Datums kiezen

Sint-Pietersbasiliek

Als het centrum van de katholieke wereld werd deze prachtige basiliek gebouwd op de begraafplaats van de apostel Petrus.

Sint-Pietersbasiliek: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Rome: voorrangstickets Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

1. Rome: voorrangstickets Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

Stel je eigen programma samen met dit voorrangsticket voor een hele dag, een plattegrond en een korte introductie, zodat je helemaal klaar bent om in je eigen tempo van de beroemde kunstcollecties in de Vaticaanse musea te genieten. Begin met het verkennen van de ruimtes waar de meeste groepsrondleidingen nooit komen, zoals de schilderijen in de Pinacoteca en het Etruskische museum, of breng meer tijd door om de mooie omgeving van de beroemde Cortile della Pina en de Kaartengalerij te bewonderen.  Geen bezoek aan het Vaticaan is compleet zonder een bezoek aan het hoogtepunt, de Sixtijnse Kapel. Je ticket biedt toegang tot de kapel en je introductie omvat informatie over wat je tijdens je bezoek aan deze prachtige schat kunt bekijken.

Rome: Vaticaanse musea, rondleiding door de Sixtijnse Kapel & toegang tot de basiliek

2. Rome: Vaticaanse musea, rondleiding door de Sixtijnse Kapel & toegang tot de basiliek

Ontdek de kunstcollectie in de Vaticaanse Musea tijdens een rondleiding met een kunsthistorische gids, met optionele toegang tot Castello Gandolfo. Wandel door de galerijen en bewonder meesterwerken van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel.  Ontmoet je gids, een kunsthistoricus die je alles vertelt over de meesterwerken die je tegenkomt. Luister naar fascinerende feiten en verhalen terwijl je de Kaartengalerij, de Tapijtengalerei en de Kandelaargalerij bezoekt. Rond de rondleiding af met een ontmoeting met de wonderen van de Sixtijnse Kapel, met fresco's van Michelangelo. Sta versteld wanneer je oog in oog staat met het beroemdste kunstwerk van Michelangelo: Het Laatste Oordeel. Haal alles uit de ervaring door gebruik te maken van extra toegang tot het Castello Gandolfo (indien optie geselecteerd).

Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek met beklimmen koepel

3. Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek met beklimmen koepel

Ga mee op een privérondleiding of een gedeelde rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek en ervaar deze markante attractie. Begin je rondleiding met het beklimmen van de trappen naar de top van de koepel. Bezichtig de mozaïeken aan de binnenkant van de koepel van dichtbij terwijl je gids verhalen vertelt over de geschiedenis van deze kerk in renaissancestijl. Vervolg je klim naar de top van de koepel en bereik het uitkijkplatform. Bewonder het prachtige uitzicht op het Sint-Pietersplein en de Vaticaanse tuinen van bovenaf. Bewonder Rome vanaf een hoogte van 136 meter, en zie het Colosseum, het Pantheon, de Engelenburcht en andere historische plaatsen. Vanaf hier daal je rechtstreeks af naar de basiliek en sla je de lange rijen buiten over. Bewonder het prachtige interieur en leer waarom het 150 jaar duurde om de kerk te herbouwen. Ontdek het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en de indrukwekkende Pietà van Michelangelo.

Rome: hop on, hop off-sightseeingtour met audiogids

4. Rome: hop on, hop off-sightseeingtour met audiogids

Verken de eeuwige stad aan boord van een hop on, hop off-tourbus met een ticket voor 24, 48 of 72 uur. Reis langs de iconen van de stad, verlaat de bus bij een van de acht haltes en stap weer in de volgende bus als je verder wilt. Blijf flexibel en bekijk alle geweldige bezienswaardigheden van Rome. De legende vertelt over Romulus en Remus en de 7 heuvels van Rome. Vandaag de dag herbergt de stad een van de grootste kerken ter wereld, de Basilica di San Pietro van het Vaticaan, bereikbaar via een prachtig elliptisch plein. Andere beroemde bezienswaardigheden zijn het magnifieke Colosseum, de filmische Trevifontein en de romantische Spaanse Trappen. Met zijn levendige cafécultuur en vele eetgelegenheden, gaat Rome echt nooit vervelen. De totale rondrit duurt ongeveer 100 minuten en je kunt onderweg bij een van de volgende haltes uitstappen: Haltes Halte 1: Terminal A Largo di Villa Peretti of Terminal B Largo di Villa Peretti Halte 2: Santa Maria Maggiore Halte 3: Colosseum Halte 4: Circo Massimo Halte 5: Piazza Venezia Halte 6: Vaticaan Halte 7: Trevifontein Halte 8: Piazza Barberini

