Sint-Petruskerk, Wenen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sint-Petruskerk, Wenen: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Wenen: Kerst- en nieuwjaarsconcert in de Sint-Petruskerk

1. Wenen: Kerst- en nieuwjaarsconcert in de Sint-Petruskerk

Ervaar de Sint-Petruskerk, een van de mooiste barokkerken in Wenen. De kerk werd gebouwd van 1701 tot 1733 volgens de plannen van Lukas von Hildebrand. Laat je betoveren door het Classic Ensemble Vienna tijdens een avond vol klassieke muziek. Luister naar prachtige interpretaties van werken van beroemde componisten zoals Mozart, Beethoven, Bach en vele anderen. Luister naar 'Eine kleine Nachtmusik,' laat je door de muziek door 'De vier seizoenen' leiden en volg de muzikale verhalen van Mozart, Bach en Schubert. Gniet van deze klassieke werken in de onbeschrijflijke sfeer van de ondergrondse gewelven van de Sint-Petruskerk in het hart van Wenen.

...
Classic Ensemble Vienna in de Sint-Petruskerk

2. Classic Ensemble Vienna in de Sint-Petruskerk

Ervaar de Sint-Petruskerk, één van de mooiste barokkerken in Wenen. De kerk werd gebouwd van 1701 tot 1733 volgens de plannen van Lukas von Hildebrand. Je laat je betoveren door het Classic Ensemble Vienna tijdens een avond vol klassieke muziek. Luister naar de prachtige interpretaties van werken van beroemde componisten zoals Mozart, Beethoven, Bach en vele anderen. Luister ook naar 'Eine kleine Nachtmusik,' laat je door de muziek door 'De vier seizoenen' leiden en volg de muzikale verhalen van Mozart, Bach en Schubert. Je beleeft deze klassieke werken in de onbeschrijflijke sfeer van de ondergrondse gewelven van de Sint-Petruskerk in het hart van Wenen.

...
Vanuit Wenen: dagtrip naar Salzburg

3. Vanuit Wenen: dagtrip naar Salzburg

Onderweg naar de stad waar Wolfgang Amadeus Mozart geboren is, bewonder je de verbazingwekkende schoonheid van de Salzkammergut, een gebied met bergen en meren dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, waar Keizer Franz Jozef I ooit zijn vakanties doorbracht. Je komt aan net op tijd voor de lunch. Een rondleiding door de oude stad zal je de meest belangrijke bezienswaardigheden van deze indrukwekkende stad laten zien, zetel van de aartsbisschop-prinses. Je passeert onder andere de Kathedraal, het Festivaltheater en de Sint-Pieterskerk en kerkhof. Hier is onder meer het graf van Nannerl, de zus van Mozart te vinden. Je zult natuurlijk ook de residentie van de aartsbisschop en het geboortehuis van Mozart bezoeken. Vervolgens zul je een aantal plekken bezoeken waar The Sound of Music opgenomen is - bijvoorbeeld de Pferdeschwemme, or Paardenbron, beroemd om het lied "Edelweis", en Schloss Mirabell ("Do Re Mi!") dat een prachtig uitzicht op de VestingHohensalzburg heeft.

