Datums kiezen

Sint-Michaëlkerk

Sint-Michaëlkerk: tours en activiteiten die je niet wilt missen

München: Hoogtepunten zelfzoektocht en rondleiding

1. München: Hoogtepunten zelfzoektocht en rondleiding

Leer München in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht en wandeltocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met belangrijke bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Begin je tour vanaf Königsplatz. Bezoek Karolinenplatz met zijn prachtige maar bizarre obelisk die er bovenop staat, en verken Odeonsplatz met zijn magnifieke Odeon Hall. Fotografeer Max-Joseph-Platz met zijn unieke esthetiek en bewonder de Frauenkirche terwijl je verdwaalt in zijn 2 hoge torens. Dan wacht de imposante jezuïetenkerk van Sint-Michiel op je. Vervolg vanaf de Marienplatz uw prachtige reis naar het hart van München. Bewonder de Asamkirche. Laat de Viktualienmarkt je eetlust opwekken. Zie de Isartor, een van de 4 poorten van München. Loop naar de beste oriëntatiepunten en verborgen juweeltjes en los uitdagingen op. Werk samen met je team of neem het tegen ze op terwijl je interessante feiten leert en herinneringen creëert die je niet snel zult vergeten. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen.

Enge Tour met acteurs - Hangmen, Whores and Whitches

2. Enge Tour met acteurs - Hangmen, Whores and Whitches

Grondig onderzochte feiten en vermakelijke verhalen worden nagespeeld door professionele acteurs. Ze nemen bezoekers mee op reis naar een lang vergeten wereld vol levens en lotgevallen. Tijdens deze tour wordt de geschiedenis van de stad levend en tastbaar. Beulen, hoeren en heksen - wat hadden deze drie "beroepen" gemeen in München? Nou, de beulen waren niet alleen bezig in martelkamers of op een galgenheuvel, het waren ook pooiers! Deze populaire wandeltocht draait om heksenjachten, prostitutie, martelingen en executies. Waarom vliegen heksen bijvoorbeeld op bezems? Waarom lag de executieplaats buiten de stad? En waarom bestaat er sinds de jaren zeventig geen prostitutie meer in het historisch centrum? Deze wandeltocht begint bij de Neuhauser Tor, waar delinquenten buiten de stad naar hun executie werden geleid. Als u door de historische Salzstraße loopt, bereikt u de voormalige jezuïetenschool uit de tijd van de heksenjachten. Een ruzie tussen de hertogin Renata en de jezuïet pater Ignatius brengt je regelrecht terug naar de donkere 16e eeuw: toen tijdens de bouw van de Sint-Michielskerk de toren instortte, was het duidelijk dat "zo'n ongewone storm werd veroorzaakt door de vervloekte slechte vrouwen ." Maar niet alleen heksen werden geëxecuteerd: bij de Schöner Turm hoor je het trieste verhaal van de ongelukkige goudsmid. Een sterke windstoot leidt je naar het herkenningspunt van München, de Frauenkirche, waar je de Prince of Darkness zelf zult ontmoeten: je zult ontdekken waarom de duivel de bouwmeester hielp om de kerk te bouwen en waarom het hier zo winderig is, evenals de transcendentale kwestie van de schoenmaat van de duivel. Onderweg hoor je heksenverhalen over drankjes, ritjes op bezems, paddentongen en kinderhanden, tot je aankomt bij het prachtige stadhuis, waar de alchemist Marco Bragadino ons opwacht. De vermeende goudsmid probeert ons warm te maken voor zijn kunsten. In de Sint-Pieterskerk maken we kennis met het dagelijkse leven van een beul, hoe hij eruitzag, waarom hij het beste vermeden kon worden of hoe aan een galgentouw te komen. We zullen ook getuige zijn van een mooie vrouw die aan een zekere dood ontsnapt. Bij het oude stadhuis steken we de voormalige martelkamer over terwijl we luisteren naar gruwelijke verhalen. De Platzl was de thuisbasis van de rosse buurt van München tot de Olympische Spelen van 1972. Waar de Spider Murphy Gang over zong in "Skandal im Sperbezirk" is de stadsgeschiedenis van München: in de schone, fatsoenlijke "kosmopolitische stad met een hart" was geen plaats niet meer voor Rosi en haar collega's.

