Sint-Petersburg
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Sint-Petersburg

Bekijk alle tours en activiteiten in Sint-Petersburg

St. Petersburg's 7 beste bezienswaardigheden

Terwijl Moskou de meeste Russische geschiedenis bezit, is St. Petersburg een veel spannendere bestemming. Dankzij een jonge bevolking en een altijd groeiend cultureel landschap, hangt er een bijzondere sfeer in deze relaxte straten. Bekijk onze hoogtepunten!

Izaäkkathedraal

Bezoek de grootste Russisch Orthodoxe kathedraal van de stad, waar je alles te weten komt over de religie en geschiedenis van dit imposante monument. Entree en audiogids kost samen 350RUB.

Russisch Museum

Met de grootste collectie Schone Kunsten in St. Petersburg, is deze bezienswaardigheid een succesnummer bij de kunstliefhebbers, het is er vaak relatief rustig. Geniet van de Russische kunstenaars uit het verleden.

Nevski Prospekt

De grootste, bekendste straat van de stad. Deze passage staat vol prachtige gebouwen, bruggen en pleinen. Echt geschikt voor een wandeltour dus, en zo heb je de mogelijkheid om tussendoor te winkelen.

Winterpaleis

Dit weelderige gebouw is misschien wel [hét gebouw waar de stad het meest trots op is(/winterpaleis-l3774/). Met meer dan 100 kamers, is de vergulde Armorial Hall slechts één van de hoogtepunten. De mooiste fotos maak je hier 's avonds.

Mariinskittheatre

Ballet en opera zijn het fundament van de klassieke St. Petersburgse cultuur, hier speelt het beste van het beste. Het seizoen stopt vroeg in augustus en start laat in september.

Peterhof Paleis

De fonteinen in de tuin (check data) en gouden beelden zijn de echte spraakmakers van dit extravagante paleis, hoewel je het interieur ook eerst moet zien om het te geloven!

Hermitage

Een enorm museum in het Winterpaleis, het Hermitage spant de toeristische kroon in deze stad. De statige vertrekken staan vol met kunst en andere schatten, goed voor uren aan vermaak!

Sint-Petersburg: Plan uw bezoek

Hoe kom ik ergens?

De metro van St. Petersburg is een goede manier om de stad te verkennen, vooral tijdens de ijzige winter. Tickets koop je op het station en met een smartcard kun je tegoed opladen, makkelijk als je een paar dagen blijft.

Heb ik een visum nodig?

De meeste internationale bezoekers hebben een visum nodig, informeer vooraf goed om teleurstelling te voorkomen.

Hoe is het weer?

Het is een stad met karakter zegt men, dus wees voorbereid. Voor Russische standaarden valt het reuze mee, nooit minder dan -10 graden in de winter en zomer's kan het zelfs 30 graden worden! Het is wel handig om een goede jas en paraplu in je koffer te stoppen.

Tips & informatie

 • Taal
  Russisch
 • Valuta
  RUB (руб)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +7
 • De beste periode voor een bezoek
  Het is duurder, maar wel veel leuker om in de zomer te gaan. Het weer is warm, de dagen duren langer, en je kan de Witte Nachten ervaren!

Activiteiten in Sint-Petersburg

De must-see bezienswaardigheden in Sint-Petersburg

Sitemap Sint-Petersburg

Wil je alle activiteiten in Sint-Petersburg ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sint-Petersburg

Uitstekend gids die goed Engels sprak en ruim de tijd voor je nam.

Olga sprak goed Engels. Ze stond op tijd op de afgesproken plaats. Het Hermitage is geweldig groot en indrukwekkend. Ze loodste ons daar prima door heen. Wees ons op de meest belangwekkende en interessante objecten/schilderijen. Fijn in een groepje van vier:)!

St. Petersburg Hermitage Museum 2,5 uur durende… Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 22-08-2016

NL top tour zodat we in korte tijd veel gezien en gehoord hebben

In de korte tijd die we hadden ruim 2 uur door Hermitage rondgeleid. Niet in de rij voor kaartjes! Op weg van hotel naar Hermitage heeft de Nederlandstalige gids ons ook veel andere informatie over St Petersburg gegeven. Als je maar kort in St Petersburg bent zeker een aanrader, we hadden de tour al maanden van te voren geboekt. Maria was een zeer professionele prettige dame!

St. Petersburg 3 uur Private Hermitage Museum Tour Beoordeeld door Inez, 13-08-2016

Sint-Petersburg
4.6
Gebaseerd op 294 beoordelingen van GetYourGuide-klanten