Kies data

Sint-Pietersbasiliek

Als het centrum van de katholieke wereld werd deze prachtige basiliek gebouwd op de begraafplaats van de apostel Petrus.

Sint-Pietersbasiliek: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en de Basiliek

1. Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en de Basiliek

Volg een rondleiding door een van de heiligste plekken van het Christendom tijdens deze wandeling met gids door de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Bezoek eerst de Dennenhof, de Belvederehof, de Kaartengalerij, de Galerij van de Kandelaar, de Kamers van Pio Clementino, de Tapijtengalerij, de Rafaëlkamers (alleen bij rondleidingen in de vroege ochtend) en de Sixtijnse Kapel. Laat je vervolgens door een deskundige gids naar een aantal van de belangrijkste attracties leiden, en bezoek ook een paar minder bekende plekken die andere toeristen vaak missen. Je krijgt ook andere galerijen van de Vaticaanse gangen te zien. Bezoek ten slotte de Pietà van Michelangelo in de Sint-Pietersbasiliek voordat je de rondleiding in de Sixtijnse Kapel afsluit.

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en St. Peter's Tour

2. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en St. Peter's Tour

Ontdek enkele van de meest populaire attracties in Rome tijdens een begeleide wandeling door Vaticaanstad. Bezoek de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek met je gids en bewonder het sierlijke interieur en de beroemde kunstwerken die hier zijn gehuisvest. Ontmoet je gids dicht bij de ingang van de Vaticaanse Musea en volg ze terwijl je op pad gaat om de meest interessante galerijen in het museum te verkennen. Bekijk de Rotunda, de Gallery of Tapestries en de Gallery of Maps. Bewonder de sierlijke plafonds in elke kamer en bekijk de oude beelden, fresco's en wandtapijten die de muren sieren. Ga vervolgens de Sixtijnse Kapel binnen en bewonder het ingewikkelde fresco dat het hele plafond en de muren bedekt. De Sixtijnse Kapel, geschilderd door Michaelangelo tussen 1508 en 1512, vertegenwoordigt een hoeksteen van de kunst uit de hoge renaissance. Van de schepping van Adam tot het Laatste Oordeel, Michelangelo wijdde enkele van zijn beste jaren aan de Sixtijnse Kapel, dag en nacht werkend - zelfs slapend in de kapel - om de pausen van Rome tevreden te stellen. De kunstenaar uitte zijn frustratie ook door verborgen betekenissen in zijn werk, die inmiddels zijn blootgelegd en ontcijferd. Luister terwijl je gids je vertelt over de privégrappen van Michelangelo. Ga ten slotte naar de Sint-Pietersbasiliek voor het laatste deel van je begeleide wandeling. De kathedraal is een van de meest gerenommeerde werken van de Renaissance-architectuur en heeft de titel van de grootste kerk ter wereld. Verken het interieur van dit prachtige bouwwerk met je gids en ontdek de vele meesterwerken van renaissance- en barokkunst die de kathedraal vullen. Bewonder de beroemde Pietà van Michelangelo en het uitgebreide St. Peter's Baldakijn van Bernini. Je tour eindigt buiten de kathedraal. Vanaf hier kunt u vrij ronddwalen over het Sint-Pietersplein of op eigen gelegenheid het nabijgelegen Castel Sant'Angelo bezoeken.

Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek met beklimmen koepel

3. Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek met beklimmen koepel

Ga mee op een privérondleiding of een gedeelde rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek en ervaar deze markante attractie. Begin je rondleiding met het beklimmen van de trappen naar de top van de koepel. Bezichtig de mozaïeken aan de binnenkant van de koepel van dichtbij terwijl je gids verhalen vertelt over de geschiedenis van deze kerk in renaissancestijl. Vervolg je klim naar de top van de koepel en bereik het uitkijkplatform. Bewonder het prachtige uitzicht op het Sint-Pietersplein en de Vaticaanse tuinen van bovenaf. Bewonder Rome vanaf een hoogte van 136 meter, en zie het Colosseum, het Pantheon, de Engelenburcht en andere historische plaatsen. Vanaf hier daal je rechtstreeks af naar de basiliek en sla je de lange rijen buiten over. Bewonder het prachtige interieur en leer waarom het 150 jaar duurde om de kerk te herbouwen. Ontdek het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en de indrukwekkende Pietà van Michelangelo.

