Sint-Petersburg
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Sint-Petersburg

Sint-Petersburg: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Sint-Petersburg

St. Petersburg's 7 beste bezienswaardigheden

Terwijl Moskou de meeste Russische geschiedenis bezit, is St. Petersburg een veel spannendere bestemming. Dankzij een jonge bevolking en een altijd groeiend cultureel landschap, hangt er een bijzondere sfeer in deze relaxte straten. Bekijk onze hoogtepunten!

Izaäkkathedraal

Izaäkkathedraal

Bezoek de grootste Russisch Orthodoxe kathedraal van de stad, waar je alles te weten komt over de religie en geschiedenis van dit imposante monument. Entree en audiogids kost samen 350RUB.

Russisch Museum

Russisch Museum

Met de grootste collectie Schone Kunsten in St. Petersburg, is deze bezienswaardigheid een succesnummer bij de kunstliefhebbers, het is er vaak relatief rustig. Geniet van de Russische kunstenaars uit het verleden.

Nevski Prospekt

Nevski Prospekt

De grootste, bekendste straat van de stad. Deze passage staat vol prachtige gebouwen, bruggen en pleinen. Echt geschikt voor een wandeltour dus, en zo heb je de mogelijkheid om tussendoor te winkelen.

Winterpaleis

Winterpaleis

Dit weelderige gebouw is misschien wel [hét gebouw waar de stad het meest trots op is(/winterpaleis-l3774/). Met meer dan 100 kamers, is de vergulde Armorial Hall slechts één van de hoogtepunten. De mooiste fotos maak je hier 's avonds.

Mariinskittheatre

Mariinskittheatre

Ballet en opera zijn het fundament van de klassieke St. Petersburgse cultuur, hier speelt het beste van het beste. Het seizoen stopt vroeg in augustus en start laat in september.

Peterhof Paleis

Peterhof Paleis

De fonteinen in de tuin (check data) en gouden beelden zijn de echte spraakmakers van dit extravagante paleis, hoewel je het interieur ook eerst moet zien om het te geloven!

Hermitage

Hermitage

Een enorm museum in het Winterpaleis, het Hermitage spant de toeristische kroon in deze stad. De statige vertrekken staan vol met kunst en andere schatten, goed voor uren aan vermaak!

Plan je bezoek aan Sint-Petersburg

Hoe kom ik ergens?

De metro van St. Petersburg is een goede manier om de stad te verkennen, vooral tijdens de ijzige winter. Tickets koop je op het station en met een smartcard kun je tegoed opladen, makkelijk als je een paar dagen blijft.

Heb ik een visum nodig?

De meeste internationale bezoekers hebben een visum nodig, informeer vooraf goed om teleurstelling te voorkomen.

Hoe is het weer?

Het is een stad met karakter zegt men, dus wees voorbereid. Voor Russische standaarden valt het reuze mee, nooit minder dan -10 graden in de winter en zomer's kan het zelfs 30 graden worden! Het is wel handig om een goede jas en paraplu in je koffer te stoppen.

Goed om te weten

 • Taal
  Russisch
 • Valuta
  RUB (руб)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +7
 • De beste periode voor een bezoek
  Het is duurder, maar wel veel leuker om in de zomer te gaan. Het weer is warm, de dagen duren langer, en je kan de Witte Nachten ervaren!

Activiteiten in Sint-Petersburg

De must-see bezienswaardigheden in Sint-Petersburg

Steden in Rusland

Sitemap Sint-Petersburg

Wil je alle activiteiten in Sint-Petersburg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sint-Petersburg

Our guide Olga was there on time. While traveling to the palace, she already told us a lot about the palace, but also about the city itself. We loved the public transport part, because it is genuinely part of the Russian experience. Our guide was very kind, social and knowledgable. Although she was so kind to bring us all the way back to the hotel, we suggested to do the last bit ourself. The palace itself is really impressive and with the stories of Olga it even came more alive. Highly recommended.

Julia was een erg aardige gids die ons zonder enig probleem langs de highlights van de Hermitage en de nieuwe hermitage (met de impressionisten) voerde. Ze wist veel van de geschiedenis en over de kunst zelf, maar vertelde ook originele verhalen zodat het geen opgedreund verhaal werd. Prachtige indruk van de Hermitage gekregen hierdoor!

Sla de Lijn: Hermitage Museum Private Walking Tour Beoordeeld door Jorien, 04-11-2019

Goede telefonische uitleg vooraf bij boeken. App werkt fijn met goede notificaties. Giga (Olga’s) stipt op tijd, Via gids/groepen ingang het museum in. Geen oponthoud dus. Gids is erg vriendelijk en behulpzaam. Goed om met een ervaren gids door zo’n groot museum te gaan. Alleen maar prettige herinneringen aan deze boeken.

Het Pavlovsk paleis is absoluut een bezoek waard. De gids (Jane) kon zo boeiend en vol passie vertellen dat zelfs de kinderen zich niet verveelden. Katarinapaleis bezochten we aan de buitenkant waarna we de toer afsloten met een tochtje in een paardenkoets. Koud (begin november) maar super gezellig.

St. Petersburg: Winter Fairy Tale Horse Ride & Tour Beoordeeld door Stefan, 04-11-2019

Onze gids stond zoals afgesproken op het plein te wachten. We waren met drie mensen. Bijna een privé rondleiding. Het is een handige manier om voor de eerste keer door het museum te wandelen. Haar Engels is prima. Ze heeft de hele rondleiding uit het hoofd gedaan zonder twijfel.