München: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

3. München: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Na het downloaden van de app start je tour vanaf de Königsplatz, het centrum van München en een van de beroemdste pleinen ter wereld. Bezoek de Karolinenplatz met zijn prachtige obelisk en verken de Odeonsplatz met zijn prachtige Odeon Hall. Je krijgt de kans om op foto's van Max-Joseph-Platz met zijn unieke esthetiek te klikken en je te vergapen aan de Frauenkirche terwijl je verdwaalt in de twee hoge torens. Bekijk vervolgens de Sint-Michielskerk en vervolg je prachtige reis naar de beroemde Viktualienmarkt. Bewonder de Asamkirche en de prachtige Isartor (waar de tour eindigt), een van de vier poorten van München. Tijdens de rondleiding kun je ervoor kiezen om de app op elk gewenst moment te pauzeren om een pauze te nemen of wat meer tijd te besteden aan het bekijken van de bezienswaardigheden. Leer meer over verhalen en stedelijke legendes (geen audiotour) die verband houden met de stad of monumenten van de stad. Geniet van de rondleiding met je vrienden en familie en leer over de stad terwijl je ronddwaalt.

München: begeleide wandeling door de oude binnenstad met lunchstop

4. München: begeleide wandeling door de oude binnenstad met lunchstop

Ga terug in de tijd terwijl je de geschiedenis en verhalen achter de oude binnenstad van München ontdekt tijdens deze begeleide wandeling. Ontdek de geheimen van deze cultureel rijke Beierse hoofdstad. Ontdek waar je kunt winkelen als een local met een stop op een boerenmarkt. Ontmoet je gids bij de Karlstor, een imposante middeleeuwse stadspoort. Luister terwijl je gids de historische wortels van deze stad onthult, die dateert uit het jaar 800. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van buitenaf, zoals de Marienplatz en de Frauenkirche, terwijl je ook enkele verborgen juweeltjes tegenkomt. Duik in fascinerende verhalen over royalty's, religie, oorlog en vrede om inzicht te krijgen in het gevarieerde verleden van München. Bezoek de bruisende centrale boerenmarkt van München (Viktualienmarkt) om gastronomische eetkraampjes te zien. Koop wat lokaal eten en stop onderweg voor een drankje. Luister naar uw gids over het brouwerfgoed van München en ontvang aanbevelingen voor de beste brouwsels. Sluit je vakantie af in het wereldberoemde Hofbräuhaus, waar je na de tour even stopt om te genieten van gigantische bieren en de traditionele Beierse keuken.

München: Ontsnappingsspel en rondleiding

5. München: Ontsnappingsspel en rondleiding

Combineer de opwinding van een sightseeingtour door de stad met een ontsnappingsspel in de buitenlucht tijdens deze zelfgeleide smartphonewandeling door München. Vind attracties eenvoudig met de navigatiefunctie van de app. Download de app en start het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeeldingskracht en teamwerk om het raadsel op elke locatie op te lossen, de raadsels zijn altijd moeilijk. Pauzeer de app op elk gewenst moment als u even wilt pauzeren, koffie wilt drinken of wat meer tijd wilt besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. Begin uw tour vanaf Königsplatz. Bezoek de Karolinenplatz met zijn prachtige maar bizarre obelisk die er toezicht op houdt, en verken de Odeonsplatz met zijn prachtige Odeon Hall. Fotografeer Max-Joseph-Platz met zijn unieke esthetiek en bewonder de Frauenkirche terwijl je verdwaalt in de 2 hoge torens. Dan wacht de imposante jezuïetenkerk Sint-Michiel op je. Vanaf de Marienplatz vervolgt u uw prachtige reis naar het hart van München. Bewonder de Asamkirche. Laat de Viktualienmarkt uw eetlust opwekken. Zie de Isartor, een van de vier poorten van München.

München: zelfgeleide speurtocht

6. München: zelfgeleide speurtocht

Beleef een spannende stadstour door de oude binnenstad van München op een heel bijzondere manier. Los puzzels op en volg de aanwijzingen uit de genummerde enveloppen om het volgende hoogtepunt van München te ontdekken. Krijg veel achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden of de geschiedenis van de stad. Begin bij het centraal station en verken onder andere de Karlstor bij de beroemde Stachus, de burgerhal (Bürgersaal) en de St. Michael's Church (Kirche St. Michael) aan de Neuhauser Straße. Ga verder naar de beroemde Frauenkirche, de Marienplatz met het oude (Altes Rathaus) en het nieuwe stadhuis (Neues Rathaus) en de Viktualienmarkt. Puzzel je gezin en jezelf door de hele stad en krijg op verschillende manieren uitgebreide informatie over de geschiedenis van de Beierse hoofdstad.