Rome: tour Sint-Pietersbasiliek en ondergrondse grotten

5. Rome: tour Sint-Pietersbasiliek en ondergrondse grotten

Verken iconische bezienswaardigheden in Rome tijdens een wandeling met gids. Wandel over het Sint-Pietersplein en geniet van het uitzicht over de stad vanaf de top van de Sint-Pietersbasiliek. Bewonder kunstwerken zoals de ontroerende 'Pietà' van Michelangelo en neem ook een kijkje onder de basiliek om de laatste rustplaats van San Pietro te ontdekken. Je ontmoet de gids op het Sint-Pietersplein en begint de rondleiding met een klim naar de top van de koepel van de basiliek. Geniet van een exclusieve blik op de indrukwekkende mozaïeken in de koepel en ga vervolgens verder omhoog naar het bovenste balkon. Bewonder vanaf hier het panoramische uitzicht over de stad, bekijk het Colosseum, het Pantheon en de andere iconische gebouwen. Daal af in de Basiliek en bewonder het indrukwekkende interieur en ontdek waarom het 150 jaar duurde om de basiliek te bouwen. Kijk naar het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en ingewikkelde mozaïeken die je omringen. Kom meer te weten over de beroemde werken van renaissance- en neoklassieke kunstenaars die in de basiliek te vinden zijn.  Ga vervolgens ondergronds naar de historische catacomben van de basiliek en bezoek de tombe van de heilige Petrus. Raak de oude muren van de originele 4e-eeuwse basiliek aan en bewonder de prachtige fresco's. Sluit de tour af op het Sint-Pietersplein en geniet van de majestueuze architectuur. 

Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel: tour met voorrangtoegang

6. Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel: tour met voorrangtoegang

Volg een rondleiding van 3 uur door de heiligste plek in het christendom tijdens een begeleide wandeling door de Vaticaanse Musea, inclusief een uitgebreid bezoek aan de Sixtijnse Kapel. Sla de wachtrij bij de kassa over en ga naar binnen via een speciale ingang voor partners van de Vaticaanse Musea. Zo vermijd je de lange wachttijden voor wereldberoemde attracties als deze. De rondleiding begint in het museum, één van de belangrijkste plekken in de geschiedenis van de menselijke beschaving, waar je de waardevolle kunstcollecties kunt bekijken die verschillende pausen in de loop der eeuwen hebben verzameld. Bekijk talloze bekende beelden en meesterwerken uit de rennaissance. Dompel jezelf onder in de geschiedenis en bekijk schilderijen van Rafaël, Giotto, Leonardo da Vinci, Caravaggio en Michelangelo, inclusief zijn meesterwerk in de Sixtijnse Kapel.

Vaticaanstad: digitale audiogids Sint-Pietersbasiliek

7. Vaticaanstad: digitale audiogids Sint-Pietersbasiliek

Begeef je op een reis door kunst en religie met een rondleiding met audiogids door de Sint-Pietersbasiliek. Ontdek de prachtige kunstwerken en architectuur die de muren en plafonds van de basiliek sieren, waaronder de Pieta van Michelangelo en de Baldacchino van Bernini. Kom meer te weten over de geschiedenis van de basiliek en de verschillende pausen die hun stempel op dit historische gebouw hebben gedrukt. Deze rondleiding met audiogids biedt een handige manier om de locatie te verkennen, met insider-kennis en verhalen over de kunst en architectuur. Verken de basiliek in je eigen tempo en pauzeer en spoel de audiogids zo nodig terug om de informatie volledig in je op te nemen.

Rome: Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel Early Access Tour

8. Rome: Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel Early Access Tour

Profiteer van bevoorrechte vroege toegangstickets voor een rondleiding door de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Ga een uur eerder naar binnen dan het grote publiek, vermijd massale drukte en geniet van een stressvrije rondleiding met een ervaren gids. Volg je gids naar de Vaticaanse Musea en bewonder de uitgebreide kunstcollecties uit de Renaissance die historisch en artistiek van grote betekenis zijn geworden. Dwaal door het museum, verken de meest spectaculaire kamers en verfijnde galerijen en bekijk een verzameling fresco's van kaarten in de Gallery of Maps. Ga vervolgens naar de Sixtijnse Kapel en bewonder het iconische plafond geschilderd door Michelangelo. Leer meer over het verhaal achter de fresco's en denk na over hun betekenis. Dwaal rond in de Sint-Pietersbasiliek, beschouwd als een van de heiligste tempels van de katholieke kerk en een belangrijk bedevaartsoord. Bekijk beroemde mozaïeken waaronder Michelangelo's Pietà en Bernini's Baldakijn.

