Sint-Pietersbasiliek

Als het centrum van de katholieke wereld werd deze prachtige basiliek gebouwd op de begraafplaats van de apostel Petrus.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sint-Pietersbasiliek: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Rome: tour door Sint-Pietersbasiliek en ondergrondse grotten

1. Rome: tour door Sint-Pietersbasiliek en ondergrondse grotten

Je ontmoet je gids op het Sint-Pietersplein en begint de rondleiding met een klim naar de top van de koepel van de basiliek. Geniet van een exclusieve blik op de indrukwekkende mozaïeken in de koepel en ga vervolgens verder omhoog naar het bovenste balkon. Bewonder vanaf hier het panoramische uitzicht over de stad, bekijk het Colosseum, het Pantheon en andere iconische gebouwen. Daal af in de Basiliek en bewonder het indrukwekkende interieur en ontdek waarom het 150 jaar duurde om de basiliek te bouwen. Kijk naar het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en ingewikkelde mozaïeken die je omringen. Leer meer over de beroemde werken van renaissance- en neoklassieke kunstenaars die in de basiliek te vinden zijn.  Ga vervolgens ondergronds naar de historische catacomben van de basiliek en bezoek de tombe van de heilige Petrus. Raak de oude muren van de originele 4e-eeuwse basiliek aan en bewonder de prachtige fresco's. Sluit de tour af op het Sint-Pietersplein en geniet van de majestueuze architectuur. 

Rome: rondleiding door Sint-Pietersbasiliek

2. Rome: rondleiding door Sint-Pietersbasiliek

Verken de Sint-Pietersbasiliek, een van de beroemdste en meest magnifieke bezienswaardigheden van Rome. Deze kerk in renaissancestijl en haar koepel, bekend als de koningin van alle basilieken, domineren de skyline van Rome. Ontdek waarom de Amerikaanse filosoof Ralph Waldo Emerson het beschreef als 'een ornament van de aarde...het sublieme van het schone'. Bewonder het interieur, rijkelijk versierd met marmer, reliëfs, architecturale sculpturen en vergulding. Ontdek in het hart van de basiliek, onder het hoofdaltaar, de kapel van de bekentenis, genoemd naar de geloofsbelijdenis van Sint-Pieter. Bewonder de gebogen marmeren trappen die naar deze ondergrondse kapel leiden. Luister ook naar de Vox City Guide, een zelfgeleide audiorondleiding met verhalen van lokale experts. Het werkt online en is inbegrepen in de ervaring. Kom meer te weten over bezienswaardigheden, verborgen juweeltjes, openbaar vervoer en waar u de beste foto's kunt maken en toegang kunt krijgen tot wifi.

Tour door Vaticaan, Sixtijnse Kapel en St.-Pieter

3. Tour door Vaticaan, Sixtijnse Kapel en St.-Pieter

Ontdek het beste van het Vaticaan in één bezoek. Sla de wachtrij voor de belangrijkste attracties over en bekijk uitstekende voorbeelden van kunst en architectuur in het gezelschap van jouw deskundige gids. Geniet van de schoonheid van de Sixtijnse Kapel, bewonder de meesterwerken van Michelangelo en Rafaël. Ontdek de fresco's van de Stanze van Rafaël. Verken de verbazingwekkende collecties van de Vaticaanse Musea, waaronder de Kaartenkamers en het beeldhouwwerk van Hermes. Volg een rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek: een millennium vol kunst, geschiedenis en geloof. Stap na het verlaten van de Sixtijnse Kapel de Sint-Pietersbasiliek binnen zonder in de rij te hoeven wachten.

Rome: officiële audiogids van de Sint-Pietersbasiliek

4. Rome: officiële audiogids van de Sint-Pietersbasiliek

Verken een van de beroemdste en prachtigste bezienswaardigheden van Rome! Ontdek waarom de Amerikaanse filosoof Ralph Waldo Emerson deze locatie omschreef als "een sieraad van de aarde... het sublieme van het schone." De Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan is de belangrijkste tempel van het christendom. Ze is gebouwd in renaissancestijl met een centrale koepel die de horizon van Rome domineert. Als je de kerk binnenkomt, zul je zien dat het interieur veel groter is dan dat van welke andere kathedraal dan ook. Met behulp van een officiële audiogids van de Basiliek kunt je je bezoek op elk punt van de kerk beginnen, zonder dat je de volgorde hoeft te volgen die door de aanwezigheid van een gids wordt voorgeschreven. Je kunt bijvoorbeeld beginnen in het hart van de basiliek, onder het hoofdaltaar en de Baldakijn van Bernini, waar je de "Biecht" of "Kapel van de Biecht" zult ontdekken, een verwijzing naar de geloofsbelijdenis van Petrus die tot zijn martelaarschap en begrafenisplaats leidde. Je kunt ervoor kiezen te eindigen bij "La Pietà", het meesterwerk van Michelangelo Buonarroti, of bij het bronzen beeld van Sint-Pieter (dat zo aanbeden wordt door alle pelgrims die in de loop der eeuwen op bezoek zijn geweest).