Rome: Sint-Pietersbasiliek, beklimming koepel en Catacomben

4. Rome: Sint-Pietersbasiliek, beklimming koepel en Catacomben

Beleef de Sint-Pietersbasiliek vanaf de top van de koepel en bewonder het uitzicht over het Vaticaan en Rome. Volg de gids en bekijk de binnenkant van de koepel en de Vaticaanse catacomben. Ontmoet de gids op het Sint-Pietersplein en ga dan naar het uitkijkbalkon op de eerste verdieping van de koepel. Bewonder de reeks ongelofelijke mozaïeken die de heiligen uitbeelden, de prachtige Latijnse schriftsoorten rond de koepel en de top van de 3 verdiepingen van de Bernini-tempel. Luister naar de verhalen van de gids over de geschiedenis van de koepel en alles wat je moet weten over de kunstenaars van de koepel en de Renaissance-pracht. Vanaf de eerste verdieping neem je de wenteltrap naar de top van de koepel en heb je even de tijd om de koepel in je eigen tempo te verkennen. Klim vervolgens omhoog en kom langs de ramen die je een verleidelijke glimp van de Vaticaanse daken laten zien. Na 320 treden sta je op het uitkijkplatform op 140 meter boven de vloer van de basiliek. Vanaf het hoogste punt in het Vaticaan bewonder je adembenemende en panoramische uitzichten over de stad, inclusief de Vaticaanse tuinen. In de verte zie je ook de monumenten van het oude Rome, waaronder het Colosseum en het Pantheon. Het enige punt dat nog hoger is, is het kruis dat hout van het Ware Kruis bevat. Als je de koepel weer verlaat, hoef je niet meer in de rij te staan om de basiliek binnen te gaan. De trappen brengen je rechtstreeks naar de begane grond van de basiliek, zodat je de lange rijen vanaf het Sint-Pietersplein kunt vermijden. Verken de basiliek met de gids en bewonder de vele standbeelden, kapellen en pelgrimsplaatsen die hier zijn gevestigd, voordat je afdaalt naar de ondergrondse crypten. Hier zie je waar honderden pausen en leden van het koninklijk huis sinds de 11e eeuw zijn begraven.

Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en de Basiliek

5. Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en de Basiliek

Volg een rondleiding door de uitgebreide pauselijke collectie van beelden, voorwerpen en schilderijen van enkele van de meest vooraanstaande kunstenaars ter wereld in de eindeloze gangen van de Vaticaanse Musea. Bekijk werk van historische cartografen in de Kaartengalerij, bewonder de Galerij van de Kandelaar en meer. Ga de Sixtijnse Kapel binnen en bewonder Michelangelo's veelgeprezen meesterwerk. Daarna kun je de Sint-Pietersbasiliek in je eigen tempo verkennen, zonder gids. Ontdek hoogtepunten zoals het groot altaar van Bernini en de verbluffende Pietà van Michelangelo.

Rome: tour door Sint-Pietersbasiliek en ondergrondse grotten

6. Rome: tour door Sint-Pietersbasiliek en ondergrondse grotten

Je ontmoet je gids op het Sint-Pietersplein en begint de rondleiding met een klim naar de top van de koepel van de basiliek. Geniet van een exclusieve blik op de indrukwekkende mozaïeken in de koepel en ga vervolgens verder omhoog naar het bovenste balkon. Bewonder vanaf hier het panoramische uitzicht over de stad, bekijk het Colosseum, het Pantheon en andere iconische gebouwen. Daal af in de Basiliek en bewonder het indrukwekkende interieur en ontdek waarom het 150 jaar duurde om de basiliek te bouwen. Kijk naar het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en ingewikkelde mozaïeken die je omringen. Leer meer over de beroemde werken van renaissance- en neoklassieke kunstenaars die in de basiliek te vinden zijn.  Ga vervolgens ondergronds naar de historische catacomben van de basiliek en bezoek de tombe van de heilige Petrus. Raak de oude muren van de originele 4e-eeuwse basiliek aan en bewonder de prachtige fresco's. Sluit de tour af op het Sint-Pietersplein en geniet van de majestueuze architectuur. 

Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

7. Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

Bezoek het Vaticaan van boven naar beneden met deze unieke rondleiding inclusief bezoek aan de top van de koepel ontworpen door Michelangelo. Daarna ga je naar beneden naar de Pauselijke Crypten en Catacomben om de ervaring compleet te maken. Geniet bovendien van voorrangstoegang tot de belangrijkste Vaticaanse Musea. Ontmoet je deskundige Vaticaanse gids op het Sint-Pietersplein en volg een rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek. Neem de lift naar boven en doe meteen je dagelijkse portie lichaamsbeweging terwijl je de resterende 320 trappen omhoogklimt. Geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf de top, die de wandeling naar boven meer dan waard is. Terug op vaste grond bezoek je de hele Sint-Pietersbasiliek - dit is bijzonder, aangezien de meeste andere aanbieders dit niet in hun Vaticaan-tours opnemen. Neem even pauze voordat je naar het comfortabele klantencentrum wandelt voor je tweede rondleiding door de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Echte voorrangstoegang betekent dat je snel toegang krijgt tot de artistieke en archeologische meesterwerken die de Vaticaanse Musea tot absolute must-sees maken wanneer je in Rome bent.

Rome: dagtour Vaticaan, Sint-Pietersbasiliek en Colosseum

8. Rome: dagtour Vaticaan, Sint-Pietersbasiliek en Colosseum

Begin de dag met een grensovergang naar Vaticaanstad, waar je langs de lange rijen en via een exclusieve partneringang naar de sierlijke Vaticaanse Musea waait. Meer dan 200 touroperators hebben toegang zonder wachtrij tot het Vaticaan, maar deze officiële partnertour geeft je speciale toegang tot de privépartneringang, waardoor we meteen kunnen binnenkomen, tijdens het hoogseizoen 3 tot 4 uur besparen en je nog meer tijd om de schoonheid van de musea te verkennen. Eenmaal binnen, zullen jij en je kleine groep genieten van alle hoogtepunten van het Vaticaan met een deskundige gids aan je zijde. De tour neemt deel aan een schat aan artistieke wonderen, van meesterwerken zoals de fresco's van de Sixtijnse Kapel van Michelangelo en 'La Pietà' in de Sint-Pietersbasiliek tot de kostbare overblijfselen, schilderijen en wandtapijten die de vergulde galerijen van de musea sieren. Tijdens de tour zal je deskundige, Engelssprekende gids fascinerende inzichten delen die alleen een local kon weten. Geniet na je Vaticaanse tour van vrije tijd om wat authentieke Italiaanse gerechten te proeven voordat je je volgende deskundige gids ontmoet voor een tour door het historische hart van het oude Rome. Je begint met het overslaan van nog een ticketlijn om meteen het Colosseum in te gaan. Deze oude arena domineert het centrum van de Eeuwige Stad en schaadt moderne stadions. En dat is niet alles. De tour gaat verder naar de Palatijn, waar Rome is ontstaan in een gevecht tussen twee broers. Je wordt dan meegenomen van de oorsprong van het oude Rome naar zijn hub: het Forum, die bruisende marktplaats waar zaken, politiek en religie werden gemengd. Geen enkele andere tour brengt u zo dicht bij zoveel van de geschiedenis, betekenis en fantastische rijkdom van Rome. Op bepaalde tijdstippen gedurende het jaar wordt de reisroute van deze tour omgedraaid en zullen gasten eerst het Colosseum bezoeken, gevolgd door de Vaticaanse Musea. Controleer uw voucher voor de exacte route en ontmoetingspunten.

