Kies data

Sint-Petruskerk, Wenen

Sint-Petruskerk, Wenen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Classic Ensemble Vienna in de Sint-Petruskerk

1. Classic Ensemble Vienna in de Sint-Petruskerk

Ervaar de Sint-Petruskerk, één van de mooiste barokkerken in Wenen. De kerk werd gebouwd van 1701 tot 1733 volgens de plannen van Lukas von Hildebrand. Je laat je betoveren door het Classic Ensemble Vienna tijdens een avond vol klassieke muziek. Luister naar de prachtige interpretaties van werken van beroemde componisten zoals Mozart, Beethoven, Bach en vele anderen. Luister ook naar 'Eine kleine Nachtmusik,' laat je door de muziek door 'De vier seizoenen' leiden en volg de muzikale verhalen van Mozart, Bach en Schubert. Je beleeft deze klassieke werken in de onbeschrijflijke sfeer van de ondergrondse gewelven van de Sint-Petruskerk in het hart van Wenen.

Wenen: Kerst- en nieuwjaarsconcert in de Sint-Petruskerk

2. Wenen: Kerst- en nieuwjaarsconcert in de Sint-Petruskerk

Ervaar de Sint-Petruskerk, een van de mooiste barokkerken in Wenen. De kerk werd gebouwd van 1701 tot 1733 volgens de plannen van Lukas von Hildebrand. Laat je betoveren door het Classic Ensemble Vienna tijdens een avond vol klassieke muziek. Luister naar prachtige interpretaties van werken van beroemde componisten zoals Mozart, Beethoven, Bach en vele anderen. Luister naar 'Eine kleine Nachtmusik,' laat je door de muziek door 'De vier seizoenen' leiden en volg de muzikale verhalen van Mozart, Bach en Schubert. Gniet van deze klassieke werken in de onbeschrijflijke sfeer van de ondergrondse gewelven van de Sint-Petruskerk in het hart van Wenen.

Wenen: zelfgeleide ontsnappingsgame in de buitenlucht en in-app-gids

3. Wenen: zelfgeleide ontsnappingsgame in de buitenlucht en in-app-gids

Combineer de opwinding van een sightseeing-stadstour met een ontsnappingsspel in de buitenlucht tijdens deze zelfgeleide smartphone-wandeltocht in Wenen. Vind attracties gemakkelijk met de navigatiefunctie van de app. Begin je tour aan de Universiteit van Wenen, een van de oudste in Europa. Bezoek de Ankeruhr, deze zeer vreemde klok, en leer meer over het symbool van Wenen, de Stephansdom. Maak vervolgens foto's van de Peterskirche en bewonder de Hofburg in zijn uitgestrektheid. Dan neemt het Natuurhistorisch Museum je met zijn vondsten mee naar een andere wereld. Leer meer over de wereldberoemde Mozart. Bewonder de Weense Staatsopera met zijn uitstekende akoestiek. Ten slotte heeft The Albertina unieke kunstexposities die je kunt bezoeken, of stop bij het Johann Strauß Denkmal en zijn imposante monument. Als je onderweg moe wordt, geen stress - de app kan tot een jaar na je aankoop worden gebruikt.

Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

4. Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

Doe mee aan een educatieve rondleiding door de oude binnenstad van Wenen. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten en dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Oostenrijkse hoofdstad. Ontdek het culturele erfgoed van het Hofburg-rijk en word verliefd op spectaculaire bezienswaardigheden. Ontmoet je gids en ontdek de hoogtepunten en verborgen juweeltjes van het historische centrum van Wenen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk het monumentale paleiscomplex Hofburg met tuinen en talrijke monumenten. Ga naar het stadhuis, een monolithisch neogotisch gemeentelijk gebouw. Passeer het Burgtheater met zijn karakteristieke beelden en trappen geschilderd door Gustav Klimt. Verscholen tussen de elegante herenhuizen en winkels vindt u de 18e-eeuwse Sint-Pieterskerk (Peterskirche). Wandel naar een Stephansplatz om de Stephansdom te bezoeken. Stap binnen om prachtige glas-in-loodramen, hoge pilaren, barokke hoogaltaar, indrukwekkende gewelven, kleurrijk pannendak en andere schatten te zien. Kies voor de 3-uur durende touroptie om de katholieke Sint-Pieterskerk te bezoeken, waarvan de architectuur zijn beroemde naamgenoot in Rome nabootst. Binnen wordt u verblind door een caleidoscoop van ornamenten met prachtige muurschilderingen, schilderijen en een koepelvormig dak met vergulding. Leer meer over de architecturale en artistieke kwaliteiten en ontdek de geschiedenis die teruggaat tot het begin van de stad. Bekijk bovendien tijdens de uitgebreide route bezienswaardigheden, zoals de Zuil van de Drie-eenheid en de Universiteit van Wenen. Kies de 4-uur durende touroptie om ook de keizerlijke schatkamer van Wenen te bezoeken, gehuisvest in een deel van het Hofburg-paleiscomplex. In het museum vind je seculiere en religieuze schatten zoals de keizerskroon, de heilige lans en de Orde van het Gulden Vlies. Selecteer de 6-uur durende touroptie voor een volledige ervaring van de oude binnenstad van Wenen met een bezoek aan het Hofburg-paleis. In de voormalige residentie van de Habsburgse keizers, verken je de schatten van het Sisi-museum, de keizerlijke appartementen en de zilvercollectie. Bewonder het sierlijke decor in rococo-stijl en antieke meubels van de 24 privé- en officiële kamers van keizer Franz Joseph en zijn vrouw Elisabeth. Bekijk persoonlijke spullen van Sisi, de keizerin, en een collectie servies van zilver, porselein en kristal uit Bohemen.

