Sint-Pietersbasiliek

Sint-Pietersbasiliek

Sint-Pietersbasiliek: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

1. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

Volg een rondleiding door een van de heiligste plekken van het Christendom tijdens deze wandeling met gids door de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Bezoek eerst de Dennenhof, de Belvederehof, de Kaartengalerij, de Galerij van de Kandelaar, de Kamers van Pio Clementino, de Tapijtengalerij, de Rafaëlkamers (alleen bij rondleidingen in de vroege ochtend) en de Sixtijnse Kapel. Laat je vervolgens door een deskundige gids naar een aantal van de belangrijkste attracties leiden, en bezoek ook een paar minder bekende plekken die andere toeristen vaak missen. Je krijgt ook andere galerijen van de Vaticaanse gangen te zien. Bezoek ten slotte de Pietà van Michelangelo in de Sint-Pietersbasiliek voordat je de rondleiding in de Sixtijnse Kapel afsluit.

Rome: Vaticaanse Musea, Rondleiding Sixtijnse Kapel & Toegang Basiliek

2. Rome: Vaticaanse Musea, Rondleiding Sixtijnse Kapel & Toegang Basiliek

Ontdek de kunstcollectie in de Vaticaanse Musea tijdens een rondleiding met een gids van een kunsthistoricus, met een optionele toegang tot Kasteel Gandolfo. Wandel door de galerijen en bewonder meesterwerken van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel. Maak kennis met je gids, een kunsthistoricus die je alles vertelt over de meesterwerken die je tegenkomt. Hoor fascinerende feiten en verhalen tijdens je bezoek aan de Galerij van de Kaarten, de Galerij van de Wandtapijten en de Galerij van de Kandelaars. Rond de rondleiding af met een ontmoeting met de wonderen van de Sixtijnse Kapel, compleet met fresco's van Michelangelo. Sta oog in oog met Michelangelo's beroemdste kunstwerk: Het Laatste Oordeel. Je kunt ook het meeste uit je ervaring halen door te kiezen voor de optie van een extra toegangsbewijs voor het Kasteel Gandolfo en de Sint-Pietersbasiliek, die je in je eigen tempo kunt bezoeken zonder de gids.

Rome: Hop-On Hop-Off Panoramic Open Bus Ticket

3. Rome: Hop-On Hop-Off Panoramic Open Bus Ticket

Ontdek Rome in je eigen tempo met een hop on, hop off-sightseeingbus met open dak. Bekijk de keizerlijke monumenten van het oude Rome en de barokke en renaissancistische gebouwen van het historische centrum terwijl je meer te weten komt over het glorieuze verleden en heden van de stad. Ervaar Rome als nooit tevoren op onze Hop-on Hop-off busroutes. Kies waar u uw tour wilt beginnen en bewonder de beste bezienswaardigheden en topattracties van de Eeuwige Stad op onze Groene Route, ontdek de Italiaanse smaken op onze Oranjeroute, en geniet van buiten de gebaande paden gelegen plekken van Rome op onze Blauwe Route. Aan boord van de audiogids krijgt u stadscommentaar tijdens uw rondreis. U kunt zo vaak als u wilt in- en uitstappen tijdens de dagelijkse, 24-uurs, 48-uurs of 72-uurs periode vanaf het moment dat u uw ticket voor het eerst valideert. Bussen rijden ongeveer elke 20 minuten: Terminal 1 (Piazza dei Cinquecento hoek Via Cavour)4 Santa Maria Maggiore (Piazza Dell'Esquilino, 12) Colosseum (Via di San Gregorio dicht bij de ingang van Palatine) Circus Maximus (via del Circo Massimo Belvedere Romolo e Remo) Piazza Venezia (Via del Teatro Marcello voor burgernummers 32 -34) Vaticaanstad (Lungotevere Tor di Nona 7) Villa Borghese (Via Ludovisi 48) Barberiniplein (Via Barberini,14) Piramide / Testaccio-wijk (piramide van Cestius - niet-katholieke begraafplaats, St. Paul City-poort en St. Paul out of Wall) Eataly (Eataly-markt, Garbatella-wijk, straatkunst) Galleria Borghese (Via Pinciana) Bioparco/dierentuin (Via Mercadante 34,36) Villa Giulia (Piazza Thorvaldsen -Nationale Etruskische musea,Nationale galerij voor moderne en hedendaagse kunst) Auditorium Parco della Musica (Via de Coubartin) Maxxi-musea (via Guido Reni 4/a)

Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Voorrangstickets

4. Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Voorrangstickets

Creëer je perfecte dag in het Vaticaan met een dagkaart, plattegrond en een snelle oriëntatie. Duik in exclusieve gebieden zoals de Pinacoteca-galerie en het Etruskisch museum. Geniet van iconische plekken zoals de Pinecone binnenplaats en de Kaartengalerij. Sluit je ervaring af met een bezoek aan het kroonjuweel - de Sixtijnse Kapel. Ons ticket geeft je toegang en onze oriëntatiekaart zorgt ervoor dat je gemakkelijk door de wonderen navigeert. Ga op een verbazingwekkend Vaticaanavontuur en ontdek in je eigen tempo verborgen juweeltjes en iconische meesterwerken.

Rome: City Sightseeing Hop-on Hop-off Bus met Audiogids

5. Rome: City Sightseeing Hop-on Hop-off Bus met Audiogids

Verken de Eeuwige Stad vanuit een hop-on hop-off sightseeingbus met je ticket voor 1 dag, 24, 48 of 72 uur. Reis langs de iconen van de stad, verlaat de bus bij een van de acht haltes en spring weer op de volgende bus als je verder wilt. Blijf flexibel terwijl je alle geweldige bezienswaardigheden in Rome ziet. De legende vertelt over Romulus en Remus en de 7 heuvels van Rome. Vandaag de dag is de stad de thuisbasis van een van de grootste kerken ter wereld, de Basilica di San Pietro van het Vaticaan, te bereiken via een prachtige elliptische piazza. Andere beroemde bezienswaardigheden zijn het prachtige Colosseum, de filmische Trevifontein en de romantische Spaanse Trappen. Met zijn levendige cafécultuur en schilderachtige trattoria's blijft Rome inspireren. De volledige rondwandeling duurt 100 minuten en je kunt onderweg op elk van de volgende punten uitstappen: Locatie dichtst bij onze bushaltes Terminal A Largo di Villa Peretti of Terminal C Piazza dei Cinquecento Santa Maria Maggiore San Giovanni in Laterano Colosseum Circo Massimo Piazza Venezia Largo Argentina Piazza Navona Vaticano (Castel Sant'Angelo) Piazza di Spagna (Fontana di Trevi) Piazza Barberini Viale Enrico de Nicola (Stazione Termini)

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

6. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

Ontdek de Vaticaanse Musea tijdens deze rondleiding met gegarandeerde voorrangstoegang. Bezoek de Sint-Pietersbasiliek en bewonder de werken van Michelangelo en Bernini. Begin je rondleiding met gids bij de Vaticaanse Musea, met hun immense collectie die door de eeuwen heen is opgebouwd door de pausen, en ontdek een van de meest opmerkelijke kunstcollecties ter wereld. Bekijk de Pio Clementino Hall, de Laocoon en Apollo Belvedere. Bewonder werken van oude cartografen in de Kaartengalerij en dwaal door de Kandelaargalerij en de Wandtapijtengalerij om Vlaamse werken van leerlingen van Rafaël te bekijken. Ga de Sixtijnse Kapel binnen om Michelangelo's legendarische fresco's te bekijken. Vanuit het museum ga je direct naar de Sint-Pietersbasiliek, de belangrijkste christelijke kerk ter wereld, waar je onder andere Michelangelo's meesterwerk de Pietà en het indrukwekkende Baldachin-altaar van Bernini kunt bewonderen. De tour eindigt op het Sint-Pietersplein, gedomineerd door Michelangelo's imposante Cupola en omringd door de beroemde dubbele zuilengalerij van Bernini.