München: Oude binnenstad wandeltour audiogids

7. München: Oude binnenstad wandeltour audiogids

Pak je telefoon en maak je klaar om München te verkennen tijdens een wandeltocht met een audiogids. Dwaal door de oude binnenstad van de stad en bekijk de meest iconische attracties, waaronder de bruisende markt voor levensmiddelen, de Sint-Pieterskerk en meer. Sluit je koptelefoon aan, open de app en begin met verkennen. Profiteer van de unieke navigatiefunctionaliteit van de app en kies een van de voorgestelde wandelroutes om te volgen. Luister naar de audiogids en dompel jezelf onder in de geschiedenis en cultuur van München. Bekijk populaire attracties zoals de Mariensäule in het centrum van de Marienplatz, of de St. Michael's Church, en leer over elk van de interessante commentaren. Voel je vrij om je tour te pauzeren en een pauze te nemen wanneer je maar wilt. Als u klaar bent, selecteert u uw volgende route, lokaliseert u uw favoriete bezienswaardigheden en vervolgt u uw rondreis door München.

München: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

8. München: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

Doe mee aan deze exclusieve wandeltocht om de hoogtepunten van de oude binnenstad van München te zien, inclusief de prachtige historische gebouwen, monumenten en verborgen juweeltjes. Bezoek de topattracties van de stad met een privégids die een meesterverteller is. Ontdek historische feiten, culturele anekdotes en stadslegendes over München, Beieren en Duitsland. Begin je begeleide wandeling van 2 uur op de Marienplatz, het middeleeuwse stadsplein met het prachtige nieuwe stadhuis, het gouden standbeeld Mariensäule en Altes Rathaus (oude stadhuis). Stap binnen in de Sint-Pieterskerk, de oudste kerk in de stad waarvan de geschiedenis teruggaat tot voor de officiële oprichting van de stad. Bezoek ook Asamkirche om het weelderige, barokke interieur te bewonderen, gehuld in bladgoud, fresco's en stucwerk. Bewonder het weelderige interieur van de Sint-Michielskerk en kom meer te weten over de triomf van het rooms-katholicisme in Beieren tijdens de contrareformatie. Deze tour is alles wat je nodig hebt om essentiële informatie over München en zijn rijke geschiedenis en cultuur te ontdekken. De uitgebreide tour van 3 uur omvat een bezoek aan de Frauenkirche, ook wel bekend als de kathedraal van München. Bewonder de magnifieke architectuur en heilige kunst, waaronder de Tenhemelopneming van Maria, altaarstuk van Peter Candid, en kom meer te weten over de leden van de Wittelsbach-dynastie die hier begraven liggen. De uitgebreide wandelroute omvat ook andere bezienswaardigheden zoals de historische stadspoorten Sendlinger Tor en Karlstor, de Wittelsbachfontein, de Promenade en het Michael Jackson Monument. Kies de optie van 4 uur om ook de hoogtepunten van Odeonsplatz te ontdekken, een groot plein dat in het begin van de 19e eeuw werd aangelegd. Luister naar het beruchte verhaal van de Beer Hall Putsch uit 1923. Stap binnen in de Theatinekerk en bewonder het interieur in rococostijl met een prachtig hoogaltaar, gebeeldhouwde zuilen, standbeelden, geweldig en indrukwekkend stucwerk. Zie de München Residenz en de magnifieke Beierse Staatsopera. Doe mee aan de 6-uur durende tour om ook de topattractie van de stad te bezoeken: de Residenz! Verken het hele koninklijke paleis- en tuincomplex, inclusief het Residenz-museum en de schatkamer. Bewonder weelderige architectuur en kunst in de Ancestral Gallery, Porcelain Cabinet, Court Chapel en Royal Apartments. Leer meer over de voormalige koningen van Beieren en ontdek koninklijke schatten, waaronder dure juwelen, goudsmidswerk, porselein en nog veel meer.

