Datums kiezen

Sint-Nicolaaskerk, Praag

Sint-Nicolaaskerk, Praag: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Praag: klassiek concert in de St. Nicolaaskerk

1. Praag: klassiek concert in de St. Nicolaaskerk

Ervaar de unieke sfeer in de barokke Sint-Nicolaaskerk terwijl je naar verschillende optredens kijkt van artiesten van het Nationaal Theater en het Tsjechisch Philharmonisch Orkest. Bewonder een van de meest indrukwekkende kerkinterieurs in Praag met complexe interieurarrangementen en een interessant verlichtingsplan. Bekijk het prachtige interieur dat wordt gedomineerd door een plafondfresco boven het schip van J. L. Kracker met scènes uit het leven van Sinterklaas, een van de grootste in Europa. Tijdens de uitvoering van een uur geniet je van een aantal klassieke werken gecomponeerd door Europese muzikale virtuozen, waaronder G.F. Händel, Johann Sebastian Bach; Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart en anderen. Je hebt ook de mogelijkheid om te luisteren naar verschillende stukken van klassieke Tsjechische musici, zoals Antonín Dvořák, een van de bekendste componisten van het land. U kunt kiezen tussen orkest-, orgel-, kamermuziek- of koorcomposities.

Praag: toegangsticket voor de astronomische klokkentoren en audiogids

2. Praag: toegangsticket voor de astronomische klokkentoren en audiogids

Het Oude Stadsplein is evenzeer het hart van de oude binnenstad van Praag als het hart van de hele stad Praag. Misschien kent iedereen ook wel het majestueuze gebouw dat dit plein domineert: het oude stadhuis met de astronomische klokkentoren. Bespaar tijd en in plaats van in de rij te staan om een toegangsbewijs te kopen, kunt u uw kaartje handig ophalen bij het kantoor van de activiteitenaanbieder op slechts een paar meter afstand van de toren zelf, waar u onze assistent zult ontmoeten die u 20 minuten zal geven introductie over de geschiedenis van het oude stadhuis, waarna u kunt genieten van uw bezoek met onze online audiogids. Laten we ons samen verdiepen in de interessante en mysterieuze geschiedenis van deze plaatsen. Laten we het belang van het oude stadhuis in de geschiedenis van de Tsjechische landen benadrukken en hoe het met deze geschiedenis groeide tot zijn huidige vorm. Laten we samen de verschillende onderdelen van de oude stadsklok beschrijven, of luisteren naar de beroemdste oude stadslegende over de constructie van de klok. Naast al deze interessante plekken, neemt onze online audiogids je ook mee over het Oude Stadsplein, waar je ook de geschiedenis van de omliggende gebouwen en monumenten leert kennen. Sint-Niklaaskerk, Jan Hus-monument en nog veel meer. De inloggegevens voor de audioguide ontvang je op de dag van je reservering per aparte mail, of onze assistent helpt je op weg op de ontmoetingsplek.