Rome: Sint-Pietersbasiliek & Koepel toegangsbewijs & audiotour

7. Rome: Sint-Pietersbasiliek & Koepel toegangsbewijs & audiotour

Verken de Sint-Pietersbasiliek en de Koepel als nooit tevoren, vanaf 136 meter hoogte. Geniet van het uitzicht op Rome van bovenaf tijdens een zelfgeleide tour. De Sint-Pietersbasiliek, gelegen in Vaticaanstad, is een opmerkelijk symbool van zowel langdurig religieus belang als uitzonderlijk architectonisch vernuft. Deze grandioze basiliek werd oorspronkelijk in opdracht van paus Julius II in de 16e eeuw gebouwd op de vermoedelijke locatie van de begrafenis van Sint-Pieter, de gewaardeerde discipel van Jezus Christus, en weerspiegelt eeuwen van geschiedenis en spirituele eerbied. Beklim eerst de koepel en bekijk de mozaïeken aan de binnenkant van dichtbij, terwijl je audiogids je over de geschiedenis van de kerk vertelt. Laat je verrassen door het panoramische uitzicht op het Sint-Pietersplein en de Vaticaanse tuinen. Bewonder vervolgens het Colosseum van veraf en kijk uit over het Pantheon, de Engelenburcht en andere oude gebouwen die Rome uniek maken. Nadat je van de koepel bent afgedaald, kun je de Pietà van Michelangelo, de Baldacchino van Bernini en de laatste rustplaatsen van Sint-Pieter en andere pausen bewonderen. Met behulp van een digitale kaart en 27 aangewezen luisterpunten leidt de audiotour u langs de belangrijkste hoogtepunten van de basiliek. Ontdek de gedetailleerde versieringen en uitgebreide mozaïekkunst die de binnenmuren sieren. Duik in La Pieta van Michelangelo en de betekenissen en historische betekenis van de buitengewone bestrating onder je. In overeenstemming met ons streven naar transparantie, respect en passie in alle aspecten van ons bedrijf, presenteren wij de kostenspecificatie van dit pakket ter overweging: - Tickets voor de Sint-Pietersbasiliekkoepel met lift: € 10,00 - Audiogids voor de Sint-Pietersbasiliek: € 7,00 - Audiogids voor de Sint-Pietersbasiliekkoepel: € 8,50 - Zelfgeleide rondleiding door het Vaticaan in Rome: € 3,50

Rome: Sint-Pietersbasiliek, pauselijke graftombes en rondleiding door de koepel

8. Rome: Sint-Pietersbasiliek, pauselijke graftombes en rondleiding door de koepel

Verken iconische bezienswaardigheden in Rome tijdens een wandeling met gids. Wandel over het Sint-Pietersplein en geniet van het uitzicht over de stad vanaf de top van de Sint-Pietersbasiliek. Bewonder kunstwerken zoals de ontroerende 'Pietà' van Michelangelo en neem ook een kijkje onder de basiliek om de laatste rustplaats van San Pietro te ontdekken. Je ontmoet de gids op het Sint-Pietersplein en begint de rondleiding met een klim naar de top van de koepel van de basiliek. Geniet van een exclusieve blik op de indrukwekkende mozaïeken in de koepel en ga vervolgens verder omhoog naar het bovenste balkon. Bewonder vanaf hier het panoramische uitzicht over de stad, bekijk het Colosseum, het Pantheon en de andere iconische gebouwen. Daal af in de Basiliek en bewonder het indrukwekkende interieur en ontdek waarom het 150 jaar duurde om de basiliek te bouwen. Kijk naar het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en ingewikkelde mozaïeken die je omringen. Kom meer te weten over de beroemde werken van renaissance- en neoklassieke kunstenaars die in de basiliek te vinden zijn.  Ga vervolgens ondergronds naar de historische catacomben van de basiliek en bezoek de tombe van de heilige Petrus. Raak de oude muren van de originele 4e-eeuwse basiliek aan en bewonder de prachtige fresco's. Sluit de tour af op het Sint-Pietersplein en geniet van de majestueuze architectuur. 

