Sint-Pietersbasiliek
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Vanaf 1 juni zijn de Vaticaanse Musea weer geopend! Om de gezondheid en veiligheid van alle bezoekers te garanderen, worden de bezoekersaantallen beperkt, vinden er temperatuurcontroles plaats en moeten er mondkapjes gedragen worden. Profiteer van een minder drukke Vaticaanervaring.
Regel nu je ticket!

Sint-Pietersbasiliek: tours & tickets

Sint-Pietersbasiliek: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Rome

Bekijk alle 1340 tickets en tours

De wonderlijke architectuur van de Sint-Pietersbasiliek

Het kostte de meest getalenteerde architecten van hun tijd 120 jaar om de wereldberoemde Sint-Pietersbasiliek te voltooien. Het is een subliem vertoon van de late Renaissance-architectuur, en dit zijn onze vijf hoogtepunten.

Sint-Pietersplein

Sint-Pietersplein

Dit gigantische plein in Vaticaanstad, met in het midden een 25 meter hoge obelisk omringd door enorme Toscaanse zuilen, vormt de majestueuze toegang tot de Basiliek.

De gevel

De gevel

De travertijnen gevel van de basiliek, ontworpen door barokarchitect Maderno, is met zijn 114 bij 45 meter simpelweg adembenemend.

Het schip

Het schip

De overvloedige binnenruimten, waaronder Maderno's weelderig versierde schip, zijn zo immens dat het moelijk is de proporties van het gebouw in te schatten.

De koepel

De koepel

Michelangelo's beroemde koepel is met haar 136 meter de hoogste ter wereld. Als trots en prominent onderdeel van de skyline van Rome is de koepel open voor het publiek en biedt een duizelingwekkend uitzicht over de stad.

De Vaticaanse grotten

De Vaticaanse grotten

Onder de basiliek ligt een netwerk van tunnels waar zich de praalgraven bevinden. Vele pausen liggen hier begraven, waaronder Johannes Paulus II en zelfs de allereerste paus, Sint-Pieter zelf.

Onze insidertips

Denk aan je kleding

De Sint-Pieter is een katholiek gebouw, dus gepaste kleding is vereist bij het bezoeken van de basiliek. Al kunnen de Romeinse zomers snikheet worden, shorts, minirokjes en blote schouders zijn niet toegestaan. Het kledingvoorschrift wordt streng gehandhaafd!

Kom vroeg en vermijd de rijen

De rijen voor de Sint-Pieter kunnen extreem lang zijn. Vooral in de loeihete zomer is het een goed idee om al vroeg te gaan. Tussen april en september is de basiliek geopend van 07:00 tot 19:00 uur, en tussen oktober en maart van 07:00 tot 18:00 uur. Op de meeste ochtenden zijn de wachtrijen rond 11:00 uur al zo lang dat ze het hele plein over zigzaggen!

Zie de paus

Elke woensdag houdt de paus een openbare audiëntie op het Sint-Pietersplein; 's winters vindt dit plaats in de Audiëntiehal. Het begint om 10:30 uur, maar de meeste bezoekers gaan al vroeger om een goede plek te bemachtigen. De veiligheidscontrole wordt tussen 08:00 en 08:30 uur geopend.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Dagelijks van 07:00 tot 18:30 uur.
 • Toegangsprijzen
  Ticketprijzen zijn afhankelijk van de grootte van je groep.
 • Heb ik een gids nodig?
  Aan te raden!
 • Hoe kom ik er?
  Bus 64, 60 en 40 brengen je naar Vaticaanstad. Je kunt ook de rode metro naar 'Cipro' nemen.
 • Extra tips

  • Neem iets mee om je schouders te bedekken en draag geen korte broek of rok.

  • Draag zonnebrandcrème en neem water mee voor tijdens het wachten.

Wat anderen zeggen over Sint-Pietersbasiliek

Gemiddelde beoordeling
4.4 / 5
gebaseerd op 83.430 beoordelingen

Heel goede rondleiding gehad met Franscesca!!! Het vaticaans museum en de sint-pietersbasiliek zijn IMMENS groot. Als je niet weet wat belangrijk is, verlies je jezelf erin. Franscesca heeft dit voorkomen door ons te wijzen op de belangrijke details en wist ons te boeien met al haar kennis over de items in de musea. Heel hartelijk dank daarvoor. De rondleiding duurde langer dan eigenlijk "moest". Bovendien waren we iets te laat in het bureau om te vertrekken (we waren verkeerd geïnformeerd over de afstand die we naar daar moesten afleggen) en deden de mensen alle moeite om ons te doen aansluiten bij de groep. Héél vriendelijk en professioneel. Dank je wel dat we dit niet gemist hebben!!!

Vaticaan: rondleiding van 3 uur in kleine groep Beoordeeld door

We hadden Laura als gids. Ze begeleide de groep heel goed. Legde alles perfect uit. Ok we hadden het geluk dat het zo rustig was. Museum was fantastisch. Sixtijnse kapel ook en door haar goede uitleg kwam het nog mooier over.

Rondleiding Vaticaan & Sixtijnse Kapel Beoordeeld door

Leuke en erg interessante tour. Jammer dat in de Vaticaanse Musea het tempo een beetje hoog lag. Het had mooi geweest als hier iets meer tijd was geweest. De ruimte was er want druk was het zeker niet toen wij er waren.

Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Sint-Pieter: tour Beoordeeld door

Heel fijn om het vaticaan/sixtijnse kapel te ontdekken met een gids. Hij vertelde heel goed en duidelijk over de geschiedenis van het Vaticaan, de bijzondere verdiensten van Michelangelo en allerlei ander zaken Super!

Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Sint-Pieter: tour Beoordeeld door

Heel leuke en leerrijke rondleiding. Zeer bekwame gids. Wist echt alles te vertellen en elke vraag te beantwoorden. Zeker doen als je in Rome bent !!!

Rondleiding Vaticaan & Sixtijnse Kapel Beoordeeld door