Praag: privétour door de oude binnenstad per oldtimer

3. Praag: privétour door de oude binnenstad per oldtimer

Ontdek de charme van Praag tijdens onze klassieke autotour van 60 minuten. Reis terug in de tijd in onze zelfgemaakte replica van de Mercedes 770K terwijl je luistert naar een informatieve audiogids die beschikbaar is in meerdere talen. Leun achterover in het comfort van onze cabriolet terwijl we u meenemen op een reis langs de beroemdste bezienswaardigheden van de stad. We bieden een gemakkelijke ophaal- en terugbrengservice van het hotel (inbegrepen in de prijs), dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u ons kunt vinden. Al onze auto's zijn uitgerust met een schuifdak om u te beschermen tegen slecht weer. Dit zijn de beroemdste bezienswaardigheden en plaatsen die je tijdens de tour te zien krijgt: 1 - Estates Theatre - Locatie van de wereldpremière van Mozarts Don Giovanni in de 18e eeuw 2 - St. Jiljí-kerk - Een historische gotische kerk in de oude stad met verbindingen met koning Karel IV 3 - Karlova Street - Een deel van de historische koninklijke route die wordt gebruikt voor de kroningen van Tsjechische koningen 4 - Nieuw stadhuis - Art Nouveau-gebouw en het centrale administratieve centrum van Praag 5 - Josefov - de kleinste wijk van Praag, voorheen een Joods getto, bekend om zijn historische bezienswaardigheden en synagogen 6 - Oude Nieuwe Synagoge - Europa's oudste actieve synagoge, bekend om zijn gotische stijl en de Golem-legende 7 - Rudolfinum - Neorenaissancistisch cultureel centrum met het Tsjechisch Filharmonisch Orkest en bekend om zijn Dvořák-zaal 8 - Clementinum - Thuisbasis van de Nationale Bibliotheek en beroemd om zijn uitgestrekte barokke architectuur 9 - Oude Stadsplein - Het historische hart van Praag met vele bezienswaardigheden 10 - Astronomische klok van Praag - Het is de op twee na oudste astronomische klok ter wereld en de oudste die nog in werking is 11 - Onze-Lieve-Vrouwekerk voor Týn - Praagse gotische parel met torenhoge torenspitsen en een gerenommeerd pijporgel 12 - Kinsky Palace - Een historisch Rococo-gebouw, de thuisbasis van de grafische collectie van de National Gallery 13 - Kasteel van Praag - 's Werelds grootste oude kasteel en zetel van de macht voor Boheemse koningen en presidenten 14 - Paleis Schwarzenberg - Renaissancepaleis met de National Gallery en het Instituut voor Militaire Geschiedenis 15 - Praag Loreta - Een prachtig barok complex in Hradčany, bekend om zijn indrukwekkende architectuur 16 - Karelsbrug - Iconische middeleeuwse stenen brug in Praag, die de Praagse Burcht en de oude stad met elkaar verbindt 17 - St. Nicolaaskerk - Majestueuze barokke kerk die bekend staat om zijn monumentale architectuur en prachtige artistieke vormgeving 18 - Lennon Wall - Een historisch symbool van politiek verzet, nu een openluchtgalerie geïnspireerd door John Lennon

Praag: stadstour en dinercruise met hotelovername

4. Praag: stadstour en dinercruise met hotelovername

Ervaar Praag bij nacht tijdens een gecombineerde stadstour en dinercruise van 4 uur over de rivier de Moldau om de attracties langs de rivier verlicht te zien voor de avond. Je begint met een minibustour van 45 minuten door de oude stad, de joodse wijk en de nieuwe stad, langs bekende bezienswaardigheden zoals de Spaanse synagoge en de oud-nieuwe synagoge. Leer meer over het joodse erfgoed van Praag in het voormalige joodse getto en ga verder naar het Plein van de Republiek om een prachtig voorbeeld van art nouveau-architectuur te zien in het gemeentehuis. Bekijk de originele vestingwerken van de oude stad en de gotische Kruittoren, voordat je een korte rondleiding krijgt door de nieuwe stad, inclusief het Wenceslasplein, de Staatsopera, het voormalige Tsjechoslowaakse parlement en het Nationaal Museum. Steek de Nusle-brug over voor een adembenemend uitzicht over verschillende wijken van Praag. Stap dan aan boord van een luxe boot op de rivier de Moldau, waar een welkomstdrankje wacht voordat je vertrekt voor een cruise van 3 uur. Leun achterover en geniet van het uitzicht op de Praagse Burcht tegen de nachtelijke hemel. Vaar langs het Strahov-klooster, de Sint-Niklaaskerk en de Petrin-toren en ga buiten de stadsgrenzen naar het Vysehrad-kasteel en het Dansende Huis. Al die tijd zult u smullen van een buffet met warme en koude gerechten, geserveerd in comfort met airconditioning. Als u liever de wind in uw haren voelt terwijl u langs de Karelsbrug, het Rudolfinum of het Nationaal Theater vaart, is er zelfs een uitkijkplatform aan de buitenkant.