Rome: hoogtepunten van de stad, Vatican Pass, gratis vervoer

5. Rome: hoogtepunten van de stad, Vatican Pass, gratis vervoer

Maak je verblijf in Rome onvergetelijk en uniek met de 3-daagse OMNIA Vatican Card en Roma Pass. Dit zijn eigenlijk twee passen in één! Met de Roma Pass ga je gratis naar 2 van de 5 topatracties, heb je korting op 30 andere bezienswaardigheden en krijg je een gratis reiskaart. De OMNIA Vatican Card geeft toegang tot alle topbezienswaardigheden in Vaticaanstad en is inclusief een 3-daagse hop on, hop off-bustour. Je ontvangt ook een gratis gidsboekje en plattegrond om je te helpen met het plannen van je route, maar ook met uitgestippelde routes die het mogelijk maken om de stad te ontdekken in eigen tempo. De OMNIA Card bevat: • Snelle toegang tot Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel - de snelle toegang moet gereserveerd worden bij het ophalen van de pas, niet ervoor.  • Toegang Pauselijke Aartsbasiliek van Sint-Jan van Lateranen en klooster met multimedia audiogids • Toegang tot de Sint-Pietersbasiliek - inclusief een gratis audiogids ter waarde van €15,00! • "Experience" tour van Sint Pieters gevangenis met audiogids De Roma Pass omvat gratis toegang tot 2 van de volgende attracties:• Musei Capitolini• Castel Sant'Angelo• Colosseum (vergeet niet dat je vooraf moet reserveren)• Palatijn en Forum Romanum Je krijgt ook korting bij vele musea en attracties, waaronder de volgende: Musea: • Nationaal Museum Castel Sant'Angelo • Museo Nazionale Romano – Palazzo Massimo alle Terme • Museo Nazionale Romano – Palazzo Altemps • Museo Nazionale Romano – Crypta Balbi • Museo Nazionale Romano – Baden van of Diocletianus • Galleria Nazionale in Palazzo Barberini • Etruskisch Museum Villa Giulia • Musei Capitolini • Centrale Montemartini • Nationaal Museum van Orientaalse Kunst • MACRO - Museo d'Arte Contemporanea Roma • MAXXI - Nationaal Museum van XXI-Eeuwse Kunst • Planetarium en astronomisch museum Attracties: • Markten van Trajanus • Palazzo Valentini – Archaeological Gebied van Domus Romane • Ara Pacis Open bustour door Roma Cristiana. Deze panoramische hop on, hop off-bustour stopt bij: 1. Sint-Pietersbasiliek 2. Piazza Navona 3. Santa Maria ad Martyres Pantheon 4. Santa Maria in Aracoeli 5. Centraal station Termini 6. Santa Maria Maggiore 7. San Giovanni - Heilige trappen 8. Colosseum - Forum Romanum 9. Circus Maximus 10. Tibereiland. 11. Palazzo Farnese

Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek: vroege ochtend-tour

6. Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek: vroege ochtend-tour

Van zijn verbluffende schoonheid tot zijn eeuwenoude geschiedenis en artistieke en religieuze betekenis, het Vaticaan is een must-see voor elke reiziger. Of het nu gaat om schilderijen, beeldhouwwerken, architectuur, of zelfs de Pauselijke Zwitserse Garde, die de paus sinds 1506 beschermt, weinig is te vergelijken met de absolute majesteit van de Heilige Stoel. Sluit je aan bij de meer dan vijf miljoen jaarlijkse bezoekers van het wereldwijde hart van het Rooms-katholieke geloof. Beleef Vaticaanstad, dat in zijn geheel tot UNESCO-werelderfgoed is verklaard, volledig met bevoorrechte toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden, voordat het grote publiek arriveert. Begin de schoonheid van het Vaticaan te ontdekken om 07:30 uur, zonder de mensenmassa's. Dwaal door de Vaticaanse Musea, de beroemde Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek, omringd door weinig mensen. Verken de musea in jouw eigen tempo en laat de rest van de dag vrij om van Italië te genieten. Volg jouw deskundige gids door de Musea om 's werelds meest uitgebreide kunstcollectie te ontdekken, waaronder de grootste beeldhouwwerken en kunstwerken uit de Renaissance. Ga verder door de Kandelaargalerij, verdeeld in zes prachtige zalen met kunstwerken gevonden in het hele land, waardoor overblijfselen van het Romeinse Rijk. Verken daarna de verbazingwekkende Galerij van de Tapijten, waar een uitgebreide collectie wandtapijten van Rafaël te zien is, waarop verschillende katholieke verhalen en mythen zijn afgebeeld. Van daaruit wandel je met jouw gids door de Galerij der Kaarten, de perfecte plek voor reizigers met een voorliefde voor wetenschappen. Bekijk de wereldkaarten die door Romeinse topografen zijn gemaakt - een blik op hoe men eeuwen geleden dacht dat de wereld eruitziet.

Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

7. Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

Ontmoet je deskundige Vaticaanse gids bij het Sint-Pietersplein - een snelle beklimming met de lift brengt je later naar de top van de koepel vanwaar je heel Rome en ook ver buiten Rome kunt zien. De uitzichten zijn absoluut spectaculair. Terug op vaste grond toert u door de hele Sint-Pietersbasiliek - dit is op zich zeldzaam omdat de meeste andere touroperators in Rome het niet opnemen in hun Vaticaanse rondleidingen. Neem een pauze voordat u de korte wandeling naar het comfortabele klantencentrum maakt voor uw tweede tour naar de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Echte skip-the-line toegang betekent dat je snel wordt gevolgd naar de artistieke en archeologische meesterwerken die de Vaticaanse Musea absoluut een must-see maken als je in Rome bent.

Rome: pauselijke audiëntie bij paus Franciscus

8. Rome: pauselijke audiëntie bij paus Franciscus

Geniet van een echt speciale gelegenheid tijdens uw reis naar Rome met deze kans om bij de pauselijke audiëntie in het Vaticaan te zijn. Ervaar de feestelijke sfeer terwijl de paus en zijn kardinalen de menigte begroeten en zegenen, en neem deel aan dit jubelevenement in het hart van de katholieke wereld. Geniet met een deskundige gids van het evenement vanaf het beste uitkijkpunt en leer meer over de betekenis van wat je gaat zien. Je gids regelt je tickets en zorgt voor een strategisch uitkijkpunt in het publiek om je zo dicht mogelijk bij de paus te brengen. Ontspan in de handen van hun expertise terwijl ze door de menigte van duizenden mensen van over de hele wereld navigeren om u een plezierige ervaring te bezorgen. Leer meer over paus Franciscus en verhalen uit de pauselijke geschiedenis terwijl je wacht op het begin van de ceremonie, om het evenement in zijn volledige context te waarderen. Dan, het belangrijkste evenement, als de paus arriveert en de menigte begroet. Kijk en luister terwijl de Heilige Vader het publiek toespreekt met een thematoespraak, preken houdt, liedjes houdt en soms zelfs baby's zegent. Geniet van de sfeer terwijl de juichende menigte de aanwezigheid van de paus viert met liederen en gejuich. Zie de paus van dichtbij terwijl hij door het publiek loopt, en voel de warmte van de ontvangst om je heen bij deze speciale gelegenheid.

Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek, -plein en Catacomben

9. Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek, -plein en Catacomben

Maak aan een rondleiding door Rome om de geschiedenis en de geheimen van de Sint-Pietersbasiliek, de grootste basiliek ter wereld, te ontdekken. Bewonder de prachtige architectuur, beroemde kunstwerken en bezoek de pauselijke catacomben. Nadat je je gids hebt ontmoet, verken je de wonderen in de basiliek. Volg je gids terwijl je het verleden van de Sint-Pietersbasiliek ontdekt en bewonder het enorme interieur, bedekt met goud en adembenemende kleuren. Bekijk de kunstwerken gemaakt door Michelangelo, Bernini en Bramante, een brandpunt voor religie en een vertegenwoordiger van de schoonheid van de renaissance- en baroktijdperken. Na een bezoek aan de basiliek ga je naar de pauselijke catacomben, waar de vorige pausen werden begraven. Krijg op verzoek aan het einde van de tour aanwijzingen om de Sint-Pieterskoepel te bezoeken.

