Belevingen in
Paleis van Sintra

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Paleis van Sintra: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Sintra: kasteel van de Moren, ticket zonder wachtrij

1. Sintra: kasteel van de Moren, ticket zonder wachtrij

Het kasteel van de Moren is in 1910 geclassificeerd als Nationaal Monument en het maakt ook deel uit van het Culturele Landschap van Sintra, dat in 1995 door Unesco tot werelderfgoed werd uitgeroepen. Het torent 412 meter boven zeeniveau uit, hoog boven het omliggende bos.  De duizelingwekkende wallen van het Moorse kasteel uit de 10e eeuw strekken zich uit over de bergruggen en langs met mos begroeide keien ter grootte van kleine bussen. De beste wandelroute hier vanuit Sintra-Vila is niet langs de hoofdweg, maar de snellere, deels off-road route via Rua Marechal Saldanha. Het steile pad is ongeveer 2 km, maar rustig en lonend.  Zodra je het kasteel bereikt hebt, zijn de uitzichten over de met palmbomen begroeide heuvel van Sintra, over de glinsterende Atlantische Oceaan adembenemend. Langs de wandelpaden bewonder je het unieke landschap, met op de voorgrond de stad Sintra en het stadhuis, het paleis van Pena  en de heuvels. Bewonder op de achtergrond de uitgestrekte vlakte die naar het noorden en de Atlantische Oceaan uitstrekt.

...
Nationaal paleis van Sintra en tuinen: ticket snelle toegang

2. Nationaal paleis van Sintra en tuinen: ticket snelle toegang

Verken 1000 jaar Portugese geschiedenis met een ticket zonder wachtrij voor het Nationaal Paleis van Sintra. Betreed het historische monument, eerst in de 8e eeuw gebouwd als een Moors kasteel na de verovering door de Umayyaden van Hispania. Treed in de voetsporen van de eerste koningen van Portugal, die het fort in 1147 uitbreidden. Bewonder hoe latere extensies gebruik hebben gemaakt van het natuurlijke landschap terwijl je de Manueline en Mudejar-ontwerpen van de binnenpleinen bewondert en ramen ontdekt met overhangende bogen en muren bedekt met geglazuurde tegels met geometrische patronen.

...
Sintra: voorrangsticket Paleis van Monserrate en park

3. Sintra: voorrangsticket Paleis van Monserrate en park

Het Paleis van  Monserrate ligt in het historische centrum van Sintra op een prachtig park van 30 hectare. Het park en het paleis van Monserrate werden opgenomen in het culturele landschap van Sintra, dat in 1995 door UNESCO werd geclassificeerd als werelderfgoed.  Het 19e-eeuwse kasteel staat niet alleen bekend om zijn  unieke  architectuur in Moors-Gotisch-Indische stijl, maar ook om de omliggende tuinen.  Door de jaren heen hebben de tuinen plantensoorten van over de hele wereld verwelkomd. In de verschillende tuinen vind je verrassend contrasterende landschappen, van boomvarens uit Australië en Nieuw-Zeeland tot agaves en yucca's uit Mexico. Ga op zoek naar de  rododendron uit de Himalaya  en de met bamboe omzoomde Japanse tuin vol met camelia's. Wandel over de paden en ontdek ruïnes, meren en watervallen. 

...
Van Lissabon: Sintra-dagtrip

4. Van Lissabon: Sintra-dagtrip

Ga de stad uit en verken het prachtige Sintra met een vriend tijdens deze dagtour. Bekijk een iconisch UNESCO-cultuurlandschap, dwaal door het intrigerende Pena-paleis en rijd door de oude steden Cascais en Estoril. Ontmoet je gids buiten je hotel in Lissabon en geniet van de ontspannen rit door de buitenwijken van Lissabon. Begin in Sintra je tocht in het pittoreske park, dat het hart vormt van het UNESCO-cultuurlandschap. Verken het Moorse kasteel en zijn uitgebreide tuinen, het oude huis van de koningen van Portugal. Krijg een panoramisch uitzicht over Lissabon en de Atlantische Oceaan vanaf het Pena-paleis en bekijk de Tempeliers-initiatiebron in de Quinta da Regaleira. Keer terug naar Lissabon via de drukke Riviera-steden Cascais en Estoril.