Praag: verkenningsspel oude stad en kasteel

5. Praag: verkenningsspel oude stad en kasteel

Laat je leiden op een spannende zelfgeleide tour door de oude binnenstad van Praag terwijl je een spannende mobiele zoektocht speelt. Los aanwijzingen op en ontdek de fascinerende geschiedenis van de belangrijke middeleeuwse en nieuwe kathedralen, pleinen en monumenten. Download de app en begin het avontuur op het Wenceslasplein. Loop vervolgens naar het kasteel en bekijk veel belangrijke hoogtepunten van de stad, waaronder het Oude Stadsplein en de astronomische klok, de Karelsbrug, de Praagse Burcht en St. Vitus. Volg aanwijzingen die je door grote boulevards, kronkelende geplaveide straatjes en de oudste kasteeltrappen leiden om geheime verhalen over gotisch Praag te ontrafelen. Leer meer over de 14e-eeuwse geschiedenis van Praag door de ogen van hun grootste middeleeuwse heerser en bouwer, Karel IV. Gebruik de aanwijzingen om je van de ene site naar de andere te leiden. Elke aanwijzing geeft je een exacte routebeschrijving, zodat je geen kaart, gps of gids nodig hebt. Voltooi de tour in ongeveer 1,5 uur, maar er is geen tijdslimiet, zodat u in uw eigen tempo kunt gaan. Speel als een groep of splits je op in kleinere groepen/teams en neem het op tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de groep aan het einde van de tour ontmoeten.

Stadstour van 3 uur door Praag met wisseling van de wacht

6. Stadstour van 3 uur door Praag met wisseling van de wacht

Deze tour biedt een fantastische gelegenheid om de belangrijkste historische bezienswaardigheden en monumenten in Praag te zien - inclusief de populaire wisseling van de wachtceremonie bij de Praagse Burcht - binnen een tijdsbestek van 3 uur. Begin aan een sightseeingtour door Praag, dat ooit door Bernard Bolzano de 'stad met honderd torens' werd genoemd. Je begint bij het Estates Theatre in de oude stad, waar de première van Mozarts opera Don Giovanni plaatsvond. Je passeert het Nationale Theater en geniet van een prachtig panoramisch uitzicht op de Praagse Burcht, de Karelsbrug, Rudolfinum - de thuisbasis van het Tsjechisch Filharmonisch Orkest, de Kruitpoort, het Wenceslasplein, het centrum van de Nieuwe Stad - waar de Tsjechische geschiedenis werd geschreven, Charles Square en het beroemde Dansende Huis. Vervolgens steek je de Jirásek-brug over naar de betoverende Lesser Quarter, waar je de Sint-Nicolaaskerk zult bewonderen. Het eerste deel van de tour vindt plaats op een minibus. Daarna loop je langs de Praagse Burcht, waar ooit de kantoren van Tsjechische koningen waren gevestigd. Soldaten van de elite Praagse Burchtwacht verwelkomen je aan de poorten van de Praagse Burcht. Je krijgt de ceremoniële wisseling van de wacht te zien, inclusief fanfare en een vlaggenceremonie. Je bezoekt de Sint-Vituskathedraal, waar de Tsjechische kroonjuwelen worden bewaard en koning Karel IV, de vader van de natie, wordt begraven. In Lobkowicz Palace kun je even stoppen om te genieten van een verfrissende, heerlijke kop koffie in een prachtig historisch café. Daarna loop je naar het Malostranske-plein, waar een minibus op je wacht. Je passeert de Joodse wijk, ziet onderweg de oudste synagoge van Europa en komt aan op het Oude Stadsplein, een van de oudste marktplaatsen in Praag. Daar zie je het historische stadhuis en voltooi je de rondleiding bij de wereldberoemde astronomische klok, die dateert uit 1410.