Wenen: stadsintroductie Zelfgeleide telefoonrondleiding

5. Wenen: stadsintroductie Zelfgeleide telefoonrondleiding

Verken de prachtige stad Wenen tijdens een zelfgeleide wandeling. De instructies op je voucher ontvang je na het boeken. Bekijk het klokkenmuseum, het natuurhistorisch museum, het stadhuis en nog veel meer hoogtepunten van Wenen in je eigen tempo. Na het downloaden van de app, start je tour in het stadhuis van Wenen. Bekijk de Universiteit van Wenen, het Klokkenmuseum en de Ankerklok en leer meer over het symbool van Wenen, de Stephansdom. Bewonder de immense Hofburg en klik op foto's van de Peterskirche. Ga dan naar het Natural History Museum en laat je vervoeren naar een andere wereld. Leer meer over de wereldberoemde Mozart en bewonder de Weense Staatsopera met zijn uitstekende akoestiek. Je bezoekt ook het House of Music en het Albertina Museum en leert over Kaisergruft. De kers op de taart van deze unieke tour wordt het Johann Strauß Denkmal, met zijn imposante monument. Kies er tijdens de rondleiding voor om de app op elk gewenst moment te pauzeren om een pauze te nemen of wat meer tijd te besteden aan het bekijken van de bezienswaardigheden. Leer meer over verhalen en stedelijke legendes die verband houden met de stad of monumenten van de stad. Geniet van de tour met je vrienden en familie en leer over de stad terwijl je ronddwaalt.

Wenen: privétour kerken van Wenen van 3 uur

6. Wenen: privétour kerken van Wenen van 3 uur

Stel je Wenen voor en zijn overvloed aan kerken, kathedralen en andere heilige gebouwen. Bewonder deze gebouwen met een erkende gids tijdens een privétour van 3 uur. Bezoek 5 van de opmerkelijke kerken van Wenen en leer over hun fascinerende geschiedenis. Betreed de Stephansdom met zijn unieke dak en enorme torens die dienen als de hoogste punten van de skyline van Wenen. Bewonder de uitgestrektheid van de kamers van de kathedraal, de versieringen en de prachtige altaren. Stap daarna de kleine, maar nog steeds prachtige Sint-Pieterskerk binnen. Van de buitenkant ziet het er misschien onopvallend uit, maar van binnen maakt deze barokke kerk indruk met zijn fresco's, schilderijen en vergulde koepeldak. Verken de neogotische Votiv-kerk en bekijk de glas-in-loodramen. Wees onder de indruk van het uitgebreide ciborium gemaakt door kunstenaar Joseph Glasser. Na een bezoek aan de Votivk-kerk, stop bij de Minoritenkirche en ervaar een stukje Italië. Geniet van de vredige sfeer en bekijk een mozaïekversie van Da Vinci's Laatste Avondmaal. Je laatste stop is de St. Charles' Church. Sta versteld van de weelderige fresco's in de koepel met 1250 vierkante meter ongelooflijke pracht en prachtige kleuren. Loop tijdens je tour langs opmerkelijke plaatsen zoals het Rathaus, het Burgtheater, het Hofburgpaleis en de Weense Staatsopera.

Sitemap Sint-Petruskerk, Wenen

Wil je alle activiteiten in Sint-Petruskerk, Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sint-Petruskerk, Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.042 beoordelingen

Zo'n mooie setting voor de muziek - ik vond het geweldig! Ik heb op de stoelen in het voorste gedeelte gezeten en het was het absoluut waard. Ik ben het niet eens met andere recensenten op de stoelen - het zijn eenvoudige kerkbanken en een uur lang prima. Ga 30 minuten te vroeg om een keuze te maken uit de stoelen in uw sectie. Let op er is geen AC.

Uitstekend talent gedemonstreerd door alle leden van het kwartet, een ervaring die me zonder twijfel verbijsterd heeft achtergelaten. Er moet meer striktheid worden betracht bij het naleven van de vastgestelde normen door de luisteraars, en meer respect van hen eisen tijdens de interpretaties, alleen dat ik hier bezwaar tegen heb.

Prachtige en super professionele uitvoering met een super gekozen repertoire en zeer gepassioneerde uitvoerenden. Onze complimenten van ervaren klassiekliefhebbers en bezoekers. Onze dank en Hartelijke groeten. Madelon Spoor en Robin Logjes

Prachtige kerk en prachtige akoestiek vormen het decor voor een fantastische avond. De geweldige violisten, ze hebben me in vervoering gebracht

Geweldige klassieke uitvoering van vier topmuzikanten in sfeervolle kerk.