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Sint-Pieters Tour

9. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Sint-Pieters Tour

Ontdek enkele van de meest populaire bezienswaardigheden in Rome tijdens een begeleide wandeling door Vaticaanstad. Bezoek de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek met jouw gids en bewonder de sierlijke interieurs en de beroemde kunstwerken die hier zijn ondergebracht. Ontmoet je gids dicht bij de ingang van de Vaticaanse Musea en volg deze terwijl je op pad gaat om de meest interessante galerijen in het museum te verkennen. Bekijk de rotonde, de galerij met wandtapijten en de galerij met kaarten. Geniet van de sierlijke plafonds in elke zaal en bekijk de oude beelden, fresco's en wandtapijten die de muren sieren. Ga vervolgens de Sixtijnse Kapel binnen en bewonder het duizelingwekkende fresco dat het hele plafond en de muren bedekt. De Sixtijnse Kapel, geschilderd door Michaelangelo tussen 1508 en 1512, vertegenwoordigt een artistieke hoeksteenwerk uit de Hoge Renaissance. Van de Schepping van Adam tot de Dag des Oordeels, Michelangelo besteedde een aantal van zijn beste jaren dag en nacht aan de Sixtijnse Kapel om de pausen van Rome tevreden te stellen - hij sliep zelfs in de kapel! De kunstenaar uitte ook zijn frustratie door middel van verborgen betekenissen in zijn werk, die inmiddels zijn blootgelegd en ontcijferd. Luister hoe je gids je Michelangelo's privégrapjes vertelt. Ga ten slotte naar de Sint-Pietersbasiliek voor het laatste deel van jouw begeleide wandeling. De basiliek is een van de meest gerenommeerde werken van Renaissance-architectuur en de grootste kerk ter wereld. Verken het interieur van dit magnifieke bouwwerk met jouw gids en ontdek de vele meesterwerken van renaissance- en barokkunst die de kathedraal vullen. Bewonder de beroemde Pietà van Michelangelo en de uitgebreide Baldakijn van St. Petrus van Bernini. Je tour eindigt buiten de basiliek. Vanaf hier kun je gerust rondwandelen op het Sint-Pietersplein of op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de nabijgelegen Engelenburcht. 

Rome: Grote Bus Hop-on-hop-off-bustour met audiogids

10. Rome: Grote Bus Hop-on-hop-off-bustour met audiogids

Maak je klaar om Rome als nooit tevoren te ervaren! Stap aan boord van de dubbeldekkerbus met open dak en laat je verrassen door de verbluffende architectuur en fascinerende geschiedenis van de stad. Bewonder het iconische Colosseum, geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de beroemde Spaanse Trappen en laat u inspireren door het majestueuze Vaticaan. Met dagelijkse vertrekken vanaf treinstation Termini en de mogelijkheid om deel te nemen aan de tour vanaf een van de haltes op de route, is dit de perfecte manier om meer dan 10 locaties in de stad te verkennen. Als je avontuurlijk ingesteld bent, kun je de 'eeuwige stad' te voet verkennen met onze fantastische digitale zelfgeleide wandeltochten. Ontdek verborgen juweeltjes en dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en cultuur van deze ongelooflijke stad. Enkele van de locaties die u op de tourroute kunt zien, zijn: Basiliek Santa Maria Maggiore Colosseum Romeins forum Circus Maximus San Giovanni Piazza Venetië Piazza Navona Pantheon Engelenburcht Vaticaan St. Peters Basiliek Trevi fontein Spaanse trappen Piazza Barberini Treinstation Termini

470 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Sint-Pietersbasiliek: topattracties in de buurt

Sint-Pietersbasiliek: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

Volg een rondleiding door een van de heiligste plekken van het Christendom tijdens deze wandeling met gids door de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Bezoek eerst de Dennenhof, de Belvederehof, de Kaartengalerij, de Galerij van de Kandelaar, de Kamers van Pio Clementino, de Tapijtengalerij, de Rafaëlkamers (alleen bij rondleidingen in de vroege ochtend) en de Sixtijnse Kapel. Laat je vervolgens door een deskundige gids naar een aantal van de belangrijkste attracties leiden, en bezoek ook een paar minder bekende plekken die andere toeristen vaak missen. Je krijgt ook andere galerijen van de Vaticaanse gangen te zien. Bezoek ten slotte de Pietà van Michelangelo in de Sint-Pietersbasiliek voordat je de rondleiding in de Sixtijnse Kapel afsluit.