Praag: privétour per oldtimer

7. Praag: privétour per oldtimer

Ontdek de charme van het oude Praag tijdens onze 90 minuten durende klassieke autotour. Stap terug in de tijd met onze handgemaakte Mercedes 770K-replica en geniet van een uitgebreide audiogids in meerdere talen. Ontspan in het comfort van onze cabrio terwijl we u meenemen op een spannende reis door de beroemdste bezienswaardigheden van Praag. We bieden een gemakkelijke ophaal- en terugbrengservice van het hotel (inbegrepen in de prijs), dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u ons kunt vinden. Al onze auto's zijn uitgerust met een schuifdak om u te beschermen tegen slecht weer. Dit zijn de beroemdste bezienswaardigheden en plaatsen die je tijdens de tour te zien krijgt: 1 - Estates Theatre - Locatie van de wereldpremière van Mozarts Don Giovanni in de 18e eeuw 2 - St. Jiljí-kerk - Een historische gotische kerk in de oude stad met verbindingen met koning Karel IV 3 - Karlova Street - Een deel van de historische koninklijke route die wordt gebruikt voor de kroningen van Tsjechische koningen 4 - Nieuw stadhuis - Art Nouveau-gebouw en het centrale administratieve centrum van Praag 5 - Josefov - de kleinste wijk van Praag, voorheen een Joods getto, bekend om zijn historische bezienswaardigheden en synagogen 6 - Oude Nieuwe Synagoge - Europa's oudste actieve synagoge, bekend om zijn gotische stijl en de Golem-legende 7 - Rudolfinum - Neorenaissancistisch cultureel centrum met het Tsjechisch Filharmonisch Orkest en bekend om zijn Dvořák-zaal 8 - Clementinum - Thuisbasis van de Nationale Bibliotheek en beroemd om zijn uitgestrekte barokke architectuur 9 - Oude Stadsplein - Het historische hart van Praag met vele bezienswaardigheden 10 - Astronomische klok van Praag - Het is de op twee na oudste astronomische klok ter wereld en de oudste die nog in werking is 11 - Onze-Lieve-Vrouwekerk voor Týn - Praagse gotische parel met torenhoge torenspitsen en een gerenommeerd pijporgel 12 - Kinsky Palace - Een historisch Rococo-gebouw, de thuisbasis van de grafische collectie van de National Gallery 13 - Kasteel van Praag - 's Werelds grootste oude kasteel en zetel van de macht voor Boheemse koningen en presidenten 14 - Paleis Schwarzenberg - Renaissancepaleis met de National Gallery en het Instituut voor Militaire Geschiedenis 15 - Praag Loreta - Een prachtig barok complex in Hradčany, bekend om zijn indrukwekkende architectuur 16 - Karelsbrug - Iconische middeleeuwse stenen brug in Praag, die de Praagse Burcht en de oude stad met elkaar verbindt 17 - St. Nicolaaskerk - Majestueuze barokke kerk die bekend staat om zijn monumentale architectuur en prachtige artistieke vormgeving 18 - Lennon Wall - Een historisch symbool van politiek verzet, nu een openluchtgalerie geïnspireerd door John Lennon 19 - Dancing House - Een modern architectonisch symbool in Praag, ontworpen door de architecten Frank O. Gehry en Vlado Milunić 20 - Nationaal Theater - Een nationaal monument en een belangrijk cultureel instituut waar opera-, ballet- en toneelvoorstellingen plaatsvinden

Praag: stadstocht met rondvaart over de Moldau

8. Praag: stadstocht met rondvaart over de Moldau

Geniet van een uitgebreide tour van een halve dag door Praag met een deskundige gids. Deze 3,5-uur durende tour combineert een minibustour door Praag, een schilderachtige rivierreis en een wandeltocht door het Praagse Burchtgebied. In de minibus rij je langs het Nationaal Theater, heb je zicht op de Burcht van Praag en zie je het Rudolfinum en de Oude en Nieuwe Synagoge. Bij de beroemde Karelsbrug stap je op de boot om een uur over de Moldau te varen. Bewonder de Burcht van Praag, sinds de 9e eeuw de verblijfplaats van de Tsjechische heersers, en de Karelsbrug zelf, in de 14e eeuw gebouwd door Karel IV. Relax terwijl je onder de Cechuvbrug en langs het Nationaal Theater vaart. Vervolgens wandel je met je gids door het gebied van de Burcht van Praag. Loop langs de Karelsbrug, bekijk het Clementinum en het stadhuis - niet beschikbaar van 1 november  tot   31 maart -, en eindig op het Oudestadsplein.