...
Lissabon: dagtour Sintra, Cabo da Roca en Cascais

5. Lissabon: dagtour Sintra, Cabo da Roca en Cascais

Begin rond 9:00 uur bij je hotel en neem de route naar Queluz Palace. Als een paleis uit de 18e eeuw werd het gebouwd als een zomerverblijf voor Dom Pedro van Braganza, die later haar echtgenoot en koning-gemalin van zijn nicht, koningin Maria I Portugal, zou worden. Stop om foto's te maken. Ga verder met de tour door het historische centrum van Sintra, waar u de prachtige oude straten kunt zien en foto's kunt maken in het Nationale Paleis van Sintra en een korte wandeltocht kunt maken. Ga verder met je tour naar Regaleira, een romantische plek voor uitmuntendheid. Het is het resultaat van de verwezenlijking van de mythische magische dromen van de eigenaar, António Augusto Carvalho Monteiro (1848-1920). Stop voor foto's en bezoek het interieur. Ontdek vervolgens Pena Palace, het meest extravagante Portugese paleis gebouwd op een rots met een hoogte van 500 meter die de hele kust van Lissabon domineert. De Arabische architectuur en de Manuelijnse stijl aanwezig in dit paleis, geven leven aan de pure Portugese romantiek. Verplicht bezoek aan Chalet van Edla Condess, en passeer door Moors Castle, Seteais Palace en Mosserrate Palace. Ga vervolgens naar Roca Cape, "waar het land eindigt en de zee begint." Domineert de tumultueuze wateren van 140 meter hoog die luidruchtig tegen de rotsen slaan. Het biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan op zijn meest wilde, maar daarvoor maak je een stop bij Adraga Beach voor de lunch. In de buurt van Cascais vindt u Hell's Mouth. Deze kloof in de rots is een gigantische kloof gesneden door de zee met het kloppen van de golven. Een waardig spektakel om te genieten van het geluid van de golven die de stem van de duivel eraan herinnert, grommend en spuugend water. Ten slotte gaat de tour door het vissersdorp Cascais sinds de 12e eeuw en bleef het tot vandaag de dag een bevoorrechte plaats voor de verbannen Europese adel tijdens de twee wereldoorlogen, met nog steeds zijn glamour en architectonische rijkdom van andere tijden. Keer terug naar Lissabon door de kust langs Estoril en Carcavelos te volgen en de immense stranden van de kust te bewonderen. Verwacht terug te keren naar Lissabon om 17:00 uur.

...
Lissabon: privétour Sintra en Cascais

6. Lissabon: privétour Sintra en Cascais

Verken enkele van de hoogtepunten van Portugal, waaronder Sintra, Cabo da Roca en Cascais. Vertrek vanuit Lissabon en reis in een voertuig met airconditioning en 8 zitplaatsen naar Pena Palace, dat bovenop een rots ligt met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Hoor het romantische verhaal van het paleis en voel je als een lid van de Portugese koninklijke familie. Ga vervolgens naar Cabo da Roca voor een panoramisch uitzicht vanaf het meest westelijke punt van continentaal Europa. Passeer de prachtige stranden van Cascais, waaronder het schilderachtige Praia do Guincho. Ervaar het mysterie van de Devil's Mouth-grot, gecreëerd door het beuken van de golven op de rotsachtige klif. Stop in de elegante badplaats Cascais, geliefd bij de edelen van Europa vanwege zijn idyllische omgeving. Wandel langs de haven voordat je terugkeert naar Lissabon.

...
Sintra en Cascais dagtour vanuit Lissabon

7. Sintra en Cascais dagtour vanuit Lissabon

Rijd langs de kustweg die de baai van Estoril verbindt met Cascais. Stop in Cascais, een vissersdorp dat van oudsher het toevluchtsoord werd van aristocraten en kunstenaars. Ga langs de kust en geniet van het uitzicht op wilde stranden en kliffen tot je aankomt op het meest westelijke punt van Europa, Cabo da Roca. Hier wordt het landschap een mix van uitzicht op zee en de bergen. Reis door de berg tot je het historische centrum van Sintra bereikt, onderdeel van Unesco's Cultureel Erfgoed. Ontdek hoe deze stad een van de eerste centra van Europese romantische architectuur was, waar de koninklijke familie woonde en Engelse aristocraten onderdak zochten tijdens de Franse invasies. Leer meer over het unieke erfgoed van de stad die in harmonie met het natuurlijke landschap is gebouwd. Stop bij de raadselachtige, mystieke Quinta da Regaleira, het ongewone Pena-paleis en het prachtige Mozarabische Nationale Paleis met 1000 jaar geschiedenis. Proef regionale gerechten bij Refúgio da Roca.