Rome: Vaticaanse Musea, Rondleiding Sixtijnse Kapel & Toegang Basiliek

Rome: Vaticaanse Musea, Rondleiding Sixtijnse Kapel & Toegang Basiliek

Ontdek de kunstcollectie in de Vaticaanse Musea tijdens een rondleiding met een gids van een kunsthistoricus, met een optionele toegang tot Kasteel Gandolfo. Wandel door de galerijen en bewonder meesterwerken van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel. Maak kennis met je gids, een kunsthistoricus die je alles vertelt over de meesterwerken die je tegenkomt. Hoor fascinerende feiten en verhalen tijdens je bezoek aan de Galerij van de Kaarten, de Galerij van de Wandtapijten en de Galerij van de Kandelaars. Rond de rondleiding af met een ontmoeting met de wonderen van de Sixtijnse Kapel, compleet met fresco's van Michelangelo. Sta oog in oog met Michelangelo's beroemdste kunstwerk: Het Laatste Oordeel. Je kunt ook het meeste uit je ervaring halen door te kiezen voor de optie van een extra toegangsbewijs voor het Kasteel Gandolfo en de Sint-Pietersbasiliek, die je in je eigen tempo kunt bezoeken zonder de gids.

Rome: Hop-On Hop-Off Panoramic Open Bus Ticket

Rome: Hop-On Hop-Off Panoramic Open Bus Ticket

Ontdek Rome in je eigen tempo met een hop on, hop off-sightseeingbus met open dak. Bekijk de keizerlijke monumenten van het oude Rome en de barokke en renaissancistische gebouwen van het historische centrum terwijl je meer te weten komt over het glorieuze verleden en heden van de stad. Ervaar Rome als nooit tevoren op onze Hop-on Hop-off busroutes. Kies waar u uw tour wilt beginnen en bewonder de beste bezienswaardigheden en topattracties van de Eeuwige Stad op onze Groene Route, ontdek de Italiaanse smaken op onze Oranjeroute, en geniet van buiten de gebaande paden gelegen plekken van Rome op onze Blauwe Route. Aan boord van de audiogids krijgt u stadscommentaar tijdens uw rondreis. U kunt zo vaak als u wilt in- en uitstappen tijdens de dagelijkse, 24-uurs, 48-uurs of 72-uurs periode vanaf het moment dat u uw ticket voor het eerst valideert. Bussen rijden ongeveer elke 20 minuten: Terminal 1 (Piazza dei Cinquecento hoek Via Cavour)4 Santa Maria Maggiore (Piazza Dell'Esquilino, 12) Colosseum (Via di San Gregorio dicht bij de ingang van Palatine) Circus Maximus (via del Circo Massimo Belvedere Romolo e Remo) Piazza Venezia (Via del Teatro Marcello voor burgernummers 32 -34) Vaticaanstad (Lungotevere Tor di Nona 7) Villa Borghese (Via Ludovisi 48) Barberiniplein (Via Barberini,14) Piramide / Testaccio-wijk (piramide van Cestius - niet-katholieke begraafplaats, St. Paul City-poort en St. Paul out of Wall) Eataly (Eataly-markt, Garbatella-wijk, straatkunst) Galleria Borghese (Via Pinciana) Bioparco/dierentuin (Via Mercadante 34,36) Villa Giulia (Piazza Thorvaldsen -Nationale Etruskische musea,Nationale galerij voor moderne en hedendaagse kunst) Auditorium Parco della Musica (Via de Coubartin) Maxxi-musea (via Guido Reni 4/a)

Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Voorrangstickets

Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Voorrangstickets

Creëer je perfecte dag in het Vaticaan met een dagkaart, plattegrond en een snelle oriëntatie. Duik in exclusieve gebieden zoals de Pinacoteca-galerie en het Etruskisch museum. Geniet van iconische plekken zoals de Pinecone binnenplaats en de Kaartengalerij. Sluit je ervaring af met een bezoek aan het kroonjuweel - de Sixtijnse Kapel. Ons ticket geeft je toegang en onze oriëntatiekaart zorgt ervoor dat je gemakkelijk door de wonderen navigeert. Ga op een verbazingwekkend Vaticaanavontuur en ontdek in je eigen tempo verborgen juweeltjes en iconische meesterwerken.