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en St. Peter's Tour

9. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en St. Peter's Tour

Omdat de Vaticaanse Musea de thuisbasis zijn van ongeveer 70.000 kunstvormen, is het onmogelijk om alles te bezoeken op een dag. Als je maar 1 minuut naar elk kunstwerk kijkt, duurt het 12 jaar om alles af te maken. Daarom is ons 2,5 uur durende bezoek de perfecte manier om alles uit jezelf te halen. Maak je tijdens het bezoek klaar om betoverd te worden door de werken van meesterschilders zoals Raphael, Bernini, da Vinci en natuurlijk de wereldberoemde Sixtijnse Kapel en het Laatste Oordeel van Michelangelo. Dan zul je betoverd worden door de schoonheid van de Sint-Pietersbasiliek met een bijzondere ingang, vanaf Michelangelo's Pietà tot het enorme bronzen altaar van Bernini.

Rome: tour Vaticaan, Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek

10. Rome: tour Vaticaan, Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek

Ontdek het beste van het Vaticaan tijdens één bezoek.Sla de wachtrij voor de belangrijkste attracties over en bekijk uitstekende voorbeelden van kunst en architectuur in het gezelschap van een deskundige gids. Geniet van een geoptimaliseerde route die is ontworpen om in een beperkt tijdsbestek het maximale uit je bezoek aan de Vaticaanse Musea te halen, waarbij je in het gezelschap van een deskundige gids de opmerkelijke Sixtijnse Kapel, de Rafaëlkamers en de Sint-Pietersbasiliek en andere hoogtepunten bezoekt. Bezoek de Sixtijnse Kapel, waar je de kans krijgt om Michelangelo's plafond te bewonderen terwijl de gids je meer vertelt over de geheimen achter Michelangelo's meesterlijke schilderijen. Dicht bij de Sixtijnse Kapel bevindt zich de suite van privé-pauselijke appartementen die bekendstaan als de Rafaëlkamers. Deze prachtig ingerichte kamers bevatten enkele van de mooiste voorbeelden van Rafaëls werk, waaronder de 'School van Athene', een groepsportret van de beroemdste filosofen uit de oudheid, velen in de gedaante van Rafaëls tijdgenoten. Vaak over het hoofd gezien door bezoekers die zo snel mogelijk naar de Sixtijnse Kapel willen gaan, verdienen de Rafaëlkamers meer dan alleen een korte pitstop - de gids zorgt ervoor dat je ruim de tijd hebt om Rafaëls werken op je gemak te bewonderen. Je bezoek aan de Vaticaanse Musea is een mooie gelegenheid om de bijzondere collecties oude sculpturen te bekijken, waaronder de legendarische Laocoon en Apollo Belvedere. Deze klassieke kunstwerken hadden een grote invloed op de kunstenaars van de Renaissance, en hun gespierde anatomie en psychologische intensiteit hadden een grote invloed op het werk van Michelangelo en Rafaël. Onder begeleiding van een deskundige kunsthistoricus kom je alles te weten over deze oude meesterwerken, en krijg je meer waardering voor de Griekse en Romeinse kunst. Wandel door de beroemde Kaartengalerij, bewonder de Cortile della Pigna en bezoek de Cortile del Belvedere. Hoewel het onmogelijk is om de hele omvang van de enorme collectie van het Vaticaan in een paar uur te zien, zie je tijdens deze rondleiding een reeks niet te missen hoogtepunten. Nadat je de Sixtijnse Kapel hebt verlaten, ga je direct de Sint-Pietersbasiliek binnen, zonder dat je in de rij hoeft te wachten. De basiliek is door de eeuwen heen verrijkt door de handen van talloze kunstenaars en architecten. Tijdens de rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek vertelt de gids je meer over de fascinerende geschiedenis van de basiliek en plaatst deze in de context van de christelijke geschiedenis - van oorspronkelijke begraafplaats tot de huidige staat van pracht en praal en internationaal belang.

Beschikbare activiteiten

257 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 17

Andere activiteiten in Sint-Pietersbasiliek

Wil je alle activiteiten in Sint-Pietersbasiliek bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sint-Pietersbasiliek

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 108.130 beoordelingen

Mijn partner en we hebben een heel spannende tour beleefd, dankzij een geweldige, bekwame gids, die ons veilig door de drukte leidde, goede verhalen te vertellen had en de tour tot een uitdagende ervaring maakte. dank daarvoor

Het is de moeite waard om het museum te bezoeken met gids. Onze gids, Davide, gaf ons gedetailleerde uitleg over kunstwerken en geschiedenis in aanloop naar de Sixtijnse kapel!

Goed Engels sprekende gids. Het is behoorlijk doorlopen maar de gids vertelde onwijs veel tijden deze wandeling

Ongelooflijk zicht van de koepel. Zeker doen. 330 treden us de moeite

Makkelijk online bestellen en snel , ik besteld 1 dag van tevoren ,