München: privérondleiding van 2 uur met een kunsthistoricus

9. München: privérondleiding van 2 uur met een kunsthistoricus

Koning Ludwig I en zijn architect Klenze hadden een grote invloed op de kunst in München. Ludwig zou zeggen dat niemand kan beweren dat ze Duitsland kennen als ze München niet hebben gezien. Niettemin is München niet alleen de klassieke stad van koning Ludwig, maar heeft het sinds de oprichting in de middeleeuwen ook een levendig artistiek verleden en een interessante 'kunstgeschiedenis' te vertellen. Of het nu gaat om architectuur, schilderijen of beeldhouwkunst - alle vormen van kunst zijn verweven met de geschiedenis van de stad. Ontdek dit netwerk en leer de stad kennen vanuit kunsthistorisch perspectief. De beste manier om kunstwerken te benaderen is door erover te praten. Door de kleine groepsgrootte heb je voldoende gelegenheid om van gedachten te wisselen en vragen te stellen. Per attractie leer je over het belang van het kunstwerk. Tijdens deze privétour door München heb je ook de flexibiliteit om de plaatsen te kiezen die je wilt bezoeken. Voorgestelde tours: - Königsplatz met de Glyptothek, de Propylaea en de Antiekcollectie - Museumgebied met de Alte Pinakothek, de Neue Pinakothek en de Pinakothek der Moderne - Odeonsplatz met de Residenz van München, de Feldherrnhalle, de Theatinekerk en de Hofgarten - Rondleiding door de kerk met de Asamkerk, de Sint-Pieterskerk, de Frauenkirche, de Sint-Michielskerk, de Bürgersaalkirche en de Drievuldigheidskerk - Paleisrondleiding met het Nymphenburg-paleis of het Schleissheim-paleis - Rondleiding door de oude stad met Heinrichsstadt en Ludwigsstadt

München: hoogtepunten privéfietstocht met gelicentieerde gids

10. München: hoogtepunten privéfietstocht met gelicentieerde gids

Spring op een fiets en verken de historische, culturele en architectonische hoogtepunten van München met een 5-sterren privégids die de beste fietsroutes kent. Vermijd grote drukte en verkeer terwijl je de oude stad, het museumkwartier, de Engelse tuin en andere fantastische natuurgebieden verkent. Word verliefd op de stad als nooit tevoren! De 2 uur durende tocht beslaat een gemakkelijke fietsroute die geschikt is voor alle fitnessniveaus. Nadat je de juiste fiets voor jezelf hebt gekozen in de fietsverhuurwinkel, volg je je privégids naar Marienplatz, het bruisende hart van de oude binnenstad van München, met zowel het nieuwe stadhuis als het oude stadhuis. Zie ook de beroemde 16e-eeuwse bierhal Hofbräuhaus en St Peter, de oudste kerk van de stad, en stop bij de 200 jaar oude Victuals Market. Bij elke bocht ontdekt u historische gebouwen en monumenten, zoals de middeleeuwse stadspoort Sendlinger Tor, de sierlijke Asamkirche, de Sint-Michielskerk en de Frauenkirche (dom van München). Fiets langs de magnifieke Residenze en de Staatsopera naar Odeonsplatz en duik in de complexe geschiedenis van München. Kies de 4-uur durende tour om meer must-see bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van München te ontdekken. Deze uitgebreide fietsroute omvat extra bezienswaardigheden zoals de Wittelsbach-fontein op de Maximiliansplatz, het Paleis van Justitie in de Alter Botanischer Garten en de verbazingwekkende neoklassieke monumenten en musea op de Königsplatz. Ontdek de hoogtepunten van het museumkwartier en fiets langs de Ludwigstraße, de koninklijke boulevard met grootse architectuur en de beroemde 19e-eeuwse triomfboog Siegestor. Daag jezelf uit voor de 6-uur durende tour voor de meest intensieve ervaring. Deze fietstocht omvat de beste bezienswaardigheden en natuurgebieden in München. Er is geen betere plek om op de fiets te verkennen dan het uitgestrekte, 18e-eeuwse stadspark dat bekend staat als de Engelse Tuin, waar je hoogtepunten vindt zoals een replica van een Griekse tempel en de schilderachtige rivier de Eisbach. Misschien spot u zelfs enkele naakte zonaanbidders! Steek de Isar, de belangrijkste rivier van München, over en fiets door een rustige woonwijk en door de parkachtige omgeving van Maximilianeum, de thuisbasis van het Beierse staatsparlement. Er is zelfs tijd voor een korte pauze en een lokale snack (op eigen kosten).

17 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Sint-Michaëlkerk: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Sint-Michaëlkerk

Wil je alle activiteiten in Sint-Michaëlkerk bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.