Rome: City Sightseeing Hop-on Hop-off Bus met Audiogids

Rome: City Sightseeing Hop-on Hop-off Bus met Audiogids

Verken de Eeuwige Stad vanuit een hop-on hop-off sightseeingbus met je ticket voor 1 dag, 24, 48 of 72 uur. Reis langs de iconen van de stad, verlaat de bus bij een van de acht haltes en spring weer op de volgende bus als je verder wilt. Blijf flexibel terwijl je alle geweldige bezienswaardigheden in Rome ziet. De legende vertelt over Romulus en Remus en de 7 heuvels van Rome. Vandaag de dag is de stad de thuisbasis van een van de grootste kerken ter wereld, de Basilica di San Pietro van het Vaticaan, te bereiken via een prachtige elliptische piazza. Andere beroemde bezienswaardigheden zijn het prachtige Colosseum, de filmische Trevifontein en de romantische Spaanse Trappen. Met zijn levendige cafécultuur en schilderachtige trattoria's blijft Rome inspireren. De volledige rondwandeling duurt 100 minuten en je kunt onderweg op elk van de volgende punten uitstappen: Locatie dichtst bij onze bushaltes Terminal A Largo di Villa Peretti of Terminal C Piazza dei Cinquecento Santa Maria Maggiore San Giovanni in Laterano Colosseum Circo Massimo Piazza Venezia Largo Argentina Piazza Navona Vaticano (Castel Sant'Angelo) Piazza di Spagna (Fontana di Trevi) Piazza Barberini Viale Enrico de Nicola (Stazione Termini)

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

Ontdek de Vaticaanse Musea tijdens deze rondleiding met gegarandeerde voorrangstoegang. Bezoek de Sint-Pietersbasiliek en bewonder de werken van Michelangelo en Bernini. Begin je rondleiding met gids bij de Vaticaanse Musea, met hun immense collectie die door de eeuwen heen is opgebouwd door de pausen, en ontdek een van de meest opmerkelijke kunstcollecties ter wereld. Bekijk de Pio Clementino Hall, de Laocoon en Apollo Belvedere. Bewonder werken van oude cartografen in de Kaartengalerij en dwaal door de Kandelaargalerij en de Wandtapijtengalerij om Vlaamse werken van leerlingen van Rafaël te bekijken. Ga de Sixtijnse Kapel binnen om Michelangelo's legendarische fresco's te bekijken. Vanuit het museum ga je direct naar de Sint-Pietersbasiliek, de belangrijkste christelijke kerk ter wereld, waar je onder andere Michelangelo's meesterwerk de Pietà en het indrukwekkende Baldachin-altaar van Bernini kunt bewonderen. De tour eindigt op het Sint-Pietersplein, gedomineerd door Michelangelo's imposante Cupola en omringd door de beroemde dubbele zuilengalerij van Bernini.

