stadsplein en de astronomische klok, de Karelsbrug, de Praagse Burcht en St. Vitus. Volg aanwijzingen die je door grote boulevards, kronkelende geplaveide straatjes en de oudste kasteeltrappen leiden om geheime verhalen over gotisch Praag te ontrafelen. Leer meer over de 14e-eeuwse geschiedenis van Praag door de ogen van hun grootste middeleeuwse heerser en bouwer, Karel IV. Gebruik de aanwijzingen om je van de ene site naar de andere te leiden. Elke aanwijzing geeft je een exacte routebeschrijving, zodat je geen kaart, gps of gids nodig hebt. Voltooi de tour in ongeveer 1,5 uur, maar er is geen tijdslimiet, zodat u in uw eigen tempo kunt gaan. Speel als een groep of splits je op in kleinere groepen/teams en neem het op tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de groep aan het einde van de tour ontmoeten.

Beschikbare activiteiten

3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Sint-Martinus-in-de-Muurkerk

Wil je alle activiteiten in Sint-Martinus-in-de-Muurkerk bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.