Vaticaanstad: basiliek, koepel en pauselijke graven Early Bird Tour

10. Vaticaanstad: basiliek, koepel en pauselijke graven Early Bird Tour

Laat je betoveren door de oude geschiedenis van Vaticaanstad met onze lokale gids, inclusief het prachtige Sint-Pietersplein, het hart van Vaticaanstad, vol met statige zuilen en majestueuze pilasters. Onze gids leidt je door het 1e balkon, versierd met verbazingwekkende fresco's en kunstwerken van dichtbij tot je de top van de koepel bereikt na 320 treden, waar een panoramisch uitzicht op je wacht over het stadscentrum. Heb wat vrije tijd om te genieten en foto's te maken in je eigen tempo, observeren vanuit een breed bereik uitzicht op de top van de koepel, met uitzicht op enkele van de oude monumenten, waaronder het Romeinse Colosseum en het Pantheon. Het is niet nodig om opnieuw in de rij te staan, want de gids begeleidt je terug naar de basiliek met directe toegang. Laat u betoveren door de interieurs vol meesterwerken van de illustere Bernini en Michelangelo en de overblijfselen uit de renaissance- en barokperiode. Als de tour eindigt, volg je je gids naar de historische grotten van het Vaticaan om de kamers, kapellen en pauselijke graven van dichterbij te bekijken, waar veel pausen, royalty's en andere hoogwaardigheidsbekleders zijn begraven.

Plan je bezoek

 • Denk aan je kleding

  De Sint-Pieter is een katholiek gebouw, dus gepaste kleding is vereist bij het bezoeken van de basiliek. Al kunnen de Romeinse zomers snikheet worden, shorts, minirokjes en blote schouders zijn niet toegestaan. Het kledingvoorschrift wordt streng gehandhaafd!

 • Kom vroeg en vermijd de rijen

  De rijen voor de Sint-Pieter kunnen extreem lang zijn. Vooral in de loeihete zomer is het een goed idee om al vroeg te gaan. Tussen april en september is de basiliek geopend van 07:00 tot 19:00 uur, en tussen oktober en maart van 07:00 tot 18:00 uur. Op de meeste ochtenden zijn de wachtrijen rond 11:00 uur al zo lang dat ze het hele plein over zigzaggen!

 • Zie de paus

  Elke woensdag houdt de paus een openbare audiëntie op het Sint-Pietersplein; 's winters vindt dit plaats in de Audiëntiehal. Het begint om 10:30 uur, maar de meeste bezoekers gaan al vroeger om een goede plek te bemachtigen. De veiligheidscontrole wordt tussen 08:00 en 08:30 uur geopend.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Dagelijks van 07:00 tot 18:30 uur.
 • Toegangsprijzen
  Ticketprijzen zijn afhankelijk van de grootte van je groep.
 • Heb ik een gids nodig?
  Aan te raden!
 • Hoe kom ik er?
  Bus 64, 60 en 40 brengen je naar Vaticaanstad. Je kunt ook de rode metro naar 'Cipro' nemen.
 • Extra tips

  • Neem iets mee om je schouders te bedekken en draag geen korte broek of rok.

  • Draag zonnebrandcrème en neem water mee voor tijdens het wachten.

Sitemap Sint-Pietersbasiliek

Wil je alle activiteiten in Sint-Pietersbasiliek ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sint-Pietersbasiliek

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 44.913 beoordelingen

Prachtige en indrukwekkende rondleiding door de mooiste kerk van Rome! Met de gids ga je tot halverwege de koepel, daarna kun je zelf bepalen of je naar de top gaan via een trap van ruim 320 treden maar zeker de moeite waard om dit te doen. Fantastisch uitzicht over het plein!

Duidelijke communicatie vooraf over inhoud en organisatie. Op locatie was de gids in een druk Rome makkelijk vindbaar en werd alles vlot en goed geregeld. Gids was inhoudelijk erg goed en hield het tempo er lekker in. Kortom een aanrader.

I loved Sonia, she was kind, gave us lots of information and obviously told a lot of things with passion. It was a pitty we had to wait in the lines but she used that tell about the history of vatican city

Het was goed geregeld met een engels sprekende gids. Er werd heel goed uitleg gegeven het was gewoon fantastisch.

Genoten van een prachtige ervaring met prima to the point rondleiding