1. Portugal
 2. District Lisboa
 3. Lissabon
 4. Paleis van Pena

Sintra: voorrangstoegang tot paleis en park van Pena

Product ID: 79596
Bekijk gallery
Gecertificeerd
Bewonder het Paleis van Pena, een van de mooiste en bekendste toeristische attracties van Portugal. Het paleis is een voorbeeld van de 19e-eeuwse romantische bouwstijl en staat boven op een rotspunt, de op een na hoogste plek in de heuvels van Sintra.
Over dit ticket
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Geldig 1 dag
Sla de rij voor de kassa over
Directe bevestiging

Selecteer deelnemers en datum:

Laden...

Belevenis

Highlights
 • Bewonder de schoonheid van Sintra vanaf één van de hoogste heuvels in de regio
 • Bewonder de 19e eeuwse Romantische stijl van de architectuur
 • Verken de beboste gronden en natuurlijke schoonheid van Pena Park
 • Bespaar tijd en maak gebruik van voorrangstoegang.
 • Maak een paar van de gedenkwaardigste en mooiste foto's
Volledige beschrijving
Het paleis bevindt zich in het oostelijke deel van het Park van Pena, dat men moet passeren om de steile helling te bereiken die gebouwd is door de Baron van Eschwege en die toegang biedt tot het kasteelachtige gebouw. Het paleis zelf is samengesteld uit twee vleugels: het voormalige Manuelijnse klooster van de Orde van St. Jerome en de vleugel gebouwd in de 19e eeuw door koning Ferdinand II. Deze vleugels worden omringd door een derde architecturale structuur die een fantastische versie is van een denkbeeldig kasteel, waarvan de muren rond kunnen lopen en dat kantelen, uitkijktorens, een toegangstunnel en zelfs een ophaalbrug omvat.

In 1838 verwierf koning Ferdinand II het voormalige Hieronymietklooster van Onze-Lieve-Vrouw van Pena, dat in 1511 door koning Manuel I op de top van de heuvel boven Sintra werd gebouwd en sinds 1834 onbezet bleef toen de religieuze ordes in Portugal werden onderdrukt. Het uit het klooster en de bijgebouwen, de kapel, de sacristie en de klokkentoren, die vandaag het noordelijke gedeelte van het paleis van Pena vormen of het oude paleis. Koning Ferdinand begon met het repareren van het voormalige klooster dat volgens de historische bronnen van die tijd in zeer slechte staat verkeerde. Hij vernieuwde de hele bovenverdieping en verving de veertien cellen die door de monniken werden gebruikt in grotere kamers en droeg ze met de gewelfde plafonds die tegenwoordig nog steeds te zien zijn. In ongeveer 1843 besloot de koning het paleis uit te breiden door een nieuwe vleugel te bouwen (het Nieuwe Paleis) met nog grotere kamers (de Grote Zaal is hiervan een goed voorbeeld), eindigend in een ronde toren naast de nieuwe keukens. De bouw werd geleid door de Baron van Eschwege.

De reparatiewerken uit 1994 hebben de oorspronkelijke kleuren van de buitenkant van het paleis hersteld: roze voor het voormalige klooster en oker voor het nieuwe paleis. Bij de transformatie van een voormalig klooster tot een kasteelachtige residentie, toonde koning Ferdinand dat hij sterk beïnvloed was door de Duitse romantiek en dat hij waarschijnlijk zijn inspiratie vond in de kastelen Stolzenfels en Rheinstein aan de oevers van de Rijn, evenals in het paleis Babelsberg in Potsdam. Deze bouwwerken in het Paleis van Pena eindigden in het midden van de jaren 1860, hoewel op latere data ook verder werd gewerkt aan de decoratie van het interieur. Koning Ferdinand beval ook dat het Park van Pena in de omliggende gebieden van het paleis werd geplant in de stijl van de romantische tuinen van die tijd, met kronkelige paden, paviljoens en stenen banken die op verschillende punten langs de routes werden geplaatst, evenals bomen en andere planten. afkomstig uit de vier hoeken van de aarde. Op deze manier profiteerde de koning van het milde en vochtige klimaat van de Sintra-heuvels om een geheel nieuw en exotisch park te creëren met meer dan vijfhonderd verschillende soorten bomen. Het Paleis van Pena werd in 1910 uitgeroepen tot Nationaal Monument en maakt deel uit van het Culturele Landschap van Sintra, dat sinds 1995 door Unesco tot Werelderfgoed is uitgeroepen.
Inbegrepen
 • Entreeticket voor het Park en het Paleis van Pena• Online reserveringskosten
Niet inbegrepen
 • Hotel ophaal- en terugbrengservice
 • Eten en drinken
 • Rondleiding

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Estrada da Pena, 2710-609 Sintra, Portugal. Routebeschrijving naar het paleis van Pena met de AUTO en het OPENBAAR VERVOER: MET DE AUTO VANUIT LISSABON: neem opweg naar Sintra de IC19 (vanuit Lissabon), IC30 (vanuit Mafra) of de EN9 (afslag op de snelweg A5 richting Cascais). Bij aankomst in het oude centrum van de stad zie je een verticaal bord die je de weg naar Pena wijst (3,5 km). GPS-coördinaten: 38º 47’ 16.45” N 9º 23’ 15.35” W MET OPENBAAR VERVOER VAN LISSABON NAAR SINTRA Per trein (Comboios de Portugal) – Neem de Sintra-lijn Vertrekstations: • Estação do Oriente • Estação do Rossio • Estação de Entrecampos Per bus vanuit Sintra (historisch centrum) naar Nationaal Paleis van Pena Per bus (Scotturb) • Vanaf het treinstation van Sintra – Circuit Pena Neem vanuit Sintra de bus Scotturb lijn 434, welke van het treinstation naar het paleis van Pena rijdt. Er is een beperkt aantal betaalde parkeerplaatsen bij de ingang van het park van Pena. Er zijn geen parkeerplaatsen bij het paleis.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie
Goed om te weten

Het Paleis van Pena bevindt zich in Sintra, dat ligt ongeveer 30 kilometer van Lissabon - je kunt Sintra gemakkelijk te bereiken met de trein vanuit Lissabon•
Er is een online reserveringsvergoeding toegevoegd aan de ticketprijs• Met dit ticket kun je de wachtrij voor de kassa overslaan. Het kan zijn dat je nog wel in de wachtrij moet staan om het paleis in te gaan.
• Tickets zijn tot en met 31 december 2020 geldig
• Het park is van 10:00 uur tot 18:00 uur geopend, met de laatste tickets en entree om 17:00 uur
• Het paleis is van 10:00 tot 18:00 uur geopend, met de laatste tickets om 17:00 uur en de laatste toegang om 17:30 uur
• Er is een beperkt aantal betaalde parkeerplaatsen bij de ingang van het park van Pena. Er zijn geen parkeerplaatsen bij het paleis.

Vanaf € 14 per persoon

Klantenbeoordelingen
Gemiddelde beoordeling
4,1 / 5
gebaseerd op 3406 beoordelingen
Beoordelingsoverzicht
dienstverlening
4,2/5
organisatie
4,0/5
prijs / kwaliteit
3,9/5
veiligheid
4,3/5

Georganiseerd door