Slag om Leningrad 8-uur durende tour

Product ID: 10919

Vanaf € 243 per persoon

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
6 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Live gids
Engels

Ophaalservice

Ophalen en afzetten bij hotel

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Bezoek de slagvelden van de Tweede Wereldoorlog
 • Verken het Diorama en "weg van het leven" musea
 • Zie het Oreshek fort dat heldhaftig werd verdedigd tijdens het beleg
 • Leer over het beleg van Leningrad; het droevigste deel van de geschiedenis van deze stad in deze 8 uur durende tour
Overzicht
De stad weerstond van '41 tot '45 de meest destructieve belegering in de geschiedenis van de menselijke oorlogsvoering. Meer dan 800, 000 burgers verloren hun leven. Onze tour brengt de beelden van die vreselijke en heroïsche tijd in leven.
Wat te verwachten
De slag om Leningrad tour biedt je een unieke kans om verder te gaan dan de standaard tour en de slagvelden en gedenkplaatsen te bezoeken van de meest dramatische belegering van de Tweede Wereldoorlog.

De tocht begint met een rit langs de "Weg van het Leven"; de enige aanvoerroute naar de belegerde stad. Tientallen treinen pendelden voortdurend langs de oever van het meer naar opslagplekken in de stad.

We zullen aanhouden bij een begraafplaats waar slachtoffers van de oorlog zijn begraven en twee gedenktekens werden gebouwd in de jaren '60 ter herdenking aan de vitale rol van de spoorlijn bij het voorkomen van de hongersnood in de stad.

De eerste grote halte van de tour is de "Weg van het Leven" museum dat relikwieën huist die vertellen over de heldendaden van de vrachtwagenchauffeurs. De ijzige vlakten van het meer trotserend ondergingen ze constante druk van bommenwerpers en vijandelijke artillerie.

Naast het museum is er een tentoonstelling van militaire en transportvoertuigen compleet met een Sovjet C-47 vliegtuig die de hongerigen van voedsel voorzag.

Op weg naar Kirovsk stoppen we bij de kust van het Ladoga meer in Morozovka. Hier krijg je een goed zicht op de Oreshek fort. Gelegen op een klein eiland werd het heldhaftig verdedigd door de Sovjet-troepen gedurende het beleg.

We lunchen in de kleine provinciestad Kirovsk.

Nevsky Bridgehead, bijgenaamd Pyatachok of munt van vijf kopeck is een klein stukje land dat een gemeenschappelijk graf werdt voor bijna 50, 000 Sovjet soldaten waardoor het een van de bloedigste slagvelden in de wereld is.
Er is een netwerk van loopgraven nog duidelijk zichtbaar waar je langs kan lopen. Er zijn verschillende gedenktekens en een kerk gebouwd op de plek.

Tot slot bezoeken we het Diorama Museum dat zich op dezelfde plaats bevindt als de Duitse versterkingen en dat met succes bestormd werdt door de Sovjet-infanterie. Zes dagen later werd het beleg gebroken.

Het Diorama is voorzien van de meest cruciale gebeurtenissen die plaatsvonden op die dag in een indrukwekkende canvas. Verschillende Russische tanks die tijdens de oversteek zonken staan ​​voor de ingang van het museum.
Inbegrepen
 • Vervoer met chauffeur en airconditioning
 • Museumtickets volgens de route
 • Diensten van een privégids
 • Vervoer van en naar je hotel
Niet inbegrepen
 • Maaltijden en fooien

Vanaf € 243 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
Georganiseerd door

Marina Wilson Private Tours

Product ID: 10919