Praag: spookwandeling

9. Praag: spookwandeling

Zet je schrap om te gruwelen op deze 3 uur lange spookwandeling van Praag! Je gids leidt je door zowel de bekende als minder bekende straten en steegjes van deze oude stad in het donker. Je hoort over de legende van de afgesneden arm in de kerk van St. Jacob en het verhaal van de mooie Laura die haar hoofd verloor. Je gids vertelt je de favoriete spookverhalen over de jonge Turk uit Ungelt en de religieuze legende over het Kindje Jezus van Praag. Je hoort verhalen over schatten in Praag maar ook vele aangrijpende anekdotes. Op de tocht loop je vanaf Narodni-straat naar Na Příkopě-straat langs de kerk van St. Jacob. Vervolgens ga je naar de Ungelt en de Týn-kerk en naar het oude stadsplein waar je het oude stadhuis en de bekende astronomische klok ziet. Je gids neemt je mee over de Karelsbrug voor een wandeling over het Velkopřevorské-plein richting Karmelitská-straat. Daar vind je de kerk van Onze Lieve Vrouw Victorious, Malá Strana en St. Nicolaaskerk. De tour brengt je ook door de Joodse wijk, waar je de oude joodse begraafplaats bezoekt voordat je terugkeert naar het oude stadsplein.

Praag: stadstour van 6 uur inclusief rondvaart en lunch

10. Praag: stadstour van 6 uur inclusief rondvaart en lunch

Ontdek Praag op de beste manier: te voet en met de tram, zodat je de prachtige geplaveide straatjes en smalle straatjes kunt verkennen waar bustours gewoon niet kunnen komen. Of je nu een korte pauze hebt of een overzicht van de stad wilt krijgen voordat je zelfstandig gaat verkennen, deze tour zorgt ervoor dat je de belangrijkste bezienswaardigheden ziet en meer te weten komt over hun geschiedenis van mensen die gepassioneerd zijn door Praag. Deze dagtour laat je het beste zien dat de stad te bieden heeft, met vriendelijke, zeer deskundige gidsen. Bezoek de beroemdste bezienswaardigheden en ontdek de verborgen juweeltjes van de Gouden Stad, waaronder de indrukwekkende astronomische klok, het Staatstheater en de Tyn-kerk. Je begint op het historische Oude Stadsplein en verken de Oude Stad, de thuisbasis van een verbazingwekkend rijke geschiedenis en prachtige, diverse architectuur. Ga vervolgens op pad om de historische Joodse wijk te verkennen. Je gids leidt je door de synagogen en laat je de beroemde joodse begraafplaats zien, met een stop bij de Spaanse synagoge. Geniet van een heerlijke traditionele Tsjechische lunch voordat je afdaalt naar de rivier de Moldau, waar je een korte boottocht maakt. Ontspan daar en ervaar een ander uitzicht op de stad, met historisch commentaar en gratis drankjes en snacks. Nadat u van boord bent gegaan, leidt uw gids u over de Karelsbrug, de beroemdste bruggen van Praag, en naar de Mala Strana (Kleine Stad), waar u Kampa kunt verkennen en de beroemde Lennonmuur kunt zien. Je gaat dan met de tram naar het juweel in de kroon van Praag, de prachtige Praagse Burcht, het grootste kasteelcomplex ter wereld, waar je zult horen over de vele paleizen, kerken, kloosters en monumenten, waaronder de prachtige Sint-Vituskathedraal.

Beschikbare activiteiten

52 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 4

Andere activiteiten in Sint-Nicolaaskerk, Praag

Wil je alle activiteiten in Sint-Nicolaaskerk, Praag bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sint-Nicolaaskerk, Praag

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 819 beoordelingen

Dit was een geweldige en grondige tour. We hadden het geluk dat niemand anders zich aanmeldde voor de tour, dus mijn man en ik hadden de geweldige gids, Dana, voor onszelf. Het was echt cool dat ze foto's had van hoe de dingen er vroeger uitzagen en hoe ze door de jaren heen zijn veranderd om de verschillende bezienswaardigheden aan te vullen.

Slechte start... startplaats was verkeerd - het kantoor was verhuisd. Het meisje van het kantoor kwam laat aan. Dat gezegd hebbende, het was echt een goede ervaring. Onze gids kende echt een heel goede geschiedenis en we hebben veel leuke dingen gezien. Beveel deze reis ten zeerste aan.

De boottocht was vermakelijk en de korte rondleiding over het kasteelterrein is genoeg voor de eerste indruk (de volgende dag hadden we een intensieve rondleiding door de verschillende gebouwen) Vaclav legde alles goed uit in perfect Duits - complimenten !!