...
Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

4. Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

Doe mee aan een zeer persoonlijke en leerzame rondleiding door de oude binnenstad van Wenen. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten en dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Oostenrijkse hoofdstad. Ontdek het culturele erfgoed van het Hofburg-rijk en word verliefd op de spectaculaire bezienswaardigheden! Tijdens deze 3 uur durende tour zie je de best geselecteerde hoogtepunten en verborgen juweeltjes van het historische centrum van Wenen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk het monumentale Hofburg-paleiscomplex met tuinen en talrijke monumenten. Ga vervolgens naar het stadhuis Rathaus, een monolithisch neogotisch gemeentelijk gebouw gebouwd met zo'n 30 miljoen stenen. Je ziet ook het Burgtheater met zijn karakteristieke beelden en trappen geschilderd door Gustav Klimt. Verscholen tussen de elegante herenhuizen en luxe winkels van de spectaculaire oude binnenstad, vindt u de prachtige 18e-eeuwse katholieke Sint-Pieterskerk (Peterskirche). Vervolgens bezoekt u op Stephansplatz het meest prominente nationale symbool van Oostenrijk - de Stephansdom. Stap binnen om prachtige glas-in-loodramen, hoge pilaren, barokke hoogaltaar, indrukwekkende gewelven, kleurrijk pannendak en andere schatten te zien. Dit wordt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Kies een optie van 3 uur om de katholieke Sint-Pieterskerk te bezoeken, waarvan de architectuur zijn beroemde naamgenoot in Rome nabootst. Binnen word je verblind door een caleidoscoop van ornamenten met prachtige muurschilderingen, schilderijen en een koepelvormig dak met vergulding. Leer meer over de architecturale en artistieke kwaliteiten en ontdek de geschiedenis die teruggaat tot het begin van de stad. Bovendien zie je tijdens de uitgebreide route nog meer geweldige bezienswaardigheden, zoals de Zuil van de Drie-eenheid en de Universiteit van Wenen. Kies de optie van 4 uur om ook de keizerlijke schatkamer van Wenen te bezoeken, gehuisvest in een deel van het Hofburg-paleiscomplex. In het museum vindt u wereldlijke en religieuze schatten die de afgelopen 1000 jaar door Oostenrijkse keizers zijn verzameld. Tot zijn schatten behoren de keizerlijke kroon, de heilige lans en de orde van het Gulden Vlies. Uw privégids deelt fascinerende verhalen over het Oostenrijkse rijk en zijn rijkdom. De 6-uur durende tour geeft je een volledige ervaring van de oude binnenstad van Wenen met een bezoek aan het mekka van de Oostenrijkse geschiedenis en cultuur - Paleis Hofburg. In de voormalige residentie en het regeringscentrum van de Habsburgse keizers, ontdekt u de schatten van het Sisi Museum, Imperial Apartments en de Silver Collection. Bewonder het sierlijke decor in rococo-stijl en antieke meubels van de 24 privé- en officiële kamers van keizer Franz Joseph en zijn vrouw Elisabeth. Bekijk persoonlijke items van Sisi, de keizerin, en een collectie extravagant servies van zilver, porselein en kristalglas uit Bohemen. Dompel jezelf onder in de keizerlijke rijkdom!

...
Wenen: privétour kerken van Wenen van 3 uur

5. Wenen: privétour kerken van Wenen van 3 uur

Stel je Wenen voor en zijn overvloed aan kerken, kathedralen en andere heilige gebouwen. Bewonder deze gebouwen met een erkende gids tijdens een privétour van 3 uur. Bezoek 5 van de opmerkelijke kerken van Wenen en leer over hun fascinerende geschiedenis. Betreed de Stephansdom met zijn unieke dak en enorme torens die dienen als de hoogste punten van de skyline van Wenen. Bewonder de uitgestrektheid van de kamers van de kathedraal, de versieringen en de prachtige altaren. Stap daarna de kleine, maar nog steeds prachtige Sint-Pieterskerk binnen. Van de buitenkant ziet het er misschien onopvallend uit, maar van binnen maakt deze barokke kerk indruk met zijn fresco's, schilderijen en vergulde koepeldak. Verken de neogotische Votiv-kerk en bekijk de glas-in-loodramen. Wees onder de indruk van het uitgebreide ciborium gemaakt door kunstenaar Joseph Glasser. Na een bezoek aan de Votivk-kerk, stop bij de Minoritenkirche en ervaar een stukje Italië. Geniet van de vredige sfeer en bekijk een mozaïekversie van Da Vinci's Laatste Avondmaal. Je laatste stop is de St. Charles' Church. Sta versteld van de weelderige fresco's in de koepel met 1250 vierkante meter ongelooflijke pracht en prachtige kleuren. Loop tijdens je tour langs opmerkelijke plaatsen zoals het Rathaus, het Burgtheater, het Hofburgpaleis en de Weense Staatsopera.

...

Sitemap Sint-Petruskerk, Wenen

Wil je alle activiteiten in Sint-Petruskerk, Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sint-Petruskerk, Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 671 beoordelingen

Aanrader tijdens bezoek Wenen. Al zijn wij geen echte liefhebbers van klassieke muziek, dit vonden wij een fantastische ervaring!

Vier jonge musici. Zeer gepassioneerd. Prachtig concert. Bij binnenkomen upgrade gekregen qua plaats. Zeer aangenaam

Ggen gevarieerd aanbod Veel ruimte tussen de plaatsen Corona proof

Fantastisch kader met fantastische en gedreven muzikanten. TOP!

Een echte verrassing. Professioneel maar ook verfrissend