Vaticaanse musea: rondleiding zonder wachtrij - Nederlands

9. Vaticaanse musea: rondleiding zonder wachtrij - Nederlands

Geniet van een bezoek van 3 uur aan Vaticaanstad met een Nederlandstalige gids en bewonder de ongelofelijke kunstcollectie van de Vaticaanse Musea. Bewonder eeuwenoude standbeelden zoals de Laocoonte en Apollo Belvedere en mozaïeken uit Romeinse villa's. Wandel door de Kaartengalerij uit de 16e eeuw en nog veel meer. Ontdek de geheimen van de Sixtijnse Kapel die zo goed verborgen is door Michelangelo. De fresco's zijn adembenemend, maar de betekenis is misschien nog wel belangrijker. Michelangelo's afbeeldingen gaan over veel meer dan alleen schoonheid. Daarna gaat de tour verder in de Sint-Pietersbasiliek en vervolgens naar het Sint-Pietersplein. Dit is de plaats waar de gelovigen wachten op de witte rook uit de schoorstenen, die symbool staat voor de verkiezing van een nieuwe paus, en ook voor de pauselijke zegen, Urbi et Orbi. Luister naar verhalen over de geschiedenis van het Vaticaan, inclusief de intriges en samenzweringen aan het pauselijke hof, machtsspelletjes en verhalen over de status en rijkdom van veel pausen. Ook hoor je over bescheiden pausen die niets liever wilden dan de mogelijkheid tot contemplatie en een terugkeer van de kerk naar de oorspronkelijke christelijke idealen.

Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel met Sint-Pieter

10. Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel met Sint-Pieter

Ontdek de kunstcollectie van de Vaticaanse Musea tijdens een rondleiding met een kunsthistorische gids, met optionele toegang tot het Castello Gandolfo en voorrangstoegang tot de Sint-Pietersbasiliek voor bezoeken voor lunchtijd. Wandel door de galerijen en bewonder meesterwerken van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel.  Ontmoet je gids, een kunsthistoricus die jou alles vertelt over de meesterwerken die je tegenkomt. Luister naar fascinerende feiten en verhalen terwijl je de Kaartengalerij, de Tapijtengalerei en de Kandelaargalerij bezoekt. Rond de rondleiding af met een ontmoeting met de wonderen van de Sixtijnse Kapel, met fresco's van Michelangelo. Sta versteld wanneer je oog in oog staat met het beroemdste kunstwerk van Michelangelo: Het Laatste Oordeel. Bij tours vóór 14:30 uur profiteer je van voorrangstoegang tot de Sint-Pietersbasiliek. Je kunt ook het meeste uit je ervaring halen door gebruik te maken van extra toegang tot het Castello Gandolfo (indien optie geselecteerd).

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Combi-aanbiedingen
249 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 16

Overzicht activiteiten in Sint-Pietersbasiliek

Wil je alle activiteiten in Sint-Pietersbasiliek ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sint-Pietersbasiliek

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 111.469 beoordelingen

Praktische en veilige bus! Het is de moeite waard eraan te denken dat Rome een ENORME stad is en dat het onwaarschijnlijk is dat je alle bezienswaardigheden van deze bus in 1 dag kunt zien. Ik stel voor om minimaal 2 dagen van deze service in te huren (3 dagen is misschien te veel). Het kan de moeite waard zijn om 1 dag te besteden aan het doen van de volledige tour (en het begrijpen van de lay-out van de stad) en de 2e dag te wijden aan het doen van de hop-on, hop-off (dat wil zeggen: springen op bepaalde toeristische punten en de bus weer oppakken).

Mijn partner en we hebben een heel spannende tour beleefd, dankzij een geweldige, bekwame gids, die ons veilig door de drukte leidde, goede verhalen te vertellen had en de tour tot een uitdagende ervaring maakte. dank daarvoor

Het is de moeite waard om het museum te bezoeken met gids. Onze gids, Davide, gaf ons gedetailleerde uitleg over kunstwerken en geschiedenis in aanloop naar de Sixtijnse kapel!

Goed Engels sprekende gids. Het is behoorlijk doorlopen maar de gids vertelde onwijs veel tijden deze wandeling

Ongelooflijk zicht van de koepel. Zeker doen. 330 treden us de moeite