Rome: Sint-Pietersbasiliek & Koepel toegangsbewijs & audiotour

Rome: Sint-Pietersbasiliek & Koepel toegangsbewijs & audiotour

Verken de Sint-Pietersbasiliek en de Koepel als nooit tevoren, vanaf 136 meter hoogte. Geniet van het uitzicht op Rome van bovenaf tijdens een zelfgeleide tour. De Sint-Pietersbasiliek, gelegen in Vaticaanstad, is een opmerkelijk symbool van zowel langdurig religieus belang als uitzonderlijk architectonisch vernuft. Deze grandioze basiliek werd oorspronkelijk in opdracht van paus Julius II in de 16e eeuw gebouwd op de vermoedelijke locatie van de begrafenis van Sint-Pieter, de gewaardeerde discipel van Jezus Christus, en weerspiegelt eeuwen van geschiedenis en spirituele eerbied. Beklim eerst de koepel en bekijk de mozaïeken aan de binnenkant van dichtbij, terwijl je audiogids je over de geschiedenis van de kerk vertelt. Laat je verrassen door het panoramische uitzicht op het Sint-Pietersplein en de Vaticaanse tuinen. Bewonder vervolgens het Colosseum van veraf en kijk uit over het Pantheon, de Engelenburcht en andere oude gebouwen die Rome uniek maken. Nadat je van de koepel bent afgedaald, kun je de Pietà van Michelangelo, de Baldacchino van Bernini en de laatste rustplaatsen van Sint-Pieter en andere pausen bewonderen. Met behulp van een digitale kaart en 27 aangewezen luisterpunten leidt de audiotour u langs de belangrijkste hoogtepunten van de basiliek. Ontdek de gedetailleerde versieringen en uitgebreide mozaïekkunst die de binnenmuren sieren. Duik in La Pieta van Michelangelo en de betekenissen en historische betekenis van de buitengewone bestrating onder je. In overeenstemming met ons streven naar transparantie, respect en passie in alle aspecten van ons bedrijf, presenteren wij de kostenspecificatie van dit pakket ter overweging: - Tickets voor de Sint-Pietersbasiliekkoepel met lift: € 10,00 - Audiogids voor de Sint-Pietersbasiliek: € 7,00 - Audiogids voor de Sint-Pietersbasiliekkoepel: € 8,50 - Zelfgeleide rondleiding door het Vaticaan in Rome: € 3,50

Rome: Sint-Pietersbasiliek, pauselijke graftombes en rondleiding door de koepel

Rome: Sint-Pietersbasiliek, pauselijke graftombes en rondleiding door de koepel

Verken iconische bezienswaardigheden in Rome tijdens een wandeling met gids. Wandel over het Sint-Pietersplein en geniet van het uitzicht over de stad vanaf de top van de Sint-Pietersbasiliek. Bewonder kunstwerken zoals de ontroerende 'Pietà' van Michelangelo en neem ook een kijkje onder de basiliek om de laatste rustplaats van San Pietro te ontdekken. Je ontmoet de gids op het Sint-Pietersplein en begint de rondleiding met een klim naar de top van de koepel van de basiliek. Geniet van een exclusieve blik op de indrukwekkende mozaïeken in de koepel en ga vervolgens verder omhoog naar het bovenste balkon. Bewonder vanaf hier het panoramische uitzicht over de stad, bekijk het Colosseum, het Pantheon en de andere iconische gebouwen. Daal af in de Basiliek en bewonder het indrukwekkende interieur en ontdek waarom het 150 jaar duurde om de basiliek te bouwen. Kijk naar het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en ingewikkelde mozaïeken die je omringen. Kom meer te weten over de beroemde werken van renaissance- en neoklassieke kunstenaars die in de basiliek te vinden zijn.  Ga vervolgens ondergronds naar de historische catacomben van de basiliek en bezoek de tombe van de heilige Petrus. Raak de oude muren van de originele 4e-eeuwse basiliek aan en bewonder de prachtige fresco's. Sluit de tour af op het Sint-Pietersplein en geniet van de majestueuze architectuur. 