...
Van Lissabon: Sintra-rondleiding van 8 uur

8. Van Lissabon: Sintra-rondleiding van 8 uur

De eerste stop is in het Nationale Paleis van Queluz. In eerste instantie een rustplaats voor de adel, later werd het de officiële residentie van prins John VI. De prachtige tuinen en rococo-architectuur verbazen de bezoekers met zijn weelderigheid. Doorgaan naar het centrum van Sintra, waar u het kasteel of het Nationaal Paleis kunt bezoeken. Loop door de kleurrijke straten van het dorp, in contrast met het heldere groen van de berg. De ochtend eindigt niet voor een stop op de Quinta de Monserrate en Quinta da Regaleira, een fruit herenhuis voorgesteld door een man verliefd op de kunsten. Als u de lunchoptie kiest, kunt u een van de beste Portugese gerechten proeven. Zo niet, dan zijn er tal van plaatsen om te eten in de buurt. De middag begint met een bezoek aan het meest beroemde en magische paleis tijdens deze tour, het Pena-paleis. Gebouwd op 500 meter boven zeeniveau, wordt het beschouwd als een van de mooiste paleizen in Europa en in de wereld. Zijn kleurrijke architecturale extravagantie met zijn neo-Moorse elementen geeft een exotisch karakter dat wordt geaccentueerd door de weelderige vegetatie van Pena Park. De terugkeer naar Lissabon gaat door het pittoreske dorpje Cascais, waar je vrije tijd hebt om aan zee te zitten, een pilsje te drinken met een schaal met zeevruchten of een van de beste ijsjes ter wereld te eten. Terug op de weg, langs de kust van Estoril met zijn uitgestrekte en prachtige stranden. In Lissabon keert u terug naar uw hotel, met de zekerheid dat u een onvergetelijke dag op dromerige locaties hebt doorgebracht.

...
Sintra Cascais: semiprivétour het beste van Sintra

9. Sintra Cascais: semiprivétour het beste van Sintra

Op het treinstation van Sintra , het treinstation van Cascais of een trefpunt in Lissabon maak je kennis met je lokale gids. Stap in de minibus/SUV en laat je dag vol avontuur beginnen. De UNESCO-Werelderfgoedlocatie Sintra barst van de paleizen, herenhuizen en romantische charme. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis van de stad en ontdek waarom het al eeuwenlang een inspiratiebron is voor schrijvers en kunstenaars. Je gids leidt je door de pittoreske straatjes van het historische stadshart, waar je in een lokaal café neerstrijkt om een traditioneel Portugees gebakje te proeven. Daarna rij je over kronkelende bergwegen naar het schitterende Paleis van Sintra , een eclectische mix van onder meer moorse, manuelijnse, gotische en mudejarstijlen. Je volgende bestemming is de rotskaap Cabo da Roca, het westelijkste punt van het Europese vasteland. Hier kun je oneindig ver over de blauwe Atlantische Oceaan uitkijken en jezelf verliezen in het glinsterende landschap dat zich voor je uitstrekt. Je reist verder over de kustweg naar de elegante badplaats Cascais en komt onderweg langs het beroemde surfstrand Guincho . Ook het grootste casino van Europa ligt op de route, het Casino Estoril.

...
Sintra: begeleide wandeling met verborgen juweeltjes met gebak

10. Sintra: begeleide wandeling met verborgen juweeltjes met gebak

Ontdek de mysteries van Sintra en ontdek verborgen juweeltjes tijdens deze begeleide wandeling door Sintra. Luister naar lokale bezienswaardigheden, legendes en geheime verhalen van je gids. Ontmoet je vriendelijke en gepassioneerde lokale gids buiten het treinstation van Sintra. Je begint je tour met het bewonderen van het fantastische gebouw van het stadhuis. Wandel langs de promenade naar het centrum van het dorp en bewonder de standbeelden die langs de weg worden getoond. Na een korte stop bij de Moorse fontein, ga je naar het historische centrum. Nu is het tijd om te proeven van het typische gebak uit Sintra, de beroemde Travesseiro. Geniet van het indrukwekkende uitzicht op het Moorse kasteel vanaf het Nationaal Paleis. Ga vervolgens richting het paleis van Seteais, langs de kerk van San Martinho, het oudste hotel op het Iberisch schiereiland, en een kleine romantische waterval. Vanaf het Palace de Setais kunt u genieten van een fantastisch uitzicht op het Pena-paleis en de Atlantische Oceaan. Beëindig de tour met een bezoek aan de indrukwekkende Quinta da Regaleira en verken de weelderige tuinen, meren, grotten en raadselachtige constructies, waaronder de wereldberoemde Initiation Well.

...

Sitemap Paleis van Sintra

Wil je alle activiteiten in Paleis van Sintra ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Paleis van Sintra

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.374 beoordelingen

de hele reis was onberispelijk en eduardo was een perfecte gids. we hebben alles wat is beschreven en meer meegemaakt en we hebben zoveel geleerd over de geschiedenis van dit prachtige land en met name sintra.

Het monserrate-paleis is prachtig, bus 435 verlaat je bij dezelfde deur, je kunt hem nemen bij het treinstation van Sintra. Het is het beste om het kaartje van tevoren te halen en niet in de rij te staan

echt een aangename verrassing, een heel mooi park, weinig toeristen in vergelijking met buren, heel mooi verfijnd gebouw?

Het werkte prima met het kaartje hoefde helemaal niet te wachten!

Prachtig huis met een mooie en grote botanische tuin.