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Sint-Pieters Tour

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Sint-Pieters Tour

Ontdek enkele van de meest populaire bezienswaardigheden in Rome tijdens een begeleide wandeling door Vaticaanstad. Bezoek de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek met jouw gids en bewonder de sierlijke interieurs en de beroemde kunstwerken die hier zijn ondergebracht. Ontmoet je gids dicht bij de ingang van de Vaticaanse Musea en volg deze terwijl je op pad gaat om de meest interessante galerijen in het museum te verkennen. Bekijk de rotonde, de galerij met wandtapijten en de galerij met kaarten. Geniet van de sierlijke plafonds in elke zaal en bekijk de oude beelden, fresco's en wandtapijten die de muren sieren. Ga vervolgens de Sixtijnse Kapel binnen en bewonder het duizelingwekkende fresco dat het hele plafond en de muren bedekt. De Sixtijnse Kapel, geschilderd door Michaelangelo tussen 1508 en 1512, vertegenwoordigt een artistieke hoeksteenwerk uit de Hoge Renaissance. Van de Schepping van Adam tot de Dag des Oordeels, Michelangelo besteedde een aantal van zijn beste jaren dag en nacht aan de Sixtijnse Kapel om de pausen van Rome tevreden te stellen - hij sliep zelfs in de kapel! De kunstenaar uitte ook zijn frustratie door middel van verborgen betekenissen in zijn werk, die inmiddels zijn blootgelegd en ontcijferd. Luister hoe je gids je Michelangelo's privégrapjes vertelt. Ga ten slotte naar de Sint-Pietersbasiliek voor het laatste deel van jouw begeleide wandeling. De basiliek is een van de meest gerenommeerde werken van Renaissance-architectuur en de grootste kerk ter wereld. Verken het interieur van dit magnifieke bouwwerk met jouw gids en ontdek de vele meesterwerken van renaissance- en barokkunst die de kathedraal vullen. Bewonder de beroemde Pietà van Michelangelo en de uitgebreide Baldakijn van St. Petrus van Bernini. Je tour eindigt buiten de basiliek. Vanaf hier kun je gerust rondwandelen op het Sint-Pietersplein of op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de nabijgelegen Engelenburcht. 

Rome: Grote Bus Hop-on-hop-off-bustour met audiogids

Rome: Grote Bus Hop-on-hop-off-bustour met audiogids

Maak je klaar om Rome als nooit tevoren te ervaren! Stap aan boord van de dubbeldekkerbus met open dak en laat je verrassen door de verbluffende architectuur en fascinerende geschiedenis van de stad. Bewonder het iconische Colosseum, geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de beroemde Spaanse Trappen en laat u inspireren door het majestueuze Vaticaan. Met dagelijkse vertrekken vanaf treinstation Termini en de mogelijkheid om deel te nemen aan de tour vanaf een van de haltes op de route, is dit de perfecte manier om meer dan 10 locaties in de stad te verkennen. Als je avontuurlijk ingesteld bent, kun je de 'eeuwige stad' te voet verkennen met onze fantastische digitale zelfgeleide wandeltochten. Ontdek verborgen juweeltjes en dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en cultuur van deze ongelooflijke stad. Enkele van de locaties die u op de tourroute kunt zien, zijn: Basiliek Santa Maria Maggiore Colosseum Romeins forum Circus Maximus San Giovanni Piazza Venetië Piazza Navona Pantheon Engelenburcht Vaticaan St. Peters Basiliek Trevi fontein Spaanse trappen Piazza Barberini Treinstation Termini

De topbezienswaardigheden in Rome

Activiteiten in Sint-Pietersbasiliek

Steden in Italië

Andere activiteiten in Sint-Pietersbasiliek

Wil je alle activiteiten in Sint-Pietersbasiliek bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sint-Pietersbasiliek

Gemiddelde beoordeling

4.4
(108.130 beoordelingen)

In tegenstelling tot de weinige negatieve recensies die we op bepaalde sites hadden gezien, was de frequentie van de bussen uitstekend en waren de audiogidsen zeer goed. We namen een pas voor 72 uur, wat erg handig was om door de stad te reizen. Over het algemeen uitstekende ervaring. Dankjewel

de gids was echt geweldig. zonder haar hadden we enorm veel gemist. Ze had veel kennis en vertelde met humor. echt geweldig. groot compliment!

Uitzicht over Rome. Prima audiotour. Inclusief croissant en pakje drinken! Tour was met lift, maar we moesten met de trap!

Beste De gids Daniella was super. Er is zoveel te zien en daarom zou er overal iets meer tijd moeten voorzien zijn. Grts

Het was prachtig en de gids was geweldig, helemaal niet teleurgesteld, hoewel aucontro